Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογές 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 86

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  17:42:28  Εμφάνιση Προφίλ
Ο Μάρξ είχε δίκιο! - Μέρος Α'

Η κρίση του καπιταλισμού συνοδεύεται από μια κρίση στην αστική σκέψη: η φιλοσοφία, οι οικονομικές επιστήμες, η ηθική - όλα βρίσκονται σε κρίση. Αντί της προηγούμενης αισιοδοξίας των αστών που δήλωναν με βεβαιότητα ότι ο καπιταλισμός είχε λύσει όλα τα προβλήματά του, τώρα κερδίζει έδαφος μια όλο και διευρυνόμενη κατάθλιψη. Όχι πολύ καιρό πριν, ο Γκόρντον Μπράουν ανήγγειλε θριαμβευτικά το τέλος των κρίσεων. Μετά από τη συντριβή του 2008 αναγκάστηκε να φάει τα λόγια του.

Α' μέρος
Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της κρίσης του ευρώ δείχνει ότι η αστική τάξη δεν έχει ιδέα πώς να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ιταλίας, που με τη σειρά τους απειλούν το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος και ακόμη και την ίδια την ΕΕ. Αυτός είναι ένας πιθανός καταλύτης για μια νέα οικονομική κατάρρευση σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία θα είναι ακόμα βαθύτερη από την κρίση του 2008.

Η πρόβλεψη του Μαρξ για την κρίση υπερπαραγωγής ρίχτηκε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Όσοι επέμεναν στην άποψη του Μαρξ, ότι δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα σπαράσσεται από άλυτες αντιφάσεις και περιέχει μέσα του τους σπόρους της καταστροφής του, θεωρούνταν απλά ανίδεοι. Είχε η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης καταδείξει τελικά την αποτυχία του κομμουνισμού; Η ιστορία είχε τελειώσει τελικά με το θρίαμβο του καπιταλισμού ως του μόνου δυνατού κοινωνικοοικονομικού συστήματος ;

Αυτό ήταν τότε. Αλλά σε διάστημα μόλις 20 ετών (όχι μια μεγάλη περίοδος στα χρονικά της ανθρώπινης κοινωνίας) ο τροχός της ιστορίας έχει γυρίσει 180 μοίρες. Και τώρα οι πρώην κριτικοί του Μαρξ και του μαρξισμού τραγουδάνε άλλο τραγούδι. Ξαφνικά, οι οικονομικές θεωρίες του Καρλ Μαρξ λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη πράγματι. Το Das Kapital (Το Κεφάλαιο του Μαρξ) είναι τώρα μπεστ σελερ στη Γερμανία. Ένας αυξανόμενος αριθμός οικονομολόγων ξεφυλλίζει τώρα τις σελίδες του, ελπίζοντας να βρει μια εξήγηση για το τι έχει πάει στραβά.

<>Κρίση στις αστικές οικονομικές επιστήμες<>

Ο λόγος για αυτήν την παράξενη μεταστροφή δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Όλες οι θεωρίες των επίσημων αστών οικονομολόγων διεψεύσθησαν από τα γεγονότα. Οι οικονομολόγοι ήταν ανίκανοι να προβλέψουν έστω και ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα των τελευταίων τριάντα ετών. Δεν πρόβλεψαν την παρούσα κρίση (στην πραγματικότητα, αρνήθηκαν την ίδια την δυνατότητά του να υπάρξει κρίση), αλλά σε τελική ανάλυση, δεν κατάφεραν να προβλέψουν και την ανάπτυξη που προηγήθηκε.

Κανένας πλέον δεν παίρνει σοβαρά τους αστούς οικονομολόγους. Δεν είναι απορίας άξιο ότι μερικές μεγάλες εταιρίες προτιμούν να συμβουλεύονται επαγγελματίες αστρολόγους πριν αποφασίσουν πού θα επενδυθούν τα χρήματά τους. Οι τελευταίοι ίσως να έχουν μεγαλύτερη αξία από τα έργα των αστών οικονομολόγων, σε κάθε περίπτωση το ποσοστό επιτυχίας τους δεν θα έχει μεγάλη διαφορά.

Τον Ιούλιο του 2009, μετά από την έναρξη της κρίσης, ο Economist πραγματοποίησε ένα σεμινάριο στο Λονδίνο για να συζητήσει το θέμα: «Τι πάει στραβά με την οικονομική επιστήμη;» Αυτό αποκάλυψε ότι για ένα όλο και μεγαλύτερο αριθμό οικονομολόγων η επικρατούσα θεωρία δεν έχει καμία αξία. Ο βραβευμένος με Νόμπελ, Paul Krugman αναγνώρισε πραγματικά ότι «τα τελευταία 30 χρόνια, τα αποτελέσματα στην ανάπτυξη της μακροοικονομικής θεωρίας, στην καλύτερη περίπτωση, ήταν θεαματικά άχρηστα ή, στη χειρότερη περίπτωση, άμεσα επιβλαβή.»

Αυτή η φράση αποτελεί ένα ταιριαστό επιτάφιο για τις θεωρίες της αστικής οικονομίας. Τίποτα που να έχει συμβεί από τότε δεν μας δίνει οποιοδήποτε λόγο να αμφιβάλουμε. Η Ελληνική κρίση που απειλεί τώρα να τραβήξει το σύνολο της Ευρώπης στην άβυσσο, βυθίζει το ευρώ και διασπά ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζει εμφατικά την πλήρη ανικανότητα είτε των οικονομολόγων είτε των πολιτικών να προτείνουν μια λύση.

Στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία διέξοδο. Ότι και να κάνουν θα είναι λάθος. Ακόμα κι αν (όπως είναι αρκετά πιθανό) αποφασίσουν να ρίξουν χρήματα στην Ελλάδα, οι αγορές θα στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες χώρες: Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, ακόμη και Γαλλία. Μάταια παραπονιέται η Ανγκελα Μέρκελ για την «ανευθυνότητα» των οίκων αξιολόγησης. Αυτά είναι τα έργα της «ελεύθερης αγοράς» την οποία όλοι αποδέχονται. Δεν μπορείτε να αποδέχεστε την οικονομία της αγοράς και να παραπονιέστε για τα αποτελέσματα της.

Τέσσερα χρόνια μετά από την πρώτη κρίση ο κόσμος οδεύει τώρα για μια νέα κατάρρευση, την οποία τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει. Τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων θα υποστούν τις συνέπειες. Η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη, σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από τη δεκαετία του '30 και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι η όξυνση της ταξικής πάλης παντού.

<>Ολόκληρα έθνη χρεοκοπούν<>

Η πρώτη φάση της κρίσης που άρχισε το 2008 χαρακτηρίστηκε από την κατάρρευση των μεγάλων τραπεζών. Ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου σώθηκε μόνο χάρη στα ογκώδη πακέτα των δισεκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ που δόθηκαν από το κράτος. Αλλά πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: τι απέμεινε από την παλιά ιδέα ότι η ελεύθερη αγορά, αν αφεθεί μόνη της, μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα; Τι απέμεινε από την παλιά ιδέα της μη επέμβασης του κράτους;

Η τεράστια χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα στις τράπεζες δεν έλυσε τίποτα. Η κρίση δεν έχει επιλυθεί. Έχει μετατοπιστεί απλώς επάνω στα κράτη. Το μόνο που συνέβη είναι ότι αντί ενός ογκώδους ελλείμματος τραπεζών έχουμε μια μεγάλη μαύρη τρύπα στο δημόσιο χρέος. Και ποιος θα πληρώσει για αυτό; Όχι βέβαια οι τραπεζίτες οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στην παγκόσμια οικονομική καταστροφή, έχουν τσεπώσει τα βγαλμένα με αίμα χρήματα των φορολογουμένων και τώρα απολαμβάνουν τα κέρδη τους και χαρίζουν στα golden boys γενναιόδωρα μπόνους.

Όχι! Τα ελλείμματα για τα οποία οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί παραπονιούνται τόσο πικρά πρέπει να πληρωθούν από τα φτωχότερα και πιο ανυπεράσπιστα τμήματα της κοινωνίας. Ξαφνικά δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα για τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους ανέργους, αλλά υπάρχει πάντα άφθονο χρήμα για τους τραπεζίτες. Αυτό σημαίνει ένα καθεστώς μόνιμης λιτότητας. Αλλά αυτό δημιουργεί μόνο νέες αντιφάσεις. Με τη μείωση της ζήτησης μειώνεις και την αγορά και επιδεινώνεις έτσι την κρίση υπερπαραγωγής.

Τώρα οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια νέα κατάρρευση, όταν τα νομίσματα και οι κυβερνήσεις θα καταρρεύσουν, απειλώντας το ίδιο το οικοδόμημα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Και παρά τα όσα λένε οι πολιτικοί για την ανάγκη να συγκρατηθεί το έλλειμμα, τα χρέη, έχοντας φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, δεν μπορούν να ξεπληρωθούν. Η Ελλάδα είναι ένα γραφικό παράδειγμα αυτού του γεγονότος. Το μέλλον θα οδηγήσει σε μια ακόμα βαθύτερη κρίση, κατάρρευση στο βιοτικό επίπεδο, νέα επίπονα μέτρα για τους εργαζομένους. Αυτό το μίγμα είναι η συνταγή για την όξυνση της ταξικής πάλης σε ένα ανώτερο επίπεδο. Είναι μια συστημική κρίση του καπιταλισμού σε μια παγκόσμια κλίμακα.
Alan Woods

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  18:15:57  Εμφάνιση Προφίλ
Κατι ακομα που δειχνει την καταντια της" Ευρωπης των λαων"κ της Δημοκρατιας ηταν η αντιδραση Σοιμπλε στην επιστολη της ελ.κυβ. πριν το eurogrup, κατι που ξενισε πολλους στην Ευρωπη αλλα κ στη Γερμανια,εκτος κ αν οι υπ. οικ. της ΕΖ εχουν παει στο ΚΕΠ της γειτονιας τους κ εχουν κανει εξουσιοδοτηση στους γερμανους κ χαζευοντας βιτρινες στις Βρυξελες βρισκουν λιγο χρονο να πανε στο eurogrup να υπογραψουν τα κειμενα των γερμανων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  18:57:52  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
quote:
Originally posted by sam

Ελα να ευθυμήσουμε λίγο

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/epiko-vinteo-h-xip-xop-kontra-varoyfakh-ntaiselmploym.3319840.html


(ρε γιώργο τρέχεις σε καναν αγώνα? Σε λυπήθηλα πάλι σημερα γιατί ηταν μαματη η μέρα και το χιονισμένο τοπίο πάνω. Αλλα με τις φωτογραφίες πρέπει να χεις φάει γερή ήττα. Θα εισηγηθούμε στη καλη μας αριστερή κυβέρνηση να γίνονται και αγώνες για φωτογράφους... Ολα θα τα κανει ο καλός μας Τσίπρας



Αφήστε τα παιδιά, καλά κάνετε και με λυπάστε ...
γιαυτό φροντίζετε να αγοράζετε φωτογραφίες μου, να μην κουβαλάτε αυτό το βάρος στην συνείδησή σας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  19:11:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Και μιας και λέμε για εκλογές...

Κοιτάξτε εδώ πραγματική δημοκρατία!
100% πήρε!

Με το 100% των ψήφων εξελέγη στη βορειοκορεατική Βουλή ο Κιμ Γιόνγκ-ουν
Αποχή 0%, στήριξη 100%. «Αυτό είναι μία έκφραση [...] της απόλυτης στήριξης του λαού, και της βαθύτατης εμπιστοσύνης που τρέφει για τον ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν».



Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/253571/me-to-100-ton-psifon-exelegi-sti-voreiokoreatiki-vouli-o-kim-giong-oun/#ixzz3SUjmDien
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  19:11:23  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

Τι λετε για τον γλεζο;



Καμία απάντηση, μπορεί να μην άκουσαν τι είπε ο σ. Γλέζος, παραθέτω εδώ τη δήλωσή του:

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

»Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

»Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

»Κρίμα και πάλι κρίμα.

»Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

»Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

»Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

»Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

»Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.»


Πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν:


«Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού»


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  21:20:23  Εμφάνιση Προφίλ
Η γνωμη μου ειναι οτι ο Γλεζος απο τη μερια του εχει δικιο,το ιδιο θα λενε κ οσοι αλλοι περασαν κατοχη κ εξοριες,η μαχη που εδωσε ο Συριζα ηταν πιστευω εντιμη αλλα ανιση,μια μικρη χωρα απεναντι σε μεγαθηρια,στο λακκο με λιονταρια κ υαινες,προσωπικα πιστευα οτι θα λυγιζαν πιο γρηγορα αλλα δεν ειχαν το"δικαιωμα"να ερθουν σε ρηξη γιατι οι περισοτεροι δεν τους ψηφισαν γι'αυτο.Αυτο που εβλεπα ηταν προσφυγη σε δημοψηφισμα(κατι που μπορει να γινει αν στραβωσουν τα πραγματσ αργοτερα)ολοι γνωριζουμε την απαντηση ειδικα με αδεια ΑΤΜ κ φυσικα μετα οι Γερμανοι θα ζηταγαν τον ουρανο με τα αστρα,ο Τσιπρας θα δηλωνε ανοχυρωτη πολη κ θα υπεγραφε μεχρι κ σε χαρτοπετσετες.VAE VICTIS.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratus
Elite Forum-Runner

Greece
2382 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  21:34:19  Εμφάνιση Προφίλ
Κατι για να ευθυμησουμε και λιγο


---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
O σοφός παίρνει περισσότερα από τον εχθρό του από ότι ο χαζός από το φίλο του.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  23:33:06  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by stratus

Κατι για να ευθυμησουμε και λιγο


---------------------------
XΡΗΣΤΟΣ
O σοφός παίρνει περισσότερα από τον εχθρό του από ότι ο χαζός από το φίλο του.



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2015 :  23:37:17  Εμφάνιση Προφίλ
Stratus έχεις απόλυτο δίκιο!

Όσο για την έκκληση του κυρίου Γλέζου
για να δουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αντιδράσουν
μοιάζει σαν τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που έβριζαν πριν από χρόνια
τη βουλή και τους υπεύθυνους για μια κατάσταση
που τα τελευταία 30 χρόνια την δημιούργησαν οι ίδιοι

Πώς τόπε ο Χριστός πριν από 2015 χρόνια;
Από ΟΥΑΙ... αρχίζει
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  22:08:32  Εμφάνιση Προφίλ
http://www.iefimerida.gr/news/192944/sklirotero-arthro-poy-graftike-pote-gia-ton-varoyfaki-o-anthropos-poy-pire-sto-laimo-toy

http://lykavitos.gr/archives/174664

Σκληρά άρθρα και τα δύο πράγματι..

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  23:52:45  Εμφάνιση Προφίλ
Το πρώτο "άρθρο" (άποψη κάποιου σε κάποιο -αγνωστο σε μένα τουλάχιστον- blog, απο ότι κατάλαβα) δεν το διάβασα καν...

Το δεύτερο όμως μου κίνησε το ενδιαφέρον καθώς μας μεταφέρει όπως λέει τη μετάφραση του άρθρου της έγκυρης Le Μonde. Kαι μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί μου δημιουργήθηκε η απορία πόσο μάγκες είναι τα Γαλλάκια και κάνουν και αυτοί λογοπαίγνιο με τη λέξη Βαρουφάκης αφού το άρθρο τους καταλήγει!!!! όπως γράφει ο έλληνας δημοσιοκάφρος στο:

"Aπό τα καραγκιοζιλίκια της “διαπραγμάτευσης” του (Μπ)αρουφάκη η Ελλάδα τελικά σύρθηκε να υπογράψει την πιο εξευτελιστική συμφωνία από το ξεκίνημα των Μνημονίων"

Χμμμ.... Το θέμα εδω είναι ότι ή κάνουμε ρεπορτάζ ...ή λέμε άποψη. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ (και έτσι δεν γίνεται νά κάνεις ρεπορτάζ για ένα "αρθρο" της Le monde που υποτίθεται μας το μεταφράζεις και να ξεκινάς με το "Το άρθρο για τον ΜΠαρουφάκη" και αυτό να είναι δείγμα της αξιοπιστίας σου στη μετάφραση για να να σε πάρει κάποιος σοβαρά.

Όπως γράφουν λοιπόν ΚΑΙ στα σχόλια του ελληνικού "ρεπορταζ" για το άρθρο της Le Monde καμία σχέση το κείμενο (και καλά) αλλά και γενικά το ύφος/πνεύμα της γαλλικής εφημερίδας με το ότι γράφει το άρθρο (σιγά μή δεν το περίμενες βέβαια με το "Μπαρουφάκης" που πα πριν)

Το γαλλικό άρθρο εδω:

http://www.lemonde.fr/economie/article/2015/02/21/a-bruxelles-le-style-varoufakis-ne-passe-pas_4580967_3234.html

Δόξα το θεό λίγα γαλλικά κάναμε και κάτι έχει μείνει αλλά και γαλλικά να μην ήξερες τη φράση"

"A Bruxelles, beaucoup considèrent que l’attitude de ce Gréco-Australien, brillant économiste, n’a pas aidé à la résolution du conflit entre son pays et le reste de l’Europe."

τη καταλαβαίνεις και με τα αγγλικά.


Μη μασάμε λοιπόν ότι μας σερβίρουν κατα βούληση συγκεκριμένα παπαγαλάκια

Edited by - sam on 23/02/2015 23:55:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  00:11:15  Εμφάνιση Προφίλ
Και για όσους τα θέλουν και έτοιμα η λέξη "brillant" (χωρίς εισαγωγικά) σημαίνει ΛΑΜΠΡΟΣ ...δεν σημαίνει καραγκιόζης και το άρθρο αναρωτάται -και σωστά κάνει- εάν οι Βρυξέλες (/και οι συντηρητικοί συνομιλητές του Βαρουφάκη) είναι έτοιμοι για αυτόν και το στυλ του (εννοώντας ξεκάθαρα οτι και οι ίδιοι κουβαλούν αρκετά κόμπλεξ αλλά και κάποιοι πολυ λιγότερα προσόντα). Χαρακτηριστικό επίσης ότι τους αποκαλεί "πολιτισμένους" ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ...

Edited by - sam on 24/02/2015 01:11:22
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  00:32:00  Εμφάνιση Προφίλ
Για όποιον (κάνει ότι) δεν κατάλαβε πως γίναμε ρόμπα από την "διαπραγμάτευση" και ότι δεν κερδίσαμε τίποτα αλλά και για όποιον θέλει να δει πως μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι, ας διαβάσει τι δήλωσε ο Γιούνκερ, πρόεδρος της Κομισιόν και θεωρούμενος φιλέλληνας και υποστηρικτής μας γενικά:


«Είναι αυτονόητο ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει να τηρηθούν» δηλώνει για την Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια συνέντευξη – ποταμό σε στη γερμανική εφημερίδα Wirtschafts Woche. Αναγνωρίζει ότι τα προγράμματα βοήθειας έπληξαν τον ελληνικό λαό, ωστόσο προσθέτει πως «δεν ήταν οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», ενώ αφήνει αιχμές για τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «όταν βρίζει κανείς τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα (...) δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης».

Ειδικότερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξή του τονίζει ότι «έως το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Θα εργαστώ μέρα-νύχτα ώστε να το πετύχουμε και μάλιστα με την απαιτούμενη κοινωνική ισορροπία. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει αν τηρηθούν. Αυτό πρέπει να αποτελεί τη βάση για κάθε νέα συμφωνία».

«Μέχρι τώρα δεν συνάντησα πολύ μεγάλη πείρα. Αλλά δεν πρέπει να βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα από αυτό. Δεν έπεσε από τον ουρανό ποτέ κανένας ειδικός - ούτε στην Ελλάδα», δηλώνει ο κ. Γιουνκέρ, απαντώντας σε ερώτηση αν οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι «τόσο άπειροι ή απλώς μόνο θρασείς», αλλά τονίζει ότι «πρέπει να υποδεχτούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση φιλικά - αν και υψηλόβαθμοι έλληνες πολιτικοί πλειοδοτούν στην επιλογή των λέξεων». Όταν ένας πρωθυπουργός «βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης, αλλά οδηγεί σε αναγέννηση των δυσάρεστων αισθημάτων.

«Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικείς προνόμια που δεν έχουν άλλα κράτη» τονίζει επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε θα υπάρξουν έξι ευρωπαϊκά κράτη που έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό, και επιπρόσθετα θα πρέπει να υιοθετήσουν το ελληνικό πρόγραμμα στα κοινοβούλιά τους (...) ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα είναι υψηλότερος από την Ισπανία ή τη Σλοβακία» διευκρινίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής.

«Εξηγώ υπομονετικά ότι η Ευρωζώνη δεν αποτελείται μόνο από μία δημοκρατία, αλλά και από 18 άλλες, τις οποίες πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του. Eξηγώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία προνόμια τα οποία δεν έχουν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από την κοιλάδα των δακρύων... Ο πληθυσμός του δεν θα καταλάβει γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση» πρόσθεσε δε.

Η εξυπηρέτηση του χρέους είναι σε μερικές χώρες υψηλότερη από ό,τι στην Ελλάδα, τονίζει ακόμη ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει:«Όταν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε αυτό σημαίνει ότι στις χώρες με υψηλότερη εξυπηρέτηση χρέους η οικονομική κατάσταση θα έπρεπε να είναι ακόμη λιγότερο βιώσιμη. Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να παίζουν με τη φωτιά».

Ερωτηθείς δε για ενδεχόμενο Grexit απάντησε ότι «αν έλεγα ότι αυτή είναι μια πραγματική ανησυχία, τότε αυτόματα θα γινόταν πραγματική ανησυχία... Η Ελλάδα είναι ένα μόνιμο μέλος της ‘ευρωοικογένειας’ (...) Δεν μού αρέσει αυτή η ολισθηρή, περιστρεφόμενη γύρω από το όνομα της Ελλάδα, απλούστευση (...)». «Δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» ξεκαθαρίζει.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει πάντως ότι η Ευρωζώνη είναι επαρκώς προστατευμένη από ένα Grexit, έχοντας διαμορφώσει από το 2012 και έπειτα τα απαιτούμενα «τείχη προστασίας». «Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να προσεγγίσουμε την προοπτική της αποχώρησης μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ... Αν και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι λιγότερο μεγάλος από ό,τι ήταν, εξακολουθεί να υπάρχει ένα συστημικό πολιτικό ρίσκο» σημειώνει ο λουξεμβούργιος πολιτικός.

Αναφερόμενος στην κακή προδιάθεση μεταξύ των Ελλήνων για τα προγράμματα διάσωσης, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ υποστηρίζει ότι «στα προγράμματα της τρόικας περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν αφαιρέσει από τον μέσο Έλληνα την διάθεση για ζωή» και προσθέτει ότι «ποτέ δεν δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα νέου ξεκινήματος, διότι ο κάθε Έλληνας είχε την αίσθηση ότι είχε πληγωθεί η αξιοπρέπειά του, συνέβαινε ότι κάτι άδικο», ενώ οι άνθρωποι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι δεν ευθύνονται για τα προβλήματα στη χώρα τους. «Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν», τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του ελληνικού κράτους, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι «το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί λιγότερο καλά από ό,τι αλλού» και υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει πχ. Κτηματολόγιο», ενώ «πέρα από αυτό, υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα», για να καταλήξει παρατηρώντας ότι «η Ελλάδα έχει την τάση όλα αυτά να τα ξεχνάει». Ο ίδιος πάντως επισημαίνει ότι καταβάλλεται τώρα προσπάθεια να εξοπλιστεί διοικητικά το ελληνικό κράτος. «Πρέπει να δοθεί βοήθεια με διάφορες μορφές. Η είσπραξη των φόρων παραμένει πρόβλημα το οποίο είναι δύσκολα κατανοητό από τους βορειοευρωπαίους. Δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση έναντι του ίδιου του κράτους σου, όταν πολίτες, κατά τον προεκλογικό αγώνα, σταματούν να πληρώνουν φόρους διότι περιμένουν ότι, υπό τον κ. Τσίπρα, δεν θα πρέπει πλέον να πληρώσουν. Αλλά κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Περιμένω ότι τώρα θα υπάρξει ένα διάλειμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο όμως δεν πρέπει να κρατήσει πάρα πολύ», τονίζει ο κ. Γιουνκέρ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  00:39:50  Εμφάνιση Προφίλ
Το μέλλον του στο Χελλάντα πώς διαγράφεται;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  00:53:54  Εμφάνιση Προφίλ
Τι ωραία να είμασταν όπως στα δικαστήρια λέει ...όπου για να πεις κάτι θα έπρεπε να μπορείς και να το τεκμηριώσεις... ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ πηγή. Άξιόπιστη/Ανεξάρτητη μετάφραση. Οχι cherry picking κτλ κτλ. Και μετα να συζητήσεις σοβαρά με κάποιον.

Αλλα τι ζητάω... ψιλά γράμματα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 86 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000