Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογές 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 86

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/01/2015 :  23:00:05  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Nek2000


Ανέβασε ότι θέλεις Κώστα, εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να τα διαβάζω όμως. Όπως είχες πει κι εσύ κάποτε ότι άρθρα του Μπαρουφάκη, Μπαξεβάνη και Πιτσιρικου που ανεβάζουμε δεν τα ανοίγεις καθόλου



quote:
Originally posted by Nek2000

Στον Deorum απευθυνόμουν πριν



Κώστα τον λένε τον Γιώργο;

(ok, πλάκα κάνω, ε; )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/01/2015 :  23:21:14  Εμφάνιση Προφίλ
@Deorum ξανά
Και να σου πω και κάτι. Δε νομιζω να ανεβάσω κάτι εναντίον της ΝΔ όσο θα είναι αντιπολίτευση και δεν θα έχει σχέση με τον καιρό που κυβερνούσε πχ να βγουν κατι στη φόρα τώρα. Δεν έχει και νόημα να το κάνω όσο δεν θα παίρνει αποφάσεις αυτή. Ούτε με τα εσωκομματικά της θα ασχολούμαι. Εκτός αν είναι τίποτα για τον Άδωνι για πλάκα :)
Αντιθέτως, από τον Μάιο του 2012 έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά "ουδέτερα" sites, blogs, σελίδες στο fb, πολιτικά κόμματα που όλη μέρα γράφουν εναντίον του σύριζα. Το "ουδέτερα" ξέρεις γιατί; Γιατί στα 100 τα 5 είναι για τη Χα και το 1 για τη ΝΔ. Από ποιους πληρώνονται άραγε αυτοί; Και όλα αυτά ενώ δεν είχε κυβερνησει ποτέ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/01/2015 :  23:23:15  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by Nek2000


Ανέβασε ότι θέλεις Κώστα, εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να τα διαβάζω όμως. Όπως είχες πει κι εσύ κάποτε ότι άρθρα του Μπαρουφάκη, Μπαξεβάνη και Πιτσιρικου που ανεβάζουμε δεν τα ανοίγεις καθόλου



quote:
Originally posted by Nek2000

Στον Deorum απευθυνόμουν πριν



Κώστα τον λένε τον Γιώργο;

(ok, πλάκα κάνω, ε; )



Αυτό πήγαινε σε εσένα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  02:46:23  Εμφάνιση Προφίλ
http://pitsirikos.net/2015/01/%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5/

"Λέτε;"

Πιτσιρίκο, την Κυριακή το βράδυ χαμογελούσα. Έφευγε η πανούκλα από τον ουρανό της πατρίδας μας κι ερχόταν ξαστεριά.

Τη Δευτέρα ήθελα να χοροπηδάω από τη χαρά μου, όταν δεν έκλαιγα από συγκίνηση (και δεν έχω κλάψει ποτέ για πολιτικό θέμα).

Κυριακή βράδυ:

Κυβέρνηση Αριστεράς! Ομιλία έξω στον κόσμο, όχι στο αδίκως ταλαιπωρημένο και συκοφαντημένο Ζάππειο! Χαμόγελα, χαρά, ανακούφιση και χοροί από απλούς ανθρώπους, από τον ταλαιπωρημένο λαό.

Δευτέρα πρωί:

Συγκυβέρνηση με την μοναδική άλλη παράταξη που είχε τίμια και ξεκάθαρη αντιμνημονιακή στάση. Έξω οι βαλτοί των μεγαλοεργολάβων και καναλαρχών!

Κινήσεις σβέλτες και ξεκάθαρες, όχι παζάρια ημερών για τη νομή της εξουσίας.

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ορκωμοσία πολιτική κι όχι στημένες ευλογίες του παπαδαριού, για να χαίρεται το «εκκλησίασμα» και να πάρουμε εκ των προτέρων άφεση για τα εκ των υστέρων αμαρτήματα (όπως έκαναν τόσοι άλλοι πριν).

Και πρώτη ενέργεια του νέου Πρωθυπουργού το προσκύνημα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής (εκεί πια δεν άντεξα και δάκρυσα).

Μερικά λουλούδια στο χέρι, βλέμμα σοβαρό, το χέρι στην καρδιά και απότιση φόρου τιμής στους τίμιους πεσόντες ΕΛΛΗΝΕΣ!

Και τριγύρω απλός κόσμος, ένας τύπος χύμα με σορτσάκι, κάτι κυράδες και μπαρμπάδες, απλός λαός από τη γειτονιά που άκουσε ότι θα πάει εκεί ο Πρωθυπουργός και έτρεξε να τον δει. Και τον αγκάλιασαν, και τον χαιρέτησαν, χωρίς η ασφάλεια να τρέχει να προστατέψει… τι;

Ένας πρωθυπουργός που μένει στην Κυψέλη, που πήγε στην πανηγυρική του ομιλία με τη μηχανή του, που βγαίνει και κυκλοφορεί μέσα στον κόσμο και δεν φοβάται, δεν κρύβεται…

Ξεχάσαμε πως είναι να ζεις σε κανονική χώρα! Μας συγκινούν, μας παραξενεύουν τα αυτονόητα…

Και ήρθε και το επιστέγασμα: Υπουργός Οικονομικών ο Βαρουφάκης!

Ο άνθρωπος που στα χρόνια της κρίσης έχει δουλέψει όσο κανείς και έχει προτείνει τόσες και τόσες λύσεις, σοβαρές, επιστημονικές, στοιχειοθετημένες!

Που έχει γυρίσει όλα τα δίκτυα του πλανήτη υπερασπιζόμενος τις ελληνικές θέσεις και προτείνοντας λύσεις μετριοπαθείς, συμβατές με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και ανακουφιστικές για το ελληνικό πρόβλημα. Και οριστικές, τελικές λύσεις για όλες τις χώρες, όχι μόνο για την Ελλάδα.

Ο καταλληλότερος άνθρωπος ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ για τη θέση αυτή (δεν υπερβάλλω, όποιος τον έχει παρακολουθήσει ξέρει τι εννοώ), θα είναι στη θέση αυτή! Από τους δωσίλογους των emails στον Βαρουφάκη!

Γαμώτο, όσο διστάζουμε και αναρωτιόμαστε αν ο Τσίπρας εννοεί όσα λέει,

τόσο αυτός δίνει ακριβώς το στίγμα ότι έχει σκοπό να μας τρελάνει!

Το πάει καρφί ο τύπος! Θα κάνει ό,τι λέει!

Λέτε;

G.

(Αγαπητέ φίλε, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι σαν να άλλαξε η κυβέρνηση· είναι σαν η χώρα να απελευθερώθηκε από τους εισβολείς. Αναρωτιέμαι, δεν μπορούσε να είχε γίνει αυτό στις εκλογές του 2012; Έπρεπε να φάμε στη μάπα την ακροδεξιά του Σαμαρά για δυόμισι χρόνια; Τελικά, ίσως να έπρεπε. Για να καταλάβουμε πως η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη. Έρχονται ενδιαφέρουσες ημέρες. Εγώ δεν μπορώ να ενθουσιαστώ με τη νέα κυβέρνηση, αφενός επειδή είμαι διαρκώς ενθουσιασμένος με τη ζωή και αφετέρου επειδή δεν μου το επιτρέπει η δουλειά μου. Οι Έλληνες έδιωξαν τους ηλίθιους και επικίνδυνους ακροδεξιούς του Σαμαρά και τον σατανικό Βενιζέλο. Για την ώρα, ας γιορτάσουμε αυτό. Για μετά, βλέπουμε. Να είστε καλά.)


---
Επίσης ένα άλλο ωραίο κείμενο αναγνώστη: http://pitsirikos.net/2015/01/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  02:48:20  Εμφάνιση Προφίλ
http://www.kontranews.gr/politiki/item/36893-megalo-strapatso-apo-kameno



Επί ένα χρόνο τον κυνήγαγαν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος οι βουλευτές, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., όλες οι εφημερίδες και όλα τα κανάλια και όλοι οι δημοσκόποι προσπάθησαν να διαλύσουν το κόμμα του και να εξαγοράσουν όλους τους βουλευτές, αλλά αυτός τώρα κυβερνάει τον τόπο μαζί με τον Τσίπρα, και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και οι… παραφυάδες τους έχουν χάσει και έχουν εξευτελιστεί.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη, η τεράστια ήττα, που υπέστησαν από το νεαρό Αλέξη, τα 2 μνημονιακά και πουλημένα, στους ξένους κόμματα, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της Κυριακής, είναι επίσης και το απίστευτο ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ που έπαθε, προσωπικά ο Σαμαράς από τον Πάνο Καμμένο.

Εδώ και ένα χρόνο ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είχαν σαν πρώτο τους στόχο ΝΑ ΦΑΝΕ τον Καμμένο! Να του πάρουν τους βουλευτές, να του κλείσουν το κόμμα και να τον χώσουν και στη φυλακή!!!
Υπολόγιζαν ότι αν έπαιρναν μαζί τους, τους 12 βουλευτές του Καμμένου θα έβρισκαν και τους υπόλοιπους για να συμπληρώσουν το μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για να εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραμείνουν για άλλα δύο χρόνια στην εξουσία, για να τα ξεπουλήσουν όλα και να ξεπατώσουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό, με τα νέα φορομπηχτικά μέτρα που ετοίμαζαν, προκειμένου να ικανοποιήσουν όλες τις εντολές της Μέρκελ και των αρχιτοκογλύφων δανειστών.

Για να το πετύχουν αυτό, ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ με μανία πάνω στον Καμμένο. Εδώ και ένα χρόνο, του άρπαζαν έναν έναν τους βουλευτές και διέδιδαν ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται υπό διάλυση. Όλες οι πουλημένες εφημερίδες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, μαζί με όλους τους βουλευτές και τους υπουργούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τίποτε από το να πολεμάνε με ΑΤΙΜΑ μέσα τον Καμμένο.

Ειλικρινά απορούμε πώς άντεξε αυτός ο άνθρωπος, και πώς δεν δείλιασαν μπροστά στους εκβιασμούς και στις προσφορές παντός είδους, όσοι από τους βουλευτές του δεν πουλήθηκαν…
Ακόμα και όλες σχεδόν οι δημοσκοπικές εταιρείες εξαγοράστηκαν από την κατοχική κυβέρνηση και τους τροϊκανούς για να κάνουν άγρια πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό. Όλες οι δημοσκοπήσεις, μέχρι και την τελευταία μέρα έδειχναν, ψευδώς βέβαια, ότι ο Καμμένος δεν μπαίνει στη Βουλή.

Τόσο μεγάλα ψέματα και τόσο βάρβαρη και εμετική αντιπολίτευση δεν έγινε ποτέ σε Έλληνα πολιτικό και μάλιστα χωρίς να έχει δώσει σε κανέναν το παραμικρό δικαίωμα…
Στην ουσία, ολόκληρο το κατεστημένο, πολιτικό και οικονομικό επιχείρησε να διαλύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να… «δολοφονήσει» τον Πάνο Καμμένο.

Τελικά βέβαια δικαιώθηκε πανηγυρικά ο Καμμένος και σήμερα αυτός μαζί με τον Αλέξη κυβερνάνε τη χώρα και οι αντίπαλοί του τα έχουν χάσει όλα και κινδυνεύουν να πάνε τώρα αυτοί φυλακή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  08:56:37  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Λοιπόν,

έμεινα λίγο πίσω στην ροή της κουβέντας. (σε αντίθεση με αυτό που νομίζουν αρκετοί έχω κ ζωή εκτός φόρουμ, )

SAM αν σου πω ότι δεν πήρα χαμπάρι ότι είχαν προαναγγείλει την συνεργασία τους? Δλδ ίσως είχα ακούσει κάτι του στυλ αν χρειαστεί θα αναζητήσουμε συνεργασίες (γενικά), και ίσως είχα ακούσει τον Καμμένο να λέει αν χρειαστεί εμείς είμαστε εδώ, αλλά όχι ούτε τόσο ξεκάθαρα, ούτε το είχα συνδέσει ΚΑΝ και σίγουρα δεν θα το φανταζόμουν καν, ας πούμε υπάρχει και το ΚΚΕ, και το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ που είχε πει γιατί όχι κτλ.

Τέλοσπαντων εγώ δεν κατηγόρησα την συνεργασία, ο Rigo το έκανε, όμως δεν ήταν ισχυρή απάντηση αυτή του ΝΕΚ, η δική σου ήταν οκ. Δεν εξαπάτησαν κάποιον. TECHNICALLY θα σου πω. Βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι, μα ακριβώς έτσι, αλλά εντάξει. Κάπως συμμαζεύεται.


Επί των εξελίξεων τώρα.

ΚΟΥΡΑΚΗΣ
Και έδωσε τις εξής «ειδήσεις»:

Και έδωσε τις εξής «ειδήσεις»:

-Καταργείται από φέτος η «Τράπεζα θεμάτων».
-Καταργούνται από φέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου.
Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.
-Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει τη διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου.
-Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες.
-Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους.
-Επαναπροσλαμβάνονται, αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά, όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους.
-Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν.
-Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία.
-Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες».


Αθήνα
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.


«Οι πρώτες αδικίες που θα διορθώσουμε»
Κατρούγκαλος: Θα επαναπροσληφθούν καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες



Είχα δει και κάτι άλλα στο ίδιο πνεύμα, αλλά τώρα μου διαφεύγουν. Σιγά σιγά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  09:24:39  Εμφάνιση Προφίλ
Αυτό που μ' αρέσει σε αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Τέρμα τα γνωστά στανταράκια που από 74 και μετά υπήρχαν σε κάθε κυβέρνηση από γιό μέχρι ανηψιό και ξάδελφο.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sotfireman
Forum-Runner

Greece


160 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  09:38:12  Εμφάνιση Προφίλ
Τουλάχιστον μέχρι στιγμής (αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα) φαίνεται οτι θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν το προεκλογικό τους προγραμμα.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ κατα την γνώμη μου η επιστροφή των αιώνιων φοιτητών..Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι αντίστοιχο
Διαφωνώ και με την επιστροφή των Δημοσίων Υπαλλήλων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα,νομίζω οτι είναι υπεραρκετός ο αριθμός τους.Όσο πιο πολλοί τόσο πιο πολυ τα "ξύνουν".

Edited by - sotfireman on 28/01/2015 09:38:39
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  09:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
http://www.forbes.com/sites/billfrezza/2011/07/19/give-greece-what-it-deserves-communism/

What the world needs, lest we forget, is a contemporary example of Communism in action. What better candidate than Greece? They’ve been pining for it for years, exhibiting a level of anti-capitalist vitriol unmatched in any developed country. They are temperamentally attuned to it, having driven all hard working Greeks abroad in search of opportunity.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

VTRunner
Advanced Forum-Runner

Greece
254 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  10:05:00  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

http://www.forbes.com/sites/billfrezza/2011/07/19/give-greece-what-it-deserves-communism/

What the world needs, lest we forget, is a contemporary example of Communism in action. What better candidate than Greece? They’ve been pining for it for years, exhibiting a level of anti-capitalist vitriol unmatched in any developed country. They are temperamentally attuned to it, having driven all hard working Greeks abroad in search of opportunity.




Αρθρο του Forbes??? Ειλικρινά δηλαδή του Forbes??
Που βγάζει τις λίστες με το ποιος έχει πιο πολλά λεφτά και την μεγαλυτερη επιρροή(και καλα)..
Σορρύ αδερφέ αλλά τη γνώμη του και την καλυμμένη εμπαθειά του δεν την λαμβάνω υπ'όψιν.


Μιχάλης-VTRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  10:13:03  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Δεκτόν, τι να σου πω, μπορώ να σου πω όχι..?
Και εγώ έχω πηγές που απαξιώ να τις διαβάσω. (βέβαια αν μπώ στην ουσία ξέρω που ακριβώς θα διαφωνήσω, απλά έχω διαφωνήσει τόσες φορές και δεν έχει νόημα μια ακόμα φορά).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

VTRunner
Advanced Forum-Runner

Greece
254 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  10:47:45  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

Δεκτόν, τι να σου πω, μπορώ να σου πω όχι..?
Και εγώ έχω πηγές που απαξιώ να τις διαβάσω. (βέβαια αν μπώ στην ουσία ξέρω που ακριβώς θα διαφωνήσω, απλά έχω διαφωνήσει τόσες φορές και δεν έχει νόημα μια ακόμα φορά).



Σαφώς και δεν μπορεις να μου πεις όχι όπως κι εγώ δεν θα σου πω ποτέ τι να διαβάσεις ή τι να μην διαβάσεις.
Απλά όταν το διάβασα μου έδωσε την αίσθηση σαν να φωνάζει ο εμπορος λευκής σαρκός που του ανακοινωσανε ότι το trafficking απαγορεύεται ότι αυτή η απόφαση εμποδίζει το ελεύθερο εμπόριο .
Κι εγώ πάντως δεν έχω διάθεση για διαφωνίες ούτε και χρόνο.

Καλημέρα

Μιχάλης-VTRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  11:48:52  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by gargadua

Αυτό που μ' αρέσει σε αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Τέρμα τα γνωστά στανταράκια που από 74 και μετά υπήρχαν σε κάθε κυβέρνηση από γιό μέχρι ανηψιό και ξάδελφο.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.



αυτο και αν είναι υπέρβαση... για την χώρα μας που φημίζεται για την αναξιοκρατία και για "τα δικά μας τα παιδιά" συνιστά πραγματικό άθλο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  13:45:20  Εμφάνιση Προφίλ
Ένας ορθολογιστής Μητροπολίτης (ΝΑΙ ...υπάρχουν και αυτοί)
----------------------------------------------------------


Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου προτείνει ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρούπολης
Δημοσιεύθηκε: 27/01/2015 3:10 μ.μ. Ενημερώθηκε: 27/01/2015 3:17 μ.μ.


Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου από τα δικαστήρια αλλά και την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων προτείνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, ο οποίος εκτιμά πως θα πρέπει να δίνεται πολιτικός όρκος.

"Νιώθω ενοχή όταν αναγκάζω βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν" σημειώνει μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ τονίζει πως ο θρησκευτικός όρκος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για όσους πιστεύουν ενώ για όσους δεν πιστεύουν είναι μια μεγάλη παρωδία.

Διευκρίνισε δε ότι, όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθειά του να μετατρέψει τους επαναστατημένους ραγιάδες σε πολίτες, πήρε την έννοια του όρκου από την Εκκλησία, την έκανε τελετή ορκωμοσίας και την έβαλε στα νεοσυσταθέντα τότε δικαστήρια αλλά και στον συγκροτούμενο δημόσιο τομέα. Η Εκκλησία (παρά την απαγόρευση του όρκου που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο) συγκατένευσε, από ανάγκη, καθώς έπρεπε να βοηθήσει στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους.

Αντί του όρκου στο ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει» και τα οποία μας τα ενέπνευσε ή όχι η Δημοκρατία.

Αναλυτικά στο κείμενό του ο Μητροπολίτης επισημαίνει πως "όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθειά του να μετατρέψει τους επαναστατημένους ραγιάδες σε πολίτες, πήρε την έννοια του όρκου από την Εκκλησία και την έκανε τελετή ορκομωσίας και την έβαλε στα νεοσυσταθέντα τότε δικαστήρια και στον τότε συγκροτούμενο δημόσιο τομέα. Η Εκκλησία (παρά την απαγόρευση του όρκου που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο) συγκατένευσε, από ανάγκη...έπρεπε να βοηθήσει στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, που μην ξεχνάτε ότι η Εκκλησία το ελευθέρωσε, το πλήρωσε και το πληρώνει μέχρι σήμερα.

Σήμερα, νομίζω πλέον ότι ο όρκος δεν χρειάζεται. Αισθάνομαι ευθύνη και ενοχή όταν με επίσημη εκκλησιαστική τελετή, "αναγκάζω" βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκίσουν... Επειδή, σίγουρα επιορκούν! Αυτό ομολογούν τα ειδικά δικαστήρια, όσα γίνονται κι όσα δεν γίνονται στη Χώρα.

Για μας τους χριστιανούς, η επίκληση του Ονόματος της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ή στην άλλη περίπτωση, στα δικαστήρια, όταν βάζουν το χέρι τους στο ιερό Ευαγγέλιο με τόση ευκολία και ελαστική συνείδηση! Ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει. Για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Όμως εμένα με απασχολεί η αμαρτία την οποία φορτώνεται εκείνος που ορκίζεται.

Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων.

Όχι να πετάμε τα άγια και τους μαργαρίτες...δεν είναι σωστό.

Ας ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει. Ή μας τα ενέπνευσε η Δημοκρατία ή δεν μας τα ενέπνευσε!

Βεβαίως είναι έτοιμος ο λαός μας σήμερα να ξεχωρίσει τα πράγματα. Ξέρει την Εκκλησία του, τη βιώνει ως χαρισματικό φορέα και από την άλλη βλέπει την αναγκαστική εμπλοκή της στα δημόσια πράγματα.

Θυμηθείτε τις ορκομωσίες στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές! Το πρόβλημα εμφανίστηκε στην ελλαδική κοινωνία ότι ήταν η επιμονή των Επισκόπων να ορκίσουμε τους αιρετούς. Θεός φυλάξοι! Το πρόβλημα για όσους δεξιούς κι αριστερούς εκλεγμένους δεν ήθελαν να ορκιστούν, όπως ακόμα ορίζει το Σύνταγμα, ήταν του συνταγματικού εισαγγελέα! Εμείς οι εκκλησιαστικοί πηγαίνουμε όπου μας προσκαλούν. Ανεπιθύμητοι δεν θέλουμε να είμαστε".


http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/27/politiki-thriskeutikos-orkos_n_6553902.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2015 :  14:40:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Ο Βαρουφάκης είπε ότι είμαστε πιστοί στην Ευρώπη και στο Ευρώ.
Δυστυχώς θα προσθέσω εγώ, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, το θέμα είναι θα πεισθεί οποιοσδήποτε έχει 5 δεκάρες πάνω του?
Επενδυτές, καταθέτες, μικροκαταθέτες κτλ?

Και ερώτηση προς τον SAM κυρίως.

Το PSI δεν ήταν κούρεμα του χρέους?
2τέτοια
Γιατί τότε το κράζαμε?
Γιατί τώρα θα είναι επιτυχία της νέα κυβέρνησης (θα είναι οκ) αλλά γιατί τότε δεν ήταν?

Edited by - Deorum on 28/01/2015 15:03:29
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 86 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000