Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογές 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 86

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2015 :  23:46:55  Εμφάνιση Προφίλ
Φασισμός είναι να κολλάς ταμπέλες και να πετάς βρισιές, αλλά θέλει και λίγο μυαλό για να το καταλάβει κανείς... Δεν πειράζει, ο καθείς πορεύεται με αυτά που έχει τελικά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  00:22:10  Εμφάνιση Προφίλ
Είναι λογικό και απόλυτα σεβαστό να μην άρεσε σε όλους το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, όπως και να μην αρέσουν σε όλους οι ως τώρα χειρισμοί της νέας κυβέρνησης. Θα περίμενα η ανησυχία και οι διαφωνίες να εκφράζονταν με επιχειρήματα, και όχι με ποιήματα δημοτικού ή με ειρωνίες σε σχολιαστές που προκαλούν σε (αδικαιολόγητες) απαντήσεις εκ μέρους τους, που εκτραχύνουν ακόμη περισσότερο τη κατάσταση.

Είναι η εύκολη λύση να αρχίσουν οι διαγραφές εκατέρωθεν, μόλις κάποιος δίνει την αφορμή. Προτιμάται να εφαρμόζεται το πνεύμα και όχι το γράμμα των κανόνων. Από κάθε πλευρά, και στο παρόν θέμα, μπορεί να βει κάποιος ατυχή ποστ και χαρακτηρισμούς. Είναι ανθρώπινο γνώρισμα, να ενοχλείται κάποιος μόνο για αυτά που γράφουν όσοι δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους.

Η ανοχή όμως όπως βλέπουμε οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα, ειδικά όταν κάποιοι το επιδιώκουν. Και επειδή η ανοχή ποτέ δεν είναι ανεξάντλητη, ελπίζω να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, και έστω από εδώ και πέρα αντί κάποια σχόλια να είναι επιπέδου νηπιαγωγείου, να αφιερώνουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να γράφουμε αξιόλογα ποστ. Αν πάλι κάποιος αδυνατεί να ορθώσει λόγο, καλό θα ήταν να μη χαλάει θέματα, όπως και όποιος θεωρεί ότι αδικείται, να μη καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς που του γυρίζουν μπούμεραγκ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  05:42:23  Εμφάνιση Προφίλ
Στη χώρα μας επιβλήθηκε η υπαγωγή στο ΔΝΤ και μάλιστα με ψευδή στοιχεία και με απόφαση προειλημμένη κατ΄ομολογία του ίδιου του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ Στρος Καν. Σε όσες χώρες έχει "εισέλθει" το ΔΝΤ (βλέπε Αργεντινή, Μεξικό, Ρουμανία κ.α.) τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά και οι κοινωνίες οδηγήθηκαν σε κατάρρευση και φτωχοποίηση. Εμείς υποφέρουμε επι πέντε χρόνια τα δεινά αυτής της αυθαίρετης υπαγωγής μεταξύ των οποίων είναι η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας, οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις, η υποτίμηση της εργασίας, η ανεργία, η καταπάτηση των στοιχειωδών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η αυθαιρεσία, η αστυνομική βία και καταστολή προκειμένου να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν πιθανή λαική εξέγερση, η κατάρρευση του δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, ξεπόύλημα της δημόσιας περιουσίας, κ.λ.π κ.λ.π, και μύρια όσα άλλα μας βρήκαν που για να τα περιγράψω θα χρειάζονταν πολλές σελίδες. Ας ρίξουμε και μια ματιά στις καταστροφικές συνέπειες σε κάπποιες απο τις 40 και πλέον χώρες που βρέθηκαν μπλεγμένες στον κανιβαλλικό ιστό του ΔΝΤ.

Ρουμανία (Μάρτιος 1999, δάνειο 12,9 δις ευρώ). Η χώρα απέλυσε 137.000 δημόσιους υπαλλήλους. Μείωσε μισθούς και συντάξεις. Αύξησε φόρους. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,1 %.
Ουγγαρία (στα τέλη του 2008 έλαβε δάνειο 12,5 δις ευρώ). Η χώρα κατάργησε το 13ο μισθό και τη 13η σύνταξη. Έκανε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων κατά 30%. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 6,1%.
Ουκρανία (Δάνειο το Νοέμβριο 2008) με περικοπές κρατικών δαπανών. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 15%.
Λετονία (το 2009 δάνειο 1,7 δις ευρώ). Το δημόσιο μείωσε μισθούς κατά 30%. Επέβαλε πάγωμα μισθών και συντάξεων. Η ανεργία εκτινάχτηκε στο 17%.
Ισλανδία (Οκτώβριος 2008 δάνειο 1,7 δις δολλάρια). επέβαλε μείωση κρατικών δαπανών κατά 10% και αύξηση επιτοκίων δανεισμού.
Βρεττανία (δανείστηκε το 1976 με 2,3 δις στερλίνες). Έκανε περιορισμούς κρατικών δαπανών.
Αργεντινή (δανείστηκε το 1999 με 7,2 δις δολάρια το 2000 με 39,7 δολλάρια) με μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% και πάγωμα καταθέσεων). Η ανεργία τινάχτηκε στο 40%. Παραιτήθηκε η κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση κήρυξε πτώχευση.
Μεξικό (δανείστηκε το 1995 με 30 δις δολλάρια). Το όριο της φτώχειας έφθασε το 50% του πληθυσμού. Απολύσεις 20% υπαλλήλων του Δημοσίου.
Ρωσία (δανεισμός 20 δις δολλάρια το διάστημα 1992-1996). Τελικά κήρυξε πτώχευση.
Τουρκία (δανεισμοί από το 1999 έως το 2004 με 21,5 δις δολλάρια), με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μείωση κρατικών δαπανών).

Αν θέλουμε η χώρα μας να ορθοποδήσει και να σταματήσει η κοινωνική κατάρρευση και η διεύρινση των ανισοτήτων, πρέπει να απεμπλακούμε απο τα μνημόνια και τον παρασιτικό ρόλο ΔΝΤ, και να λογοδοτήσουν όλοι όσοι επέβαλλαν και συντήρησαν αυτές τις δόλιες πολιτικές.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  08:10:31  Εμφάνιση Προφίλ
η ρουμανια παντως ειχε κ εχει μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ζουνε με συνταξεις 180 ευρω κ μισθο 220..τεραστιες διαφορες καθως στο φαναρι θα δεις καγιεν, ρειντζ ροβερ ή ντατσια στο 80%.αλλα απο την αλλη μαυρη οικονομια...εμεις στην Ελλαδα ειμαστε του νηπιαγωγειου μπροστα τους..οπως μου λενε κ πιο παλιοι αυτη η κατασταση υπηρχε και επι τσαουσεσκου απλως μετα το 89 εκτροχιαστηκε καθως οι ρουμανοι παθανε κατι αντιστοιχο με το 'συνδρομο της κατοχης' των γιαγιαδων μας..

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  09:46:24  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Και όσοι έχουν κάνει χημειοθεραπείες, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Συνήθως, άλλος σύντομα άλλος μετά από 10χρόνια πεθαίνει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chamav
Advanced Forum-Runner

Greece


366 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  11:20:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

Και όσοι έχουν κάνει χημειοθεραπείες, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Συνήθως, άλλος σύντομα άλλος μετά από 10χρόνια πεθαίνει.



Ατυχές και άκομψο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  11:54:03  Εμφάνιση Προφίλ
Προς το παρόν πάντως καλά το πάνε οι νέοι κυβερνώντες και με όμορφο τσαμπουκά, ελπίζω να έχουν και κάποιο/ους κρυφό/ους άσσο/ους στο μανίκι.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  11:59:28  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Δεν το καταλαβαίνω γιατί, ή μάλλον τώρα που το λες καταλαβαίνω γιατί μερικοί θα το έβλεπαν έτσι, απλά δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι εγώ με κόκκινες γραμμές σε παραδείγματα.
Γενικά δεν καταλάβαινω γιατί κάποια θέματα είναι υπεράνω αναφοράς, δεν μπορούμε να τα πιάνουμε στο στόμα μας, είναι τόσο άγιοι ή τόσο δογματικά αψεγάδιαστοι που δεν επιτρέπεται η αναφορά (πόσο μάλλον η κριτική) (πιάνεις στο στόμα σου ΑΥΤΟΝ) κτλ.
Πάντως αν ενοχλήθηκες απολογούμαι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  11:59:36  Εμφάνιση Προφίλ
Σπάνια κάθομαι να γράφω «σεντόνια» αλλά σήμερα κατ’ εξαίρεση θα το κάνω.

Τα τελευταία χρόνια, άνθρωποι από κάθε χώρο, από κάθε παράταξη, μιλούσαν για «προδότες πολιτικούς», ότι «όλοι είναι ίδιοι», πως «και οι 300 είναι πουλημένοι» κ.ά.

Στις πρώτες προσπάθειες μιας νέας κυβέρνησης (που οι εκπρόσωποί της δεν είναι στιγματισμένοι, ή έστω δεν πρόκαμαν ακόμα να στιγματιστούν) να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στους εξουσιαστές, στους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, πολλοί είναι αυτοί οι «πατριώτες» έλληνες που ξεκίνησαν να λοιδορούν και να προεξοφλούν ήττες. Ενδεχομένως σκεφτόμενοι οπαδικά όπως στο ποδόσφαιρο, επιθυμούν πρωτίστως να δικαιώσουν τις απόψεις τους.

Προσμένω και καιροφυλακτώ, πάντα κριτής κι επικριτής, να δω τις επόμενες κινήσεις, τις επόμενες εξελίξεις. Και πάντα να «αντιπολιτεύομαι» ενεργά εκείνους που επιβουλεύονται το μέλλον του λαού προς ίδιον όφελος. Λευκή επιταγή από μένα δεν θα πάρει κανείς. Θα με βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Αυτή δεν είναι άλλωστε η πραγματική έννοια της δημοκρατίας που κάποιοι τόσο επιδερμικά ευαγγελίζονται;

Τρέφω λοιπόν ΜΕΓΑΛΗ επιφύλαξη για την κυβερνητική πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Τρέφω όμως ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ επιφύλαξη για τον κόσμο εκείνο, και δεν είναι λίγοι, που σπεύδουν να κινδυνολογήσουν και να απορρίψουν εκ’ προοιμίου τις πρώτες κινήσεις … «ασέβειας» της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές τοκογλύφους.

Υ.Γ. 1 : Ας μην ξεχνάμε, ανάλογη στάση κρατούσαν κάποιοι «πατριώτες» την εποχή της πανίσχυρης Βέρμαχτ, όταν μια φτωχή κι αδύναμη Ελλαδίτσα προσπαθούσε μέσα από τους αγώνες του λαού της να σηκώσει κεφάλι. Ήταν οι ίδιοι που από φόβο για τα αντίποινα των ισχυρών, δεν δίσταζαν να λοιδορούν, να καταγγέλλουν, ακόμα και να προδίδουν αυτούς που με θυσίες κι αίμα κατάφεραν αργότερα να απελευθερώσουν τη χώρα.

Υ.Γ. 2 : Οι άνθρωποι Deorum ενίοτε νικιούνται από τις ασθένειες, χάνουν τη μάχη και πεθαίνουν. Οι λαοί, όση ευθύνη κι αν τους επιρρίψεις για τις επιλογές τους, δεν πεθαίνουν. Οι έννοιες «ελευθερία», «δικαιοσύνη», «ισονομία» δεν μπορούν να σβήσουν στο διηνεκές, γιατί είναι ιδέες. Και οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Οι λαοί λοιπόν συνεχίζουν και υπάρχουν. Λαβωμένοι, ταπεινωμένοι, πιο φτωχοί, αλλά υπάρχουν. Εκτός αν … οι «ισχυροί» της γης – που κάποιοι με την ανανδρία και τον φόβο, τους έκαναν ισχυρότερους – επιλέξουν το μεγαλύτερο εργαλείο καταστροφής για την επικράτησή τους : τον γενικευμένο πόλεμο. Όπου ο ένας «πεινασμένος» θα αντιπαλεύει τον απέναντι «ξυπόλυτο», προς όφελος των ισχυρών που είναι στο απυρόβλητο.
Άλλωστε ο Καζαντζάκης είχε πει : «μην ρωτάς αν θα νικήσεις, αν θα νικηθείς. Πολέμα»…

Υ.Γ. 3 : Κάποτε είχαμε έναν Nickp7 που μας είχε κάνει μπάχαλο το forum. Κατέληξε, μετά από ΠΟΛΛΕΣ επιπλήξεις να φάει ban διά παντός. Φίλε NickF, προσπάθησε να μην δικαιώσεις το όνομά σου σε αυτή την κατεύθυνση. Έχεις κάθε δικαίωμα να συμφωνήσεις, να διαφωνήσεις, να καταθέσεις τις απόψεις σου, τα επιχειρήματά σου. Έτσι, απλά, χωρίς να προκαλείς και να ειρωνεύεσαι.

Υ.Γ. 4 : Χθες βράδυ, αλλά και πολλές φορές στο παρελθόν, βρέθηκα με συγγενείς και φίλους όπου συμφάγαμε και συζητήσαμε – για τι άλλο – και για τι πολιτικές εξελίξεις. Σε κάποια συμφωνήσαμε, σε πολλά διαφωνήσαμε. Υψώθηκαν οι φωνές, πετάχτηκαν φλέβες έξω, ανέβηκε η πίεση εκατέρωθεν. Μέχρι εκεί όμως. Ακόμα κι έτσι, εγώ το αποκαλώ «πολιτισμό». Γιατί παρόλη την ένταση, η κουβέντα και η συνάντηση έκλεισε σε φίλιο κλίμα. Κι αυτό γιατί ο κάθε ένας αναγνώρισε το δικαίωμα του άλλου να λέει την άποψή του. Και θα το ξανακάνουμε.
Όπως, π.χ. κι εδώ πέρα, εγώ με τον Rigelian. Που όσο πολιτικά άσπονδοι είμαστε, τόσο συνεχίζουμε και χαμογελάμε παρέα στις δρομικές κι άλλες συνευρέσεις. Γιατί εν’ τέλει, όσα μας ενώνουν (και δεν εννοώ μόνο τα δρομικά) είναι περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν.
Καλημέρα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  12:14:30  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Συμφωνώ σε όλα πλήν της πολιτικής ερμηνείας που δίνεις στον δανεισμό (τοκογλυφους, εξουσιαστές κτλ).!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  12:41:12  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

Συμφωνώ σε όλα πλήν της πολιτικής ερμηνείας που δίνεις στον δανεισμό (τοκογλυφους, εξουσιαστές κτλ).!


Δώσε Γιώργο ότι ερμηνεία θέλεις εσύ σε αυτές τις λέξεις.
Φτάνει που υπάρχουν σημεία σύγκλισης.

Και να αξιωθούμε να σμίξουν οι δρόμοι μας,
οι δρόμοι "αριστερών" - "δεξιών",
να αναγνωρίσουμε ο ένας στον άλλο
περισσότερο τα προτερήματα
παρά τα ελαττώματα.

Να αναγνωρίσουμε στον "απέναντι"
ότι μήτε ... κονσερβοκούτια κρατάει,
μήτε προδοσίες δοκεί.

Και να μην δοθεί ξανά η ευκαιρία στους ποιητές
να γράψουν τέτοια ποιήματα :
https://www.youtube.com/watch?v=7oNDdC37kqU

Καλή αντάμωση
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  12:47:21  Εμφάνιση Προφίλ
Μπράβο Διαμαντή...

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  14:02:03  Εμφάνιση Προφίλ
διαμαντη με βρισκεις απολυτα συμφωνο, ετσι νιωθω παρατηρωντας (ισως) τα πραγματα απο λιγο πιο μακρια, αλλα με την ιδια αγωνια...και για μην μπω στα επιμερους, μιας κ αναφερθηκε(ς) στον ριγκο, βαζελος εγω, γαυρος, αυτος, βραζιλια αυτος, αργεντινη εγω, πελε αυτος, μαραντονα εγω (για το μεσι-ροναλντο δεν εχουμε μιλησει)...αλλα παντα συντρεχτες...

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  14:13:27  Εμφάνιση Προφίλ
Εγω στο θεμα της "ρηξης" με τους εταιρους πιστευω οτι κ οι δυο πλευρες δειχνουν τα δοντια τους κ στη συνοδο κορυφης θα κανουν πισω κ οι δυο,βεβαια επειδη παιζεται η πορεια της Ευρωπης για τις επομενες δεκαετιες,ισως τελικα οι Γερμανοι να μην κανουν ουτε μισο βημα πισω,εαν πραγματι υπαρχει εστω ενα μικρο "ρηγμα"εναντια στον ζουρλομανδυα της λιτοτητας απο Ιταλους κ Γαλλους,μενει να δουμε εαν θα το εκμεταλλευτει σωστα η νεα κυβερνηση.
Για τα οποια θετικα η αρνητικα της νεας κυβερνησης(αναλογα την οπτικη του καθεν
ος) ειναι λιγο νωρις να κρινουμε,η Ιστορια τα τελευταια χρονια "τρεχει" πιο γρηγορα απο οτι συνηθως κ σε πολυ λιγους μηνες θα εχουμε πολλα να πουμε.
Τελος συμφωνω με την τελευταια φραση ενος αρθρου της ουασ.ποστ...ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος εαν οι Γερμανοι μαθαιναν απο την Ιστορια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  15:04:44  Εμφάνιση Προφίλ
Α, επισης συμφωνω απολυτα με οσα εγραψε ο συντρεχτης Diamantis.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 86 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000