Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 πελματιαία απονευρωσίτιδα S O S !
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

konge
Newbie Forum Runner

Greece
16 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 26/09/2014 :  00:05:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γειά σας.
Πριν από πέντε μήνες περίπου είχα αναφέρει το πρόβλημά μου (διάγνωση πελματιαίας απονευρωσίτιδας )Από τότε κάνω ότι μπορώ για να το ξεπεράσω αλλά μάταια. Εχω τρελαθεί στις διατάσεις ,παγοθεραπεία, ρολάρισμα με μπαλάκι, με παγωμένο μπουκάλι, και ότι άλλο υπάρχει στο διαδίκτυο .Έκανα φυσιοθεραπείες και πριν από δυο μήνες έκανα και κρουστικό υπέρηχο. Στο διάστημα αυτό έκανα και πλήρη αποχή. Κάποιες φορές έμπαινα με κάποιες προπονήσεις συντήρησής αλλά χειροτέρευε .Αποτέλεσμα εχω χάσει όλους του αγώνες που είχα προγραμματίσει και μαζί και την υπομονή μου. Το άσχημο είναι ότι μένω σε επαρχία (για το θέμα γιατρών) και ότι η δουλεία μου δεν είναι καθιστική ,(έτσι δεν το ξεκουράζω).
Χρειάζομαι την βοήθεια από όποιον έχει εμπειρία .!
Ενέσεις κορτιζόνης βοηθάνε ??
Το χειρουργείο είναι λύση αποτελεσματική ???
Προτείνετε κάποιον γιατρό ?

Ευχαριστώ πολύ.

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  00:15:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάνε μια αναζήτηση, υπάρχει ένα παλιό νήμα με πολλές περιπτώσεις μελών και αρκετές πληροφορίες.

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

laxaniaris
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  00:26:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα σου πρότεινα, να κανεις πελματογραφημα οπου μαλλον θα χρειαστει να κανεις ειδικα πελματα. Προσωπικά ειδα βελτίωση με τα πελματα, αλλα οχι απαλλαγή απο τον πονο 100%. Πλεον δεν μπορω να τρεχω χωρις τα πελματα. Θα χρειαστεί να συνηθεισεις τον πονο ο οποιος δεν θα ειναι ιδιος οπως θα ηταν αν τρεχεις χωρις πελματα. Ακομα και μετα απο 3 μηνες αποχη απο το τρεξιμο, η πελματιαι απονευρωσιτιδα δεν με αφησε, οποτε αποφασησα να την υπομενω τρεχωντας με ειδικα πελματα. Εχω 1,5 χρονο συνολικα που με ταλαιπωρει αλλα πλεον εχω συνυθησει στον πονο που με πιανει καμια φορα στην αρχη. Μολις ζεσταθουν καλα τα ποδια υποχωρει σε μεγαλο βαθμο που πλεον τρεχω ανετα. Τα πελματα θα σε βοηθησουν και στην δουλεια σου. Αλλα αυτα θα στα πει καλυτερα ενας ειδικος ποδολογος. Μην απογοητεύεσαι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

iolas
Newbie Forum Runner

Greece


13 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  09:35:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετώ το φόρουμ...Είμαι 48 χρονών και τρέχω αποστάσεις, (5-10-20) εδώ και 8 χρόνια..η πελματιαία ήταν ο κύριος λόγος που έκανα εγγραφή..την ψώνισα τρέχοντας ξυπόλητος στην άμμο (σε σκληρό κομμάτι της)το καλοκαίρι. Δεν ένοιωθα έντονο πόνο, μόνο στα πρώτα βήματα και μετά σχεδόν οκ. Οταν γύρισα από τις διακοπές και πριν αρχίσω προπονήσεις ένας φίλος μου είπε ότι κούτσαινα. Πραγματικά παρατήρησα ότι λόγω του πόνου στην φτέρνα είχα αρχίσει να περπατάω περίεργα. Η πρώτη προπόνηση ήταν απαίσια...ενόχληση στην φτέρνα και κάψιμο στην καμάρα. Με το που πήγα σπίτι γκουγκλάρησα 'πόνος στην φτέρνα' και νάτο...εκατοντάδες άρθρα που περιέγραφαν το πρόβλημα.
Πρώτη κίνηση πήγα σε ποδολόγο..μού έκανε πελματογράφημα και μου είπε ότι για όλα ευθύνεται η ψηλή μου καμάρα. Επόμενη κίνηση πέλματα που 'γέμιζαν' την καμάρα ώστε να μην τεντώνει η πελματιαία.. Επίσης διατάσεις πελματιαίας και αχίλλειου 4-5 φορές την ημέρα. Από μόνος μου πήρα για 15 μέρες μπιοφενακ και έκανα επαλείψεις με Ναπροσίν...επίσης ολική αποχή από τρέξιμο...δοκίμασα ποδήλατο για να κρατήσω την φυσική κατάσταση αλλά το σιχαίνομαι...
μετά από 1 μήνα η κατάσταση παρέμεινε η ίδια...μικρός πόνος που όμως με αποτρέπει από το τρέξιμο...ξεκινάω παγοθεραπεία γιατί διάβασα ότι βοηθάει...όντως έχω μεγάλη βελτιωση 15 ημέρες μετα..ο πόνος παραμένει αλλά σαφώς μικρότερος..τώρα δούλεψαν τα πέλματα, οι διατάσεις, τα αντιφλεγμονώδη ή ο πάγος ή και όλα μαζί??? φυσικά αν δεν εξαφανιστεί ο πρωινός πόνος δεν ξαναρχίζω τρέξιμο. Ο γιατρός μου είπε ότι πιθανή υποτροπή μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή στον αχίλλειο και στο γόνατο οπότε δεν λέει..
έχω διαβάσει τόσα αντικρουόμενα για την ασθένεια που φαίνεται σαν να έχει διαφορετική συμπεριφορά στον καθένα. Υπάρχει όντως ένα παλιό θέμα στο φόρουμ αρκετά ενδιαφέρον αλλά ελπίζω πως από τότε κάποιος φίλος έχει δοκιμάσει κάτι καινούργιο και ποιο αποτελεσματικό και θα ήταν πολύ ευχάριστο να το μοιραστεί μαζί μας...

Σας ευχαριστώ


easy come easy go
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

doxis
Forum-Runner

78 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  11:14:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
περσυ ειχα απονευρωσιτιδα στο αριστερο πελμα που με ταλαιπωρησε κοντα 1 χρονο. Φετος το καλοκαιρι ξεκουραστηκα και εβαλα περισσοτερο κολυμπι και ξαφνικα εξαφανιστηκε. Τωρα βαζω προπονηση μαραθωνιου και δεν μ εχει ενοχλήσει.
Εχω καταληξει να πιστευω (δεν ξερω) ότι η πελαματιαια δημιουργείται από κακο ζέσταμα αλλα κυριως από όταν τρεχω πανω από τις δυνατότητες μου. Ετσι εβαλα ακρη στην το gps και το ρολοι και τρεχω συμφωνα με τις δυνατότητες και τις προσαρμογές που κανει το σωμα μου.

σπευδε βραδεως
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000