Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  09:40:40  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και τους βρίζουμε.

Απο την μια η βασική μας θεωρεια είναι θα τους απειλήσουμε εμείς με grexit. Απο την άλλη όταν μας δειχνουν την λύση της εξόδου... Πάλι λέμε μας εκβιάζουν.

Η χώρα διαλύθηκε, έχουν ειπωθεί τα μεγαλύτερα προεκλογικά ψέματα εις διπλούν και σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα που μπορω να θυμηθώ. Και ακόμα και την μνημονιαρα λέμε φταινε οι ξένοι.

Εμείς θέλαμε...

Στις δουλειές δεν μετράει η προσπάθεια. Αυτα τα λέει ο κοελιο ή τα λέμε σε κάναν αγώνα.
Μετράει το αποτέλεσμα. Δεν πληρώνεις κάποιον χώρο αποτέλεσμα, χωρίς προϊόν.
Πουντο; φταίνε οι άλλοι; δ ε ν μ ε ν ο ι α ζ ε ι. Είσαι επικεφαλής φέρνεις την ευθυνη. Ας μην έλεγες ότι μπορεις

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

oldman
Advanced Forum-Runner



262 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  12:11:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχουν πολλά είδη πολιτικού φανατισμού, αλλά αυτό που εκπορεύεται από τη δογματική προσήλωση στον μπολσεβικισμό είναι ανώτερης τάξης φανατισμός, που υπερνικά όλους τους υπόλοιπους.

Δεν έχω την πρόθεση να αποτανθώ στους γλωσσικά αναλφάβητους και στους πονηρούς διαστρεβλωτές της πραγματικότητας που κραδαίνουν εδώ μέσα τον επαναστατικό τους οίστρο γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο θα ήταν ματαιοπονία. Προσκαλώ όμως τους υπόλοιπους, αυτούς που οι προηγούμενοι προσπαθούν να επηρρεάσουν, να καβαλήσουμε τον θεό του ανέμου, Αίολο, και να πάμε μια βόλτα στις ουρές των απένταρων συνταξιούχων, στις κλειστές Τράπεζες, στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται βάναυσα από τη στάση της οικονομικής δραστηριότητας που έχει προκαλέσει η λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ύστερα, σας προσκαλώ να ανοίξουμε ένα λεξικό, από αυτά που οι υπερήφανοι οπαδοί του Μπαλτά θα ήθελαν να κάψουν στην πυρά, για να διαπιστώσουμε ότι ΕΩΛΟΣ, ο όρος δηλ, που θα ήθελε να έχει χρησιμοποιήσει ένας από τους επίδοξους Τσε Γκεβάρα μερικές σελίδες πίσω, που παρεμπιπτόντως σημαίνει και αβάσιμος, σημαίνει πρωτίστως μπαγιάτικος! Όπως δηλαδή και τα μυαλά όσων σταμάτησαν στην αντίληψη του κόσμου με όρους του 1917.

Σας καλώ επίσης να αναγνωρίσουμε την έκταση της καπηλείας του πατριωτισμού, όταν οι φιλοευρωπαϊστές χαρακτηρίζονται από τους τζιχαντιστές της λενινιστικής επανάστασης «γερμανοτσολιάδες». Σπουδαίος λόγιος του 18ου αιώνα στην Αγγλία είχε κάποτε πει ότι «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων». Πράγματι χρειάζεται μια ιερή έννοια όπως η πατρίδα, για να κρυφτεί πίσω της η ογκώδης παλιανθρωπιά, όπως περίτρανα μας υποδεικνύουν οι ΧΑ, οι ΑΝΕΛ, τώρα πλέον, και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μας χαρακτηρίζουν «γερμανοτσολιάδες» οι οπαδοί του οσφυοκάμπτη Λαφαζάνη, που βλέπει Ρώσο ολιγάρχη και του φτάνει το μέτωπο στα γόνατα!

Το πρόβλημα με τις ιερές έννοιες στην Ελλάδα, είναι ότι την εξιλεωτική λειτουργία τους την συνέλαβαν πολύ έγκαιρα όλες οι φατρίες των ανίκανων, τεμπέληδων, απατεώνων, συμπλεγματικών και λοιπών παρασίτων και ως εκ τούτου συναγελάστηκαν πίσω από κάθε μορφής θεσμό και οργανισμό που έχει σχέση με τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, το περιβάλλον, τη νέα γενιά και πάει λέγοντας. Συνεπώς, μη ταράσσεστε, πρωταθλητές της λαμογιάς αλλά και με τη φασιστική νοοτροπία του Χρυσαυγίτη θα βρείτε πίσω από κάθε αξιόλογο σκοπό.

Το πρόβλημα με την ακροαριστερά στη χώρα μας είναι ακριβώς ότι ήταν πάντοτε ευεπίφορη στη φασιστική ιδεολογία γιατί οι καταβολές της είναι σταλινικές! Δε μπολιάστηκε ποτέ από το πνεύμα π.χ. της Γαλλικής αριστεράς, που είχε στο επίκεντρό της τον ουμανισμό και σεβόταν πρώτα πρώτα τις αξίες του Διαφωτισμού, την πρόοδο, τη μεταρρύθμιση, την επιστήμη. Οι αξίες αυτές εξάλλου ήταν που οδήγησαν τη Γαλλική ακροαριστερά στην αυτοδιάλυσή της. Αντίθετα, στην Ελλάδα, σύμφωνα με το δόγμα του μπολσεβικισμού, η σημερινή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται από τους πιστούς του ούτε καν αποτυχημένη, αφού ο απώτερος στόχος του αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό συνεχίζει να υπηρετείται απαρέγκλιτα. Η κατάρρευση του κράτους και η δυστυχία που προκαλεί στους ανθρώπους η διακυβέρνηση αυτή είναι παράπλευρη απώλεια, όπως και τα θύματα της Marfin δηλαδή, δυσάρεστη μεν, αλλά απολύτως αποδεκτή μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του «καλού» αγώνα.

Δε μπορώ, επίσης, να μη διαπιστώσω την έκταση της στρέβλωσης που έχει υποστεί η σκέψη φιλελεύθερων ανθρώπων, όταν απευθύνουν πρόσκληση στήριξης του ημιμαθούς αμοραλιστή, πρίγκηπα των καταλήψεων που κάκιστες συγκυρίες έφεραν επικεφαλής μιας κυβέρνησης σούργελο! Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χαίρομαι για τη χριστιανική ανατροφή σας, αλλά είναι καιρός να σταματήσετε να πιστεύετε στα θαύματα!

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν δηλαδή, ότι ο άνθρωπος που με αλλεπάλληλα συνειδητά σφάλματα εξευτέλισε τη χώρα διεθνώς για δεκαετίες και την οδήγησε στο γκρεμό, επειδή έκανε μία φορά το σωστό, τώρα άλλαξε και είναι άξιος να κυβερνά. Ασφαλώς! Γιατί η ιστορία είναι γεμάτη από αμόρφωτους, πονηρούς, αναξιόπιστους τεμπελάκους με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις που οδήγησαν λαούς να μεγαλουργήσουν. Πως ακριβώς λειτουργεί το σκεπτικό της στήριξης παλικάρια; «Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι»; Θεέ μου, τη Δευτέρα Παρουσία ζω!

Ο καπιταλισμός αγαπητοί «σύντροφοι», μπορεί να μην είναι τέλειο οικονομικό σύστημα και να έχει αδυναμίες. Κατ’ αναλογία, και η δημοκρατία δεν είναι ένα τέλειο πολιτειακό σύστημα και παράγει αποτελέσματα που σπάνια ξεφεύγουν από τη μετριότητα. Και τα δύο όμως είναι τα καλύτερα συστήματα που γνωρίζουμε και αυτά οφείλουμε να επιδιώκουμε να εφαρμόζονται με τον αποτελεσματικότερο για εμάς τρόπο. Βασικός νόμος του καπιταλισμού είναι η επιδίωξη της βελτιστοποίησης της χρήσης κεφαλαίου. Με το κεφάλαιο που στοίχισε ο Τσίπρας στην Ελλάδα, οφείλαμε να απαιτούμε ηγέτη του διαμετρήματος του Αντενάουερ, του Αβραάμ Λίνκολν ή του Ιωάννη Καποδίστρια!

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας, και μόλις ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα αφήστε την αποχαυνωμένη συναίνεση και βάλτε όλη σας την προσπάθεια να επιστρέψει αυτό το καρκίνωμα στο 4% και στις λιτανείες και τα βοντού προς τις κατσίκες του γείτονα.

Παρεμπιπτόντως, αν σε λίγο καιρό βρεθούμε αγκαλιά με τη Δραχμή, πράγμα καθόλου απίθανο, παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι η Ελλάδα κατάντησε ένα οικοσύστημα σε ακραία ανισορροπία, με υπερπληθυσμό από παράσιτα, ακριβώς λόγω της εξωτερικής παρέμβασης και σταθερής τροφοδοσίας του οικοσυστήματος. Περιμένετε λίγο καιρό με το οικοσύστημα να ζει υποχρεωτικά σε συνθήκες αυτάρκειας και δείτε τότε ποια ήταν η τύχη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των παρασίτων.



A little less conversation, a little more action please...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  13:02:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταπληκτικός, μοναδικός Oldman!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  13:15:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάλι μιλάς με γρίφους* "γέροντα"! (*για κάποιους)

(Το ανέκδοτο από όπου βγαίνει η φράση "Μιλάς με γρίφους γέροντα!" το γνωρίζετε ή η πρόταση είναι χωρίς νόημα?)

__________________________
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  13:36:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχει ένα γνωστό παράδοξο με τον νεοφιλελευθερισμό.

Παρόλο που η θεωρία υφίσταται και θεριεύει (μέχρι την αυτοκαταστροφή της εκτιμώ), ο όρος νεοφιλελεύθερος πάντα αποδίδεται και ποτέ δεν υιοθετείται...

Έτσι ο μοναδικός τρόπος να υπάρχει μια νεοφιλελεύθερη συνεισφορά στη συζήτηση είναι να την αποκαλέσουν οι υπόλοιποι έτσι. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας για να πω: Ιδού μια αληθινή, αμόλυντη, ακέραια νεοφιλελεύθερη (και όχι φιλελεύθερη φυσικά) στάση.

Σεβαστή (όχι και τόσο αλλά σίγουρα περισσότερο από όσο σέβεται η ίδια οτιδήποτε διαφορετικό καθώς ο δογματισμός που αρέσκεται να καταγγέλλει είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της)

Στα δικά μας τώρα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  15:45:01  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αχ βρε SAM δεν καταλαβαίνω πως πετάμε τον αφορισμό του νεοφιλελευθερισμού, σε μια χώρα που σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις σε ελευθερία οικονομίας είναι στην 120η θέση. Ή γενικά πως αυτή η λέξη, πάει παντού σε οτιδήποτε θέλουμε να υποτιμήσουμε.

Εσύ που είσαι διαβασμένος αριστερός αν μπορείς να μου το εξηγήσεις...

Στα άλλα τώρα, είχα μια κουβέντα με έναν γρήγορο δρομέα, αν τον ξέρετε το όνομά του ξεκινάει από SA και τελειώνει σε VAS, και έλεγα τα εξής.
Έτσι για να μην νομίζετε...

Άκουσα για μια επιχείρηση, (τυχαίο το παράδειγμα, κάτι κάπου πήρε το αυτί μου... δεν ξέρω πόσο ισχύει... που να ξέρω εγώ στο κάτω κάτω... μπορεί και να είναι λόγια του αέρα ή κάτι σπάνιο) που έχει ας πούμε κέρδη ένα μικρό 6ψήφιο ποσό.
Αυτή η επιχείρηση, αγοράζει με έξοδα της επιχείρησης (άρα αποφορολογείται για αυτά) ατελειώτα πράγματα για προσωπικά έξοδα των μετόχων και του Δ.Σ.
και δεν μιλάω να βάλουμε κανά λάπτοπ παραπάνω μέσα, που το έχουμε και για το σπίτι.
Μιλάω για σπίτια (και όχι γκαρσονιέρες) σε νησιά ή άλλα θέρετρα, μαζί με τις κουρτίνες και τα φωτιστικά... που κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την δραστηριότητα της εταιρίας αλλά είναι για την καλοπέραση μερικών.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι 100δες χιλιάδες ευρώ απώλειες από τα δημόσια ταμία (άρα από εμάς κατ'επεκταση, αν και εδώ μπαίνουν και οι άλλες απόψεις μου που πιστεύω θα είναι απώλειες από νέους κομμάτικους στρατούς αργόμισθων αλλ΄αοκ), και μάλιστα όχι από κάποιους που πραγματικά τα φέρνουν βόλτα στεκούμενοι κάθε φορά 5 λεπτά μπροστά από το ράφι του σουπερμάρκετ για να καταλάβουν ποια τιμή συμφέρει περισσότερο.

Edited by - Deorum on 16/07/2015 15:46:27
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  16:01:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τελικά ήταν η μαμά 85ετών της υπουργού, όχι η ίδια, που σήκωσε τα 200.000.

τυχαίο συμβάν, πιστεύω πρέπει να ανακαλέσει όποιος υπονόησε κάτι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  16:29:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιώργο ΔΕΝ είπα ότι είμαστε μια χώρα νεοφιλελεύθερη. Είπα ότι κάποιοι (πολλοί) από εμάς είμαστε τέτοιοι.

Ο φιλελευθερισμός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

...αλλά για αυτό φταίνε οι ΙΔΙΟΙ οι "φιλελεύθεροι" οι οποίοι συκοφαντούν έναν όρο που θεωρητικά περιέχει όμορφες αξίες (και αριστερές πρώτα από όλα). Και για να βγάλουμε μια άκρη ...ας τους πούμε καλύτερα οι ΝΕΟφιλελεύθεροι γιατί δεν μπορείς να αποδώσεις τον όρο φιλελεύθερος σε κάποιον που δεν τον υπηρετεί ...οπότε κάποιος άλλος όρος θα έπρεπε να βρεθεί...

Αντιγράφω από ένα πρόσφατο άρθρο του Ν. Σαραντάκου που τον εκτιμώ απεριόριστα για το αριστερό και λογικό του λόγο:

"Προσωπικά, εκτιμώ πολύ τους φιλελεύθερους που είναι πραγματικά φιλελεύθεροι, που δίνουν αξία στην καινοτομία και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και επινοητικότητα. Το κακό είναι ότι δεν έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους. Οι περισσότεροι φιλελεύθεροι που έχω γνωρίσει είναι φιλελεύθεροι για τους άλλους: για τον εαυτό τους είναι κρατικοδίαιτοι, λυμεώνες κοινοτικών προγραμμάτων, μάστορες στις αναθέσεις εικονικών αλλά παχυλά αμειβόμενων μελετών από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή ημικρατικούς φορείς –και ταυτόχρονα ασίγαστοι πολέμιοι του… κρατισμού. Είναι επίσης αμείλικτοι διώκτες της χαμηλής διαφθοράς (η απόδειξη της σπανακοτυρόπιτας) αλλά δεν λένε όχι στην υψηλή διαφθορά αν μπορούν να το κάνουν αφανώς."

...περίπου σαν την εταιρία που λες.

Και συνεχίζει

"Παρακολουθούσα τις προάλλες στο Facebook, σε μια παρέα στελεχών του φιλελεύθερου κινήματος, μια συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, και ήταν έκδηλη η αμηχανία τους στο να προτείνουν μιαν αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη «συριζαϊκή λαίλαπα» (δικός τους ο όρος). Η μόνη λύση που υποστηρίχτηκε ήταν να βρεθεί κάποιος τεχνοκράτης τύποου Παπαδήμου, δηλαδή μια λύση ολοφάνερα όχι μόνο αντιδημοκρατική αλλά και ατελέσφορη. (Σε άλλες παρόμοιες συζητήσεις, διά της εις άτοπον απαγωγής κατέληγαν στον Β. Βενιζέλο, τον πιο μισητό πολιτικό όλων των εποχών)"


Κοινώς δεν πιστεύω καθόλου τους "φιλελεύθερους" που καταγγέλουν τα παράσιτα. Δεν πιστεύω τους "φιλελεύθερους" που καταγγέλουν τα "καρκινώματα" και τη "λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ"

Δεν πιστεύω κάν στην άκρατη ελευθερία που ιστορικά ΠΑΝΤΑ οδήγησε σε άκρατη ανελευθερία.

Και δεν δείχνουν να το πιστεύουν αυτό ούτε οι "φιλελεύθεροι" και δεν έχω βρει κανέναν να σου πει ...να χρεωκοπήσουν οι τράπεζες που φταίνε και το αόρατο χέρι θα κάνει τη δουλειά του. Η φιλελευθερία τους (που αφορά μόνο την οικονομία σχεδόν πάντα) είναι υποκριτική και επί της ουσίας λέει "να μπορούμε να περιορίσουμε την ελευθερία των άλλων (του κακού σύριζα, των παράσιτων κτλ ...του κοινωνικού συνόλου) να αντιδράσει στα δικά μας σχέδια μας"

Η φιλελευθερία έχει πολλές ηθικές διάστασεις: ελευθερία σκέψης, ελευθερία δράσης, μόρφωσης, έκφρασης. Και δεν πιστεύουν σε όλες αυτές οι "φιλελεύθεροι" ...οι νεοφιλελεύθεροι για να το πω καλύτερα.

Edited by - sam on 16/07/2015 16:33:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  16:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Και ας μιλήσουμε και λίγο διαφορετικά... όχι απλά "καπιταλιστικά".

Έβαλα ένα βιντεάκι αλλα δεν είδα κάποιο σχόλιο. Θα με ενδιέφερε όμως η άποψη (κάποιων) από εσάς.... οπότε θα προσπαθήσω να το θέσω διαφορετικά.

Όλοι νομίζω συμφωνούμε στη πεποίθηση πως με το εθνικό νόμισμα ένα κράτος μπορεί μέσα από το τύπωμα πληθωριστικού χρήματος να έχει ένα όπλο (προσωρινά τουλάχιστον) για να αντιμετωπίσει τη κρίση, την ανεργία κλπ. Το πρόβλημα που νομίζω ότι επίσης συμφωνούμε είναι πως εμείς ούτε είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αλλά και ότι είναι τελείως διαφορετικό να το έχεις το νόμισμα εξ΄αρχής και τελείως διαφορετικό να πας από ένα κοινό ισχυρό νόμισμα σε ένα πληθωριστικό δικό σου...

Ωραία ...Για να αναρωτηθούμε λοιπόν κάτι (και θα το γράψω ΤΕΛΕΙΩΣ υπεραπλουστευμένα). Γιατί δε τυπώνουμε τότε περισσότερο κοινό νόμισμα για να αντιμετωπίσουμε τη κρίση σε ένα μέρος της ένωσης?

Η απάντηση είναι (πάλι υπεραπλουστευμένα καθώς ούτε καν αυτή τη δυνατότητα δεν έχει ξεκάθαρα η ΕΕ) βασικά αυτή. Διότι θα φτωχύνουν οι υπόλοιποι... Οι γερμανοί π.χ. που μπορούν να αγοράσουν 10 κιλά λουκάνικα, θα μπορούν να αγοράσουν 9 και κάτι... Και δεν το θέλουν αυτό (σωστά θα πει κάποιος)

Το θέμα είναι όμως ότι η ευρωπαϊκή ένωση ΔΕΝ είναι οικογένεια. Η ευρωπαϊκή ένωση είναι μια παρέα φίλων.

Είναι μια παρέα φίλων που βγαίνουν το βράδυ και αποφασίζουν που θα πάνε να φάνε... Και έχουμε τους πλούσιους φίλους, αυτούς που τα βγάζουν καλά, αυτούς που δεν τα βγάζουν τόσο καλά και τους πιο φτωχούς αλλά και τους άνεργους. Και αποφασίζουν να πηγαίνουν κάθε φορά στη Σπονδή και στο Βαρούλκο... Μα προτείνει κάποιος από τους φτωχούς και τους άνεργους μηπως να πάμε και στη Πιτσαρία για αλλαγή να μπορω και εγώ να φάω κάτι. Και αντιλέγουν οι πιο πλούσιοι: Μα γιατί εγώ να φάω πίτσα ενώ μπορώ να φάω φιλέ μινιόν?

Και έτσι καταλήγουμε ο πιο φτωχός να τη βγάζει με το κουβέρ γιατί μόνο αυτό μπορει να πάρει...

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο φτωχοί στη παρέα αποφασίζουν ή καταφέρνουν (δεν είναι μόνο θέμα απόφασης) να δουλέψουν τριπλοβάρδια μεσα στη μερα για να μπορέσουν να φάνε μακαρόνια τουλάχιστον και γίνονται μάλιστα και παράδειγμα "Δες το Φινλαδό φίλο... Δούλεψε σα σκυλί και μπορεί να παραγγείλει ένα ριζότο τώρα ...Κάντο και εσύ", ενώ και ό ίδιος ο Φινλαδός συνήθως θα σου πει..."Κάνε ότι κάνω αμα θες να φας ...Τι μου παραπονιέσαι?"

Και όχι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν φυσικά και κάποιοι πιο τεμπεληδες που θέλουν να δουλέψουν 4 ώρες ..αλλα αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έτσι και αλλιως είναι αναγκασμένοι ΟΛΟΙ να τρώνε συνέχεια στα Βαρούλκα ενώ η φυσική ικανότητα ΟΛΩΝ σε μία ΜΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν είναι η ίδια ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ....Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι Γερμανίες και ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μας αφήσουν να γίνουμε όλοι Γερμανίες ...Κάποιος θα ναι γερμανία και κάποιος μια μικρή χώρα των δέκα εκατομμυρίων

Στη τελική γιατί τους κάνεις παρέα τους πιο φτωχούς θα πει κάποιπς??????? (οπότε έχουμε και τον σόιμπλε να θέλει να μας βγάλει απο τη παρέα για να τρώει πιο εύκολα τα μινιον) και αυτό έχει κάποια βάση ...εάν το μόνο φυσικά που σε νοιάζει είναι τα μινιον σου.

Φαντάζομαι ότι στη παρέα σας ο καθένας (ίσως και κάποιοι νεοφιλευθεροι εδώ εάν και δεν είμαι σίγουρος) θα ήσασταν αρκετά πιο δίκαιοι σε ένα αντίστοιχο ενδεχόμενο... Παιδιά να πάμε εκεί που μπορούμε όλοι...Να σκεφτούμε και τον Μήτσο που είναι άνεργος (1 στους 4 να θυμίσω) ή τον Τζιοβανι...

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΙΛΕΤΑ... Δεν είναι έτσι και αλλιως το φαγητό αυτό που μας ενώνει.

Ή να πάμε στα Βαρούλκα αλλά να τσοντάρουμε κάτι για να φάει και ο άνεργος ... και να μην του λέμε απλά δούλεψε 22 ωρες (που ούτε δουλειές μπορεί να βρει) για να μπορέσεις να πάρεις κάτι και αυτή είναι η μόνη λύση.

Ναι θα ακούσω ...αλλα φταίει ο Μήτσος κτλ κτλ... Παιδιά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ όλοι οι μήτσοι να γίνουν Bill Gates έτσι και αλλιως (δεν θα δούλευε καν ο καπιταλισμός έτσι). Ας δεκτούμε ότι κάπου φταίει ο Μήτσος που δεν έχει τη σουπερ γουαο δουλειά που χουμε εμείς για να βγάζει ότι βγάζουμε αλλά και ότι δεν υπάρχουν και τόσες σουπερ γουαο δουλειές έτσι και αλλιως (δεν μπορούμε όλοι να φτιάχνουμε μερσεντες) και το να λέμε ότι η επόμενη λύση είναι να θέλουμε να δουλεύει σα σκυλος ο μήτσος όλη μέρα και να μη τρώει τίποτα άλλο όλη μέρα για να μπορεί να παραγγείλει μια σαλάτα όταν μας κάνει παρέα δεν είναι και η δικαιότερη λύση. Υπάρχουν και άλλες...

Κάποιες φορές λοιπόν δεν καταλαβαίνω πως βρίσκεται δίκαια έτσι απλά την στάση της ευρωπαϊκής παρέας....

Όχι ότι δεν συναντώ και ανθρώπους στις παρέες μου που το μόνο που τους νοιάζει είναι τα δικά τους λεφτά τους η δική τους μάσα τους....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  16:42:41  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοίτα δεν καταλαβαίνω γιατί απαξιώνεις μια κοινωνική ομάδα επειδή δεν είναι ηθικά ανώτερη?
Δεν είναι κανείς δεν είναι (ούτε φυσικά οι αριστεροί)
Όλοι αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, αλλά όταν έρθει ο λογαριασμός και σε εμάς (με όποιον τρόπο και να τον πιστεύουμε) κλοτσάμε και τα γυρνάμε.

ΠΧ εγώ ο φιλελεύθερος είμαι υπερ των απολύσεων/μικρότερου δημοσίου... για να μειωθούν οι φόροι βέβαια έτσι όχι από καπρίτσιο. Αν όμως οι απολύσεις φτάσουν στο δικό μου σπίτι, τότε θα αντιδράσω και θα πω, ναι μεν αλλά αλλά ΕΓΩ θα έπρεπε να εξαιρεθώ.. για 1-2-3 λόγους.
Ο αριστερός από την άλλη, θέλει κράτος πρόνοιας, δημόσιες υπηρεσίες, δωρεάν συγκοινωνίες κτλ, αγάπη ειρήνη πρόοδο. θέλει επίσης να κάνουμε κάτι για τους κακόμοιρους αφγανούς που έχουν πλημμυρίσει την αθήνα, αλλά αν του πεις βάλτους έξω από την αυλή σου, θα τσινίσει. (όχι όλοι, αλλά σε διαβεβαιώνω πως εθελοντισμό δεν κάνουν μόνο αριστεροί, έχω κάνει και εγώ πχ - πάντως νομίζω είναι πλειοψηφία)

Δ εν νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με ιδεολογία αλλέ με ανθρώπινη φύση.
Τέλος με τους τραπεζίτες, επειδή όλο εκεί το καταλήγεται (ενώ εγώ δεν έχω καταλήξει) δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η μη προστασία των τραπεζών (ή η προστασία τους) σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο. Οπότε δεν θα πω εύκολα, ας χάσει η τράπεζα. Θα μου πεις ο ομολογιούχος ΑΣ ΧΑΣΕΙ, έπαιξε και έχασε, ο μέτοχος το ίδιο, ανέλαβε το ρίσκο του, ο καταθέτης όμως? έστω και αν είναι καταθέτης των 300.000€ ? (αν τα έχει βγάλει νόμιμα μαγκιά του, καλά θα κάνει να τ πονέσει όσο θέλει )

ΥΓ. Δεν το είδα το βίντεο, θα το δώ σήμερα ελπίζω το βραδάκι.

Edited by - Deorum on 16/07/2015 16:44:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  16:42:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η πλάκα είναι ότι όταν τα λέω εγώ ...αυτά είναι παρασιτικές Αριστερές απόψεις....


ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ!


Τα ίδια λέει πάνω κάτω το ίδαλμα σας ο Γκυ στη φιλελεύθερη ρητορική του:

http://www.koutipandoras.gr/article/146101/o-ferhofstant-ta-leei-sti-nyfi-na-ta-akoyei-i-pethera-sta-ellinika

Είμαι σίγουρος ότι όταν ακούσεται απο αυτόν να λέει ότι η οικονομία και το χρέος πρέπει να είναι κοινό ειδάλλως δεν νοείται ένωση θα τα δείτε διαφορετικά...


Όμως το θέμα είναι ποιος τα πιστεύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ? Και ποιος θέλει την ελευθερία ως αξία ...όχι ως εργαλείο για να βγάζει ο ίδιος μεγαλύτερο κέρδος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  16:48:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μακάρι να είχαμε φιλελευθερισμό... Είναι ότι πιο κοντά στην αριστερή ιδεολογία που μπορώ να σκεφτώ...

Όμως έχουμε νεοφιλελεύθερους που το μόνο που τους νοιάζει είναι να καταγγέλλουν τα παράσιτα και να κλέβουν στη πρώτη ευκαιρία χωρίς καμία ενοχή οι ίδιοι...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  16:54:00  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Να στο πω αλλιώς, αν δούλευε κάτι ολοκληρωμένα και σωστά, ας είχαμε και κομμουνισμό.
Καλύτερα θα ήταν από αυτό το κακό κράμα που έχουμε.
Το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα η απόδοση του κάθε συστήματος.
Το πρόβλημα είναι η ευκολία εφαρμογής του.
Καμιά φορά εχθρούς του καλού είναι το καλύτερο.
Τα πιο μεγάλα μου project έχουν μείνει στην μέση, γιατί ακριβώς ήταν μεγάλα και είχαν τεράστιο διαχειριστικό κόστος. (χρόνου, σκέψης, όρεξης, χρημάτων).
Στην προσπάθεια να κάνεις κάτι ακόμα καλύτερο, στο τέλος δεν κάνεις τίποτα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  17:01:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(και για τους κολλημένους με την ιστορία και τους μπολσεβίκους μη ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Λένιν δεν ήταν ενάντια στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Διαβάστε για την "νέα οικονομική πολιτική" για όποιον δεν τα γνωρίζει. Το πιο πιθανό να είχαμε μια τελείως διαφορετική εξέλιξη στη USSR χωρίς τον Στάλιν)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  18:45:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Koukouvagia

quote:
Originally posted by KostasPVol

Το αντίστοιχο της ευχαριστίας στις ΗΠΑ για τα Ίμια, θα ήταν η ευχαριστία για τωρινά στη Γερμανία. Το σάιτ κάνει τη δουλειά του, αλλά ας το αναλύουμε και εμείς λίγο... Τυχόν ευχαριστίες στις ΗΠΑ για τα τελευταία γεγονότα, ακόμη κι αν είναι λάθος, γιατί να συγκρίνεται με τις ευχαριστίες για τα Ίμια????????




Γιατί βρε Κώστα το αντίστοιχο της ευχαριστίας στις ΗΠΑ για τα Ίμια θα ήταν ευχαριστία τώρα στην Γερμανία; Από που και ως που;!

Ποιούς είχαμε απέναντί μας στην κρίση με τα Ίμια; Οι Τούρκοι δεν ήτανε; Με ποιούς στο παρατσάκ να γίνει πόλεμος; Οι ΗΠΑ (όσο και αν δεν το έκαναν από ανιδιοτέλεια) απότρεψαν έναν πόλεμο με την διαμεσολάβησή τους.
Και ξέρεις και ποιοί άλλοι πήραν το μέρος μας τότε, απειλώντας την Τουρκία να συμμορφωθεί και να πάει οποιεσδήποτε αντιρρήσεις έχει από τα επίσημα κανάλια (διεθνές δικαστήριο); Οι εταίροι μας της Ευρώπης. Αυτοί από τους οποίους θέλουμε να αποσπαστούμε και να πορευτούμε μόνοι μας....

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...

Καλώς ή κακώς, θεωρήθηκε Ανδρέα τότε ότι οι ΗΠΑ παίξαν το παιχνίδι τους, κράτησαν ίσες αποστάσεις (όπου ίσες δεν σημαίνει αντικειμενικές).

Γενικότερα, τις ΗΠΑ όπως και άλλες χώρες, τις συμφέρει να διαιωνίζονται τα ελληνοτουρτικά:
α) για να είναι στον έλεγχό τους, και αν μία από τις δύο χώρες "την κάνει" από τη στέγη, να το βρει μπροστά της σε... τυχαία θερμά επεισόδια (μη πω και χειρότερα επεισόδια), που θα αποφανθούν ότι δίκιο έχει η άλλη πλευρά,
β) για να πουλάνε τόνους εξοπλισμών στα κορόιδα.

Εν πάσει περιπτώσει, για να μη ξεφεύγουμε, καλώς ή κακώς τότε θεωρήθηκε ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ απέτρεψε μεν τα χειρότερα, αλλά βοήθησε να εδραιωθούν ντε φάκτο καταστάσεις. Με αυτό ως δεδομένο, οι ευχαριστίες εξόργισαν.

Για τα τωρινά, ευχαριστίες στις ΗΠΑ ακόμη και αν έγιναν λανθασμένα, νομίζω δεν είναι λόγος για να εξοργιστεί κανείς και μάλιστα ανάλογα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000