Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2015 :  14:12:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να καταλάβεις γιατί σχεδόν κανείς δε μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει, δες τι (δεν) απάντησες:
Λες ότι η Ισλανδία δεν θέλει πια να ενταχθεί στην ΕΕ.
Σου απαντάμε ότι η Ισλανδία είναι περίπου 300.000 νοματαίοι κι ότι χώρες με συνολικό πληθυσμό 500.000.000 κατοίκους έχουν αποφασίσει να ανήκουν στην ΕΕ και "απαντάς" ότι ασχολούμαστε με "άρες, μάρες, κουκουνάρες" και άρα δεν έχουμε τίποτα (!) να αντιπαραθέσουμε!!!
Οι συνεπαγωγές σου και το επίπεδο γραφής σου (άρες, μάρες κ.λπ.) καταδεικνύουν το γιατί δεν μπορείς να αντιληφθείς το προφανές. Σου έχουμε ήδη απαντήσει, αλλά, άμα θες, σου απαντάω ξανά πιο αναλυτικά και με τα περαιτέρω:
Η Ισλανδία είναι ένα τίποτα μπροστά στο μέγεθος των χωρών που έχουν αποφασίσει να είναι μέλη της ΕΕ, άρα η επιλογή της δεν αποδεικνύει τίποτα. Αν έχει κάποια σημασία η επιλογή της να αποσύρει την υποψηφιότητα, τότε έχει σημασία επί χίλια η επιλογή των υπολοίπων χωρών να είναι μέλη της ΕΕ ή να θέλουν να ενταχθούν (αυτό είναι οι "άρες μάρες" που δεν καταλαβαίνεις).
Επίσης, η Ισλανδία δεν έχει κανένα γεωπολιτικό πρόβλημα ούτε συνορεύει με Τουρκία, ούτε ανήκει στα Βαλκάνια, άρα έχει την πολυτέλεια να το παίζει ανεξάρτητη. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Ελβετία που ΜΠΟΡΕΙ να τους γράφει όλους κανονικά και να στέκεται μόνη της μια χαρά. Αυτό ΔΕΝ ισχύει για την Ελλάδα, τόσο απλά!
Επειδή δεν ποστάρει κάποιος το αυτονόητο, ότι υπάρχουν άλλες 6+2 υποψήφιες χώρες για ένταξη στην ΕΕ, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν ισχύει. Ούτε κάθεται κανείς να ποστάρει κάθε φορά που κάποια χώρα εντάσσεται στην ΕΕ ή στην ευρωζώνη, όπως μόνο ο Δελαστίκ κι εσύ κάνατε με την Ισλανδία που θέλετε να αποδειξετε ότι η γη δεν γυρίζει... Κι όμως γυρίζει, κι όμως (σχεδόν) όλοι θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ και να συνεχίσουν να είναι μέλη της. Τι συζητάμε λοιπόν;

Για το απεχθές χρέος που γράφεις πιο κάτω έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω τα ίδια: πρόκειται για θεωρίες και ευσεβείς πόθους (όχι για κανόνες δικαίου που κι αυτοί ακόμα στο διεθνές δίκαιο δεν είναι πάντα εύκολα εφαρμόσιμοι και εκτελέσιμοι), που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στην περίπτωση της Ελλάδας. Έβαλα και λινκ πανεπιστημιακών, ανέβασα και λινκ με τον ίδιο τον Σταθάκη που μιλάει για το... 5% του συνολικού χρέους (!), ενώ ο Βαρουφάκης (κι αυτό το λινκ το έβαλα) λέει ότι διαφωνεί και ότι δεν μπορεί καν να βρει κανείς τώρα ποιος είναι ο αρχικός δανειστής για να τον κουρέψει (ακόμα κι αν θέλει να κουρέψει το χρέος): πχ θα πας να κουρέψεις ξανά τους μικροομολογιούχους που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος; Πού ξέρεις εσύ ποια δανεικά πήγαν σε απεχθές χρέος; Θα κουρέψεις τις ελληνικές τράπεζες για να αναγκαστείς να τις ανακεφαλαιοποιήσεις μετά και να ξαναδανειστείς; Θα κουρέψεις τους Κύπριους και τους Πορτογάλους που σε δάνεισαν για να μην πτωχεύσεις; Είναι αστεία πράγματα αυτά...

Πρέπει να είσαι ο μοναδικός στην Ελλάδα που δεν βλέπει την κωλοτούμπα της κυβέρνησης. Εξάλλου η μεγάλη υποστήριξη που έχει η κυβέρνηση αυτή την στιγμή στις δημοσκοπήσεις (εγώ τις πιστεύω πάντα, όχι όπως εσύ που κατά το δοκούν τις θεωρείς καθοδηγούμενες) οφείλεται στο ότι και η αντιπολίτευση συμφωνεί με την κωλοτούμπα (η οποία δικαιώνει οι θέσεις της) και στηρίζει την συμφωνία με τους δανειστές, όχι στο ότι ο κόσμος δεν βλέπει την κωλοτούμπα! Όπως και να'χει η δημοτικότητα θα αρχίσει να πέφτει μόλις αρχίσουν να... πέφτουν και τα πρώτα μέτρα (είπαμε, η κρίση αυτή θα φάει πολλές κυβερνήσεις ακόμα). Δε μπορώ να σε βοηθήσω με άλλο τρόπο να δεις την κωλοτούμπα, όταν θα έρθουν οι "μεταρρυθμίσεις", δηλαδή τα πρώτα μέτρα, ίσως την καταλάβεις κι εσύ.

Μου κάνει επίσης εντύπωση που τώρα βλέπεις ότι οι δανειστές μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, μας εκβιάζουν κ.λπ., λες και επί της προηγούμενης κυβέρνησης (που εσύ προπαγάνδιζες για... γενική απεργία και άρα γενική διάλυση των πάντων) μας χάιδευαν και μας έδιναν λεφτά με την σέσουλα. Έχεις ξεχάσει ότι όποτε πήγαιναν να κουνηθούν οι δικοί μας, οι τροικανοί σηκώνονταν και έφευγαν και εκβίαζαν να παρθούν μέτρα. Αλλά τότε ήσουν βέβαιος ότι μας κορόιδευαν και ότι οι δικοί μας που ήταν προδότες τα είχαν συμφωνήσει όλα κ.λπ. Προσπάθησε λοιπόν, υπό το φως των νέων εξελίξεων να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά προκειμένου να αντιληφθείς τα στενά περιθώρια στα οποία πρέπει να κινηθούν αναγκαστικά οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις (όχι μόνο η σημερινή). Πάλι τα ίδια διαβάζουμε και τώρα, ότι πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Κανένας οικονομικός πόλεμος δεν γίνεται, σιγά μην έχει κανείς ανάγκη να κηρύξει οικονομικό πόλεμο στην... Ελλάδα! Πώς σου ήρθε αυτό;


quote:
Originally posted by KostasPVol

Αντιπερισπασμοί για μικρά παιδιά. Αντί με την ουσία του άρθρου επιλέγετε να ασχοληθείτε με άρες, μάρες, κουκουνάρες. Άρα ουδέν έχετε να αντιπαραθέσετε.

Προσπερνώ την Ισλανδία αφήνοντας την ΕΕ (και εσάς) να αναμένει τις επόμενες Ισλανδίες, δεκάδων εκατομμυρίων κατοίκων αυτή τη φορά, και περνάω στα υπόλοιπα.


quote:
και επικροτείς ο,τοδήποτε κάνει η σημερινή κυβέρνηση λόγω ιδεολογικής συγγένειας (λες και το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή την στιγμή είναι η ιδεολογία)
Να έλεγα ότι δεν το τόνισα πολλές φορές, να πω λογικό να σου σχηματίζεται η εντύπωση.
Το ξαναλέω λοιπόν.
Δεν υπάρχει καλή αριστερά και κακή δεξιά.
Υπάρχει καλώς εννοούμενη αριστερά, καλώς εννοούμενη δεξιά, και κακώς εννοούμενη (ή πουλημένη) αριστερά και κακώς εννοούμενη (ή πουλημένη) δεξιά. Σου λέω μερικά κόμματα, και βάλτα σε όποια θέση πιστεύεις ότι αναφέρομαι για το καθένα. Σύριζα, κκε, ανέλ, δημάρ, νδ και πάει λέγοντας.
Ας σου (ξανά)τονίσω λοιπόν ότι όσο θα επικροτήσω έναν σύριζα ή κκε ή ανταρσύα ή επάμ που θα σώσουν οτιδήποτε μπορέσουν από αυτά που μας έφεραν οι μέχρι πρότινος κυβερνήσεις, άλλο τόσο, ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο τόσο θα επικροτήσω τους ανέλ αν το κάνουν αυτό, κι ας θεωρείται ότι ως ταμπέλα ιδεολογίας (δεν μ'αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά μια και τις βάζεις) απέχω από αυτούς.
Όπως αντιθέτως, τη δημάρ ποτέ δεν ήθελα να τη βλέπω κι ας υποτίθεται ότι ως ταμπέλα ιδεολογίας έχω ιδεολογική συγγένεια.
Μια και μιλάς για ιδεολογική συγγένεια, ας πω ότι έχω ιδ.συγγ. με οποιοδήποτε κόμμα παλεύει για την Ελλάδα, είτε είναι αριστερό είτε δεξιό. Ωραίες εκφράσεις για να διαχωρίζουν τους Έλληνες, ακόμη και αυτούς που έχουν κοινούς σκοπούς.

Αν θέλεις να στο πω και αλλιώς, αν ο σύριζα χάσει την εξουσία και μείνουν μόνοι τους οι ανέλ, θα συνεχίζω να τους υποστηρίζω αν προσπαθούν όπως τώρα.

Αν επιμένεις να μιλάς ότι ό,τι λέω το λέω λόγω "ιδεολογικής συγγένειας", άλλο τίποτα δεν μπορώ να πω.

quote:
Η γιγάντια αυτή κωλοτούμπα επέφερε και μια αντίστοιχων διαστάσεων κωλοτούμπα και στις ΔΙΚΕΣ σου απόψεις που ένα μια νυχτί ξέχασες όλα τα γραφικά περί απεχθούς χρέους, εξόδου από την ευρωζώνη, μονομερούς κουρέματος κ.λπ.
α) γιγάντια κωλοτούμπα, δικός σου χαρακτηρισμός, η εύκολη λύση για απαξίωση όσων γίνονται. Μια ομάδα ποδοσφαίρου χάνει 8-0 επειδή είναι πουλημένη και ανοίγει τα πόδια, μια άλλη χάνει 2-1 κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει, εσύ τα βάζεις ίσα και όμοια βλέποντας δυο ήττες (αν η δεύτερη είναι ήττα).
β) Που έγραψα ότι ξέχασα όλα αυτά? (άντε, δεν βάζω το οεο μια και δεν σου αρέσει). ΦΥΣΙΚΑ, παραμένουν η βασική μου άποψη χωρίς ούτε ένα τοις χιλίοις υποχώρηση των θέσεών μου.
Παράλληλα, αυτό δεν με εμποδίζει να κρίνω τις κινήσεις της κυβέρνησης, και να της συμπεραστέκομαι έστω κα αν για πολλά διαφωνώ, εφόσον βλέπω καλή πρόθεση. Μέχρι τον Ιανουάριο είχαμε τη χειρότερη δυνατή κυβέρνηση που μπορεί να τύχει σε μια χώρα (και με το άκρων άωτο της καλής θέλησης). Τώρα έχουμε μία απείρως καλύτερη, για την οποία έχουν σκυλιάσει οι "δημοκράτες" της ΕΕ, απαιτώντας από τη αποπομπή του Βαρουφάκη, μέχρι την αντικατάσταση των ανέλ από τα ποτάμια (!!!!!!!!!!!).
Τα πράγματα ήταν και είναι φτιαγμένα από την ΕΕ και τη προηγούμενη κυβέρνηση τόσο ασφυκτικά, που οποιοσδήποτε "λάθος" (το λάθος με εισαγωγικά) χειρισμός, μπορεί να αποφέρει κατάρρευση της τωρινής κυβέρνησης, με αντικατάστασή της από τους επίλεκτους των Βρυξελλών.
Και επειδή κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά θέλω, μόνο βλάκας θα ήμουν αν τραβούσα το χαλί, βάζοντας λιθαράκι να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση που θα ήθελαν οι Βρυξέλλες, με κυβέρνηση σαμαράδων, ποταμιών, τραπεζιτών και λοιπών σωτήρων.
Έχουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί, είμαστε ουσιαστικά σε μη αναστρέψιμη κατάσταση με συμβατικό τρόπο επειδή όλα έχουν κοπεί και ραφτεί έτσι, και όσοι το αντιλαμβανόμαστε και νοιαζόμαστε για αυτό, πρέπει να είμαστε ένα εκατομμύριο φορές προσεκτικοί, καθώς λεονταρισμοί αν δεν είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, μπορούν να φέρουν τραγικά αποτελέσματα και επιστροφή σε εκατομμύρια φορές χειρότερες καταστάσεις.

Το ιδανικότερο σενάριο θα είναι με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο, σύντομα να αποχωρήσουμε από την ΕΕ, αφού εμπεδώσουμε πως ό,τι και αν κάνουμε, μετέχουμε σε ένα παιχνίδι ΣΤΗΜΕΝΟ από τη πλευρά των σωτήρων μας.

quote:
Είμαι βέβαιος ότι αν αύριο πει ο Τσίπρας (αντί για... σεισάχθεια) βάζω 50% έκτακτο φόρο σε όλα τα εισοδήματα, εσύ θα πεις δεν φταίει αυτός, έτσι τα βρήκε, ο Σαμαροβενιζέλος και η Μέρκελ φταίνε!
Ωραίες οι υποθέσεις εκ τους ασφαλούς για πράγματα που δεν θα γίνουν. Ας κάνω κι εγώ λοιπόν μία υπόθεση. Είμαι βέβαιος πως αν αύριο ο Τσίπρας εξασφαλίσει 1000 ευρώ δώρο για κάθε Έλληνα, εσύ θα βλέπεις πάλι ιστορίες συνομοσίας, και θα καταγγέλεις ότι συνεχίζει το έργο των προηγουμένων.

quote:
Χαίρομαι τουλάχιστον που (μετά από την κριτική μου) σταμάτησες (;) τελευταία τα οέο, και μείωσες τα περί δούλων, προδοτών κ.λπ.
Εσύ δεν έλεγες πως δεν θέλεις να γράφω συνέχεια τα ίδια επειδή τα εμπέδωσες. Αυτά που έλεγα ισχύουν, και τίποτα δεν άλλαξε. Αν θέλουν να μην έχουν τη ρετσινιά, ας βγάλει η ίδια η πρώην κυβέρνηση στη φόρα τη λίστα Χριστοφοράκου, και μετά βλέπουμε...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2015 :  16:14:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βαριέμαι να ξανααπαντώ σε χιλιοαπαντημένα πράγματα. Όταν παραβλέπεις ότι ακόμη και οι ΗΠΑ έκαναν χρήση της θεωρίας του απεχθούς χρέους, δεν θα ξαναμπώ στη διαδικασία να τα ξαναβάλω, καθώς για λίγες μέρες δεν θα ξαναγράψεις, και μετά θα επανέλθεις, για να ξαναγράφεις τα ίδια. Όσο για το πόσο τοις εκατό είναι το επαχθές χρέος, αυτό θα βρεθεί μόνο με πλήρη λογιστικό έλεγχο, και όχι με εικασίες, είτε του Βαρουφάκη είτε οποιουδήποτε. Αλλά ας πούμε ότι είναι μόνο 5% όπως επικαλείσαι. Ακόμη και αυτό το λίγο, γιατί να μη το αποφύγουμε εφόσον είναι επαχθές???

Με τη προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε φαρσοκωμωδία διαπραγματέυσεων. Την είχαν στο χέρι με τη Ζήμενς (και όχι μόνο), και αυτός ήταν ο εκβισμός.
Ο εκβιασμός που γίνεται στη τωρινή κυβέρνηση, είναι με την ασφυκτική χειραγώγηση στα οικονομικά μέσω ΕΚΤ και σία ώστε να βρεθεί σε αδιέξοδο. Γνώμη μου είναι να τεντώσουμε το σκοινί για να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχίτερα, αλλά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κάθε Βαρουφάκη για να του το επιβάλω.


Ένα ακόμη κείμενο που σκόπευα να βάλω.

Η Ισλανδία πήρε τα πάνω της και «κλότσησε» την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ανακούφιση. Αυτό αισθάνθηκαν στα κέντρα αποφάσεων στις Βρυξέλλες όταν την περασμένη Πέμπτη η Ισλανδία απέσυρε και επισήμως πλέον την αίτησή της για ένταξη στην Ε.Ε. Και αυτό διότι τα μέτωπα που αντιμετωπίζουν σήμερα είναι τόσο πολλά, που ουδείς είχε το κουράγιο να ασχοληθεί με άλλο ένα ζήτημα που αφορά μια χώρα «χαμένη στον Ατλαντικό», με λιγότερους κατοίκους από τη Μάλτα και ισχνό ΑΕΠ.

Σήμερα, η Ε.Ε. ασχολείται με άλλα, την Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Ρωσία, δεν έχει καιρό για Ισλανδίες. Το «πρόβλημα» με την «ανακούφιση» των Ευρωπαίων βρίσκεται στα... ψιλά γράμματα: στο γεγονός ότι ουδείς μοιάζει να προσπαθεί να ερμηνεύσει τη στροφή 180 μοιρών μιας χώρας σαν την Ισλανδία, που – και εδώ βρίσκεται το ζουμί – δεν μοιάζει σε τίποτα με τις υπόλοιπες προς ένταξη χώρες.

Εάν ρίξει κάποιος μια ματιά στα κράτη που αγωνιούν να γίνουν μέλη του «ευρωπαϊκού κλαμπ» καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι οι λόγοι που τα οδηγούν σε αυτή τη στρατηγική επιλογή έχουν κυρίως να κάνουν τόσο με εθνικά συμφέροντα όσο και με εθνικές ανασφάλειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μετέπειτα πορεία τους και τη στάση τους μέσα στην ένωση.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει: από την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Κόσοβο, για να μην αναφερθούμε και σε υποψηφιότητες τύπου Τουρκίας.

Στρατηγική επιλογή

Η Ισλανδία αποφάσισε να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα το θέμα της ένταξης στην Ε.Ε. όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού (και βούτηξε) το 2008, έκτοτε, όμως, η οικονομία της πήρε τα πάνω της, η Ε.Ε. έδωσε «πολλά δείγματα γραφής» για τον (καμία σχέση με τον ισλανδικό) τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις υπό κατάρρευση οικονομίες της και η υποψηφιότητά της άρχισε να ακούγεται στους Ισλανδούς ως κακόγουστο ανέκδοτο.

Αυτό που έκανε τη «διαφορά» στην ισλανδική περίπτωση – και αυτό που, στην τελική, θα έπρεπε να ανησυχεί τις Βρυξέλλες – είναι ότι η υποψηφιότητά της αποδείκνυε ότι η Ε.Ε. δεν είναι απλώς μια «λύση ανάγκης» για εύθραυστες και ευάλωτες δημοκρατίες, για χώρες με τραυματισμένες οικονομίες ή ακόμη και για χώρες με «προβληματική» γεωπολιτική θέση.

Η ισλανδική υποψηφιότητα ήταν η απόδειξη ότι η Ε.Ε. μπορεί να προσελκύσει και «δημοκρατίες - πρότυπο», με πολίτες που απολαμβάνουν ήδη ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και που δεν ανησυχούν για τον διεθνή περίγυρο. Η απόσυρση του ισλανδικού αιτήματος προστίθεται σε αυτήν της Νορβηγίας το 1994 αλλά και στην επίμονη άρνηση της Ελβετίας όλα αυτά τα χρόνια, και θα έπρεπε να οδηγεί τις Βρυξέλλες – αλλά και τις λεγόμενες «μεγάλες δυνάμεις» της Ε.Ε. – να αναρωτηθούν ποιοι και για ποιους λόγους είναι αυτοί «που βρίσκουν ακόμη ελκυστική» την Ε.Ε.

Edited by - KostasPVol on 23/03/2015 16:17:23
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2015 :  13:17:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επιστροφή στην πραγματικότητα


Για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πραγματικότητα κάνουν λόγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για την επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία την ενημερώνει για την δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και ξεκαθαρίζει πως θα προτιμήσει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις από το να πληρώσεις τις δόσεις του ΔΝΤ.

Αυτοί που θα πρέπει να επιστρέψουν στην πραγματικότητα είναι οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε τον Ιανουάριο του 2015, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την δημιουργία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Το ότι κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη ως υπεύθυνος για την χρεοκοπία δεν αθωώνει κανέναν και δεν σημαίνει πως όλοι έχουμε πάθει αμνησία και δεν θυμόμαστε πότε, ποιοι και για ποιους λόγους οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Δεν είναι κανένα μυστικό πως, εδώ και πέντε χρόνια, η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της και της προσφυγής της στο μηχανισμό στήριξης.

Τα ταμεία είναι άδεια, επειδή έτσι τα παρέδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά που οδηγούσε τη χώρα στην ανάπτυξη και στο success story.

Οπότε, πού οφείλονται οι επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα για την επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ, όπου της εκθέτει την πραγματικότητα και αναφέρει πως η αποτυχία εύρεσης βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα;

Είναι απίστευτο το θράσος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αφού διέλυσαν και χρεοκόπησαν τη χώρα, κάνουν και κριτική.

Από κοντά τους μια στρατιά εξαγορασμένων δημοσιογράφων και «πνευματικών ανθρώπων», οι οποίοι, επί δεκαετίες, έχουν τρελάνει στις μπουνιές και τις κλωτσιές τους Έλληνες πολίτες, εξηγώντας τους πως είναι μεγάλη δυστυχία να είσαι Έλληνας αλλά ξεχνώντας να αναφέρουν πως δεν είναι καθόλου δυστυχία να είσαι ο Λάτσης ή κάποιος άλλος ολιγάρχης, ενώ πολύ «ευτυχής» κατάσταση είναι να είσαι και κάποιο από τα λαμόγια και τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών.

Το ότι οι Έλληνες έχουν φάει πολύ ξύλο επί δεκαετίες δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα από το γεγονός ότι εμφανίζεται σήμερα ως σωτήρας ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης! Το παιδί για όλες τις δουλειές στις κυβερνήσεις Σημίτη θα σώσει τη χώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=YHSGCOfR6jo

Ο άνθρωπος που, με το αζημίωτο, έγλειφε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Λουκάς Παπαδήμος -ο οποίος εντελώς τυχαία διορίστηκε πρωθυπουργός πριν από 4 χρόνια-, ο άνθρωπος που έγλειφε τον Παπαδήμο για το «οικονομικό θαύμα της Ελλάδας», παρουσιάζεται σήμερα ως παρθένα που θα φέρει το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Δεν απορώ τόσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη -αυτός πιόνι είναι- όσο για τους καθυστερημένους που τον ψήφισαν.

Και σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει κριτική στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα. Αντί να έχει βρει μια τρύπα να χωθεί.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ξυπνήσει και να πράξει. Πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν.

Παραμένουν όλοι στις θέσεις τους. Ολιγάρχες, καναλάρχες και η στρατιά που τους υπηρετεί.

Δεν θα αργήσει η στιγμή -αν δεν συμβαίνει ήδη-, που η νέα κυβέρνηση θα είναι όμηρός τους.

Μόνο οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.

Θα χρειαστεί να σταματήσουν να το παίζουν θύματα και εξαπατημένοι.

Μπορούν; Θέλουν;

Ας γίνουμε επιτέλους κι εμείς ρεαλιστές.

Ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2015 :  14:33:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
[quote]Originally posted by KostasPVol


Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε τον Ιανουάριο του 2015, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την δημιουργία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σωστά!

Η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Λάθος! Η Ελλάδα χρεοκόπησε τα τελευταία 30 χρόνια ως αποτέλεσμα της λαμογιάς του Έλληναρά.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/03/2015 :  20:02:24  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος με αφορμή την περίφημη υπόθεση των CDS.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του η εταιρία IJ PARTNERS με έδρα την Ελβετία χαρακτηρίζοντας ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του ότι πόνταρε -χωρίς να κατέχει ελληνικά ομόλογα- πάνω στην χρεοκοπία της χώρας, «έχοντας εσωτερική ενημέρωση για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης».

Το δικαστήριο στο δια ταύτα της 28σέλιδης απόφασης αναφέρει: «Προς αποκατάσταση δε της ηθικής βλάβης που η ενάγουσα υπέστη, το δικαστήριο ενόψει της εντάσεως της προσβολής και της ευρύτατης διάδοσης των συκοφαντικών ισχυρισμών που αποδείχτηκαν ψευδείς, του βαθμού υπαιτιότητας και της εντάσεως του δόλου του εναγόμενου, που μιλούσε για στοιχεία που αποδείκνυαν τη επίδικη συναλλαγή σε CDS, τα οποία ήταν ανύπαρκτα και ουδέποτε προσκομίστηκαν, τις κατ΄ επανάληψη δηλώσεις των επίδικων συκοφαντικών ισχυρισμών και μάλιστα παρά τη διάψευση τους από την ενάγουσα, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων, οι οποίοι αμφότεροι είναι οικονομικά εύρωστοι, κρίνει ότι πρέπει να επιδικαστεί στην ενάγουσα το πόσο των 100.000 ευρώ».

Στην δικαστική απόφαση γίνεται εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και τους ισχυρισμούς Καμμένου περί εμπλοκής σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο». Μάλιστα το δικαστήριο λέει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του. «Οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών». Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση η πλευρά του εναγόμενου ισχυρίστηκε πως θεωρούσε τα περιστατικά αληθή αλλά ούτε εκείνη «ισχυρίστηκε ότι είναι αληθής η καταγγελία αλλά πως διατήρησε επιφυλάξεις κατά τη διατύπωσή της», κάτι που δεν έκανε σύμφωνα με το δικαστήριο.

Πάντως το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα της εταιρίας να είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση και παράλληλα διέταξε κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί να πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ ενώ του επιδίκασε και δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη για την ίδια υπόθεση μετά από αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του Πάνου Καμμένου ο Ανδρίκος Παπανδρέου.



--------------

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ποιοι είναι σεσημασμένοι συκοφάντες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  08:00:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταδίκη ή παρωδία Παπακωσταντίνου;

Αν και οι υπόλοιπες "εξεταστικές" έτσι πάνε μάλλον θα επιβεβαιωθεί το "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".
Καημένοι αυτόχειρες...
Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 25/03/2015 08:15:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  09:23:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας μας πουν οι πεφωτισμένοι του φόρουμ ποιος δικαιούται να κάνει κριτική, να ξέρουμε!!!
Όλα τα κόμματα δικαιούνται να κάνουν κριτική, γι'αυτό ψηφίζονται εξάλλου, για να εκφέρουν πολιτικό λόγο. Αλλά είπαμε, δημοκρατία α λα καρτ και double standards παντού...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  11:21:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και όμως, διάβασα το σκεπτικό του δικαστηρίου και εμένα με έπεισε.
Το δημόσιο δεν ζημιώθηκε, καθώς έτσι και αλλιώς ούτε από τους άλλους που υπήρχαν μέσα... βεβαιώθηκε ποτέ κάτι, κάποια οφειλή προς είσπραξη.
Ξέρω ότι ο όχλος θέλει... αίμα, αλλά τι να κάνουμε, δεν λειτουργεί έτσι, και δεν θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι.

Από εκεί και πέρα οι ποινές είναι συγκεκριμένες για κάθε αδίκημα, τα αδικήματα περιγράφονται καταλλήλως, ο δικαστής δεν βγάζει ότι ποινή του αρέσει κάθε φορά.
Όσο δεν μας αρέσει ένας νόμος λοιπόν, τον τηρούμε, και μετά αν συνεχίζουμε να το επιθυμούμε τον αλλάζουμε. Ως τότε τον τηρούμε όμως.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σάκκα, και για τον Κασιδιάρη που αθωώθηκε (δεν ήταν αυταπάγγελτο αδίκημα το χαστούκι, τι να κάνουμε) και για όλους. Ο νόμος πρέπει να είναι πάνω από τις απόψεις όλων.

Και στο κάτω κάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση, τι θα πει κανείς, ότι τα μαγείρεψαν μεταξύ τους οι Σαμαρο-Βενιζέλοι?
Όχι. Οπότε θετικό σημάδι αυτό, και από τον Σύριζα που δείχνει ότι ακόμα και να θέλει ... υπεύθυνους, δεν ζητάει τυφλά αίμα, και από την δικαιοσύνη που δείχνει ότι αντιστάθηκε στην οχλαγωγία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  11:47:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε σεις, αφήστε τα αυτά.

Παρακολουθώ την παρέλαση από την ΥΕΝΕΔ και φουσκώνουν τα στήθη μου από εθνική υπερηφάνεια! Να φυλάει ο καλός θεούλης τους Τσιπροκαμμένους και να αναβιώσουμε τις Γιορτές στο Καλλιμάρμαρο!

Ζήτω ο Στρατός! (ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!)
Ζήτω το Έθνος (όχι του Μπόμπολα)! (ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  12:44:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κωλοτούμπας μέγιστος και αυτός, αλλά εδώ έχει χίλια δίκια: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231395356
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  16:20:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Oι τράπουλες ανοίγονται πάντα παρουσία των παικτών!

Όπως το κρέας παρουσία του πελάτου
και από εκείνο της επιλογής του!

Η τσόχα αντικαθίσταται καθ' εκάστην

όπως ο ''Πατσάς καθ' εκάστην''
στις λαϊκές ταβέρνες!

Ποιος έχει σειρά να κεράσει;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  21:12:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιώργο
και γω το διάβασα και πραγματικά θα μπορούσε να με πείσει αν δεν ήξερα πόσοι άνθρωποι χάσανε τη ζωή τους αδιαφορώντας για την πολιτική τους εικόνα. Με την ίδια λογική όμως γιατί να φταίει και οποιοσδήποτε άλλος πρώην που δεν αποδυκνείεται ο χρηματισμός του ή κάποια πιθανή βλάβη του δημοσίου; Και πως ακριβώς καθορίζεται η βλάβη του δημοσίου; Κοινώς κουραφέξαλα. Οι εξεταστικές θα είναι 1 παρωδία. Επιπλέον πολιτικοί ακραίου κόμματος (οι ακατανόμαστοι) κρατηθήκανε στη φυλακή έστω 18 μήνες και χωρίς ουσιαστικά κατηγορητήρια. Δικαιοσύνη αλα καρτ... δεν είναι δικαιοσύνη.
Δεν είναι η ανάγκη για αίμα αλλά για την ορθή απόδοση δικαιοσύνης ύστερα από αυτά που τράβηξε η κοινωνία, ασχέτως το πως αντιλαμβάνεται κάποιος την ορθότητα των μέτρων και την φορολογική δικαιοσύνη. Και οι θάνατοι είναι αποδείξεις όχι δημιουργήματα!!! Ως τότε, φυσικά και αποδεχόμαστε τις αποφάσεις. Πλημμέλημα όμως; Δεν ξέρω πως το αντιλαμβάνονται οι αριστεροί συνφορουμίστες αλλά εμένα με ξενίζει. Δεν είναι μόνο οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βγει η χώρα από τον οικονομικό βούρκο αλλά και από τον βούρκο της υποτιθέμενης δημοκρατίας.
Επίσης δεν γίνεται να αποδεχόμαστε πάντα ότι η τιμωρία ενός πολιτικού είναι να μην ψηφίζεται από τον όχλο (λαό).

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 25/03/2015 21:14:15
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  22:18:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  22:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πρόεδρος του δικαστηρίου προς παπακωνσταντίνου:

"Το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκειά, του κ. κατηγορούμενε. Με την ευχή να αποτελέσει έναν οδηγό για την υπόλοιπη ζωή σας αν και όπως έχω αντιληφθεί έχετε εγκαταλείψει την πολιτική. Κατά το διάστημα αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικός γιατί ενδεχομένως να εκτελεστεί και αυτή η ποινή, εάν διαπράξετε άλλο αδίκημα. Μηκέτι αμαρτάνετε".

……
πραγματικά σαν άλλος Ιησούς
πήγαινε κόρη (γιε) μου, και μην αμαρτάνεις άλλο…

εδώ που τα λέμε κιόλας σιγά τι έκανε.. απλά διέγραψε 3 αρχεία με τα ονόματα των συγγενών του για να προστατέψει την εικόνα του… σύμφωνα με το δικαστήριο δεν ζημίωσε το κράτος ούτε καν πάνω από 150χιλιάρικα πόσο μάλλον αφού το ήθος, η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια του δεν αμφισβητήθηκαν ούτε από το ίδιο το δικαστήριο. Τι να λέμε τώρα, κρίμα το παιδί….

Όλα καλά λοιπόν,
προτείνω μάλιστα να του δοθεί και αποζημίωση από το ελληνικό κράτος για την ψυχική οδύνη, την διαπόμπευση και την σπίλωση του ονόματός του, τι και αν πριν από 2 βδομάδες που η παραδειγματική τιμωρία του φαινόταν αναπόφευκτη είχε πανιάσει και μυξόκλαιγε για την στάση του ακατονόμαστου (εορτάζοντα κιόλας σήμερα) πως δεν τον κάλυπτε.. αφήνω την φαντασία μου να οργιάζει πιστεύοντας ότι είχε άσσο κρυμμένο στο μανίκι

προσωπικά τρέμω στην ιδέα πως μπορεί να συμβεί ποτέ κάτι άσχημο και να είμαι εξαρτώμενος από αποφάσεις δικαστηρίων είτε ως μηνυτής είτε ως κατηγορούμενος
πάει και αυτό, πάμε γι άλλα τώρα……
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2015 :  22:47:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοίτα να δεις που οι αριστεροί και αριστερίζοντες έγιναν πιο εθνικόφρονες από τους εθνικόφρονες, πιο "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" από του παραδοσιακούς δεξιούς και πιο θιασώτες των μεταξικών παρελάσεων/γιορτών από τους χουνταίους, εντυπωσιακότατο!
Ε, ρε, Μπογιόπουλος που σας χρειάζεται!

Τον είδατε τον Λαφαζάνη να χαίρεται αυτά που κατηγορούσε; Ε, είναι πολύ γλυκιά η εξουσία. Αν τα καταφέρει με τις μεταρρυθμίσεις, μακάρι να κυβερνάει ο Τσίπρας για πολλές 4ετίες ακόμα! Άντε με το καλό να ξαναγραφτεί και η ιστορία, άλλωστε η ΕΠΟΝ και η ΕΟΝ ένα γράμμα διαφορά έχουν!

Πάω να ανοίξω ΥΕΝΕΔ να δω τηλεφημερίδα.

3 ενδιαφέροντα κείμενα για την Επανάσταση, όχι την Εθνοσωτήριο το 1967, την άλλη, του 1821:

http://www.andro.gr/apopsi/askiseis-patridognwsias/

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=32728

http://theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1892%3Al-25-1821-r&catid=76%3Aarthografeia&Itemid=122
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000