Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Σώστε τις μέλισσες...!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 29/09/2014 :  01:10:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Avaaz: Eκστρατεία συλλογής υπογραφών για τα φυτοφάρμακα που απειλούν τις μέλισσες

Μέλισσες σ’όλο τον κόσμο πεθαίνουν κι η τροφική μας αλυσίδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως φταίνε κάποια τοξικά φυτοφάρμακα. Μετά απ’την τεράστια εκστρατεία του Avaaz, η ΕΕ τα απαγόρευσε. Σε πέντε ημέρες ίσως τα απαγορεύσουν κι οι ΗΠΑ, κάτι που θα έκανε κι άλλες κυβερνήσεις του κόσμου να ακολουθήσουν. Αυτή είναι η ευκαιρία μας για να σώσουμε τις μέλισσες απ’την εξαφάνιση. Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσε αυτή την επείγουσα έκκληση:

SIGN THE PETITION

Δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν αθόρυβα κι ολόκληρη η τροφική μας αλυσίδα κινδυνεύει. Οι μέλισσες δεν παράγουν απλώς μέλι – είναι ένα τεράστιο αλλά ταπεινό εργατικό δυναμικό που επικονιάζει το 75% των φυτών που καλλιεργούμε. Σε πέντε μέρες, οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν τελικά τα τοξικά φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν.

Το ξέρουμε πως μπορούμε να πετύχουμε την απαγόρευσή τους – μετά απ’την τεράστια εκστρατεία τουAvaaz πέρσι, η ΕΕ απαγόρευσε τα δηλητήρια που σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες ευθύνονται για τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού των μελισσών. Αυτή τη στιγμή, κολοσσιαίες εταιρίες χημικών πιέζουν ασφυκτικά τις Αμερικανικές αρχές για να μην περάσει η απαγόρευση. Αλλά σύμμαχοί μας «εκ των έσω» ισχυρίζονται πως μια δημόσια κατακραυγή θα δώσει στους αρμόδιους την ώθηση για να περάσουν την απαγόρευση. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν!Αν οι ΗΠΑ κάνουν το βήμα, θα δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες του κόσμου.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο – τα μέλη της ειδική​ς​ ομάδα​ς​ του Λευκού Οίκου θα​ υποβάλουν​ μεταρρυθμιστικές προτάσεις την Τρίτη. Δεν αφορά μόνο τη σωτηρία των μελισσών, αφορά την επιβίωσή μας. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα τώρα – ας δημιουργήσουμε ένα σμήνος παγκόσμιας αντίδρασης για να απαιτήσουμε απ΄τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα δολοφονικά φυτοφάρμακα, πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες:

https://secure.avaaz.org/el/save_the_bees_us_pet_loc/?bvEQlhb&v=47021

Οι μέλισσες είναι απαραίτητες για τη ζωή στον πλανήτη μας. Κάθε χρόνο επικονιάζουν αμέτρητα φυτά και καλλιέργειες – μια διαδικασία της οποίας η αξία εκτιμάται στα 30 δις ευρώ. Αν δεν δράσουμε επειγόντως για να προστατεύσουμε την επικονίαση των μελισσών, πολλά απ΄τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά μπορεί να εξαφανιστούν απ΄τα ράφια και κινδυνεύουμε να χάσουμε το​ ένα τρίτο της ​παραγωγής τροφίμων.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια ραγδαία μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού των μελισσών – κάποια είδη μελισσών έχουν ήδη εξαφανιστεί. Μόνο στην Καλιφόρνια -- την πρώτη σε παραγωγή τροφίμων πολιτεία των ΗΠΑ -- μελισσοκόμοι χάνουν το 40% των μελισσών τους κάθε χρόνο. Οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. Παρόλο που ορισμένες μελέτες (συνήθως εκείνες που χρηματοδοτούνται απ΄τις εταιρίες χημικών) αποδίδουν τις ευθύνες σε συνδυασμό παραγόντων όπως ασθένειες, καταστροφή βιοτόπων και χημικά, ισχυρές, ανεξάρτητες έρευνες καταλήγουν πως τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα είναι αυτά που σκοτώνουν τις μέλισσες.

Οι τρομακτικές αυτές αποδείξεις κι η εξαιρετικά αποτελεσματική εκστρατεία του Avaaz και των συνεργατών μας, ήταν οι λόγοι που η ΕΕ απαγόρευσε αυτά τα φυτοφάρμακα. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε επίσης ζητήσει απ’την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος να λάβει μέτρα για τα τοξικά αυτά φυτοφάρμακα, αλλά κάτω απ’τη χρόνια επιρροή των μεγάλων εταιρειών χημικών τα μέτρα έχουν πλέον αμβλυνθεί. Τώρα η «Ειδική Ομάδα Υγιούς Επικονίασης» που έχει συσταθεί απ΄το Λευκό Οίκο, μπορεί να πιέσει την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος να αποσύρει την άδεια αυτών των φυτοφαρμάκων ώστε να μην μπορούν πια να πωλούνται στις ΗΠΑ. Αυτή είναι η ευκαιρία μας!

Η ειδική ομάδα θα καταθέσει τις προτάσεις της σε πέντε μέρες. Ήδη 2,5 εκατ. από εμάς, από κάθε γωνιά του κόσμου, στηρίζουμε αυτή την εκστρατεία. Ας δημιουργήσουμε επειγόντως ένα τεράστιο ψήφισμα 3 εκατομμυρίων υπογραφών για να σώσουμε τις μέλισσες. Θα το παραδώσουμε χρησιμοποιώντας έξυπνες στρατηγικές και τακτικές ώστε να τραβήξουμε την προσοχή των ΜΜΕ και να εμποδίσουμε όποιες πιθανές, παρασκηνιακές συμφωνίες προσπαθούν να σπρώξουν οι μεγάλες βιομηχανίες. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα:

https://secure.avaaz.org/el/save_the_bees_us_pet_loc/?bvEQlhb&v=47021

Δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε την εύθραυστη τροφική μας αλυσίδα στα χέρια χημικών βιομηχανιών και πουλημένων νομοθετών. Η απαγόρευση αυτών των φυτοφαρμάκων θα κάνει τον κόσμο μας ασφαλέστερο και για εμάς αλλά και για τα υπόλοιπα είδη ζωής για τα οποία νοιαζόμαστε και απ΄τα οποία εξαρτόμαστε.

Με ελπίδα,
Terra, Alex, Alice, Ari, Nick, Laila, Marigona, Ricken, κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο ύπουλος εχθρός των μελισσών (Το Βήμα)
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=396122

Νέα στοιχεία για τις απειλές από τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα (Ναυτεμπορική)
http://www.naftemporiki.gr/story/825163/nea-stoixeia-gia-tis-apeiles-apo-ta-neonikotinoeidi-futofarmaka

Βαρύ το κόστος των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων για τη γεωργία - Heavy Costs, Weighing the Value of Neonicotinoid Insecticides in Agriculture (Center for Food Safety)
http://issuu.com/centerforfoodsafety/docs/neonic_efficacy_digital/1?e=9942666/7206999

Προεδρικό Μνημόνιο -- Δημιουργία ομοσπονδιακής στρατηγικής για την προαγωγή της υγείας τωνμελισσών κι άλλων επικονιαστών (Λευκός Οίκος) - Presidential Memorandum -- Creating a Federal Strategy to Promote the Health of Honey Bees and Other Pollinators (The White House)
http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/06/20/presidential-memorandum-creating-federal-strategy-promote-health-honey-b

Ψήφισμα για προσωρινή διοικητική Επανεξέταση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων - Petition for Interim Administrative Review of Neonicotinoid Pesticides (Filed July 7, 2014)
http://docs.nrdc.org/health/files/hea_14070701a.pdf

Ο ακριβός πόλεμος και το λόμπι πάνω στα πτώματα των μελισσών της Αμερικής -The Costly Lobbying War Over America’s Dying Honeybees (National Journal)
http://www.nationaljournal.com/energy/the-costly-lobbying-war-over-america-s-dying-honeybees-20140701

Υπόμνημα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος αποκαλύπτει την ανησυχία ότι φυτοφάρμακα προκαλούν το θάνατο των μελισσών - EPA memo reveals concern that pesticide causes bee deaths (SF Gate)
http://www.sfgate.com/cgi-bin/blogs/green/detail?entry_id=79910

Μυστηριώδης δολοφονία 15 δις μελισσών -$15 Billion Bee Murder Mystery Deepens (Business Insider)http://www.businessinsider.com/colony-collapse-disorder-still-unsolved-lead-researcher-had-connections-to-bayer-2010-10

Μελισσοκόμοι ζητούν απ’την κυβέρνηση να αποσύρει φυτοφάρμακα - Beekeepers want government to pull pesticide (Palm Beach Post)
http://www.palmbeachpost.com/money/beekeepers-want-government-to-pull-pesticide-1107701.html

Μέλισσες σε ελεύθερη πτώση καθώς έρυενα δείχνει ραγδαία μείωση τους αριθμού τους στις ΗΠΑ - Bees in freefall as study shows sharp US decline (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/environment/2011/jan/03/bumblebees-study-us-decline?INTCMP=SRCH

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2014 :  13:55:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό είναι και στην χώρα μας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2014 :  14:17:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην ασχολείστε.
Μόνο ένας σεισμός μας σώζει
να γίνουν όλα μαϊντανός.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2014 :  19:35:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το θέμα είναι τεράστιας σημασίας δεδομένου οτι οι μέλισσες εκτός απο το έξοχο μέλι που μας παρέχουν,
συμβάλουν στην επικονίαση των φυτών και αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην αλυσίδα του κύκλου της ζωής.
Οταν οι πολυεθνικές εταιρίες πετρελαίου και εξορύξεων εισέβαλλαν στα τροπικά δάση του Αμαζονίου καταστρέφοντας εγκληματικά το περιβάλλον.
οι νδιάνοι που ζουν εκεί αντιλήφθηκαν το μέγεθος του κινδύνου βλέποντας τις μέλισσες και τις πεταλούδες να πεθαίνουν
γνωρίζοντας απο την παραδοση τους και τον τρόπο ζωής πόσο σημαντικά είναι αυτά τα έντομα στην διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας και λειτουργίας της φύσης και της ζωής.
Οι ινδιάνοι λένε οτι ο "λευκός αδελφός" πορεύεται σε λάθος δρόμο δεν σέβεται την φύση, ασελγεί και λειτουργεί ως προς αυτή με ασέβεια και απληστία.
Υπάρχει μια ταινια-ντοκυμαντέρ προφητική που λέγεται Koyaanisqatsi, Κογιανισκάτσι στη γλώσσα των ινδιάνων Χόπι σημαόνει Τρελή ζωή, ζωή χωρίς ισορροπία...
η ταινία ξεκινά με έναν παλιό χρησμό που λέει οτι "οταν ο λευκός άνθρωπος πάρει το "βαρύ μέταλλο" απο τη γη αυτή θα τον εκδικηθεί..."

Koyaaniskatsi
Το Koyaaniskatsi σκηνοθέτησε ο Godfrey Reggio με μουσική του Philip Glass.αλλά έγινε γνωστό στον πολύ κόσμο οταν το "ανέλαβε ο "Francis Ford Coppola.
Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, ταινία σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου και του ντοκυμανταίρ.

Το Koyaaniskatsi είναι μια ταινία που βομβαρδίζει κυριολεκτικά τις αισθήσεις μας. Οι εικόνες περνούν με εκπληκτική ταχύτητα ή με πολύ αργό ρυθμό,
τόσο που παρακολουθείς τις σκηνές αγάπης μέσα από τα φωτισμένα παράθυρα του κόσμου, νιώθεις να σε συνεπαίρνει το μεθυστικό άρωμα από τους ατέλειωτους χρωματιστούς λουλουδώνες της γης,
ακολουθείς τα σύννεφα στο μαγικό και ανάλαφρο ταξίδι τους, νοιώθεις τη δροσιά της πρωινής άχνης, τσαλαβουτάς ευτυχισμένος στα νερά του πλανήτη τα γάργαρα,
ταξιδεύεις σε θάλασσες μαγικές, σε καταρράκτες, σε λίμνες και ποτάμια, σκαρφαλώνεις βουνά και φουσκώνεις τα πνευμόνια σου με οξυγόνο και όλη αυτή η ασύλληπτη ομορφιά του πλανήτη, σε κάνει άθελά σου να σηκώνεις το κεφάλι ψηλά, να κοιτάς το θαυμαστό γαλάζιο του ουρανού σου και να εύχεσαι να υπήρχε Θεός να τα κρατήσει όλα αυτά ή να τον ευχαριστήσεις...

Παράλληλα όμως έρχεται η φρίκη. Η φρίκη των τρελών ρυθμών και της αλόγιστης ανθρώπινης παρέμβασης στο θαύμα της φύσης.
Τα πανέμορφα μαλακά γαλάζια σου σύννεφα, γίνονται μαύρα μολυσμένα νέφη, τα ποτάμια σου και οι θάλασσες σου, κουβαλούν το θάνατο με τα απόβλητα και τη ρύπανση.
Ο αέρας σε πνίγει, η μόλυνση, ο θάνατος, το άγχος της πόλης με τα εκατομμύρια οχήματα μικρά και μεγάλα, να τρέχουν κολασμένα πάνω κάτω σκορπώντας ρύπους και σε τρελαίνουν,
με έναν θόρυβο που καταγράφεται μέσα σου αθροιστικά και σε πεθαίνει αργά αργά. Βλέπεις τις αντιθέσεις και τρελαίνεσαι.
Τα κορμιά των ανθρώπων αλλάζουν, η ευλυγισία της λυγαριάς που είχαν όταν χαίρονταν τη φύση, δίνει τη θέση της σε μια ακαμψία
και μια στάση αναμονής θανάτου στα εργοστάσια και στους πολυσύχναστους δρόμους.

Τα πρόσωπα με τα χαμόγελα και τη λάμψη στα μάτια, μπροστά στο θαύμα της φύσης, αντικαθιστώνται από σκελετωμένες παρειές,
μαύρα βαθουλωμένα μάτια, ρυτίδες απόγνωσης και καπνού. Οι πόλεις και τα τοπία-νεκροταφεία, νεκρώνουν τα κύτταρά μας.
Μαραζώνουμε μέρα τη μέρα, λειτουργούμε σαν ρομποτάκια, που κλεισμένα σε τσιμεντένια κουτιά, τρώνε τα συσκευασμένα με τα συντηρητικά,
αποχαυνώνονται σε μια τηλεόραση που τους σερβίρει άθλια τέρατα που ξερνάνε πράσινους εμετούς,
κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπου αφού κάνουν έναν ταραγμένο ύπνο σηκώνονται να ξαναρχίσουν το τρελό τρέξιμο για ποιό σκοπό;
Για μια τέτοια ανισόρροπη ζωή, όπως πολύ σοφά την ονόμασαν οι Ινδιάνοι Χόπι: Koyaaniskatsi = Τρελή ζωή! Ζωή εκτός ισορροπίας!

Koyaanisqatsi (trailer)
http://youtu.be/PirH8PADDgQ

Υ.Γ. ..κάπποιος εδώ με αποκάλεσε "εναλλακτικό τρομοκράτη" γιατί είπα οτι τα πλαστικά είναι κίνδυνος για τη άνθρωπο και το περιβάλλον
και χρησιμοποιώ ακατάσχετη τρομοκρατία για να περάσω τις ιδέες μου
..και να ήταν μόνο τα πλαστικά.. φυτοφάρμακα-δηλητήρια αφανίζουν τις μέλισσες, μολύνουν τις τροφές, περνούν στον υδροφόρο ορίζοντα,
απειλούν τον ίδιο τον άνθρωπο, τα ζώα, και τη φύση..!
Τα λόμπυ των χημικών βιομηχανιών είναι πανίσχυρα και τα κέρδη τους τεράστια ώστε να αδιαφορούν και να αποκρύπτουν τις καταστροφικές (κατασ-τροφικές) επιπτώσεις στους ανθρώπους και το περιβάλλον.
Θα εμπιστευθούμε το μέλλον μας στα χέρια τους...;




Edited by - xipolitos on 29/09/2014 21:11:11
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2014 :  20:53:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos
(...)Οταν οι πολυεθνικές εταιρίες πετρελαίου και εξορύξεων εισέβαλλαν στα τροπικά δάση του Αμαζονίου καταστρέφοντας εγκληματικά το περιβάλλον.
(...)




Ιδου:

http://www.naftemporiki.gr/story/860971/orati-apo-to-diastima-i-katastrofi-tou-amazoniou

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  08:43:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και εδω πάνω τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ολόκληρα σμήνη χάνονται από τα φάρμακα και τους ψεκασμούς.
Βέβαια αν ρωτήσεις και 1 αγρότη θα σου πει ότι αν δεν ψεκάσεις, παραγωγή δεν παίρνεις. Η καταστροφή είναι 1 φαύλος κύκλος.
Είδες Φιντ που ακόμα και για την πράσινη διατροφή υπάρχει μείον;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  09:14:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι vegeterians τρώνε μέλι;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  10:06:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι Vegan δεν τρωνε σιγουρα, οι vegeterians δεν ειμαι σιγουρος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  10:38:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βρήκα αυτό: http://www.diffen.com/difference/Vegan_vs_Vegetarian Δεν ξέρω κατά πόσο τα περιγράφει σωστά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  12:17:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη σήμερα έχουν χαθεί πάνω από το 75% της ποικιλίας των παραδοσιακών σπόρων (αν πρέπει να μιλήσουμε για πράσινη διατροφή και τα σοβαρά προβληματά της). Επισης με νομοθεσίες πάνε να απαγορεύσουν σε ΕΣΕΝΑ να έχεις τους δικους σου σπόρους....

Ε κάτι έχω ακουσει και για τα φυτοφάρμακα... :p

Δουλευε κόσμε για αέρα κοπανιστό, μόνο, να δω μετά τι θα τρώτε.. :p

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 30/09/2014 12:18:52
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  12:26:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Fidelio

Βασίλη σήμερα έχουν χαθεί πάνω από το 75% της ποικιλίας των παραδοσιακών σπόρων (αν πρέπει να μιλήσουμε για πράσινη διατροφή και τα σοβαρά προβληματά της). Επισης με νομοθεσίες πάνε να απαγορεύσουν σε ΕΣΕΝΑ να έχεις τους δικους σου σπόρους....

Ε κάτι έχω ακουσει και για τα φυτοφάρμακα... :p

Δουλευε κόσμε για αέρα κοπανιστό, μόνο, να δω μετά τι θα τρώτε.. :p

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Το bold δεν ισχύει, νομίζω. Έχουμε τη σχετική νομοθεσία;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  13:08:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εμπρός λοιπόν για τους ΣΠΟΡΟΥΣ-ΜΟΥΛΟΥΣ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  13:19:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι τα φυτοφάρμακα που χωρίς αυτά η παραγωγή σχεδόν μηδενίζεται!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  14:00:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κι όμως η ΕΕ το πάει μουλωχτά να απαγορεύσει την ιδιοκαλιέργεια. Ενα από τους λογους, Βασίλη, είναι γιατί εσύ ΔΕΝ θα πάρεις το αγροχημικό αν θέλεις να κάνεις το δικό σου χωράφι..όπως και τους δικου τους σπόρους και λοιπα μέσα παραγωγής. Σπόρους με barcode!!!

Το σχέδιο νόμου αλλάζει συνέχεια ΓΙΑΤΙ υπάρχουν και καλιεργητές που δεν είναι κωθώνια.

Μιλάμε για ποινικοποιήση των σπόρων, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; !!!!

Αμα θέλετε πηγές (ενδυκτικά) ορίστε, καλό διάβασμα:

http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/pressroom/docs/proposal_aphp_en.pdf

http://ec.europa.eu/food/plant/plant_propagation_material/review_eu_rules/index_en.htm

http://news.sciencemag.org/europe/2013/05/overhaul-e.u.-seed-regulations-triggers-protests



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  14:43:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στον Καναδά και στην Αμερική απαγορεύεται να έχεις δικό σου κήπο και να καλλιεργείς.
Το παιχνίδι θα το παίζπυν οι πολυεθνικές οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπο τον έλεγχο τους την διατροφή του πλανήτη!
Αυτές που τις διοικούν και στελεχόνουν κάπποιοι τρισάθλιοι έχουν όνομα είναι η Μονσάντο, Συτζέντα, Μπάγερ κ.λ.π. έχουν τεράστια δύναμη με τις "πλάτες" των κυβερνήσεων.
Τέτοια πανίσχυρα λόμπυ είναι κια οι πετρελαικές βιομηχανίες, οι βιομηχανίες φαρμάκων, πλαστικών, χημικών, λιπασμάτων κ.λ.π κ.λ.π....

Edited by - xipolitos on 30/09/2014 14:54:43
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2014 :  14:50:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχουν, απλώς, προσπάθειες να οργανωθούν κάπως τα πράγματα, να μπουν σε μία τάξη, να μην υπάρχει μπάχαλο και νοθείες και να μην κάνει ο κάθε ένας του κεφαλιού του, πλήρης διαφάνεια και λίστες για να ξέρουμε τι τρώμε, όπως έλεγε κάποτε ο Κώστας Μπαζαίος. Μην ξεφεύγουμε σε θεωρίες συνομωσίας. Προφανώς "ξεσηκώνονται" όσοι θίγονται τα συμφέροντά τους, λογικό είναι.

O κάθε ένας μπορεί να καλλιεργήσει όποιον σπόρο θέλει ιδιωτικά, αυτό για τον Καναδά και την Αμερική δεν ισχύει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000