Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κάτι τρέχει με το νερό...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 21

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  18:25:02  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Άλλο το γκάλοπ, και άλλο να προσπαθείς να βαφτίσεις το γκάλοπ δημοψήφισμα.
Μα αν ήταν γκάλοπ δεν θα έλεγα τίποτα, ακόμα και 99.99% υπερ-κατά να ήταν. (βέβαια αν ήταν το ανάποδο θα το βαφτίζατε, στημένο, καθοδηγούμενο κτλ οκ.)

Και επί της ουσίας, θα επανάλαβω, κάτι που κανείς δεν απάντησε.

Μεγάλο μέρος της Ελλάδας, δεν έχει πόσιμο νερό.
Τα νησιά μας, δεν έχουν πόσιμο νερό, σχεδόν κανένα νησί, ακόμα και τα μεγάλα Ρόδος/Κρήτη.

Πόσες φορές κάνατε κάτι για αυτό? Διαμαρτυρηθήκατε? Απαίτησατε να διορθωθεί αυτό το χάλι, που δεν έχουν ΠΟΣΙΜΟ νερό τόσα μέρη στην Ελλάδα?
Αφήστε την ΕΥΑΘ ή τη ΕΥΔΑΠ, οκ.
Αυτοί εκεί οι κάτοικοι, θα κάνουν καλά αν γίνουν υπερ της ιδιωτικοποίησης, με τον όρο να μπορούν να πιούν νερό από τις βρύσες και να μην κουβαλάνε τις 6άδες με τα νέρα.?

Edited by - Deorum on 13/09/2014 20:05:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  18:28:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λαθος,ανικανοτητα,παραλειψη θα ηταν αν γινοταν 2-3 φορες οταν γινεται συνεχεια πως να μην σκεφτουμε οτι προκειται για ξεπουλημα;οταν π.χ. τα πρωτα 28ακινητα του δημοσιου πωλουνται εναντι250εκ.€ και νοικιαζονται με συμβολαιο υποχρεωτικα για 20χρονια εναντι600εκ€ και μετα θα τα ξανα αγορασει το δημοσιο στην τιμη που θα αξιζουν τοτε και μαλιστα απο θυγατρικες τραπεζων που διασωθηκαν με δημοσιο χρημα που θα πληρωνουν και τα εγγονια μας,πως να δεχθω οτι γινεται απο λαθος;Να προσθεσω οτι ακομα και ταλιμπαν του μνημονιου π.χ. Πρετεντερης εχουν πει για τους λεγομενους κουκουλοφορους της τροικα,μεγαλοεπιχειρηματιες που πανε τα νομοσχεδια στον Τραα και αυτος απλα υτα δινει στην κυβερνηση να τα ψηφισει.Και πρωην υφυπουργος ονοματι Κουτσιουκης αν δεν κανω λαθος ειχε πει οτι η τροικα εξυπηρετει μεγαλα ιδιωτικα συμφεροντα και σε καμια περιπτωση το δημοσιο συμφερον.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  18:35:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ιδιώτης για τα νησιά δεν ενδιαφέρεται για ευνόητους λόγους φαντάζομαι...
οι κάτοικοι των νησιών αυτών φυσικά και έχουν ευθύνες...
και για να κάνεις...κάτι, αυτό το κάτι απο κάπου ξεκινάει, συνήθως απο αυτόν
που έχει το πρόβλημα (οι..κάτοικοι που λές) η απο αυτούς που ΘΑ ΕΧΟΥΝ το πρόβλημα (Θεσσαλονικείς...εν προκειμένου).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  18:54:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το γεγονός οτι υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που δεν εχουν δουλεψει υπάλληλοι σε κάποιο μαγαζι, που δεν έχουν κάνει ένα δικό τους μαγαζί και υποστηρίζουν τα φουλ-ελευθερα ωράρια συνιστά σε ad hominem επιχείρημα; Οταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει ή δεν το ενδιαφέρει να καταλάβει τι θα πει να είσαι εργαζόμενος σε κατάστημα ή για το τι πραγματικά επικρατεί εκεί έξω σε νοοτροπίες εργοδοσίας;Η λογική πλάνη βαραίνει εκείνον που δεν έχει ζήσει την εμπειρία του εργαζόμενου στην Ελλάδα, δεν εξηγείται αλλιώς και ουτε αυτό πρέπει να θεωρηθεί επιθεση στο πρόσωπο. Επίσης όλοι φέρουμε την ευθύνη των αποψεών μας οι οποίες λίγο πολύ προβάλουν το προφίλ μας στην καθημερινότητά μας, πως ζούμε, τι πρεσβεύουμε κτλ

Το κακό , τέλος θα ήθελα να σας πω, δεν είναι να είσαι βολεμένος. Δεν θα την πέσω για παράδειγμα στους δημόσιους υπάλληλους που δουλεύουν τις μισές ώρες από έναν πωλητή. Δεν με νοιάζει να δουλεύει λιγότερο και έχει χρόνο για την οικογενειά του, δεν το ζηλεύω. Με ενδιαφέρει όμως να είναι συνεπής αυτός που εκφέρει άποψη με τον τρόπο που ζει. Γιατί για αέρα κοπανιστό είναι πολύ εύκολο να μιλήσει ο καθένας. Ολοι λίγο πολύ είμαστε και αναγκαζόμαστε σε συμβιβασμούς ,αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε για κάτι καλύτερο. Και αυτή η συζήτηση αυτό το σκόπό έχει, όχι να προσβάλει κάποιον. Οποιος φοβάται μην εκτεθεί, ή δεν θέλει να κριθεί να μην εμβαθύνει τότε στην συζήτηση. Το κακό είναι στο βόλεμα επάνω να έχεις ξεχάσει να συναισθάνεσαι...


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 13/09/2014 18:56:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  20:09:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Το γεγονός οτι υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που δεν εχουν δουλεψει υπάλληλοι σε κάποιο μαγαζι, που δεν έχουν κάνει ένα δικό τους μαγαζί και υποστηρίζουν τα φουλ-ελευθερα ωράρια συνιστά σε ad hominem επιχείρημα;


Λίγο πολύ έχεις πιάσει το 98% των εργαζομένων.

Ποιος δεν έχει δουλέψει υπάλληλος σε μαγαζί, ή δεν είχε δικό του μαγάζι (ή θα συμπληρώσω εγώ δεν έχει κάνει κάποιο ελεύθερο επάγγελμα?)
Τρίχες κατσαρές, όλοι τα έχουμε κάνει, είτε προσωρινά είτε μόνιμα όλοι έχουμε περάσει από αυτά, οπότε δεν έχει νόημα να αμφισβητείς εσύ την κρίση κάποιου επείδη "Δεν νιώθει".

Εγώ που είχα δουλέψει στην εστίαση ένα φεγγάρι, ΚΥΝΗΓΑΓΑ τις κυριακές γιατί ήταν +75%. Και όχι μόνο εγώ, όλοι που δουλεύαμε τότε εκεί, και παίζαμε μπόξ ποιος θα μπεί κυριακή, και θα πάρει ρεπό Δευτέρα.

Edited by - Deorum on 13/09/2014 20:22:23
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  21:21:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία. Θεωρία και πράξη. Όχι μόνο θεωρία γιατί είναι και άγνοια.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  23:23:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

quote:
Gypaetos Αυτό ότι "Το δημοψήφισμα είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις διατάξεις του αελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου " πώς προέκυψε; Επειδή το λένε οι διοργανωτές; Το Σύνταγμα προβλέπει ειδική διαδικασία, συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έγκριση από τη βουλή κ.λπ., όχι παίρνουμε μια κάλπη κι άντε κάναμε δημοψήφισμα!
Ότι η πλειονότητα του κόσμου δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση είναι βέβαιο, αλλά μη γράφουμε κι ό,τι θέλουμε! Μου θυμίζει τις υπογραφές για το θρήσκευμα στις ταυτότητες, όπου βέβαια ο νόμος πέρασε κανονικά...

Αν απαντήσεις εσύ τον λόγο που απαγορεύεται οι πολίτες να κάνουν δημοψήφισμα τότε και γω θα σου απαντήσω στο ''ερώτημα'' σου που απ΄ότι αντιλαμβάνομαι εκπορεύεται εκ του πονηρού..


Δεν περιμένω απάντηση στο (ρητορικό) ερώτημα που έθεσα, αφού κάνει μπαμ ότι τα περί δημοψηφίσματος σύμφωνου με τους νόμους είναι μπούρδες. Δημοψήφισμα είναι αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, τα άλλα όλα είναι γκάλοπ και συλλογές υπογραφών. Αμφιβάλλω δε για το κατά πόσο ήταν μυστική η ψηφοφορία. Συλλογή υπογραφών ή άτυπη ψηφοφορία δεν απαγορεύεται να γίνει, εκείνο που δεν επετράπη, απ'ό,τι διάβασα ψάχνοντας, ήταν η χρήση των εκλογικών καταλόγων και των σχολικών αιθουσών. Αυτό έλειπε... Το εκ του πονηρού πάλι δεν το κατάλαβα, για ανάλυσέ το λίγο περισσοτέρο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  00:18:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και αφού το προβλέπει το σύνταγμα, που είναι τα δημοψηφίσματα και έχουν να γίνουν 40 χρόνια οεο?
Τόσο πολύ τα φοβούνται και τα τρέμουνε.
Ε, αν δεν κάνουν οι δημοκράτες πολιτικοί δημοψηφίσματα, ο κόσμος θα καταφύγει σε άτυπους εναλλακτικούς δρόμους. Συλλογή υπογραφών, άτυπα δημοψηφίσματα, αναφορά στα γκάλοπ.
Αν αμφισβητούνται, ας κάνουν οι δημοκράτες πολιτικοί δημοψήφισμα, να δούμε ποιος έχει δίκιο και τι θέλει ο κόσμος. Κι ας γίνει το 98-2 σε 80-20 ή σε 2-98.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.


Γιώργο τα είπα και μερικές σελίδες πριν. Αν το κράτος είναι ανίκανο να παρέχει νερό πχ σε νησιά, πάει να πει ότι οι πολιτικοί αυτοί είναι απολύτως ανίκανοι και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Αλοίμονο αν προβάλουν τέτοιες δικαιολογίες για να φέρουν σωτήρες ιδιώτες.
Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο ξεπούλημα που προβάλουν τέτοιες δικαιολογίες.


Κώστα το θέμα εκείνο είναι ανοιχτό και τα σκυλιά δεμένα. Μήνες περιμένω τις αν όχι αποδείξεις, τουλάχιστον ενδείξεις που επικαλέστηκες, για να δείξεις ότι υπάρχει περίπτωση εκείνο που είπες να μην είναι hoax. Μέχρι τότε όμως, ΕΙΝΑΙ...


-Κακό δεν είναι να είναι κανείς βολεμένος. Μακάρι να είχε όλος ο κόσμος μια δουλειά, αλλά να συμπάσχει για αυτούς που στην ίδια κοινωνία που ζούμε, πλήτονται για πράγματα που δεν φταίνε.
Κακό είναι ο κακώς εννοούμενος βολεμένος, που έχοντας εξασφαλίσει ή ψιλοεξασφαλίσει κάποια πράγματα, στηρίζει φαύλες καταστάσεις, για λόγους που ξέρει ο ίδιος.
Δεν είναι υπαινιγμός για κανένα, αποτελεί προσωπική μου διαπίστωση από χρόνια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  11:26:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Gypaetos Δεν περιμένω απάντηση στο (ρητορικό) ερώτημα που έθεσα, αφού κάνει μπαμ ότι τα περί δημοψηφίσματος σύμφωνου με τους νόμους είναι μπούρδες. Δημοψήφισμα είναι αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, τα άλλα όλα είναι γκάλοπ και συλλογές υπογραφών. Αμφιβάλλω δε για το κατά πόσο ήταν μυστική η ψηφοφορία. Συλλογή υπογραφών ή άτυπη ψηφοφορία δεν απαγορεύεται να γίνει, εκείνο που δεν επετράπη, απ'ό,τι διάβασα ψάχνοντας, ήταν η χρήση των εκλογικών καταλόγων και των σχολικών αιθουσών. Αυτό έλειπε... Το εκ του πονηρού πάλι δεν το κατάλαβα, για ανάλυσέ το λίγο περισσοτέρο!

..Θα επαναλάβω την ερώτηση για ποιόν λόγο απαγορεύεται οι πολίτες να κάνουν δημοψήφισμα;

Edited by - xipolitos on 14/09/2014 11:29:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  13:28:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Κώστα το θέμα εκείνο είναι ανοιχτό και τα σκυλιά δεμένα. Μήνες περιμένω τις αν όχι αποδείξεις, τουλάχιστον ενδείξεις που επικαλέστηκες, για να δείξεις ότι υπάρχει περίπτωση εκείνο που είπες να μην είναι hoax. Μέχρι τότε όμως, ΕΙΝΑΙ..."

Α, για τη Δούρου;

Απλά τα πράγματα: Η Δούρου ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στην Άκη. Αν θέλετε να αλλάξετε την ιστορια στα παλίσια της αποπασοκοποίησης του τσίριζα (ίδιος ο Αντρεας χθες στη ΔΕΘ!) όπως έκαναν παλιά αποσταλινοποίηση της ΕΣΣΔ δικαίωμά σας. Σαφώς και ΔΕΝ είναι hoax, σαφώς και είναι πραγματικότητα.

Συνιστά ad hominem κάθε κρίση (και μάλιστα αρνητική) ΑΝΡΘΩΠΟΥ (προσωπικότητας) βασισμένη πάνω στις ΑΠΟΨΕΙΣ του. Είναι αγνός φασισμός να λέμε ότι "α, πιστεύει το Χ άρα θα είναι Ψ".
Ξανά: ΑΠΟΨΕΙΣ κρίνουμε και συζητάμε, όχι ανθρώπους.

Επίσης: Να μην κρίνουμε με στερεότυπα: Μπορώ κι εγώ να πω ότι, όπως μας δείχνει η ιστορία από τον Τσε και τα Ρόλεξ του μέχρι τον Αλαβάνο και τα άπειρα ακίνητά του, μέχρι και τον Αλέξη με την τεράστια περιουσία του (δεν έχει χρειαστεί ποτέ να δουλέψει στη ζωή του), όλοι οι αριστεροί είναι βολεμένοι, γι αυτό άλλωστε έγιναν αριστεροί. Δεν το λέω όμως, θα ήταν φασισμός.

Όσο για τη λογική του Κώστα για τα μηνμόνια, μπορώ να ισχυριστώ ότι κατ' εμέ προδότες πολιτικοί είναι εκείνοι που ΔΕΝ ψήφισαν τα μηνμόνια και όσοι είναι ΚΑΤΑ των μνημονίων στηρίζουν και συντελούν στην φτωχοποίηση της χώρας.

Σύντροφε Δικαστά, είναι προγραμμένος από τον τσίριζα;
Μήπως όταν έρθει στην εξουσία να μεταναστεύσω στο Παρίσι με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ;

ΥΓ: Επιβεβαιώνω Deorum, έχοντας δουλέψει νύχτα και γιορτές και αργίες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  14:34:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν οτι σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπήρξε ιδιωτικοποίηση, αυτή συνοδεύθηκε από υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, αύξηση της απώλειας νερού, υποβάθμιση των υποδομών και αύξηση των τιμών.

Εδώ και 20 χρόνια, οι υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών παροχής νερού, αντιμετωπίζοντας το νερό ως εμπόρευμα, υποσχέθηκαν παγκόσμια αυξημένες επενδύσεις και μεγάλη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του νερού παγκόσμια. Έτσι, το 2010, το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε νερό από ιδιωτικές εταιρείες. Ποιά ήταν λοιπόν τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης; Από μια έρευνα για την ιδιωτικοποίηση στις ΗΠΑ, κατά την οποία εξετάσθηκαν τα 10 μεγαλύτερα συστήματα ύδρευσης στις ΗΠΑ, προέκυψε ότι έπειτα από 20 χρόνια ιδιωτικοποίησης, οι τιμές αυξήθηκαν 3 φορές πάνω από τον πληθωρισμό και οι λογαριασμοί νερού των νοικοκυριών κατά μέσο όρο τριπλασιάσθηκαν στα πρώτα 10 χρόνια. Παρόμοια, μια έρευνα της ίδιας της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέληξε ότι παγκόσμια το μοντέλο της σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού (ΣΔΙ) απέτυχε να μειώσει τα τιμολόγια νερού και να αυξήσει τις επενδύσεις σε υποδομές νερού .

Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις αποτυχίες της ιδιωτικοποίησης του νερού. Η άνιση πρόσβαση, η αθέτηση υποσχέσεων, οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι και τα σκανδαλώδη περιθώρια κέρδους, ωθούν τους δήμους και τους πολίτες να ξαναπάρουν τον έλεγχο αυτής της βασικής υπηρεσίας. Ακόμα και το Παρίσι, που ήταν το διεθνές σύμβολο της σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού (ΣΔΙ), το 2010 επιστρέφει σε δημόσια διαχείριση και σε ένα χρόνο εξοικονόμησε 35 εκατομμύρια ευρώ και μείωσε 8% τις τιμές. Ύστερα από δεκαετίες ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης, οι πόλεις στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν πλέον την ιδιωτική διαχείριση (Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Παρίσι, Γκρενόμπλ, Μπορντώ, Τουλούζ, Μονπελιέ, Μασσαλία, Λιλ, Βρέστη, Μπουένος Άιρες, Ατλάντα, Γιοχάνεσμπουργκ, Κοτσαμπάμπα κλπ).

Το θέμα δεν είναι απλά: δημόσιο ή ιδιωτικό. Το θέμα είναι η κοινοτική ιδιοκτησία, έλεγχος και διαχείριση. Η καλή λειτουργία της ύδρευσης απαιτεί τοπικό δημοκρατικό έλεγχο και διαχείριση.

Το 2010, τα Ηνωμένα Έθνη δηλώνουν ότι η πρόσβαση σε καθαρό νερό και υγιεινή είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Μια δεκαετία πριν, είχε εκδοθεί η Ευρωπαϊκή Οδηγία – Πλαίσιο περί Υδάτων, η οποία μεταξύ άλλων:
α) καθορίζει ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν όπως οποιοδήποτε άλλο, αλλά θα πρέπει να θεωρείται κληρονομιά,

β) προτρέπει τις χώρες να παρέχουν υπηρεσίες ύδατος σε λογική τιμή γι’ αυτούς που το χρειάζονται,

γ) ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην προστασία και τη διαχείριση των υδάτων.

Το 2003, η Ελλάδα εναρμονίζει το εθνικό δίκαιο με τις διατάξεις αυτής της Οδηγίας. Επίσης, με αφορμή το 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νερού 2012, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνει ότι το νερό είναι κοινός πόρος της ανθρωπότητας και η πρόσβαση στο πόσιμο νερό είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό! Ο ίδιος ο χαρακτήρας των υπηρεσιών νερού ευνοεί τη δημόσια-κοινωνική διαχείριση των συστημάτων νερού.

Το μοντέλο της σύμπραξης δημόσιου-κοινοτικού (ΣΔΚ ) στηρίζεται στη συνεργασία μεταξύ δημόσιων φορέων, συνεταιρισμών, εργατικών σωματείων, ΜΚΟ και άλλων συλλογικοτήτων μιας κοινότητας. Δίνει έμφαση στη εμπλοκή της κοινότητας (των πολιτών) και στοχεύει στην ενδυνάμωση των δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης.

Έρευνες διεθνών φορέων από εφαρμογές σε όλο τον κόσμο, διαπιστώνουν ότι με την σύμπραξης δημόσιου-κοινοτικού επιτυγχάνεται:

• Εκπαίδευση και ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων

• Τεχνική υποστήριξη σε μεγάλο εύρος θεμάτων

• Βελτίωση αποτελεσματικότητας και οικοδόμηση θεσμικής αποτελεσματικότητας

• Χρηματοδότηση υπηρεσιών ύδρευσης

• Βελτίωση της συμμετοχής.

Επίσης, έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την οποία διενεργήθηκε σύγκριση μεταξύ εφαρμογών σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού (ΣΔΙ) και σύμπραξης δημόσιου-κοινοτικού (ΣΔΚ) διαπίστωσε τα εξής:

• Οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού (ΣΔΙ) αυξάνουν τις τιμές νερού, κοστίζουν στους δήμους και δεν διευκολύνουν την παροχή νερού σε χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά

• Τα πλεονάσματα από τις συμπράξεις δημόσιου-κοινοτικού (ΣΔΚ) επενδύονται στα συστήματα ύδρευσης αντί να διανεμηθούν κέρδη στους συμμετέχοντες φορείς

• Οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού (ΣΔΙ) επικεντρώνονται σε βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση, ενώ οι συμπράξεις δημόσιου-κοινοτικού (ΣΔΚ) κεφαλαιοποιούν έχοντας μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα στη λειτουργία της ύδρευσης

• Οι συμπράξεις δημόσιου-κοινοτικού (ΣΔΚ) επιτυγχάνουν την εμπλοκή του συνόλου της κοινότητας – δήμος, καταναλωτές, συλλογικότητες της κοινότητας κλπ – γεγονός που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα και ισότητα των υπηρεσιών ύδρευσης.

Κίνηση 138
Το νερό στα χέρια των πολιτών
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  16:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πηγή για το ανωτέρω;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  16:30:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι έγινε Κώστα, πάλι δεν κατάλαβες?

Λοπόν. Στο

http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=10727&whichpage=4

έγραψες "άβολο από εκεί που χτυπούσες παλαμάκια στο ζεϊμπέκιο του Τσοχατζόπουλου (τελεσίδικα καταδικασμένος κλέφτης) να το παίζεις η περιφερειάρχισσα που θα φέρει τις αλλαγές!"

Σε προκάλεσα να φέρεις αποδείξεις ή ενδείξεις πως η φωτό που επικαλείσαι δεν είναι hoax, καθώς μόνο κάτι ανθυπομπλόγκ αναπαράγουν το αστείο αυτό θέμα. Ή να παραδεχτείς πως παρασύρθηκες και το επικαλέστηκες από κεκτημένη ταχύτητα και από λάθος. Άλλωστε όλοι έχουμε κάνει και παραδεχτεί λάθη.

Η...απόδειξη που έφερες, σελίδες και μέρες μετά καθώς στριμώχθηκες από όλες τις πλευρές, ήταν να πεις "είδα φωτό, έψαξα, ρώτησα, ξέρω" (σελίδα 8 του παραπάνω λινκ).

Ε, όταν σου ζήτησα το αυτονόητο, "Ε παρουσίασέ μας ντε αυτά τα ντοκουμέντα να ξέρουμε κι εμείς.", σιγή ιχθύος.

Από τις 18 Ιουνίου περιμένουμε να δούμε τί εμαθες και η φωτό δεν είναι hoax. Όποτε αξιωθείς να δείξεις τι έμαθες και μας το κρύβεις, τότε θα αναθεωρήσουμε.

Μέχρι τότε όμως, ισχύει ότι αναπαρήγαγες hoax.



Για τα μνημόνια που λες παρακάτω, θα είχε μια βάση ο ισχυρισμός σου, αν εξηγούσε κανείς πως οφελούν τα μέτρα που παίρνονται. Πχ το ότι με κλέβουν ζητώντας ενφια, γιατί είναι πρόοδος και όχι εσκεμμένη φτωχοποίηση ώστε οι περισσότεροι να μπούνε αργά ή γρήγορα στη λίστα των...φοροφυγάδων, που στη πραγματικότητα δεν μπορούν να πληρώσουν το νταβατζηλίκι της εφορίας.

Θα είχε επίσης μια βάση, αν δινόταν κάποια απάντηση στο ερώτημα που έχω θέσει πχ εδώ http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=9162&whichpage=8 :

"@Rigelian. "Συμφωνώ απόλυτα με Γιώργο και επαυξάνω: Θα μπορούσα πχ να θεωρήσω ότι προδότες πολιτικοί είναι όλοι όσοι ΔΕΝ ψήφισαν τα μνημόνια!". Δικαίωμά σου, προς το παρόν αυτό που ξέρω ότι υποστηρίζεις, είναι να δώσουν λύση τα κόμματα που τους έχουν στο χέρι από τη ζήμενς, που βρίσκονται στην εξουσία με εξαπάτηση και αλλοίωση με διάφορους τρόπους που έχω γράψει κατά καιρούς, του εκλογικού αποτελέσματος, που κυκλοφορούν ελεύθεροι χάρη σε αυτοαθωωτικούς νόμους. Αν καταφέρεις κάποτε εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να πείσεις, πως καταδέχεσαι ως Έλληνας, να δώσουν τη λύση αυτοί που δημιούργησαν με ένα εκατομμύριο τρόπους τη κρίση, άτομα που έπρεπε να βρίσκονται ισόβια για εσχάτη προδοσία αντί να κυβερνούν, τότε θα παραδεχτώ πως έχεις δίκιο. Προς το παρόν το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ολοφάνερα λάθος άτομα υποστηρίζεις."

Και επειδή απάντηση δεν έχει υπάρξει (και πως να υπάρξει άλλωστε), ας αρχειοθετηθούν τέτοιες τοποθετήσεις μαζί με ανάλογες από το 40 και το 67 που δικαιολογούσαν και τότε τα αδικαιολόγητα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  16:41:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

quote:
Gypaetos Δεν περιμένω απάντηση στο (ρητορικό) ερώτημα που έθεσα, αφού κάνει μπαμ ότι τα περί δημοψηφίσματος σύμφωνου με τους νόμους είναι μπούρδες. Δημοψήφισμα είναι αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, τα άλλα όλα είναι γκάλοπ και συλλογές υπογραφών. Αμφιβάλλω δε για το κατά πόσο ήταν μυστική η ψηφοφορία. Συλλογή υπογραφών ή άτυπη ψηφοφορία δεν απαγορεύεται να γίνει, εκείνο που δεν επετράπη, απ'ό,τι διάβασα ψάχνοντας, ήταν η χρήση των εκλογικών καταλόγων και των σχολικών αιθουσών. Αυτό έλειπε... Το εκ του πονηρού πάλι δεν το κατάλαβα, για ανάλυσέ το λίγο περισσοτέρο!

..Θα επαναλάβω την ερώτηση για ποιόν λόγο απαγορεύεται οι πολίτες να κάνουν δημοψήφισμα;

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  17:21:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα πέφτεις σε πολλά λογικά σφάλματα!

1. Δεν χρειάζεται εγώ να αποδείξω ότι μια φωτό δεν είναι hoax!
2. Η Δούρου δεν απέδειξε ούτε αυτή τίποτα, απλά είπε. Ε, λέω κι εγώ. Ο λόγος μου (είδα φωτό, έψαξα, ρώτησα, ξέρω) και ο δικός της, διαλέγετε και παίρνετε!
3. Τπ μηνμόνιο προβλέπει πολλά. Δεν εφαρμόστηκαν παρά ελάχιστα. Αν εφαρμόζονταν όλα, λιγότερη ύφεση θα υπήρχε, μικρότερη ανεργία και γρηγορότερη επιστροφή στην σωστότερη ανάπτυξη.
4. Η Ζήμενς δεν έχει στο χέρι τα κόμματα, δεν αποδεικνύεται από πουθενά αυτό.
5. Δεν εξαπατήθηκε ο κόσμος, βρες μου έναν να καταδικάστηκε για εξαπάτηση.
6. Δεν αλλοιώθηκε κανένα εκλογικό αποτέλεσμα.
7. Καταδικάστηκε κανείς για εσχάτη προδοσία και μου διέφυγε;

Κώστα, υποκαθιστάς την ελληνική δικαιοσύνη; Ολοφάνερα για σένα, προσωπική υποκειμενικότατη άποψή σου. Η δική μου άποψη, εξίσου προσωπική μα κάπως λιγότερο υποκειμενική αφού στηρίζεται σε γεγονότα, όπως ότι η κυβέρνηση προέκυψε από εκλογές και απολαμβάνει την δεδηλωμένη, είναι ότι εσύ υποστηρίζεις λάθος άτομα, επικίνδυνους και προδότες!

Εντελώς άσχετο το 40 και το 67 με το σήμερα, η σύγκριση και μόνο τόσο διαφορετικών εποχών και καταστάσεων στερείται σοβαρότητας. Επίσης είναι και λογικό σφάλμα: Association fallacy, http://en.wikipedia.org/wiki/Association_fallacy

Αλλά και πάλι, αφού το θέτεις έτσι, με βάση τον δικό σου τρόπο σκέψης οι δικές σου απόψεις να αρχειοθετηθούν μαζί με ανάλογες από το 40 και το 67 που δικαιολογούσαν και τότε τα αδικαιολόγητα.

(Βλέπεις ότι κάνω κι εγώ το ίδιο σφάλμα και έτσι δεν πάει πουθενά η κουβέντα; )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 21 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000