Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Σε τι κόσμο μας οδηγούν...! & παρεμφερή θέματα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2015 :  20:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενάντια γιατί μόνο η ονομασία είναι "ελεύθερο".
Για διάβασε προσεκτικά τις υπερ-εξουσίες που δημιουργεί αλλά και τις "παρενέργειες"...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2015 :  10:53:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 εκδήλωση με θέμα: «H TTIP ως υπερόπλο της νέας γενιάς διεθνών εμπορικών συμφωνιών»

Εκδήλωση με θέμα «Η TTIP ως υπερόπλο της νέας γενιάς διεθνών εμπορικών συμφωνιών - Μια συντονισμένη επίθεση ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον και τη δημοκρατία», διοργανώνουν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Πράσινο Ινστιτούτο την Παρασκευή στις 7 μ.μ Αίθουσα ΒΕΑ Ακαδημίας 18 Αθήνα.

Θα μιλήσουν οι: Τζον Χίλαρι (War on Want), Μίκαελ Έφλερ (European Citizens Initiative against TTIP & CETA), και Γιούργκεν Μάιερ (Forum Environment & Development, ενώ θα χαιρετήσει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, καθώς και εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας STOP TTIP GREECE.

«Όπως σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα που ενημερώνει και δικτυώνεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συντονισμένη επίθεση των αγορών ενάντια στα κοινωνικά κεκτημένα, την περιβαλλοντική προστασία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, που προωθείται στο πλαίσιο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Οι δύο φορείς που συνδιοργανώνουν την εν λόγω εκδήλωση αποτελούν μέρος αυτού του κινήματος και εντάσσουν την προσπάθειά τους στο ευρύτερο πλαίσιο κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα διεθνώς, φιλοξενώντας εξέχοντες ομιλητές που είναι ευρέως γνωστοί στη διεθνή σκηνή για την ενεργή δράση τους στο κίνημα ενάντια στην ΤΤΙΡ.

Η TTIP , που βρίσκεται σε στάδιο αδιαφανών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, επισήμως, στοχεύει στη διευκόλυνση των άμεσων επενδύσεων και στην εξάλειψη «περιττών γραφειοκρατικών εμπόδιων». Ωστόσο, κριτικές φωνές διαμηνύουν ότι κύριος στόχος της είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν «εμπόδιο» στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα, όμως, «εμπόδια» για την ΤΤΙP αποτελούν οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών (εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα, προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο).
http://www.efsyn.gr/arthro/i-ttip-os-yperoplo-tis-neas-genias-diethnon-emporikon-symfonion



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2015 :  10:56:34  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό για να μην λέει ο ΝΕΚ ότι εμείς σκούζουμε.
Είδατε εμείς είμαστε ήσυχα παιδάκια.
:P
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2015 :  12:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν "σκούζει" κανείς είναι ενημέρωση, αν αφιέρωνες λίγο χρόνο να την διαβάσεις θα το καταλάβαινες..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2015 :  11:47:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η TTIP ως υπερόπλο της νέας γενιάς διεθνών εμπορικών συμφωνιών

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Πράσινο Ινστιτούτο διοργάνωσαν εκδήλωση την Παρασκευή 22/5 με θέμα: Η TTIP ως υπερόπλο της νέας γενιάς διεθνών εμπορικών συμφωνιών. Όπως σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα που ενημερώνει και δικτυώνεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συντονισμένη επίθεση των αγορών ενάντια στα κοινωνικά κεκτημένα, την περιβαλλοντική προστασία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, που προωθείται στο πλαίσιο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership).

Η TTIP , που βρίσκεται σε στάδιο αδιαφανών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, επισήμως, στοχεύει στη διευκόλυνση των άμεσων επενδύσεων και στην εξάλειψη «περιττών γραφειοκρατικών εμπόδιων». Ωστόσο, κριτικές φωνές διαμηνύουν ότι κύριος στόχος της είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν «εμπόδιο» στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Στην πραγματικότητα, όμως, «εμπόδια» για την ΤΤΙP αποτελούν οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών (εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα, προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο κ.ά).

Στην εκδήλωση βρέθηκε και χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Ομιλητές: Τζον Χίλαρι, War on Want. Μίκαελ Έφλερ, European.Citizens Initiative against TTIP & CETA. Γιούργκεν Μάιερ, Forum Environment & Development

(βίντεο)
Η TTIP ως υπερόπλο - Τζον Χίλαρυ https://youtu.be/FEVqBhxBQVo
Η TTIP ως υπερόπλο - Μίκαελ Έφλερ https://youtu.be/C7OI6TxOT80
Η TTIP ως υπερόπλο - Γιούργκεν Μάιερ https://youtu.be/DaOfoh4Ypqw
Η TTIP ως υπερόπλο -Γιώργος Σταθάκης https://youtu.be/4CpwmumuRhw

http://left.gr/news/i-ttip-os-yperoplo-tis-neas-genias-diethnon-emporikon-symfonion-vinteo


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/08/2015 :  19:18:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όπως οι Έλληνες κοιμούνται όρθιοι και δέχονται πολύ χαλαρά τα μνημόνια που τους επιβάλουν επί 5 χρόνια, έτσι και όλος ο κόσμος κοιμάται όρθιος και ουσιαστικά αγνοεί όσα γίνονται με το TTIP.

http://www.thepressproject.gr/article/80069/VIDEO-Kati-pio-simantiko-apo-ta-mnimonia
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/08/2015 :  12:00:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
The Corporation (Ελληνικοί υπότιτλοι)
https://youtu.be/rQGAoC4bM0c

Ενα συγλονιστικό ντοκυμαντέρ των Mark Achbar και Jennifer Abbott για την δράση των πολυεθνικών. Για την παραγωγή της ταινίας δούλεψαν πάνω απο 200 άνθρωποι. Η ταινία έχει κερδίσει 26 διεθνή βραβεία.

Περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις απο 40 εταιρικούς γνώστες κριτικούς - συμπεριλαμβανομένων των Νόαμ Τσόμσκι, Ναόμι Κλάιν, Milton Friedman, Howard Zinn, Vandana Shiva και ο Michael Moore - συν αλήθινές ομολογίες, μελέτες των επιπτώσεων και στρατηγικές για την αλλαγή.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο "Η εταιρία - το παθολογικό κυνήγι του κέρδους και της δύναμης" του Joel Bakan.

Καλωσορήσατε στον κόσμο που κυβερνούν οι πολυεθνικές..!

http://www.thecorporation.com/film/about-film

https://youtu.be/Z4ou9rOssPg

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/09/2015 :  11:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλάει στην ραδιοεφημερίδα της ertopen, για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή ως TTIP.
Ακούστε το ηχητικό εδώ: http://www.ertopen.com/news/ellada/politikh/item/36128-o-noths-marias-milaei-sthn-ertopen-gia-th-diatlantikh-etairikh-schesh-emporioy-kai-ependysewn-hchhtiko

Σημ. Ολα αυτά τα πολύ σοβαρά περνούν ατα ψιλά γράμματα της ενημέρωσης χωρίς να δίνεται η δέουσα βαρύτητα στην ενημέρωση του κόσμου.
"Ο σκοτεινός κόσμος" εν δράσει..! Οι κινηματικές διαδικασίες των πολιτών μπορούν αντισταθούν για να τα αποτρέψουν τα δόλια σχέδια του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού.

Η Πλατφόρμα Ανοιχτής Διαβούλευσης του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά με τους πολίτες, για ένα δημοκρατικό βήμα δημόσιου διαλόγου με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας εδώ: http://consultation.notismarias.gr/index.php/forum/ttip
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2015 :  23:27:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στη συνθήκες TTIP και CETA
Κοινωνία


Η ιστοσελίδα συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών Avaaz.org https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_greece/?bGjgQeb&v=65336 απευθύνει κάλεσμα για τη διακοπή της «Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και ακύρωση της «Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνία» (CETA).

Όπως σημειώνεται στη διαδικτυακή εκστρατεία, «οι συμφωνίες περιλαμβάνουν ζητήματα μείζονος σημασίας (όπως η διευθέτηση διαφορών επενδυτή-κράτους και οι κανόνες σχετικά με την κανονιστική συνεργασία) και αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και το γράμμα του νόμου».

«Είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των εργασιακών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ιδιωτικών και καταναλωτικών προτύπων, καθώς και την απορρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών (όπως το νερό) και των πολιτιστικών αγαθών μέσα από αδιαφανείς διαπραγματεύσεις. Στηρίζουμε μια εναλλακτική εμπορική και επενδυτική πολιτική για την ΕΕ», αναφέρεται σχετικά.

Στόχος του Αvaaz είναι φτάσει τα 3 εκατομμύρια υπογραφές μέχρι τις 5 Οκτωβρίου «ενάντια σε αυτές τις συμφωνίες που απειλούν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας».

«Αν δεν έχεις ακούσει τίποτα για τις εμπορικές συμφωνίες TTIP και CETA, δεν είναι γιατί έχεις απορροφηθεί από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Είναι γιατί αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή, να μην μάθεις τίποτα σχετικό πριν πέσουν οι υπογραφές», γράφει σχετικά ο ιστότοπος του Avaaz


Συλλογή υπογραφών για τη διακοπή της «Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και ακύρωση της «Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνία» (CETA).
https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_greece/?bGjgQeb&v=65336
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/10/2015 :  15:32:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
TTIP: Η πιο σημαντική συμφωνία πο​υ​ ​​ποτέ δεν άκουσες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει με απόλυτη μυστικότητα να υπογράψει δύο εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ (TTIP) και τον Καναδά (CETA), οι οποίες απειλούν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας: τα κεκτημένα δεκαετιών στην εργατική νομοθεσία, την προστασία του περιβάλλοντος και της διατροφής μας, το σύστημα δικαιοσύνης, την ιδιωτικότητά μας και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας.

Μέσα από την TTIP οι επιχειρήσεις αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στη δημιουργία νομοθεσίας ήδη από το πρώτο στάδιο της σύλληψής της και το σημαντικότερο να μηνύουν τις εθνικές κυβερνήσεις για δισεκατομμύρια αν θεωρούν ότι τα συμφέροντα τους βλάπτονται.

ΕΠΕΙΓΟΝ: Βοήθησέ μας να φτάσουμε τις 3 εκατομμύρια υπογραφές μέχρι τις 5 Οκτωβρίου!
http://www.greenpeace.org/greece/el/campaigns/ttip/

Αυτοδιαχειριζόμενη Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών


Αντικείμενο

Καλούμε τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Κράτη Μέλη της να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ στα πλαίσια της «Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) και να μην επικυρώσουν τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (CETA) με τον Καναδά.

Βασικοί στόχοι

Σας καλούμε να διακόψουμε τις διαπραγματεύσεις για τη «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και να ακυρώσουμε τη «Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία» (CETA) με τον Καναδά. Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η διευθέτηση διαφορών επενδυτή-κράτους και οι κανόνες σχετικά με την κανονιστική συνεργασία, και αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και το γράμμα του νόμου. Είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των εργασιακών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ιδιωτικών και καταναλωτικών προτύπων, καθώς και την απορρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών (όπως το νερό) και των πολιτιστικών αγαθών μέσα από αδιαφανείς διαπραγματεύσεις. Στηρίζουμε μια εναλλακτική εμπορική και επενδυτική πολιτική για την ΕΕ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  13:17:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάλεσμα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA TiSA

Συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 ώρα 11:30 στην είσοδο της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.

Διεθνές κάλεσμα Δράσης ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες. Ημέρες δράσης 10-17 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 δημόσιες δράσεις σε όλες τις πόλεις του κόσμου

Κάλεσμα Δράσης

Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων όχι των εταιρειών!

Σταματήστε τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA και TPP!

Όχι στην υφαρπαγή επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και των κοινών αγαθών.

Ναι στην προστασία των εργαζομένων και των καταναλωτών.

Ναι στην ελευθερία των σπόρων – ΟΧΙ στους Γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα).

Για μια νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης.

TTIP = Συμφωνία για το εμπόριο μεταξύ Ε.Ε. - Η.Π.Α.

CETA = Συμφωνία για το εμπόριο μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά

TiSA = Εμπορική Συμφωνία για την Ανταλλαγή Υπηρεσιών

TPP = Διαηπειρωτική Συμφωνία Εμπορίου

Εμείς, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συνδικάτα, αγρότες και απλοί μαχητές από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού δηλώνουμε την αντίθεση μας στις TTIP, CETA, TiSA και TPP. Αυτές οι Φριχτές Εμπορικές Συμφωνίες απειλούν την Δημοκρατία μας, τον τομέα των Δημοσίων Υπηρεσιών, τα Κοινωνικά & Περιβαλλοντικά πρότυπα, και θέτουν σε κίνδυνο την μικρής κλίμακας ποιοτική γεωργία, τα διατροφικά και φαρμακευτικά πρότυπα, την απαραίτητη ενεργειακή μετάβαση, και το δικαίωμα και δυνατότητα μας να αναμορφώσουμε την κοινωνία προς το καλύτερο. Οι δικαιούχοι αυτών των συμφωνιών είναι οι μεγάλες εταιρείες που τις έχουν σχεδιάσει και προωθήσει, δεν είναι οι πολίτες... (συνέχεια)
http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/36640-kalesma-to-sabbato-10-oktwbrioy-enantia-stis-lhstrikes-symfwnies-ttip-ceta-tisa
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  19:54:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η είδηση:

5/10/2015 11:39:34 πμ ΗΠΑ: Η ακραία φτώχεια αναμένεται να πέσει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία σε ποσοστό κάτω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού (Παγκόσμια Τράπεζα)

Το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας
αναμένεται να πέσει ως το τέλος του έτους για πρώτη φορά στην ιστορία
κάτω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανακοίνωσε χθες η Παγκόσμια
Τράπεζα.

Για πολλά χρόνια η ακραία φτώχεια οριζόταν ως η εξασφάλιση των προς το
ζην με εισόδημα χαμηλότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα. Ωστόσο η Παγκόσμια Τράπεζα προσάρμοσε στα σημερινά δεδομένα τον αριθμό αυτόν
θέτοντας το όριο στα 1,90 δολάρια την ημέρα.

Ως το τέλος του έτους ο αριθμός των ανθρώπων που θα ζουν υπό συνθήκες
ακραίας φτώχειας στον κόσμο θα έχει μειωθεί στα 702 εκατομμύρια, ή στο
9,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, έναντι 902 εκατομμυρίων ή 12,8% του
παγκόσμιου πληθυσμού που ήταν το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του
παγκόσμιου οργανισμού.

"...οι προβλέψεις αυτές δείχνουν ότι είμαστε η πρώτη γενιά στην
ανθρώπινη ιστορία που μπορεί να δώσει τέλος στην ακραία φτώχεια",

δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η
Παγκόσμια Τράπεζα, "μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αυξανόμενη συσσώρευση
της φτώχειας παγκοσμίως στην υποσαχάρεια Αφρική".

Αν και το ποσοστό των ανθρώπων, που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας
στην υποσαχάρεια Αφρική, αναμένεται να πέσει από 42,6%, που ήταν το
2012 σε 35,2% ως το τέλος του 2015, αυτό εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει
σχεδόν τους μισούς από τους ανθρώπους που ζουν υπό συνθήκες ακραίας
ένδειας παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος του θεσμού προειδοποίησε επίσης ότι η επιβράδυνση της
παγκόσμιας ανάπτυξης, η αστάθεια στις χρηματαγορές, οι συγκρούσεις, η
υψηλή ανεργία μεταξύ των νέων και ο αντίκτυπος των κλιματικών αλλαγών
εγείρουν εμπόδια στο να επιτευχθεί ο στόχος του ΟΗΕ να δοθεί ένα τέλος
στην φτώχεια ως το 2030.

"Ωστόσο παραμένει στο χέρι μας εφόσον οι υψηλές μας προσδοκίες
συνδυαστούν με σχέδια χωρών που θα βοηθήσουν τα εκατομμύρια των
ανθρώπων που εξακολουθούν να ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας" στον
κόσμο, κατέληξε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Σχόλιο αλιευμένο με το οποίο συμφωνώ:

Τα "καταστροφικά αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης": μέσα σε μια γενιά σχεδόν εξαλείφθηκε η απόλυτη φτώχεια στον πλανήτη. Και έπεται λαμπρή συνέχεια.

Και συνεχίζω:

Η κατάρρευση το κομμουνισμού και η επικράτηση της ελευθερίας κάνουν τον κόσμο μας συνολικά καλύτερο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  21:30:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
To ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και οι οικονομικές γενοκτονίες - Ο ύπουλος μηχανισμός μεταφοράς πλούτου που αφήνει πίσω του συντρίμμια και τραγικές απώλειες!

Οι αρνητικές επιπτώσεις της μεσολάβησης ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

Κατά πρώτο, είναι ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια κρίση που αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά ο αναπτυγμένος κόσμος (και δεν μπόρεσε να προβλέψει ή να αποτρέψει ο μηχανισμός του ΔΝΤ) είναι σαφώς πιο περίπλοκη και ακανθώδης από τα παγκόσμια προβλήματα που είχαν οι χαροκαμένες πολιτείες στην πρώτη μεταπολεμική εποχή. Η απόπειρα του Ταμείου και της Τράπεζας να επιλύσουν τα σύγχρονα αυτά χρηματοπιστωτικά γεγονότα ήταν να «παγώσουν» τις οικονομίες, σταθεροποιώντας δηλαδή τους δείκτες της παγκόσμιας οικονομίας μέσω της τοκο-εισπρακτικής διαδικασίας.

Με λίγα λόγια, αντί να συνδράμει στην ανοικοδόμηση των ευαίσθητων οικονομιών, το ΔΝΤ αυξάνει τα επίπεδα του χρέους των χωρών που πλήττονται από τους κερδοσκοπικούς μηχανισμούς, με τα υπέρογκα πια πιστωτικά ποσά να στραγγαλίζουν την παραγωγική διαδικασία στο εσωτερικό των κρατών, κάνοντας τον επιχειρηματικό κόσμο να πτωχεύει και το εργασιακό δυναμικό να μένει άνεργο. Είναι το δυσβάσταχτο επίπεδο των δόσεων για την αποπληρωμή του χρέους των οφειλετών που ξεπαστρεύει προοδευτικά κάθε υγιή παραγωγική δραστηριότητα.

Φαίνεται λοιπόν πως οι διεθνείς οικονομικοί θεσμοί ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει, καθώς όπου μα όπου έχουν παρέμβει οι πολιτικές τους ακολουθούν τα ίδια πατήματα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σταθεροποιήσει πουθενά την κατάσταση, εκτός κι αν σταθεροποίηση αποκαλούμε τον πλήρη στραγγαλισμό της παραγωγικής δραστηριότητας και τον μηδενισμό των δεικτών! Κι έτσι αντί να θεραπεύσουν το πρόβλημα και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των τρωτών αυτών οικονομιών, τα μέτρα του ΔΝΤ έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: αποσάθρωση των κρατικών θεσμών, κατάργηση των προστατευτικών οικονομικών φραγμών και ηθελημένη οικονομική εξαθλίωση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων μέσω εξαντλητικών φοροεισπρακτικών πολιτικών.

Κι εδώ κρύβεται ίσως το πλέον τρωτό τμήμα της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ, αυτό που το αφήνει έκθετο στην κριτική: η παραγωγή φτώχειας δηλαδή και η αύξηση των δεικτών ανεργίας. Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο οργανισμός επηρεάζουν την αγορά εργασίας μέσω της διαβόητης «ρύθμισης του κόστους ανεργίας», τον δραστικό περιορισμό δηλαδή του συνολικού κόστους της αγοράς εργασίας. Κι έτσι υπονομεύεται ανοιχτά η ανάπτυξη της τοπικής καταναλωτικής βιομηχανίας, καθώς καταστρέφονται τα ίδια τα θεμέλια της αγοράς μέσω στριφνών «αναπτυξιακών» πολιτικών που πνίγουν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το εξαγόμενο το γνωρίζουμε πια καλά: σάρωμα του επιχειρηματικού κόσμου, κύμα πτωχεύσεων και εκτίναξη των δεικτών ανεργίας. Και τότε έρχονται οι ξένοι σωτήρες, οι πολυεθνικοί κολοσσοί, για να ολοκληρώσουν τη ζοφερή εικόνα των μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ, την ίδια ώρα που οι ακόμα πιο ευάλωτες τώρα εθνικές οικονομίες μένουν ακόμα πιο παραδομένες στις κερδοσκοπικές προθέσεις των επιτήδειων.

Φαίνεται πως η συρρίκνωση των τοπικών οικονομιών μόνο τυχαίο «υποπροϊόν» της παρέμβασης του Ταμείου δεν είναι, καθώς ο στραγγαλισμός της αγροτικής αυτάρκειας και η στροφή της οικονομίας σε εξαγωγικά μονοπάτια αποτελεί παγκόσμια σταθερά στη λίστα των διαρθρωτικών μέτρων που επιβάλει το ΔΝΤ.

Κανείς δεν ισχυρίζεται φυσικά πως όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, είτε μιλάμε για τις προκλήσεις των αναπτυγμένων χωρών είτε για τις απόπειρες ανάπτυξης των αναπτυσσόμενων οικονομιών, πυροδοτούνται από τις πολιτικές που ακολουθούν οι διεθνείς δομές που ξεπήδησαν από το Bretton Woods το 1944. Η οικονομική δυσπραγία και αληθινή είναι και περίπλοκη στην εξέλιξή της και πολλές χώρες τίθενται αντιμέτωπες με τα νέα δεδομένα αποτυγχάνοντας να προσαρμοστούν στις επιταγές του νέου παγκοσμιοποιημένου κόσμου μας.

Είναι ωστόσο εξίσου αληθές ότι ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα επιδεινώνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα κλιμακώνοντας (αν όχι μεθοδεύοντας ενεργά) τις παρενέργειές τους, πριν πυροδοτήσουν μια σειρά ακόμα από μέτρα που λειτουργούν προς την κατεύθυνση της όξυνσης των αντιθέσεων και της μεταφοράς του πλούτου από τον φτωχό Νότο στον πλούσιο Βορρά. Κι έτσι δεν είναι λίγοι οι επικριτές που βλέπουν πίσω από τη δράση του ΔΝΤ έναν νέο αποικιοκρατικό μηχανισμό, που λειτουργεί στα ίδια μάλιστα πλαίσια της ασύστολης καταδυνάστευσης. (απ[απόσπασμα)

Είναι όμως και το άλλο: ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα έχουν καταφέρει να προκαλέσουν περισσότερη καταστροφή παρά ανοικοδόμηση σε πολλούς ακόμα τομείς, από τους οποίους ξεχωρίζει η κρατική διαφθορά, ο άμεσος στόχος πολλών παρεμβατικών πολιτικών. Όχι μόνο δεν πατάσσεται η αυθαιρεσία και η διαφθορά, αλλά μέσα στο νέο ασφυκτικό πλαίσιο της λιτότητας φαίνεται αντιθέτως να ευνοείται και να ανθεί, υπονομεύοντας κάθε κυβερνητική πολιτική που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/786383/to-dd-i-pagosmia-trapeza-kai-oi-oikonomikes-genoktonies

Υ.Γ. "Τα "καταστροφικά αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης": μέσα σε μια γενιά σχεδόν εκτοξεύφθηκε η απόλυτη φτώχεια στον πλανήτη. Και έπεται λαμπρή συνέχεια.

Και συνεχίζω:

Η κατάρρευση του καπιταλισμού και η επικράτηση της ελευθερίας κάνουν τον κόσμο μας συνολικά καλύτερο!"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  22:00:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πραγματικότητα: Υπάρχει ο καπιταλισμός, έχει καταρρεύσει ο κομμουνισμός!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/05/2016 :  15:46:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
TTIP & CETA: Ώρα να πάρουν ανοιχτή θέση

Δελτίο τύπου - 4 Μαΐου, 2016
Η Greenpeace καλεί τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και ευρωβουλευτές να πάρουν θέση ενάντια στην TTIP και CETA.

Δύο μέρες μετά τη διαρροή μεγάλου μέρους του κειμένου της TTIP[1], η Greenpeace καλεί τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και ευρωβουλευτές να πάρουν θέση απέναντι στις συμφωνίες TTIP και CETA μέσω ανοιχτής επιστολής[2].

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων είναι πλέον διαθέσιμο προς όλους και ότι ο πάταγος από τις αποκαλύψεις καθιστά το μέλλον της συμφωνίας πιο αβέβαιο από ποτέ, είναι καιρός οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα: να δηλώσουν ανοιχτά και έμπρακτα την αντίθεσή τους απέναντι σε δύο συμφωνίες που απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας:

‘Από τα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, χωρίς να εγκαταλείψει η Ευρώπη τις κόκκινες γραμμές της για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η Ευρώπη. Οι Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές πρέπει τώρα να κινητοποιηθούν και να πιέσουν την Επίτροπο Μάλμστρομ: αν της προτείνεται μία συμφωνία που βλάπτει τα ευρωπαϊκά και εθνικά συμφέροντα, τότε θα πρέπει να την απορρίψει’, τόνισε η Ναταλία Τσιγαρίδου υπεύθυνη εκστρατείας στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του 13ου γύρου των διαπραγματεύσεων για την TTIP στη Νέα Υόρκη, Ομπάμα και Μέρκελ δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στη συμφωνία κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στη Γερμανία, που όμως συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις ενάντια στην TTIP με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών[3].

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές τόσο της TTIP όσο και της CETA, ισχυριζόμενη ότι αυτές οι δύο συμφωνίες θα φέρουν μεγάλη οικονομική ανάπτυξη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ θα συμβάλουν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες όμως, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα[4].

‘Η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή της TTIP, ειδικά στον αγροτικό τομέα. Παρά τις περί του αντιθέτου βεβαιώσεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή πλευρά, δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την αμερικανική πλευρά για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και του δικαιώματος κάθε χώρας να αρνηθεί την καλλιέργεια μεταλλαγμένων. Η έμπρακτη εναντίωση των Ελλήνων βουλευτών στην TTIP και τη CETA είναι όχι μόνο ζήτημα εθνικού συμφέροντος αλλά και ηθικού χρέους’, τόνισε η Ναταλία Τσιγαρίδου.

Η Greenpeace καλεί τους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές:

Για την TTIP να απαιτήσουν τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, την απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
Για τη CETA να απαιτήσουν τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή 13 Μαΐου να πιέσουν τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην TTIP και CETA.


[1] http://www.greenpeace.org/greece/el/news/2016/may/ttipleak/

[2] www.greenpeace.org/greece/Global/greece/2016/other/20160405_TTIP%20Letter%20to%20politicians.pdf

[3] http://www.euractiv.com/section/trade-society/news/obama-merkel-make-joint-pitch-for-eu-us-trade-deal/

[4] Δείτε για παράδειγμα την έκθεση του AustrianFoundationforDevelopmentResearch, η οποία καταδεικνύει ότι οι εκτιμήσεις υπέρ των ωφελειών από την TTIP βασίζονται σε αμφισβητούμενες υποθέσεις εργασίας, αγνοούν τις αρνητικές επιπτώσεις και θεωρούν ότι η κατάργηση ρυθμίσεων και κανόνων θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη: http://www.guengl.eu/uploads/plenary-focus-pdf/ASSESS_TTIP.pdf

http://www.greenpeace.org/greece/el/news/118508/118517/2016/ttip-vouleftes/

Υ.Γ. Οταν κάποτε τα λέγαμε με τον Κώστα και κάποιους άλλους "ανήσυχους" εδώ μέσα μας περιγελούσαν, ή δεν θεωρούσαν το θέμα τόσο σοβαρό, τώρα με την διαρροή των εγγράφων και τις αποκαλύψεις για την TTIP και CETA, δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000