Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Αγορά από sportsdirect
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

Rory
Senior Forum-Runner

Greece


618 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/07/2016 :  13:01:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν υπάρχει ηθικό και ανηθικο στο εμπόριο.
Η επιλογή των καταστημάτων στην Ελλάδα είναι να βγάλουν 200 από τέσσερις πελάτες αντί 20 από 10. Κάποτε οι διαφορές δικαιολογούταν λόγω δασμών, εξόδων αποστολής κλπ. Σήμερα με την εξέλιξη των logistics και την ΕΕ δεν διακαιολογούνται να έχουν τέτοιες διαφορές πόσο μάλιστα στη χώρα που φυτοζωεί οικονομικά.
Δικαίωμά τους και κουμάντο τους είναι και δεν κριτικάρω αλλά έτσι θα πρέπει να αρκεστούν στο cross selling (μπλουζάκια, τζελάκια κλπ) που θα πάρει ο άλλος που θα μπεί να ψαχτεί και στα 4 fashion victims ή φορτωμένες μαμάδες και συνταξιούχους των 1700 που θα μπούν και θα πούν "θέλω το καλό με την αερόσολα" και θα του βγάλουν το 200άρι που λέγαμε.

Στην τελική ξέρουν και οι ίδιοι ρε παιδιά τι γίνεται. Δουλειά τους είναι. Δεν είναι χαζοί οι άνθρωποι. Πάντως δεν τους χαλάει να μπεί κανείς να δοκιμάσει ένα παπουτσάκι. Ο πρώτος κανόνας στο εμπόριο είναι να βάλεις κόσμο στο μαγαζί και να το κάνεις γνωστό και οικείο στο κοινό. (Προσωπικά αν είχα μαγαζί θα το ενθάρυννα κιόλας γιατί μερικές φορές οι τιμές δεν απέχουν τόσο και θα μπορούσα να τις χτυπήσω κιόλας)

Αν αλλάξει η συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού θα αλλάξουν και αυτοί και οι εταιρείες απο έξω. Εμπαινα σε στοκάδικο adidas και nike και έπαιρνα παπούτσι με 45 € πρίν τέσσερα χρόνια και τώρα που είμαστε χειρότερα από τότε αρχίζουν απο 75+. Αρα υπάρχει κόσμος που ψωνίζει.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ είναι όλα.








-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται όμως να σηκωθείς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

samis
Forum-Runner

Greece
121 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/07/2016 :  12:05:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πριν κάνουμε την αγορά , μαθαίνουμε πόσο κάνει στο internet. Μετά πάμε στο μαγαζί (μικρό η αλυσίδα) που έχει ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς και εξηγούμαστε καθαρά: το έχω βρεί 100 , εσεις το έχετε 140 , μπορούμε να πλησιάσουμε κάπου να το πάρω απο εσάς ? τις περισσότερες φορές στο μαγαζί μου κάνουν τέτοια έκπτωση που το πέρνω απο εκεί (ακόμη και σε αλυσίδες αθλητικών μου κάνουν έκπτωση...) η ηθική στο εμπόριο δεν αφορά απο που θα αγοράσω , αφορά την συμπεριφορά μου κατά την συναλλαγή και μετά. Τώρα για τον φίλο που δίνει τις υπηρεσίες του (σχέδια κλπ) και ο πελάτης το εκμεταλλεύεται , είναι φυσικό και στα ρίσκα του επαγγέλματος , την επόμενη φορά θα είμαστε προσεκτικοί , άλλωστε τα 'ιδιαίτερα μαθήματα' τα πληρώνουμε . ΟΛΟΙ. Πάντα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

diazz123
Newbie Forum Runner

32 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/07/2016 :  12:07:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ksp

"Φυσικά και θα δοκιμάσω το νουμερο μου στο κατάστημα του."

Δεχομαι το να μη σου αρέσουν οι τιμές του και να μην μπαινεις στο κατάστημά του.
Αλλα το να απασχολείς υπαλλήλους που ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και να ξέρεις εκ των προτερων ότι δεν θα αφησεις φράγκο, και να καμαρωνεις για αυτό βρίσκοντας μια ψευτοδικαιολογία, με ξεπερνά. Και σαν κερασάκι να ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ αυτόν που σε εξυπηρετεί!!! Το όριο!

Γιατι αραγε σχολιάζεις τον ακριβό; Γιατι δεν σχολιάζεις τον φτηνό που δεν σου προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το προιόν του πριν το πάρεις;

Εχω γνωρισει τέτοιους τύπους ανθρώπου στη δουλεια μου. Μας βάζουν να κανουμε σχεδια και μελετες. Στο τέλος τα παιρνουν σπιτι τους "για να τα δουν"
Με ΕΤΟΙΜΑ ΣΧΕΔΙΑ πάνε σε άλλους μηχανικους και παίρνουν μια σαφώς φτηνότερη προσφορα και μετα κανουν τους μάγκες για τις "διαπραγματεύσεις" τους.

Ε, για μένα αυτό είναι ανήθικο. Όταν εκμεταλλεύεσαι τις χαμηλες τιμες λογω χαμηλου λειτουργικου κοστους (χωρις κατάστημα, χωρις πολλους υπαλληλους να εξυπηρετουν) να εχεις και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να μην απασχολεις άτομα που δεν έχεις σκοπό να πληρωσεις.

Σε όποιον φαίνεται ότι οι καταστηματάρχες χοντροκονομάνε, και γι αυτό κλείνουν ο ένας μετα τον άλλον - προφανως γιατι κονόμησαν αρκετά και συνταξιοδοτούνται- γιατι δεν δοκιμάζει να ανοιξει δικο του μαγαζί;
Προσφερομαι να έρχομαι να απασχολώ τους υπαλλήλους του και μετά να πουλώ υφάκι και εξυπνάδα.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ksp
Forum-Runner



174 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/07/2016 :  20:01:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΠΟλύ ενδιαφέρουσα άποψη. Την επόμενη φορά που κάποιος θα συμπεριφερθεί ανάλογα σε μας μην ακούσω κλαψογκρίνιες.... Γιατι είναι ιδιαιτερα σύνηθες, όταν μας κάνουν αυτά που κάνουμε να μετατρεπόμαστε σε Μάρθες Βούρτσες.

Εγω πάντως, με το συμπάθειο, θα εξακολουθώ να αποφεύγω τις γυφτιές. Δοκιμάζω σε μαγαζιά μόνο όταν έχω την ειλικρινή πρόθεση να αγοράσω.

Υ.Γ. Στα σχέδια (που ονομάζονται αρχιτεκτονική μελέτη) είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αν το κάνει κάποιος, θα φάει μυνησάρα και θα τα πληρώσει χρυσά.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/07/2016 :  22:35:51  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σκέψου να δοκίμαζε κάποιος έναν υπάλληλο για 1-2ώρες έστω, να τον βάλει να κάνει 2-3 δουλίτσες, να δει αν "κάνεις για την δουλειά" και να έλεγε στο τέλος, ευχαριστώ βρήκα κάποιον καλύτερο και φθηνότερο.
Και να το κάνει αυτό συνέχεια. Σύστημα που λένε, χωρίς ποτέ να ήταν το πραγματικό ενδιαφέρον αυτό.

Δεν έχει καμιά διαφορά το ένα με το άλλο. Στην μία είσαι εσύ ο άνθρωπος που κοιτάζει να βρει μια δουλειά στην άλλη είναι ο άλλος ο άνθρωπος που κοιτάζει να έχει δουλειά.

Όλοι έχουν το απόλυτο δικαίωμα να κρίνουν κάτι ως ακριβό ή φθηνό. Να βγουν και να ενημερώσουν φίλους και γνωστούς για την καλύτερη ευκαιρία κτλ κτλ. Από εκεί και πέρα Όταν το ενδιαφέρον κάποιου δεν είναι ειλικρινές και απλά εκμεταλεύονται την αγωνία του άλλου να βγάλει το μεροκάματο του, είμαι κάθετα αντίθετος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/07/2016 :  22:35:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το να δοκιμάζουν και να μη ψωνίζουν είναι το αγαπημένο γυναικείο σπορ,για να περνάει η ώρα.
Που είναι το κακό;
Στα ελληνικά ιντερνετικά καταστήματα δεν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής.


same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kwma
Forum-Runner

110 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2016 :  11:10:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ουτε καν τολμώ να φανταστώ που θα ηταν οι τιμές στα Ελληνικά μαγαζιά, αν δεν υπήρχαν οι "αλλου δοκιμάζω, αλλού ψωνίζω"....
Δεν πιστευω στη θεωρία....πιστευω στους κανόνες της αγοράς.
Θέλω να αγοράσω τυποποιημένο προιόν, στην καλύτερη τιμη.
Οποιος μπορεί να μου το παρασχει, ειναι ο προμηθευτής μου.
Στο κατω-κατω η διαδικασία της επιστροφης εχει απλοποιηθεί πλεον και στην χώρα μας...(ας ειναι καλα ο ανταγωνισμός απο τα μαγαζιά του εξωτερικου)
Οι υπολοιποι, ας εκτελούν αυτο που υποχρεούνται,(εφ οσον ειναι dealers εταιριών) και ας περιμένουν τον ενα πελάτη να τους βγάλει τα εξοδα της ημερας.
Ας αλλαξουν πολιτική, και εδω ειμαστε (ως πελατες).
Ζουμε στο 2016 πλέον....οι εποχές που ολοι οι επιχειρηματίες(ειτε κατ' ονομα, ειτε κατ' ουσίαν) ευημερουσαν, περασαν....


Edited by - kwma on 06/08/2016 11:15:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

manolee
Forum-Runner

98 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2016 :  11:27:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να τα λεμε ολα , τα καταστηματα που ειναι φωτια στις τιμες ακομα και στις εκπτωσεις ειναι τα περισσοτερα γνωστες αλυσιδες η καταστηματα των ιδιων των εταιριων , τα οποια δεν πανε για το μεροκαματο...

Εχω κι εγω καταστημα , και οσο και να θελω να υποστηριξω Ελληνικα μαγαζια σε running παπουτσια δεν μου βγαινει..Δεν μου βγαινει να πληρωσω συγκεκριμενο New Balance παπουτσι 100ευρω στις εκπτωσεις σε γνωστη αλυσιδα εδω , τη στιγμη που το βρισκω 55 εξω .Και ναι, θα μπω να δοκιμασω νουμερο, και ναι ,αν το βρω σε καλη τιμη οπως ετυχε στις προηγουμενες εκπτωσεις παρολο που δεν το πολυειχα αναγκη , θα το αγορασω απο καταστημα απ το οποιο δεν ειχα ξαναγορασει ποτε παπουτσι επειδη ειναι πανακριβο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lazostat
Newbie Forum Runner

47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2016 :  16:47:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απο ποτε η δοκιμη παπουτσιων και γενικοτερα διαφορων ρουχων στα μαγαζια ειναι ανηθικη; Να αγοραζουμε στα τυφλα μηπως;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/09/2016 :  00:07:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by lazostat

Απο ποτε η δοκιμη παπουτσιων και γενικοτερα διαφορων ρουχων στα μαγαζια ειναι ανηθικη; Να αγοραζουμε στα τυφλα μηπως;



κανείς δεν το έθεσε έτσι. τα να δοκιμάζεις ένα παπούτσι σε μαγαζί της γειτονιάς σου μόνο για να δεις αν σου κάνει, αλλά να έχεις προαποφασίσει ότι θα το πάρεις από αλλού, αυτό είναι ανήθικο κατά τη γνώμη μου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/09/2016 :  10:23:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενώ όταν το ελληνικό κατάστημα αισχροκερδεί έχοντας μια σημαντική διαφορά τιμής με αντίστοιχο ξένο είναι εντάξει.
Μισή ντροπή δική μας,μισή ντροπή δική τους.

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nrun
Forum-Runner

175 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/09/2016 :  13:19:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ποιο κατάστημα ακριβώς αισχροκερδεί;
Αυτό που πληρώνει 2Κ ενοίκιο σε μία μέτρια περιοχή, ενώ όλα αυτά τα online μαγαζιά είναι αποθήκες στην μέση του πουθένα; Για ρίξτε μια ματιά στις τιμές που έχει το startfitness στο φυσικό του κατάστημα...
Αυτό που του καθορίζει τις τιμές ο εδώ εισαγωγέας; Που του ορίζει την ποσότητα που θα πάρει, ή ακόμη και τα χρώματα (κι ας είναι ροζ σε ανδρικό μοντέλο); Που η Nike απαιτεί το ήμισυ του ποσού της παραγγελίας κατά τον δειγματισμό;
Μιλάτε για το κατάστημα που σε ένα Nimbus βγάζει 45-50€ ΜΙΚΤΑ..;;;; ΜΙΚΤΑ, το ξαναγράφω! Αυτό το κατάστημα αισχροκερδεί;
Ξέρετε τι θα του μείνει στο τέλος από το 140€+++ μοντέλο που αγοράσατε; Δεν θέλετε να ξέρετε...
Αν δεν γνωρίζετε λοιπόν, ας μην μιλάτε...

Καλά κάνετε(-ουμε) και αγοράζετε online, αν δεν βγαίνει ο έμπορος, ας αλλάξει επάγγελμα. Όχι όμως ότι αισχροκερδεί.
Οπότε, όλη η ντροπή δική σας.

ΥΓ: Δεν έχω μαγαζί με αθλητικά και συνήθως ψωνίζω διαδικτυακά.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

manolee
Forum-Runner

98 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/09/2016 :  09:44:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
φιλε nrun
Επειδή είμαι στο χώρο δεν υπάρχουν πλέον 2Κ ενοίκια για μέτριες περιοχές
Επίσης το ότι αισχροκερδούν φαίνεται απ το ότι τα μεγάλα Ελληνικά e-shops που δεν έχουν έξοδα καταστήματος έχουν τις ίδιες τιμές βιτρίνας και online
Eπισης το 45-50 μικτά για ένα ζευγάρι Nimbus δεν καταλαβαίνω απο που προκύπτει γιατί ξέρω τα ποσοτά κέρδους που έχουν και είναι μεγάλα

Για τους εισαγωγείς και τους όρους πληρωμής - παραγγελίας έχεις δίκιο , αλλά δυστύχως στην Ελλάδα της κρίσης αυτοί ή και χειρότεροι είναι οι όροι για συναλλαγές με εξωτερικό γενικά στο εμπόριο , ακόμα και σε αντικείμενα με πολύ μικρότερη αξία - περιθώριο κέρδους

Και για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα , σαφώς και δεν αισχροκερδούν όλοι και σαφώς καποιοι δεν βγαίνουν να πουλήσουν φθηνότερα.Αλλά κάνε μια βόλτα σε ένα μεγάλο εμπορικό και δες τι τιμές παιζουν ακόμα και σε καταστήματα απο μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000