Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Περί ανταλλαγής απόψεων και πολιτισμού
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 11/12/2014 :  14:06:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα άρθρο που βρίσκω εξαιρετικά εύστοχο και νομίζω ότι το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας....


Το κτήνος του λαϊκισμού


Υπήρξε μια μεγάλη περίοδος της σύγχρονης ιστορίας μας, κατά την οποία απαιτείτο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να προκόψει κάποιος στη ζωή του. Η ελεύθερη έκφραση απόψεων δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Υποτίθεται ότι από το 1974 και μετά ο φόβος έφυγε, η ελευθερία έκφρασης καθιερώθηκε και η χώρα έκανε μεγάλη πρόοδο. Με ορισμένες εξαιρέσεις, π.χ. στα πανεπιστήμια, όπου η διατύπωση μη πολιτικώς ορθών απόψεων ακολουθείτο συνήθως από ύβρεις, τραμπουκισμούς και λοιδορίες.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται, όμως, ένα νέο κύμα ιδεολογικού ισοπεδωτισμού, το οποίο θέλει να εμφανίσει όποιον διαφωνεί με ιερά στερεότυπα ως ακραίο ή και οπαδό του φασισμού. Αυτό το φαινόμενο έχει προσλάβει τη μορφή του bullying στον δημόσιο διάλογο, ειδικά δε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποτέ τα άκρα δεν επέτρεπαν να διεξαχθεί διάλογος για οτιδήποτε φλέγον με πολιτισμένο τρόπο. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όσοι τόλμησαν να εκφέρουν μια διαφορετική άποψη για το Κυπριακό ή το Σκοπιανό αφορίσθηκαν με τρόπο βάναυσο. Οταν ο Γιαννίτσης έκρουε τον κώδωνα κινδύνου για το ασφαλιστικό ήταν «νεοφιλελεύθερος φασίστας». Πώς, λοιπόν, να γίνει σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους, όταν η λογική συνθλίβεται από δεξιά και αριστερά;

Το ίδιο, βεβαίως, συνέβη και με την υπόθεση του Μνημονίου. Ο δημόσιος διάλογος γύρω από το θέμα αυτό έγινε πολύ γρήγορα οπαδικός, βαθιά συναισθηματικός και βασίσθηκε σε συνθήματα. Οσοι ανακάλυψαν ότι η αγανάκτηση πουλούσε οχυρώθηκαν πίσω από τον εύκολο αφορισμό όποιου είχε αντίθετη άποψη. Κανείς δεν έσκυψε να δει ποια ισχυρότατα συμφέροντα και προνόμια κρύφτηκαν πίσω από τον εμπρηστικό λόγο που έγινε της μόδας.

Τελευταία το φαινόμενο έχει επεκταθεί σε κάθε ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, από τον Νίκο Ρωμανό έως τον εμφύλιο. Είναι πολύ ανησυχητικό να βλέπεις ανθρώπους που ξέρεις τις ευαισθησίες τους, τις μετριοπαθείς τους απόψεις και το ήθος τους να γίνονται στόχοι σκληρών, σχεδόν αλήτικων, επιθέσεων. Οι επιθέσεις μίσους και το κυριολεκτικό ή μεταφορικό λιντσάρισμα ανθρώπων με διαφορετική άποψη θα έχει πολύ τραγικά αποτελέσματα. Οποιος έχει διαβάσει λίγη Ιστορία ξέρει ότι αυτά τα ανεξέλεγκτα φαινόμενα έχουν απρόσμενες συνέπειες, οδηγούν τις κοινωνίες σε σκοτεινές ατραπούς. Οταν μάλιστα στόχοι γίνονται οι άνθρωποι που κρατάνε τα μπόσικα της αξιοπρέπειας και του κοινού νου στη χώρα θα πρέπει όλοι να αντιδράσουμε. Ζούμε τώρα ένα ξέσπασμα ακραίου λαϊκισμού. Ο χουλιγκανισμός κάποιων δεν μπορεί όμως να μας κάνει όλους χούλιγκαν. Τα νέα παιδιά που παλεύουν για ανοικτά πανεπιστήμια δεν είναι φασίστες, ούτε όργανα κανενός. Οσοι θεωρούν ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται και ταυτόχρονα να γίνονται απολύτως σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υποστηρίζουν κάτι παράλογο. Υπάρχουν αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, δεξιοί που αγωνιούν γι’ αυτό τον τόπο, πιστεύουν στο κίνημα του αυτονόητου και νιώθουν αηδία από την πλήρη απαξίωση του δημόσιου διαλόγου, από όπου και αν προέρχεται. Δεν θέλουν να βλέπουν τον κόσμο μαύρο-άσπρο, δεν θέλουν ένα νέο διχασμό μεταξύ «κομμουνιστών» και «φασιστών». Την ευθύνη βεβαίως για όλα αυτά τη φέρει πρωτίστως η απελπιστικά χαλασμένη «ηγέτιδα» τάξη αυτής της χώρας. Ροκάνισε τα ηθικά δοκάρια πάνω στα οποία στεκόταν με τα ρουσφέτια, τα σκάνδαλα, τις άθλιες επιλογές προσώπων, τον λούμπεν λαϊκισμό της. Οταν εσύ ο ίδιος δεν σέβεσαι τους κανόνες, είναι δύσκολο να απαιτήσεις από τους υπόλοιπους να το κάνουν. Ανέχθηκε ή και κρύφτηκε πίσω από τον λαϊκισμό έτσι ώστε να μπορεί να κάνει απλά «τη δουλειά της» και γι’ αυτό έχουμε όλοι ευθύνη.

Και κάτι τελευταίο, που δεν θα σταματήσουμε να το λέμε. Οποιος ταΐζει για δικούς του λόγους το κτήνος του λαϊκισμού πρέπει να ξέρει ότι θα δαγκώσει και το δικό του χέρι. Πάντοτε έτσι συμβαίνει... Ας το θυμούνται όσοι φέρονται σήμερα με αλαζονικό τσαμπουκά και μηδενική ανοχή σε οιαδήποτε άλλη άποψη, πλην της δικής τους.

Αλέξης Παπαχελάς

http://www.kathimerini.gr/795317/opinion/epikairothta/politikh/to-kthnos-toy-laikismoy

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  14:09:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετικότατο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  14:50:11  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα πράγματα είναι απλά. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να λειτουργεί με το συναίσθημα. Δεν φτάσαμε εδώ με το συναίσθημα αλλά με την λογική. Την ψυχρή λογική. Ακόμα και η συμπόνοια, η φιλευσπλαχνία, η κοινωνική πολιτική, πρέπει να γίνεται με ορθολογικά κριτήρια όπου θα αποτρέψουν το άνοιγμα των κερκόπορτων, την εκμετάλευση, και την κατάρρευση του συστήματος το οποίο στο τέλος δεν θα μπορεί να προσφέρει έστω και αυτά τα λίγα.

Το συναίσθημα το κρατάμε φυσικά, γιατί είναι μέρος της ζωής μας,αλλά να το εκτονώνουμε σε άλλα πράγματα, στην τέχνη, στον αθλητισμό να ξεσπάσουμε, στον "πολιτισμό" γενικότερα, στις προσωπικές μας σχέσεις, στα παιχνίδια μας. Στα άλλα όμως δεν μπορούμε να πορευτούμε έτσι. Δ

Edited by - Deorum on 11/12/2014 15:18:00
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  15:09:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι να πρωτοσχολιασει κανεις για αυτα που γραφει κ λεει 4.5 χρονια τωρα ενας απο τους ποιο ακραιους νεοφιλελευθερους ανθρωπους του πλανητη,που προσπαθει να μας πεισει οτι η βαρβαροτητα που βιωνουμε ειναι για το καλο μας.
Για τον Γιανιτση που ως υπουργος γνωριζε οτι τα αποθεματικα των ταμειων πηγαιναν στα θαλασσοδανεια τις προηγουμενες δεκαετιες κ οτι απεμεινε στιριξε το δεικτη του χρηματιστηριου για να ξαναβγει ο ΄'σοσιαληστης' Σημιτης οι Λαλιωτηδες κ λοιποι διαπλεκομενοι με τις μιζες??(μα τι προφητης ε?)
Οτι κ να μας πουν, ακραιοι δεν ειναι αυτοι που αντιδρουν, ακραιοι ειναι αυτοι που επιβαλουν συνθηκες γαλερας στους περισσοτερους εργαζομενους, συνθηκες ακραιας φτωχειας στο 40% περιπου του ελληνικου λαου,ανεργια, αποκλεισμο απο περιθαλψη κ φαρμακα,εξαθλιωση,μεταναστευση,αρπαγη του δημοσιου πλουτου,φορολογηση ανεργων κ απαλλαγη στους εφοπλιστες κ τοσα ακομη, στην Ελλαδα κ στην Ευρωπη του εικοστου πρωτου αιωνα κ προσπαθουν τον κυνισμο τους να μας τον παρουσιασουν ως λογικη.
Ε, οχι ρε παιδια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  15:26:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό που προσπαθεί να πει το άρθρο είναι η ικανότητά μας να κάνουμε έναν πολιτισμένο διάλογο, όσο και διαφορετικές απόψεις να έχουμε... Το να ταμπελώνουμε και να ισοπεδώνουμε τα πάντα είναι πολύ ευκολο και ίσως και "θεαματικό"...

Επί της ουσίας, φίλε andrem έχεις κάτι να πεις, πέραν από το "ποιόν" που θεωρείς ότι έχει αυτός που τα λέει; Διότι με ένα "ότι και να μας πουν..." νομίζω ότι προσπέρασες την ουσία του άρθρου...

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  15:36:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετικότατο, μπράβο παπαχελά, μπράβο



μπράβο!....












χεσε μας ρε παπαχελα.....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  16:23:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τότε που η «Καθημερινή» εξυμνούσε τον Καρατζαφέρη…

«Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ», ήταν ο τίτλος άρθρου του σοβαρού και έγκυρου πολιτικού αναλυτή Αλέξη Παπαχελά, στην εξίσου σοβαρή και έγκυρη εφημερίδα «Καθημερινή», στις 11 Μαρτίου 2011. Βέβαια, το ΛΑΟΣ δεν ανέβαινε, καθώς μόλις ένα χρόνο αργότερα δεν μπήκε καν στη Βουλή, αλλά ποιος θα θυμόταν τον Μάιο 2012 τι έγραφε ο Παπαχελάς στην «Καθημερινή» τον Μάρτιο 2011…

Τον εξυμνούσαν τότε τον Καρατζαφέρη. Γιατί ήταν ένας υπεύθυνος πολιτικός, που ψήφισε το Μνημόνιο, που επένδυσε στη συναίνεση, που μίλησε ξάστερα και τσεκουράτα, για να θυμηθούμε και τον ομογάλακτό του Μάκη Βορίδη.

Γιατί ο Καρατζαφέρης ήταν πράγματι ειλικρινής όταν έλεγε -σύμφωνα με απόσπασμα δήλωσής του που παρέθετε τότε ο Παπαχελάς- «όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις; Δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα».

Προφανώς, ο ηγέτης του ΛΑΟΣ ήξερε τι συνέβαινε. Και ως νοικοκύρης φρόντισε εγκαίρως να ανταποκριθεί στις πολεμικές ανάγκες της περιόδου. Η διερεύνηση ποσού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ που ανήκει στον ίδιο και στον γιο του ανατέθηκε ήδη σε ορκωτούς λογιστές από την Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής.

Το έμαθε και η «Καθημερινή», το ξέρει και ο Αλέξης Παπαχελάς, με τις σοβαρές και έγκυρες αναλύσεις…

Παραθέτουμε πλήρες το σχετικό άρθρο του 2011, για να θαυμάσει ο αναγνώστης επίπεδο σοβαρότητας, εγκυρότητας και κυρίως ικανότητας πρόβλεψης των εξελίξεων:

«Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ένα κόμμα που κερδίζει σε δημοτικότητα και απήχηση είναι ο ΛΑΟΣ. Μπορεί να απωθεί πολλούς η ιδέα αισθητικά, ιδεολογικά, αξιακά ή δεν ξέρω πώς αλλιώς, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει ένα «φαινόμενο ΛΑΟΣ». Εχει λοιπόν ενδιαφέρον να δει κανείς τι κάνει σωστά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Κατ” αρχάς ψήφισε το Μνημόνιο αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πελατεία του, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει βιώσει στο πετσί της τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν λογάριασε το ρίσκο της απώλειας ψήφων, αλλά πόνταρε στο ότι θα κερδίσει περισσότερες από μια υπεύθυνη στάση.

Ο κ. Καρατζαφέρης έχει επενδύσει επίσης στη συναίνεση. Είναι ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη μιας οικουμενικής κυβέρνησης και ο οποίος επαναλαμβάνει μονότονα ότι το πράγμα «δεν βγαίνει έτσι όπως πάει». Η συναίνεση είναι προφανές πως δεν του έκανε κακό…

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο, αυτό του κοινού νου ο οποίος δεν περισσεύει στη χώρα μας. Οταν όλοι έβγαιναν στις τηλεοράσεις και θρηνούσαν για τα 50 δισ. ευρώ της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε και μίλησε απλά και χωρίς πολλά πολλά: «Οταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις; Δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα». Απλές κουβέντες που δεν μπλέκονται σε περισπούδαστες αναλύσεις και βγάζουν νόημα.

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του «νόμου και της τάξης». Η αριστερόστροφη πολιτική ορθότης που μας επεβλήθη για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε να τεθούν τέτοια ζητήματα. Ο κ. Καρατζαφέρης τα έθεσε πολύ πριν τα ανακαλύψει το ΠΑΣΟΚ ή, βεβαίως, και η Νέα Δημοκρατία. Αν σε αυτά προσθέσετε και μερικές αξιοπρεπείς παρουσίες από πλευράς πολιτικού λόγου στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο έχετε τα συστατικά μιας επιτυχημένης πολιτικής συνταγής. Να τα ξαναθυμηθούμε; Συναίνεση, υπεύθυνη στάση όταν κρίνονται καίρια θέματα, κοινός νους και όχι ξύλινος κομματικός λόγος και νέα επαρκή πρόσωπα. Μήπως είναι αυτά τα συστατικά που περιμένει κάποιος από ένα αστικό κόμμα αντιπολίτευσης και τα οποία προφανώς δεν έχει η Νέα Δημοκρατία;»
http://www.periodista.gr/coverstories/item/14596.htm
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  16:45:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το κτήνος του λαϊκισμού εκτρέφει
με το άρθρο αυτό ο Παπαhellas

Να μην σας υπενθυμίσω μία στροφή από τα ''Τρολλς''

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  16:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε μπορεί να είσαι στους ''ανησυχούντες'' αδερφούς
για μια κατάσταση που είσαι συνυπεύθυνος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  17:02:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για αυτον που πρωτιστως φταίει , κατα τον ίδιο, για την κατάσταση που ζουμε έχει αφιερώσει τρεις γραμμές όλες και όλες. Για όλους τους υπόλοιπους πλην του εαυτου του καμιά 20αριά. Αυτό για τους αρθιμολάγνους.

Βλέπεις είναι δύσκολο να εξηγήσεις ποιος φταίει λιγότερο....right. (και σωστό και δεξιό, μάλλον κρυπτο-δεξιο.)



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 11/12/2014 17:04:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  17:38:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχην,οπως εσυ δεν μπορεις να λαβεις σοβαρα υποψην ενα αρθρο του Κουφοντινα ας πουμε,οσο ανθρωπισμο,δικαιο,κ.κ.π κ.λ.π να αποπνεει,ετσι κ εγω προσωπικα δεν λαμβανω υποψην αυτα που γραφει ο συγκεκριμενος,πολυ δε περισσοτερο επειδη διαφωνω. Ο "πολιτισμος"κ το "επιπεδο" ειναι ψευτικα μιας κ αυτοι εχουν εκτος απο το μαχαιρι κ το καρπουζι αλλους "αλητες" κ αλητικους τροπους να επιβαλουν την παρανοια τους.Και δε θα πεισθω με τιποτα οτι το να εχει καποιος βιλες σε ολον το κοσμο,ελικοπτερα,τζετ,κοτερα κ χρηματα για να περασουν ξοδευωντας αλογιστα συγγενεις κ φιλοι για 100δες η κ 1000δες χρονια,τη στιγμη που ανεμβολιστα παιδια κρυωνουν κ ανθρωποι δουλευουν για 480€, κ οχι μονο αυτο αλλα θα πρεπει να αυξηθει αυτη η ανισοτητα ε συγγνωμη αλλα αμα αυτος ειναι πολιτισμος ε ναι ειμαι απολιτιστος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  17:49:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε andrem υπάρχει και αυτό το καρπούζι..!
http://www.solidarity4all.gr/el/structure/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B9
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  19:26:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by GERMANOS

Δε μπορεί να είσαι στους ''ανησυχούντες'' αδερφούς
για μια κατάσταση που είσαι συνυπεύθυνος



Τίμο, το σκεπτικό "σου αφαιρώ το δικαίωμα λόγου επειδή θεωρώ ότι εσύ φταίς για την κατάσταση που βιώνω" δίνει πλεονέκτημα και πάτημα ακριβώς σε αυτόν και όχι σε σένα. Αν κάνουμε την κουβέντα αρένα και γήπεδο και τα ισοπεδώνουμε όλα τελικά ποιός βγαίνει κερδισμένος;
Απεναντίας αν προσπαθήσουμε να μιλήσουμε πολιτισμένα και με επιχειρήματα, αυτός που δεν έχει, στο τέλος το πιθανότερο είναι να ξεσκεπαστεί και να εκτεθεί...

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  19:38:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αμα πιάσεις την πυραμίδα του Μάσλοου θα δεις πως οι άνθρωποι που είναι σε θέση να μιλάνε για αυτοπραγμάτωση δεν είναι αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμους της ΔΕΚΟ, που κλείνουν τα μαγαζιά τους, που τους πέρνει η τράπεζα κάθε μέρα τηλέφωνο....

Αυτός που εκτίθεται όταν μιλά για 20 γραμμές για έναν ισοπεδωμένο πολιτισμο, είναι ο παπαχελάς....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 11/12/2014 19:39:00
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  19:41:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο παπαχελάς έχει την ατζέντα του οπότε το όποιο "δίκαιο" της άποψης του επι του προκειμένου δεν δικαιολογεί όψιμα ούτε τη στάση του, ούτε την συνυπευθυνότητα του, ούτε και φυσικά δίνει περισσότερη αξία στα υπόλοιπα άρθρα του, αρκετά απο τα οποία ήταν για τα σκουπίδια.

Ναι υπάρχει απίστευτη πόλωση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής αντιπαράθεσης και ναί αυτό είναι ένα επικίνδυνο μονοπάτι ...ΚΑΙ ΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ ΘΛΙΨΗ όμως.......

αυτό που δείχνει να ξεχνάει ο παπαχελάς ακόμα και σε αυτό το πρόσφατο ενδιαφέρον του για πολιτικό πολιτισμό και μετριοπάθεια είναι πως δεν είμαστε ακομα μια φορά "όλοι οι πολίτες υπέυθυνοι".... αλλά ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για αύτό είναι τα μέσα τα οποία υπηρετεί ο ίδιος και επίσης οι ίδιοι οι πολιτικοί, τις επιλογές των οποίων επίσης ο ίδιος σε διάφορα άλλα του άρθρα επικροτούσε...

Για δείξτε μου ένα άρθρο του παπαχελά να σχολιάζει το ότι ο σαμαράς κυβερνάει ενώ πάταει στη βουλή μετρημένες φορές για να κάνει τον όποιο διάλογο και πως οι απόψεις της κυβέρνησης ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ εκφράζονταν και εκφράζονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μέσα απο τον μπουμπουκο με τον τρόπο και τον πολιτικό πολιτισμό που μόνος αυτός γνωρίζει (και ναι και η αντιπολίτευση έχει αρκετά φυντάνια που αναπνέουν στο ίδιο μήκος κύματος ωστόσο και εδώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι η προβολή των καθεστωτικών πολιτικών/σχολιαστών είναι πολλαπλάσια στα δημαγωγικά μέσα που πραγματικά έχουν την μερίδα του λέοντος στον επηρεασμό των πολιτων ... Όπως ήταν και οι απόψεις των αυγών και του καρατζαφέρη παλαιότερα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε εκεί που φτάσαμε όταν αυτοί πήραν παραπάνω αέρα απο αυτόν που "υπολογίζαμε")

Μην μας κοροιδεύει λοιπόν για πολιτισμένες αντιπαραθέσεις ο παπαχελάς που ούτε σε αυτό το άρθρο τόλμησε να τα βάλει με τα αφεντικά του και έριξε και πάλι το μπαλάκι στους απλούς πολίτες...

Είναι ενδεικτικό για την κατάντια μας ότι ο πιο μετριοπαθής γαλάζιος πολιτικός στην έκφραση των απόψεων του έχει φτάσει να είναι ο Μητσοτάκης!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  19:47:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α γειά σου βρε sam, σε ευχαριστώ για την υπομονή σου....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000