Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  19:54:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έγραψα ένα ποστ για τη γεννηματά αλλά το έσβησα.

...δεν υπάρχει λόγος να εκτραπεί η κουβέντα χωρίς ουσία. Όλοι νομίζω ξέρουμε πλέον τι παίζεται.

Βλέπω και την Αλ Σαλεχ στο έγκριτο σκάι, που δεν μπορεί να βάλει γλώσσα μέσα, να μας κουνάει το δάκτυλο (λέγοντας και απίστευτα ψέμματα για την οικονομική κατάσταση της χώρας πριν λίγους μήνες, περισσότερο λόγω έμφυτης χαζομάρας παρά σκοπιμότητας πιστεύω) ...και νιώθω μια απίστευτη αηδία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  20:10:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εάν τελικά πάμε στην δραχμή θα φταίει μόνο το "καρκίνωμα του σύριζα"....
Παίρνω και 2000 like και όλα ok...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  21:45:53  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Είδα το βίντεο και συμφωνώ, αλλά έχει και συνέχεια και δεν απομακρύνει τις ευθύνες από τις κυβερνήσεις ως τώρα που έχτισαν το χρέος (το επονείδιστο που το ψηφίζαμε στις βουλές μας με ελλείματα στους προυπολογισμούς αρχικά που έπεφταν και εκτός μετά τραγικά... κτλ).
Το γεγονός ότι το χρήμα μας δεν υποτιμούταν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σωστά, όμως χάνεις ένα όπλο παραπάνω, αυτό της αποσυμπίεσης διά του πληθωρισμού.

Ελπίζω να έχετε καταλάβει, ότι για να μας γλίτωνε ο πληθωρισμός από το χρέος σήμερα, σημαίνει ότι θα έπρεπε να τρέχουμε ακόμα με 25% πληθωρισμό έτσι? Όχι σήμερα, πάντοτε εδώ και 15 χρόνια.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι μπορεί να μην φτάναμε στην κρίση σήμερα, αλλά θα είμασταν στην καλύτερη στο επίπεδο της σημερινής Πολωνίας. (κρίση φυσικά πέρασε και η Αργεντινή και άλλες χώρες με δικά τους νομίσματα ή χώρες εντός ευρώ άλλες ανέκαμψαν άλλες όπως εμείς)
Όπως και να έχει, συμφωνώ ότι καλύτερα να μην είχαμε αναπτυχθεί τόσο αρχικά, και να είμασταν σταθεροί, παρά να κάναμε ένα boom για μερικά χρόνια και μετά να πρέπει να γυρίσεις πίσω. Είναι τρομερά πιο βίαιο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  22:40:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να μου πεις και εάν συμφωνείς -πέρα απο τα τσιτάτα για "άκρα αριστερά"(!) που δεν στέκουν- με τις υπόλοιπες απόψεις του Γκυ για κοινό χρέος, υποχρεώσεις κλπ ....ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (και ας είναι και ευρωπαϊκό) και όχι μόνο για τράπεζες, τραπεζίτες και νόμους της αγοράς

...και πάμε αύριο να φτιάξουμε το κόμμα του αριστερού (έστω σοσιαλιστικού) φιλελευθερισμού ή της φιλελεύθερης αριστεράς (άντε φιλελεύθερου σοσιαλισμού για να σου βάζω όρους που υπάρχουν) -και δεν θα τα χαλάσουμε στο όνομα- με ένα στιβαρό κοινωνικό κράτος (αλλά και με σοβαρό έλεγχο της ασυδοσίας του κεφαλαίου και των τραπεζών) και επιχειρηματικότητα και καινοτομία όσο θέλεις και να μαζέψουμε μετά όλους τους ψήφους

Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σίγουρα δεν ευαγγελίζεται κάτι τέτοιο το διαπλεκόμενο ποτάμι ή οι κατά καιρούς ψυχοπαθείς και συνήθως τυχοδιώκτες τζήμεροι

Και να μη σου πω για να σε φτιάξω κιόλας ότι (χωρίς να υποστηρίζω ότι ο σύριζα σήμερα έχει κάποια σχέση με αυτό) ...καλώς ή κακώς δείχνει να είναι ίσως το μοναδικό από τα μεγάλα κόμματα αυτή τη στιγμή που κάτω υπό προυποθέσεις (και εάν τον άφηναν να κυβερνήσει βασικά που μέχρι τώρα δεν είχε την ευκαιρία) θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε κάτι που να ελπίζεις... (με τα όποια "παράταιρα" στελέχη του που πιθανόν να υπάρχουν και να σου χαλάνε την αισθητική να βγαίνουν και αυτά μόνα τους σιγά σιγά από την εικόνα ...και δεν εννοώ π.χ τους Βαρουφάκη, Λαπαβίτσα τους οποίους δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να σε "χαλάνε" τόσο όπως επίσης και η πολύ αξιόλογη Βαλαβάνη η μοναδική ίσως Υπουργός που κατάφερε σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον να παραδώσει τέτοιο σημαντικό έργο σε αυτό το πεντάμηνο).

Θα χαμε λίγο δυσαρεστημένο τον Διαμαντή τότε βέβαια που θα το θελε λίγο πιο "ανατρεπτικό" το σχήμα ...αλλά και αυτός θεωρώ ότι θα το προτιμούσε από αυτούς που είχαμε φορτωθεί μέχρι σήμερα αλλά και τους άλλους που μας ετοιμάζουν.

Edited by - sam on 16/07/2015 23:09:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  22:49:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Έγραφα σε έναν φίλο στο FB, ότι αν και ίσως συμφωνήσω με μερικά πράγματα, μερικά άλλα πράγματα με αποξενώνουν τόσο πολύ από αυτό το πράγμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ (μην τα γράψω έχω γίνει κουραστικός, ας πούμε για ένα χαζό τους αφγανούς που απλά λιάζονται), που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακούσω τα υπόλοιπα ακόμα και αν μου πουν 1+1 = 2.

Έχει πολύ πολύ δρόμο μπροστά του για να με πείσει, και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. (πάντως μια στροφή την έκανε).

Τον Γκύ θα τον διαβάσω και αυτόν σωστότερα πιο μετά. Γράφω πολύ εδώ και τριγύρω, (ξέρετε κινητά, κλεφτά από την δουλειά, σπίτια κτλ) αλλά για να αφομοιώσω καλά συγκεκριμένες ώρες της μέρας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  22:52:52  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Α και κάτι άλλο για κάτι ΑΕΠ/ΧΡΕΟΣ κτλ.
Ξέρετε γιατί το χρέος ως προς το ΑΕΠ, έπεσε έξω περίπου 3.5 ποσοστιαίες μονάδες?

Γιατί η ανάπτυξη που την υπολογίζαν πχ στο 1% (το ακριβές νούμερο μου διαφεύγει) ήταν τελικά μόνο 0,3%.
Όχι γιατί πέφταμε έξω στο τέλος του 2014 γενικά. Με ανάπτυξη είμασταν.
Αυτό μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε από εκεί και πέρα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/07/2015 :  22:56:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(καλά και ο γκυ αυτά που λέει ...εάν δεν τα εννοεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ που διατηρώ πολύ σοβαρές επιφυλάξεις (ποιος θα παίρνει τις αποφάσεις σε μια κοινή ευρώπη) και πως θα διασφαλίσουμε τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αρχικά και κατόπιν την ισότητα ...μπορεί να είναι απλά στάχτη στα μάτια... )

Λέμε τώρα επειδή μιλήσαμε για φιλελεύθερες ρητορικές...

Edited by - sam on 16/07/2015 23:00:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  00:26:19  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους

O Λογαριασμός.
Και αυτά δυστυχώς είναι ΑΝ εφαρμοστεί σωστά και ολοκληρωμένα το πρόγραμμα.


Edited by - Deorum on 17/07/2015 00:27:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  00:36:40  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και άλλη μια φούσκα ρητορικής σκάει.
(όχι πως αν υπήρχε σοβαρότερο ενδιαφέρον θα έστεκαν οι θεωρείες, αλλά τώρα τουλάχιστον κάνει μπάμ)

http://www.naftikachronika.gr/2015/07/16/mideniko-endiaferon-gia-ta-ellinika-oikopeda/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  02:28:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην βάζεις βρε screens από σκάι χωρίς προειδοποίηση... Κάποιοι κρατάμε και ένα επίπεδο εδώ

(όχι ότι έχει και πολύ πραγματική σημασία και να ήταν ....αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι όμως που να σου εξηγάω τώρα. Τα πραγματικά νούμερα ίσως τα δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον)

Το ΑΕΠ πάντως έπεσε ΚΑΙ το 2014 εάν αυτό σου αρκεί...

Edited by - sam on 17/07/2015 03:43:51
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  03:29:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Άντε όμως θα σου πω:

Το ΑΕΠ έπεσε ΞΑΝΑ....σε πραγματικές τρέχουσες τίμες.

Ψάξε για τον αποπληθωριστή του ΑΕΠ με τον οποίο γίνεται σύγκριση με ένα έτος αναφοράς (το οποίο αλλάζει κάθε 5 χρόνια) και τώρα είναι το 2010

Εεεε....θεωρητικά μετά από αρκετές αναθεωρήσεις μέσα στο έτος (μέχρι και μαγείρεμα κάνεις άμα θέλεις θα πει κάποιος κακόπιστος * ...αλλά λέμε τώρα) το 2014 φτάσαμε στο απόλυτο ιστορικό χαμηλό αυτού του δείκτη (που όμως θέλει πολύ κουβέντα για το πόσο πραγματικά επίπτωση έχει στην πραγματική ανάπτυξη)

Σαν να πουλάς εσύ φέτος 100 EUR και να πουλήσεις το επόμενο έτος 95 αλλά εκτιμώντας ότι οι τιμές έπεσαν (όσο ποτέ άλλοτε το 2014) να ανακοινώσεις ότι είχες ανάπτυξη 2%. Χώρια που η πτώση των τιμών δεν έχει πάντοτε την ίδια επίδραση στη πραγματική αγορά, χώρια που ο αποπληθωρισμός αφορά και προϊόντα που ίσως δεν επηρεάζουν το ίδιο το ΑΕΠ σου, χώρια πολλά άλλα όπως π.χ. για τον αποπληθωρισμό που υπολογίζουμε εδω που δεν μειώνει ακριβώς τιμές σε αγαθά πρώτης ανάγκης ...κλπ

...στη τελική εσυ χρωστάς ονομαστικό χρέος που γενικά δεν επηρεάζεται ούτε αυτό το ίδιο από τον αποπληθωρισμό ...ΤΟ αντίθετο. Εάν έπρεπε να δώσεις 50 ευρώ σε ομόλογα που λήγουν για το χρέος σου και έκανες τελικά λιγότερο τζίρο από πέρσι ...μάλλον λέει ψέμματα η αποπληθωριστική "ανάπτυξη" του ΑΕΠ για την επιτυχία σου

Περισσότερα ίσως καταλάβεις εδω για το τρόπο που μετρήθηκε το ΑΕΠ και ο ρυθμός "ανάπτυξης" για το 2014

http://www.capital.gr/story/2252871

...όπου σου κάνω και επισήμανση σε μία παράγραφο, αυτό για το μαγείρεμα (ανάπτυξη με εντολή Σαμαρά το λένε κάποιοι ή Σαχλαμαραναπτυξη περιληπτικά) που λέγαμε όπου γίνονται κάποιες παρατηρήσεις για αυτόν τον μαγικό δείκτη που υπολογίστηκε "παράξενα" χαμηλά για το 2014 σύμφωνα με αναθεώρηση στο τέλος του 2014 και πολύ πιο κάτω από τον πραγματικό αποπληθωρισμό που είχαμε για το ίδιο έτος)

*
quote:

Αναθεωρήσεις

Οικονομολόγοι, ειδικά για το 2014, δίνουν έμφαση στην μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα σε στον αποπληθωριστή ΑΕΠ και στην μείωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή: το 2014 υπολογίζεται σε… ιστορικά χαμηλά, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, στο -2,5% (σ.σ. όταν ο δείκτης τιμών καταναλωτή έκλεισε στο -1% ).

Εξηγούν επίσης ότι ο δείκτης αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες του 2014:

* Η εκτίμηση για 2,5% ταυτίζεται με αυτή της εισηγητικής του Προϋπολογισμού του 2015 (σ.σ. ο κος Μάρδας κάνει σαφές ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιεί μπορεί να προσαρμοστούν).

* Ωστόσο, ο αποπληθωριστής ήταν πολύ μικρότερος στο - 0,7% στο προσχέδιο προϋπολογισμού του Οκτωβρίου…



Αυτά απλά για να μη μένεις στα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ... και να το ψάχνεις "λίγο" περισσότερο εάν σου επιμένω για κάτι.

Edited by - sam on 17/07/2015 04:06:38
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Giorgis34
Forum-Runner



75 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  13:32:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ιούλιο - Αύγουστο φωτιές
Σεπτέμβρη εκλογές
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  14:42:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.kathimerini.gr/823930/article/epikairothta/ellada/prosfyges-nomades-sto-kentro-ths-prwteyoysas
http://www.kathimerini.gr/823753/article/epikairothta/ellada/apostolh-mko-sto-pedion-toy-arews
http://www.kathimerini.gr/823597/article/epikairothta/ellada/h-porneia-kai-ta-narkwtika-einai-pia-kommati-toy-pedioy-toy-arews
http://www.kathimerini.gr/823467/article/epikairothta/ellada/proxeiros-kataylismos-sthn-pl-viktwrias
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5258917/oi-fabeles-ths-athhnas/
http://www.lifo.gr/now/greece/71300


(όλα αυτά είναι των τελευταίων 2-3 ημερών).

ΧΡΟΝΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει ειδικά το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχουν λόγια.

Και είναι με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό, καθώς τους ξεφορτώνουν όλους εκεί, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο και προγραμματισμό.

ΑΠΛΑ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ.

τι θα κάνουν? Που/Πως θα φάνε, που θα κοιμηθούν, πως θα ζήσουν όλοι αυτοί?
Εμείς?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  15:16:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι να κάνουν Γιώργο... Για πες εναλλακτικές?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ και η ευρωπαϊκή ένωση μας έχει δώσει για βοήθεια απο τα τρία το μακρύτερο.

Υπάρχει μια λύση να τους ρίξουμε αεροζολ ...αλλά και πάλι θα πρέπει να βρεις κάπου να τους θαψεις άσε τα εργατικά. Μπορείς βέβαια να το κάνεις όπως οι προηγούμενοι, να τους βάζεις 50-50 σε μια τουαλέτα και να τους πετάς και μια τυρόπιτα και να περιμένεις μετά να ψ.... μόνοι τους....

...αλλά και αυτό ακόμα δεν απέδωσε. Και ούτε για τη τυρόπιτα δεν έχουμε πόρους

Για πες λοιπόν. Γιατί εντάξει με τα μνημόνια είμαστε αναγκασμένοι λες αλλά με τους μετανάστες που δεν είμαστε αναγκασμένοι ...τι μπορούμε να κάνουμε?

(και καταλαβαινω οτι μπορεί να ειναι κάτω απο το σπίτι σου και να κοιμούνται εκεί που έτρεχες ...αλλα guess what? Bad luck.... Άλλαξε σπίτι. Εμένα δεν με ενοχλούν στο Λαγονήσι. Βέβαια και κάποιος έχει χάσει τη δουλειά του και τρώει από τα σκουπίδια και επίσης δεν ενοχλεί κάποιους άλλους που μπορεί να παραγγέλνουν 5-5 τα delivery καθε βράδυ. Έτσι είναι η ζωή άλλωστε ...Να είμαστε ρεαλιστες)

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/07/2015 :  15:20:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι αυτό που λέει η ρήση όταν δεν φώναξες που καίγεται το σπίτι του γείτονα σου...μη παραπονιέσαι μετά εάν η φωτιά πάει και στο δικό σου και δεν νοιάζει κανεναν ...η εάν σου κάνει κατάληψη ο γείτονας....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000