Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  00:37:24  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας τρολάρει ο Ριγκέλιαν με τους ΧΑγίτες.
Φυσικά και έπρεπε να βγούνε και δεν τους έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά αν και νομίζω πως τους έβαλε η ΝΔ προσωπικά (κακώς κατά την γνώμη μου), η κυβέρνηση εξάλλου δεν (πρέπει να) παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Βέβαια είχαμε μια πολύ χαλαρή ανακοίνωση προχτές, για τις καταλήψεις στην νομική, όπου υπουργός με τηλέφωνο, έτσι στο χαλαρό βρε παιδί μου, διέταξε ποιος να συλλαμβάνεται και ποιος όχι, και πέρασε στα κουτουρού, αλλά οκ...
Για ιδεολογικούς συγγενείς κάνουμε και καμιά έκπτωση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  00:40:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Σας τρολάρει ο Ριγκέλιαν με τους ΧΑγίτες.
Φυσικά και έπρεπε να βγούνε και δεν τους έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά αν και νομίζω πως τους έβαλε η ΝΔ προσωπικά (κακώς κατά την γνώμη μου), η κυβέρνηση εξάλλου δεν (πρέπει να) παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Βέβαια είχαμε μια πολύ χαλαρή ανακοίνωση προχτές, για τις καταλήψεις στην νομική, όπου υπουργός με τηλέφωνο, έτσι στο χαλαρό βρε παιδί μου, διέταξε ποιος να συλλαμβάνεται και ποιος όχι, και πέρασε στα κουτουρού, αλλά οκ...
Για ιδεολογικούς συγγενείς κάνουμε και καμιά έκπτωση.



Και όχι μόνο ιδεολογικούς, παίζει να ήταν και κανένα παιδί βουλευτή ή υπουργού στην κατάληψη, δε θα μου έκανε καμία έκπληξη βάσει προϊστορίας!

Edit: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/48956/katadikasthke-o-anarchikos-giwrgos-bogiatzhs-boytshs

Edited by - Gypaetos on 21/03/2015 08:18:41
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  02:28:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Τα όσα γραφικά (δεν υπάρχει ηπιότερη λέξη, όπως λες κι εσύ) αναφέρεις περί Θωμά Μάτσιου σου τα επιστρέφω.
Μόνο που εσείς καταγγέλετε ότι οι τωρινοί κάνουν αυτά που κάνανε οι προηγούμενοι, τα οποία τότε σας άρεζαν αλλά τώρα δεν σας αρέσουν, και τα οποία τότε υπερασπιζόσασταν αλλά τώρα τα καταγγέλετε με ποστ με ό,τι βρείτε, και με τρολαρίσματα (?!) της κακιάς ώρας.

Για να επιστρέψεις σε κάποιον κάτι, θα πρέπει να είναι όμοιο με αυτό που αντιπροσωπεύει το ...σκεπτικό (!?), αλλιώς τι σόι επιστροφή είναι??? Για να το πω αλλιώς, αυτό θα μπορούσατε να το κάνετε αν έλεγα ότι οι τωρινοί είναι ίδιοι με τους προηγούμενους αλλά κρατάω διαφορετική στάση για τον καθένα. Τότε θα είχε βάση η...επιστροφή.

Τελικά ακόμη δεν κατάλαβα. Οι τωρινοί κάνουν τα ίδια με τους προηγούμενους? Αν ναι, τότε γιατί τα καταγγέλετε ενώ πρώτα τα υπερασπιζόσασταν λέγοντας πως προασπίζεστε τη Δημοκρατία? Μήπως μπερδέψατε τη Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία???

Αφού σας αρέσουν πάντως αυτά που κάνανε οι προηγούμενοι, να εύχεστε να τα κάνουν οι τωρινοί, γιατί οι δικοί σας αν θα μας ξανααπασχολήσουν κάποτε, θα είναι όχι επειδή θα ξαναεκλεγούν (δεν πρόκειται να ξαναβγούν όσο και αν είναι οι αγαπημένοι των Βρυξελλών), αλλά επειδή θα έχουν τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη.

Υγ. Σας θυμίζει κάτι? https://www.youtube.com/watch?v=Vm2oyynssEQ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  02:37:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δελαστίκ 325.000 Ισλανδοί «έφτυσαν»… μισό δισ. Ευρωπαίους της ΕΕ!

Κεραυνός στα γραφεία της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη.

Πολιτική καταιγίδα προελεύσεως Ισλανδίας, με δράστη τον κεντροδεξιό πρωθυπουργό της χαμένης στον Βόρειο Ατλαντικό μικρής αυτής χώρας Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλέιγκσον.

«Η Ισλανδία δεν είναι πλέον χώρα υποψήφια προς ένταξη και ζητά από την ΕΕ να δρα συμφώνως προς αυτό» ανέφερε ξερά η επιστολή που επιδόθηκε στον Λετονό προεδρεύοντα της ΕΕ αυτό το εξάμηνο.
Η Ισλανδία δηλαδή απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ΕΕ! Πρωτοφανές!

«Τα συμφέροντα της Ισλανδίας υπηρετούνται καλύτερα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης» έγραψε ο Ισλανδός υπουργός Εξωτερικών Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον, ο οποίος συναντήθηκε με τον...
Λετονό ομόλογό του προκειμένου να τον ενημερώσει και δια ζώσης για το σοβαρότατο αυτό θέμα.

Η απόφαση απόσυρσης της αίτησης ένταξης είχε ληφθεί στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, στο υπουργικό συμβούλιο που είχε συνεδριάσει την Τρίτη, αλλά την Πέμπτη προσέλαβε επίσημο χαρακτήρα.

Την Παρασκευή το πρωί οι Βρυξέλλες εξακολουθούσαν να μην αντιδρούν, έχοντας χάσει τα λόγια τους. «Εξετάζουμε τον φάκελο και αυτό θα πάρει χρόνο» σχολίασε μια εκπρόσωπος της Φεντερίκα Μογκερίνι, υπεύθυνης για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και αντιπροέδρου της Κομισιόν, προδίδοντας όλο το κλίμα αμηχανίας που επικρατεί στη γραφειοκρατία της ΕΕ.

Εδώ που τα λέμε, καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο δεν είναι μια μικροσκοπική σε πληθυσμό χώρα με μόλις 325.000 κατοίκους -λιγότερους και από τη… Μάλτα!- να «φτύνει» πολιτικά την ΕΕ που έχει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο κατοίκους!

«Οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την απόσυρση (της υποψηφιότητας), η οποία είναι μάλλον αρνητικό σημάδι και φανερώνει την απώλεια ελκτικής δύναμης της ΕΕ, καθώς και του κοινού νομίσματος», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ».

Κάνει μάλιστα η ίδια εφημερίδα και μια άλλη σημαντική παρατήρηση: «Οι δυσκολίες μιας σειράς χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, έκαναν τους Ισλανδούς να ξανασκεφτούν» το θέμα της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ.

«Η προοπτική μιας εγκατάλειψης του ευρώ από την Αθήνα, την οποία επισήμως δεν επιθυμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά δεν αποκλείεται, καθώς και η υπόσχεση ενός δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο με θέμα αν θα παραμείνει η Βρετανία ή όχι στην ΕΕ, ενίσχυσαν το ευρωσκεπτικιστικό στρατόπεδο» υπογραμμίζει η «Μοντ».

Αίτηση ένταξης της Ισλανδίας στην ΕΕ υπέβαλε το 2009 μια κυβέρνηση κεντροαριστερή, συμμαχίας των σοσιαλδημοκρατών με την Αριστερά και τους Πράσινους, αφού η χώρα είχε υποστεί το σοκ υπό την κατάρρευση των ισλανδικών τραπεζών, οι οποίες είχαν στο εξωτερικό κύκλο εργασιών… 11 (!!!) φορές το ΑΕΠ της χώρας.

Οι γερμανόφρονες Ισλανδοί σοσιαλδημοκράτες θεώρησαν σωσίβιο σωτηρίας την ένταξη στην ΕΕ.

Στις αρχές του 2013 όμως οι κεντροαριστεροί εξεδιώχθησαν κλωτσηδόν από την εξουσία μέσω εκλογών. Τους αντικατέστησε μια κυβέρνηση συνεργασίας Κεντροδεξιάς – Δεξιάς, με σαφείς αντι-ΕΕ τάσεις, η οποία είχε υποσχεθεί το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Οντως οι διαπραγματεύσεις πάγωσαν τα δύο τελευταία χρόνια. Θεωρητικά, η ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ ήταν πανεύκολη υπόθεση και θα ολοκληρωνόταν ταχύτατα.

Πρώτον, η Ισλανδία είχε ήδη ενσωματώσει από μόνη της το 70% της νομοθεσίας της ΕΕ.

Δεύτερον, ο εντελώς ασήμαντος πληθυσμός των τριακοσίων χιλιάδων και κάτι έκανε πανεύκολη οποιαδήποτε παραχώρηση προς τους Ισλανδούς, χωρίς να δημιουργείται ορατό οικονομικό πρόβλημα.

Η ισλανδική κυβέρνηση όμως απέρριψε τελικά εντελώς την ΕΕ, κρίνοντάς την επιβλαβή για τα ισλανδικά συμφέροντα και απέσυρε ακόμη και την αίτηση ένταξης στην ΕΕ, μη αρκούμενη απλώς στο πάγωμα των σχέσεων.

«Η Ισλανδία δεν θέλει πλέον να μπει στην ΕΕ» τιτλοφορούσε ρεπορτάζ της και η γερμανική σοβαρή δεξιά εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Ο υπότιτλος έπιανε την ουσία: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση βυθίζεται στην κρίση. Αυτό δεν έμεινε κρυφό ούτε στην Ισλανδία. Τώρα η κυβέρνηση πήρε πίσω την αίτηση ένταξης στην ΕΕ». Προβληματισμένη δείχνει και η «Ελ Παΐς», η μεγαλύτερη κεντροαριστερή εφημερίδα της Ισπανίας.

«Η απόσυρση της ισλανδικής αίτησης ένταξης, αθροιζόμενη με εκείνη της Νορβηγίας το 1994 και την επίμονη άρνηση της Ελβετίας να ενταχθεί στην ΕΕ, μας υποχρεώνει αναπόφευκτα να αναρωτηθούμε: Για ποιους πολίτες και για τι είδος χωρών παραμένει σήμερα ελκυστική η ΕΕ;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή σήμερα είναι πιο ανησυχητική από χθες» τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση.

Του Γιώργου Δελαστίκ από το Έθνος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  07:53:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για κατοίκους χωρών με περίπου 500 εκατομμύρια πολίτες παραμένει ελκυστική η ΕΕ, σαφές ή να το εξηγήσω περαιτέρω;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  08:15:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αρχίζω να πιστεύω ότι δε ΜΠΟΡΕΙΣ να καταλάβεις και όχι ότι δεν ΘΕΛΕΙΣ.
Πάμε πάλι αν και στο εξήγησαν πολλές φορές και παρόλο που είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσεις να τρολάρεις τα γραφόμενά μου:
Η τωρινή συγκυβέρνηση κάνοντας μια τεράστια κωλοτούμπα σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά, υπέγραψε ότι θα συνεχίσει την κεντρική πολιτική επιλογή της προηγούμενης: ούτε κουρέματα, ούτε σκισίματα μνημονίων, ούτε απεχθές χρέος, ούτε σεισάχθειες, αλλά αναγνώριση όλου του χρέους, φουλ εποπτεία και μνημόνιο, παραμονή στην ευρωζώνη κ.λπ. Ήδη αποπληρώνει στο ακέραιο τις δόσεις προς το ΔΝΤ, ενώ οι τροϊκανοί υπό άλλη ονομασία πηγαινοέρχονται στην Αθήνα.
Η κεντρική αυτή πολιτική επιλογή με βρίσκει 101% σύμφωνο ελλείψει πειστικής εναλλακτικής. Προσωπικά μάλιστα αυτήν και μόνο την επιλογή επικροτούσα και επί προηγούμενης κυβέρνησης και ΠΟΤΕ κάποιο συγκεκριμένο κόμμα της.
Η γιγάντια αυτή κωλοτούμπα επέφερε και μια αντίστοιχων διαστάσεων κωλοτούμπα και στις ΔΙΚΕΣ σου απόψεις που ένα μια νυχτί ξέχασες όλα τα γραφικά περί απεχθούς χρέους, εξόδου από την ευρωζώνη, μονομερούς κουρέματος κ.λπ. και επικροτείς ο,τοδήποτε κάνει η σημερινή κυβέρνηση λόγω ιδεολογικής συγγένειας (λες και το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή την στιγμή είναι η ιδεολογία). Είμαι βέβαιος ότι αν αύριο πει ο Τσίπρας (αντί για... σεισάχθεια) βάζω 50% έκτακτο φόρο σε όλα τα εισοδήματα, εσύ θα πεις δεν φταίει αυτός, έτσι τα βρήκε, ο Σαμαροβενιζέλος και η Μέρκελ φταίνε!
Από τα παραπάνω είναι παραπάνω από σαφές ποιος είναι σταθερός στις ιδέες του και ανεπηρέαστος από κόμματα και την προπαγάνδα τους, και ποιος καταπίνει αμάσητο ό,τι του πουν οι διάφοροι Καζάκηδες. Χαίρομαι τουλάχιστον που (μετά από την κριτική μου) σταμάτησες (;) τελευταία τα οέο, και μείωσες τα περί δούλων, προδοτών κ.λπ.

quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by Gypaetos

Τα όσα γραφικά (δεν υπάρχει ηπιότερη λέξη, όπως λες κι εσύ) αναφέρεις περί Θωμά Μάτσιου σου τα επιστρέφω.
Μόνο που εσείς καταγγέλετε ότι οι τωρινοί κάνουν αυτά που κάνανε οι προηγούμενοι, τα οποία τότε σας άρεζαν αλλά τώρα δεν σας αρέσουν, και τα οποία τότε υπερασπιζόσασταν αλλά τώρα τα καταγγέλετε με ποστ με ό,τι βρείτε, και με τρολαρίσματα (?!) της κακιάς ώρας.

Για να επιστρέψεις σε κάποιον κάτι, θα πρέπει να είναι όμοιο με αυτό που αντιπροσωπεύει το ...σκεπτικό (!?), αλλιώς τι σόι επιστροφή είναι??? Για να το πω αλλιώς, αυτό θα μπορούσατε να το κάνετε αν έλεγα ότι οι τωρινοί είναι ίδιοι με τους προηγούμενους αλλά κρατάω διαφορετική στάση για τον καθένα. Τότε θα είχε βάση η...επιστροφή.

Τελικά ακόμη δεν κατάλαβα. Οι τωρινοί κάνουν τα ίδια με τους προηγούμενους? Αν ναι, τότε γιατί τα καταγγέλετε ενώ πρώτα τα υπερασπιζόσασταν λέγοντας πως προασπίζεστε τη Δημοκρατία? Μήπως μπερδέψατε τη Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία???

Αφού σας αρέσουν πάντως αυτά που κάνανε οι προηγούμενοι, να εύχεστε να τα κάνουν οι τωρινοί, γιατί οι δικοί σας αν θα μας ξανααπασχολήσουν κάποτε, θα είναι όχι επειδή θα ξαναεκλεγούν (δεν πρόκειται να ξαναβγούν όσο και αν είναι οι αγαπημένοι των Βρυξελλών), αλλά επειδή θα έχουν τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη.

Υγ. Σας θυμίζει κάτι? https://www.youtube.com/watch?v=Vm2oyynssEQ


Edited by - Gypaetos on 21/03/2015 08:24:38
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  18:53:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Δελαστίκ 325.000 Ισλανδοί "
Το ανέκδοτο "εμείς και οι Κινέζοι είμαστε 1 δις κόσμος" το ξέρουμε; (είναι θέμα οπτικής γωνίας, παλιά όταν έκλεινε η Μάγχη έλενα "Η Ευρώπη αποκλείστηκε από τη Μεγάλη Βρετανία!" )

Το άλλο που είχε πει ο Ζίγδης;
"Η Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία έχουν τόση σχέση όση η Ελβετία με τη Νέα Ελβετία"!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2015 :  23:53:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αντιπερισπασμοί για μικρά παιδιά. Αντί με την ουσία του άρθρου επιλέγετε να ασχοληθείτε με άρες, μάρες, κουκουνάρες. Άρα ουδέν έχετε να αντιπαραθέσετε.

Προσπερνώ την Ισλανδία αφήνοντας την ΕΕ (και εσάς) να αναμένει τις επόμενες Ισλανδίες, δεκάδων εκατομμυρίων κατοίκων αυτή τη φορά, και περνάω στα υπόλοιπα.


quote:
και επικροτείς ο,τοδήποτε κάνει η σημερινή κυβέρνηση λόγω ιδεολογικής συγγένειας (λες και το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή την στιγμή είναι η ιδεολογία)
Να έλεγα ότι δεν το τόνισα πολλές φορές, να πω λογικό να σου σχηματίζεται η εντύπωση.
Το ξαναλέω λοιπόν.
Δεν υπάρχει καλή αριστερά και κακή δεξιά.
Υπάρχει καλώς εννοούμενη αριστερά, καλώς εννοούμενη δεξιά, και κακώς εννοούμενη (ή πουλημένη) αριστερά και κακώς εννοούμενη (ή πουλημένη) δεξιά. Σου λέω μερικά κόμματα, και βάλτα σε όποια θέση πιστεύεις ότι αναφέρομαι για το καθένα. Σύριζα, κκε, ανέλ, δημάρ, νδ και πάει λέγοντας.
Ας σου (ξανά)τονίσω λοιπόν ότι όσο θα επικροτήσω έναν σύριζα ή κκε ή ανταρσύα ή επάμ που θα σώσουν οτιδήποτε μπορέσουν από αυτά που μας έφεραν οι μέχρι πρότινος κυβερνήσεις, άλλο τόσο, ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο τόσο θα επικροτήσω τους ανέλ αν το κάνουν αυτό, κι ας θεωρείται ότι ως ταμπέλα ιδεολογίας (δεν μ'αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά μια και τις βάζεις) απέχω από αυτούς.
Όπως αντιθέτως, τη δημάρ ποτέ δεν ήθελα να τη βλέπω κι ας υποτίθεται ότι ως ταμπέλα ιδεολογίας έχω ιδεολογική συγγένεια.
Μια και μιλάς για ιδεολογική συγγένεια, ας πω ότι έχω ιδ.συγγ. με οποιοδήποτε κόμμα παλεύει για την Ελλάδα, είτε είναι αριστερό είτε δεξιό. Ωραίες εκφράσεις για να διαχωρίζουν τους Έλληνες, ακόμη και αυτούς που έχουν κοινούς σκοπούς.

Αν θέλεις να στο πω και αλλιώς, αν ο σύριζα χάσει την εξουσία και μείνουν μόνοι τους οι ανέλ, θα συνεχίζω να τους υποστηρίζω αν προσπαθούν όπως τώρα.

Αν επιμένεις να μιλάς ότι ό,τι λέω το λέω λόγω "ιδεολογικής συγγένειας", άλλο τίποτα δεν μπορώ να πω.

quote:
Η γιγάντια αυτή κωλοτούμπα επέφερε και μια αντίστοιχων διαστάσεων κωλοτούμπα και στις ΔΙΚΕΣ σου απόψεις που ένα μια νυχτί ξέχασες όλα τα γραφικά περί απεχθούς χρέους, εξόδου από την ευρωζώνη, μονομερούς κουρέματος κ.λπ.
α) γιγάντια κωλοτούμπα, δικός σου χαρακτηρισμός, η εύκολη λύση για απαξίωση όσων γίνονται. Μια ομάδα ποδοσφαίρου χάνει 8-0 επειδή είναι πουλημένη και ανοίγει τα πόδια, μια άλλη χάνει 2-1 κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει, εσύ τα βάζεις ίσα και όμοια βλέποντας δυο ήττες (αν η δεύτερη είναι ήττα).
β) Που έγραψα ότι ξέχασα όλα αυτά? (άντε, δεν βάζω το οεο μια και δεν σου αρέσει). ΦΥΣΙΚΑ, παραμένουν η βασική μου άποψη χωρίς ούτε ένα τοις χιλίοις υποχώρηση των θέσεών μου.
Παράλληλα, αυτό δεν με εμποδίζει να κρίνω τις κινήσεις της κυβέρνησης, και να της συμπεραστέκομαι έστω κα αν για πολλά διαφωνώ, εφόσον βλέπω καλή πρόθεση. Μέχρι τον Ιανουάριο είχαμε τη χειρότερη δυνατή κυβέρνηση που μπορεί να τύχει σε μια χώρα (και με το άκρων άωτο της καλής θέλησης). Τώρα έχουμε μία απείρως καλύτερη, για την οποία έχουν σκυλιάσει οι "δημοκράτες" της ΕΕ, απαιτώντας από τη αποπομπή του Βαρουφάκη, μέχρι την αντικατάσταση των ανέλ από τα ποτάμια (!!!!!!!!!!!).
Τα πράγματα ήταν και είναι φτιαγμένα από την ΕΕ και τη προηγούμενη κυβέρνηση τόσο ασφυκτικά, που οποιοσδήποτε "λάθος" (το λάθος με εισαγωγικά) χειρισμός, μπορεί να αποφέρει κατάρρευση της τωρινής κυβέρνησης, με αντικατάστασή της από τους επίλεκτους των Βρυξελλών.
Και επειδή κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά θέλω, μόνο βλάκας θα ήμουν αν τραβούσα το χαλί, βάζοντας λιθαράκι να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση που θα ήθελαν οι Βρυξέλλες, με κυβέρνηση σαμαράδων, ποταμιών, τραπεζιτών και λοιπών σωτήρων.
Έχουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί, είμαστε ουσιαστικά σε μη αναστρέψιμη κατάσταση με συμβατικό τρόπο επειδή όλα έχουν κοπεί και ραφτεί έτσι, και όσοι το αντιλαμβανόμαστε και νοιαζόμαστε για αυτό, πρέπει να είμαστε ένα εκατομμύριο φορές προσεκτικοί, καθώς λεονταρισμοί αν δεν είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, μπορούν να φέρουν τραγικά αποτελέσματα και επιστροφή σε εκατομμύρια φορές χειρότερες καταστάσεις.

Το ιδανικότερο σενάριο θα είναι με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο, σύντομα να αποχωρήσουμε από την ΕΕ, αφού εμπεδώσουμε πως ό,τι και αν κάνουμε, μετέχουμε σε ένα παιχνίδι ΣΤΗΜΕΝΟ από τη πλευρά των σωτήρων μας.

quote:
Είμαι βέβαιος ότι αν αύριο πει ο Τσίπρας (αντί για... σεισάχθεια) βάζω 50% έκτακτο φόρο σε όλα τα εισοδήματα, εσύ θα πεις δεν φταίει αυτός, έτσι τα βρήκε, ο Σαμαροβενιζέλος και η Μέρκελ φταίνε!
Ωραίες οι υποθέσεις εκ τους ασφαλούς για πράγματα που δεν θα γίνουν. Ας κάνω κι εγώ λοιπόν μία υπόθεση. Είμαι βέβαιος πως αν αύριο ο Τσίπρας εξασφαλίσει 1000 ευρώ δώρο για κάθε Έλληνα, εσύ θα βλέπεις πάλι ιστορίες συνομοσίας, και θα καταγγέλεις ότι συνεχίζει το έργο των προηγουμένων.

quote:
Χαίρομαι τουλάχιστον που (μετά από την κριτική μου) σταμάτησες (;) τελευταία τα οέο, και μείωσες τα περί δούλων, προδοτών κ.λπ.
Εσύ δεν έλεγες πως δεν θέλεις να γράφω συνέχεια τα ίδια επειδή τα εμπέδωσες. Αυτά που έλεγα ισχύουν, και τίποτα δεν άλλαξε. Αν θέλουν να μην έχουν τη ρετσινιά, ας βγάλει η ίδια η πρώην κυβέρνηση στη φόρα τη λίστα Χριστοφοράκου, και μετά βλέπουμε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2015 :  00:39:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τόση βιασύνη πια;



Αγαπητέ Πιτσιρίκο
Επειδή πολλή μαυρίλα έπεσε τελευταία στους φίλους που σου στέλνουν μηνύματα γεμάτα απογοήτευση για την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ και για την ρήξη που δεν έρχεται…

Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του Διαβόλου;

Σε έχουν χώσει σε ένα δάνειο που δεν εξοφλείται με τίποτα (συμφωνούμε) και με όρους που δεν σπάνε σχεδόν με τίποτα (συμφωνούμε κι ευχαριστούμε τον Βαγγέλη γι αυτό…)

Μπορείς να παλέψεις να αλλάξεις κάποια πράγματα, όσο πιο πολλά μπορείς βέβαια και όχι για τα μάτια του κόσμου. Πχ με τα ομόλογα που προτείνει ο Βαρουφάκης και δε λήγουν ποτέ ή με ένα κοινή συναινέσει κούρεμα ή απομείωση με άλλο τρόπο του χρέους κλπ κλπ.

Ή μπορείς να χτυπήσεις τη γροθιά στο μαχαίρι και να κάνεις μία μονομερή διαγραφή του χρέους και να τους στείλεις στο διάολο…

Και εκεί που απολαμβάνεις τη μαγκιά σου και το ότι ξεφορτώθηκες το χρέος, σου έρχονται τα τσιράκια των Γερμανών εξ Ανατολής και σου κάνουν ένα ντου, τώρα που έχεις κι όλο τον πλανήτη εναντίον σου, και σε ξεκοιλιάζουν… Χαίρετε… Γιατί έχουν όλα τα δίκια όσοι σου γράφουν για το χρέος, αλλά παιδιά δεν είναι μόνο αυτό το θέμα μας… Αυτό το σενάριο το σκεφτήκατε; Ή μήπως νομίζετε ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να γράψουν ένα ακόμα έπος ηρωικής άμυνας των Πατρίων Εδαφών; Εδώ ένα 40% (περίπου, αθροιστικά) εξακολουθεί να δικαιώνει ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/Χ.Α/Ποτάμι και λοιπούς μνημονιακούς!

Ή μήπως έχουμε την αυταπάτη ότι οι Ρώσοι πχ θα σταθούν στο πλάι μας; Αυτοί που προτίμησαν να χάσουν λεφτά τους από τις Κυπριακές Τράπεζες παρά να βοηθήσουν το Κυπριακό Κράτος για πολύ λιγότερα…

Φυσικά, όλοι αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι επιλέγουν να αγνοούν ότι η Ζωή έβαλε ήδη μπροστά την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους και αν όντως μπορεί να έχει αποτελέσματα ακόμα και τον Ιούνιο, όπως γράφεται, τότε μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να πάει στην Ευρώπη και να πει «σε εφαρμογή του ισχύοντος Ευρωπαϊκού Κανονισμού για Λογιστικό Έλεγχο του χρέους μας, βρήκαμε αυτά κι αυτά, ως εκ τούτου προχωράμε σε διαγραφή κλπ κλπ».

Και να σημειώσω ότι η Ζωή δεν είναι κάνα παιδάκι να κάνει πίσω αν πχ ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης της πει να σταματήσει τη διαδικασία… Άρα μην περιμένετε κωλοτούμπες εκεί…

Πάμε παρακάτω: Αν είναι όλα τόσο μαύρα, γιατί έχουν πέσει οι εταίροι να φάνε την κυβέρνηση; Αν ο Καμμένος είναι ένας γραφικός και ο Βαρουφάκης ένας ωραιοπαθής, γιατί χτυπιούνται να τους αντικαταστήσουμε;

Μήπως διότι όντως ο Καμμένος έχει βάλει μπροστά και σκαλίζει όλα τα εξοπλιστικά και σκοπεύει να βγάλει πολλή από τη βρώμα στη φόρα; Εκθέτοντας τους δανειστές μας που κουνάνε και το δάχτυλο της ηθικής; Και ίσως βρίσκοντας και τρόπο να πάρει και κάποια χρήματα από αποζημιώσεις κλπ;

Ή μήπως διότι ο Βαρουφάκης τους αφήνει μονίμως από επιχειρήματα με τις εναλλακτικές που έχει πάντα να προτείνει (όχι πάντα ευχάριστες για εμάς, αλλά ούτε και γι αυτούς που θέλουν να μας ισοπεδώσουν); Ο οποίος παρεπιπτόντως δεν έχει αποκηρύξει τη βασική στόχευση της απομείωσης του χρέους…

Αν δεν το πούμε κούρεμα αλλά κάπως αλλιώς, αλλά υπάρξει το όφελος που προσδοκούμε, τόσο πολύ θα μας χαλάσει;

Επίσης, ξεχάσαμε ότι ο πατριώτης εκ Καλαμάτας είχε φροντίσει να βάλει τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας με τη δίμηνη παράταση και έπρεπε να τρέχουν οι νέοι να γλιτώσουν τον ξαφνικό θάνατο. Το ότι τον ξαποστείλαμε από την εξουσία δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με όλα τα καμώματά του!

Όμως ήδη σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις τριγωνικές συναλλαγές. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και αυτό για τις 100 δόσεις, αυτά για τα οποία επίσης έπεσε πάνω τους όλος ο πλανήτης απειλώντας για μονομερείς ενέργειες κλπ.

Ψηφίστηκαν!

Να καταλήξω κάπου; Όσοι ψηφίσαμε πολύ συνειδητά ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πια να στεκόμαστε απέναντί του και να ζητούμε να κάνει πράξη όσα έλεγε προεκλογικά. Καλά κάνει ο Jo Di και βγάζει τα εξαιρετικά του graphics και κράζει. Καλά κάνεις και χώνεις για ότι θες.

Αλλά ρε παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα! Μας αρέσει ή όχι κάποια πράγματα θέλουν χρόνο! Δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα να διαγράψεις μονοκοντυλιά την καταστροφή 5 χρόνων!

Υπάρχει η άμεση και χωρίς κουβέντα διαγραφή του χρέους και η πτώχευση, που φυσικά θα σημαίνουν και καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, γιατί τέτοιες ενέργειες χωρίς προετοιμασία για το τι θα γίνει μετά, απλά θα μας ισοπεδώσουν πολύ χειρότερα κι από τις μνημονιακές πολιτικές.

Αν δεν προλάβουν να το κάνουν αυτό οι Τούρκοι, από Γερμανικού δακτύλου παρακινούμενοι…

Και υπάρχει και η δυνατότητα να χτιστεί σιγά σιγά μία νέα πολιτική, η οποία χωρίς να διαγράφει τους προεκλογικούς στόχους, να ακολουθεί άλλη οδό: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να παγιωθεί η κοινωνική αλλαγή και σε άλλες χώρες (ήδη μέσα στο 2015 σε Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία θα έχουμε τέτοιες).

Λογιστικός έλεγχος του χρέους που θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τη διαγραφή του χρέους που παραμένει πάγιο δικαίωμά μας, κάνοντάς την από μονομερή ενέργεια (που μέχρι πόλεμο επισύρει) μία νόμιμη (αν και «ακραία») διαδικασία.

Διαδικασίες για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που θα φέρουν και εμάς σε θέση διεκδικητική για χρήματα που αυτοί μας χρωστάνε.

Και φυσικά, πρέπει την ίδια στιγμή να υπάρχει και η προετοιμασία για το ενδεχόμενο που δε θα βγουν κάποια πράγματα και υποχρεωθούμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες μονομερείς και «ακραίες».

Ναι στη διαγραφή του χρέους πχ αλλά να έχουμε ετοιμαστεί κιόλας για το μετά ε;

Γιατί αλλιώς έχει πόλεμο ή ακόμα χειρότερα εμφύλιο. Μην παριστάνουμε τη στρουθοκάμηλο όταν θα είναι αργά!

Κλείνω με το εξής: Συνεχίστε να απαιτείτε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει όσα έχει υποσχεθεί. Συνεχίστε να διεκδικείτε.

Αλλά έχετε και τα μάτια ανοιχτά στη σκληρή πραγματικότητα και τουλάχιστον αναγνωρίστε ότι κάτι έχει αλλάξει!

Τι στο διάολο τσάμπα χτυπιέται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο Σόϊμπλε να μας πετάξει έξω από το ευρώ γιατί του χαλάμε το παιχνίδι της Γερμανικής Ηγεμονίας;

Και για όνομα, ούτε 2 μήνες δεν πέρασαν από τις εκλογές, 2 μήνες με πολύ τρέξιμο και καψώνι για την νέα κυβέρνηση!

Τόσα χρόνια ως λαός κάνουμε γαργάρα το πήδημα των ΓιωργοΣαμαροΒενιζέλων και τώρα φωνάζουμε γιατί δεν πρόλαβε σε 2 μήνες να γυρίσει ο Τσίπρας τον κόσμο ανάποδα;

Τόση βιασύνη πια;

ο Ζακυνθινός

Υ.Γ. Με το καλό έλα το καλοκαίρι για βουτιές, κερνάμε και καφέ στο Μακρύ Γιαλό και βουτιές στις Γαλάζιες Σπηλιές, που τόσο καλά ξέρεις.

(Αγαπητέ συμπατριώτη, όλα αυτά που γράφεις τα έχω γράψει. Και για τα εξοπλιστικά έγραψα μετά την επίθεση Σουλτς στον Πάνο Καμμένο, και για την Τουρκία έγραψα, και τον Γιάνη Βαρουφάκη στήριξα σε πολλά κείμενα, αλλά έγραψα και «Τελειώστε τους ολιγάρχες, πριν σας τελειώσουν». Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ δεν έκανα γαργάρα τους Σαμαροβενιζέλους -όποιος διαβάζει το μπλογκ το ξέρει, για να μην τρελαθούμε κιόλας- και μάλιστα κινδύνεψα, αν και αυτό το ξέρουν λίγοι. Δεν μπορώ να μιλήσω ούτε για τον Jo Di, ούτε για τον Ηλία, ούτε για τον Άρη, ούτε για τους άλλους φίλους που γράφουν στο μπλογκ -και γράφουν αυτά που σκέφτονται-, αλλά εγώ θα γράφω αυτά που σκέφτομαι. Ό, τι κι αν είναι αυτό. Κρίνοντας από το σημερινό «σκάνδαλο» του άθλιου Βήματος με τον Κατρούγκαλο, είμαι σε καλό δρόμο. Αν η κυβέρνηση κοιμηθεί -όπως της ζητάτε να κάνει πολλοί ψηφοφόροι της-, και αν συνεχίσουν τα στελέχη της να τρέχουν στα κανάλια των ολιγαρχών, αυτή η κυβέρνηση θα είναι μια από τα ίδια. Προτιμώ να την αδικήσω, παρά να αδικήσω τον εαυτό μου και τη χώρα μου. Στο κάτω-κάτω, αυτό εδώ είναι ένα μπλογκ, δεν είναι ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ούτε η κρατική τηλεόραση. Πιστεύω να επιτρέπεται να γράφουμε την γνώμη μας. Πάντως, όσο η κυβέρνηση δεν τολμάει να εφαρμόσει και για τους ολιγάρχες τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες, εμένα δεν με πείθει. Δεν μου φταίνε τόσο οι πολιτικοί της Γερμανίας -οι οποίοι έκαναν τη δουλειά τους- όσο οι σάπιοι Έλληνες πολιτικοί και ολιγάρχες που ξέσκισαν και ξεπούλησαν τη χώρα. Αν η κυβέρνηση δεν συγκρουστεί με αυτούς, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη χώρα μας. Ναι, χαίρομαι που δεν είναι στην κυβέρνηση ο ακροδεξιός Σαμαράς με τους γελοίους συνεργάτες τους, αλλά εμένα αυτό δεν μου φτάνει. Συγγνώμη, ε; Φυσικά, θα έρθω το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο. Από κει θα τα χώνω. Ή μάλλον, και από κει. Μεταξύ μας, πριν τον Μακρύ Γιαλό, έχω ανακαλύψει κάτι παραλίες που τις ξέρουν μόνο οι Ιταλοί και είναι σαν να είσαι στην Καραϊβική. Σε ευχαριστώ. Να είσαι καλά. Ωραίο το γραφικό του Jo Di, ε; Ήταν μια φράση από ένα κείμενο του Ηλία. Το αστείο είναι πως δεν τους γνωρίζω προσωπικά αλλά ούτε αυτοί γνωρίζονται μεταξύ τους.)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2015 :  13:37:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α. Χατζηστεφάνου: Ελέγξτε το - Διαγράψτε το

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ*

Σε ένα εστιατόριο κάποιο γκαρσόνι αφήνει εμβρόντητη μια πενταμελή οικογένεια ανακοινώνοντάς της ότι πρέπει να πληρώσει έναν υπέρογκο λογαριασμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 120% του συνολικού εισοδήματός της. Όταν διαμαρτύρονται, τους κατηγορεί για λαϊκισμό, ενώ τους προσφέρει ένα διακανονισμό. Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, το χρέος της οικογένειας προς το εστιατόριο έχει ξεπεράσει το 180% του εισοδήματός της. Κάποιοι από τους πελάτες που κάθονται σε διπλανά τραπέζια αρχίζουν κι αυτοί να διαμαρτύρονται καλώντας –πολύ σωστά- την οικογένεια να σηκωθεί και να φύγει χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Όταν όμως η οικογένεια ζητά το λογαριασμό, προκειμένου να αποδείξει το μέγεθος της απάτης και να δικαιολογήσει την αποχώρησή της, όλοι στέφονται εναντίον της. Το γκαρσόνι την κατηγορεί για τριτοκοσμικό λαϊκισμό και την καλεί να επανέλθει στην πραγματικότητα, ενώ οι πελάτες, που προηγουμένως διαμαρτύρονταν, τώρα φωνάζουν ότι το να ζητά το λογαριασμό αποτελεί ανεπίτρεπτο ρεφορμισμό.

Μια παρόμοια ιστορία, καφκικής εμπνεύσεως, διαδραματίζεται εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Όσοι οραματίστηκαν τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους, η οποία θα είχε πρόσβαση σε επτασφράγιστα κρατικά αρχεία και θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για το έργο της, δέχτηκαν ομαδικά πυρά εκ δεξιών αλλά και εξ αριστερών. Την ημέρα μάλιστα που η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε την έναρξη του λογιστικού ελέγχου του χρέους, μαζί με την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον ειδικό σε θέματα ελέγχου Ερίκ Τουσέν, ένας δημοσιογράφος μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ρώτησε εάν η επιτροπή μπορεί να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί πλήρως: η πρόεδρος ενός θεσμού της αστικής δημοκρατίας ζητούσε να ανοίξουν οι φάκελοι αμαρτωλών συμβάσεων αλλά και επαχθών δανείων και η πρώτη σκέψη του δημοσιογράφου ήταν μήπως θα έπρεπε να αποκρύψουμε τυχόν αποκαλύψεις.

Θεωρητικά, σε μια υπερχρεωμένη χώρα, όπως η Ελλάδα, η έναρξη λογιστικού ελέγχου θα έπρεπε να προκαλεί αισθήματα πανικού πρώτα και κύρια στους ξένους δανειστές. Όπως απέδειξε όμως και η περίπτωση του Ισημερινού, όπου ο λογιστικός έλεγχος συνέβαλε στη διαγραφή του 70% του χρέους, οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται πάντα από το εσωτερικό.

Στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, Debtocracy, εκτός από τον Ερίκ Τουσέν, είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε και έναν από τους επικεφαλής της ΕΛΕ του Ισημερινού και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις πιο κωμικοτραγικές ιστορίες. Ο Ούγκο Αρίας θυμάται ακόμη πως όταν ζήτησε έγγραφα για τις δανειακές συμβάσεις ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας τον έστειλε σε μια αποθήκη του εθνικού νομισματοκοπείου μερικά χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα. Αντιμέτωπη κυριολεκτικά με ένα σωρό από πεταμένα χαρτιά, η ομάδα του Αρίας χρειάστηκε μια εβδομάδα για να διαπιστώσει ότι δεν υπήρχε τίποτα σχετικό με την έρευνά της και πως τα στοιχεία που είχαν ζητήσει βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στις αποθήκες της … κεντρικής τράπεζας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, αρκετά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους από προηγούμενες κυβερνήσεις, άρχισαν να συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα να απαγορευτεί διά παντός η είσοδος του Ούγκο Αρίας στις εγκαταστάσεις του υπουργείου. Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΕΛΕ βρισκόταν εκεί με προσωπική εντολή του προέδρου της χώρας, αποτελούσε persona non grata για τα στελέχη του σημαντικότερου υπουργείου της χώρας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα μετέτρεψε όλους τους πολίτες σε συνένοχους στο «έγκλημα». Με εντολή του η επιτροπή άρχισε να δημοσιεύσει την πορεία των ερευνών ακόμη και με τηλεοπτικές εκπομπές. Η κυβέρνηση κρατούσε στα χέρια της ένα πανίσχυρο όπλο, το οποίο όμως μπορούσε να λειτουργήσει μόνον εάν συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Όλοι αυτοί, δηλαδή, που έβλεπαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τη συνεχή γιγάντωση του δημόσιου χρέους.

Ο λογιστικός έλεγχος προκαλούσε πάντα πανικό στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ καθεστώτων που είχα διασπαθίσει πόρους του Δημοσίου καταφεύγοντας συνήθως και σε υπέρμετρο δανεισμό με λεόντειους όρους, από το εξωτερικό. Περισσότερο και από τους οικονομικούς κατακτητές ήταν πάντα οι οικονομικοί δωσίλογοι που έφεραν τις μεγαλύτερες αντιστάσεις.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Edited by - KostasPVol on 22/03/2015 13:39:05
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2015 :  19:57:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πόση, μα πόση κωλοτούμπα σε ΚΑΘΕ θέμα!
Και από τσιπροκαμμένους και από ΜΜΕ...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394706
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2015 :  20:00:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα αρχίσω και εγώ απεργία πείνας νομίζω.
Αφενός έχω πάρει μερικά κιλάκια παραπάνω,
Δεν έχω σκοτώσει κανέναν, δεν έχω κλέψει κανέναν, δεν έχω καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, ούτε καν δώσει ποτέ αφορμή, ήμουν πάντα από τους καλούς στο σχολείο-στρατό-δουλειά κτλ.

Λοιπόν, θεωρώ δίκαιο να διοριστώ με έναν αξιοπρεπή μισθό. Όχι υπερβολές. 950€ καθαρά είναι καλά.

Αρχίζω απεργία πείνας.

Δυστυχώς δεν θα καεί η αθήνα για πάρτι μου, παρόλο που θεωρώ πολύ πιο δίκαιο το αίτημά μου, από το να αποφυλακίζονται ληστές τραπεζών.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2015 :  20:14:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Θα αρχίσω και εγώ απεργία πείνας νομίζω.
Αφενός έχω πάρει μερικά κιλάκια παραπάνω,
Δεν έχω σκοτώσει κανέναν, δεν έχω κλέψει κανέναν, δεν έχω καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, ούτε καν δώσει ποτέ αφορμή, ήμουν πάντα από τους καλούς στο σχολείο-στρατό-δουλειά κτλ.

Λοιπόν, θεωρώ δίκαιο να διοριστώ με έναν αξιοπρεπή μισθό. Όχι υπερβολές. 950€ καθαρά είναι καλά.

Αρχίζω απεργία πείνας.

Δυστυχώς δεν θα καεί η αθήνα για πάρτι μου, παρόλο που θεωρώ πολύ πιο δίκαιο το αίτημά μου, από το να αποφυλακίζονται ληστές τραπεζών.



Στα 950 έχεις υπολογίσει το 12% Κατρουγκαλόσημο;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2015 :  20:33:49  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα έχουμε συμφωνήσει αυτά,
Όταν έχουμε τελεσίδικο διορισμό, η προμήθεια είναι 12% για τους μισθούς ενός χρόνου, καταβλητέα στο πέρας των πρώτων 12μηνών.

Γιαυτό όλοι ψηφίζουμε φανατικά Κουτρούγκαλο, ΌΛΟΙ, και περιμένουμε να γίνει υπουργός, ώστε το γραφείο του να διεκπαιρεώσει με μια υπογραφή όλα τα αιτήματα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2015 :  23:04:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προς μελέτη.

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/03/odious.html

‘Απεχθές’ ή ‘επονείδιστο’ (odious) χρέος και πτυχές του

του Καλλίνικου Κ. Νικολακόπουλου*

Διεθνώς υπάρχουν τρεις κύριες προσεγγίσεις, εξετάζοντας τη νομική φύση του δημόσιου χρέους και την αδυναμία αποπληρωμής του. Η πρώτη προσέγγιση, υιοθετούμενη από το ΔΝΤ και αγγλόφωνους θεωρητικούς, αντιμετωπίζει το χρέος ως μία συνηθισμένη εμπορική σχέση, με εφαρμογή διατάξεων του πτωχευτικού δικαίου, εξασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών-δανειστών και υποχρέωση των κρατών στη λήψη αναγκαίων-απαραίτητων μέτρων για την εξασφάλιση αποπληρωμής του. Η δεύτερη επικρατέστερη προσέγγιση, δέχεται το δικαίωμα κρατών άρνησης-αναστολής πληρωμής του χρέους, με επίκληση της ‘κατάστασης ανάγκης’, που υιοθετήθηκε και από την ‘Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου’ του ΟΗΕ (1980, 1983) και από το ‘Διεθνές Δικαστήριο’ της Χάγης. Τα κράτη, μέσα στα πλαίσια άσκησης κρατικής κυριαρχίας, μπορούν να αρνηθούν την αποπληρωμή δανείων, ως μόνο τρόπο επιτυχίας εξασφάλισης των ζωτικών τους συμφερόντων έναντι άμεσων και επικείμενων κινδύνων. Έτσι, η Αργεντινή κήρυξε κατάσταση ‘έκτακτης ανάγκης στην κοινωνική, διοικητική, οικονομική και συναλλαγματική πολιτική’ αναστέλλοντας την πληρωμή του εξωτερικού χρέους και με επαναδιαπραγμάτευσή του επέτυχε διαγραφή 70% της αξίας του, που θεωρήθηκαν σύννομες κατά το διεθνές δίκαιο από εθνικά/διεθνή δικαστήρια. Η τρίτη ριζοσπαστική προσέγγιση, αναφέρεται ιστορικά στη διαγραφή των τσαρικών χρεών από τη Σοβιετική Ένωση το 1921, γιατί ‘κανένας λαός δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει την αξία αυτών των αλυσίδων που ο ίδιος ο λαός φορούσε στη διάρκεια των αιώνων’ (Β.Ι.Λένιν). Μεταπολεμικά αναδείχθηκε το αίτημα των χωρών του τρίτου κόσμου για διαγραφή των χρεών τους, κινούμενο στο πλαίσιο του κινήματος για δικαιότερη διεθνή οικονομική τάξη, που υιοθετήθηκε από την Καθολική Εκκλησία (1980) και από την ‘Αρμοστεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα’ του ΟΗΕ (1998), με το επιχείρημα άρνησης αποπληρωμής του ‘απεχθούς’ χρέους.

Ο ορισμός του Ρώσου διεθνολόγου Alexander Shack (1927), που είναι ευρύτερα δεκτός, θεωρεί ως ‘απεχθές’ το χρέος που είναι σε βάρος του λαού μιας χώρας, όταν δεν υπήρξε συναίνεσή του όντας σε γνώση των πιστωτών, με έμπρακτη εφαρμογή του στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους του Ισημερινού-Εκουαδόρ (2008), αν και ‘ντε φάκτο’ εφαρμόσθηκε σε διενέξεις του 19ου και 20ου αιώνα. Ως ‘απεχθές’ χρέος, θεωρούνται όλα τα δάνεια που παραβιάζουν αρχές του διεθνούς δικαίου (άδικος πλουτισμός, κατάχρηση δικαιώματος, δόλος, τοκογλυφία, βλάβη, υπερβολικό κόστος δανεισμού, χρήση ή απειλής χρήσης βίας κλπ) και όχι μόνο τα δάνεια προς δικτατορικά καθεστώτα, σύμφωνα με τη χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, τη Διεθνή Σύμβαση για τα Πολιτικά Δικαιώματα, τη Σύμβαση για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, τη Διακήρυξη για το Δικαίωμα στην Ανάπτυξη, τη Συνθήκη της Βιέννης που διέπει το δίκαιο των διεθνών συμβάσεων κλπ.

Πρέπει να αποδειχθεί ότι ο δανεισμός δεν ήταν σε όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού μη έχοντας τη συναίνεσή του και ενώπιον διαιτητικού δικαστηρίου. Η κυβέρνηση της οφειλέτριας χώρας πρέπει να αποδείξει ότι πολλά από τα δημιουργηθέντα χρέη ανήκουν στην κατηγορία του ‘απεχθούς’ χρέους, ενώ οι πιστωτές πρέπει να αποδείξουν ότι οι απαιτήσεις τους δεν εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία και έλαβαν υπόψη την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους-οφειλέτη. Στο εθνικό δίκαιο των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών, υπάρχουν διατάξεις που προσδιορίζουν τις ευθύνες των πιστωτών στους όρους και στα όρια του δανεισμού .

Η διαδικασία διερεύνησης του ‘απεχθούς’ χρέους, εκτός της αμφισβήτησής του, επιδρά θετικά και στη δυναμική αναδιαπραγμάτευσής του, ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το εγχώριο/διεθνές καθεστώς δικαίου επίλυσης των διαφορών. Οι πολίτες μίας χώρας, συμβάλλουν καταλυτικά στη διαδικασία διερεύνησης και ανάδειξης των δυνατοτήτων αμφισβήτησης αποπληρωμής του χρέους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με δυνατότητα αξιοποίησης παρεμβάσεων στη Επιτροπή Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, διευκολύνοντας τη νομική αμφισβήτηση αποπληρωμής του ‘απεχθούς’ χρέους. Η διαπίστωση ύπαρξης ‘απεχθούς’ χρέους, προκύπτει από συνολικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, ανακαλύπτοντας τους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς δημιουργίας του και αποκαλύπτοντας το συνολικό ποσό των δανείων, τον σκοπό, τους όρους, τη χρήση, το ποσό αποπληρωμής και την προμήθειά τους, το ποσό–μέγεθος μετατροπής ιδιωτικών χρεών σε δημόσια κλπ. Έτσι, θα προσδιορισθεί το άνομο και θα διαχωρισθεί από το νόμιμο χρέος. Το άνομο χρέος, θα αμφισβητηθεί και θα ακυρωθεί με νομικές και διαφανείς διαδικασίες και θα μπορέσει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της αποπληρωμής μέρους ή όλου του νόμιμου χρέους με ευνοϊκούς όρους.

Η άρνηση πληρωμής του χρέους αποτελεί έννομη πράξη και αρκετές χώρες, τους δύο τελευταίους αιώνες, προσέφυγαν σε αυτή, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας που έχει κηρύξει ήδη τέσσερις επίσημες πτωχεύσεις, ενώ οι πιστωτές μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή/εθνικά δικαστήρια, διεκδικώντας την αποπληρωμή του. Η διεθνής εμπειρία και οι πολιτικές αντιμετώπισης χρέους, είτε μέσω αναδιαρθρώσεων είτε μέσω στάσης πληρωμών, καθορίζουν και τη χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής. Μελέτη της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας (2008), απέδειξε ότι προληπτική αναδιάρθρωση κρατικών χρεών πέτυχε μικρότερη μείωση του ΑΕΠ με σχετικά μικρό ‘κούρεμα’ του χρέους και σημαντική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησής του, ενώ χώρες που προέβησαν σε στάση πληρωμών και κατόπιν σε αναδιάρθρωση πέτυχαν μεγαλύτερο ‘κούρεμα’ του χρέους. Αποδεικνύεται στατιστικά, ότι οι χώρες που πραγματοποίησαν στάση πληρωμών πέτυχαν μείωση του χρέους μεσοσταθμικά 41,8%, ενώ χώρες που προέβησαν σε προληπτική αναδιάρθρωση χρέους πέτυχαν αντίστοιχη μεσοσταθμική μείωση 19,2%. Οι χώρες με στάση πληρωμών, είχαν μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ 7,5%, αλλά και θεαματική ανάκαμψη το επόμενο έτος της τάξης του 6%, ενώ αντίθετα χώρες που προέβησαν σε προληπτική αναδιάρθρωση είχαν μικρότερη πτώση του ΑΕΠ 3,6%, αλλά και μικρότερη ανάκαμψη 1%. Τα κράτη όμως που έκαναν προληπτική αναδιάρθρωση του χρέους, εξήλθαν γρηγορότερα στις ‘αγορές’, συγκριτικά με όσα προχώρησαν σε στάση πληρωμών κλπ.


* Οικονομολόγος (πτυχιούχος οικονομικών επιστημών, 2ετές μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων στην τραπεζική/χρηματοοικονομική, μεταπτυχιακός φοιτητής οικονομικών και διοίκησης μονάδων υγείας) – Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων (2ετές μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα πληροφοριακά συστήματα) , email : nikokal02@yahoo.gr,website : www.kallinikosnikolakopoulos.blogspot.com
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000