Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογές 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 86

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  16:06:36  Εμφάνιση Προφίλ
αααα και ξέχασα Γιώργο.

Ο καμμένος είπε (χαριτολογόντας ή και σοβαρά εάν θες ...δεν είναι αυτός πάντως εξουσία) να κλειδώσουμε τους γέρους στο σπιτι. Ο Σαμαράς πολυ σοβαρά όμως το έκανε και κλείδωσε του 18άρηδες στο σπίτι ενώ όλοι του λένε ότι υπάρχει τρόπος να ψηφίσουν όπως ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΤΟ γιατί το κάνει το ξέρουμε όλοι βλέποντας απλά τις δημοσκοπίσεις σε αυτές τις ηλικίες.

Ποιος είναι πιο φασιστής ...για πες μου τη γνώμη σου?


@rigo. ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις τη σκέψη μου. Μη καις λοιπόν τζάμπα φαία ουσία. αααα... Προσπάθησε να αντιληφθείς πρώτα γιατί προφανως δεν το έχεις καταλάβεις το ότι πως ΔΕΝ ψηφίζουμε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας αλλα π.χ. απο μια ηλικία και πάνω -αλλού τα 18 αλλού κάτι άλλο- είναι ΗΔΗ μια τέτοια παραδοχή. Να μη μιλήσω για όσους δεν έχουν δικαίωμα ψήφου για άλλους λόγους....

Σήμερα φυσικά όλα αυτά και εδώ (αλλού ψηφίζουν στα 16 και αλλού στα 21 ή χάνεις το δικαίωμα για πολύ περισσότερους λόγους). Επίσης σε πολλές -δημοκρατικές- χώρες γίνεται κουβέντα κατα το πόσο μπορούν να ψηφίσουν οι ασθενείς με ανοια ή δεν μπορούν να ψηφίζουν οι ασθενείς με συγκεκριμένες ψυχικες ή διανοητικές ασθένειες. Κάποιος κοντόφθαλμος βέβαια δύσκολα μπορεί να καταλάβει ότι όλα αυτά αυτά έίναι ρευστά και πως ότι ισχύει σήμερα δεν είναι απαραίτητο ότι θα ισχύει και αύριο.

Edited by - sam on 13/01/2015 16:41:14
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  16:08:42  Εμφάνιση Προφίλ
(φασιστής κατά το ρατσιστής και το πεσσιμιστής; γιατί επικράτησε το φασίστας; Πάντως ο Κωνσταντάρας έλεγε ρατσίστας σε παλιά ταινία. off topic!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  16:18:29  Εμφάνιση Προφίλ
Σταμάτη, τώρα είδα το edit. Συγγνώμη master mind, θα προσπαθήσω σκληρότερα, θα γίνω ένας πνευματικός Boxer να ακολουθήσει τη Θεία Σκέψη σου!

Ξέρεις, η ενηλικίωση είναι μια σύμβαση της κοινωνίας που δεν έχει να κάνει μόνο με την ψήφο. Αν θεωρείς πολίτη το νεογέννητο, δικαίωμά σου. Η στέρηση δικαιώματος ψήφου ορίζεται από τη δικαιοσύνη για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Η βασική διαφορά μας είναι ότι εσύ θεωρείς τους πολίτες πρόβατα που θα έρθεις ως άλλος Πατερούλης να τους επιβάλεις την άποψη που νομίζεις εσύ σωστή (αν δεν την έχουν θα είναι ανενημέρωτοι, κτλ κτλ), ενώ εγώ θεωρώ τους πολίτες ως ελεύθερους, σκεπτόμενους Ανθρώπους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  17:07:06  Εμφάνιση Προφίλ
http://www.koutipandoras.gr/article/131130/anoihti-epistoli-tsipra-pros-toys-germanoys-polites-i-alitheia-poy-sas-krypsane-gia

Καλά τα έγραψε να δούμε τι θα τηρήσει. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τι λέμε πριν αλλά τι κάνουμε μετά.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  17:12:59  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Υπάρχει ένα μέρος του νόμου, που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες ζητάτε να αλλάξουν τώρα.
ΤΩΡΑ που μιλάμε δεν έχουν το δικαίωμα έτσι όπως ΕΙΝΑΙ τα πραγματα. Με φωτογραφικό νομοσχέδιο αν αλλάξουν, ΘΑ το έχουν.

ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ εσείς, ότι το πνεύμα του νόμου είναι διαφορετικό, η ουσία είναι διαφορετική και ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να αλλάξει.
(όπως το ίδιο θεωρώ συνέβαινε και με την εκλογή ΠτΔ από την ανάποδη, με ψήφο εμπιστοσύνης 168 βουλευτών δεν θα έπεφτες, με ΠτΔ γιατί να πέφτεις...? )
Συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.


Χωρίς να μπω στην ουσία του νόμου*, όπως λοιπόν δεν άλλαξε το μεν που δεν είχε καμία λογική κατά την γνώμη μου (του ΠτΔ δλδ) αλλά τι να κάνουμε αυτοί είναι οι νόμοι, τους σεβόμαστε μέχρι αύριο να τους αλλάξουμε, και ας μας φαίνονται χαζοί, το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα. Και το ίδιο θα πω και στο επόμενο παρόμοιο περιστατικό.

Η Σύγκριση με την δήλωση του Καμμένου (θεωρώ λοιπόν ότι κάπως την χαιδέυεις, εμμέσως, αμέσως, σε ποσοστό 1% σε ποσοστό 5% δεν το ξέρω, κάπως όμως) είναι παντελώς λάθος για τους εξής λόγους.
Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν ήδη ξεκάθαρα το δικαίωμα να ψηφίσουν. Δεν είναι νομική αστοχία, την οποία να δεχτώ ότι εκμεταλεύεται υπερ του κάποιος.
Προτρέπει σε βία. (κλειδώστε μέσα).
Προτρέπει σε βία ενάντια σε ανύμπορους ανθρώπους.
Τους προσβάλλει, και τους αποκαλεί κατώτερους και χαζούς και ότι έχουν το ακαταλόγιστο. Πραγματικά θα μπορούσα να συνεχίσω με το πόσα μπορεί να συμβολίζει κάτι τέτοιο.
Ποσοτικά είναι τρομερά πολλαπλάσιοι των 18ριδων. (ακόμα και αν τα θεωρούσαμε και τα δυο φασιστικά, και έπρεπε να δουμε ποιο είναι πιο φασιστικό, το ένα θα αφορούσε 100.000 ανθρώπους το άλλο 1.500.000. , οπότε ναι, είναι πιο φασιστικό, μακράν).

*Η γνώμη μου είναι η εξής απλή, όπως δλδ το είχα τόσα χρόνια στο μυαλό μου. Όταν ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ Τα 18 έτη, (18έτη και 1 μέρα) πας και ψηφίζεις. Αν αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό (θεωρώ πως είναι) χωρίς καθυστέρηση. Αν δεν είναι, το δίνεις διάστημα πιο πριν σαν παραθυράκι, ώστε να ψηφίσουν ΣΙΓΟΥΡΑ αυτοί που είναι 18ε+1μ, και ας ψηφίσουν και μερικοί 17ετών+11μηνών μαζί.
Και μιας και λέμε/λέτε για το πνεύμα του νόμου, επειδή οι νόμοι ήταν γραμμένοι σε εποχές ατελείωτης γραφειοκρατίας, θεωρώ, πως το πνεύμα του νομοθέτη ήταν παρόμοιο και τότε. Γιατί σου λέει, έτσι διασφαλίζω πως ΌΛΟΙ όσοι έχουν πραγματικά κλείσει τα 18 έτη, θα ψηφίσουν, ανεξαρτήτως γραφειοκρατίας, και αργοπορίας. Και, χαλάλι τους, για να το διασφαλίσω αυτό, ας ψηφίσουν και οι 17 ετών και 2 μηνών και πάνω. Γιαυτό βάζω προκαβολικά, και σε δεύτερη πρόταση, ότι (ή και όσοι συμπληρώνουν το 18έτος στο έτος των εκλογών). Και πως δεν ήταν το πνεύμα του νομοθέτη, να ψηφίζουν τα παιδιά 17ετών και 5μηνών. Εγώ αν μπορούσα λοιπόν, (δεν ξέρω αν νομικά στέκει) θα το άλλαζα ναι. Και θα έλεγα, 18ετών + μισή μέρα ψηφίζεις. Ας προβλέψουν οι κατάλογοι από πριν πως θα γίνει. Απλά excel είναι, δεν είναι πυρηνική φυσική.

** Οι μεγάλοι να μην ψηφίσουν οκ, τον Γλέζο όμως, που είναι μαθουσάλας (και μακάρι να τα χιλιάσει ο άνθρωπος και να έχει πάντα την δύναμη να αγωνίζεται για όσα πιστεύει και όσους τον στηρίζουν) να μας εκπροσωπεί στας Ευρώπες. ΕΕΕ, το θεωρώ αντίφαση. Όπως και διάφορα άλλα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  17:16:53  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

Και μιας και το λέμε, έπεσα σε αυτό.
Ανθρωπιστική κρίση πάντως με 30% αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων... δεν το λες.
http://www.kathimerini.gr/799177/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/3eperasan-tis-100000-oi-nees-adeies-kykloforias-aytokinhtwn



Το διάβασες;
"Αν και ακόμη η αγορά βρίσκεται αρκετά κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα, σχεδόν στο 1/3 των πωλήσεων που έγιναν το 2007 ή το 2008"
Δηλαδή το 2007 και 2008 (προ κρίσης) οι νέες άδειες ήταν 300,000 και τώρα είναι 100,000. Είναι σαν να λες ότι στην Αιθιοπία η θάνατοι από πείνα μειώθηκαν κατά 30%, άρα δεν πεινάνε.
Αυτό το "τα μισά καινούργια αυτοκίνητα έχουν αγορασθεί από ιδιώτες και τα άλλα μισά από εταιρείες" δεν το καταλαβαίνω πάντως. Μήπως εννοεί τα εισαγώμενα μεταχειρισμένα; Αν εννοεί αυτά τότε τα νούμερα είναι αρκετά μικρότερα και από το 1/3 του 2008 γιατί μεταχειρισμένο πορείς να πάρεις και με 5000€
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  18:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
είμαστε όλοι γέροντες παστίτσιοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  18:20:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Διαβάζω (για τον ΣΑΜ Αυτό) λίγο πιο προσεκτικά τον νόμο.
Έχει δίκιο. Για να είμαστε ακριβείς.
ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Δεν έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ όμως, να ΑΣΚΗΣΟΥΝ αυτό το δικαίωμα.
Άρα δεν έχουν το δικαιώμα, και νομίζω ότι σε όλες τις περιπτώσεις με παρόμοια-χαζο διατύπωση, στην ουσία η αναίρεση δικαίωματος ασκήσεως του δικαίωματος, ισοδυναμεί με αναίρεση του δικαιώματος καθεαυτού.
(φαντάζομαι ο νομοθέτης, όταν τα έγραφε αυτά ήταν σε ανύποπτο χρόνο)

Μπερδεύομαι, κάνω overload σε λίγο. :P
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  18:23:17  Εμφάνιση Προφίλ
Έχω 2 αυτοκίνητά 2000 κυβικά πενταετίας που τα χα πάρει 30000 ευρώ ....Τα σκοτώνω όσο όσο γιατί δεν μπορώ να τα καλύψω (ή και για να φάω ακομα εάν παίρνω το 1/3 των χρημάτων που έπαιρνα) σε μια μάντρα που τα στέλνει στα ξένα και παίρνω για τις απόλυτες ανάγκες της οικογένειας, ένα εισαγωμενο μεταχειρισμένο φιατ πουντο του 2000 με 2 χιλιάρικα.

ΤΟ σύστημα θα με βγάλει ότι έχουμε αύξηση 1 νέα άδεια αυτοκινήτου και την οικογέγεια μου προσωπικά ως κάτοχο νέου αυτοκινήτου?

Ή έρχεται η τάδε εταιρία γιατί νομίζω απελευθερώθηκαν σε κάποιους τομείς οι μεταφορές και φέρνει 20 μεταχειρισμένα πούλμαν απο τη γερμανία στη Μύκονο και μόνο εκεί (που πέρσι πιθανότατα δεν μπορούσε να το κάνει) και αγοράζει και 20 ατος για να τα νοικιάζει σε γερμανοτουρίστες...

Μήπως είναι λίγο πολυ σχετικα όλα αυτά και επικίνδυνα για να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα αφού είναι λίγο σαν το ολόκληρο κοτόπουλο που έφαγες μόνο εσύ ενώ εγώ πεινάω καθως δεν έφαγα τίποτα αλλά η στατιστική θα μας βγάλει και τους 2 υπερχορτάτους με μισό κότόπουλο τον καθένα?

Τι αυτοκίνητα αγοράστηκαν? Που αγοράστηκαν? Απο ποιους αγοράστηκαν? Πόσες καταθέσεις πινακίδων είχαμε? Πόσα αυτοκίνητα αποσύρθηκαν ή πήγαν στα ξένα? ...κλπ κλπ κλπ και μετα θα μπορώ να σου πω με ασφάλειά πόσο πραγματική ανάκαμψη είχαμε.

Γιατί τον ίδιο μήνα έγινε και αυτή η έρευνα π.χ.
http://www.thepressproject.gr/article/71368/Pagida-ftoxeias-kai-xreous-gia-enas-stous-treis

ενώ πολύ σωστά όπως διαβάζω και στα σχόλια μέσα στη κρίσ αυξήθηκαν και άλλο οι έλληνες δισεκατομμυριούχοι και έχουμε μάλιστα αρκετά πάνω απο ευρωπαικές χώρες σύμφωνα με το πληθυσμό μας (11 εμείς ...5 το βέλγιο ...2 η φιλανδία)

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=447986



edit: Η επιστολή Τσίπρα απο ΟΠΟΥ και να τη δει κανείς ήταν μια καλή κίνηση. Ασχετο εάν μάλλον την έγραψε (και το σκέφτηκε και ως ιδεα υποψιάζομαι) ο Βαρουφάκης (που καλό είναι αυτό, να σκεφτονται (και) κάποιοι άλλοι)

Ο δέ Σαμαράς την ίδια στιγμή είναι σήμερα ο προστάτης του άγιου πνεύματος.

Edited by - sam on 13/01/2015 18:30:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  18:24:15  Εμφάνιση Προφίλ
"Εφιάλτης στο δρόμο με τις κάλπες" - Τεχνικές προεκλογικής προπαγάνδας από τον Χίτλερ μέχρι σήμερα

Όπου σήμερα ξεκινάμε τη νέα χρονιά όπως ακριβώς μας ζητούν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, από την Αθήνα μέχρι την Ουάσινγκτον και από το Λονδίνο μέχρι τη Λευκωσία – με ένα αφιέρωμα στον φόβο.
Συζητάμε με τον Ιαν Μπράουν και τους Οϊνγκο Μπόινγκο για παλιές και νέες μορφές επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος.
Βλέπουμε υποψήφιους ηγέτες να χρησιμοποιούν ξανθά κοριτσάκια στα διαφημιστικά τους σποτάκια ενώ επιχειρούν να μεταδώσουν τον φόβο στον πληθυσμό.
Παρακολουθούμε τις προεκλογικές εκστρατείες του Αδόλφου Χίτλερ και διαβάζουμε τις εκθέσεις που παρουσίαζε το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματός του.
Συζητάμε δηλαδή για τον φόβο στην πολιτική και τη διαφήμιση ή τη διαφήμιση του φόβου από τους πολιτικούς.

Infiwar μια εκπομπή του Αρη Χατχηστεφάνου (ηχητικό)
http://info-war.gr/2015/01/%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%82/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  18:42:24  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by sam

Έχω 2 αυτοκίνητά 2000 κυβικά πενταετίας που τα χα πάρει 30000 ευρώ ....Τα σκοτώνω όσο όσο γιατί δεν μπορώ να τα καλύψω (ή και για να φάω ακομα εάν παίρνω το 1/3 των χρημάτων που έπαιρνα) σε μια μάντρα που τα στέλνει στα ξένα και παίρνω για τις απόλυτες ανάγκες της οικογένειας, ένα εισαγωμενο μεταχειρισμένο φιατ πουντο του 2000 με 2 χιλιάρικα.

ΤΟ σύστημα θα με βγάλει ότι έχουμε αύξηση 1 νέα άδεια αυτοκινήτου και την οικογέγεια μου προσωπικά ως κάτοχο νέου αυτοκινήτου?





Πολύ σωστό αυτό!

Το ίδιο ισχύει και με τις αυτοκτονίες βεέβαια που τις έβγαλαν φόρα παρτίδα με την κρίση: δε μπορώ να πιστέψω ότι προ κρίσης δεν είχαμε αυτοκτονίες. Ούτε μπορεί κανείς να αποδείξει ότι όλες οι αυτοκτονίες σχετίζονται με την κρίση. Άλλωστε, όταν βγάζουν μια στατιστική των αυτοκτονιών, λένε γενικά "αύξηση τόσο τοις εκατό από πριν 5 χρόνια". Και σπεύδουν κάποιοι να πουν "να, ορίστε η κρίση σκοτώνει τους ανθρώπους".


Αυτό πάντως που δεν καταλαβαίνω είναι πως γεμίζει η Αράχωβα και τα πλοία το καλοκαίρι βουλιάζουν από επιβάτες....

(Σταμάτη τα περι αυτοκτονιών δεν τα έγραψα για εσένα-δεν ξέρω καν ποια η άποψή σου επ'αυτού. Τα έγραψα ως αναλογία με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  18:54:29  Εμφάνιση Προφίλ
Ποσους μπορει να φιλοξενησει αυτη η Αραχωβα; συγγνωμη κι ολας αλλα επειδη το ακουσα κι εγω για την ορεινη Αρκαδια κ Κορινθια, ας πουμε για ολους τους χειμερινους προορισμους, ποσες χιλιαδες κλινες υπαρχουν;100.000;200.000; 500.000; ε ειναι αρκετοι ακομα που εχουν τη δυνατοτητα να ξοδεψουν για διακοπες,αυτο τι σημαινει οτι ειναι ψεμματα οτι το 40% ειναι κατω απο το οριο της φτωχειας;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  19:10:41  Εμφάνιση Προφίλ
http://www.ethraki.com/index.php/society/item/9138-epistima-statistika-autoktonies-elliniki-statistiki-ypiresia


2011 στις 477 δηλαδή δείκτης 4,77 ανά 100.000 κατοίκους

2012 στις 508 δηλαδή δείκτης 5,08 ανά 100.000 κατοίκους

Αυτά τα στοιχεία λοιπόν μιλάνε για αύξηση περίπου στο 20-25% τα τελευταία 3 χρόνια

Και έχουμε και την κατηγορία "Συμπτώματα, σημεία και ασαφώς καθορισμένες
καταστάσεις" η οποία από 8000, πήγε στις 10000, 12000 και μετά 13000
(λάθος, δεν συμπεριλαμβάνουν τυχόν αυτοκτονίες)
Υπάρχει όμως το "Άλλη βίαιη ενέργεια"

Edited by - Nek2000 on 13/01/2015 19:36:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  19:44:17  Εμφάνιση Προφίλ
Αυτό βέβαια για να είμαστε δίκαιο δεν είναι ένδειξη για 3000 αυτοκτονίες λόγω κρίσης ...Είναι ένδειξη για 500-600 επιπλέον αυτοκτονίες συνολικά (εάν τα νούμερα ήταν ίδια και τα επόμενα χρόνια ...δεν το ξέρω αυτό) που και πάλι όμως είναι ένα αρκετά σοβαρό νούμερο και δεν φαίνεται για μια τυχαία διακύμανση.

Όπως πολύ σοβαρό (και σοβαρότερο ίσως) είναι και η γενική άυξηση του περίπου 8%-9% που βλέπω στο ίδιο άρθρο (μιλάμε για κάποιες δεκάδες χιλιάδες επιπλέον θάνατοι αρθροιστικά στα χρόνια της κρίσης ...πάλι δεν ξέρω τα υπόλοιπα νούμερα) σε όλα τα αίτια θανάτου που δεν μπορεί να μην έχει σχέση ΚΑΙ με την απόλυτη καταστροφή του συστήματος υγείας που έχει συντελεστεί με απόλυτη ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων (πρόσβαση σε φάρμακα/διάλυση ΙΚΑ κλπ) τη στιγμή μάλιστα που όπως νομίζω ο πληθυσμός μας συρικνώνεται...



edit: Ενώ είναι επίσης ενδεικτικό ότι ταυτόχρονα έχουν μειωθεί πολυ οι θάνατοι απο αυτοκινητιστικά και φαντάζομαι όχι γιατί ξαφνικά γίναμε οδηγάρες αλλα καθως είναι προφανές ότι ο κόσμος οδηγά πολύ λιγότερο λόγω οικονομικών λόγων (και άρα δεν τρέχει στις Αράχωβες όπως παλιά)

Edited by - sam on 13/01/2015 19:55:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  20:36:26  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Για να σας πικάρω λίγο,
Είμαστε τάξεις μεγέθους πιο κάτω σε αυτοκτονίες από σκανδιναβικές χώρες, αλλά και αρκετά χαμηλότερα από νοτιο-ευρωπαϊκες, όπως Ιταλία.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate
Άρα τι σημαίνει. Λίγο πολύ... τίποτα? Ή απλά λίγα?
Πιθανόν κάποιοι θάνατοι οφείλονται σε αυτό ή συνδέονται με αυτό, αλλά από εκεί και πέρα οι συνδέσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι αρκετά επίφοβες.
Τέλος, έτσι για την ιστορία, (γιατί πηδάει από το 2000 στο 2008? όπου αν θυμάμαι καλά ήταν από τις χαμηλότερες χρονιές μας ever) θα έπρεπε να μας δείξει από το 1980 τα στατιστικά, να δούμε πόσο συνδέονται με την οικονομική ευρωστία μας.
Νομίζω είχαν ξαναυπάρξει τόσο υψηλά, χωρίς κρίση.
Δείτε τα ενδιάμεσα χρόνια, τα οποία διαφεύγουν, και αν κάποιος έχει να μας βρει και τα 90s ακόμα καλύτερα.

Δείτε ειδικούς ψυχιάτρους που αναλύουν το θέμα.
http://obrela.gr/wp-content/uploads/2013/11/research_article_suicide_greece_2001_2011.pdf

2001 334
2002 323
2003 375
2004 353
2005 400
2006 402
2007 328
2008 373
2009 391
2010 377
2011 477

τέλος να προσθέσω, ότι το 2000 είχαμε 10.900.000 πληθυσμό,
Σήμερα περίπου 11.500.000, άρα ένα 5% αύξηση σε απόλυτους αριθμούς είναι λογικό.
Όμως και πάλι σε ποσοστό οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν.
Οπότε SAM όχι 500-600, ίσως θα έλεγα εγώ 100-150-200 ήταν η πραγματική αύξηση, και αυτό αν δεχτούμε ότι μόνο η κρίση θα μπορούσε να είναι το ζήτημα, και όχι πχ μια νέα παρτίδα ναρκωτικών, ή ψυχοτροπικών φαρμάκων, ή το ίντερνετ που κατέκλησε όλο και περισσότερο τους νέους, και έκοψε την πραγματική επαφή κάποια μόδα όπως η emo στυλ-μουσική-ντυσιμο κτλ, ή δεν είχε παρόμοια στατιστικά ψιλο-αύξησης και όλη η υπόλοιπη ευρώπη, άρα ίσως φταίει κάτι άλλο, και γενικά είναι σοβαρό το ζήτημα.

Οπότε εγώ καταλαβαίνω, ότι όχι η φτώχια σκέτη, αλλά η απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου, (φέρνω πολλοστή φορά παράδειγμα τον επιχειρηματία που χάνει τις επιχειρίσεις του και αυτοκτονά, ενώ σε απόλυτα νούμερα παραμένει 10 φορά πιο πλούσιος από μένα) πιθανόν είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτοκτονία, και άρα μπορεί να συνδεθεί με αυτές. (η αυτοκτονία είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα προφανώς).
Όπως και να έχει, κάποιες αυτοκτονίες οφείλονται και στην κρίση, την ανεργία, τις χρεωκοπίες.
Τώρα πόσες?
5000 μάλλον όχι.
Ο καθένας υπολογίζει.
Αλλά τα στατιστικά είναι περίεργο παιχνίδι σε τόσο μεγάλα νούμερα*. Και φυσικά χωρίς να μπω στην λογική, τι θα γινόταν αν δεν είχαμε μνημόνιο.


Αν πάρω το 2005 και το συνδέσω με το 2010 απευθείας, θα σας πώ ότι είχαμε πτώση στις αυτοκτονίες!
Αν πάρω το 2003 και το συνδέσω με το 2010 θα σας πω ότι οι αυτοκτονίες ήταν σταθερές.
Πόσα τέτοια παιχνίδια μπορώ να κάνω, αν είχα να διαλέξω και από άλλες χρονιές, του 90 πχ.
Ή του 2013-2014 που όσο άκουσα οι αυτοκτονίες ξανα-έπεσαν.
Γιαυτό τα νούμερα θέλουν σεβασμό, λένε την αλήθεια, πως την ερμηνεύεις είναι το θέμα και που την αποδίδεις.

Edited by - Deorum on 13/01/2015 20:39:36
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 86 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000