Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Περί ανταλλαγής απόψεων και πολιτισμού
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2015 :  11:57:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τίμο, υπάρχει η πλευρά της ελευθερίας και η πλευρά του σκοταδισμού και της τρομοκρατίας, δεν είναι δυνατόν να τις βάζουμε στην ίδια βάση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2015 :  12:21:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μετά από 4 βδομάδες πλήρους αποχής από το τρέξιμο Κωνσταντίνε
λέω αύριο ή την Τετάρτη
να κάνω 4 χιλιομετράκια χαλαρά και... στο ''χορτάρι''

Θα συνεχίζω το ίδιο χαλαρά μέχρι τέλος Μαϊου!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2015 :  12:28:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κι εσύ αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις Κωνσταντίνε
εάν μου χρεώνεις ότι βάζω κάτι στην ίδια βάση
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2015 :  14:18:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by GERMANOS

Αυθαίρετες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές



ε, ποιες είναι οι δύο πλευρές;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2015 :  14:32:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κωνσταντίνε
δεν θα αρχίσω εγώ να κάνω αναλύσεις
σε ένα μπερδεμένο κείμενο
υποθέτοντας και εικάζοντας
Οποιαδήποτε απορία έχεις
να απευθυνθείς στο ''protagon.gr''
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2015 :  14:54:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα εσύ μου λες "οι δύο πλευρές". Απαντώ ότι δεν είναι δυνατόν να τις βάζουμε στην ίδια βάση, μου λες "Κι εσύ αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις Κωνσταντίνε εάν μου χρεώνεις ότι βάζω κάτι στην ίδια βάση" και σε ρωτάω να μου πεις ποιες είναι οι δύο πλευρές που ΕΣΥ λες, και δεν απαντάς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2015 :  17:19:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η πλευρά της ελευθερίας απέναντι στον σκοταδισμό και την τρομοκρατία...

όπως έγραψες

Πώς είπε ο Ιησούς:Συ είπας!
Για να μην το μετατρέψω στο:Συ γύπας!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  09:38:22  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είσαι Charlie:

-Εσύ που χάρηκες όταν έσπασαν το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη.

-Εσύ που έκανες πλακίτσα με το γιαούρτωμα της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου.

-Εσύ που ευχαριστήθηκες το γιαούρτωμα του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

-Εσύ που δικαιολόγησες τον εμπρησμό της «Athens Voice».

-Εσύ που στοχοποιείς δημοσιογράφους, ρεπόρτερ, συντάκτες όταν διαφωνείς με τις απόψεις τους ή όταν δε σε βολεύουν όσα λένε.

-Εσύ που κάνεις αγωγές και μηνύσεις απειλώντας δημοσιογράφους για πολιτικά σχόλια που γράφουν επειδή απλά δε σου αρέσουν.

-Εσύ που ως κόμμα βγάζεις ανακοινώσεις για να στοχοποιήσεις δημοσιογράφους, επειδή σου ασκούν πολιτική κριτική και όταν η στοχοποίησή σου πιάσει τόπο και τους κάψουν το σπίτι ή το αυτοκίνητο σφυρίζεις αδιάφορα.

-Εσύ που προσπαθείς με κάθε μέσο να φιμώσεις αυτούς με τους οποίους διαφωνείς.

-Εσύ που επιδίδεσαι σε cyber bulling και «εύχεσαι» ψόφο σε όσους εκφράζουν διαφορετικές απόψεις από εσένα.

-Εσύ που όχι απλά άσκησες κριτική ή διαφώνησες με επιχειρήματα, αλλά έφτασες να λοιδορήσεις και να στοχοποιήσεις τον Έλληνα σκιτσογράφο Δημήτρη Χατζόπουλο για το σκίτσο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Ραχήλ Μακρή στα «ΝΕΑ».

-Κυρίως εσύ που δεν καταλαβαίνεις ότι άλλο είναι το «διαφωνώ με επιχειρήματα ή ασκώ κριτική» και τελείως διαφορετικό το «στοχοποιώ και υποκινώ πράξεις βίας».

-Εσύ που μπαίνεις σε βιβλιοπωλεία, διακόπτεις παρουσιάσεις βιβλίων και γιαουρτώνεις τον συγγραφέα επειδή δεν σου αρέσουν οι απόψεις του.

-Εσύ που πετάς μπογιές στο «Από Μηχανής Θέατρο» και ματαιώνεις την παράσταση επειδή θεωρείς τον συγγραφέα του έργου μνημονιακό και εσύ που διέκοψες με το έτσι θέλω την παράσταση στο «Χυτήριο».

-Εσύ που χάρηκες όταν κάηκε το «Αττικόν» και έκανες χαζοχαρούμενα σχόλια για ρεσώ.

-Εσύ που διακωμώδησες τον εμπρησμό της Marfin.

-Εσύ που δικαιολογείς τη βία όταν απευθύνεται σε όσους δε γουστάρεις.

Όχι, φίλε μου. Εσύ δεν μπορείς να γράφεις "Je suis Charlie" γιατί γελάνε και τα πληκτρολόγια.

http://m.athensvoice.gr/index.php?r=site%2Fpage&view=article&id=85237&cat=politics
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  11:19:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Όχι φίλε δεν μπορείς χωρίς αυτούς, όπως με την ίδια ακριβώς λογική επειδή υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες είναι υπέρβαση να τους θεωρήσεις όλους ότι κάνουν κακό.

Όπως φυσικά και οι αστυνομικοί, ότι επειδή υπάρχουν 5-10 άχρηστοι, δεν χρειάζεται ο θεσμός τους, ή ακόμα και ο θεσμός των ΜΑΤ.
Οι Πολιτικοί είναι διαχειριστές των κοινών μας, και κάποιος πρέπει να το κάνει και αυτό (απέχουμε πολύ ακόμα, μέχρι να είναι όλα... σαν την αυτόνομη θέρμανση ίσως σε 500χρόνια) και απέχουμε πολύ από το να βγαίνει η ενημέρωση αυτόματα (εκτός αν δεν θες να ενημερώνεσαι) και τέλος οι συνδικαλιστές, δεν γίνεται όλοι μαζί να μιλάμε ταυτόχρονα για όλα, κάποιος πρέπει να μιλάει εκμέρους μας= συνδικαλιστής.
Και πάει λέγοντας.

Καλά τα λέμε ίσως πάνω στην αγανάκτισή μας, αλλά τουλάχιστον να το αναγνωρίζουμε, και να ξέρουμε ότι δεν κυριολεκτούμε, γιατί θα βρεθεί και ο βλάκας που θα το πάρει κυριολεκτικά.



Και δίκιο έχεις, μάλλον έπρεπε να προσθέσω ....αυτής της ποιότητας πολιτικούς, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές...

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  11:34:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
“Je suis Charlie”… Η συγκίνηση είναι λυτρωτική. Το πένθος ακινητοποιεί το χρόνο και αποκλείει την εξωτερική πραγματικότητα. Αλλά κάποια στιγμή η άρνηση, ο θυμός και ο πόνος υποχωρούν - αντίθετα, ο φόβος διαρκεί. Η Δύση, η Ευρώπη, δεν έχουν απάντηση στην επέλαση του τζιχαντισμού. Ακόμη δεν αναγνωρίζουν καν με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε. Μόνο ακροδεξιές και ναζιστικές δυνάμεις προβάλλουν επιθετικά τη δική τους (φρικτά λάθος) απάντηση, διεγείροντας την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία, μιλώντας για θανατική ποινή και κλειστά σύνορα, παίζοντας το χαρτί του εθνικισμού και του υπερσυντηριτισμού -βία στη βία, μίσος στο μίσος.

Από την άλλη πλευρά, των προοδευτικών δυνάμεων, πολιτικών και κοινωνικών, υπάρχει μόνο άμυνα: Να μην πάμε πίσω στο δόγμα Μπους «ασφάλεια αντί ελευθερίας», να μην αναπτυχθούν ψυχώσεις εναντίον του ισλάμ στο σύνολό του, να μην την πληρώσουν οι φιλήσυχοι Μουσουλμάνοι, να μην αμφισβητηθεί η πολυπολιτισμικότητα, δηλαδή η ουσία της ανοιχτής κοινωνίας.

Σοσιαλιστές και Αριστεροί διανοούμενοι, πολιτικοί και αναλυτές διαχωρίζουν πλήρως το θρησκευτικό στοιχείο από τις απαίσιες πράξεις βίας και τρομοκρατίας, αναζητούν τις αιτίες της δολοφονικής παράκρουσης στην γκετοποίηση, στην οικονομική κρίση, στους κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Συζητάμε μήπως απέτυχε η πολιτική της ενσωμάτωσης στη Γαλλία, μήπως υπάρχει περιθωριοποίηση ξένων στη Βρετανία, λέμε και ξαναλέμε ότι χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία απέναντι στο φασισμό και περισσότερη ελευθερία απέναντι στον εξτρεμισμό, όμως όλα αυτά δεν αρκούν για να πείσουν ότι δεν ζούμε τη δραματική ήττα της δυτικής πολιτικής απέναντι στον μουσουλμανικό κόσμο στο σύνολό του και ότι δεν διαβάζουμε τον πρόλογο μιας σύγκρουσης συστημάτων αξιών (αν όχι πολιτισμών).

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ατέλειες του βρετανικού μοντέλου ή για ελλείμματα της γαλλικής δημοκρατίας αν υπήρχαν αλλού στον κόσμο καλύτερα παραδείγματα κοινωνικού φιλελευθερισμού και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν, επειδή αυτές είναι κάποιες από τις καλύτερες δημοκρατίες του πλανήτη, θα πρέπει να βρεθεί η αναγκαία ειλικρίνεια για να γίνει η παραδοχή ότι οι τζιχαντιστές που γεννήθηκαν στην Ευρώπη, εργάστηκαν ή και σπούδασαν στην Ευρώπη, δεν κόβουν κεφάλια και δεν σκορπίζουν το θάνατο με τα καλάσνικοφ επειδή αδικήθηκαν ή επειδή προσβλήθηκαν στη δεύτερη πατρίδα τους. Αλλωστε, δεν προβάλλουν πια άλλοθι, ούτε ψάχνουν για προσχήματα, φωνάζοντας για τα παιδιά της Γάζας ή για την αιματοχυσία στη Συρία, αρκούνται στο «Αλλάχ Ακμπάρ» -γιατί δεν τους ακούμε χωρίς να τους μεταφράζουμε πολιτικά;

Η Μέση Ανατολή φλέγεται για 25 ολόκληρα χρόνια, ο πόλεμος στο Ιράκ δεν τελείωσε ποτέ, ούτε στο Αφγανιστάν, η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης πηγαίνει σε διαρκώς νέα άκρα, η αραβική άνοιξη δεν έφερε περισσότερη δημοκρατία, τρία εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν φύγει από τη Συρία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν ρέπουν όλο και πιο πολύ στον ισλαμισμό που διαχέεται σε πιο εξτρεμιστικές μορφές στην Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, η ιδιότυπη δημοκρατία της Τουρκίας υποχωρεί όλο και περισσότερο, ειδικά σε θέματα ελευθερίας της έκφρασης, και τώρα έχουμε μπροστά μας το αποκρουστικό ισλαμικό κράτος που υπόσχεται θρησκευτικό πόλεμο.

Η Δύση έχει παγιδευτεί: Η προσπάθεια ελέγχου των ενεργειακών δρόμων όλης αυτής της περιοχής προκάλεσε φοβερές επιπτώσεις και η προσχηματική εξαγωγή δημοκρατίας ακόμη περισσότερερες. Δεν υπάρχει δυνατότητα απεμπλοκής, γιατί τα τέρατα θα γίνουν ακόμη πιο αιμοδιψή, ούτε έχει αποφασιστεί/σχεδιαστεί μια νέου τύπου εμπλοκή. Τα κύματα μεταναστών από αυτές τις χώρες προς τον πρώτο κόσμο διαρκώς θα μεγαλώνουν, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ανάγκη πια από τη φτηνή εργασία των ξένων, γιατί το διακύβευμα σήμερα είναι να υπάρχει οποιαδήποτε εργασία, η πίεση από τους desperados θα αυξάνεται, η δυσπιστία στις χώρες υποδοχής επίσης, δημογραφικές ανατροπές αναπόφευκτα θα συμβούν και θέλουμε-δεν θέλουμε θα πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το Κοράνι και να τα δούμε όλα από την αρχή.

Ξέρουμε τι δεν πρέπει να γίνει: Να μην επιβάλλει τους κανόνες της η σκοταδιστική ακροδεξιά και να μην έχουμε άλλη τραγωδία όπως αυτή στη Γαλλία.

Δεν ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Και για να το βρούμε, χρειάζονται υπερβάσεις από την άλλη πλευρά, των προοδευτικών δυνάμεων, που καλούνται να αναγνωρίσουν το ωμά θρησκευτικό στοιχείο πίσω από τον τζιχαντισμό και να μην ανησυχούν τυφλά για τα μέτρα καταστολής (κάμερες σε δημόσιους χώρους, παρακολούθηση των επικοινωνιών στο διαδίκτυο κοκ). Ακόμη, να μη θεωρούν το δικαίωμα στη μαντήλα αδιαπραγμάτευτο, να απαιτήσουν τήρηση των δικών μας κανόνων από κληρικούς και φανατικές μουσουλμανικές οργανώσεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, να ζητούν αυστηρότητα στον έλεγχο και την καταστολή κάθε ακραίου στοιχείου ή έκφρασης με αναφορά στο ισλάμ, να μην αντιμετωπίζουν ως απαράδεκτη ιμπεριαλιστική επέμβαση μια διεθνή επιχείρηση εξολόθρευσης του IS.

Αν ισχύει ότι “nous sommes tous Charlie” θα πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό που είμαστε, τη δημοκρατία μας και τον πολιτισμό μας που προϋποθέτει απόλυτο σεβασμό στον «άλλο» και στο «άλλο», όχι παράδοση στη βαρβαρότητα.

Πηγή:
http://lanfer-automation.com/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2015 :  19:36:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@ρχιδι@, je suis charlie…

http://www.gazzetta.gr/genikes-eidiseis/article/690620/rhidi-je-suis-charlie
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2015 :  19:45:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό του Τσόχου ΝΑΙ ...λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Τα πιο πολλά απο τα άλλα τα δακρύβεχτα και τα μελό που εξυπηρετούν τα περισσότερα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες των δήθε ηθικών ούτε για να σκουπιστώ δεν μου κάνουν...


Το δέ πρόβλημα με το Ισλαμ είναι πολυ πιο περίπλοκο απο κάποια ανθρώπινα πάθη...

Edited by - sam on 14/01/2015 19:48:20
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2015 :  20:39:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ και με Τσόχο και με αυτό εδώ: http://www.eyedoll.gr/ngine/article/4550/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-je-suis-charlie
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2015 :  21:12:38  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε παιδιά εντάξει, μην τα ισοπεδώνουμε όλα, τι σχέση έχουν 12 νεκροί με την κριτική?
Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια, δεν ισχύουν όλα υπό προϋποθέσεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2015 :  21:21:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασικά τα θύματα ήταν δημοσιογράφοι αλλιώς δεν πιστεύω να είχε πάρει τόση έκταση το θέμα.

Γενικά όμως πιστεύω ότι ασχέτως της υποτιθέμενης ελευθερίας του λόγου που μας αρέσει να προσβάλουμε αλλά όχι να προσβαλόμαστε, θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Το ότι δεν αρέσουν στον Α οι ιδέες και τα πιστεύω του Β δεν μπορεί να επιτρέπει τις απρέπειες. Και δηλώσεις του στυλ "κάνω σάτιρα" ή "είμαι δημοσιογράφος και λέω ότι γουστάρω" ή "βρίζω όσο θέλω" δεν με βρίσκουν σύμφωνο και μάλλον υποβιβάζουν την δημοσιογραφία. Άλλο προσβάλω άλλο διακωμωδώ. Τα όρια είναι λεπτά και δυσδιάκριτα. Ειδικά όταν ξέρεις ότι ο άλλος είναι φανατικός και κάφρουλας, εε, θέλει λίγο προσοχή. Όχι δεν θα σου κλείσει το στόμα αλλά και λίγο τακτ δεν βλάπτει. Εκτός από την άμεση ύβρη υπάρχουν πιο κοφτερές-κομψές λέξεις για να κάνεις τον άλλο σκουπίδι, έτσι δεν είναι;
Ναι στην ελευθερία όχι στον ευτελισμό.
Όχι δεν δικαιολογώ το μακελειό αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω τις απρέπειες προς κάποιους που θεωρούν ιερές-καλώς ή κακώς- τις ιδέες τους.



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 14/01/2015 21:49:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000