Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 JUMBO και στα τούρκικα!!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 7

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 04/10/2014 :  10:07:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να χαιρόμαστε τους "τουρκοφάγους" της Βουλής που μάχονται για την Ελλάδα!!!
Που είσαι Αντώνη;
Που είσαι Βαγγελάκη;
Που είσαι Αλέξη;
Που είσαι ΧΑυγίτη που το παίζεις εθνικοκάγκουρας στην Αθήνα;

Να τα χάλια μας:

Από 5 Αυγ 14

http://pieria24.blogspot.gr/2014/08/jumbo.html

Από 29 Σεπ 14

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/09/jumbo.html

Afiyet olsun Türkler arkadaşımız!!! (Καλή όρεξη φίλοι μας τούρκοι)

Geçmis olsun ve başınız sağ olsun zavallı Yunanlar!!! (Περαστικά και συλλυπητήρια κακόμοιροι έλληνες)

Κώστα εκ Βόλου θυμάσαι κάποτε τι σου έγραφα; Που είναι αυτοί που υποτίθεται κόπτωνται για την χώρα;


Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Marmite
Master Forum-Runner



3279 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  11:20:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το θέμα είναι αλλού, δεν καταλαβαίνω τι σας πείραξαν οι πινακίδες των Jumbo. Δηλαδή τόσα χρόνια που σε όλα τα μαγαζιά οι ιδιοκτήτες ξέρουν τούρκικα για να συνεννοούνται δεν σας ενοχλούσε; Στη ΔΕΗ για να συνεννοηθούν οι υπάλληλοι με τις μουσουλμάνες, μιλούν τούρκικα. (Που δεν είναι Τούρκικα αλλά τέλοσπάντων, άλλη ιστορία αυτή) Από το μπακαλικάκι της γειτονιάς, μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες, η συνεννόηση με τους μουσουλμάνους δεν γίνεται στα Ελληνικά. Το ότι μία μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ακολούθησε αυτό που συμβαίνει ΠΑΝΤΑ δεν καταλαβαίνω γιατί να ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Αυτά τα δήθεν μας μάραναν.

http://5tinimera.wordpress.com/

Και ένα like στην σελίδα μας!
https://www.facebook.com/5tinimera
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  15:38:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  18:43:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω ζήσει 6 μήνες στην Κομμοτηνή, ζω εδώ και 4 χρόνια στην θεσσαλονικη. Θα είμαι περιεκτικός στην αποψη που έχω , στο περίπου και πολύ στα γρήγορα και μέσα από το παράδειγμα του νυν δημαρχου (του Μπουτάρη) ο οποίος με τις ενεργειές του προσπάθει να μετατρέψει αυτό το "εθνικό" χάσμα σε αντικείμενο τουριστικής εκμετάλευσης. Αυτό βέβαια το προσπάθησε σε όλα τα μέτωπα και με την εβραική κοινότητα και τέλος πάντων με όλους τους εθνικούς-φυλετικούς-θρησκευτικούς χρωματισμούς.

Τι έκανε λοιπον ο Μπουτάρης, αντι να κάθετε να θρέφει την καχυποψία αυτή για να μαζεύει ψήφους , θέλησε εστίες ενδιαφέροντος όπως πχ το σπιτι του κεμάλ, να το κάνει πόλο ελξης του τουρκου πολίτη σε επίπεδο τουριστικής φιλοξενίας.

Τι πιο ωραία ιδέα , που έπρεπε να την είχαμε ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες, για να οδηγείς το πρόβλημα σε μια εξομάλυνση , στην συνήπαρξη ΑΣΧΕΤΑ με τις φωνές των φανατικών από όπου και αν προέρχονται , και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να δημιουργείς έσοδα για την πόλη και την χώρα γενικότερα.

ΑΝ ΑΥΤΟ το έκαναν σε όλες τις περιοχες που μένονται θέματα μειονοτήτων ΤΟΤΕ δεν θα μας ενδιέφεραν οι υστερίες των φανατικών που θέλουν να φέρονται εκπροσωποι στρατηγικών κυριαρχίας.

Πρέπει να καταλάβουμε οτι εδώ τα βαλκάνια είναι ένα ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑ αυτου που λέμε ευρώπη. Δηλαδή ελληνες, αλβανοί, σκοπιανοί , τουρκοι μπορούμε να αναπτυξουμε επιτέλους έναν δυναμικό πυρήνα και να μην επιτρέπουμε σε κεντρικές δυνάμης και πιο πέρα απο αυτές να μας εκμεταλεύονται..

Μόνο έτσι θα ξεκολήσουμε, όχι με ομπρέλες ευρωπαικές (ναι και με αυτήν ) αλλά να φτιάξουμε επιτέλους και μια ...ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ.



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  02:31:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα βλέπω τελείως διαφορετικά Βασίλη.

Υπάρχει μια πολύ λεπτή διαφορά: Το πολυκατάστημα, δεν έβαλε τις πινακίδες στα τούρκικα. Τις έβαλε στη γλώσσα (στις γλώσσες) των κατοίκων. Αν έβαζε τα τούρκικα πχ στη Πάτρα, τότε μάλιστα, να λέγαμε επ, τι κάνουνε.

Αλλά το να θέλουμε να κόψουμε τη γλώσσα της μειονότητας, νομίζω είναι πισωγύρισμα και θα μας εξομοίωνε αν το κάναμε με άλλες υποανάπτυκτες χώρες που κάνουν ίδια. Πχ πως θα σχολιάζαμε αν η Αλβανία μποϋκόταρε τα ελληνικά των βορειοηπειρωτών, που η Τουρκία απαγορεύει σχεδόν εντελώς τα κουρδικά στους Κούρδους και με ποινές πολυετούς φυλάκισης (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) και πάει λέγοντας. Βάσει του σκεπτικού που λες, αν η Αλβανία το κάνει, θα έχει δίκιο.

Για να το πω και αλλιώς, η μειονότητα της Θράκης θα αισθανθεί 10 φορές χειρότερα, αποκομένη, ξένη, θα νοιώθει ότι την εχθρεύονται, αν βλέπει να στραβομουτσουνιάζουμε για τις όποιες διαφορές έχουμε. Το να καταννοούμε και να αποδεχόμαστε τις διαφορές, είναι πολιτισμός. Η μοίρα, ή τα λάθη των πολιτικών όταν έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών, ή ο δόλος των μεγάλων δυνάμεων για να υπάρχουν πάντα ανοιχτά μέτωπα αν/όποτε τα χρειαστούν, έφερε τη παρουσία της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, μουσουλμάνοι, μιλάνε εκτός από ελληνικά, και τουρκικά που κράτησαν από τους παππούδες τους. Είναι όμως ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως είναι όλοι οι υπήκοοι της χώρας μας. Με καλή διάθεση εκατέρωθεν, το θρήσκευμα και η γλώσσα δεν αποτελούν πρόβλημα. Πρόβλημα θα υπάρξει αν ηγεσίες κρατών, εμπλεκόμενων ή υπερδυνάμεων, με προβοκάτσιες, δημιουργήσουν αν θελήσουν αυτό που θα θελήσουν. Τότε σίγουρα όλοι θα μπλέξουμε για τα καλά δυστυχώς όπως γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση ανά το κόσμο.


Υγ1. Με τη Τουρκία έχουμε προηγούμενα, δεν πρέπει να ξεχαστούν, αλλά μη ξεχνάμε ότι τη κύρια ευθύνη τη φέρουν οι ηγεσίες, σε κάθε χώρα. Αποφασίζουν κάτι, και ο λαός με φαναστισμό και μίσος ακολουθεί. Πχ αποφάσισε κάτι ο Χίτλερ, αλλά αν δεν ακολουθούσαν οι εκατομμύρια στρατιώτες του, θα μαράζωνε με τις ιδέες του στη καρέκλα του.
Το να τα βάλουμε με τη μειονότητα λόγω των προηγούμενων που έχουμε με τη Τουρκία (και που δεν πρέπει να ξεχνάμε, μιλαμε για γενοκτονίες), είναι λάθος κίνηση, θα βαράμε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος.

Υγ2. Το jumbo το απεχθάνομαι, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν το κατηγορώ. Εκτός και αν κρύβεται δόλος, που δεν το νομίζω. Παραδέχομαι βέβαια και είναι γνωστό φυσικά, ότι είμαι έξω από το χορό μια και εδώ δεν υπάρχει μειονότητα. Μιλάω βάση όσων βλέπω/ξέρω/νομίζω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  09:17:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ εν μέρει με τον Φιντ και τον Κώστα όμως η μουσουλμανική μειονότητα (και όχι τουρκική) εκτός από την τουρκική μιλάει και την πομακική. Στα πομακικά όμως πινακίδα δεν βλέπεις. Επίσης στην Β. Ελλάδα γενικότερα έχουν εγκατασταθεί και ρωσοπόντιοι που δεν μιλούν καλά τα ελληνικά αλλά τα ρώσικα. Ούτε και στα ρώσικα υπάρχει πινακίδα.
Βάζοντας λοιπόν πινακίδες στα τουρκικά σαν 2η γλώσσα μήπως οδηγούμε και στην "επισημοποίηση" της ως δεύτερη γλώσσα της μειονότητας;
Εσύ Κώστα και Φιντ αν ήσουνα Πομάκος πως θα το έβλεπες το ζήτημα; Δεν θα ένοιωθες καταπίεση γλωσσική καταρχάς;
Κανένας ποτέ δεν έχει υποστηρίξει Πομάκους παρά μόνο μουσουλμάνους για τους οποίους έχουμε πειστεί ότι πρέπει να μιλάνε τούρκικα.
Η μειονότητα δεν είναι τουρκική!!!!
Όσο για τις πρωτοβουλίες Μπουτάρη θα προτιμούσα τέτοια πράγματα να αναλαμβάνονται από κάποιο Υπουργείο (πχ Εξωτερικών, αν υπάρχει) γιατί πράγματα που δεν γνωρίζουν τα μικρά κλιμάκια πιθανόν να οδηγήσουν σε μπούμερανκ καταστάσεις. Άλλωστε οι φτωχοί της γειτονιάς πλέον εμείς είμαστε όχι οι τούρκοι ή οι αλβανοί που τα καταφέρνουν 1 χαρά.

Να και 1 άποψη των Πομάκων
http://zagalisa.gr/content/mprabo-axmet-ntaboytogloy%E2%80%A6-ta-apokalypse-ola-zontana-sto-trt

Ορισμένα στοιχεία για την τουρκοποίηση της μειονότητας
http://palio.antibaro.gr/diplomacy/karaxalios_thraki.htm


Το όλο θέμα μπήκε σαν ενημέρωση και όχι για κάποιο άλλο λόγο. Βέβαια αν περιμένετε να δείτε τις πινακίδες στην Πάτρα να γράφονται και στα τουρκικά μάλλον θα είναι αργά. Έτσι δεν είναι;

Επίσης αν έβλεπα τις πινακίδες στην Αλεξπολη δεν θα έβλεπα κάποιο θέμα γιατί έχει πάρα πολλούς τουρίστες τούρκους, όμως εκεί είναι αρκετά ευαίσθητες περιοχές και δεν έχει τουρίστες.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 05/10/2014 09:33:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

laou laou
Forum-Runner

Greece
63 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  09:49:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αρκετά καλή κίνηση,είναι καιρός να αλλάξουμε προς το καλύτερο και αυτό είναι σαφώς ένα μικρό σημάδι ότι υπάρχει κόσμος που σκέφτεται λογικά και σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  11:45:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα πω πάλι περικετικά το εξής. Πως το θέμα αυτό , της γλώσσας και οτι υποκινείται πισω απο αυτο, είναι αποτέλεσμα της διαιώνησης του παραγκονισμου των μειονοτήτων. Δηλαδή σήμερα συζητάμε για την γλώσσα γιατί παλαιότερα δεν είχαμε κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να ενώσουμε διαφορετικούς ανθρώπους σε κοινό περιβάλλον , όπως ειναι σε πόλεις της θράκης.

Επισης θεωρώ οτι είναι ζήτημα ΤΟΠΙΚΟ (οχι οτι πρέπει να αδιαφορει η έδρα της περιφέρειας ή το υπουργείο Μακεδ/θράκης). Δηλαδή ευθύνη έχουν οι άνθρωποι που ΖΟΥΝ εκεί , αυτοι συναναστρέφονται , αυτοί μοιράζονται τον χώρο, την αγορά, τον πολιτισμο.

Μέχρι σήμερα όμως τι βλέπουμε, τι έχουμε δει; Περισσότερο καχυποψία παρα αποδοχή και έτσι θα συνεχίζεται να είναι αν πιστεύουμε οτι το προβλημα το δημιουργούν οι επιχειρήσεις με ανάλογες πρωτοβουλείες, όπως τα jumpo.

Δυστυχως αυτο το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται τώρα. Χρειάζονται χρόνια και πρέπει άτομα με προοδευτικό μυαλό με προσανατολισμό , και απο τις δύο πλευρές να συνεργαστουν για να ξεκολήσουν τις πολεις τους ...βασικά να ενώσουν τους ανθρώπους τους.

ps. ο τουρισμός (ας τον ονομάσουμε Εθνικό Τουρισμό) είναι ένα καλό όπλο. Με το όρο εθνικό ας πουμε τον τουρισμο που αφορμή πέρνει από τις παραδόσεις των φυλών, πολιτιστικές εκδηλώσεις , μουσεία κτλ Μπορεί να έρχεται δηλαδή ο τουρκος, ο βουλγαρος να μετέχει σε αυτές τις εκδηλωσεις (οπως πχ με τα φεστιβαλ χορών) και να περνάει το μύνημα. ΟΤΑΝ θα έρχονται και έσοδα από εκεί, ΟΤΑΝ θα επωφεληθούν και οι μικροι-επιχειρηματιες , ΤΟΤΕ θα σταματήσουν να έλκονται από τις φωνές των φανατικών.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 05/10/2014 12:31:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  16:53:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έτσι για την ιστορία το τζάμπο Αλεξπολης που είναι μόνο 35 χλμ από τα σύνορα στα τούρκικα επιγραφές δεν έχει. Γιατί άραγε και ενώ αρκετοί τούρκοι το επισκέφτονται; Δηλαδή η εταιρεία έβαλε τις πινακίδες και στα τουρκικά για να μην χάσει τους "εύπορους" πελάτες της περιοχής; Έλεος!

Προοδευτικό μυαλό δεν είμαι αυτό που λέει "λύστε τα μόνοι σας σε τοπικό επίπεδο και μετά βλέπουμε". Ο τόπος δεν είναι κάτι ξεκομμένο και ξένο από την υπόλοιπη επικράτεια. Αυτά που περιγράφεις δεν έχουν γίνει ΠΟΥΘΕΝΑ πράξη. Αν κάπου έχουν εφαρμοστεί σε παρακαλώ φέρε 1 παράδειγμα. Κανείς δεν θέλει να χάσει τα εδάφη του με λογικές τύπου πχ "αυτοπροσδιορισμού" και άλλα δήθεν ανθρωπιστικά. Εκτός και αν το κουρδικό επιλύεται με τον τρόπο που αναφέρεις ή ότι έστω υπάρχει και 1 γείτονας που είναι διατεθειμένος να λύσει το θέμα και ας χάσει.

Φυσικά και πρέπει να έρχεται ο τουρίστας αλλά όχι να μας περνάει μηνύματα αλλά να του περνάμε. Και βέβαια δεν είναι ο κάθε δήμαρχος αρμόδιος!!!!!
Ναι είναι η πραγματικότητα ότι ποτέ το κράτος ή κάποιο κόμμα δεν ασχολήθηκε σοβαρά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάσουμε σε σημείο αποκοπής της περιοχής.

Ναι να ενώσουμε τους διαφορετικούς ανθρώπους αλλά κάτω από πια στέγη;



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2014 :  17:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για το υπουργείο ή την περιφέρεια , απλώς είπα πως θα πρέπει να περιμένουν και από τους ντόπιους να κάνουν καθημερινότητα την προσπαθεια συνήπαρξης. Στο κάτω κάτω , δεν μπορεί να διακυβεύονται τα συμφέροντα μιας ολοκληρης χώρας όταν σε μια πόλη της θράκης δεν μπορούν οι πολίτες της να συνεργαστουν ώστε να πάνε μπροστά. Αυτό τώρα είναι το επιχείρημα της φιλοσοφίας αντιμετώπισης που σου αναπτύσω. Αντιλαμβάνομαι οτι υπάρχει κάποια αβεβαιότητα στην πράξη,ΟΜΩΣ δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν μπορεί για πάντα η πόλη να είναι χωρισμένη στα δύο. Κατι πρέπει να κάνετε εσεις οι ίδιοι. Εγώ απο δω για παράδειγμα ΤΙ μπορώ να κάνω, δεν ζω μαζί σας. (καταλαβαίνεις τι εννοω). Το κράτος τι μπορεί να κάνει , να απαγορεύει απο τα κεντρικά, να στηρίζει δηλαδή μια τάση απομόνωσης της μειονότητας από τους υπόλοιπους σε αυτήν την πόλη. Δεν βγάζει πουθενά αυτό...μια ζωή θα γίνεται το ίδιο πράμα.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2014 :  09:32:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γενικότερα όμως όσο προοδευτικές και αν είναι οι ιδέες ως προς την αντιμετώπιση των εδώ μειονοτήτων, οι αντίστοιχες ελληνικές σε γειτονικά κράτη ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα απολαμβάναν όλα αυτά που περιγράφτηκαν. Ειρωνεία; Δεν είναι πιασάρικο θέμα, απώλεια μνήμης, τι άλλο;
Εδώ μιλάμε για αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινή δράση κλπ κλπ όταν πχ στην Ίμβρο ο αντίστοιχος έλληνας αν τολμήσει να υψώσει ελληνικό σημαιάκι ή ψελλίσει κάτι εναντίον του κράτους τον πήρε και τον σήκωσε!!! Φυσικά και δεν είναι αποδεκτή η συμπεριφορά των γειτόνων και δεν θέλω τα αντίστοιχα, ΟΜΩΣ αμοιβαιότητα στη σκέψη δεν υπάρχει. Και τότε τι γίνεται;
Μήπως θυματοποιούμαστε;
Επιπλέον, πως μπορείς να μιλήσεις για το θέμα με "γείτονα" κράτος, όταν αυτό δεν έχει σεβαστεί ποτέ καμία μειονότητα στην επικράτειά του ή στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε πράξεις εθνοκάθαρσης μέσω σφαγών 1.000.000ων ανθρώπων ή ακόμα χειρότερα έχει προχωρήσει και σε πολεμική δραστηριότητα εναντίον άλλου κράτους με το πρόσχημα της καταπάτησης των δικαιωμάτων της εκεί μειονότητας, τι κάνεις;
Σίγουρα δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε μόνο σε αναλύσεις ιδεατών καταστάσεων ανθρωπισμού. Λήψη μέτρων όχι κατά των ανθρώπων αλλά κατά των λογικών που οδηγούν σε διάσπαση προς ιδίων όφελος.

Και κάτι που μου είχε διαφύγει. Όσες φορές πήγα τουρκία ακόμα και την εποχή των ισχνών αγελάδων για αυτούς, πινακίδες στα ελληνικά δεν είδα. Και μιλάω για την περιοχή κατά μήκος των παράλιων. Τυχαίο;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 06/10/2014 10:15:50
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sisi
Senior Forum-Runner

Greece


563 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2014 :  10:23:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gargadua

Γενικότερα όμως όσο προοδευτικές και αν είναι οι ιδέες ως προς την αντιμετώπιση των εδώ μειονοτήτων, οι αντίστοιχες ελληνικές σε γειτονικά κράτη ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα απολαμβάναν όλα αυτά που περιγράφτηκαν. Ειρωνεία; Δεν είναι πιασάρικο θέμα, απώλεια μνήμης, τι άλλο;
Εδώ μιλάμε για αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινή δράση κλπ κλπ όταν πχ στην Ίμβρο ο αντίστοιχος έλληνας αν τολμήσει να υψώσει ελληνικό σημαιάκι ή ψελλίσει κάτι εναντίον του κράτους τον πήρε και τον σήκωσε!!! Φυσικά και δεν είναι αποδεκτή η συμπεριφορά των γειτόνων και δεν θέλω τα αντίστοιχα, ΟΜΩΣ αμοιβαιότητα στη σκέψη δεν υπάρχει. Και τότε τι γίνεται;
Μήπως θυματοποιούμαστε;
Επιπλέον, πως μπορείς να μιλήσεις για το θέμα με "γείτονα" κράτος, όταν αυτό δεν έχει σεβαστεί ποτέ καμία μειονότητα στην επικράτειά του ή στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε πράξεις εθνοκάθαρσης μέσω σφαγών 1.000.000ων ανθρώπων ή ακόμα χειρότερα έχει προχωρήσει και σε πολεμική δραστηριότητα εναντίον άλλου κράτους με το πρόσχημα της καταπάτησης των δικαιωμάτων της εκεί μειονότητας, τι κάνεις;
Σίγουρα δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε μόνο σε αναλύσεις ιδεατών καταστάσεων ανθρωπισμού. Λήψη μέτρων όχι κατά των ανθρώπων αλλά κατά των λογικών που οδηγούν σε διάσπαση προς ιδίων όφελος.

Και κάτι που μου είχε διαφύγει. Όσες φορές πήγα τουρκία ακόμα και την εποχή των ισχνών αγελάδων για αυτούς, πινακίδες στα ελληνικά δεν είδα. Και μιλάω για την περιοχή κατά μήκος των παράλιων. Τυχαίο;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.



+1.001

Σίση
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2014 :  10:38:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πριν από κάποια χρόνια που είχαμε ταξιδέψει με την γυναίκα μου στο Λος Άντζελες, πρόσεξα ότι σε πολλές περιοχές είχαν τις πινακίδες και στα Ισπανικά, λόγω του έντονου Ισπανικού στοιχείου. Μάλιστα σε κάποια μέρη, πρώτα είχαν τις Ισπανικές επιγραφές και μετά τις Αγγλικές.

Δεν νομίζω ότι εκεί τίθεται θέμα εδαφικής κυριαρχίας, ή εδαφικής αμφισβήτησης από το Μεξικό. Είναι απλά σεβασμός και εξυπηρέτηση στις μειονότητες (αν και την Ισπανική δεν την λες και μειονότητα ακριβώς, αλλά τέλοσπάντων...)... Και εδώ δεν μιλάμε ότι τις πινακίδες τις βάζει μια επιχείρηση για ίδιον συμφέρον, αλλά το ίδιο το κράτος, ή η κυβέρνηση της Καλιφόρνια.

Δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω με την λογική ότι "αφού ο άλλος δεν σέβεται τους δικούς μας, δεν θα σεβαστώ και εγώ τους δικούς του"... Αυτή είναι θεωρώ μια πολιτική που οδηγεί μόνο στην πόλωση, στον φανατισμό και εν τέλει στον διχασμό και την ατελείωτη αντιπαράθεση και τελικά πάλι ο απλός κόσμος θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό...



________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...

Edited by - Koukouvagia on 06/10/2014 10:39:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2014 :  10:48:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
απλά εμείς πληρώνουμε τις..."μπάρες" (οι παλιοί ξέρουν αλλά κάνουν την πάπια),
όσο για τις πινακίδες το ελληνικό κράτος δεν έχει βάλει, τώρα όσοι απο σας δεν σας αρέσει απλά μην πάτε στα jumbo (εγω δεν πάω πλέον εδώ και 3 χρόνια για πιό σημαντικό λόγο)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2014 :  10:56:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Koukouvagia

Πριν από κάποια χρόνια που είχαμε ταξιδέψει με την γυναίκα μου στο Λος Άντζελες, πρόσεξα ότι σε πολλές περιοχές είχαν τις πινακίδες και στα Ισπανικά, λόγω του έντονου Ισπανικού στοιχείου. Μάλιστα σε κάποια μέρη, πρώτα είχαν τις Ισπανικές επιγραφές και μετά τις Αγγλικές.

Δεν νομίζω ότι εκεί τίθεται θέμα εδαφικής κυριαρχίας, ή εδαφικής αμφισβήτησης από το Μεξικό. Είναι απλά σεβασμός και εξυπηρέτηση στις μειονότητες (αν και την Ισπανική δεν την λες και μειονότητα ακριβώς, αλλά τέλοσπάντων...)... Και εδώ δεν μιλάμε ότι τις πινακίδες τις βάζει μια επιχείρηση για ίδιον συμφέρον, αλλά το ίδιο το κράτος, ή η κυβέρνηση της Καλιφόρνια.

Δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω με την λογική ότι "αφού ο άλλος δεν σέβεται τους δικούς μας, δεν θα σεβαστώ και εγώ τους δικούς του"... Αυτή είναι θεωρώ μια πολιτική που οδηγεί μόνο στην πόλωση, στον φανατισμό και εν τέλει στον διχασμό και την ατελείωτη αντιπαράθεση και τελικά πάλι ο απλός κόσμος θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό...



________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...



Εγώ νομίζω ότι μπορώ να συμφωνήσω με τη λογική αυτή!
Φοβάμαι γενικά ότι θα το βρούμε μπροστά μας το θέμα, όχι τις πινακίδες στο Jumbo, αλλά το ίδιο το μειονοτικό. Από αυτά που έχω ακούσει, οι περισσότεροι έχουν τουρκική συνείδηση, και στην πρώτη αναμπουμπούλα θα τρέχουμε. Ίσως θα ήταν μια λύση, όταν "φεύγανε" τους Κωνσταντινοπολίτες οι Τούρκοι κάποιες δεκαετίες πριν, να είχαμε κάνει κι εμείς το ίδιο. Στις διεθνείς σχέσεις δεν πας πάντα με τον σταυρό στο χέρι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Μακάρι βέβαια αν ενσωματωθεί η μειονότητα και να μην λοξοκοιτάει ανατολικά, και να ζήσουμε όλοι... ωραία, ευτυχισμένα, αδελφωμένα και πολυπολυτισμικά, αλλά από ό,τι διαβάζω κατά καιρούς, πολύ αμφιβάλλω ότι αυτό θα γίνει κάποτε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2014 :  11:33:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πώς όμως μπορεί να ενσωματωθεί η μειονότητα όταν την έχεις στην "μπούκα" και στο περιθώριο και της φέρεσαι εκδικητικά;


________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 7 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000