Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογές 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 86

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  08:36:45  Εμφάνιση Προφίλ
Πονάει πολύ η αλήθεια, το καταλαβαίνω...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  09:20:21  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Gypaetos

Για όποιον (κάνει ότι) δεν κατάλαβε πως γίναμε ρόμπα από την "διαπραγμάτευση" και ότι δεν κερδίσαμε τίποτα αλλά και για όποιον θέλει να δει πως μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι, ας διαβάσει τι δήλωσε ο Γιούνκερ, πρόεδρος της Κομισιόν και θεωρούμενος φιλέλληνας και υποστηρικτής μας γενικά:


«Είναι αυτονόητο ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει να τηρηθούν» δηλώνει για την Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια συνέντευξη – ποταμό σε στη γερμανική εφημερίδα Wirtschafts Woche. Αναγνωρίζει ότι τα προγράμματα βοήθειας έπληξαν τον ελληνικό λαό, ωστόσο προσθέτει πως «δεν ήταν οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», ενώ αφήνει αιχμές για τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «όταν βρίζει κανείς τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα (...) δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης».

Ειδικότερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξή του τονίζει ότι «έως το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Θα εργαστώ μέρα-νύχτα ώστε να το πετύχουμε και μάλιστα με την απαιτούμενη κοινωνική ισορροπία. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει αν τηρηθούν. Αυτό πρέπει να αποτελεί τη βάση για κάθε νέα συμφωνία».

«Μέχρι τώρα δεν συνάντησα πολύ μεγάλη πείρα. Αλλά δεν πρέπει να βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα από αυτό. Δεν έπεσε από τον ουρανό ποτέ κανένας ειδικός - ούτε στην Ελλάδα», δηλώνει ο κ. Γιουνκέρ, απαντώντας σε ερώτηση αν οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι «τόσο άπειροι ή απλώς μόνο θρασείς», αλλά τονίζει ότι «πρέπει να υποδεχτούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση φιλικά - αν και υψηλόβαθμοι έλληνες πολιτικοί πλειοδοτούν στην επιλογή των λέξεων». Όταν ένας πρωθυπουργός «βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης, αλλά οδηγεί σε αναγέννηση των δυσάρεστων αισθημάτων.

«Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικείς προνόμια που δεν έχουν άλλα κράτη» τονίζει επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε θα υπάρξουν έξι ευρωπαϊκά κράτη που έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό, και επιπρόσθετα θα πρέπει να υιοθετήσουν το ελληνικό πρόγραμμα στα κοινοβούλιά τους (...) ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα είναι υψηλότερος από την Ισπανία ή τη Σλοβακία» διευκρινίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής.

«Εξηγώ υπομονετικά ότι η Ευρωζώνη δεν αποτελείται μόνο από μία δημοκρατία, αλλά και από 18 άλλες, τις οποίες πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του. Eξηγώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία προνόμια τα οποία δεν έχουν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από την κοιλάδα των δακρύων... Ο πληθυσμός του δεν θα καταλάβει γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση» πρόσθεσε δε.

Η εξυπηρέτηση του χρέους είναι σε μερικές χώρες υψηλότερη από ό,τι στην Ελλάδα, τονίζει ακόμη ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει:«Όταν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε αυτό σημαίνει ότι στις χώρες με υψηλότερη εξυπηρέτηση χρέους η οικονομική κατάσταση θα έπρεπε να είναι ακόμη λιγότερο βιώσιμη. Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να παίζουν με τη φωτιά».

Ερωτηθείς δε για ενδεχόμενο Grexit απάντησε ότι «αν έλεγα ότι αυτή είναι μια πραγματική ανησυχία, τότε αυτόματα θα γινόταν πραγματική ανησυχία... Η Ελλάδα είναι ένα μόνιμο μέλος της ‘ευρωοικογένειας’ (...) Δεν μού αρέσει αυτή η ολισθηρή, περιστρεφόμενη γύρω από το όνομα της Ελλάδα, απλούστευση (...)». «Δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» ξεκαθαρίζει.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει πάντως ότι η Ευρωζώνη είναι επαρκώς προστατευμένη από ένα Grexit, έχοντας διαμορφώσει από το 2012 και έπειτα τα απαιτούμενα «τείχη προστασίας». «Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να προσεγγίσουμε την προοπτική της αποχώρησης μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ... Αν και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι λιγότερο μεγάλος από ό,τι ήταν, εξακολουθεί να υπάρχει ένα συστημικό πολιτικό ρίσκο» σημειώνει ο λουξεμβούργιος πολιτικός.

Αναφερόμενος στην κακή προδιάθεση μεταξύ των Ελλήνων για τα προγράμματα διάσωσης, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ υποστηρίζει ότι «στα προγράμματα της τρόικας περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν αφαιρέσει από τον μέσο Έλληνα την διάθεση για ζωή» και προσθέτει ότι «ποτέ δεν δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα νέου ξεκινήματος, διότι ο κάθε Έλληνας είχε την αίσθηση ότι είχε πληγωθεί η αξιοπρέπειά του, συνέβαινε ότι κάτι άδικο», ενώ οι άνθρωποι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι δεν ευθύνονται για τα προβλήματα στη χώρα τους. «Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν», τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του ελληνικού κράτους, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι «το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί λιγότερο καλά από ό,τι αλλού» και υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει πχ. Κτηματολόγιο», ενώ «πέρα από αυτό, υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα», για να καταλήξει παρατηρώντας ότι «η Ελλάδα έχει την τάση όλα αυτά να τα ξεχνάει». Ο ίδιος πάντως επισημαίνει ότι καταβάλλεται τώρα προσπάθεια να εξοπλιστεί διοικητικά το ελληνικό κράτος. «Πρέπει να δοθεί βοήθεια με διάφορες μορφές. Η είσπραξη των φόρων παραμένει πρόβλημα το οποίο είναι δύσκολα κατανοητό από τους βορειοευρωπαίους. Δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση έναντι του ίδιου του κράτους σου, όταν πολίτες, κατά τον προεκλογικό αγώνα, σταματούν να πληρώνουν φόρους διότι περιμένουν ότι, υπό τον κ. Τσίπρα, δεν θα πρέπει πλέον να πληρώσουν. Αλλά κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Περιμένω ότι τώρα θα υπάρξει ένα διάλειμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο όμως δεν πρέπει να κρατήσει πάρα πολύ», τονίζει ο κ. Γιουνκέρ.



Εξαιρετικός σε όλα ο Γιουνκερ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  09:47:56  Εμφάνιση Προφίλ
Ελληνική πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/275960/giounker-einai-politiki-tehni-na-vrizeis-tous-germanous-den-psifizame-emeis-nd-pasok/

Γερμανική πηγή: http://www.wiwo.de/politik/europa/eu-kommission-juncker-schliesst-grexit-aus/11399334.html

Για ένα περίεργο λόγο ένα άρθρο της Lemonde που βλέπω να έχουν ποστάρει δεν ανοίγει ολόκληρο και θέλει συνδρομή...
Έπίσης δεν θέλει και πολύ μυαλό για να ξεχωρίσει κανείς τι είναι σε εισαγωγικά και τι όχι σε μαι αναδημοσίευση. Ή θέλει;

Ότι έχει γίνει τεράστια κωλοτούμπα και το έχουν καταλάβει όλοι, από τον Γιούνκερ και τον Σόιμπλε μέχρι τον Γλέζο και τον Λαπαβίτσα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Και δεν γινόταν αλλιώς, για να είμαστε ειλικρινείς. Γινόταν φυσικά να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο περί του αντιθέτου, αλλά πώς θα κερδίζαμε τις εκλογές; Τώρα φυσικά όλο το σύστημα των ΜΜΕ (ναι, αυτό που έβριζαν μερικοί τόσα χρόνια αλλά τώρα μιλιά δεν ακούω όπως και για την απλή αναλογική!) πάει με τα χίλια την κυβέρνηση για προφανείς λόγους: πρώτον χρωστάνε πολλά στο Δημόσιο (και άρα υποστηρίζουν παγίως τις κυβερνήσεις για να την γλυτώσουν) και δεύτερον είναι γνωστό ότι μετά τον ΣΥΡΙΖΑ οι απογοητευμένοι θα πάνε ΚΚΕ και ΧΑ (άντε και μερικοί στο Ποτάμι και τον Καζάκη), γιατί τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ήδη φθαρεί από την κρίση. Γι'αυτό κανείς σχεδόν δεν σχολιάζει που ξαφνικά η τρόικα έγινε θεσμοί και η λέξη μνημόνιο έχει εξαφανιστεί. Τώρα αν εμείς θέλουμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας είναι άλλο θέμα. Γι' αυτό και δεν καταλαβαίνω πως ξαφνικά, μετά από εκατοντάδες πύρινα ποστ περί κακού μνημονίου και επαχθούς χρέους, δεν πειράζει καθόλου που και πρόγραμμα θα συνεχίσουμε να έχουμε και επιτήρηση και τίποτα δεν καταργούμε με ένα νόμο και το χρέος είναι βιώσιμο και θα το αποπληρώσουμε εγκαίρως. Δεν βλέπω προσωπικά καμία διαφορά στο να ψηφίζει μνημονιακούς νόμους και μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, αλλά εάν σε κάποιους αρκεί αυτό για να τα καθαγιάσει, εμένα μου περισσεύει. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...
Εν ολίγοις πιο τίμια (αλλά και παντελώς λανθασμένη) είναι η στάση αυτών που συνεχίζουν να αρνούνται το μνημόνιο και θέλουν δραχμή κλπ (πχ ΚΚΕ, Λαπαβίτσας, Καζάκης), από αυτούς που επιμένουν να μας τρελάνουν (στο φόρουμ και στην κοινωνία) ότι έγινε το ψάρι κρέας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  09:58:53  Εμφάνιση Προφίλ
Όπως τα λέει το Τάσος.

Απλά τα πράγματα: Έκανε απόλυτη κωλοτούμπα ο Σύριζα και ΠΟΛΥ καλά έκανε. Τη συμφωνία οφείλουν να την ψηφίσουν πασόκ και νδ και ποτάμια και ας σκούζουν μαλακαπαβίτσες και σακοράφες.

Μετά, δεν χρειάζονται δημόσιες διαβουλεύσεις και ψηφορίες στη Βουλή, δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο: Ό,τι πρέπει να νομοθετείται με ΠΔ. Απλά και γρήγορα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  10:16:01  Εμφάνιση Προφίλ
Καλά, αυτό που τα ΜΜΕ αναφέρονται στους "θεσμούς", πόσο γελοίο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  10:17:12  Εμφάνιση Προφίλ
Άλλα νταλον απαντας όπως παντα. Άλλο σου λέω και άλλα καταλαβαίνεις και απαντάς. Για ακριβή μετάφραση λοιπόν μου δίνεις το "ρεπορτάζ" του Σκαι (το οποιο έσπευσες να αναμεταδόσεις)

Το θέμα μου -που δεν δείχνει να καταλαβαίνεις- είναι εαν οι μεταφράσεις του "αξιόπιστου" Σκαι! αντικατοπτρίζουν πιστά τη πραγματική μεταφορά και το ύφος του κειμένου ή χρησιμοποιούνται (όπως και η επιλογη δηλώσεων) για να μεταφέρουν την άποψη του μέσου. Εσύ εκεί οχυρώνεσαι (φυσικά) συντεταγμένα πίσω απο την πρώτη περίπτωση χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Έτσι το έαν οι "γερμανοί προσβληθούν" απο τις προγραμματικές δηλώσεις ο Σκάι το κάνει "ο πρωθυπουργός βριζει" σου φαίνεται σύμφωνα με τη δική σου κριτική σκέψη απόλυτα σωστό....

Τέλοσπάντων.... Χαρείτε αδέλφια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  10:25:36  Εμφάνιση Προφίλ
Αυτές τις μέρες χαίρονται οι βάζελοι, πρώτη φορά Φεβρουάριο και είναι μόνο στο -3!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  10:47:14  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την άμεση χρεοκοπία των τραπεζών, και στο σφυρίζουν σε σένα προσωπικά -και πάψεις να θεωρείς πως καταστροφολογούν και ... απλά τα λένε για να φοβίζουν τον κόσμο-
τελειώνει το παραμύθι. Πριν τα λέγανε, και φωνάζατε καταστροφολογούν. Μετά τα έλεγαν και έλεγαν είναι κόλπα για να μας πιέσουν να το δεχτούμε.

Τώρα αυτά κυκλοφορήσαν, ΑΦΟΥ είχαμε συμφωνήσει. Πλέον μήπως πρέπει και ο πιο δύσπιστος να καταλάβει ότι είναι ένα ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ?


Οι εναλλακτικές θα ήταν τρομερής δυσκολίας, με κλειστές τράπεζες και κυριολεκτικά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για κανά μήνα. Και πάλι τι θα καταφέρναμε? Σάμπως θα περνάγαμε το ΣΟΚ (ας πουμε σαν τον ναρκομανή που θα έκανε αποτοξίνωση στυλ "καθαρό" δωμάτιο για 2-3 μέρες?) και μετά θα ήμασταν μέλι γάλα?
Φυσικά και όχι.

Black out στα πάντα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά έκανε, και ναι μακάρι να τα κάνει καλύτερα από την ΝΔ, με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, λιγότερο διαπλεκόμενα. Βέβαια κρατάω τις επιφυλάξεις μου, κοινωνική ευαισθησία δεν είναι να διορίζεις κόσμο... όταν υπάρχουν 1.5εκ άνεργοι. Αλλά εντάξει, τι να κάνει κ αυτός.

Κανείς δεν κατηγορεί τον Σύριζα για το τι κάνει τώρα στην Ευρώπη, κάποιες κριτικές γίνονται, αλλά η κατάληξη μας ικανοποίησε. (από εμάς τουλάχιστον, μπορεί οι κομμουνιστικές τάσεις να ήλπιζαν για πιο ακραίες κινήσεις). Για πριν τον κατηγορούμε, που ήταν 100% αδιέξοδο, και αν θες και την γνώμη μου, για το πως το πλασάρει τώρα. Άιντε και πριν, ότι έγινε έγινε, αλλά τώρα?
Είναι δύσκολο να είναι κάποιος ειλικρινής? Πόσο δύσκολο είναι? Τι είμαστε ποδόσφαιρικες ομάδες που μιλάμε σε οπαδούς? Μάλλον... αφού μαζευόμασταν στις πλατείες να δούμε τον αγώνα...
Να πεις
"Κοιτάξτε, με ένα νόμο σε μια βραδιά δεν γίνεται να απαλλαγούμε. Μπαίνουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο αποτοξίνωσης, είναι η καλύτερη λύση για έξοδο με σταθερότητα από το μνημόνιο" Και πάλι κολοτούμπα είναι, αλλά δεν θα ένιωθα ότι με κοροϊδεύει, ακούγοντας την λέξη "Οι θεσμοί θα εγκρίνουν την λίστα μας".
Μα θεσμοί? Τι θεσμοί?

Δεν είναι καν θεσμός! Σιγά μην είναι και αξίες, ή θέσφατα.

Υπάρχουν 2 βασικά πράγματα που χωρίζω. Καλοπροαίρετος/Κακοπροαίρετος.
Όταν φτάσεις να κάνεις την κολοτούμπα, έστω και αν είσαι ανακόλουθος με πριν, δεν το βλέπω απαραίτητα κακό. Καμιά φορά εγκλωβίζεσαι σε μια ρητορική, απλά κάνεις λάθος και δεν ξέρεις, ή εντάξει λες και καμιά υπερβολή. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Αυτό θα μπορούσα να το πω καλοπροαίρετο. Όπως το λέω για τον ΓΑΠ. (όχι όμως για τον ΣΑΜΑΡΑ γιατί θεωρώ ότι ήξερε ότι το ΖΑΠΠΕΙΟ ήταν ΜΠΟΥΡΔΑ 100%)
Πάλι κάνουν και νομίζουν ότι κάνουν, ότι καλύτερο μπορούν για εμάς. Έστω και αν δεν συμφωνώ, ξέρω ότι αυτό προσπαθούν.
Υπάρχει όμως και το κακοπροαίρετο. Αυτός που ξέρει ότι λέει ψέματα, αυτός που ξέρει τι γίνεται, αλλά δεν το αποκαλύπτει. Και είναι πολύ σοβαρό.

Όταν λοιπόν, κάθονται σε ένα τραπέζι, και ξέρουν ότι είναι η τρόικα, αλλά συζητάνε, "Ρε παιδιά, πως να το πούμε για να μην έχουμε αντιδράσεις" ενώ ξέρουν φυσικά πως είναι το ίδιο πράγμα, πλέον είναι κακοπροαίρετο. Παύεις να είσαι ειλικρινής. "Πουλάς", σκέφτεσαι πως να ξεγελάσεις κάποιον. Αυτή η λεπτομέρεια είναι για μένα όλα τα λεφτά για μένα.

Και ναι, πλέον αν όχι τώρα, θα αρχίσει η ΝΔ κτλ, να καταψηφίζουν αυτονόητα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, απλά για να ξεκινήσουν σταδιακά να φθείρουν την κυβέρνηση (παθογένεια του πολιτικού συστήματος, έχεις 2 κόμματα, ο ένας τραβάει το καρο μπροστά, ο άλλος κρατάει κόντρα)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  11:02:32  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν διαφωνώ σε πολλά. Έχω γράψει άλλωστε αρκετές φορές τι περίμενα εγώ (αλλα και τι περιμενω ακόμα, έχοντας πλέον το απαραίτητο περιθωριο χρόνου)

Για τους θεσμούς μόνο να σημειώσω ότι δεν αλλάξαμε συνομιλητές. Αλλάξαμε όμως -και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το προσπερνάμε έτσι εύκολα- επιπεδο όπου γίνεται η συνομιλία.

Γιατί πως να το κάνουμε? Είναι αλλιως να παρακαλάει ο υπουργός για να περάσουν οι 100 δόσεις της ρύθισης κάποιον υπαλληλάκο εδώ των Βρυξελων που του έχει φορτωθεί στη καμπούρα και το παίζει δερβέναγας όποτε πάει στο υπουργείο και είναι αλλιως (να παρακαλάει επίσης εάν θέλετε) τον Σόιμπλε ή την Μέρκελ ή απευθείας το Εurogroup. Είναι και μια ένδειξη αξιοπρέπειας εάν θες οι συζητήσεις να γίνονται στο σωστό επίπεδο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  11:10:36  Εμφάνιση Προφίλ
Μα το θέμα είναι "πόσο" μπορεί να κυβερνήσει κάποιος και όχι αν οι εντολές απ' έξω έρχονται μέζω email, με fax, με τηλέφωνο, με ταξίδια έξω, με ...telex!

Αν θέλεις να περάσεις τον Χ νόμο και σου πούνε απ' έξω όχι, έχει σημασία αν στο είπε ο κηπουρός των λαχανόκηπων Βρυξελλών ή η ίδια η Μέρκελ;

Δεν αλλάζει η ουσία!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  11:15:34  Εμφάνιση Προφίλ
Τον "υπαλληλάκο" των Βρυξελλών τον φορτωθήκαμε στην καμπούρα μας διότι είμαστε γιαούρηδες και κουτοπόνηροι. Διότι δε μπορούμε ούτε μια ουρά να τηρήσουμε στο super market και στην δημόσια υπηρεσία. Εγώ προσωπικά θα ήθελα έναν "υπαλληλάκο" δερβένακα, ακόμη και μια Μέρκελ αφού απαξιώνουμε τον υπαλληλάκο, δίπλα σε κάθε ουρά να κρατάει την τάξη. Αφού τόσο ανίκανοι είμαστε ακόμη και για αυτό!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  11:16:05  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by sam

Άλλα νταλον απαντας όπως παντα. Άλλο σου λέω και άλλα καταλαβαίνεις και απαντάς. Για ακριβή μετάφραση λοιπόν μου δίνεις το "ρεπορτάζ" του Σκαι (το οποιο έσπευσες να αναμεταδόσεις)

Το θέμα μου -που δεν δείχνει να καταλαβαίνεις- είναι εαν οι μεταφράσεις του "αξιόπιστου" Σκαι! αντικατοπτρίζουν πιστά τη πραγματική μεταφορά και το ύφος του κειμένου ή χρησιμοποιούνται (όπως και η επιλογη δηλώσεων) για να μεταφέρουν την άποψη του μέσου. Εσύ εκεί οχυρώνεσαι (φυσικά) συντεταγμένα πίσω απο την πρώτη περίπτωση χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Έτσι το έαν οι "γερμανοί προσβληθούν" απο τις προγραμματικές δηλώσεις ο Σκάι το κάνει "ο πρωθυπουργός βριζει" σου φαίνεται σύμφωνα με τη δική σου κριτική σκέψη απόλυτα σωστό....

Τέλοσπάντων.... Χαρείτε αδέλφια.



Τώρα μας φταίει ο Σκάι... Με τα χίλια πάνε την κυβέρνηση όλα τα ΜΜΕ, του Σκάι συμπεριλαμβανομένου, και εξήγησα τους λόγους πιο πάνω.
Δεν έγραψα ποτέ ότι συντάσσομαι με τις θέσεις του Γιούνκερ, δεν συζητάμε αυτό και μην προσπαθείς ανεπιτυχώς να μεταθέσεις την συζήτηση. Είπα διαβάστε τι πιστεύει ο Γιούνκερ που θεωρείται και φιλέλληνας.
Ποιος χαίρεται που ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς; Εγώ πάντως όχι. Το μόνο ευχάριστο είναι που γλυτώσαμε προς το παρόν τα χειρότερα.
Αλλά για αυτούς που προτιμάνε να βάζουν το κεφάλι στο έδαφος όπως η στρουθοκάμηλος, ποστάρω και άλλα ελληνικά μέσα που μεταφέρουν το περιεχόμενο των ίδιων δηλώσεων του Γιούνκερ:
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1306616/gioynker-h-ellada-diathetei-toys-pio-empeiroys-pol.html

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231387727

http://www.real.gr/?page=category&catID=2

http://www.newsit.gr/politikh/giounker-den-tha-fygei-h-ellada-apo-eurw-2302

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης στο πρωτότυπο (γιατί δεν είναι τόσο απλό: μάθαμε μια φράση στα αγγλικά, cherry picking, και την πετάμε κι ό,τι πιάσει...). Σε όποιον δεν αρέσει η μετάφραση του Σκάι και των άλλων μέσων, ας πάει να πάρει επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό του Υπουργείου Εξωτερικών..:

WirtschaftsWoche Online: Herr Juncker, die griechische Regierung brüskiert die europäischen Partner seit Wochen. Sind Ministerpräsident Alexis Tsipras und sein Finanzminister Yanis Varoufakis so unerfahren oder einfach nur dreist?

Jean-Claude Juncker: Hochgradige Erfahrung ist mir bisher nicht begegnet. Aber daraus darf man keine voreiligen Schlüsse ziehen. Es ist ja noch kein Meister vom Himmel gefallen, auch nicht in Griechenland.
Sie haben ja schon versucht, Tsipras väterlich bei der Hand zu nehmen. Das fruchtet offenbar nicht. Was nun?

Man muss die neue griechische Regierung freundlich empfangen – obwohl sich führende griechische Politiker in der Wortwahl versteigen. Wenn ein Premierminister zwei Mal in einer Woche in einer Regierungserklärung die Deutschen beschimpft, dann halte ich das nicht für eine Form der gehobenen Staatskunst, sondern es führt zu einer Renaissance der Ressentiments. Das haben deutsche Politiker andersherum auch nie gemacht. Es gibt zu viele falsche Zungenschläge in Athen. Aber das wird sich mit der Zeit ändern.
Vergangenen Montag ist der zweite Anlauf gescheitert, das griechische Hilfsprogramm zu verlängern. Wie geht es nun weiter?

Ich arbeite gemeinsam mit dem Präsidenten der Euro-Gruppe Jeroen Dijsselbloem daran, eine Verlängerung des bestehenden Programms zu erreichen, um die Zeit bis zum Sommer zu überbrücken. Bis dahin sollten wir in der Lage sein, uns mit der neuen Regierung in Athen auf ein neues Reform- und Wachstumsprogramm für Griechenland zu einigen. Ich werde Tag und Nacht daran arbeiten, dass dies gelingt, und zwar in der erforderlichen sozialen Ausgewogenheit. Es versteht sich dabei von selbst, dass alle finanziellen Verpflichtungen gegenüber den europäischen und internationalen Partnern Griechenlands eingehalten werden müssen. Das muss die Geschäftsgrundlage jeder neuen Vereinbarung sein.
Die Deutsche Bundesbank hat griechische Banken bereits davor gewarnt, Staatsanleihen ihres Landes zu kaufen. Gehen Sie davon aus, dass die Europäische Zentralbank (EZB) den Griechen erlauben wird, mehr kurzfristige Staatsanleihen auszugeben?

Ein wichtiger Grundsatz von mir ist: Ich kommentiere Geldpolitik nicht – zumindest nicht in der Öffentlichkeit. Die Europäische Zentralbank ist unabhängig, und das ist auch gut so. Ich habe volles Vertrauen, dass sie innerhalb ihres Mandates die nötigen Maßnahmen ergreifen wird.
Könnten die Märkte nicht äußerst unfreundlich reagieren auf so ein Durchwursteln?

Manchmal denke ich, die Märkte werden nervös, und es tritt nicht ein. Manchmal sind die Märkte nervös, und ich weiß nicht, warum. Die Märkte hätten in den Jahren 2001 bis 2007 nervös werden müssen, als einzelne Länder sich überhaupt nicht an die Haushaltsauflagen gehalten haben. Als wir 1991 den Maastrichter Vertrag formuliert hatten, da haben wir gedacht, die Märkte würden ein Land bestrafen, wenn es aus der Reihe tanzt. Das haben sie aber nicht getan. Sie haben die Währungsunion als eine optimale Währungszone begriffen und überhaupt nicht auf die Wettbewerbsunterschiede geachtet.

Haben Tsipras und seine Leute den Ernst der Lage erkannt?

Ich erkläre geduldig, dass die Euro-Zone nicht nur aus einer Demokratie, sondern auch aus 18 anderen besteht, auf die Rücksicht genommen werden muss. Ich erkläre auch, dass es äußerst schwierig ist, von Spanien, Irland und Portugal Vergünstigungen zu verlangen, die sie selbst nicht bekommen haben. Diese Länder sind durch ein Tal der Tränen gegangen. Die Bevölkerung dort hat nicht viel Verständnis dafür, dass nun Griechenland anders behandelt werden soll.

Die griechische Regierung argumentiert, der Mindestlohn müsse von rund 550 Euro auf 750 Euro steigen, weil das Leben in Athen so teuer ist. Was ist an dem Argument dran?

Ich bin niemand, der sagt, der Mindestlohn muss sinken, aber man muss wissen, was Sache ist. Wenn Griechenland den Mindestlohn anhebt, dann wird es in Europa sechs Länder geben, die einen niedrigeren Mindestlohn haben und die noch dazu in ihre Parlamente müssen, um das Griechenlandprogramm zu verabschieden. Man muss Herrn Tsipras und seinen Kollegen erklären, dass dies kein einfacher Vorgang ist. Der Mindestlohn in Griechenland wird höher sein als der in Spanien oder der Slowakei.

Die griechische Regierung hantiert recht beliebig mit Zahlen. Wie kommt das bei den Verhandlungspartnern an?

Da wird viel gesagt, was nicht der Realität entspricht. Zum Beispiel der Schuldendienst, der ist in einigen Ländern höher als in Griechenland. Wenn die neue griechische Regierung sagt, die Schulden sind nicht tragfähig, dann hieße das im Umkehrschluss, dass Länder mit einem höheren Schuldendienst erst recht keine tragfähige Finanzlage haben. Da ist einigen offenbar nicht klar, dass man mit Streichhölzern nicht zu nah am Stroh spielen sollte.

Wie groß ist die Gefahr eines Grexidents, also eines ungewollten Ausscheidens Griechenlands aus der Euro-Zone?

Wenn ich sagen würde, dies sei eine reale Sorge, dann würde es automatisch zu einer werden. Ich sehe Griechenland als bleibendes Mitglied in der Euro-Familie. Ich mag diese schlüpfrigen, rund um den Namen Griechenland drehenden Vereinfachungen nicht. Wie würde man einen deutschen Austritt nennen? Dexit? Ein Austritt Griechenlands wird nicht passieren.

Das ist Ihre politische Absicht. Würde die Euro-Zone denn einen Ausstieg Griechenlands verkraften?

Das ist eine andere Debatte. Nachdem wir seit 2010 Feuerschneisen in Europa geschaffen haben, geht von einem griechischen Fehlverhalten nicht mehr dieselbe Gefahr aus, wie das noch bis 2012 der Fall war. Das ist aber kein Grund, sich mit der Perspektive des Austritts eines Landes aus der Euro-Zone anzufreunden. Auch wenn die Ansteckungsgefahr weniger groß ist, als sie es war, gibt es immerhin noch ein systemisches politisches Risiko.

Was meinen Sie damit?

Wenn ein Land austreten würde, hätte dies eine zersetzende Wirkung innerhalb der Euro-Zone. Dann würden sich Spekulanten aller Provenienz ein Land vorknöpfen, von dem sie denken, dass sie Geld verdienen, wenn sie einen Austritt provozieren.

Wie wichtig sind geopolitische Überlegungen bei den Bemühungen, Griechenland in der Euro-Zone zu halten?

Man redet ja über den Austritt aus der Währungsunion wie über das Geschlecht der Tsetse-Fliegen in Südostafrika – ohne jede Sachkenntnis. Wer aus der Währungsunion austreten will, muss zuerst aus der Europäischen Union austreten. Dann könnte er anschließend einen neuen Antrag auf Wiedereintritt stellen. Derartige Hirngespinste sollte man an der Garderobe abgeben. Griechenland sollte das allerdings nicht als Einladung verstehen, entweder nichts zu tun oder seinen Verpflichtungen nicht nachzukommen.

Irland, Portugal und Spanien haben die Programme hinter sich gelassen, die Wirtschaft dieser Länder erholt sich. Warum ist Griechenland ein Sonderfall?

Wenn ich mir die Zahlen ansehe, hat sich vieles zum Besseren gewandelt. Die Arbeitslosigkeit ist etwas gesunken, auch wenn sie immer noch skandalös hoch ist. Es gibt einen Primärüberschuss im Haushalt. Die griechische Wirtschaft wächst wieder, ist aber weit entfernt von der Leistungsfähigkeit, die sie mal hatte.

Warum ist die Stimmung in Griechenland trotzdem so schlecht?

In den Programmen der Troika sind Maßnahmen enthalten, die dem Durchschnittsgriechen den Lebensmut geraubt haben. Es kam nie eine richtige Aufbruchsstimmung auf, weil jeder einzelne Grieche das Gefühl hatte, in seiner Würde verletzt worden zu sein, weil jeder einzelne Grieche das Gefühl hat, hier passiert etwas, das ungerecht ist. Dieser Zustand ist nicht gut. Die Menschen in Griechenland denken, sie hätten mit den Problemen ihres Landes ursächlich nichts zu tun. Es waren aber nicht die Deutschen oder die Niederländer, die über 40 Jahre Pasok und Nea Dimokratia gewählt haben. Auch auf den Schultern griechischer Bürger lastet eine Verantwortung, der sie sich nicht entziehen können.

Eine große Schwachstelle Griechenlands ist die öffentliche Verwaltung. Wie groß ist dieses Problem?

Der Staat funktioniert in Griechenland weniger gut als anderswo. Griechenland hat beispielsweise kein Grundbuch. Mir ist es in den vergangenen Jahren auch so gegangen, dass ich eine Tüte aufgemacht habe und dann in ein schwarzes Loch sah. Wenn man hineingreift, verschwindet der ganze Arm darin. Außerdem ist unverkennbar, dass es auf vielen Ebenen Korruption gibt. Griechenland hat eine Tendenz, das alles zu vergessen.

Wie sehr können Helfer von außen eine Staatsverwaltung verbessern?

Wir versuchen, den griechischen Staat administrativ aufzurüsten. Man muss Hilfestellung vieler Art geben. Auch die Steuererhebung bleibt ein Problem, das man aus nordeuropäischer Sicht kaum verstehen kann. Es ist kein verantwortungsvoller Umgang mit dem eigenen Staat, wenn Bürger im Wahlkampf aufhören, Steuern zu bezahlen, weil sie erwarten, dass sie unter Herrn Tsipras nicht mehr bezahlen müssen. Es bewegt sich aber schon einiges in die richtige Richtung. Ich erwarte, dass jetzt eine Reformpause eintreten wird, die aber nicht zu lange anhalten darf.

Sie haben bei den Verhandlungen betont, dass es gar nicht um die neue griechische Regierung gehe, sondern um die Menschen in Griechenland. Ist das nicht selbstverständlich?

Ich habe das Gefühl, dass Regierungen und Institutionen miteinander reden, dabei aber der Blick für die wirklichen Sorgen der betroffenen Menschen verloren geht. Das stört mich. Viele Regierende vergessen, für wen sie Politik machen.

Bei den Verhandlungen hat man den Eindruck, dass die Parteien nicht gut über die Stimmung im jeweils anderen Land Bescheid wissen. Wie gut sind Sie über die Stimmung in Griechenland informiert?

Ich habe als Chef der Euro-Gruppe begonnen, jede Woche drei Menschen in Athen anzurufen, einen Journalisten, einen Arzt und eine ehemalige Mitarbeiterin. Die müssen erzählen, was sie selbst sehen und was die Menschen im Hinterland erzählen. Das ergibt für mich ein Griechenlandbild, das in der Erörterung im Rest Europas nicht stattfindet. Wir müssen mit den Menschen reden. Die Zeitung zu lesen reicht nicht aus.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  11:17:45  Εμφάνιση Προφίλ
Έχει πολυ μεγάλη σημασια Κωνσταντίνε. Ο υπάλληλος σου, που του έχεις δώσει μια εντολή ή κατεύθυνση σε κάποιο project στη δουλειά σου είναι απόλυτα λογικό να ειναι γενικά αρκκετά πιο δύσκαμπτος και περιορισμένος απο εσένα στο να παίρνει πρωτοβουλίες για να προχωράνε πιο ομαλά (ΚΑΙ Πολιτικά) τα πράγματα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  11:22:59  Εμφάνιση Προφίλ
Με τους ίδιους που μιλούσαμε, με τους ίδιους θα μιλάμε Σταμάτη. Εκεί που πριν έστελνε η Τρόικα το κλιμάκιο στην Ελλάδα, τώρα δεν θα έρχεται ο Σόιμπλε ή η Μέρκελ, ή ο Ντάισελμπλουμ! Οι "θεσμοί" πάλι θα στέλνουν το κλιμάκιό τους, τους υπάλληλούς τους δηλαδή!

Δεν θα γίνεται Eurogroup κάθε λίγο και λιγάκι για να ελέγχουν την πρόοδό μας και να μας δώσουν το ΟΚ.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι να ήταν, ακόμα και αν μιλούσαμε κάθε φορά απευθείας με την Μέρκελ, ή απευθείας με τον Ντάισελμπλουμ τι αλλάζει πρακτικά; Ο κάθε υπαλληλάκος που έρχεται και μας ελέγχει δεν έρχεται επειδή έτσι του αρέσει. Αντιπροσωπεύει τον "θεσμό" και μιλάει εξ ονόματί του. Αυτό είναι το πρόβλημά μας; Ότι δεν μας αρέσει να μας κάνει τον καμπόσο κάποιος "χαμηλόβαθμος"; Μήπως έτσι χάνουμε την ουσία;

Πραγματικά εύχομαι ο Σύριζα να τα καταφέρει καλύτερα από ότι έχει γίνει με τους προηγούμενους, αλλά δεν θα πρέπει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ότι ακολουθεί άλλη στρατηγική. Και για μια φορά, εύχομαι επιτέλους στον τόπο μας να μπορέσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συννενοηθούν και να συνεργαστούν από κοινού, ώστε να προχωρήσουμε συντεταγμένα και να μην έχουμε εκ νέου το "κλασικό ελληνικό φαινόμενο" που ο ένας τραβάει την ανηφόρα και οι υπόλοιποι πετροβολούν και βάζουν τρικλοποδιά για το δικό τους και μόνο πολιτικό όφελος...

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  11:30:11  Εμφάνιση Προφίλ
Πωπω ...κουραστικός έχεις γίνει στο μεταξύ ο άλλος με το γερμανοκόλλημα σου...

Τουλάχιστον σε κάποια άλλα λινκ που παρέθεσες η ερώτηση στην επίμαχη απάντησή ήταν "Σε ερώτηση για τη στάση που κράτησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης απέναντι στους εταίρους και κατά πόσο κρίνονται ως «άπειροι» ή «τολμηροί»" όπως είναι το σωστό (dreist) και όχι "σε ερώτηση αν οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι «τόσο άπειροι ή απλώς μόνο θρασείς»" (μου αρέσει και το "απλώς μόνο" που έβαλε εκεί ο Σκαις)

Πίστευε ότι θέλεις ....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 86 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000