Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογές 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 86

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  15:22:59  Εμφάνιση Προφίλ
Το θέμα δεν είναι ποιος θα βγει αλλά τι θα γίνει αν το υποτιθέμενο νέο αίμα φανεί ότι είναι πολύ νερωμένο.
Και ποια θα είναι η επόμενη μέρα των απελπισμένων όταν τα σωσίβια θα έχουν εξαντληθεί;
Τα δικά μου προγνωστικά πάντως είναι ότι θα βγει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία στις πρώτες και μάλλον στις επαναληπτικές θα χάσει. Σε περίπτωση που συμπράξει με άλλον/ους το έχασε το παιγνίδι όπως οι νυν. Οι νυν αν ξαναβγούν απλά δεν θα εκπλαγώ με ότι μέτρο και αν ανακοινώσουν.

Και γω θέλω κάτι καινούργιο αλλά κανείς υποψήφιος δεν με εκφράζει ή έστω να με πείθει ότι έχει "καλό σκοπό".

Μακάρι όμως για το καλό όλων όποιος βγει να μην αποδειχτεί πολύ ψεύτης.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  15:27:49  Εμφάνιση Προφίλ
Την εχουμε ξανακάνει αυτη τη κουβέντα κώστα...

Ακριβως επειδή λες ότι πιστεύεις ότι όλοι πάνω κάτω ίδιοι είναι (καθρέφτης της κοινωνίας μας το είπες) και στατιστικά να το δεις, ΜΟΝΟ εαν ξεκινήσεις να αποκλείεις, χωρίς μεγάλες συνέπειες της ψήφου σου αφου "ίδιοι είναι" είπαμε) αυτους που ήδη αποδείχθηκαν ψεύτες/ανίκανοι/διεφθάρμένοι κλπ, καποια στιγμή μπορεί να βρεθεί η ευκαιρία και να βγει και απο σφάλμα ακόμα κάποιος που είναι "διαφορετικός" (και μάλιστα κάποιος που να τους "ξέφυγε" στη πορεία του μέχρι εκεί απο τα πραγματικα κέντρα εξουσίας). Μόνο έτσι υπάρχει κάποια ελπίδα κάτι να αλλάξει ...

Εάν ψηφίζεις τους ίδιους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς παραγωγής διαφθοράς περιμένοντας μέσα τους να γεννηθεί η αλλαγή μάλλον εσύ κοροιδεύεις τον εαυτό σου όπως τον κορόιδευαν και 35+ χρόνια τώρα, όπως ΕΣΥ πάλι γράφεις, το σύνολο των ελλήνων πολιτών...

Και όχι δεν είναι ο Σύριζα έτσι απλά το Πασόκ με άλλο όνομα (όχι ότι στη βάση του σκεπτικού μου θα άλλαζε και κάτι εάν ήταν). Όμως το Πασόκ ακομα υπάρχει και είναι εδώ και διεκδικεί την ψήφο σου και σήμερα και κυβερνάει κιόλας αυτή τη στιγμή μαζί με τη ΝΔ όπως κάνανε ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ... Άσε που εάν πραγματικά στο Πασοκ υπήρχαν στελέχη που πρέσβευαν σήμερα πραγματικά κάτι διαφορετικό ...τοτέ αλοίμονο εάν στο Πασοκ επελεγαν να δοκιμάσουν την τύχη τους.... Έλεος δηλαδή...

Ας καθαρίσουμε λοιπόν καταρχάς απο αυτούς...

Και όχι απο την άλλη δεν περιμένω να είναι ο Συριζα ούτε η γαλλική επανάσταση. Είναι όμως σήμερα ένα 3ο κόμμα (της λεγόμενης "αριστεράς"!!! μάλιστα) που μπορεί να βρεθεί, μετά απο μισό αιώνα σχεδόν αυστηρου διπολισμού και οικογενειοκρατίας, στην εξουσία... Κάτι που πριν λίγα μόλις χρόνια έμοιαζε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ (και αυτο επίσης εξηγεί και το γιατί επι 35 χρόνια που λες το 80% ψήφιζαν τους ίδιους ψεύτες).

Σήμερα όμως στην εποχή της τεχνολογίας και του ιντερνετ όπου οι νέες απόψεις μπορούν να βρουν βήμα ΠΟΛΥ πιο εύκολα -ακόμα ευτυχώς- απο τις προηγούμενες δεκαετίες, το να δείχνεις έτοιμος να αλλάξεις σελίδα -έστω και με τον Σύριζα- είναι όπως και να το δεις ένα βήμα εμπρός. Αυριο μπορεί να μπουν και άλλα νέα κόμματα στη βουλή (ήδη τα κόμματα δεν είναι τα γνωστά 3και μισό που ήταν για πολλά χρόνια) και ποιος ξέρει ίσως μέσα απο αυτά να βρεθεί και κάποιο πρόσωπο πραγματικά άξιο για να πάρει και αυτό σειρά για την εξουσία.

...ίσως και οχι, αλλα χωρίς ελπίδα, δεν πας πουθενά.

Το να ψηφίζει όμως κανείς σήμερα -ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ- τους δυο παλαιοκομματικούς μηχανισμούς παραγωγής διαφθοράς όπως τους είπα και πριν (ειδικά μάλιστα εάν πιστεύει ότι και οι άλλοι που έρχονται το ίδιο είναι πάνω κάτω και άρα δεν θα είχε μεγάλη επίπτωση η επίλογη του για κάποιον "νέο" έστω εξίσου κακό, και ούτε θα πέσουν οι ακρίδες να τον φάνε) είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, τραγικό...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  15:55:55  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου, ψηφίζω με πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό. Για σκέψου μήπως εσύ κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, ΑΝ θέλοντας να διώξεις το πασόκ, ψηφίσεις πασόκ με άλλο όνομα!

Ναι, ο σύριζα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το παλαιό πασόκ. Οι ομοιότητές τους είναι τρομακτικές, ταυτίζονται. Ο δε Τσίπρας αντιγράφει με εντυπωσιακό copy paste τον Ανδρέα ακόμα και στην χροιά της φωνής. Οι παλαιότεροι το θυμόμαστε, για τους νεότερους υπάρχει το youtube. Ακόμα και τακτικές του μακαρίτη Δημήτρη Παγορόπουλου (γνωστού και ως χατζάρα) αντέγραψε με τον ...κώδικα δεοντολογίας βουλευτών. (να μην μιλήσουμε για την σχέση του με τους παπάδες...)

To "νέο" δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο.

Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να νομίζει κάποιος ότι ο σύριζα είναι κάτι άλλο! Είναι ένας αλλαγμένος Μανωλιός με τα ρούχα του αλλιώς!

(όταν αρχίσει να διαγράφει τολιολαφαζανοστρατούληδες, όπως έκανε ο Ανδρέας πχ με τον Νίκο Καργόπουλο (που πέθανε πολύ πρόσφατα) να δω τι θα λέτε τότε!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  16:06:35  Εμφάνιση Προφίλ
Έφυγε πολύ νωρίτερα ο Δρετάκης
και κάπως αργότερα ο Τσοβό
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  16:07:38  Εμφάνιση Προφίλ
Περιμένω τον Τσοβό
να ξαναπολιτευτεί!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  16:43:02  Εμφάνιση Προφίλ
Καλά μωρέ τότε ...Εχεις δίκιο. Να μη ψηφίσουμε τα "παλιά" "Πασοκ" και "ΝΔ" με τα νέα ονόματα (παει και για το ποταμι αυτό ή εκεί δεν μας πειράζει?) αλλα να ψηφίσουμε τα "νέα", τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά δηλαδή (και τα παλαιοκομματοσκυλα τους μαζί με τα νέα φυντάνια Μπουμπούκους, Μπαλτάκους και Βορίδηδες) που είναι όντως το μοντέρνο αίμα! Άντε και τον Γιωργάκη που το δήλωσε μαλιστα ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ δεν μας κανει πλάκα. Θα τα αλλαξει στα αλήθεια όλα (αυτός είναι τόσο αλλοπρόσαλλος βεβαια που του δίνω μία στις 100 το να το πιστεύει κιόλας). Σώθηκε η χώρα πάντως...

Anyway, κοντός ψαλμος

Edited by - sam on 07/01/2015 16:54:04
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  17:36:33  Εμφάνιση Προφίλ
ααααα... και ένα τελευταίο Κώστα (και στα σοβάρα θέματα γιατί τα άλλα είναι λίγο λόγια να αγαπιόμαστε).

Όταν και εάν και εσύ δεις να έρχεται κούρεμα του χρέους, όπως ήδη φαίνεται να μπαίνει το θέμα στη συζήτηση στη Γερμανία- με το που βγεί ο παλιοσύριζας απο τους δανειστές μπροστά στην αποφυγή χειρότερων εξελίξεων (κάτι που δεν έδειχνε να έρχεται ποτέ με τον -yes σε όλα- σαμαρά) τότε να δω εσύ τι θα λες...

Κράτα το ποστ μου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  17:44:18  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Καλά ο Σαμαράς τα θέλει ο ποπός του, και τα λούζετε τώρα. Είναι απλά πολύ λίγος και κουτοπόνηρος (όπως όλοι οι πολιτικοί από την άλλη, και ο Τσίπρας φυσικά). Νομίζω αυτή η λέξη συμπυκνώνει τα περισσότερα... αγαθά του.
Αλλά από την άλλη ανεκδιήγητες αντιφάσεις (βλέπετε είμαι κομψός) του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως τα αδιέξοδα των προτάσεων του, θα έπρεπε να είναι μπροστά με 15% η ΝΔ. Γιατί πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος έχει πειστεί με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να το φανταστώ με τίποτα. Να μου πεις, τον ψηφίζω γιατί σιχαίνομαι τη ΝΔ, με τον μπαλτάκο, και τα Ζάππεια, και τα free wifi να το καταλάβω κάπως (σαν αποδοκιμασία, σαν οργή, σαν σαν σαν) αλλά ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ επειδή με έπεισαν οι προτάσεις του, δεν το χω.


Με 2 λόγια, αυτοί είμαστε, αυτούς ψηφίζουμε όπως είπε ένα μέλος του forum πολύ πρόσφατα και πολύ μου άρεσε.

Μήπως η πραγματική βούληση του λαού είναι προβληματική SAM, το έχεις σκεφτεί?

Γιατί εγώ αυτό πιστεύω.

Είμαστε λαός που θέλουμε και πίτσα να τρώμε τα βράδια, και να μην τρέχουμε, αλλά και να αδυνατίζουμε ταυτόχρονα. Ε δεν γίνεται βρε φίλε, τι να κάνουμε τώρα, οι άλλοι μακάκες είναι που τρέχουν με τις ώρες και προσέχουν?

Εμείς θέλουμε και να να έχουμε μισθούς, και να μην πληρώνουμε τα δάνεια, και να μας δώσουν νέα δάνεια, και να έχουμε έλλειμμα, και να είναι όλα δωρεάν-δημόσια (τι παραμύθι αυτό...) και φυσικά μην πληρώσουμε φόρους.
Ναι δεν μπορείς να το επικεντρώσεις εδώ, δεν μπορείς να το επικεντρώσεις εκεί, ίσως όλα γίνονται μαζί, αλλά μια απόκλιση 1% σε αυτές τις ισορροπίες 30 χρόνια τώρα, μας φέρνει εδώ. Όπως εσύ, 20ευρώ έλλειμμα το μήνα γι 20χρόνια, μπορεί να βρεθείς να χρωστάς 10.000 ευρώ κάποια στιγμή. Και σε κάθε μέτρο που πήγαινε να παρθεί, όσο ήταν νωρίς, και θα ήταν όντως 1%-2%-3% το μάζεμα που θα κάναμε τότε ή καλύτερα ούτε καν μάζεμα, απλά μη-άνοιγμα, ο λαός ήταν με ΠΥΓΜΗ αντίθετος (βλέπετε το ασφαλιστικό τραβάτε τώρα ως τα 67, γιατί όταν μας έλεγαν για 65 ή 63, φωνάζαμε).


Επί του θέματος.
Πρακτικά η προγραμματικές εξαγγελίες κάπως πρέπει να τηρούνται. Πως γίνεται τεχνικά δεν ξέρω. Γιατί η πραγματικότητα αλλάζει, ραγδαία -οι αγορές βλέπετε...-, και δεν μπορούν όλα να προβλεφθούν, οπότε τι κάνεις? Και οι δηλώσεις δεν είναι συμβόλαιο, με 100δες όρους. Εδώ ένα ενοικιαστήριο κάνεις, και έχεις 4 σελίδες πράγματα. Σε ένα τόσο ατελείωτα πολύπλοκο πράγμα, όπως η πολιτική και η διοίκηση ενός ολόκληρου κράτους, τι να πεις δλδ? φτάνει μια ατάκα να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα ή να περιγράψει τους όρους, ή δεν θα υπάρχουν όροι -ας πούμε την επόμενη μέρα δεχόμαστε επίθεση-? Ή να στο θέσω αλλιώς, έτσι για να κάνουμε παιχνίδι. Λέει ο Σαμαράς, ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, και περνάει απο κάτω, με λεζάντα, καρτέλα με τους όρους, όπως τα δάνεια, και οι διαφημίσεις. Disclaimer ένα πράγμα. Δλδ τότε είμαστε εντάξει? Είναι οκ, που άφησε παραθυράκι? Τρίχες ούτε πάλι είναι.

Ναι μεν υπάρχει η γενική αίσθηση, αλλά πως μεταφράζεται αυτό τεχνικά δεν ξέρω. Μου φαίνεται δύσκολο. Ούτε για κάθε τι που δεν "Βγαίνει" -ας σκεφτούμε καλοπροαίρετα για μια στιγμή- αμέσως λέμε, αααα, δεν έγινε το free-wifi, πάμε πάλι σε εκλογές. Α δεν καταργήσαμε το μνημόνιο, πάμε πάλι σε εκλογές.
Θεωρώ πως όπως και στο τρέξιμο, όπως και στο ποδόσφαιρο, αν δεν κρατήσεις έναν προπονητή το διάστημα που συμφωνήθηκε, δεν θα ξέρεις αν τελικά ήταν σωστή η επιλογή.


Πάντως τώρα η ΝΔ δεν τάζει νομίζω σχεδόν τίποτα (δεν τα παρακολουθώ ιδιαίτερα να πω την αλήθεια) περισσότερο φοβερίζει με την πιθανότητα του ΣΥΡΙΖΑ. (άλλη βλακεία αυτή).
Άρα αν βγει η ΝΔ, που δεν τάζει ιδιαίτερα πράγματα, δεν ζητάμε εκλογές για 4 χρόνια?

ΥΓ. για την ιστορία, να αλλάζει γνώμη δεν είναι κακό πράγμα. Μάλλον καλό είναι. Αν όμως έχεις εκλεγεί για έναν συγκεκριμένο λόγο, και την αλλάξεις τότε πρέπει μάλλον να ενημερώσεις και να σιγουρευτείς ότι ο κόσμος παραμένει μαζί σου. Το πιο πιθανό είναι να πουν ναι, αν το κάνεις σωστά, αλλά ηθικά, πρέπει να τους ξαναρωτήσεις. Γιατί δεν είσαι βασιλιάς, είσαι πρακτικά εντολοδόχος-διαχειριστής.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  18:10:13  Εμφάνιση Προφίλ
Στην ουσία του ποστ σου συμφωνώ Γιώργο (όπως και εσύ μαζί μου υποθέτω στο υστερόγραφό). Όχι ΔΕΝ μιλαμε για το wifi ή για κάθε μικρολεπτομέρεια, μιλάμε για μεγαλύτερες και πιο σοβαρές/συγκεκριμένες δεσμεύσεις και το καταλαβαίνεις. Και μιλάμε για τις δεσμεύσεις εκείνες που ήταν στην πραγματικότητα αυτές για τις οποίες σε ψήφισαν. Άσε που είναι διαφορετικό να αλλάζεις γνώμη και διαφορετικό απο την αρχή να έχεις άλλη γνώμη και άλλα να λες. Και είναι εύκολο να δεις σε ποια είχε απο την αρχή άλλη γνωμή εάν παρατηρήσεις απο τα 20-30 πράγματα που υποσχέθηκε πως ΆΜΕΣΑ θα κάνει, ποια απο όλα καν ξεκίνησε να προσπαθήσει έστω μέχρι να αλλάξει γνώμη...

Εάν θυμάμαι μάλιστα τον είχε καρφώσει τότε ό γάλλος πρωθυπουργός ότι ο σαμαράς του είχε πει κατ'ιδίαν ότι ΟΛΑ αυτά που λεει δεν πρόκειται να τα ακολουθήσει αλλα απλά τα λέει για προεκλογικούς σκοπούς...

Ίσως (και πιθανότατα εάν θες) να κάνει το ίδιο και ο Σύριζα. Θα δούμε. Όμως ΔΕΝ το έχουμε δει ακόμα. (και έχω μια αίσθηση ότι ακριβώς γιατί μιλάμε για τον σύριζα και όχι το παλιό ΠΑΣΟΚ/ΝΔ κλπ, θα γίνουν προσπάθειες για τα μάτια του κόσμου έστω στα περισσότερα απο αυτά που εξαγγέλονται...)

Εάν τώρα αυτή είναι μια σωστή πολιτική και ότι γίνει θα είναι για το καλό κλπ... αυτό είναι ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Καταρχας καμιά δημοκρατική επιλογή δεν πρέπει να την αποριπτεις ευθυς εξαρχής. Και εάν υπάρχει και η δυνατότητα να την δοκιμάσεις όταν είσαι ήδη σε αδιέξοδο ακόμα καλύτερα.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ...ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ...

ΝΑΙ μπορεί η πραγματική βούληση του λαού να είναι προβληματική, μπορεί να θέλουμε ως λαός το λάθος ...πολλά μπορεί. Ομως εάν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Εάν η πλειοψηφία θέλει -για να το τραβήξω- σύνταξη στα 20, να γίνει σύνταξη στα 20 και να υποστούμε τις συνέπειες... Όχι να τάζουμε σύνταξη στα 20 και μόλις βγούμε να λέμε στα 80. Είμαστε εντολοδόχοι όπως είπες.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ...

Γιατί εγώ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ όπως άλλοι ότι αυτό γινόταν μέχρι σήμερα κια για αυτό είμαστε εδώ. Ο λαός ήθελε τα δάνεια και τα 2 εκκατομύρια δημοσίους υπαλλήλους κλπ και εμείς του τα δίναμε. Είμαι της άποψης ότι "εμείς" θέλαμε κάτι άλλο και "εξαγοράζαμε" τον λαό (και όχι όλο... μόνο τους ψηφοφόρους μας κατα βάση που θα μας κράταγαν) δίνοντας του πίσω ανεύθυνα μικρές (σε σχέση με αυτα που παίρναμε εμείς) δωροδοκίες.

Εχω μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη κοινή λογική (μέχρι που φτάνουν οι απαιτήσεις μας) ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ... Οταν όχι, ο καθένας θα κοιτάξει (και όπως έχω ξαναπεί και καλά θα κανει σε αρκετές φορές) τη πάρτη του.

Και επαναλαμβάνω ότι ανεξάρτητα του τι τάζει ή όχι ο σύριζας έχω την αίσθηση ότι διαπραγματευτικά είναι υπέρ μας μια εξέλιξη που τον φέρνει στη θέση του διαπραγματευτή και αυτό θα φανεί σύντομα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  18:44:36  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Εγώ αν βγει σύνταξη στα 20, θα την σεβαστό επίσης. Επίσης θα σεβαστώ αν αύριο, δεσμευθούν όλες οι καταθέσεις. (που δεν έχω τίποτα έτσι, ίσως για αυτό δεν με καίει κιόλας).
Απλά... αν νιώσω οτι αυτή η χώρα είναι καμένο χαρτί (που το σκέφτομαι καμιά φορά, αλλά άλλη κουβέντα αυτή...) θα σηκωθώ να φύγω.

Σε όσα λες λιγο πολύ συμφωνώ εκτός από ένα πράγμα. Στην κοινή λογική, που θα βάλει φρένο στις απαιτήσεις του ΛΑΟΥ.
Δεν είμαστε όλοι το ίδιοι, κάποιοι είναι σε πιο νευραλγικές θέσεις, (βλέπε δημόσιοι υπάλληλοι) κάποιοι πιέζουν πολύ περισσότερο, η οικονομία είναι πολύπλοκοι για να καταλάβουν όλοι ότι έτσι είναι το σωστό, ο ένας το ρίχνει στον άλλον, είναι το πιο εύκολο πράγμα και νικάει αυτός με τις καλύτερες πλάτες.

Και ας πάρουμε το παράδειγμα του ΓΑΠ.
Λεφτά υπάρχουν = 44%.

Μόλις μπήκε στην κυβέρνηση, τσέκαρε τα χαρτιά του, μίλησε με τους αρμοδίους τους, έκανε και ένα μπαμ η αγορά, και έσκασε η βόμβα στα χέρια του.
Τελικά λεφτά δεν υπάρχουν.
Εδώ μένει ένα ερώτημα, τι ήξερε πιο πριν, (είχε μιλήσει με τον προβόπουλο, αλλά σε τι έκταση, και πως κτλ, είναι μεγάλη ιστορία).
Τι κάνεις?
Δημοψήφισμα?
Ξανά-εκλογές?
Τι του χρεώνεις και πως? (ας αφήσουμε το θέμα προηγούμενης ενημέρωσης, γιατί τότε μιλάμε για απευθείας ψέματα, είπαμε σκεφτόμαστε λίγο ιδανικά για να προχωρήσει η κουβέντα)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  18:51:55  Εμφάνιση Προφίλ
Η διαπλοκή των ΜΜΕ παίζει τον βρώμικο ρόλο της με την προπαγάνδα υπέρ του συστήματος και το κλίμα τρομοκρατίας και καταστροφολογίας που προσπαθεί να επιβάλλει. Το "Ποτάμι" δεν ήρθε εντελώς συμπτωματικά στο πολιτικό σκηνικό όπως διατείνεται ούτε είναι το "καινούργιο", είναι τα λεγόμενα προκάτ κόμματα "δορυφόροι" για να παίξουν το ρόλο που τουε έχουν αναθέσει τα κέντρα εξουσίας. Η πριμοδότηση του και οι "σφυγμομετρήσεις" είναι ενδεικτική της προώθησης του από τα ΜΜΕ και κύκλους εξουσίας που επιδιώκουν την κατασκευή ενός πολιτικού περιβάλλοντος προσαρμόσιμου στις επερχόμενες συνθήκες που έχουν δρομολογήσει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  18:53:18  Εμφάνιση Προφίλ
Το μοναδικό ίσως σωστό που πήγε να κάνει ο Παπανδρέου ηταν αυτό. Το Δημοψήφισμα. Και οπως είδαμε όλοι ΔΕΝ τον άφησαν τότε τα πραγματικά κέντρα εξουσίας τα οποία παρέδωσαν τη διακυβέρνηση απευθείας στους υπαλλήλους τους.

Δημοψηφισματα λοιπόν, αλλα με σωστη πληροφόρη, διαφάνεια ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ πραγματικός πολιτικός διάλογος (κάτι που θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι και σήμερα, αρκετά πιο πολιτισμένοι φαίνονται στα πανελς οι διάφοροι εκπρόσωποι του σύριζα απο τα ακροδεξιά μπουμπούκια του Σαμαρά με τις ρητορικές τύπου άδωνη και την πάγια -ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ!!!- φασίζων άρνηση του Σαμαρά να κατέβει σε οποιοδήποτε debate)

...και ας δούμε τι θα βγει. Αλλα να το δούμε. Όχι να το απορίπτουμε με καταστροφολογίες....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  18:56:28  Εμφάνιση Προφίλ
(διόρθωση: και για να είμαι δίκαιος έφερε και ξεκίνησε και αρκετές άλλες καινοτόμες ιδέες ο ΓΑΠ, όπως π.χ. την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την Διαφάνεια κλπ ...οι οποίες σήμερα μάλιστα βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με το που άλλαξε η κυβέρνηση)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  21:56:13  Εμφάνιση Προφίλ
Ρε Σταμάτη, κούρεμα του χρέους θα είναι το δωράκι που θα πάρει ο σύριζα (ή η όποια επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και αν βγει ο Σαμαράς πάλι!) για να κάνει όλα τα άλλα (μειώσεις μισθών/συντάξεων, κτλ). Τι να πω; Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσω αύριο!

(πάει για το ποτάμι και για όποιον θέλεις, ξέρεις εγώ δεν υπερασπίζομαι Σαμαρά, ούτε θα υπερασπθιστώ ποτέ τη νδ, , ούτε λέω ότι είναι μοντέρνο αίμα η τωρινή νδ ή το τωρινό πασόκ, εσύ σπεύδεις να υπερασπιστείς Τσίπρα. Τα ίδια ακριβώς θα κάνει, μου κάνει τρομακτική εντύπωση που δεν το βλέπετε. Μην έρθεις μετά και σκούζεις, για 4 χρόνια θα τον υποστηρίζω εγώ αν κάνει κυβέρνηση!)

Α, κάτι ακόμα:

"και έχω μια αίσθηση ότι ακριβώς γιατί μιλάμε για τον σύριζα και όχι το παλιό ΠΑΣΟΚ/ΝΔ κλπ, θα γίνουν προσπάθειες για τα μάτια του κόσμου έστω στα περισσότερα απο αυτά που εξαγγέλονται..." sorry, αλλά η άποψη αυτή μου φαίνεται αφελής και σχεδόν γραφική. Τίποτα απ' όσα υπόσχεται δεν θα κάνει. Μα δεν θυμάσαι τις ...100 πρώτες μέρες του πασόκ το 1981; Τις ακόμα καλύτερες ημέρες το 1985; Τον Μητσοτάκη του 1990; Την ΑΓΠ ξανά το 1993; Τον Σημίτη το 1996; Τον Κωστάκη το 2004; Τον ΓΑΠ, α, οκ, αυτόν τον θυμάσαι και καλά κάνεις. Στις πόσες φορές θα το δεις αυτό μετά από εκλογές για να συμφωνήσεις μαζί μου; Πόσα χρόνια ακόμα, δεκαετίες, αιώνες;

Να ψηφίζεις Τσίπρα επειδή θέλεις να κυβερνήσει ο Τσίπρας, όχι επειδή δεν θέλεις να κυβερνήσει ο Σαμαράς. Φυσικά ισχύει και το αντίθετο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/01/2015 :  22:38:15  Εμφάνιση Προφίλ
Μα αυτήν την κυβέρνηση, όπως και όλες τις προηγουμενες, θέλαμε να δουμε να πεφτει κυρίως για το κύμα της διαφθοράς που την συνοδεύει και της διαπλοκης.

Μπορείς φερειπειν να μιλάς με οικονομικούς όρους για ρυθμήσεις σε λογιστικά λαθη του κράτους, αλλά αυτο δεν λεει τίποτα οταν απο πίσω παίζει η γνωστή συντεχνεία της κατάχρησης. Ολοι μα ΟΛΟΙ κρύβονται πίσω από τα δικά μας λάθη και όχι τις δικές τους προδοσίες!!!!

Με αυτήν την λογική θέλω να δω να πέφτουν, όχι μόνο οι πασοκοι και οι νουδουδες , αλλα ΚΑΙ ΚΑΘΕ ένας πικραμένος που ανεβαίνει εκεί πανω για να μας κυβερνήσει. Αν τέτοιος αποδειχθεί και ο Τσίπρας (εργαλείο διαπλοκής) ΤΟΤΕ να παίσει και αυτος ...και αν και ο επομενος τότε και εκείνος. κτλ κτλ κ.ο.κ..... !!!!

Κάποια στιγμή μετά από τόσα χρόνια και τόσα σκαπμίλια μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε γενικώς ως σαν μια λυση μη εναλακτική. Δηλαδή ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...και πολιτικοί και πολίτες. Ηδη το βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει, μετα απο 40 χρόνια κάτι διαφορετικό παει να γίνει σε αυτες τις εκλογές, μετά από τόσα βάσανα που περνάμε όλοι μας!!!! Εγώ πολύ θα ήθελα να δω να αναδύεται ξανα το κέντρο. Ισως με το ποτάμι, ίσως με το νεο κόμμα του Παπανδρεου, δεν ξέρω... . ΥΠΑΡΧΕΙ η ευκαιρία να γίνει κάτι διαφορετικό (που για εμένα είναι η καθαρότητα στην άσκηση πολιτικής και της εξουσίας. Να έρθουν ισορροπίες και όχι να διατηρουντε απιστευτες ανισότητες.....

Οποτε:

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , αν και αυτο ΔΕΝ θα γινόταν αν δεν ειχαμε την συνταγματική ανωμαλία με την εκλογή του ΠτΔ.

Το όποιο ρίσκο για πολιτική αναταραχή και κοινωνική για αυτο γίνεται, για να αλλάξουμε. (για να ισορροπησουμε )Η επιλογή μη χειρον , στην βάση του ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, είναι στάση απαισοδοξίας, μιζεριας και διαιωνισμου του προβλήματος.

Κότσια θέλει και θάρρος.....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 86 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000