Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  12:22:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στις αρχές του 2013, ο τότε βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωνε ότι «δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

Τον Μάιο του 2014 ο Γιώργος Κατρούγκαλος, νυν αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παραχώρησε συνέντευξη, στο πλαίσιο της οποίας απάντησε ότι συνιστά συνταγματική εκτροπή η τάση της κυβέρνησης να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κάνοντας λόγο για ακύρωση των θεσμών αντιπροσώπευσης και διακυβέρνησης.

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έβαλε με σφοδρότητα κατά της τότε κυβέρνησης διότι προχώρησε σε δίμηνη παράταση του Μνημονίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Γιατί επέλεξε για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για μία ακόμη φορά την αντιδημοκρατική πρακτική της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι την τυπική νομοθετική διαδικασία, όταν μάλιστα η Βουλή συνεχίζει να συζητάει άλλα νομοσχέδια;», ρωτούσε τότε την κυβέρνηση ο νυν αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Μαζί του συμφωνούσε ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπερυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκανε λόγο για πραξικοπηματικές τακτικές, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και μιλούσε για «διαδικασίες απαράδεκτες, που δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι διάτρητες».

Είναι γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, από το 2010 και μετά, αξιοποίησαν κατά κόρον τη δυνατότητα που παρέχει το άρθρο 44 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ρητώς ότι «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Ενδεικτικά, μέσα στο 2012 είχαν εκδοθεί 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, συνολικά περισσότερες από ό,τι τα 12 προηγούμενα χρόνια, με την ανατολή του νέου αιώνα.

Η νέα κυβέρνηση, αφού είχε κατακεραυνώσει, όταν ήταν αντιπολίτευση, τις πρακτικές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, μέσα σε τρεις μήνες από την ανάδειξή της υιοθετεί τις ίδιες πρακτικές. Εκτός από την πρόσφατη για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 27 Μαρτίου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Δύσκολο να σπάσει το ρεκόρ του 2012; Πολλά θα κριθούν μέχρι τον Ιούνιο.

Πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος επικαλείται τον Γάλλο φιλόσοφο και κοινωνικό επιστήμονα Πιερ Μπουρντιέ (με πολλούς φαν στην κυβέρνηση – τσιτάτο του ακούστηκε πρόσφατα και στο γραφείο του υπουργείου Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, όταν επιχειρηματολογούσε για την ουσιαστική αποδόμηση της αριστείας στο πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων), που είπε πως «όταν αδυνατίζει το αριστερό χέρι του κράτους, αυτό που δίνει τα δικαιώματα και τις παροχές, αναγκαστικά δυναμώνει το δεξί, αυτό που κραδαίνει το κλομπ του αυταρχισμού». Αλήθεια, με ποιο χέρι υπογράφει ο κ. Τσίπρας τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/812298/opinion/epikairothta/politikh/3eftila-men-aristerh-de
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  12:08:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εσύ τώρα Rigo
με τα γραφόμενα που παραθέτεις
συμφωνείς με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ
ή διαφωνείς μαζί τους;

Γιατί αν συμφωνείς με τον έναν
και όχι με τον άλλον
τότε δεν υπάρχει λογική
απ' τη στιγμή που αμφότεροι
παρέπεσαν στο ίδιο αμάρτημα.

Εκτός αν δεν το θεωρείς αμάρτημα,
οπότε πάλι δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου
στο να μας εκθέτεις την όποια άποψη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  13:19:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έλα ρε Διαμαντή, τα έξουμε ξαναεξηγήσει πολλάκις:

Συμφωνώ με τις ΠΝΠ, διαφωνώ με αυτούς που τις κατέκριναν τότε, καλά κάνουν τώρα, επισημαίνω βέβαια και την κωλοτούμπα τους.
Τόσο απλά.

Να θυμίσω ότι η συμφωνία της 20ης Φεβ δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή, ορθότατα κατ' εμέ, αλλά να μην σκούζουν διάφοροι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  13:22:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η δική σου άποψη Διαναντή; Συμφωνείς με τις ΠΝΠ ή όχι;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  14:47:04  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και εγώ συμφωνώ με τις ΠΝΠ!
Τι να κάνουμε...

Βέβαια θα προτιμούσα να αντιμετωπιστεί το αίτιο (το έλλειμα) και όχι το σύμπτωμα (να βγάλουμε και αυτήν την δόση...) αλλά εντάξει.

Αν είχαμε κοντραριστεί με όλες τις γάγγραινες της ελ. οικονομία στα πρώτα 2-3 χρόνια, τώρα θα ... φυσάγαμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  22:17:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στην τελική σκηνή της ταινίας Underground του Εμίρ Κουστουρίτσα, οι ήρωες, αρειμάνιοι Βαλκάνιοι λεβέντες, άντρες και γυναίκες, γλεντάνε και μεθοκοπάνε πυροβολώντας περήφανα στον αέρα, ενώ το μικρό νησί όπου έχουν στήσει το γλέντι τους αποκόπτεται σιγά-σιγά από την υπόλοιπη ήπειρο και αρμενίζει μόνο του στο πέλαγος.

Στην τρέχουσα εκδοχή του ελληνικού δράματος, σαστισμένοι από την αγωνία και μεθυσμένοι από τις «ενέσεις υπερηφάνειας», παρακολουθούμε το μακρύ θρίλερ της σύγκρουσης με τους εταίρους, την ώρα που το ρήγμα της χώρας από την Ευρώπη βαθαίνει.

Ενας μετά τον άλλο, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, φίλοι, μας στέλνουν απεγνωσμένα μηνύματα, χτυπάνε τα καμπανάκια. Οι διακριτικές προειδοποιήσεις έχουν γίνει κραυγές αγωνίας, για να μη χαθούν στη μετάφραση των κυβερνητικών non papers που βλέπουν παντού επιτυχίες.

Η Ευρώπη έχει Plan B: εάν η συνύπαρξή της μαζί μας αποδειχθεί αδύνατη, είναι έτοιμη για το άλμα της ενοποίησης χωρίς εμάς. Εμείς δεν έχουμε Plan B που να μην είναι καταστροφικό, και δεν έχουμε καν Plan A που να δείχνει να δουλεύει. Η καταστροφή μπορεί ακόμα να αποτραπεί, αλλά η κυβέρνηση χτίζει ήδη σκηνικό επικοινωνιακής διαχείρισής της. Οι ευθύνες αποδίδονται στους Ευρωπαίους που μας πάνε σε στραγγαλισμό, στις τράπεζες, στις «εθελόδουλες» κυβερνήσεις των προκατόχων.

Ο Κουστουρίτσα έγραψε την ταινία του ως αλληγορία για την τραγωδία της Γιουγκοσλαβίας, τον εμφύλιο, τη διάλυση, την καταστροφή. Η τελική σκηνή συνοψίζει την τραγωδία του γιουγκοσλαβικού λαού: «φεύγουν χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τι τους συνέβη. Αυτός είναι ο δρόμος των Βαλκανικών λαών. Ποτέ δεν βλέπουν ορθολογικά το παρελθόν τους».

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο είχε απέναντί της ένα ευρύτατο κεφάλαιο συμπάθειας και κατανόησης από την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη, που καταλάβαινε την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας. Οι εταίροι ήσαν έτοιμοι για παραχωρήσεις – δεν ήταν όμως έτοιμοι να φανούν ότι υποκύπτουν σε εκβιασμό.

Μέσα σε τρεις μήνες, αυτό το κεφάλαιο συμπάθειας έχει εξανεμιστεί. Οι αφ’ υψηλού διαλέξεις, ο μιντιακός ναρκισσισμός, ο συνδυασμός προχειρότητας και προκλητικότητας, οι λεονταρισμοί, το chicken game, η περιφρόνηση προς κανόνες και δεσμεύσεις, οι μονομερείς ενέργειες, ο βαθιά αντιευρωπαϊκός τρόπος σκέψης ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης, έχουν δηλητηριάσει το κλίμα στα κοινοβούλια των εταίρων.

Σε λατινοαμερικανικό οίστρο, ο υπουργός των Οικονομικών μιλά για στρατιωτική δικτατορία που ασκείται σήμερα μέσω τραπεζών αντί για τανκς. Ο ίδιος ετοιμάζει βιβλίο όπου η ηγεσία της Ευρωζώνης κατηγορείται για ρατσισμό, μισαλλοδοξία, ανθρωπιστικό λουτρό αίματος... Ο υπουργός Αμυνας από την πλευρά του απειλεί να ξεφορτώσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη, απειλεί τους εταίρους με Αρμαγεδδώνα εάν δεν δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης. Δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις που προκαλεί στις δημοκρατίες της Ευρώπης η γλώσσα της απειλής και του εκβιασμού. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης γράφει την κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και το μισό κοινοτικό δίκαιο στα σκονισμένα από τις διαδηλώσεις υποδήματά του.

Η εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι απλώς διχαστική. Η πολιτική κουλτούρα του κυβερνώντος εθνικολαϊκισμού παραπέμπει σε Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς. Μια μετακομμουνιστική εθνικιστική πλειοψηφία κατάφερε εκεί να πείσει μια εξαντλημένη, απελπισμένη κοινή γνώμη ότι για όλα της τα δεινά φταίνε η Ευρώπη και η Δύση. Πέμπτη Φάλαγγα αποκαλείτο εκεί η αντιπολίτευση που πάλευε να συνδέσει τη χώρα με την Ευρώπη. Φιλοευρωπαίοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, έφτασαν να δολοφονούνται στους δρόμους. Δεν θα φτάσουμε εκεί, αλλά η Βαλκάνια γειτονιά είναι σκοτεινή.

Στη Βουλή μας η αντίθετη άποψη περίπου καταγγέλλεται ως προδοσία. H Ευρωζώνη ταυτίζεται με αποικιοκρατία. Στο διανοητικό σύμπαν της κυβέρνησης δεν γίνεται να υποστηρίζει κάποιος την κατάργηση των ελλειμμάτων της επικουρικής ασφάλισης χωρίς να είναι υπηρέτης των «θεσμών». «Πέμπτη Φάλαγγα» αποκάλεσε ο κ. Λαφαζάνης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στην κριτική του. «Είστε από την ίδια όχθη με τους δανειστές», κατήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών την φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση. Η πρόεδρος της Βουλής δεν εκφράζει απλώς αλαζονεία και έπαρση: η δυσανεξία της προς την αντιπολίτευση, ο ζήλος στην αναζήτηση του «εσωτερικού εχθρού», έχουν κάτι από την παγωμένη ανάσα ολοκληρωτισμού. Η Ελλάδα είναι το νησί που ανεπαισθήτως απομακρύνεται από την Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους που βλέπουν πραγματικά το μέλλον της Ελλάδας άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ευρώπη και το ευρώ. Ανθρωποι που στρατεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ αγανακτισμένοι από την ατιμωρησία της φοροδιαφυγής και παρανομίας των ισχυρών, οργισμένοι από μια ύφεση που άφησε πίσω της 400.000 οικογένειες χωρίς εργαζόμενο μέλος. Ευρωπαϊστές που στοιχήθηκαν έντιμα πίσω από το αίτημα της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής, βλέπουν τώρα με τρόμο την πατρίδα να κλυδωνίζεται στο χείλος της καταστροφής, με τις τύχες της στα χέρια επικίνδυνων ερασιτεχνών, ιδεόληπτων και τυχοδιωκτών. Ηρθε η ώρα αυτοί οι άνθρωποι να λύσουν τη σιωπή τους, να κραυγάσουν την αγωνία τους, να απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί τα ευρωπαϊκά κεκτημένα της χώρας. Τώρα, γιατί αργότερα ίσως να είναι πολύ αργά.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/812890/opinion/epikairothta/politikh/to-nhsi-poy-feygei
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2015 :  02:09:42  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενώ ο όρος ανθρωπιστική κρίση μονοπωλεί τις συζητήσεις τους τελευταίους μήνες, η «Κ» μιλάει με τρεις γιατρούς που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων στις χώρες όπου γεννήθηκε ο όρος. Σήμερα και οι τρεις τους εργάζονται στην Ελλάδα, σε νοσοκομεία ή μεγάλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αρωγής, ενώ παράλληλα εκπαιδεύουν νέους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες στη διαχείριση κρίσεων υγείας μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

«Ανθρωπιστική κρίση είναι η έλλειψη πρόσβασης πληθυσμών σε βασικά αγαθά και η υγεία είναι ένα από αυτά τα θεμελιώδη αγαθά» λέει ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, καθηγητής χειρουργικής του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του μεταπτυχιακού. «Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το πώς χρησιμοποιούμε τον όρο ανθρωπιστική κρίση. Εάν το πάρεις τεχνοκρατικά, δεν έχουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» λέει ο παιδίατρος Αγης Τερζίδης, διοικητικό μέλος στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που επιμελείται το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού. «Ο όρος ανθρωπιστική κρίση έχει προκύψει από τις μεγάλες παρεμβάσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες. Με διεθνείς όρους θα ήταν μάλλον καταχρηστική η χρήση αυτού του όρου για την Ελλάδα, γιατί παραπέμπει σε πολύ πιο δραματικές καταστάσεις και επιπτώσεις, με μεγάλους δείκτες θνησιμότητας και νοσηρότητας» λέει η Ελένη Κάκαλου, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, ειδική στη διαχείριση ευάλωτων πληθυσμών και υπεύθυνη θεμάτων διεθνούς ιατρικής στο μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής.

Χάραξη στρατηγικής

Στο βιβλίο του «Πώς να το λύσω», ο Τζορτζ Πόλια, ένας από τους κορυφαίους μαθηματικούς του 20ού αιώνα, εξηγεί ότι η κατανόηση ενός προβλήματος είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για τη λύση του. «Τι είναι το άγνωστο; Ποια είναι τα στοιχεία; Ποιες είναι οι συνθήκες;» γράφει στην πρώτη σελίδα του βιβλίου. Οπως όμως μέσα στην τάξη, στο μάθημα των μαθηματικών, η κατανόηση του προβλήματος θεωρείται δεδομένη και συχνά ούτε καν αναφέρεται, ομοίως, παραλείπεται συχνά ως βήμα και σε άλλους τομείς χάραξης στρατηγικής για την επίλυση ενός προβλήματος.

Σύμφωνα με τους τρεις γιατρούς, στην Ελλάδα μπορεί να μην έχουμε ανθρωπιστική κρίση, έχουμε όμως σίγουρα μία βαθιά κρίση στο σύστημα υγείας, που πλήττει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. «Για μία ευρωπαϊκή χώρα η υγειονομική κρίση είναι μεγάλης έκτασης, χωρίς όμως να μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει στο Σουδάν, στη Συρία ή στο Αφγανιστάν» λέει η κ. Κάκαλου. «Οσοι εργαζόμαστε σε νοσοκομεία βλέπουμε ανθρώπους να έρχονται στα τελευταία στάδια της ασθένειάς τους, έχοντας αναβάλει ξανά και ξανά την επίσκεψή τους στον γιατρό» λέει ο κ. Ρόζενμπεργκ, χειρουργός στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  12:26:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλά θα κάνει η Ευρώπη να πράξει όπως ο Μέγας Σάλας. Ψαλίδισμα οφειλών όχι γιατί είναι καλός αλλά γιατί δεν πρόκειται να λάβει από τον μη έχοντα.
Βέβαια ο Σάλας έκανε και 1 άλλη μαγκιά με τις ευχές των τέως (και της ευρωζώνης που δηλώνει άγνοια), αφού διεσώθη και ανακεφαλαιοποιήθηκε με τα λεφτά ΜΑΣ και χωρίς να δώσει μέρος των μετοχών του, αγόρασε και άλλες τράπεζες έτσι ώστε ουδείς από εμάς να γλιτώσει!!!!!

Μάλλον πρέπει να παίζω περισσότερη Μονόπολυ στο μέλλον... Ας πάρω 1 τζούρα καφέ τώρα.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  16:48:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καραλαβαινει καποιος ποσο υπερτατα ανηθικη πραξη ειναι η επιβραβευση των μπαταχτσηδων και ποιες συνεπειες εχει;;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  17:16:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υποψιάζομαι όχι παραπανω απο την επιβράβευση κλεφτών, απατεώνων, μιζαδόρων κτλ πολιτικών (όσων δεν πιάστηκαν φυσικά -κανα 99% δηλαδή-) τους οποίους καποιοι εξακολουθούν να στηρίζουν ενώ ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι...

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό άλλωστε.... Και ότι δεν έχει αποδεικτεί και επίσημα παράνομο, επίσης.

Το ίδιο "νόμιμα" άλλωστε έχουν κουρευτεί χρέη κομμάτων, χρέη του δημοσίου προς μικροομολογιούχους κλπ ...Αλλα εκεί δεν αντιδράσαμε όλοι το ίδιο.

Οπότε που είναι ειδικά αυτό το ηθικό πρόβλημα κάποιων που ο χ σάλάς ΝΟΜΙΜΑ θα διαγράψει χρέη κάποιοων χιλιάδων αδυνατούντων πολιτών, όπου η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει χάσει τη δουλειά τους, αδυνατώ να καταλάβω (εκτός εάν γνωρίζουν αποφάσεις δικαστηρίων που του το απαγορεύουν). Ψάχνω να βρώ και ένα αντίστοιχο σχόλιο όταν διέγραφε ο ίδιος τα χρέη της ΝΔ αλλά μου είναι λιγάκι δύσκολο. Εαν το ανακαλύψει κανένας να το παραθέσει παρακαλώ...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  17:26:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η οικονομία μας -καλώς ή κακώς- χρειάζεται επανεκίννηση και ελεγχόμενη αναδιανομή πλούτου. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ

Τώρα εάν κάποιοι βγάλουν σπυριά επειδή στον γείτονα θα πρέπει να κουρευτεί το χρεός του για να γίνει αυτό ενώ αυτοί ήσαν "νοικοκυραίοι" και είχαν κανονίσει για τη πάρτη τους (για μένα βέβαια και αυτά υπο αμφισβητηση είναι ...πολύ "νοικοκυραιοι" άλλωστε -και οχι όλοι φυσικά- ήσαν ΜΕΓΑΛΟΙ κλέφτες) ...υποψιάζομαι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν έχει και πολύ νόημα να παινεύεσαι για αυτό ή να διεκδικείς τα οφέλη της "νοικοκυροσύνης" σου, εάν έξω απο τη πόρτα σου έχει ξέσπασει "πόλεμος". Οι βόμβες θα σκάσουν και στο δικό σου σπίτι...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  19:27:55  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αφού προσπεράσω τις ηθικολογικές προεκτάσεις του προβλήματος,

το ρεζουμέ είναι πως διαγράφτηκαν χρέη που αποδεδειγμένα δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν πλέον.
Δεν νομίζω ότι το έκανε κανείς από την καλή του την καρδιά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  22:02:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάθε συμφωνία πρέπει να τηρείται, από εκεί ξεκινάμε.
Να μην πληρωθούν αλλά ο μπαταχτσής να έχει συνέπειες, είτε άτομο, είτε εταιρεία, είτε κράτος.
Δεν είναι σωστό να λες στον καλοπληρωτή και σε αυτόν που δεν δανείστηκε: Είσαι μαλάκας.

Παίρνεις ρίσκο, όταν σκάσει να το πληρώνεις όπως συμφώνησες. Όχι να δανειζόμαστε, να περνάμε καλά και μετά να κλαψουρίζουμε ότι δεν έχουμε. Πούλα ό,τι έχεις, ξεχρέωσε ό,τι μπορείς, δείξε μεταμέλεια και προσπάθεια και ας γίνουν οι όποιες ρυθμίσεις. Άλλωστε δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον δανειστή να ασκήσει τα δικαιώματά του.

Βλέπω τη μεγάλη εικόνα, προφανώς θα χαριστούν χρέη όταν αυτό χεριάζεται, απλά επισημαίνω την θεμελιώδη ανηθικότητα του "χαρίζω χρέη".

Όσο για το "αποδεδειγμένα", σηκώνει μεγάλη κουβέντα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  22:10:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Να επαναδιατυπώσω ορθότερα.

Που νομικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος η τράπεζα να εισπράξει κάτι πλέον.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  16:02:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προς όσους λένε ότι δεν έχουμε οικονομικό ΠΟΛΕΜΟ.

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΟΚ στο ΔΝΤ: Αφαίρεση εθνικής κυριαρχίας σε όσους δεν πληρώνουν!

Πρόταση για αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας που αθετεί τις πληρωμές της στους δανειστές περιέχει το έγγραφο που απευθύνει στο ΔΝΤ ο James M. Boughton, που διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ από το 1981 έως το 2012, με το οποίο γίνεται ανάλυση για το ποιος αναλαμβάνει στην περίπτωση που ένα κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Το έγγραφο συντάχθηκε τον Απρίλιο του 2015..


Η διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2010 στην Ελλάδα αποκάλυψε ένα σημαντικό κενό στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα αναφέρει ο James M. Boughton διαπιστώνοντας ότι κανένα ίδρυμα δε μπορεί να είναι πλέον αδιαμφισβήτητα επικεφαλής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κατά συνέπεια, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κυριαρχίας στενών συμφερόντων επί του παγκόσμιου κοινού συμφέροντος διαπιστώνει στην εισηγητική του έκθεση ο συντάκτης του εγγράφου James M. Boughton.

Μια αναδρομή στην μεταπολεμική ιστορία αποδεικνύει ότι το πρόβλημα αυτό ενισχύεται προοδευτικά από τη δεκαετία του ’70 και έγινε πολύ μεγαλύτερο στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πρέπει να αναπτύξει μια αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση των ευκαιριών οι πιστώτριες χώρες να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να επιλυθούν οι κρίσεις αναφέρει στη συνέχεια ο James M. Boughton.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000