Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπόν; Πως πάει η προπόνησή σας; Νο 5
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 100

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2015 :  22:27:45  Εμφάνιση Προφίλ
Σάββατο 20΄ζέσταμα 35΄ με 4.40 /χιλ. και 161 παλμούς 20΄χαλαρα
Κυριακή 3ώρες με 5.41/χιλ. και 143 παλμούς.Σύνολο εβδομάδας 85 χιλιόμετρα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  10:04:31  Εμφάνιση Προφίλ
...σημερα το πρωι στο στιβο του Ζηρινειου 10 χλμ χαλαρα σε 53'14"...και στη συνεχεια 35'ασκησεις ενδυναμωσης κορμου!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  12:02:11  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
(αναδημοσίευση από το FB μου)
Αγωνιστικό report Ημιμαραθώνιου Κούση!

Είχα περίπου 7-8 μήνες που είχα επιστρέψει στο τρέξιμο, και περίπου 2 χρόνια πριν τον τελευταίο αγώνα. Από την στιγμή της επιστροφής στο τρέξιμο, είχα ως στόχο τον Ημιμαραθώνιο του Κούση, και συγκεκριμένα στόχο το 1.30.00 (1.29'59"). (το παλαιότερο ήταν στον ίδιο αγώνα 1.32'30").
Θεωρώ ότι, βάσει των προπονήσεων που έβγαζα, ήμουν σε πολύ καλή φόρμα, και ήταν εφικτός στόχος.
Το τελευταίο 10ήμερο πριν τον αγώνα, δυστυχώς ένα κρύωμα με έριξε.
Δεν είναι απλά η προπονήσεις που έχασα, το λιγότερο, ήταν γενικά το αερόβιο και τα πνευμόνια μου που υπέφεραν. Ήμουν off.
Ήμουν έτοιμος να ακυρώσω την συμμετοχή, 3 μέρες όμως πριν τον αγώνα, είπα να δώσω μια ευκαιρία ακόμα και να κάνω μια προσπάθεια, οπότε έκανα 2 μικρές διαλλειματικές, λίγο μπας και ξυπνήσουν τα πνευμόνια, και κάπως σταθώ στην αφετηρία μια αξιοπρέπεια.

Οπότε επειδή έχω βαρεθεί να ακούω δικαιολογίες, ότι όλο κάτι τους φταίει, κτλ, και δεν ήθελα και εγώ να είμαι ένας από αυτούς, και δεν ήθελα να αναβάλλω τον αγώνα που είχα διαλέξει εδώ και 5-6 μήνες, τελικά κλείνω συμμετοχή. Ήξερα πως κάπως είχε ξυπνήσει το σώμα μου, ήξερα ότι δεν θα ήμουν όπως ήθελα αρχικά, αλλά νομίζω κάπως το είχα συμμαζέψει.

Φοβόμουν φυσικά για τα χειρότερα, και αναπροσάρμοσα τον στόχο μου, αντί για 1.30 στο 1.31, και θα ήμουν τρισ-ευτυχισμένος. Είχα πει ότι θα τα δώσω όλα, και δεν ήθελα να ψάχνω δικαιολογίες

Ξεκινώντας τον αγώνα ήμουν σε καλή μέρα, αναφορικά με το κρυώμα, ειχε σχεδόν φύγει.
Αυτό που κατάλαβα είναι πως κάτι τέτοιο δεν σου κόβει απαραίτητα ιδιαίτερα τον χρόνο (αν ξέρεις να προστατευτείς...) αλλά σίγουρα ανεβάζει τα επίπεδα δυσφορίας.
Μέχρι το 11, με πολύ μεγάλη πίεση, δεν ήξερα αν θα καταφέρω να τερματίσω, αλλά ήμουν εντός στόχου.
Στο 10χλμ, έχασα τον σταθμό ανεφοδιασμού, λόγω βλακείας των εθελοντών (σας ευχαριστούμε, σας αγαπάμε, σας εκτιμάμε, αλλά εκεί κοιμηθήκατε...) ενώ ξέχασα να σας πω ότι είχα ξεχάσει και το τζελάκι μου.
Η δυσφορία ήταν μεγάλη, και κάπου εκεί σκέφτηκα να εγκαταλείψω. Δλδ να πάω στην άκρη, και να το πάω easy ως τον τερματισμό.
Τελικά συνέχισα (παιχνίδια του μυαλού), αν και ο ρυθμός είχε πέσει λίγο, όχι πολύ. Ακόμα εντός στόχου ήμουν.
Κάπου στο 14-15χλμ, ξεκίνησε να ψιχαλίζει, κανονικά αυτό θα ήταν ευχάριστο, αλλά έλα που είχε έναν πολύ δυνατό κόντρα αέρα, όπου... η δυσφορία και το ρολόι που έγραφε κάτι ...4'40"/pace με έφεραν ένα βήμα πριν κάνω στην άκρη, αράξω, και συνεχίσω χακαρό τζόκινγ. Απο εκεί ξεκίναγε και μια ήπια μεν, αλλά συνεχόμενη ανηφόρα ως το τέρμα. Πάει λέω δεν έχει κανένα νόημα να πιέζομαι πλεόν, καταστραφήκαμε. Τι να κάνω 5λεπτά πάνω από τον στόχο τι 8, αν είναι να μην πεθάνουμε κιόλας.

Και στο κάτω κάτω που είναι αυτές οι κολο-ενδορφίνες που μου είπατε θα έρθουν μετά από 12-13 χλμ!!! ???

Λίγο μέχρι να το σκεφτώ, λίγο με κάτι παιχνίδια του μυαλού, Φτάνουμε στο 17.5χλμ νομίζω όπου ήταν ο τελευταίος σταθμός ανεφοδιασμού.
Τζελάκι δεν είχα, στο 10χλμ έχασα το νερό + ισοτονικό, εδώ όμως βλέπω κάτι μπλε μπουκαλάκια να με περιμένουν. Επιτέλους κανονικός ανεφοδιασμός!

Φωνάζω από μακριά "ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΟ ΜΠΛΕ" μου δίνει το μπλέ ο καλός αυτός κύριος, πίνω 3-4 καλές γουλιές, πετάω το μπουκάλι (σόρυ!) και τώρα αν σας πω ότι σε 1-2 λεπτά κάπως πήρα τα πάνω μου, κυρίως ψυχολογικά? αλλά κάπως με ξύπνησε, οριακά ένιωσα ότι θα μπορούσα να πιέσω και λίγο, η ανηφόρα γινόταν λίιιιιγο πιο έντονη, αλλά ήδη είχαμε φτάσει στο 19+
Υπομονή και φτάσαμε.
Είχα αρχίσει να αγκομαχάω (ξέρετε το λαχάνιασμα ΑΧ - ΑΧ -ΑΧ) στα τελευταία 2χλμ, ο κόσμος πολύ ζεστός με όλους μας, κάπου στο τέλος φάνηκε ο τερματισμός...

1.32'15"

το οποίο παρόλαυτα είναι και νέο ατομικό ρεκόρ στον ίδιο αγώνα.
Παρά την αναπροσαρμόγη προς τα πάνω που έκανα για 1.31, τελικά μου έφυγε άλλο 1 λεπτό (λίγο ο κόντρα αέρας, λίγο έλλειψη ανεφοδιασμού, λίγο ότι τελικά ήμουν λίγο χειρότερα από ότι περίμενα και ξεκίνησα πιο αισιόδοξα που το πλήρωσα μετά).
Όμως ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας, από επίπεδο δυσφορίας, και ζορίσματος, οπότε ταυτόχρονα και πολύ μεγάλη ικανοποίηση που έφτασα εκεί όπως έφτασα, ο χρόνος τελικά ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα καθώς φοβόμουν ακόμα και το 1.36' κάποια στιγμή.

Και το πιο βασικό, μετά από 10 μέρες απουσίας, μια υπερ-δυνατή προπόνηση, που με επανέφερε στην πραγματικότητα, και μπορώ να συνεχίσω τα τρεξίματα αφήνωντας πίσω τις χαμένες προπονήσεις και το κρύωμα. !


Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ήταν ένας ΑΓΩΝΑΣ, και τα έδωσα όλα σγτο 110%, πιέστηκα μέχρι το τέλος και δεν υπέκυψα στις σειρήνες που μου έλεγαν σταμάτα-άστο (όχι μονο στον αγώνα... αλλά και 5-6 μέρες πριν), ασχέτως χρόνου που πιστεύω ότι μπορώ κ καλύτερα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  12:15:14  Εμφάνιση Προφίλ
Μπράβο Γιώργο! Το 1:29:29 το έχεις σίγουρα στο άμεσο μέλλον!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sigi
Senior Forum-Runner



925 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  12:28:18  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by ANASTASIOS

quote:
Originally posted by sigi

Τρίτη 9χλμ σε 44.34 και την Τετάρτη 10χλμ στο Πάρκο Τρίτση σε 56.13
Η απουσία πλέον αφήνει τα σημάδια της..





Τρέχουμε στο ίδιο πάρκο και δέν σε έχω δεί ποτέ

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.


Τάσο καλημέρα..
Δεν πάω συχνά στο πάρκο, τώρα όμως που έχει μεγαλώσει και η μέρα θα έρχομαι είμαι και κοντά και με βολεύει.
Τι ώρες τρέχεις??
Ίσως συναντηθούμε..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  12:31:59  Εμφάνιση Προφίλ
...πολλα συγχαρητηρια Γιωργο...για την εξαιρετικη επιδοση...την μεγαλη προσπαθεια...και την συνεπεια αλλα κι αφοσιωση στον στοχο!!! Το 1:29 τωρα ειναι πιο κοντα απο ποτε!!!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  13:04:58  Εμφάνιση Προφίλ
Ωραίος Deo!
Λοιπόν, όταν πριν κάνα μήνα είχα περάσει κι εγώ μια ίωση και αφότου έγινα καλά συνέχιζα να σέρνομαι, το έψαξα και είδα ότι το καρδιαναπνευστικό μπορεί να χρειαστεί έως και 3 εβδομάδες για να επανέλθει πλήρως! Εξαρτάται και την περίπτωση βέβαια αλλά όπως και να 'χει καλά δεν ήσουν, ιδίως για αγώνα. Οπότε, τηρουμένων των αναλογιών, μάλλον τον πέτυχες τον στόχο σου!
Μπράβο και πάλι!

Και για να γελάσουμε και λίγο:
"Οπότε επειδή έχω βαρεθεί να ακούω δικαιολογίες, ότι όλο κάτι τους φταίει, κτλ, και δεν ήθελα και εγώ να είμαι ένας από αυτούς..."
"...λίγο ο κόντρα αέρας, λίγο έλλειψη ανεφοδιασμού, λίγο ότι τελικά ήμουν λίγο χειρότερα από ότι περίμενα και ξεκίνησα πιο αισιόδοξα που το πλήρωσα μετά..."




"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  13:19:06  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Το σκέφτηκα και εγώ ότι φαίνεται αντιφατικό.
Λέω δεν θέλω δικαιολογίες, και όλο το κείμενο ήταν μια δικαιολογία! :P

Δεν έχεις άδικο.

Όμως έδωσα ότι είχα και δεν είχα, και δεν θα μπορούσα να κάνω ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ καλύτερο (οκ μπορούμε να κουβεντιάσουμε την στρατηγική, όχι όμως το πόσο προσπάθησα), και αφενός πήγα, αφετέρου, δεν είπα το πάω προπονητικά, χαλαρά, ή δεν ξέρω εγώ τι, και στο κάτω κάτω δεν μιλάμε για καμιά απόκλιση 5λεπτου, και είπα θα πάω από την αρχή για ότι πιο δυνατό μπορώ. Δεν είπα πουθενά, έτσι και αλλιώς δεν θα βγει τίποτα, και άστο.
Σκέψου ότι τα vdot calculator δίνουν 10ρι 42' με αυτόν τον χρόνο ημιμαραθωνίου, ενώ εκεί (120% σίγουρα) δεν είμαι με τίποτα, καθώς έβγαλα... 42'20" μέσα στο πάρκο (ανηφορο-κατηφόρες), στα πλαίσια του τελαυταίου 18ριού που έκανα 15 μέρες πριν, με 154 παλμούς avg.

Εγώ πάντως είμαι πολύ χαρούμενος, ας λέτε εσείς. Τώρα μου ήρθαν οι ενδορφίνες που έψαχνα απεγνωσμένα! Και πονάω ταυτόχρονα παντού!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  13:32:55  Εμφάνιση Προφίλ
Κοίτα, το μεγαλύτερο θέμα σου ήταν η αγωνιστική απραξία για τόσο καιρό. Και αναφέρομαι στο ψυχολογικό κομμάτι, να μπορέσεις δηλαδή να διαχειριστείς την άρνηση που κάμμια στιγμή έρχεται μαζί με την κούραση και να επιμείνεις. Και καλώς ή κακώς, αυτό δουλεύεται μόνο στους αγώνες, εκεί είναι που φτιάχνεις χαρακτήρα. Τα mind games, όπως είπες. Ε, τα κατάφερες!
Άλλωστε, ο χρόνος είναι εξαιρετικός, ακόμη κι υπό τις συνθήκες που έτρεξες.

Προφανώς και αστειεύομαι σχετικά με τις παραπομπές περί δικαιολογιών.

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tazi
Senior Forum-Runner



726 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  13:54:21  Εμφάνιση Προφίλ
Μπραβο Γιώργο, τον ενιωσες στο πετσι σου και αυτο μετραει πολύ, συγχαρητηρια. Οσο για την επιδοση, μπορει να μη ειναι αυτή που επεδίωκες, δε παυει ομως να ειναι πολύ καλή. Μην ανησυχεις, τωρα που ξεκίνησες, τα καλύτερα ερχονται. Μπραβο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nick F
Master Forum-Runner

Greece


2942 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  14:01:42  Εμφάνιση Προφίλ
Πολλά συγχαρητήρια!!!

______________________
Βάφλα με παγωτό παρφέ σοκολάτα & κρέμα,με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας...!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  14:07:25  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

Το σκέφτηκα και εγώ ότι φαίνεται αντιφατικό.
Λέω δεν θέλω δικαιολογίες, και όλο το κείμενο ήταν μια δικαιολογία! :P

Δεν έχεις άδικο.

Όμως έδωσα ότι είχα και δεν είχα, και δεν θα μπορούσα να κάνω ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ καλύτερο (οκ μπορούμε να κουβεντιάσουμε την στρατηγική, όχι όμως το πόσο προσπάθησα), και αφενός πήγα, αφετέρου, δεν είπα το πάω προπονητικά, χαλαρά, ή δεν ξέρω εγώ τι, και στο κάτω κάτω δεν μιλάμε για καμιά απόκλιση 5λεπτου, και είπα θα πάω από την αρχή για ότι πιο δυνατό μπορώ. Δεν είπα πουθενά, έτσι και αλλιώς δεν θα βγει τίποτα, και άστο.
Σκέψου ότι τα vdot calculator δίνουν 10ρι 42' με αυτόν τον χρόνο ημιμαραθωνίου, ενώ εκεί (120% σίγουρα) δεν είμαι με τίποτα, καθώς έβγαλα... 42'20" μέσα στο πάρκο (ανηφορο-κατηφόρες), στα πλαίσια του τελαυταίου 18ριού που έκανα 15 μέρες πριν, με 154 παλμούς avg.

Εγώ πάντως είμαι πολύ χαρούμενος, ας λέτε εσείς. Τώρα μου ήρθαν οι ενδορφίνες που έψαχνα απεγνωσμένα! Και πονάω ταυτόχρονα παντού!




Γιωργο δικαιολογιες παντα θα υπαρχουν γιατι κατα 99% ειναι σχεδον σιγουρο οτι κατι θα παει στραβα στον αγωνα ή στην προπονηση λιγες μερες πριν.Αναλογα ποσο "βαρυ" ειναι αυτο ή αυτα που πηγαν στραβα,επηρεαζεται το αποτελεσμα.
Ψαχνουμε λοιπον αυτο το ατιμο το 1% για να σπασουμε τα ρολογια,αλλα συνηθως μενουμε με το ψαξιμο.
Προσωπικα μονο σε 2 αγωνες μου εχουν παει ολα πριμα και εκει εκανα τα ρεκορ.

---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
O σοφός παίρνει περισσότερα από τον εχθρό του από ότι ο χαζός από το φίλο του.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  14:31:06  Εμφάνιση Προφίλ
Νομίζω οι δικαιολογίες είναι μερικές και αναγνώριση των λαθών που κάναμε οπότε είναι καλό να τις επεξεργαζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι δρομείς.
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εξωγενείς παράγοντες όπως ο καιρός αλλα σε δικαιολογίες του στυλ "ξεκίνησα γρήγορα, είχα φάει πολύ το βράδυ, τα παπούτσια με χτυπήσαν" κτλ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hiroshima
Senior Forum-Runner



488 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  15:05:23  Εμφάνιση Προφίλ
Ασκήσεις ενδυνάμωσεις το πρωί και 15αρι με 10χ100 το βράδι.

Δεν μπόρω να σταματήσω την μάσα!! Από τότε που έβαλα στόχο να κατέβω στα 80κ έχω πάρει 2 κιλά .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  15:21:02  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by sak14

32 αρι σε2:46 ρυθμος 5:12 κατω απο τις κερκιδες πολυ μονοτονα,λογω ψιλοβροχου



???...δηλαδή;(!)...στο γήπεδο της Τούμπας έχω ακούσει για τέτοια διαδρομή και στην Καλαμάτα (σε κλειστό χώρο...200 μέτρων!)

...όντως η βροχή δεν είναι ο καλύτερος σύντροφος σε ένα LR...

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 100 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000