Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  15:19:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η επιπολαιότητα και η ασάφεια είναι τα δυο βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση, θεωρώντας μάλιστα ότι είναι "όπλα" που θα κάμψουν τις αντιστάσεις των "αντιπάλων" της. Τα δυο αυτά "όπλα" όμως, γεννούν την αντίδραση την οποία η κυβέρνηση θεωρεί πως θα αποφύγει, πως δεν υπάρχει. Αδυνατεί δηλαδή η κυβέρνηση να αντιληφθεί οτι η δράση γεννάει αντίδραση και δρά χωρίς να μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις, οι οποίες όταν εκδηλώνονται της προκαλούν παράλογη έκπληξη και εκνευρισμό.

Την ασάφεια ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, όχι μόνο την αποδέχεται, αλλά την χρησιμοποιεί όπως ο ίδιος δηλώνει ώς τακτική διαπραγμάτευσης. 'Ομως αυτή η ασάφεια είναι που δημιουργεί πρόβλημα στην διαπραγμάτευση και στη χώρα. Ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να δώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της χώρας και να περιγράψει με αριθμούς την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, δεν θέλησε να κοστολογήσει τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup και έτσι προκάλεσε την αντίδραση των ευρωπαίων. "Δεν μας δίνετε στοιχεία, δεν σας δίνουμε λεφτά" ήταν η αναμενόμενη από όλους - πλήν ελληνικής κυβέρνησης - αντίδραση των Ευρωπαίων στην ελληνική ασάφεια. Η δεύτερη αντίδραση ήταν "δεν σας πιστεύουμε, αν θέλετε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις θα στείλουμε την τρόικα στην Αθήνα να κάτσει μέσα στα ελληνικά υπουργεία, να δεί την κατάσταση για να συζητήσουμε περαιτέρω". Και οι δυο αυτές ενοχλητικές εξελίξεις, οφείλονται στην ασάφεια με την οποία ο Βαρουφάκης αντιμετωπίζει τη διαπραγμάτευση και στην αδυναμία της κυβέρνησης να προβλέψει τις αντιδράσεις των ξένων στις δικές της αποφάσεις και δράσεις.

Το βλέπουμε και σε άλλους τομείς, εκεί που βασιλεύει η επιπολαιότητα. Βγαίνει φερ' ειπείν ο Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης και λέει ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα για να στείλουμε παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη. Δεν σκέφτεται οτι τα σύνορα έχουν δυο "πόρτες". Μια που βγαίνεις από την Ελλάδα και μία που μπαίνεις στη διπλανή χώρα. Αν η Ελλάδα ανοίξει την πόρτα για να βγούν οι μετανάστες, οι διπλανές χώρες θα κλείσουν την πόρτα εισόδου σε οποιονδήποτε προέρχεται από την Ελλάδα, Έλληνα ή παράνομο μετανάστη. Πόσο δύσκολο είναι να το σκεφτεί αυτό ο κ. Πανούσης; Πώς θεωρεί οτι η δική του δράση δεν θα προκαλέσει αντίδραση τέτοια που η δράση του θα ακυρωθεί και μάλιστα θα γυρίσει εις βάρος του;

Το είδαμε και με τον Πάνο Καμμένο. Πλήρης εθνικής υπερηφάνειας και με την ασφάλεια που του παρέχει η πολεμική αεροπορία, πέταξε πάνω από τα Ίμια και έρριξε ένα στεφάνι. Την επομένη, η κυβέρνηση έκπληκτη (όπως πάντα) είδε τον Αρχηγό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας. Καταδίκασε το γεγονός ώς απαράδεκτο αλλά δεν κατάλαβε γιατί έγινε αυτό. Δεν κατάλαβε δηλαδή οτι ο Τούρκος παραβίασε προσωπικά τον εναέριο χώρο μας επειδή ο Καμμένος πέταξε προσωπικά στεφάνι στα Ίμια.

Όταν αύριο μεθαύριο η κυβέρνηση ανοίξει την ΕΡΤ και αυξήσει το χαράτσι που πληρώνουμε με το λογαριασμό της ΔΕΗ για να καλύψει τη δαπάνη, όσοι την υποστήριζαν μέχρι σήμερα θα τη βρίζουν. Δεν θα πληρώνουν τη ΔΕΗ επειδή έχει υποσχεθεί οτι δεν θα κόβει το ρεύμα. Τι θα κάνει τότε; Θα λέει οτι η ανθρωπιστική κρίση στην οποία οδήγησαν τα άλλα κόμματα τη χώρα, δεν επιτρέπει στον λαό να πληρώσει το ρεύμα, που όμως είναι δημόσιο αγαθό οπότε δεν θα σταματάει η παροχή του.

Αν κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες, δεν έχουμε λεφτά για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν και έχει στα χέρια της η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, οι "θεσμοί" θα σταματήσουν να μας χρηματοδοτούν. Αν δηλαδή συμβεί το πιστωτικό γεγονός (που όλοι απεύχονται) θα σταματήσει οποιαδήποτε χρηματοδότηση από ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαική Επιτροπή. Λεφτά ούτως ή άλλως από τις αγορές δεν παίρνουμε, οπότε εκεί δεν αλλάζει κάτι. Όταν λοιπόν ξεμείνουμε από λεφτά, θα αναρωτιώμαστε γιατί ξεμείναμε και η κυβέρνηση θα λέει οτι "ιδού, εμείς σας τα λέγαμε, υπάρχει διεθνής συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης". Δεν θα δέχεται οτι η δική της δράση, δηλαδή η μη πληρωμή χρέους, οδήγησε στη διακοπή των χρηματοδοτήσεων. Το ίδιο θα λέει και όταν - μετά το πιστωτικό γεγονός - ξεμείνει τελείως από χρήματα και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε συντάξεις και μισθούς δημοσίου. Θα λέει πάλι οτι υπάρχει συνωμοσία των μνημονιακών δυνάμεων με τους κακούς ξένους για την ανατροπή της.

Η κυβέρνηση δεν αναρωτιέται καν γιατί η κοινή γνώμη απαντά στις δημοσκοπήσεις οτι είναι ευχαριστημένη από την πολιτική που ακολουθείται.

Να σας πώ εγώ λοιπόν γιατί είναι ευχαριστημένοι, αυτοί που το δηλώνουν: Διότι δεν πληρώνουν φόρους, δεν πληρώνουν δάνεια στις τράπεζες, δεν πληρώνουν τίποτα και θεωρούν οτι εσείς (η κυβέρνηση) θα τους τα χαρίσετε. Επειδή έτσι είπατε. Πάλι έχουμε λοιπόν μια αντίδραση σε δράση της κυβέρνησης. Έλεγε η κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση να μην πληρώνουν φόρους και δάνεια οι πολίτες, αυτοί την άκουσαν και τώρα που έγινε κυβέρνηση και παρακαλάει για την πληρωμή των φόρων και των δανείων, οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν. Απαιτούν μάλιστα να τους τα χαρίσει, επειδή έτσι τους είχε υποσχεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό όλων των δράσεων της κυβέρνησης η έλλειψη πρόβλεψης των αντιδράσεων. Κάποιος ψυχολόγος ίσως θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό, ίσως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε πώς αυτός ήταν η μόνη μορφή αντίδρασης που υπάρχει στον κόσμο, όλοι οι άλλοι ήταν "το σύστημα". Τώρα που είναι κυβέρνηση, θεωρεί οτι όλοι οι άλλοι συνωμοτούν δολίως για την ανατροπή του και δεν μπορεί να αντιληφθεί οτι η δική του πολιτική είναι λάθος και οτι προκαλεί τις αντιδράσεις. Επαναλαμβάνω όμως οτι αυτό είναι δουλειά ψυχιάτρου να εξηγήσει γιατί συμβαίνει.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ζεί σε ένα όνειρο που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι υπόλοιποι ζούμε στην πραγματικότητα που απέχει πολύ από το όνειρο της κυβέρνησης.

Πηγή:www.reporter.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  15:39:17  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Που προβλέπει ο κανονισμός της βουλής, ότι μπορούν πχ βουλευτές να καλούν αυτούς που θέλουν και να ανεβαίνουν στο βήμα?

Τι είναι τσιφλίκι?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  15:59:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γερμανικές αποζημιώσεις: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χτες στη Βουλή την απόφαση της κυβέρνησης για στήριξη της επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δηλώνει πως είναι έτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000 για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. Κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.

Με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει η Ελλάδα τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που η γερμανική κυβέρνηση περνάει σε θέση άμυνας απέναντι στην Ελλάδα.

Το παιχνίδι λέγεται «πολιτική» και επιτέλους πρέπει αυτό το παιχνίδι να το παίξει και η Ελλάδα.

Αλήθεια, γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο 2015 -εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου-, για να βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση που θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις;

Γιατί επί 70 χρόνια δεν βρέθηκε μια ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται η χώρα μας, μετά την κατοχή της και την καταστροφή της από την Γερμανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχει δυο σκέλη:

1. Η Ελλάδα διεκδικεί σήμερα για πρώτη φορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, γιατί πρώτη φορά έχει μια κυβέρνηση που οι Γερμανοί δεν την έχουν στο χέρι.

2. Το δράμα της νεότερης Ελλάδας ήταν όλοι αυτοί οι πολιτικοί που ήταν ξεπουλημένοι και όλες αυτές οι κυβερνήσεις που ήταν ξεπουλημένες.

Η γερμανική κυβέρνηση έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος: πίεσε την Ελλάδα πάρα πολύ, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους Έλληνες να στείλουν στην αντιπολίτευση τα κόμματα και τους πολιτικούς που έλεγχε η Γερμανία.

Εκεί η γερμανική κυβέρνηση έχασε το παιχνίδι.

Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης έκανε κυβέρνηση στην Ελλάδα τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, χωρίς πρώτα να τον έχουν στο χέρι, χωρίς να μπορούν να τον εκβιάσουν, όπως έκαναν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στη συνέχεια, η γερμανική κυβέρνηση πίεσε αφόρητα την νέα ελληνική κυβέρνηση, ξεχνώντας πως δεν την έχει στο χέρι -όπως τις προηγούμενες- και πως αυτή η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει από την Γερμανία.

Το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης, του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου και των Ελλήνων ολιγαρχών ήταν να προκαλέσουν ασφυξία στη νέα ελληνική κυβέρνηση και να την ανατρέψουν ή να την καπελώσουν.

Τους διέφυγε πως αυτή η κυβέρνηση -η οποία δεν έχει λερωμένο «ποινικό μητρώο»- θα μπορούσε να αντιδράσει. Όπως και κάνει τώρα.

Το παιχνίδι αλλάζει.

Η Γερμανία δεν έχει πια το πάνω χέρι.

Τώρα είναι η Γερμανία που θα πρέπει να απολογηθεί και να πληρώσει.

Τώρα είναι η Γερμανία που βλέπει την Ελλάδα να της βάζει ένα …Μνημόνιο.

Ήταν τόσο απλό. Αλλά οι Έλληνες επέμεναν για δεκαετίες σε ξεπουλημένους πολιτικούς και κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Ίσως τώρα όλοι να καταλάβουν γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι με τα Ποτάμια.

Μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική, να αντισταθείς και να διεκδικήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις συγκυβερνώντας με ένα πατριωτικό και πολυσυλλεκτικό κόμμα -όπως είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες-, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους σφουγγοκωλάριους των ολιγαρχών που κάνουν άψογα επί χρόνια τις δουλίτσες τους με τις γερμανικές κυβερνήσεις και τις γερμανικές πολυεθνικές.

Αυτός είναι ο λόγος που έγραψα πάρα πολλές φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και πως η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και να σπάει το βλακώδες φράγμα Αριστεράς-Δεξιάς, που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι, παράλληλα, και μια τεράστια σφαλιάρα στη Χρυσή Αυγή και τους «θαυμαστές» της. Τους ξεβρακώνει.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η χώρα μας συνεχίζει να έχει πολλούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και «πνευματικούς ανθρώπους», οι οποίοι ελέγχονται από την γερμανική κυβέρνηση.

Ξέρετε, οι πρεσβείες στη χώρα μας πληρώνουν καλά. Πολύ καλά.

Οπότε, ετοιμαστείτε να ακούσετε και να διαβάσετε πόσο απαράδεκτο είναι η Ελλάδα να διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και πόσο θα πρέπει να ντρέπεται η ελληνική κυβέρνηση που τις διεκδικεί.

Ήδη, ξεκίνησαν.

Αλλά είπαμε, αυτό είναι το δράμα της Ελλάδας.

Η χώρα κυβερνήθηκε από ανθρώπους που ήταν ξεπουλημένοι.

Και οι Έλληνες τους ψήφιζαν.

(Δυο παρατηρήσεις:

1. Προσέξτε ποιοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις. Πρώτο και καλύτερο, το παιδί της Siemens.
2. Να μην κάνουμε το λάθος να ταυτίσουμε την γερμανική κυβέρνηση με τους Γερμανούς πολίτες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς φίλους και συμμάχους στην Γερμανία. Άλλο οι κυβερνήσεις, άλλο οι πολίτες.)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  16:03:29  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Η τρόικα είναι στην ελλάδα, και ο άλλος μιλάει για κάτι που ΘΑ κάνουμε, ΘΑ ζητήσουμε κτλ.

Η Τρόικα είναι ΉΔΗ εδώ.

Το άλλο όπως είπα, όταν πάρουμε έστω και 100.000€ να μας το δείξετε και θα δώσουμε τα εύσημα.

Η πλάκα είναι, πως κάποτε, κάτι άσχετο γινόταν, πχ έπεφτε κανά αεροπλάνο, και οι ψεκασμένοι έλεγαν ότι αποπροσανατολίζουν τον λαό.
Τώρα με τον πύρρειο λόγο του πρωθυπουργού, που για μια ακόμα φορά απευθύνεται στην ελπίδα, και σε ευσεβής πόθους και σε εθνολαικιστικά αισθήματα, δεν τρέχει τίποτα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  17:19:37  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.skai.gr/news/politics/article/277117/arnitiki-eisigisi-gia-arsi-tis-asulias-kammenou-kai-karathanasopoulou/

Έλα καταδικάστε!

(και η συκοφαντική δυσφήμιση, δλδ τα ψέματα εις γνώση σου, είναι πιο σοβαρό, από μια καταγγελία για βιβλίο χωρίς απόδειξη που την κάνιε ο κάθε περαστικός και κακοπροαίρετος και καταλήγει ο λόγος με τον λόγο σου, αλλά αυτό είναι απλά η γνώμη μου)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  18:26:10  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.skai.gr/news/environment/article/277127/tsironis-lathos-i-anaklisi-tis-adeias-gia-ergasies-ilotomias-stis-skouries/

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη οι εργασίες υλοτομίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, αφού το υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνώρισε ότι κακώς ανακάλεσε τη σχετική άδεια, καθώς ήταν καθ’ όλα σύννομη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

«Οι εργαζόμενοι στην ‘Ελληνικός Χρυσός’ δεν κινδυνεύουν, η απασχόληση τους είναι απόλυτα διασφαλισμένη» τόνισε νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 250 εργαζόμενων έξω από το υπουργείο.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελικά δεν υπάρχουν νόμοι και σύστημα και διαδικασίες ανεξάρτητες.
Τσιφλίκι, με τηλέφωνα διοικείται το κράτος. Όπως ξυπνήσει ο καθένας, δερβέναγας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  09:38:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

http://www.skai.gr/news/environment/article/277127/tsironis-lathos-i-anaklisi-tis-adeias-gia-ergasies-ilotomias-stis-skouries/

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη οι εργασίες υλοτομίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, αφού το υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνώρισε ότι κακώς ανακάλεσε τη σχετική άδεια, καθώς ήταν καθ’ όλα σύννομη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

«Οι εργαζόμενοι στην ‘Ελληνικός Χρυσός’ δεν κινδυνεύουν, η απασχόληση τους είναι απόλυτα διασφαλισμένη» τόνισε νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 250 εργαζόμενων έξω από το υπουργείο.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελικά δεν υπάρχουν νόμοι και σύστημα και διαδικασίες ανεξάρτητες.
Τσιφλίκι, με τηλέφωνα διοικείται το κράτος. Όπως ξυπνήσει ο καθένας, δερβέναγας.



Δεν έχει σημασία, καταργήθηκαν τα κάγκελα στις παρελάσεις!

Επίσης δεν ηρθε η τρόικα, ήρθαν χαμηλόβαθμοι εκπρόσωποι των θεσμών. Μην τα μπερδεύουμε, οι ίδιοι άνθρωποι είναι αλλά δεν είναι το ίδιο, τώρα έχουμε αξιοπρέπεια και διαπραγματευόμαστε, πώς να το κάνουμε; Δεν στηρίζετε την εθνική προσπάθεια;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  13:52:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συνεχίζετε να βράζετε στο ζουμί σας!

Γράφετε για να εκτονώνεστε και καλά κάνετε μετά από αυτό που σας βρήκε πριν ενάμισυ μήνα, απλά ας πω μια και κάποιοι ελάχιστοι δεν (?) κατάλαβαν, ότι τα κάγκελα που καταργούνται από τις παρελάσεις δεν τα ανέφερα για λόγο πανηγυρισμού ως μέτρο υπέρ του λαού, αλλά για να δείξω ότι η κυβέρνηση σύριζα-ανέλ απολαμβάνει μέχρι στιγμής της εμπιστοσύνης του κόσμου, το αντίθετο δηλαδή από ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια για τις κυβερνήσεις για τις οποίες καίγεστε.

Το γιατί, δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Δείγμα θετικό άλλωστε είναι, ότι αυτοί που δεν το αντιλαμβάνονται, είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα, και τώρα ξύπνησαν.

Θα ήταν πάντως προτιμότερο να περιμένατε να βρίσκετε άλλες ευκαιρίες για ειρωνίες, γιατί έτσι όπως ειρωνεύεστε που καταργούνται τα κάγκελα του βιασμού της Δημοκρατίας, δείχνετε πόσο πολύ σέβεστε τη Δημοκρατία, που τόσο πολύ σας αρέσει (στα λόγια βέβαια).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  14:01:41  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι γιατί έχουμε μάθει να σεβόμαστε τους νόμους, και ακόμα και τον πιο ψεκασμένο, από εμένα και νομίζω όλους με όσους συμφωνώ ιδεολογικά, δεν κινδυνεύει να βρεθεί με μολωτοφ στο αμάξι του, πέτρες, με καδρόνια στο κεφάλι του, ούτε να χαλάσει την βόλτα του με την γυναίκα του σε έναν καφέ επειδή θα τον προπυλακίσουμε.

Όμως ότι θα μαλιάσει η γλώσσα μας, όπου πιάνει μελάνι σίγουρα.
Βιασμός της δημοκρατίας είναι να σου λένε ψέματα ευθαίως, και να εξαγοράζονται μελλοντικοί ψήφοι διά παροχών εις βάρος του κοινωνικού συνόλου (βλέπε ΔΕΗ/προσλήψεις κτλ) αλλά που...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  14:08:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης του κόσμου, να ξαναβάλω τα νούμερα; Απλά αυτοί που ήθελαν να "κάψουν τη Βουλή" είναι τώρα μέσα με την κυβέρνηση, λογικό να μην χρειάζονται τα κάγκελα! Επίσης στα πλαίσια του πρώτ- φορά-αριστερά/πατρις-θρησκεία-οικογένεια, εξ' ίσου λογικό να μην χρειάζονται κάγκελα στις ...μεταξικές παρελάσεις, να θαυμάζει ο κόσμος το μαθητικό σφρίγγος και τη ζωντάνια αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πίστη στις οποιες εδήλωσε ο σύριζα ήδη από το 3' λεπτό της μετάδοσης των exit polls!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  15:03:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χιλιοειπωμένα πράγματα...

Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται (και δεν μιλάμε για νόμους τύπου περι -μη- ευθύνης υπουργών). Όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι (κακώς), τότε θα αναλάβει η λαϊκή οργή (χίλιες φορές χειρότερα, αλλά λογικό επακόλουθο. 1+1+2, είτε μας αρέσει, είτε όχι).

Καλή η παραμύθα ότι τα επεισόδια τα κινεί το οποιοδήποτε κόμμα, αλλά ο "ταραξίας" μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε πολίτης δει κάποιον που βιάζει τη ζωή του, να μη διώκεται.

Αν οι τωρινοί, μελλοντικά κάνουν τα ίδια με τους προηγούμενους, νομοτελειακά θα χρειαστούν τα κάγκελα. Δεν χρειάζονται οργανωμένες αντιδράσεις, αρκούνε οι αυθόρμητες.

-Μια και ούτε αυτό κατάλαβες Κώστα, "κάγκελα" εκτός από τις παρελάσεις δεν χρειάζονται και σε καμμία άλλη εμφάνιση στελεχών της κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής φυσικά. Προς ώφελος όλων μας είναι να μη χρειαστούν μελλοντικά, γιατί αυτά πάνε πακέτο, και αν επανέλθουν θα σημαίνει ότι θα έχουμε γυρίσει σε αντιγραφή των προηγούμενων καθεστώτων.

Απορία. Γιατί άλλες φορές που "εξαγοράζονταν μελλοντικοί ψήφοι διά παροχών εις βάρος του κοινωνικού συνόλου" έπεφτε σιωπή? Πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι όσοι θυμήθηκαν τώρα να το λένε?


Άσχετο, αλλά μπαίνω στον πειρασμό να βάλω κάτι από 2 μήνες πριν, για να γελάσουμε. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=367891&catid=13

Edited by - KostasPVol on 12/03/2015 15:05:25
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  15:09:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol


Άσχετο, αλλά μπαίνω στον πειρασμό να βάλω κάτι από 2 μήνες πριν, για να γελάσουμε. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=367891&catid=13



Κορυφαίο!!!!!!!!!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  15:38:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα κάγκελα τα βγάζουν γιατί είναι ακόμα ένα μήνα κυβέρνηση και παίζουν τις καθυστερήσεις με τους... θεσμούς για τα μέτρα. Μόλις τα πάρουν, θα αρχίσουν και για αυτούς τα βιολιά!
Κώστα όταν κυβερνάνε οι δικοί μας είναι επειδή τους ήθελε ο (σοφός) λαός, όταν κυβερνάνε άλλοι, είναι που κοροϊδέψαν το (χαζό, δούλο κ.λπ.) λαό!

"Τι δεν καταλαβαίνεις"; "Οεο"; (αυτά προς ενίσχυση της επιχειρηματολογίας, ίσως κι ένα άντε γεια να ακουγόταν ακόμα πιο πειστικό...)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  16:54:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάτω η χούντα του Σαμαρά!
Πού είναι οι τσιριζέοι να σκούξουν;

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231392271

Μα στα Εξάρχεια; Έπρεπε να έρθει ο Τσίπρας για να συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά του αείμνηστου Νίκωνα Αρκουδέα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/03/2015 :  18:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μιας κ θέλουμε να γελάσουμε.>
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/61038/ehei-o-kairos-gyrismata-i-ti-elege-o-syriza-gia-ton-oosa

Αλήθεια, αυτός ο οργανισμός δεν είναι που συνεργάστηκε με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας; Ο ίδιος ο Τσίπρας, πριν ένα χρόνο (σε εκδήλωση της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου), δεν χαρακτήριζε τα μέτρα που πρότεινε ο ΟΟΣΑ σαν «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»; Και τώρα τι λέει; Ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ δεν θα γίνει στη βάση της συνεργασίας του Οργανισμού με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά στη βάση της λαϊκής εντολής (ΖΟΝΓΚ!!!).

Δηλαδή ο ΟΟΣΑ το 2014 ήταν «μαύρη βίβλος του νεοφιλελευθερισμού» και το 2015, επειδή έτσι τον βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι φίλος του λαού;

χαχαχαχαχα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000