Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ο σκοτεινός κόσμος των σπόρων του θανάτου...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 12

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  15:00:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by skull

quote:
Originally posted by Gypaetos

quote:
Originally posted by skull


Ναι, πρέπ,ει να καταλάβεις και εσύ και αρκετοί άλλοι εντός και εκτός φόρουμ ότι άλλο η άποψη, άλλο το άτομο. Η διάκριση είναι ξεκάθαρη, δεν είναι υπεκφυγή ούτε βέβαια γενίκευση.


Εγώ πάλι είχα μάθει ότι τα λεγόμενά μας και οι πράξεις μας, μας χαρακτηρίζουν ως άτομο, αλλά και πάλι.... μπορεί να κάνω και λάθος !!!

λέω απλά.. αν οπλίσω και σκοτώσω κάποιον, μπορώ να πω "δεν είμαι φονιάς, απλά ήταν μια δολοφονική πράξη;" η πράξη δεν θα με χαρακτηρίσει; απορώ



Αφού απορείς, διάβασε αυτά τότε:
Καταλαβαίνεις/ετε ότι αν αρχίσει ο καθένας μας στο φόρουμ και λέει τη γνώμη του για τον άλλο, θα γίνει εδώ μέσα ο κακός χαμός, ή όχι; Πολλά συμπεράσματα βγάζουμε για τους συνομιλητές μας, δεν είναι καλύτερο να τα κρατήσουμε ο καθένας για τον εαυτό του; Έχει κάποιο νόημα να αρχίσουμε τα είσαι αμόρφωτος, είσαι βολεμένος, είσαι βλάκας, είσαι ανορθόγραφος, είσαι αγύριστο κεφάλι κ.λπ.;
Βλέπεις/ετε κάποια διαφορά μεταξύ του να πεις πχ ο Πάγκαλος (δημόσιο πρόσωπο που μάλιστα κατά 99,9999% δεν διαβάζει καν το φόρουμ) είναι προδότης από το να πεις ο χψ φορουμίτης είναι προδότης, ή όχι; Προσβάλλεται ο Πάγκαλος; Προσβάλλεται ο χψ φορουμίτης;
Ε μα πια...



τι σχέση έχει με αυτό που είπα εγώ και απαντάς στο δικό μου σχόλιο;



Πολλή μεγάλη σχέση έχει και με την συζήτηση και με το σχόλιό σου. Εκείνο που αντιθέτως δε βλέπω να έχει τόσο σχέση με την συζήτηση είναι το παράδειγμά σου με το δολοφόνο, αφού ο Rigelian κάνει την διάκριση μεταξύ απόψεων και ανθρώπων που τις εκφέρουν, ενώ εσύ του "απαντάς" με το παράδειγμα του δολοφόνου δηλαδή με το συσχετισμό μεταξύ πράξεων και ανθρώπων που τις ενεργούν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  18:32:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ο xipolitos έχει δίκιο, οι πιο πολλές απόψεις είναι εντελώς εκτός θέματος.
xipolite, συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου για το αρχικό θέμα, αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε όλοι να αντιπαλέψουμε αυτή την τάση (εκτός κάποιον σχεδόν "γραφικών" αντιδράσεων τοπικού χαρακτήρα).

gypaete, δεν μ΄αρέσει να γίνεται λογομαχία χωρίς λόγο και αιτία. εγώ λέω ότι οι πράξεις και οι απόψεις μας χαρακτηρίζουν ως άτομα και έχουν άμεση σχέση. δεν είναι άλλο πράγμα η άποψη και άλλο το είναι μας. εκτός αν είναι κάποιος διχασμένη προσωπικότητα. εκτός αν δεν κατάλαβα καλά, αν έχω την άποψη ότι ένας χρυσαυγίτης κάνει καλά που κυνηγάει κόσμο, μπορώ παρ΄αυτά να είμαι σωστό ως άτομο?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  19:10:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by skull

ο xipolitos έχει δίκιο, οι πιο πολλές απόψεις είναι εντελώς εκτός θέματος.
xipolite, συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου για το αρχικό θέμα, αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε όλοι να αντιπαλέψουμε αυτή την τάση (εκτός κάποιον σχεδόν "γραφικών" αντιδράσεων τοπικού χαρακτήρα).

Εν πρώτοις συζητάμε, αναλύουμε, επεκτείνουμε το θέμα μετά ενημερώνουμε οσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, οργανώνουμε δημόσια συζήτηση-προβολή, μαζεύουμε υπογραφές, γνωστοποιούμε το θέμα στον τοπικό και ευρύτερο τύπο, ερχόμαστε σε επαφή και με άλλες ομάδες πολιτών που ευαισθητοποιούνται π.χ Πελίτι και λοιπές ομάδες συλλογής και διάθεσης ντόπιων ποικιλιών των σπόρων, τυπώνουμε αφίσσες κ.λ.π. Δυναμώνουμε ενα τέτοιο κίνημα ενάντια στο φασισμό των πολυεθνικών του θανάτου. Γενικά δεν μένουμε απαθείς και αδρανείς σε τόσο σοβαρά ζητήματα που μας αφορούν και θέτουν σε κίνδυνο την ιδια την επιβίωση μας το περιβάλλον την Δημοκρατία και την ηθική!

Edited by - xipolitos on 04/10/2014 19:26:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  19:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οπότε ...Don't feed the trolling σε κάθε θέμα.

(πάει και σε μένα αυτό -εαν όχι κυρίως σε μένα- που τη πατάω συχνά).

Γιατί ο Νέος κύκλος τρολαρίσματος περιμένει στη γωνία να ξεκινήσει....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  19:32:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Don't feed the trolling with Genetically Modified Food (GMO)!
Natural seeds only!

Edited by - xipolitos on 04/10/2014 19:35:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  23:33:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.youtube.com/watch?v=PeF5IvTHwag

ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ

Τρόφιμα μεταλλαγμένα
με ορμόνες φουσκωμένα
κι ατυχείς κλωνοποιήσεις
Ραδιενεργές ακτίνες
του Τσερνόμπιλ σκοτοδίνες
τι να φας και τι ν' αφήσεις

Κι ένας ρήτωρ στο μπαλκόνι
-χιπαντζής που κάνει τούμπες-
περιμένει να μας πείσει
με φανφάρες και αρλούμπες

Λιπαρά και διοξίνες
και κακές χοληστερίνες
και αθλήσου μην παχύνεις
Κι όλα αυτά ηχούν σαν βόμβες
στις ειδήσεις εκατόμβες
Πού να πας και πού να μείνεις

2000 περίπου
και στο περιοδικό ''Δίφωνο'' το 2005 περίπου

(Αν και υπάρχει πιθανότητα ναι το έχετε ακούσει ήδη)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  03:36:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
«ΦΑΚΕΛΟΣ MONSANTO, ΕΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ»

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, έχει ξεσπάσει μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, η οποία συνοδεύεται και από άλλες παράπλευρες κρίσεις που έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες αιτίες, όπως η κρίση ενέργειας, κλιματικών αλλαγών, διατροφική κρίση, κά. Η θεματική του βιβλίου «Φάκελος Monsanto, ένας γενετικός εφιάλτης» (της Marie-Monique Robin, εκδ. «Πάπυρος», 2010, σελ.540), αγγίζει μια ουσιαστική πτυχή της κρίσης, της διατροφικής αλυσίδας, που μια από τις εκφάνσεις της είναι η παραγωγή διαγονιδιακών αγροτικών προϊόντων με χρήση «Γενετικών Τροποποιημένων Οργανισμών» (ΓΤΟ) Genetically Μodified Οrganism (GMO) . Πρωτεργάτες αυτής της κρίσης είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η ασυδοσία των πολυεθνικών εταιριών του «καρτέλ της βιοτεχνολογίας».

1.Monsanto, αποκρουστικό πρόσωπο μονοπωλιακής ασυδοσίας

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο της Μ.Μ.Robin, αναρωτιέται αν υπάρχει παρανομία που η Monsanto δεν έχει κάνει.! Παραπλανητική διαφήμιση, παραποίηση εγγράφων, κρυψίνοια, συγκάλυψη, παραπληροφόρηση, προβολή μισής αλήθειας, χαλκευμένες μελέτες, φίμωση ερευνητών, λαθρεμπόριο ΓΤΟ, τρομοκρατία, επιθέσεις, δωροδοκία, εκβιασμοί, ανακρίσεις, απειλές, δικαστικές διενέξεις, διώξεις, αντίποινα, καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης, βλαβερές δράσεις κατά ανθρώπινης υγείας, μικροπαραγωγών, καταναλωτών, λαών και περιβάλλοντος.!!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αρχή του βιβλίου, βάζοντας σε «μηχανή αναζήτησης» στο διαδίκτυο τη λέξη «μόλυνση» το όνομα της Monsanto αναφέρεται 343.000, τη λέξη «εγκληματικός» αναφέρεται 165.000, τη «διαφθορά» 129.000, τη «νόθευση επιστημονικών δεδομένων» 115.000…!!! κοκ. Όλα αυτά αρχίζουν και τελειώνουν με ένα στόχο….το μέγιστο κέρδος, δικαιώνοντας τον Μαρξ που λέει….."ότι για το κεφάλαιο προκειμένου να πετύχει το μέγιστο κέρδος δεν υπάρχει έγκλημα που να μην κάνει".!

2. Διατροφική αλυσίδα, Βιοτεχνολογία και βιοηθική

Το μοντέλο της βιομηχανικής γεωργίας που αναπτύχθηκε στον 20ον αιώνα (εκμηχάνιση, πλατιά χρήση αγροχημικών, εντατική παραγωγή, κά), υποσχέθηκε πολλά….έκανε πολύ λιγότερα….ενώ δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Υπερσυγκέντρωση παραγωγής, εξάλειψη μικροπαραγωγών, πτώση ποιότητας τροφίμων, καταστροφές στο περιβάλλον και βιοποικιλότητα, κά. Αν η κοινή λογική λέει να αναζητήσουμε τρόπους υπέρβασης των αρνητικών….η μετάβαση στο μοντέλο της παραγωγής διαγονιδιακών ή «μεταλλαγμένων» τροφίμων…..είναι σε αντίθετη κατεύθυνση…..και επιδεινώνει τα προβλήματα.

Άλλο επιστημονική έρευνα μέσα σε εργαστήρια και άλλο πειράματα στην ανοικτή φύση που οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες..! Πολύ περισσότερο που συγκεκριμένες μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι ΓΤΟ, δεν διασφαλίζουν ούτε την ανθρώπινη υγεία, ούτε τη βιοποικιλότητα, ούτε προσφέρουν κανένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα στους παραγωγούς και καταναλωτές, ούτε αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του υποσιτισμού και της πείνας, ούτε τίποτα άλλο παρά μόνο τα κέρδη του «καρτέλ βιοτεχνολογίας», δέκα μεγάλων πολυεθνικών, της Monsanto, Syngenta, Bayer, Dupont, Group Limagrain, Sakata, KWS, Delta & Pine Line, κά.

Όλα τα «στερεότυπα» της Monsanto, με προμετωπίδα ότι τα «διαγονιδιακά τρόφιμα» είναι «σχεδόν ισοδύναμα με τα κανονικά», ότι προσφέρουν τάχα στους παραγωγούς μεγαλύτερες αποδόσεις, μικρότερο κόστος, μεγαλύτερο εισόδημα, λιγότερα φυτοφάρμακα, επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον, λύνουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη…και «εν πολλοίς» είναι για……πάσα νόσο, όλα αυτά είναι εντελώς παραπλανητικά. Μάλιστα από καθαρά επιστημονική-ερευνητική άποψη, η μεταφορά γονιδίου στο «γένωμα» ενός φυτού γίνεται σε τυχαία θέση και δημιουργεί παρενέργειες που δεν έχουν σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό. Πρόκειται για το λεγόμενο «αποτέλεσμα θέσης» (position effect). Άρα η χρήση ΓΤΟ, οδηγεί μοιραία σε τερατογεννήσεις με απροσδιόριστες συνέπειες στην πανίδα, στη χλωρίδα και στον άνθρωπο.! Και μόνο να διαβάσει κανείς τις διαδικασίες «σογιοποίησης» των χωρών της Λατινικής Αμερικής, με την παράνομη επέκταση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων, κυρίως σόγιας από τη Μονσάντο, είναι αρκετά για να….πάρει τα βουνά.!!

3. Lobbing, πολυεθνικές, δημοκρατία,

Σοβαρός παράγοντας ενίσχυσης της ασυδοσίας της Monsanto και γενικά των πολυεθνικών είναι οι πρακτικές lobbing. Πρόκειται για επίσημη «διαπλοκή συμφερόντων», μεταξύ οικονομικής, γραφειοκρατικής και πολιτικής ελίτ. Πρόκειται για το φαινόμενο με τις «περιστρεφόμενες πόρτες» όπου ανώτερα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων γίνονται ανώτερα στελέχη της κρατικής διοίκησης και αντίστροφα. Η Μ.Μ.Robin, δίνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις διασυνδέσεις ανθρώπων της Monsanto. Στη σελ.248 διαβάζουμε ότι οι χορηγίες της Monsanto στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ΗΠΑ επί προέδρου Τζ.Μπους, στο διάστημα 1998-2001 ανήλθαν σε 21 εκατ.δολλάρια, ενώ τέσσερα σημαντικά υπουργεία βρίσκονταν στα χέρια της Monsanto. Ο υπουργός δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ, ο υπουργός υγείας Τόμι Τόμσον, η υπουργός Γεωργίας Αν Βένεμαν και ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ραμσφελντ. Όλοι είτε είχαν πάρει χορηγίες είτε είχαν δουλέψει απ’ ευθείας για τη Monsanto. Οι «περιστρεφόμενες θύρες» δουλεύουν προς τέσσερις κατευθύνσεις. Προς το Λευκό Οίκο, πρώην μέλη Κογκρέσου που έγιναν λομπίστες της Μονσάντο, από κρατικές υπηρεσίες προς τη Μονσάντο, όπως και αντίστροφα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Monsanto, που αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση χρηματιστικού κεφαλαίου. Το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία σελ. 496, κύριοι μέτοχοι ήταν a) Fidelity Investment (9,1%), Axa (6,1%), Deutsche Bank (3,6%), Primecap Management (3,6%), State Street Cor.(3%), Barclays Bank (3%), Morgan Stanley (2,9%), Goldman Sachs (2,7%), Vanguard Group (2,5%), Lord Abbett & Co (2,4%), American Century Investment Management (2,4%), General Electric (2,3%).

4. Η πολιτική της ΕΕ στους ΓΤΟ

Ανάλογα φαινόμενα lobbing έχουμε και στην ΕΕ, ιδιαίτερα στην EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων), με οκτώ επιστημονικές επιτροπές από τις οποίες η μία για τα «μεταλλαγμένα» στην οποία κυριαρχούν άνθρωποι της Μονσάντο (σελ. 504). Χάρις σε αυτές τις διασυνδέσεις η EFSA κάνει συστηματικές πλάτες στη Μονσάντο και λειτουργεί σαν «βαποράκι» για προώθηση των διαγονιδιακών προϊόντων. Η ίδια η νομοθεσία της ΕΕ, με τα κενά και τα παράθυρα που αφήνει, διευκολύνει την προώθηση των μεταλλαγμένων. Η ιχνηλασιμότητα και σήμανση δεν εφαρμόζεται για τα κτηνοτροφικά προϊόντα, ενώ προωθεί τις «ελεύθερες ζώνες» καλλιέργειας που δεν αποτρέπουν την επιμόλυνση της συμβατικής και βιολογικής γεωργίας από ΓΤΟ. Επίσης ανέχεται κατώτατο όριο επιμόλυνσης σπόρων και τροφίμων αντί για μηδενική ανοχή και αρνείται να εφαρμόζει Διεθνές Πρωτόκολλο για τη Βιοασφάλεια παρ’ ότι το έχει εγκρίνει ως ΕΕ.

5. Εναλλακτική πολιτική αυτοδυναμίας τροφίμων

Το θέμα των μεταλλαγμένων φέρνει στο προσκήνιο το μεγάλο ζήτημα του ελέγχου της ποιότητας τροφίμων σε όλη την τροφική αλυσίδα, τον έλεγχο της δράσης των πολυεθνικών, την ανάγκη στήριξης της οικογενειακής γεωργίας, την κατάργηση του ντάμπινγκ κατά των αναπτυσσομένων χωρών, την ενίσχυση της παραγωγής τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, την ανάπτυξη των βιολογικής παραγωγής, τη διασφάλιση του δικαιώματος των παραγωγών στους σπόρους, την προστασία της βιοποικιλότητας, του περιβάλλοντος, κά. Όλα αυτά συνοψίζονται στην εναλλακτική πολιτική της αυτοδυναμίας τροφίμων (food sovereignty), που αποτελεί τη βάση της οικοσοσιαλιστικής προοπτικής.

6. Κίνημα αντίστασης κατά των ΓΤΟ, διεθνώς και Ελλάδα

Διαβάζοντας το βιβλίο της Μ.Μ.Robin, ένα πραγματικό εγχειρίδιο «μάχιμης δημοσιογραφίας», διαπιστώνουμε ένα μεγάλο πλούτο εμπειριών του αγώνα των απλών πολιτών, επιστημόνων, κοινωνικών οργανώσεων, κατά της δράσης της Μονσάντο. Στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία είχαμε μια πολύ θετική εμπειρία αυτού του αγώνα. Χάρις στο κίνημα κατά των μεταλλαγμένων, όλες οι ΝΑ της χώρας ανακήρυξαν τις περιοχές τους ελεύθερες ζώνες από μεταλλαγμένα. Βέβαια η διακήρυξη από την πραγματικότητα απέχει πολύ. Παρ’ ότι στην Ελλάδα δεν παράγονται μεταλλαγμένα, ωστόσο κυκλοφορούν παράνομα ως εισαγόμενα είτε χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές, στα οποία δεν εφαρμόζεται η ιχνηλασιμότητα, η σήμανση, και ο συστηματικός έλεγχος.

Αν κάτι χρειάζεται να τονίσουμε με αφορμή τη δημοσίευση του συγκεκριμένου βιβλίου, είναι να αναδείξουμε γενικούς και ειδικούς στόχους της πάλης κατά των μεταλλαγμένων. Εφαρμογή Πρωτοκόλλου Καρθαγένης για τη Βιοασφάλειας, εφαρμογή της σήμανσης και της ιχνηλασιμότητας σε όλα τα τρόφιμα, απαλλαγή από τα lobby των κυβερνητικών υπηρεσιών ιδιαίτερα στην ΕΕ, στήριξη της παραγωγής παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων, ειδικά μέτρα στήριξης της οικογενειακής γεωργίας, απαγόρευση ΓΤΟ , προστασία βιοποικιλότητας, ισότιμες σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες χώρες, προστασία των καταναλωτών από μονοπωλιακές τιμές στα τρόφιμα, ενίσχυση καταναλωτικών οργανώσεων και συνεταιρισμών στην παραγωγή, διακίνηση, επεξεργασία και εμπορία τροφίμων, κά. Σημαντικός παράγοντας για την προώθηση των πιο πάνω είναι ο συντονισμός δράσης του κινήματος καταναλωτών, με εργατικές, επιστημονικές, περιβαλλοντικές και γενικά κοινωνικές οργανώσεις, να αποτρέψουμε τη δικτατορική επιβολή των μεταλλαγμένων που επιδιώκει η Μονσάντο, τα οποία… «εν τέλει» δεν ωφελούν ούτε παραγωγούς, ούτε καταναλωτές, ούτε λαούς, ούτε τη βιοποικιλότητα, παρά το κέρδος των πολυεθνικών.

Γιάννης Τόλιος Διδάκτωρ Οκονομικών Επιστημών
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  11:54:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian
Τώρα, με το statement που παρέθεσα, που είναι γεγονότα, τι πρόβλημα έχεις;


We are the legacy of 15 billion years of cosmic evolution.
We have a choice.
We can ENHANCE LIFE and come to know the universe that MADE US.
Or we can squander our 15 billion year heritage in meaningless self destruction.


Cardinal Richelieu εχμμ... ....Carl Sagan.


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  13:06:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
we can squander our 15 billion year heritage in meaningless self destruction.

Όλα meaningless είναι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  13:07:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Don't feed the trolling with Genetically Modified Food (GMO)!
Natural seeds only!



Καλό!!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  13:27:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να μην ξαναμπαίνω σε τέτοιες κουβέντες και χαλάω τα θέματα:

Οι απόψεις σε ένα φόρουμ, σε μια κουβέντα ενίοτε και καφενειακή, κρίνονται μέσα στο πλαίσιο του φόρουμ. Καλό είναι να μην κάνουμε αυθαίρετες συνεπαγωγές και κρίσης προσωπικότητας. Φυσικά ο κάθε ένας λέει ό,τι θέλει και ο κάθε άλλος απαντάει αν θέλει και όπως θέλει, σεβόμενοι τους κανόνες του φόρουμ ή κινούμενοι στα όριά τους!

Οι απόψεις μου είναι πάντα υποκειμενικές και δεν έχω κανένα αλάθητο, όπως όλοι μας βέβαια, το έχω δηλώσει πολλάκις αν και θα έπρεπε να είναι προφανές.

Ο Fid ή ο Xipolitos (παραδείγματα, υπάρχουν και άλλοι ίσως) φαίνεται ότι δεν προσπαθούν απλά να πείσουν αλλά να επιβάλλουν απόψεις και όταν δεν τα καταφέρνουν θεωρούν ότι οι υπόλοιποι δεν βλέπουν την αλήθεια. Μοιάζει με θρησκευτικό φονταμενταλισμό!

Προσέξτε όμως: Αυτή η κρίση μου είναι στο πλαίσιο του φόρουμ, στα θέματα που συζητάμε. Γι αυτόν τον λόγο, skull, θεωρώ την αναλογία σου λανθασμένη διότι επεκτείνεται εκτός φόρουμ. Γι αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνονται κρίσεις προσωπικότητας, πολύ περισσότερο πάνω σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.

Γι αυτό δεν θεωρώ σωστό να γράψω ο,τιδήποτε πάνω στην προσωπικότητα του Fid ή του Xipolitou (αναφέρω παραδείγματα ανθρώπων με τους οποίους διαφωνούμε σε πολλά θεμελιώδη και που ελπίζω κάποια στιγμή να γνωριστούμε από κοτνά και να συντρέξουμε). Όχι απλώς δεν γράφω, αλλά αποφεύγω και να σκέφτομαι καν διότι θα είναι με τόσες επιφυλάξεις που δεν θα έχει νόημα.

Αν δεν γνωρίσεις από κοντά κάποιον, δεν μπορείς να έχεις άποψη ή αν θέλεις να έχεις από τα γραφόμενα του σε ένα φόρουμ πρέπει να έχεις πολλές επιφυλάξεις.

Με τον ΚώσταVol που διαφωνούμε σχεδόν στα πάντα (και θεμελιωδώς!), όσες φορές έχουμε συναντηθεί περνάμε πραγματικά πολύ καλά!

(να μην πω για τον Σταμάτη που έχουμε συντρέξει και συνταξιδέψει!)

Επί της ουσίας:

We are the legacy of 15 billion years of cosmic evolution.

Όχι μόνο εμείς, αλλά όλα στο Σύμπαν. Ό,τι γίνεται και ό,τι θα γίνει. Όχι ντετερμινιστικά, αλλά εξελικτικά. Δεν μας "έφτιαξε" κάτι. Εξελιχθήκαμε και εξελισσόμαστε.

Το "καλό", το "καλό" και η "ηθική" είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, ανθρωποκετρικά και πολύ σχετικά.

Edited by - Rigelian on 05/10/2014 13:31:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  14:01:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλλο πράγμα είναι η επιβολή της αλήθειας και άλλο πράγμα η υπερασπισή της. Δεν σου επεβαλε ΚΑΝΕΝΑΣ , ουτε εγώ, ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ.

Για να είμαι όμως πιο συγκεκριμένος, όταν μιλάμε για υπεράσπιση της αλήθειας, μιλάμε για την προσπάθεια προσεγγισής της. Οταν για ΣΕΝΑ δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ, (αυτό είναι το δικό σου..νόημα) ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ , τότε ίσως δεν θα έπρεπε να μετέχεις σε συζητήσεις.

Φαίνεται λοιπον ότι: παρεμβαίνεις στις θεματικές για να πίσεις πως όλα είναι μάταια. Μοιάζει με μηδενισμό ή με νεο-φιλελευθερισμό.

O Carl Sagan, ο Μ.Δανέζης, ο Γ.Γραμματικάκης, ο N.Tesla των οποίων έχω παραθέσει quotes τελευταία , όπως και το παραπάνω προς απάντηση στο περιβόητο "Ε και;" και απο τους οποίους εμπνέομαι στις θέσεις μου, δεν ήσαν ουτε δογματικοί, ουτε φονταμεταλιστές , ουτε δικτάτορες. Ήσαν , και είναι , άνθρωποι.

Μην μπερδεύεις λοιπον την υπεράσπιση της ιδέας με τέχνασμα επιθεσης στο προσωπο σου.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 05/10/2014 14:03:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  16:09:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Rigelian σου απάντησε ο Fidelio για να μην κουράζομαι να γράφω για πράγματα που ο καθ΄ενας αντιλαμβάνεται.
Θα επαναλάβω μόνο οτι δεν επιβάλλω την άποψη μου σε κανένα αναζητώ και ψάχνω την αλήθεια, ενημερώνω-ομαι, αναλύω, επεκτείνω, προβληματίζομαι..
Εσυ με λες "θρησκευτικό φονταμενταλιστή".. ο άλλος "εναλλακτικό τρομοκράτη"..!
Η αλήθεια είναι πως με το θέμα αυτό ασχολούμαι με θρησκευτική ευλάβεια και εναλλακτικό τρόπο.
Αυτά προς το παρόν και επανέρχομαι με κάποια κείμενα που πραγματικά θα συνγκλονίσουν..

Edited by - xipolitos on 05/10/2014 21:25:15
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  21:07:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αλήθεια που νομίζεις, Fid, εσύ, εγώ, ο κάθε ένας μας, είναι υποκειμενικότατη. ΔΕΝ κατέχεις την αλήθεια και με επιβεβαιώνεις.
Αλλο υπεράσπιση ιδέας, άλλο υπεράσπιση αλήθειας.

(Νεοφιλελεύθερος ο Νίτσε και ο Καζαντζάκης, μάλιστα... Τώρα πλέον ΚΑΙ παραινέσεις να μην συζητώ καν, επειδή σου "φαίνεται" κάτι, ωραία πάμε...)

Εν συντομία, ξεκινάω τη θεώρησή μου με δύο παραδοχές:
Το σύμπαν είναι μια ανακατανομή του τίποτα, όπως έχει πει ο Δ. Νανόπουλος.
Η εξέλιξη ξεκίνησε από την κοσμική σούπα, όταν, τυχαία, έγινε ένα μόριο που αναπαρήγανε τον εαυτό του, όπως λέει η θεωρία της εξέλιξης.

Αν συμφωνούμε ότι όλα έγιναν τυχαία, χωρίς κάποιον "από πάνω" να κινεί νήματα, να πάμε παρακάτω.
Αν όχι, πάμε αλλού.

Edited by - Rigelian on 05/10/2014 22:17:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  21:10:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Fidelio


Φαίνεται λοιπον ότι: παρεμβαίνεις στις θεματικές για να πίσεις πως όλα είναι μάταια. Μοιάζει με μηδενισμό ή με νεο-φιλελευθερισμό.



Κατ αναλογίαν:

Φαίνεται λοιπόν ότι παρεμβαίνεις στις τις θεματικές για να πείσεις ότι όλα είναι σύμφωνα με μια ιδέα σου. Μοιάζει με φασισμό ή φονταμενταλισμό.

Για πολλοστή φορά, εγώ δεν θέλω να πείσω. Δηλώνω ότι οι απόψεις μου είναι υποκειμενικές και δεν έχω το αλάθητο. Προφανές, κοινή λογική.

Fid και Xipolite, μπορείτε έστω και μια φορά να το γράψετε αυτό για τις δικές σας απόψεις;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 12 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000