Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Είμαι (πια) Μαραθωνοδρόμος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

rades
Forum-Runner



51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 10/11/2014 :  19:38:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάπου, ίσως και εδώ διάβασα ότι πρέπει να γράψεις κάτι τις πρώτες 1-2 μέρες μετά τον πρώτο σου μαραθώνιο: τις εντυπώσεις σου, για να μην τις αμβλύνει, να μην τις ξεθωριάσει ο γιατρευτής των πάντων. Ανοίγω αυτό το θέμα για όλους τους πρωτάρηδες (και οι παλιοί υπήρξαν κάποτε). Πάντα η πρώτη φορά είναι αξέχαστη έτσι δεν είναι; Όλοι συμφωνούμε ότι είναι άθλος, είναι «ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΑ» προσπάθεια. Είμαι περήφανος για όλους μας. Προσωπικώς είμαι ευχαριστημένος γιατί αποφάσισα στα ύστερα (46 ετών και ελαφρώς υπέρβαρος) να κάνω αυτό το υπέροχο ταξίδι (μα γιατί καθυστέρησα τόσο πολύ ο ανόητος;!).Ειδικά προσωπικώς, δουλεύω πολλές ώρες την εβδομάδα, συχνά και τα Σάββατα, ενώ παράλληλα έχω αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις (πολύτεκνος με 4 παιδιά). Χαλάλι, και πάλι χαλάλι! Η απόφαση για συμμετοχή λήφθηκε πριν από 6 μήνες, υπήρχε μια σχετικά καλή δρομική βάση, αλλά οι τελευταίες 16 εβδομάδες με 5 προπονήσεις την βδομάδα έχουν πολύ κόστος, το οποίο δεν επιμερίζεται. Αντιθέτως, διανέμεται αυτούσιο και οριζοντίως (!) σε οικογένεια, επαγγελματικές υποχρεώσεις, φίλους, κοινωνικές σχέσεις γενικότερα… Χαλάλι ξανά, όποιος έχει στοιχειώδη γνώση καταλαβαίνει. Και η ζωή δεν είναι γεμάτη στόχους, μικρούς και μεγάλους; Βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους; Και ό,τι στερήθηκαν τα παιδιά μου δεν θα το λάβουν (το έλαβαν) ως παιδεία για το μέλλον τους (στόχοι, προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, αγώνας και δικαίωση); Και αν δεν τα κατάφερνα να τερματίσω πάλι το μήνυμα θα το είχαν πάρει. Δεν το κάνουμε όμως για τους άλλους, για μας το κάνουμε!
Έχω την τύχη να μπορώ να εντρυφήσω (λόγω συναφούς επιστημονικής κατάρτισης) σε θέματα εργοφυσιολογίας πολύ εύκολα. Έχω πρόσβαση σε όλα τα επιστημονικά περιοδικά και τις τελευταίες εβδομάδες διάβασα αρκετά (κυρίως reviews) για θέματα που με απασχόλησαν. Με αυτή την ευκαιρία να πω σε όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο ότι οι έμπειροι στου φόρουμ (δεν αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω), στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κατέχουν υψηλού επιπέδου γνώσεις και μεγάλη εμπειρία σε τεχνικά θέματα. Δίνουν πολύ μεγάλη βοήθεια, τους ευχαριστώ πολύ.
Στην εμπειρία του ΑΜΑ τώρα. Είναι κάτι που γράφει , (χαράσσει θα έλεγα) μέσα μας.
Εντάξει, στην αρχή ξενερώνεις αφάνταστα όταν η στιχομυθία εξελίσσεται ως εξής:
-Έτρεξες μαραθώνιο; -Ναι…
-Σε τι χρόνο; -4.26.39 (εγώ..)
-Σε πόσο το κάνει ο πρώτος; (!@#$%)
Ή:Ττι θέση βγήκες; …(ξανά: !@#$%^ )
Οι περισσότεροι θα κουραζόταν αν το έκαναν με αυτοκίνητο και φυσικά δεν μπορούν να το κάνουν με ποδήλατο. Δεν πειράζει ας είναι … εμείς ξέρουμε.
Μου είχαν πει να μην πάω με άλλο μέσο, «με τα λεωφορεία να πας στο Μαραθώνα» Σωστό… Μυσταγωγία, ειδικά εγώ που πήγα ολομόναχος, είχα χρόνο να παρατηρήσω όλες τις φυλές: αγχωμένους, σκεπτικούς, ομιλητικούς, νέους, μεγαλύτερους, ξένους, Έλληνες, βαριά ντυμένους, ανεπαρκώς ντυμένους (ξεπάγιασα στις 6 το πρωί με το σορτσάκι ο έρμος…). Και μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα. Έπιασα κουβέντα με τον διπλανό μου στο λεωφορείο, όπως και με έναν άγνωστο στο αεροπλάνο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη. Λες και γνωριζόμαστε από καιρό… το ίδιο χόμπι, οι ίδιοι καημοί…
Τρελή πολυκοσμία στο Μαραθώνα, τυχεροί εσείς οι Αθηναίοι… και για τον μαραθώνιο… και για τα pre game pasta party σας.
Και αφού είδα τους Κενυάτες να κάνουν ζέσταμα στο γήπεδο, άκουσα το μπαμ και θαύμασα Ψινάκη με λαμέ κοστούμι… Το όνειρο εξελισσόταν.
Δυστυχώς, ανέβασα παλμούς πολύ γρήγορα παρόλο που πήγαινα αργά (υγρασία; καμιά ιωσούλα;) και στεναχωρήθηκα … εκτός προγράμματος. Υπολόγιζα κάτω από 6.00 (στα LR μου με 5.55 δεν ανέβαζα πάνω από 140 παλμούς για αρκετά χλμ και στον ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ 145 ;;;) και έκανα 6.05 περίπου - σου κόβονται τα πόδια. Και είδα και τις ανηφόρες πηγαίνοντας στον Μαραθώνα και καταψάρωσα. Που πας ρε Καραμήτρο; Σταμάτησα και προς νερού μου στο 9…(ποτέ σε κανένα LR δεν μου είχε ξανασυμβεί). Μετά το 12 χλμ σταθεροποιήθηκε η κατάσταση. Τραβούσα και από κανένα βιντεάκι με το κινητό, καλά ήτα Άρχισα να το απολαμβάνω περισσότερο. Στις ανηφόρες φάνηκε ότι είχα κάνει καλή δουλειά στην προετοιμασία μου. Βγήκαν πολύ καλά, με μικρό κόψιμο του ρυθμού και όλα έβαιναν πλέον υπέροχα. Περίμενα πιο πολύ κόσμο στο δρόμο να πω την αλήθεια, και καλύτερες μουσικές επιλογές, αλλά δεν με πείραξε. Ούτε και η υγρασία (έτσι νομίζω τουλάχιστον). Ο στόχος για χρόνο γύρω στο 4.15 έγινε ξανά εφικτός. Πέρασα και το ALEX PACK που το είχα χιλιοακούσει (διαβάσει) εδώ ως οριακό και σημαίνον πέρασμα. Ο κόσμος όλο και περισσότερος, χαμόγελα γύρω μου, ιδρώτας, πολύς, από όλους μας. Τι υπέροχη αίσθηση που έχει ένας αγώνας! Έχει γεύση από ζελαδάκι, έχει ήχο ανάσας, μυρωδιά καθαρού ιδρώτα, δόνηση από τα βήματα, έχει πρόσωπα που δούλεψαν, που προσπαθούν, που έχουν σκοπό. Μας καμάρωνα όλους.
Και μόλις άρχισε η κατηφόρα, η χαρά ήταν ανείπωτη, τα κατάφερα είπα! Και χρονάρα θα κάνω (παρά το κακό ξεκίνημα, είχα ΜΟ pace 6.09). Θα μαζεύω μισό λεπτό το χλμ (άνετα) από το μέσο όρο εκείνης της στιγμής είπα. Ο κόσμος πύκνωνε, προσπερνούσα συνεχώς συντρέχτες. Άπειρος όμως και ξέχασα, ενώ το είχα διαβάσει… «Κοφτό βήμα στην κατηφόρα». 5.35 το 32, 5.45 το 33 , κάτι τσιμπάει στον δεξιό δικέφαλο στην κατάφυση του γονάτου, μη μασάς λέω, αλλά ουπς! μεγάλος πόνος!! 7 και το 35, το 36 κοκ. Λίγο ψυκτικό να είχα μαζί μου (άπειρος), γιατί σε 3 διαφορετικούς κοκκινοφορεμένους που σταμάτησα, «μόλις είχε τελειώσει..». Περπάτησα λίγο, φοβήθηκα ότι θα πάει έτσι ως το τέλος, χαζοέτρεχα όμως. Δεν απόλαυσα αυτά τα υπέροχα τελευταία 5 χλμ μέσα στην πόλη. Χαλάλι και αυτό όμως. Τελικά έφτασα στην Ηρώδου Αττικού. Ξέχασα τον πόνο και έτρεχα σαν παιδί! Τράβηξα ένα βιντεάκι λίγο πριν από την αψίδα των 250 μέτρων για τον τερματισμό και λέω αυθόρμητα, ξέπνοα στο βίντεο: «κλείνω να το απολαύσω..» μπήκα μέσα… πετούσα, είμαι μικρός θεός .Είμαστε όλοι μας. Με φώναξαν οι δικοί μου από την κερκίδα, τους εντόπισα,έσφιξα τη γροθιά μου γέλασα σαν νικητής, περήφανος, σαν γόης, καμάρωσα και επιτάχυνα για την αψίδα: 4.26.39. Ένεση μεγατόνων στην αυτοεκτίμηση μας, στον αυτοσεβασμό μας, την αυτοπεποίθηση και εργαλείο αναφοράς για το μέλλον (γενικώς)! Μερικοί το έχουν κάνει πολλές φορές, πολλοί σε πολύ καλύτερους χρόνους. Για όλους μας η πρώτη φορά είναι αξέχαστη και ίσως επειδή, όσο πιο μεγάλος είναι κάποιος τόσο πιο ψύχραιμα και δίκαια βάζει μέσα του το γεγονός, εμείς οι μεγαλύτεροι επιλέγουμε μια πιο περίοπτη θέση για το γεγονός. Και φυσικά κάθε ένας το βιώνει λίγο διαφορετικά γιατί κουβαλάει τα χρόνια του, τη ζωή του, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκε και το πέτυχε και, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, τα γονίδια του, σωστά;
Είμαι περήφανος για όλους μας! Και για αυτούς που δεν τερμάτισαν και στήθηκαν στον Μαραθώνα, περήφανος είμαι.

mitsubae
Forum-Runner

Greece


61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  21:15:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είσαι ωραίος Σαλονικιέ...και πολύ γρήγορος για πρώτο Μαραθώνιο!
Και του χρόνου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  21:34:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητηρια για τον αγωνα σου και την περιγραφη σου. Μου θυμισες πολλα απο τον πρωτο μου μαραθωνιο 2 χρονια πριν, στα 44 μου. Και τη στιχομυθια (κλασικη για ολους μας), και τους ανεβασμενους παλμους στο ξεκινημα(σε ολους τους μαραθωνιους μου στανταρακι πλεον), και την αναγκη για τουαλετα και τον πονο στο γονατο σε ολη την κατηφορα. Ακομα και ο χρονος μου ηταν σχεδον ιδιος, 4:26:51!!! Καλα να εισαι να τρεξεις πολλους ακομα!

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

afentis
Elite Forum-Runner

Greece


1563 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  21:35:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@rades

Μπράβο σου! Βάλε τον Μεγαλέκο -στα μέρη σου- για την άνοιξη και το 4.15 θα το βγάλεις άνετα... Καλή συνέχεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  22:05:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς δε μπορώ να συνεισφέρω στο θέμα, αλλά μπορώ να σου πω ότι η περιγραφή ήταν φοβερή και πολύ ισχυρό motivation για κάποιον που δεν έχει τρέξει ακόμα μαραθώνιο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  22:50:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε μου με εκφράσεις και μένα αλλά εσύ γράφεις με έναν τρόπο μαγικό.Πριν απο 2 χρόνια στον πρώτο μαραθώνιο έκανα 4,29 και περπάτησα αρκετά χιλιόμετρα γιατί ήξερα ότι με περίμενε η γυναίκα μου και τα παιδιά μου.Φέτος στον 4ο έκανα 3.33 ,έχεις χρόνο να απολαύσεις αυτό το ταξίδι για πολλά χρόνια με σεβασμό στο σώμα και τις αντοχές σου.
Δεν μπορώ να μην σου πω ότι στη φράση"Και ό,τι στερήθηκαν τα παιδιά μου δεν θα το λάβουν (το έλαβαν) ως παιδεία για το μέλλον τους (στόχοι, προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, αγώνας και δικαίωση); Και αν δεν τα κατάφερνα να τερματίσω πάλι το μήνυμα θα το είχαν πάρει. βούρκωσα καθώς 3 χρόνια τώρα πολλές φορές οι τύψεις για τον χρόνο που τους στερώ με βασανίζουν. Απο την monopoli μέχρι την βόλτα με ποδήλατο. Ο χρόνος εκτός από γιατρός ξεσκεπάζει πάντα την αλήθεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  23:08:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μπραβο σου ! βλεπω να ανταμωνουμε στα long εν οψει μεγα Αλεκου μιας και βλεπω να βαζουμε κοντα τον πηχη μας! υπεροχη περιγραφη! τα ειπες ολα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pns
Forum-Runner

Greece


103 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  00:18:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εξαιρετική περιγραφή! μπράβο σου για το ΜΕΓΑΛΟ κατόρθωμα!

NIKE+
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Despixi
Advanced Forum-Runner

Greece


284 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  00:32:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου, τον αγώνα σου και την πένα σου!!! Έχω καιρό να γράψω στο forum λόγω έντονων οικογενειακών υποχεώσεων- πολύτεκνη μαμά κι εγώ- αλλά το κομμάτι που αναφέρθηκες στην παρακαταθήκη που αφήνεις στα παιδιά σου αλλά και σε ότι παίρνουν από σένα μέσα από την όλη πορεία σου με συγκλόνισε!! Πόσες φορές έχω νιώσει παρόμοια συναισθήματα...

Μπράβο σου και πάλι μπράβο σου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  00:50:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο σου!
Πάμε γι άλλα τώρα:)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  09:35:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια rades για την όλη προσέγγιση, για την επιτυχία και για το κείμενο.
Και εις ανώτερα.

Τρίτεκνος κι εγώ. Το 12, αρχάριος-απροπόνητος και τραυματίας, 3-4 μέρες πριν τον αγώνα δεν μπορούσα να περπατήσω και μου λέει η μικρή "μπαμπά πήγαινε και κάνε ότι μπορείς". Έτρεξα -με pace επιταφίου- ως το 25 και μετά κουτσοπερπάτησα ως το τέλος για 5:55. Το έβγαλα μόνο επειδή ήξερα ότι με περιμένουν στο στάδιο και για να τους περάσω το μήνυμα ότι δεν το βάζουμε κάτω. Τερμάτισα μαζί με τα παιδιά με μεγάλη περηφάνεια!!!

Edited by - Aroulio on 11/11/2014 10:37:29
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RunningWild
Newbie Forum Runner

Greece


8 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  09:56:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο rades κάπως έτσι και εγώ αλλά πολύ πιο αργά (6.00). Με "ακουμπάει" (όπως πιστεύω και πολλούς και πολλές εδώ μέσα) το θέμα των θυσιών που έκανες για την οικογένεια! Τρία παιδιά έχω και ο χρόνος που θυσίασα για να είμαι μακρυά τους (όπως και από την πολύπαθη σύζυγο!)ελπίζω όπως και εσύ να τους μείνει στο μυαλό και την καρδιά σαν ένα παράδειγμα για το μέλλον. Παράδειγμα υπομονής, επιμονής και πίστης. Ο πρώτος μου μαραθώνιος ήταν και αυτό που με κράτησε ζωντανό να τερματίσω όταν στο 30 ήμουν τελειωμένος ήταν η οικογένειά μου και οι εμψυχωτικές φράσεις που έγραψαν το προηγούμενο βράδυ τα παιδιά μου στα χέρια μου. Συγχαρητήρια και πάλι. Τα συναισθήματα είναι περισσότερα από τα λόγια και δεν γράφονται εύκολα...Να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε την υγειά μας να τρέξουμε και του χρόνου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  10:12:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...πολλα-πολλα συγχαρητηρια κι απο μενα!!!Πολυ συγκινητικη περιγραφη...εξαιρετικη επιδοση για πρωτη συμμετοχη!!!
Να εισαι παντα καλα...!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ...τα καλυτερα επονται!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  10:21:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
rades, συγχαρητήρια για όλα! Προσπάθεια, μηνύματα και πέννα!

Edited by - ALEXANDRA on 11/11/2014 12:13:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  11:52:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
rades πολλά συγχαρητήρια!!!...και αν νομίζεις ότι "ξεμπέρδεψες" από τα 42.195 μέτρα και ότι σε επόμενό σου Μαραθώνιο δε θα έχεις να γράψεις πράγματα πολλά..."απατάσαι"!!! Κάθε αγώνας σημαντικής απόστασης και κάτι...διαφορετικό! Κράτα λοιπόν την πένα σου "μάχιμη" για να μπορεί να αποτυπώσει τόσο όμορφα τις επόμενες περιπέτειες που θα "απαιτεί" το σώμα σου!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

rades
Forum-Runner



51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  12:18:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστώ όλους για τα πολύ καλά λόγια σας.
Ένα μικρό «φωτογραφικό» στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο όταν μιλούσα με τον άγνωστο δρομέα που σας ανέφερα, για να μην αδικήσουμε τις (τους) συζύγους μας: Το υπέροχο, αμήχανο χαμόγελο μεταξύ των συζύγων μας, ενώ εμείς οι δρομείς αναλύαμε τα του αγώνα μας, θαρρείς και γνωριζόμασταν χρόνια, ή είχαμε κάνει μαζί προετοιμασία. Εμείς μιλούσαμε και οι σύζυγοι είχαν το δικό τους διάλογο ΜΟΝΟ με τα μάτια χωρίς λόγια:
- Α και ο δικός σου έτσι παλαβός είναι;
- Ναι!, και γω βλέπω πως δεν τα τραβάω μόνο εγώ, δεν ακούω συνεχώς αναλύσεις, σχεδιασμούς και σκέψεις στα καλά καθούμενα…
- Τι να κάνουμε, ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ !...
- Ναι και είμαστε και πολύ περήφανες και ας μην το λέμε φανερά…
Φίλοι συντρέχτες, να είμαστε γεροί όλοι να ζούμε δυνατές στιγμές…
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000