Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Αη Γιώργης 2015
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

myronas
Forum-Runner

Greece
102 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 22/02/2015 :  23:54:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε βλεπω ανοιχτο θεμα. Πηγε κανεις αλλος?

--
Είμαι θύμα του marketing.

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  00:34:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πήγα εγώ, στο 16αρι. Πολύ ανηφόρα ρε παιδί μου!Το τί βρίσιμο έριξα στους διοργανωτές, δεν λέγεται... Το χιόνι επάνω αποζημίωσε (ωχ τώρα θυμήθηκα ότι τα παππούτσια τα έχω ακόμη στην σακούλα....). Στην κατηφόρα ήταν απίθανα! Και σκεφτόμουν ότι θα το ξανακάνω. Έφαγα και μια τούμπα στο 14, μια χαρά! Εϊναι η 2η που τρώω (και στις Θερμοπύλες πρόπερσυ).
Ωραία ήταν με τσάι και πατάτες στον τερματισμό και μπάρες, ωραία μουσική από DJ, όλα καλά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

moonrat
Forum-Runner

Greece


132 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  10:32:37  Εμφάνιση Προφίλ  Visit moonrat Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το περίμενα πιο εύκολο. Πολύ έντονη ανηφόρα με μεγάλη κλίση. Το χιόνι και η λάσπη στην κορυφή έδινε μια άλλη ομορφιά στη διαδρομή. Πολύ ωραία τα μονοπάτια.

Σε γενικές γραμμές ένας ωραίος αγώνας.

the art of being different...
http://www.gmarinopoulos.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  11:01:27  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.georgespyros.com/MountainRaces/Ai-giorgi2015

To υλικό θα το βρείτε εδώ,
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasKon
Newbie Forum Runner

Greece
40 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  14:38:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η διαδρομή μετά το 5ο χλμ ήταν η αντίθετη από πέρσι. Πέρσι η ανηφόρα ήταν πιο μεγάλη σε απόσταση, αλλά με λιγότερη κλίση (το κομμάτι που φέτος κατεβήκαμε), ενώ η κατηφόρα πολύ πιο έντονη και λίγο επικίνδυνη (το κομμάτι που ανεβήκαμε). Πολύ καλός ο αγώνας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

myronas
Forum-Runner

Greece
102 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  19:21:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρώτη φορά που δε χάρηκα αγώνα.

Η ανηφόρα ήταν απαράδεκτη σε κλίση και σε αποσταση. Χώμα που σε ανάγκαζε να περπατάς με ρυθμό 15' χλμ το οποίο δεν ίσιωνε ούτε για μερικά μέτρα. Αφου λέω μας κάνουν πλάκα, είναι vertical climb ο αγώνας και στην κορυφή θα έχει αψίδα.
Αφού φτάσαμε στην κορυφή άρχισε ενα όμορφο μονοπάτι στα χιόνια και βγήκαμε σε δασικό οπου για να καλύψεις λίγο από τον χρόνο της αναρίχισης έπρεπε να σπάσεις τα πόδια σου στην κατηφόρα. Το κατηφορικό μονοπάτι σε κάποια σημεία ήταν όμορφο, στα τελευταία μέτρα σπαστήρι με πέτρες και βραχους.

Νομίζω οτι η αντίστροφη φορά θα ήταν πολύ καλύτερη και τελικά δε κατάλαβα γιατί άλλαξε αυτό.

Αυτό που με ενόχλησε πραγματικά ήταν η απουσία διασωστών στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Εκτός από την εκκίνηση (και στο 5ο χλμ που περναγε απο εκεί), τον επόμενο διασώστη τον είδα στο 13 χιλιόμετρο δίπλα στον δασικό. Καναμε 3 χλμ τουλάχιστον μονοπάτι με κλίση 20% και όπως σε όλους τους αγώνες συμμετέχουν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, δυνατοτήτων, εμπειριών κλπ, δε σκέφτηκε κανείς οτι μπορεί μέσα στο μονοπάτι κάποιος μπορει να έχει ενα ατύχημα, να νιώσει αδιαθεσία να χρειαστεί το οτιδήποτε. Το ίδιο φυσικά και στο κατηφροικό μονοπάτι που ήταν γεμάτο πέτρα και πολύ εύκολα μπορούσε να συμβεί ατύχημα.

Πραγματικά δε καταλαβαίνω αν η διοργάνωση δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης ή απλά καλύπτεται από μια υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν οι συμμετέχοντες. Προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ανασφάλεια στη διαδρομή και ίσως γιαυτό δε την ευχαριστήθηκα κιόλας.



--
Είμαι θύμα του marketing.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  20:29:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εμένα πάντως η φορά μου άρεσε περισσότερο ... (και νομίζω επίσης και εγώ ότι η κατηφόρα με τη γλίτσα που είχε και με τη κλιση στη καθιερωμένη φορά πιθανότατα να ήταν αρκετά πιο επίκίνδυνη)

Τώρα για το φίλο που λέει για τους διασώστες (και ελπίζω να μή το πάρει στραβά ο ίδιος ή κάποιος άλλος) αλλα καθε πόσα χιλιόμετρα θεωρείτε ότι θα έπρεπε να υπήρχε διασώστης σε έναν αγώνα στο βουνό? (που και κάθε 1-2 χιλιόμετρα να έχεις άμα δεν προσέξεις ο ίδιος και είναι να σου τυχει η στραβή θα σου τύχει στο ενδιάμεσο)

Ο αγώνας εκτιμώ είναι μικρής σχετικά απόστασης (και υπήρχε έτσι αρκετά συχνή ροή δρομέων που μπορούσαν να βοηθήσουν σε κάτι έκτακτο) αλλά όχι και τόσο μικρής όσο κάποιοι άλλοι που θεωρούνται καθαροί αγώνες εισαγωγής στο βουνό για τους πιο αρχάριους (υπήρχε το πεντάρι άλλωστε για αυτό) και έτσι υποθέτω ότι οι περισσότεροι όσων ήρθαν για να τον τρέξουν κάνουν και κάποιες πολύωρεςς προπονήσεις στο βουνό μόνοι τους ή με ένα-δυο φίλους χωρίς διασώστες, δείκτες κλπ (και εάν δεν το κάνουν και δεν έχουν αυτή την εμπειρία είναι φυσικά δική τους ευθύνη).

Οπότε μήπως είναι λίγο λάθος να αναμένουμε χίλιες εγγυήσεις ή "εφησυχασμό" (της ανασφάλειας μας) απο τους διοργάνωτες και είναι μάλλον καλο όσο μεγαλώνουν τα πράγματα να μαθαίνουμε πως πηγαίνουμε στο βουνό πρώτα απο όλα με δική μας ευθύνη (πριν πάμε ίσως και σε μεγαλύτερους αγώνες που το χθεσινό θα μπορούσε πολυ άνετα να ήταν απλά η απόσταση 2 σταθμων και να μην είχες ούτε νερό ενδιάμεσα)

Τα πιο πάνω τα γράφω με την ευκαιρία της ένστασης του φίλου myrona και σε συνέχεια κουβέντας που κάναμε στο τέλος του προηγούμενου έτους με αφορμή τη διακοπή των αγώνων στο Παρανέστι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2015 :  20:57:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
θα συμφωνήσω με τον Sam (Sam δεν σε είδα!). Πόσο συχνά να έχει διασώστες; Εξ'αλλου, στην ανηφόρα να πάθεις κάτι είναι πιο απίθανο. Περπατάς...Εγώ έπεσα στο 14. Είχε διασώστη στο 13 και στον τερματισμό. Άρα; Δεν με έσωζε τίποτα ( κλα΄, και στς Θερμοπύλες που είχα πέσει 500 μ από τον σταθμό που είχα περάσει, μόνο που θα έπρεπε να πάω πίσω ανηφόρα, προτίμησα να συνεχίσω στην κατηφόρα....Να μου έλειπε άλλη ανηφόρα.).

Την φορά την άλλαξαν λόγω καιρού, άκουσα. Νομίζψ πάντως, άσχετα με τον καιρο, ότι αν κατηφορίζαμε αυτό που ανηφοίσαμε, θα ήταν επικίνδυνο.

Πάντως, μετά και την 2η τούμπα μου, τείνω να πιστεύω ότι είναι λίγο επικίνδυνο να τρέχεις στα βουνό: λίγο να παραπατήσεις ή να κοιτάξεις άλλού, πάει! Και σκέψου να σπάσεις κανά πλευρό ή κανά δόντι. Πριν 3 χρόνια κάποια (πολύ γνωστή) αθλήτρια βουνού έπεσε και έσπασε τα δόντια της. Δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dtziouvaras
Senior Forum-Runner

695 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  14:56:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενα τραβηγμα στην πλατη και τελευταια στιγμη δεν καταφερα να παω.

παντως η διαδρομη και οι κλισεις ειχαν αναρτηθει στο www.mountain-sports.gr

Καθε αγώνας έχει τον χαρακτηρα του. Εμεις αποφασίζουμε αν θελουμε να παμε σε ενα ζορικο αγωνα η οχι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

polyenios
Forum-Runner

Greece
193 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  15:12:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια χαρά ο αγώνας. Βουνήσιος, όπως λέει η ανακοίνωση του! Η ανηφόρα είχε μήκος 3χλμ συνολικά. Τα πρώτα 5 ήταν χαμηλά και σε κύκλο πριν περάσουμε από την εκκίνηση για να ανέβουμε επάνω. Κανέναν πρόβλημα ασφάλειας ή σήμανσης. Εκεί που χρειαζόταν επίβλεψη υπήρχε. Στην ανηφόρα δεν χρειάζεται επίβλεψη.

Ευτυχώς που άλλαξαν την φορά κίνησης γιατί το μονοπάτι της Πλατανοπηγής για κατηφόρα είναι πολύ ζόρικο ακόμα και με καλές συνθήκες. Εχθές με τόσο νερό κάτω, θα ήταν μία τεράστια τσουλήθρα.

polyenios, polyfotos, polyelaios, poluxronos, poluxromos, polu....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DION
Newbie Forum Runner

Greece


34 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  16:25:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βουνό χωρίς ανηφόρα και κατσάβραχο δεν παίζει!!!! Τρομερή η εικόνα με χιόνια, λάσπες, νερά, γλίστρες....χαμός. Αυτά είναι τα ωραία όμως...και του χρόνου να είμαστε καλά
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vangel
Newbie Forum Runner

30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  22:35:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
O αγώνας ήταν βουνού!!! Η κλίση ειναι κομμάτι του συγκεκριμένου αθλήματος (το τρέξιμο στην άσφαλτο ειναι άλλο άθλημα). Επικίνδυνα σημεία (γλιστερα βράχια σε κατηφόρα ) είχε μόνο προς το τέλος και εκεί ορθά είχε διασώστες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gelak
Newbie Forum Runner

Greece
8 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2015 :  23:49:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1ος ορεινός αγώνας. Ωραία διαδρομή με αρκετά απαιτητικά κομμάτια. Εγω το ευχαριστήθηκα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2015 :  16:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχην συμφωνω με αυτα που ειπε ο Sam πιο πανω. Ο συγκεκριμενος αγωνας θεωρω πως δεν ειναι σε καμια περιπτωση εισαγωγικος βουνου. Μην ξεχναμε πως ηταν μεσα στους αγωνες-κριτηρια του Olympous Marathon μεχρι περσι. Για τους αρχαριους υπαρχει το 5αρι. Εμενα μου αρεσε πολυ η νεα διαδρομη. Ειχα τρεξει και περσι και προπερσι τον αγωνα. Η φετινη αλλαγη ηταν πολυ καλη και ανεβασε τον δεικτη δυσκολιας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

barbergeorge
Forum-Runner

Greece
199 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2015 :  17:07:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδια ο αγωνας τον πηγαμε αναποδα για αποφυγη τραυματισμων στην κατηφορα.Ηταν Ο ΑΓΩΝΑΣ με φοβερες εναλαγες ανηφοροκατηφορες.Τωρα με τον φιλο ποιο πανω σορρυ κιολας δεν συμφωνω αν παει με pace 15 στην ανηφορα αυτο ειναι καθαρα θεμα προπονησης.Καθε αγωνας βουνου εχει τις δυσκολιες του,και σε καμια περιπτωση δεν ειναι εισαγωγικος αγωνας τα 16χλμ .ειδα κοσμο να τρεχει στις μυτες των ποδιων του στο κομματι με την λασποθεραπεια χιονι γιατι??? μην λερωσει τα παπουτσια του? Τελος παντον ,αν θελετε να βιωσετε ποιο δυνατη εμπειρια στο βουνο εχει 29 μαρτιου το poikilo rocky mountain 8 και 22.5 χλμ,http://www.pdsodysseas.gr. Τελος γιατι σας κουρασα το βουνο ειναι για να το ευχαριστιομαστε και οχι να βριζουμε .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000