Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κάτι τρέχει με το νερό...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 21

joker is job
Senior Forum-Runner

Greece
499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  14:45:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Κοίτα τζόκερ, άλλο είναι να λες ότι κάποιος μπορεί να είναι μαγαζάτορας κι άλλο ότι μπορεί να είναι βαθιά βολεμένος. Και πάντως ξαναλέω ότι καλό είναι να κρίνουμε απόψεις και όχι να μιλάμε για τον συνομιλητή μας. Δηλαδή άμα σου πει ο άλλος ότι για να μη θες να δουλέψεις την Κυριακή σημαίνει ότι είσαι πχ αχαϊρευτος ή ότι σου αρέσει το δημοσιοϋπαλληλίκι κ.λπ. θα το θεωρήσεις σωστό ή θα προάγει αυτό καθόλου την συζήτηση;
Και εν πάση περιπτώσει αν είναι όποιος συμφωνεί με κάποιο κυβερνητικό μέτρο (που εδώ πχ εγώ δεν συμφωνώ) να χαρακτηρίζεται ως βαθιά βολεμένος και να του την πέφτουνε στο φόρουμ, ας'τα να πάνε τότε, να ειπωθεί ανοιχτά να ξέρουμε κι εμείς αν θα γράφουμε...
Και Κώστα Βολ. δικαίωμα του καθενός να πρεσβεύει όποια άποψη θέλει, και να υποστηρίζει μνημόνια και οτιδήποτε, δεν την καταλαβαίνω την θέση σου. Τι θα πει ότι έτσι κρίνει τις ζωές των άλλων, δεν στέκει αυτό που λες. Ούτε κρίνει τις ζωές, ούτε αποφασίζει για αυτές, μία ψήφο έχει κι αυτός όπως κι εσύ. Νομίζω κάπου έχει χαθεί η μπάλα τελευταία...


κανεις δεν την πεφτει σε κανένα.
εχεις παρει ενα κοσκινο και πας να το κανεις ακροαματικη διαδικασία το θέμα.
δεν συμφωνω σχεδον σε τιποτα με αυτά που λες αλλα σταματάω εδω γιατι
δεν μπορω να καθομαι να γραφω σεντονια.
μιλας με εναν ανθρωπο που δεν πιστευει οτι ολα λεγονται με λεξεις και λογια.
η αντιληψη και η αισθηση που αποκομιζει ο καθενας ειναι πολυ σημαντικοτερα πραγματα απο την λεκτικη του ικανοτητα

Edited by - joker is job on 13/09/2014 14:46:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  14:58:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Γιατί, που είπα Τάσο ότι δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να πρεσβεύει όποια άποψη θέλει? Να περιμένει όμως και την ανάλογη κριτική για τη στάση του. Γιατί ακόμη και αυτοί που έχουν ίδια άποψη, μπορούν να σχολιαστούν διαφορετικά ανάλογα με τον τρόπο που την εκφέρουν.
Ας δώσω ένα παράδειγμα, με φίλους μέσα από το φόρουμ.
Ο Deorum έχει 5 απόψεις, τις παρουσιάζει ήρεμα και με επιχειρήματα, δεν μπορεί κάποιος να του προσάψει τίποτα, όσο και αν διαφωνεί.
Ο Rigo όποτε στερεύει από επιχειρήματα, χάνει τη μπάλα. Ας θυμήσω τους αφορισμούς αντί επιχειρημάτων σε πρόσφατα θέματα, ή ας πάω σε ένα πιο παλιό και ακόμη πιο χαρακτηριστικό, όπου χρησιμοποιήσε hoax (αυτά που ως τότε κατηγορούσε και δικαίως) για να υπερασπιστεί τη θέση του. Όταν τον στρίμωξα από χίλιες μεριές, αντί να πει σόρυ λάθος, συνέχισε να επιμένει πως είναι αλήθεια και όχι hoax και πως έχει αξιόπιστες πληροφορίες για αυτό. Ε όταν του ζήτησα και του ξαναζήτησα να τις παρουσιάσει, σιγή ιχθύος.
Ε συγνώμη, μετά αν δει κανένα σχόλιο σαν αυτά που διαμαρτύρεται, ας κάνει και καμμιά αυτοκριτική. Γιατί λένε για σένα και όχι για άλλον? Ή 10 φορές για σένα, και μια για άλλον? Λες να συνομότησε το σύμπαν εναντίον σου?

Δεν είπα ότι ο Κώστας ευθύνεται για τα μνημόνια, απλά ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι υπέρ ή κατά αυτών. Του απέδειξα ότι όπως διαμαρτύρεται ότι κρίνουν τη ζωή του, έτσι και ο ίδιος κρίνει τις ζωές άλλων όταν ελαφρά τη καρδία δέχεται να εργάζονται σε τρελές ώρες (και παρουσιάζοντας επιχειρήματα όπως "κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δουλέψει την Κυριακή", λες και δεν ξέρει ότι όποιος διαφωνήσει, αναγκαστικά θα χάσει τη δουλειά του, καθώς όσο καλός και αν είναι ο εργοδότης, θα πάρει υπάλληλο που θα το δέχεται).


-Για το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη:
Οργανώσεις είχαν ζητήσει να γίνει παράλληλα με τις ευρωεκλογές.
Η κυβέρνηση αρνήθηκε (τι έκπληξη!!!!!)
Οι οργανώσεις αποφάσισαν να κάνουν μόνες τους άτυπο δημοψήφισμα παράλληλα με τις ευρωεκλογές, και να ψηφίσουν όσοι ψήφιζαν σε αυτές, ώστε να μη θεωρηθεί ότι έγινε κάποια παρατυπία.
Το αποτέλεσμα, 90-10. Νομικά δεν ισχύει. Πρακτικά είναι ΚΟΛΑΦΟΣ για τους κυβερνόντες, και δείχνει ξεκάθαρα τι θέλει ο κοσμος. Αν το αμφισβητούν, ας κάνουν πανελλαδικό δημοψήφισμα, αν έχουν τη δύναμη να μη φοβούνται τη γνώμη του λαού, κάτι που όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών φοβούνται. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.



Εγώ το βλέπω έτσι: κάνε όσο κριτική θέλεις αφενός στις απόψεις του άλλου και αφετέρου στο πως τις εκφέρει, αν (θεωρείς ότι) μιλάει χωρίς επιχειρήματα, προσβάλλει κ.λπ., αλλά δεν υπάρχει αυτό που λες "αφ'υψηλού" "κρίνει τις ζωές μας" ή το άλλο (όχι δικό σου) "βαθιά βολεμένος". Τι σημαίνουν αυτά σε απλά ελληνικά; Πού ξέρεις εσύ ή όποιος άλλος πως τα βγάζει πέρα ο καθένας μας και γιατί έχει τις όποιες απόψεις έχει; Και γιατί να δώσει και λογαριασμό στο κάτω κάτω; Αυτή είναι κρίση επί προσωπικού και λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνεις/ετε. Η λογική του ότι κάποιος επειδή έχει την τάδε άποψη, βάζει το μικρό του λιθαράκι κλπ μου θυμίζει το "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας".
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  14:59:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο αγαθό αλλά εμπόρευμα

Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού».
Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.
… και Το Νερό Της Φύσης Υπό Έλεγχο http://www.terrapapers.com/?p=10850
Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος.
Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν.
Αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου,
ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού γιατί το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους.
Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ’ αυτοφώρω.
Όλα ξεκίνησαν το 1981 κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Codigo de Aguas),
ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό αλλά ιδιωτικό προϊόν που συνεχίζεται ως σήμερα αλλά και ετοιμάζεται να επεκταθεί και σε 'άλλες χώρες βλέπε Ελλάδα.
Ας πάρουμε παραδειγμα ,την εμπειρία της Χιλής για να προστατέψουμε το δημόσιο χαρακτήρα του νερού ως αγαθού
γιατί μετά τίποτα δεν θα είναι αυτονόητο και δεδομένο...!
Για όποιον θέλει να δει το συνγκλονιστικό ντοκυμαντέρ, να ακούσει την σοφία των ''απλών'' ινδιάνων και να στοχαστεί,,.

http://youtu.be/3H91Qqtzp5A

Πωλείται Ζωή Τα «δικαιώματα νερού» ΕΞΑΝΤΑΣ







Ειχα δει και μια ωραια ταινια με βαση αυτο που αναφερεις, αλλα δεν θυμαμαι καθολου πως λεγοταν!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  15:14:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανακοίνωση του SOSτε το νερό http://sostetonero.blogspot.gr/p/51.html για το δημοψήφισμα
(σημ. μια μέρα πριν την διεξαγωγή όπου είχαν προηγηθεί οι απειλές της κυβέρνησης για συλλήψεις όσων τολμήσουν να στήσουν κάλπες)

Η κυβέρνηση σήμερα έπαιξε το πρώτο της χαρτί αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Απειλεί με συλλήψεις όσους στήσουν κάλπες και προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει. Όλοι και όλες εμείς που συμμετέχουμε στην οργάνωση του δημοψηφίσματος εδώ και μήνες, όλοι και όλες οι εθελοντές και εθελόντριες της Κάλπης του Νερού δεν τρομοκρατούμαστε από κενού νοήματος, δηλώσεις και απειλές πολιτικών και αύριο και καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα βρισκόμαστε έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Το δημοψήφισμα είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και θα πραγματοποιηθεί χωρίς εντάσεις, χωρίς προβλήματα και με απόλυτη συνέπεια.

Καλούμε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να προστατέψουν το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, να σταθούν στο πλευρό μας, χωρίς διαφορές, ενωμένοι για αυτό τον σκοπό.

Οι εθελοντές του Νερού δουλεύουν πυρετωδώς για να αποσαφηνίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε τη νέα σελίδα παρακολούθησης της εκλογικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος ώστε να παρέχουμε σε όλους ζωντανή ενημέρωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για το τι συμβαίνει σε κάθε ένα από τα σημεία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.


Αύριο όλοι και όλες ψηφίζουμε στην Κάλπη του Νερού.

Αύριο σώζουμε το νερό της Θεσσαλονίκης.

Καλη δύναμη σε όλους!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πιο συγκεκριμένα, σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν 218.002 πολίτες.

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ τάχθηκε το 98%
όσων συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%)
υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%)
ενώ βρέθηκαν και 216 λευκά/ άκυρα.

Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη της ΠΕΔΚΜ και κινήσεων πολιτών και τη συμμετοχή εθελοντών.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του δημοψηφίσματος στην οποία συμμετείχαν νομικοί, μέλη του δικηγορικού συλλόγου.

Όλη τη διαδικασία του δημοψηφίσματος παρακολούθησαν ως «παρατηρητές» τριάντα εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, μέλη της EPSU και μέλη κινήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιριών ύδρευσης από διάφορες χώρες της Ε.Ε.


Edited by - xipolitos on 13/09/2014 15:26:45
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  15:24:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Ανακοίνωση του SOSτε το νερό http://sostetonero.blogspot.gr/p/51.html για το δημοψήφισμα
(σημ. μια μέρα πριν την διεξαγωγή όπου είχαν προηγηθεί οι απειλές της κυβέρνησης για συλλήψεις όσων τολμήσουν να στήσουν κάλπες)

Η κυβέρνηση σήμερα έπαιξε το πρώτο της χαρτί αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Απειλεί με συλλήψεις όσους στήσουν κάλπες και προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει. Όλοι και όλες εμείς που συμμετέχουμε στην οργάνωση του δημοψηφίσματος εδώ και μήνες, όλοι και όλες οι εθελοντές και εθελόντριες της Κάλπης του Νερού δεν τρομοκρατούμαστε από κενού νοήματος, δηλώσεις και απειλές πολιτικών και αύριο και καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα βρισκόμαστε έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Το δημοψήφισμα είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και θα πραγματοποιηθεί χωρίς εντάσεις, χωρίς προβλήματα και με απόλυτη συνέπεια.

Καλούμε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να προστατέψουν το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, να σταθούν στο πλευρό μας, χωρίς διαφορές, ενωμένοι για αυτό τον σκοπό.

Οι εθελοντές του Νερού δουλεύουν πυρετωδώς για να αποσαφηνίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε τη νέα σελίδα παρακολούθησης της εκλογικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος ώστε να παρέχουμε σε όλους ζωντανή ενημέρωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για το τι συμβαίνει σε κάθε ένα από τα σημεία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.


Αύριο όλοι και όλες ψηφίζουμε στην Κάλπη του Νερού.

Αύριο σώζουμε το νερό της Θεσσαλονίκης.

Καλη δύναμη σε όλους!

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ τάχθηκε το 98% όσων συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πιο συγκεκριμένα, σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν 218.002 πολίτες.

Από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%)
υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%)
ενώ βρέθηκαν και 216 λευκά/ άκυρα.

Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη της ΠΕΔΚΜ και κινήσεων πολιτών και τη συμμετοχή εθελοντών.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του δημοψηφίσματος στην οποία συμμετείχαν νομικοί, μέλη του δικηγορικού συλλόγου.

Όλη τη διαδικασία του δημοψηφίσματος παρακολούθησαν ως «παρατηρητές» τριάντα εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, μέλη της EPSU και μέλη κινήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιριών ύδρευσης από διάφορες χώρες της Ε.Ε.





Αυτό ότι "Το δημοψήφισμα είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου " πώς προέκυψε; Επειδή το λένε οι διοργανωτές; Το Σύνταγμα προβλέπει ειδική διαδικασία, συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έγκριση από τη βουλή κ.λπ., όχι παίρνουμε μια κάλπη κι άντε κάναμε δημοψήφισμα!
Ότι η πλειονότητα του κόσμου δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση είναι βέβαιο, αλλά μη γράφουμε κι ό,τι θέλουμε! Μου θυμίζει τις υπογραφές για το θρήσκευμα στις ταυτότητες, όπου βέβαια ο νόμος πέρασε κανονικά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  15:38:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Gypaetos Αυτό ότι "Το δημοψήφισμα είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις διατάξεις του αελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου " πώς προέκυψε; Επειδή το λένε οι διοργανωτές; Το Σύνταγμα προβλέπει ειδική διαδικασία, συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έγκριση από τη βουλή κ.λπ., όχι παίρνουμε μια κάλπη κι άντε κάναμε δημοψήφισμα!
Ότι η πλειονότητα του κόσμου δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση είναι βέβαιο, αλλά μη γράφουμε κι ό,τι θέλουμε! Μου θυμίζει τις υπογραφές για το θρήσκευμα στις ταυτότητες, όπου βέβαια ο νόμος πέρασε κανονικά...

Αν απαντήσεις εσύ τον λόγο που απαγορεύεται οι πολίτες να κάνουν δημοψήφισμα τότε και γω θα σου απαντήσω στο ''ερώτημα'' σου που απ΄ότι αντιλαμβάνομαι εκπορεύεται εκ του πονηρού..

Edited by - xipolitos on 13/09/2014 15:43:33
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  16:25:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτές οι λαϊκες (ή φοιτητικές ή τέλοσπάντων δήθεν αυθόρμητες) συνελεύσεις είναι τρομερό πράγμα.
Φωνάζουν στο όνομα της δημοκρατίες, και 50-100 άνθρωποι, αποφασίζουν για όλους τους άλλους και συνοπτικές διαδικασίες.

Τεσπα.
Αν θέλει ο άλλος να βρεί κάτι να πιαστεί θα βρεί.
Έχουμε 1000 στραβά, αλλά να το αναγάγεις από λάθος/ανικανότητα/παράληψη σε "προσχεδιασμένη" καταστροφή, ξεπούλημε, ηθελημένες ενέργειες να μας βλάψουν κτλ, όπως κάνουν αρκετοί
αγγίζει τα όρια της τρέλας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  16:48:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στο μέλλον η επιστήμη θα μπορεί να μετράει
και τις προθέσεις του καθενός

Αλλά
για να γυρίσει ο ήλιος
θέλει δουλειά πολλή
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  17:21:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Αυτές οι λαϊκες (ή φοιτητικές ή τέλοσπάντων δήθεν αυθόρμητες) συνελεύσεις είναι τρομερό πράγμα.
Φωνάζουν στο όνομα της δημοκρατίες, και 50-100 άνθρωποι, αποφασίζουν για όλους τους άλλους και συνοπτικές διαδικασίες.

Τεσπα.
Αν θέλει ο άλλος να βρεί κάτι να πιαστεί θα βρεί.
Έχουμε 1000 στραβά, αλλά να το αναγάγεις από λάθος/ανικανότητα/παράληψη σε "προσχεδιασμένη" καταστροφή, ξεπούλημε, ηθελημένες ενέργειες να μας βλάψουν κτλ, όπως κάνουν αρκετοί
αγγίζει τα όρια της τρέλας.

Τι να σου απαντήσει κανείς..!
Σ΄αυτή την θεματική έχουν παρατεθεί άπειρες αναλύσεις για το τι επιπτώσεις έχει η ιδιωτικοποίηση του νερού παγκόσμια,
ταινίες, ντοκυμαντέρ, αναλύσεις κ.λ.π..
κάθισες να διαβάσεις ενα κείμενο να δείς μια ταινία.
να σκεφτείς να προβληματιστείς τι τρέχει με το νερό.. τι τρέχει εν γένει..

Οι αυθόρμητες συνελεύσεις που εσυ χλευάζεις είναι οι αγωνίες των ανθρώπων
να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους και να αντισταθούν σ΄αυτή τη λαίλαπα
που ισοπεδώνει κάθε κοινωνική κατάκτηση και καταστρέφει την ζωή τους.
Εναι η επιτομή της δημοκρατίας!
Μου θυμίζεις αυτόν που ενω του έδειχναν το φεγγάρι αυτός κοιτούσε το δάκτυλο..

Edited by - xipolitos on 13/09/2014 17:23:15
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  17:37:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Είπαμε, πόσες φορές να το πω.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ υπερ της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Το λέω από την πρώτη στιγμή.


Τι άλλο να πω? Να συμπληρώσω μια υπευθυνη δήλωση σαν υπογραφή, να το έχω κάτω από καθε πόστ?

Εγώ κοιτάζω το δάχτυλο ή το φεγγάρι, τουλάχιστον κάτι βλέπω αλλά εσύ δεν διαβάζεις καν?

Αυτές οι συνελεύσεις είναι δημοκρατίκες?
δεν είναι επιτομή της δημοκρατίες.
Είναι επιτομή της επίφασης της δημοκρατίας.
Άλλο το ένα, άλλο η παραφιλογία που υπάρχει πίσω από αυτό, με τις ερμηνείες που δίνετε.

30παρόντες, 9.999.970 απόντες, σε ώρα και μέρος που δεν συμφωνήθηκε, σε συχνότητα που δεν εξυπηρετεί όλους, κτλ κτλ.
Άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με την απόφαση ακόμα και να συμφωνώ με αυτά που προτείνουν, είναι προβληματική. Απλά τα πράγματα.
Να πάρω εγώ, 1000 φειγβολάν, να διαφημίζω κάθε μέρα, μια γενική συνέλευση που θα γίνει στην πλατεία σε 20 μέρες.
Και όσοι μαζευτούμε να πάρουμε απόφαση.
Είναι αυτό δημοκρατία?

Αλλά τι λέώ, οι ίδοι είναι που αμφισβητούν την δημοκρατία, όταν στις κανονικές εκλογές, το 23% +15% μιας συγκυβέρνησης, παίρνει αποφάσεις? Και μας πνίγουν στα πόστ, με διάφορες μαθηματικές αλχημείες, ότι το 1% μας κυβερνάει.

Anywayz.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  17:45:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
όχι φυσικά, δημοκρατία είναι να λέω ψηφίστε με να κάνω αυτό,
να βγαίνω και να ψηφίζω άλλα............(και να τους επικροτούμε μετά).......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  17:46:21  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και για την ιστορία δεν αναφέρθηκα τόσο εδώ, όσο σε άλλους είδους γενικές συνελεύσεις, από αυτές που στις σχολές, μέσα στο καλοκαίρι αποφασίζονται καταλήψεις, με 25 ψήφους, ή σε διάφορες γειτονιές, που γίνονται διάφορα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  17:50:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
και πάντως απο τον καναπέ και το πληκτρολόγιο καλά κάνανε 200.000 Θεσσαλονικείς
και πήρανε θέση σε "παράνομη διαδικασία"
για να δούμε, θα το προλάβουνε και αυτό..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  18:07:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έλεος σύντροφοι, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ hoax για κάποια επιχειρηματολογία ούτε έιμε υποχρεωμένος να απαντάω με επιχειρήματα στο κάθε τι που ανεβαίνει εδώ μέσα!

Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο Τάσος.
Και στα των "δημοψηφισμάτων" και ο Γιώργος.

Παύλο, καταλαβαίνεις ότι από τη στιγμή που εδώ μόνο ο Γιώργος και εγώ συμφωνούμε στο "ανοιχτά τα καταστήματα στις Κυριακές" κι εγώ προχωρώ τη σκέψη πιο κάτω λέγοντας "ο κάθε ένας να μπορεί να λειτουργήσει όποιες ώρες θέλει το κατάστημά του" κι εσύ λές ότι

" Όσον αφορά το να ανοίγουν τα καταστήματα και τις Κυριακές, όποιος είναι υπέρ του ελευθέρου ωραρίου,
...
ή ειναι βαθιά βολεμένος"

ακούγεται σαν να με λες βολεμένο, γι αυτό η αντίδρασή μου!

Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσω εν καιρώ, πάω να τρέξω 22 τώρα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  18:19:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Savvas Ειχα δει και μια ωραια ταινια με βαση αυτο που αναφερεις, αλλα δεν θυμαμαι καθολου πως λεγοταν!
Σκεφτόμουν να ανεβάσω την ταινία αυτή αργότερα..
αλλά μου έδωσες αφορμή. Μήπως εννοούσες αυτή την ταινία;

FLOW for love of water (2008) (ελληνικοί υπότιτλοι)

Published on Jul 17, 2012

Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό
που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα.
Την παγκόσμια κρίση νερού.
Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα
και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού.
Αναρωτηθήκατε πότε αν "Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;"
Μετά την προβολή: Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE,
παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW,
το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές πρακτικές των πολυεθνικών στον τομέα του νερού,
ανάμεσά τους και της Suez,
η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΕΥΑΘ.

Το 2010, ένα γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή δυσφήμισης της Suez ενάντια στην ταινία FLOW.
Απαίτησε επίσης η Suez να αποζημιώσει τους παραγωγούς της ταινίας για τα νομικά τους έξοδα.
Ανικανοποίητη από αυτή την απόφαση, η Suez άσκησε έφεση.
Στις 27 Ιουνίου 2012, δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και δικαίωσε και πάλι τους κατηγορούμενους.

http://youtu.be/9aBZP4RnMxw






Edited by - xipolitos on 13/09/2014 18:45:13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 21 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000