Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πρόβλημα με το γόνατο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 31/01/2015 :  21:04:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μπήκα κι εγώ στο χόμπι του τρεξίματος. Πλέον μου έχει γίνει τρόπος ζωής. Σταδιακά από το χαλαρό τζόκινγκ, άρχισα να ανεβάζω ρυθμούς, οπότε συνεχώς βελτίωνα τους χρόνους μου ενώ σιγά σιγά αύξανα και τις αποστάσεις. Πραγματικά είχα και έχω δει τεράστιες διαφορές σε πολλά πράγματα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος που απέκτησα ένα τόσο ωραίο χόμπι. Τα προβλήματα άρχισαν πριν κανένα τετράμηνο όταν μετά από ένα 20km μετά απο 2 μέρες πήγα για 5x5 όπου κάποια στιγμή ένιωσα το γόνατο μου να κάνει ένα περίεργο ήχο και να να πήγε το σημείο εκείνο πολύ πίσω (κάπως έτσι το ένιωσα). Πέρασα την επομένη από δημόσιο νοσοκομείο όπου γνωστός μου με εξέτασε (κάνοντας μου κάποιες κινήσεις) καθώς και αφαίρεσε κάποιο υγρό. Μου είπε ότι δεν έχω λογικά κάποια σοβαρή ζημιά και ότι μετά από 20 μέρες ξεκούραση το πιο πιθανόν είναι να περάσει. Αρχικά το γόνατο είχε πριστεί αλλά στην συνέχεια υποχώρησε το πρίξιμο. Και οι ενοχλήσεις κάπως υποχώρησαν αλλά όχι τελείως. Το ξεκούρασα 1 μήνα περίπου χωρίς καμία δραστηριότητα και στην συνέχεια ξεκίνησα να περπατάω κάπως γρήγορα (όχι τρέξιμο τρέξιμο). Η αλήθεια είναι όμως ότι μετά από την άσκηση (κυρίως την επόμενη μέρα και όχι κατά την άσκηση) είχα ενοχλήσεις άλλοτε περισσότερες άλλοτε λιγότερες οπότε ξαναπήγα και έκανα εν τέλει μαγνητική. Πήγα σε εξωτερικό γιατρό ο οποίος με εξέτασε και είδε και την μαγνητική και μου είπε ότι δεν φαίνεται να έχω κάτι σοβαρό (παρά μόνο μία πολύ μικρή ρήξη μηνίσκου. Μου αφαίρεσε και αυτός κάποιο υγρό καθώς επίσης μου έκανε και κάποιες ενέσεις και επίσης μου συνέστησε να κάνω κάποιες ασκήσεις για ενδυνάμωση τετρακεφάλων. Όπως και να έχει όμως ακόμα και τώρα οι ενοχλήσεις μετά από άσκηση υπάρχουν. Σοβαρό τρέξιμο δεν έκανα τόσο καιρό αλλά και όποτε δοκίμασα τις ενοχλήσεις μου τις είχα. Σκέφτομαι να πάω και σε κάποιο άλλο γιατρό να δω τι θα μου πει. Ποια είναι η γνώμη σας εσάς; Είχε κανείς καποιο παρόμοιο πρόβλημα; Α ξέχασα να πω και την γνωμάτευση της μαγνητικής: "Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος, ο οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος και οι πλάγιοι συνδέσμου ελέγχονται ακέραιοι. Μόλις που υποσημείνεται μικρή ακτινοειδή ρήξη στο ελεύθερο χείλος του οπίσθιους κέρατος του έσω μηνίσκου. Ο έξω μηνίσκος ελέγχεται χωρίς αξιόλογα ευρήματα. Ο αρθρικός χόνδρος και ο εκτατικός μηχανισμός ελέγχονται χωρίς αξιόλογα ευρήματα. Ήπιο οστικό οίδημα παρατηρειται στον έξω μηριαίο και κνημιαίο κόνδυλο. Οίδημα αναγνωρίζεται στα μαλακά μόρια στην έσω πρόσθια επιφάνεια της κνημης. Συλλογή υγρού αναγνωρίζεται στο υπερεπιγονατιδικο θύλακο και στους παρακείμενους θυλάκους του γόνατος.) . Ελπίζω να μην σας κούρασα.

supergomar
Senior Forum-Runner

Greece


441 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  21:45:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αντιμετώπισα παρόμοιο τραυματισμό τον Ιούλιο του 2007. Για ενάμιση μήνα έκανα μόνο περπάτημα και χαλαρό ποδήλατο. Το Σεπτέμβριο άρχισα να εφαρμόζω συνδυασμό περπατήματος με τρέξιμο σε χόρτο και μόνο, με αναλογία τέσσερις γύρους γρήγορο περπάτημα και έναν γύρο jogging(3-4 σετ). Κάθε εβδομάδα αφαιρούσα γύρο περπατήματος προς όφελος του τρεξίματος. Θυμάμαι ότι έτρεξα 10άρι σε 1 ώρα στο χόρτο το Δεκέμβριο. Ασκήσεις με βάρη έκανα έτσι κι αλλιώς, όμως έδωσα έμφαση στα πόδια με 2 προπονήσεις τη βδομάδα. Νά' σαι προσεκτικός στην αποκατάστασή σου και μετά από κάθε προπόνηση να εφαρμόζεις παγοκύστη (κατά προτίμηση εύκαμπτη). Μην απογοητεύεσαι. Τα καλύτερα είναι μπροστά...

'cause I know what it meens to walk along the lonely street of dreams .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2015 :  22:51:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α) Ενδυνάμωση τετρακεφάλου
Β) Αποφυγή για ένα διάστημα ανηφόρας-κατηφόρας-σκαλοπάτια
Γ) Τρέξιμο όσο το δυνατόν σε "μαλακές" επιφάνειες
Δ) Σταμάτα το 5×5, η μ@λ@κιες εκεί γίνονται......

Υπομονή, δεν έχεις κάτι σοβαρό
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/02/2015 :  01:34:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχει περίπτωση να έχω κάτι πιο σοβαρό που να μην το έδειξε η μαγνητική;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2015 :  22:57:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα επισκέφθηκα καιένα χειρούργο ορθοπαιδικό - αθλητίατρο και μου είπε ότι μάλλον έχω πρόσθιο χιαστό. Και ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να τύχει είναι μια αρθροσκόπηση ενώ το χειρότερο αρθροσκόπηση + χιαστό. Έχω απογοητευτεί. Άλλα ο ένας, άλλα ο άλλος και οι ενοχλήσεις στο γόνατο να συνεχίζουν. Καμία ιδέα?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2015 :  13:53:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αθήνα μένεις;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2015 :  16:44:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ηράκλειο Κρήτης
quote:
Originally posted by zoro

Αθήνα μένεις;;

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2015 :  18:17:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by aug

Ηράκλειο Κρήτης
quote:
Originally posted by zoro

Αθήνα μένεις;;




πήγαινε και σε άλλο γιατρό σίγουρα, ρώτα διάφορους στην πόλη γνωστούς σε ποιόν θα πάς, φυσικά με καθαρή μαγνητική επέμβαση δεν κάνουμε, κάνουμε όμως ενδυνάμωση τετρακεφάλου και προσέχουμε το βάρος μας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dagel
Newbie Forum Runner

19 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2015 :  21:45:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αρχές του 2012 άρχισε χωρίς εμφανή λόγο να με πονάει το γόνατο στην εσωτερική πλευρά. Οι ορθοπεδικοί που πήγα μου έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό, πιθανόν τενοντίτιδα και να συνεχίσω να τρέχω. Ο πόνος χειροτέρευε και έκανα μαγνητική που έδειξε ολική ρήξη έσω μηνίσκου,οίδημα στο χιαστό & συγκέντρωση αίματος. Όλοι οι ορθοπεδικοί που είδαν την μαγνητικοί μου έλεγαν να κάνω άμεσα αρθροσκόπηση και να σταματήσω να τρέχω.
Έκανα μερικές φυσικοθεραπείες και με παρότρυνση του φυσικοθεραπευτή που είναι και δρομέας άρχισα σταδιακά να περπατοτρέχω με πόνους αρχικά στο στίβο και στη συνέχεια στην Πάρνηθα.
Για να μην πολυλογώ, συνέχισα παρά τους πόνους που είχα, κυρίως την επόμενη και τη μεθεπόμενη κάθε άσκησης. Το αποτέλεσμα ήταν να υποχωρεί σταδιακά ο πόνος και τον Οκτώβριο του 2012 πήρα μέρος και τερμάτισα τα 128 χιλιόμετρα στο Παρανέστι. Έπειτα ήμουν πολύ καλύτερα και έτρεξα με επιτυχία δύο φορές τον Olympus Mythical Trail. Αυτή τι σττιγμή δεν νιώθω καμία ενόχληση.
Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις την επέμβαση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2015 :  22:26:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πήγα το cd της μαγνητικης στον γιατρο που μου είχε πει για χιαστους και μου ειπε τελικα οτι μαλλον ειναι θεμα επιγονατιδας κ οτι με αρθροσκοπηση μπορει να αντιμετωπιστει. Με εχουν μπερδεψει :-(
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/05/2015 :  09:26:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σας.

Όπως σας είχα περιγράψει στην αρχή έχω κάποιο θέμα με το γόνατο μου. Έχω σταματήσει σε σημαντικό βαθμό το τρέξιμο. Παρόλο που είχα σταματήσει για 1-2 φορές κάθε αθλητική δραστηριότητα για καιρό (τουλάχιστον 2-3 μήνες) όταν έκανα προσπάθεια να τρέξω πάλι το γόνατο με ψιλοενοχλεί ενώ εμφανίζει και ένα σχετικό πρίξιμο σε σχέση με το άλλο γόνατο. Ακόμα και μέσα στα μεγάλα διαστήματα αποχής παρόλο που το γόνατο δεν με πονάει στο περπάτημα, παρατηρώ μία ενόχληση όταν σηκώνομαι ενός καθόμουν για κάμποση ώρα, ενώ συνήθως όταν το γόνατο ειναι διπλωμένο και τεντόνεται ή αντίστροφα νιώθω εφόσον είμαι σε ήρεμη κατάσταση ένα μικρό "κρακ" σαν κάπου να κλειδώνει (όχι όμως τόσο ώστε να εμποδίζει την κίνηση). Σύμφωνα με το πόρισμα της μαγνητικής (που έχω παραθέσει στην αρχή του θέματος) δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον σύμφωνα με τον πρώτο ορθοπεδικό που επισκέφθηκα και ο οποίος με αφαίρεση υγρού και κάποιες ενέσεις προσπάθησε να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον δεύτερο ορθοπεδικό που επισκέφτηκα , αρχικά μου είπε ότι είχα ρήξη χιαστών (!) , νομίζω αδύνατον μιας και μετά τον τραυματισμό μπορούσα και ετρεχα (με κάποιες ενοχλήσεις βέβαια). Στην συνέχεια με πήρε τηλ (αφού μάλλον είδε το cd της μαγνητικής) και μου είπε ότι είναι μάλλον θέμα επιγονατίδας και ότι μπορεί να αποκατασταθεί με αρθροσκόπηση. Σκέφτομαι να πάω και σε κάποιο γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο που μου έχουν συστήσει) μήπως μπορέσω να γλιτώσω και τα έξοδα.
Τι γνώμη έχετε; Έχετε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα;
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/05/2015 :  15:15:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υγρό έχει ακόμη;;
Ενδυνάμωση έκανες καθόλου;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/05/2015 :  17:19:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τώρα δεν ξέρω αν έχει υγρό. Μπορώ κάπως να το καταλάβω; Τελευταία φορά που επισκέφθηκα γιατρό ήταν πριν ενάμιση και πλέον μήνα.
Ενδυνάμωση έκανα στο γυμναστήριο αλλά και κάποιες ασκήσεις που μου είχε πει ο πρώτος γιατρός. Τώρα η αλήθεια είναι τα έχω σταματήσει όλα σχεδόν. Είναι κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης;
quote:
Originally posted by zoro

Υγρό έχει ακόμη;;
Ενδυνάμωση έκανες καθόλου;;


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/05/2015 :  17:37:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενδυνάμωση τετρακεφάλου χωρίς να λυγίζεις το γόνατο.
Ξεκούραση απο τρέξιμο, μπάνια πολλα με καλά βατραχοπέδιλα σε ύπτια θέση πιο πολύ βοηθάνε αρκετά αρκεί να τα κάνεις
Εαν στην καθημερινότητά σου δεν έχεις πρόβλημα η συμβουλή μου είναι να μην κάνεις επέμβαση.
Φυσικά και να κάνεις επίσκεψη για εξέταση απο γιατρο που είναι σε δημόσιο νοσοκομείο, προσωπικα οι δύο που ξέρω και είναι "τσεκαρισμένοι" είναι στο ΚΑΤ (τμήμα αθλητικών κακώσεων) και στο Γενικό Κρατικό
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

aug
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/05/2015 :  21:00:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απλά το θέμα νομίζω εκτός την καθημερινότητα είναι και η επιθυμία να συνεχίσω το τρέξιμο.
Thanks για τις συμβουλές
quote:
Originally posted by zoro

Ενδυνάμωση τετρακεφάλου χωρίς να λυγίζεις το γόνατο.
Ξεκούραση απο τρέξιμο, μπάνια πολλα με καλά βατραχοπέδιλα σε ύπτια θέση πιο πολύ βοηθάνε αρκετά αρκεί να τα κάνεις
Εαν στην καθημερινότητά σου δεν έχεις πρόβλημα η συμβουλή μου είναι να μην κάνεις επέμβαση.
Φυσικά και να κάνεις επίσκεψη για εξέταση απο γιατρο που είναι σε δημόσιο νοσοκομείο, προσωπικα οι δύο που ξέρω και είναι "τσεκαρισμένοι" είναι στο ΚΑΤ (τμήμα αθλητικών κακώσεων) και στο Γενικό Κρατικό

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

marga
Forum-Runner



70 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/05/2015 :  15:05:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σου χει μιλησις κανεις για χονδροπαθεια?

Εγω εχω και στα δυο γονατα και τα συμπτωματα που αναφερεις ταιριαζουν. Περασε φαση εξαρσης, εχω κλεισει 5 βδομαδες χωρις τρεξιμο, βαζω καθημεεινα παγο και πηρα και μια βδομαδα αντιφλεγμονωδη. Ευτυχως τωρα ειναι πολυ καλυτερα αλλα μεχει και πριν κανα δεκαημερο δε μπορουσα ουτε να περπατησω
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000