Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  02:22:11  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Γίνε πιο καθαρός ντε, για εμάς τους αργούς.

Είναι παραβίαση των προδιαγραφών σωστού δημοψηφίσματος πόση ώρα θα δείχνουν τις συγκεντρώσεις (και όχι πχ μονολόγους ή τηλεοπτικές διαφημίσεις κτλ) μίας πλευράς?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  02:24:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σίγουρα πάντως δεν βγήκε το "συμβούλιο της ευρώπης" να πει ότι είναι παραβίαση των προδιαγραφών τους ...

Όπως σημείωσα και με edit στο προηγούμενο ακόμα και στο λινκ που παρέθεσες εσυ φαίνεται μετα απο λίγο στα σχόλια ότι πρόκειται για fake news

https://twitter.com/AP/status/616214810393493504
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  02:31:11  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό είναι το λίνκ που πόσταρα στο FB.

Πιο πριν όμως πόσταρα link από το twitter του CoE.

http://prntscr.com/7nqozn
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  02:42:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το οποίο και ΔΕΝ είναι γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Γνωμοδότηση σημαίνει ...σύγκλιση ...συζήτηση ...συμφωνία ....γνωμοδότηση.

....Και όλα αυτά φυσικα όχι από ένα άτομο ...Για αυτό και λέγεται "Συμβούλιο"

Το επίσημο tweet του Coe ανάμεσα στα καθημερινά tweets του, κανεί tweet την άποψη του που εξέφρασε ο Jagland δια τηλεφώνου σε κάποιο μέσο... Φαίνεται αυτό μάλιστα και στο άρθρο που συνοδεύει το tweet
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  03:02:26  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Με έπεισες παρασύρθηκα. Γενικά τσεκάρω τις πηγές, αλλά εδώ κακως κάναμε την σκέψη επίσημη ανακοίνωση. Μας παρέσυραν. Θα επανορθωσω κ δημόσια απο αύριο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  03:35:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας

Γιατί ΟΧΙ

Πέντε χρόνια, έχουμε υποστεί μια συνταγή φτώχειας που δεν μας έβγαλε πουθενά. Πέντε χρόνια θυσίες, πήγαν χαμένες. Ένας στους τρεις άνεργος, άλλοι δουλεύουν για χαρτζιλίκι, τα μαγαζιά συνεχίζουν να κλείνουν, η παραγωγική οικονομία σβήνει και το χρέος ανεβαίνει.

Οι θεσμοί ζητούν να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο και το ίδιο θα μας ζητήσουν ξανά και ξανά σε μερικούς μήνες. Να υποθηκεύσουμε γενιές παιδιών που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Αλλά ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Οι ζωές μας καταστρέφονται.

Και τώρα μας στέλνουν και τελεσίγραφα!

Πέντε χρόνια ΝΑΙ και διέξοδος πουθενά.

Είναι η ώρα του ΟΧΙ!

ΟΧΙ αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

ΟΧΙ, για εμάς, για τις επόμενες γενιές και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Συνέχεια… http://oxi2015.gr/

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ - ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΧΙ
http://oxi2015.gr/stile-mas-to-diko-sou-ochi/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  09:30:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι δικό μου αλλά το προσυπογράφω:



“Καλά εσύ δηλαδή είσαι με τους άλλους; Δε στηρίζεις τη χώρα σου;” με ρωτάνε.

Ειλικρινά; Ναι, με τους 'άλλους' είμαι, τους απέναντι. Κι αν πραγματικά θες να στηρίξεις κι εσύ τη χώρα σου, αυτό πρέπει να κάνεις. Όταν ο απέναντι σε περιφρονεί γιατί κάνεις βλακείες, δε φταίει αυτός, εσύ φταις που δε σταματάς τις βλακείες.

Και εξηγούμαι. Δουλεύω πάνω σε κάτι σχετικό με τον τουρισμό. Άρα, με νοιάζει και με κόφτει η γνώμη που έχουν για εμένα οι 'έξω', οι 'άλλοι', οι 'απέναντι'.

“Αχά”, θα μου πεις, “άρα το βλέπεις εγωιστικά! Θες να υποταχθούμε στους έξω γιατί εσένα η δουλειά σου είναι να τους υπηρετείς!”

Εδώ είναι που κάνεις το μεγάλο λάθος, φίλε. ΟΛΟΙ ΜΑΣ σε αυτή τη χώρα δουλεύουμε για τον τουρισμό. Κι εγώ, κι εσύ, ακόμα και ο άνεργος φίλος σου, ό,τι δουλειά κι αν ξαναπιάσει, στο τουρισμό θα δουλεύει.

Φαντάσου την Ελλάδα σαν μια παρέα, πες 10 ατόμων. Η παρέα φτιάχνει πράγματα για να ζήσει, στηρίζει ο ένας τον άλλο, βοηθάει όταν ο άλλος έχει κάποιο πρόβλημα κ.ο.κ. Και όλα πάνε καλά, μόνο που για να κάνει τις δουλειές της η παρέα θέλει και κάποια πράγματα με προέλευση εκτός παρέας, δηλαδή εισαγόμενα: σπόροι για τον γεωργό, πετρέλαιο... βασικά πετρέλαιο.

(αν δε το ξέρεις, η Κρήτη και πολλά άλλα νησιά της Ελλάδας δεν έχουν ρεύμα από λιγνίτη, αλλά από πετρέλαιο)

Η παρέα μας λοιπόν πρέπει να αγοράσει κάποια πράγματα εκτός παρέας, δηλαδή να τα εισάγει. ΟΚ, είπαμε παράγει πράγματα η παρέα, έχουν λεφτά τα μέλη της. Συνήθως τα λεφτά αυτά αλλάζουν χέρια μέσα στην παρέα, στις μεταξύ τους αγοροπωλησίες αλλά, προφανώς κάποια, λίγα έστω, θα πάνε έξω, για το ρημάδι το πετρέλαιο.

Λίγα-λίγα, φεύγουν τα λεφτά της παρέας προς τα έξω. Ο μόνος τρόπος λοιπόν να ΜΗΝ στερέψει από χρήμα η παρέα μας, είναι να κάνει κάτι που θα της φέρει λεφτά απ' έξω.

Σε άλλες χώρες/παρέες, αυτό το κάτι είναι η βιομηχανία. Δυστυχώς (και κάποτε πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά γιατί έγινε και πώς θα αλλάξει πάλι αυτό) οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες που κάποτε είχαμε, δεν υπάρχουν πια. Ή υπάρχουν μεν, αλλά πουλάνε μόνο εντός Ελλάδας (εντός παρέας). Άρα δεν φέρνουν χρήμα απ' έξω. Εξάγαμε κάποτε καπνά, ρούχα, μέχρι και κάποια εργαλεία... τώρα τίποτα. Μόνο κάποια φρούτα και λαχανικά διώχνουμε έξω, άντε και λίγη φέτα, γιαούρτι κι ελαιόλαδο. Ωραία αλλά δεν φτάνουν αυτά να θρέψουν όλους μας.

Οπότε γυρνάμε στον τουρισμό. Θα μου πεις κάτσε ρε μάστορα, εγώ που δούλευα σε ένα σαντουιτσάδικο, ανάμεσα σε γραφεία και μαγαζιά σε μη τουριστική περιοχή, τι σχέση έχω με τον τουρισμό;

Είπαμε είμαστε μια παρέα. Ο ένας, άντε οι δυο στους δέκα δουλεύουν με τουρίστες, φέρνουν χρήμα απ' έξω, αγοράζουν μετά πράγματα από τους υπόλοιπους της παρέας και διαχέεται το ξένο χρήμα. Και περισσεύει και λίγο (αν είμαστε τυχεροί) για να αγοράσουμε και λιγάκι πετρέλαιο.

Αν στερέψει ο τουρισμός, στερεύει σιγά-σιγά το χρήμα της παρέας. Μόνο που στη πράξη αυτό δε γίνεται και τόσο σιγά, γιατί ο τουρισμός είναι εποχιακός, είμαστε στη μέση της τουριστικής σαιζόν τώρα και αν χάσουμε το παιχνίδι, δε θα αρχίσουμε να συνερχόμαστε μέχρι την αρχή της επόμενης σαιζόν.

Οπότε τον χρειάζεσαι τον τουρίστα φίλε μου. Και σου έχω νέα: δεν είναι από τη Ζάμπια, τη Ζιμπάμπουε, την Γκάνα ή από καμιά άλλη χώρα που δεν πλήρωσε το ΔΝΤ ο τουρίστας που θα μας θρέψει. Από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Αγγλία και τη Γαλλία είναι. Άντε και τη Ρωσία, όντως ανέβαινε γρήγορα η Ρώσικη αγορά αλλά τελευταία γονάτισαν κι αυτοί.

Οι ίδιοι Ευρωπαίοι, που θες να φέρουν τις οικογένειές τους εδώ, να κάτσουν 2-3 εβδομάδες, να αφήσουν τα ευρουλάκια τους, αυτοί που λες, στις χώρες τους ψηφίζουν. Και πληρώνουν και φόρους. Απο τους φόρους τους, μας δανείζουν μετά οι Ευρωπαίοι. Όταν λοιπόν πάνε στις Βρυξέλλες οι 'ήρωες' που μας κυβερνούν, να κάνουν 'αντρίκεια' διαπραγμάτευση για να πάρουμε δανεικά, ο πολίτης ο Ευρωπαίος θέλει να ακούσει από τη κυβέρνησή του πως θα πάρει, κάποτε, τα λεφτά τους πίσω. Άρα για να μας τα δώσουν, θέλει να ακούσει πως θα μπουν κάποιοι όροι.

Για αυτούς τους όρους μαλώνουμε. Και όσο περνάει ο καιρός και δεν συμφωνούμε σε κάτι, τόσο πιο πολλά λεφτά χρειαζόμαστε. Άρα τόσο ανεβαίνει το ρίσκο για τους Ευρωπαίους, πως δε θα τους πληρώσουμε. Άρα τόσο σκληραίνουν οι όροι.

Το κατάλαβες αυτό; Το μέιλ Χαρδούβελη (που ομολογουμένως, δεν ξέρουμε αν θα το δεχόντουσαν οι έξω) δεν ήταν τόσο σκληρό όσο αυτά που συζητάμε πιο πρόσφατα, όχι γιατί ο Σαμαράς ήταν καλό παιδί και μας αγαπάει, αλλά απλά γιατί ο Χαρδούβελης το έστειλε πέρσι τον Δεκέμβρη. Τόσο καιρό που μας δανείζουν οι ξένοι, έχουν μάθει τις ανάγκες μας χαρτί και καλαμάρι... ας έλεγε τον Μάρτιο ο διοικητής του ΙΚΑ πως έχει λεφτά μέχρι το 2017, οι Ευρωπαίοι ήξεραν μια χαρά πως έλεγε σαχλαμάρες (για να μη πω τιποτ' άλλο). Και όσο πέρναγε ο καιρός μειώνονταν τα λεφτά, κι άλλο, κι άλλο... μέχρι που τώρα η παρέα των 10 ατόμων που λέγαμε δεν έχει μια. Κι αν έχουν 1-2 άτομα της παρέας κάτι, το κρατάνε στη τσέπη τους και δεν το λένε σε κανέναν.

Παρεμπιπτόντως, αυτοί που κρατάνε λίγα χρήματα στη τσέπη τους (ή πολλά στο εξωτερικό) δεν έχουν τίποτα σπουδαίο να χάσουν αν ψηφίσεις ΟΧΙ. Ό,τι και να γίνει, τα λεφτά τους είναι ασφαλή. Στην χειρότερη (γι' αυτούς), θα πετύχει ό,τι λέει ο Τσίπρας, οπότε θα φέρουν πίσω λίγα-λίγα τα λεφτά τους, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Στην καλύτερη (πάντα γι' αυτούς), θα πάμε στη δραχμή, θα υποτιμηθεί 40% γι' αρχή, άλλο 20-30-40% στη συνέχεια, και τα λεφτουδάκια τους έξω (σε ευρώ) θα διπλασιαστούν ή τρι-τετρα-πεντα-δεκαπλασιαστούν, ανάλογα πόσο καιρό τα αφήσουν έξω... και τι πανικός επικρατήσει εδώ.

Άσε το νταηλίκι. Δανεικά ζητάμε και ό,τι και να γίνει, όταν ζητάς δανεικά δεν κάνεις τον νταή σε αυτόν που σου τα δίνει. Τι σε συμφέρει ΕΣΕΝΑ και την οικογένειά σου κοίτα, αλλά όχι τι σε συμφέρει σήμερα. Σκέψου τι θα θες να κάνεις σε 5 χρόνια.

Καλό είναι το συναίσθημα αλλά όταν ψηφίζεις (όχι μόνο τώρα, γενικά) καλύτερα άστο στο σπίτι σου.

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...

Edited by - Koukouvagia on 02/07/2015 09:30:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  09:36:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
[quote]Originally posted by Deorum

Εξι λόγους παρουσίασε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, για τους οποίους πρέπει οι Ελληνες πολίτες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, 5 Ιουλίου.

1. Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία επειδή οι δανειστές: αρνήθηκαν να αναδιαρθρώσουν το μη βιώσιμο χρέος και επέμειναν ότι το χρέος πρέπει να το πληρώνουν οι ασθενέστεροι των πολιτών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

2. Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσεις, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, θεωρούν – όπως κι εμείς – ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

3. To Eurogroup έχει, τον Νοέμβριο του 2012, παραδεχθεί ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί όμως αρνείται να δεσμευτεί για αυτό.

4. Από την στιγμή που ανακοινώσαμε το Δημοψήφισμα, η επίσημη Ευρώπη έχει σηματοδοτήσει εμπιστευτικά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό καταδεικνύει πως ακόμα και η επίσημη Ευρώπη θα καταψήφιζε την... δική της «τελική» πρόταση.

5. Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Η τακτική των δανειστών βασίζεται στον εκβιασμό με κλείσιμο των τραπεζών. Η σύγκρουση οφείλεται σε αυτή τους την επιλογή και σε καμία περίπτωση στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στη συμφωνία ή πειραματίζεται με την ιδέα εξόδου και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη.

6. Το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή που θα μας δώσει τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το χρέος καθώς και τη διανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων συμπολιτών μας.


-------------------------------------------------------------------------------------


Θέλω πολύ να τον πιστέψω, (να καταλάβετε πρώτη φορά αποφάσισα να σηκώσω τα 60-60 ευρώ μου από την δευτέρα, γιατί το ΣΚ δεν πίστευα σε υπερβολές και έλεγα ότι και να κάνουν αυτό δεν θα συμβεί εντάξει. υπάρχει και ένα όριο στο πόσο μπορεί να το τραβήξουν...) αλλά έχασε την εμπιστοσύνη μου, με την αξία του.
[/quot



Και στους 6 λογους αναφερεται η λεξη χρεος.Λογικο, ειναι η μονη διαφορα πλεον στις προτασεις Κυβερνησης και δανειστων, αφου σε ολα τα αλλα εχουν συμφωνησει απο κοινου εκτος ελαχιστων διαφορων.
Οποτε την Κυριακη αν θελουμε εκτος απο τα μετρα Γιουνκερ να διεκδικησουμε και την αναδιαρθρωση του Χρεους ας ψηφισουμε ΟΧΙ, αν δεν θελουμε γιατι νομιζουμε οτι μπορει να ρισκαρουμε την παραμονη μας στο ευρω, ψηφιζουμε ΝΑΙ.
Και αν δεν συμφωνουμε με καμμια προταση απο τις δυο και με την παραμονη μας στην ΕΕ ψηφιζουμε το ψηφοδελτιο του ΚΚΕ.
Τελος αν δεν μας ενδιαφερει καν τι γινεται και δεν θελουμε να εχουμε αποψη, τραβαμε τα 60 ευρω μας και παμε για μπανιο.
Εγω ετσι τα βλεπω τα πραγματα, με την δικη μου λογικη, τωρα μενει να δουμε τι θα γινει στην πραγματικοτητα!


ΥΓ.Οτι και να πιστευουμε και επιλεξουμε τελικα να ψηφισουμε, γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να σεβαστουμε την διαφορετικοτητα της αποψης του διπλανου μας με ηρεμια και σε καμμια περιπτωση να μην φτασουμε στο σημειο του διχασμου οπως θελουν καποιοι.
Να προσπαθησουμε να βρουμε τελικα αυτα που μας ενωνουν και οχι αυτα που μας χωριζουν!!!

Edited by - Savvas on 02/07/2015 09:38:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  11:10:59  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:

quote:
2. Δεν ανταποκρίνεται στα «κριτήρια» το δημοψήφισμα, λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Τι καταλαβαίνετε όταν διαβάζετε τον τίτλο της Ναυτεμπορικής (που φυσικά έπαιξε επίσης σε όλα τα δελτία ειδήσεων με τον ίδιο τρόπο); Μήπως ότι συνεδρίασε το Συμβούλιο της Ευρώπης και αποφάνθηκε επί του ελληνικού δημοψηφίσματος; Ε λοιπόν όχι. Στην πραγματικότητα ο Ντάνιελ Χέλτκεν, εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε προσωπική άποψη στο πλαίσιο τηλεφωνικής του συνέντευξης στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) απαντώντας ότι «η προθεσμία είναι υπερβολικά μικρή για τα κριτήριά μας». Εμείς επικοινωνήσαμε με το γραφείο Τύπου του Συμβουλίου και ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση, ούτε προβλέπεται να υπάρξει επί του ελληνικού Δημοψηφίσματος.





Επανέρχομαι.
Πάντως SAM όσο κοίταξα δεξιά και αριστερά, την λέξη Γνωμοδότηση, την φύτεψε το pressproject μέσα.
Δεν την έπαιξε ούτε καν το SKΑΙ φαντάσου.

Και όσο αλλάζει το νόημα το "Συμβούλιο της Ευρώπης (γενικά)" vs "Γ.Γ. του συμβουλίου της Ευρώπης"
Άλλο τόσο αλλάζει και το νόημα, "γνωμοδότηση" ή όχι. Γιατί γνωμοδότηση οκ ξέρουμε σημαίνει κάτι πολύ βαθύτερο.

Οπότε, η μόνη ανακρίβεια είναι (μικρή η μεγάλη ας το ερμηνεύσει ο καθένας) ότι έπρεπε να διευκρινηστεί, "Ο Γ.Γ. του συμβουλίου της Ευρώπης" δια του εκπροσώπου του αν θες, και όχι "Το Συμβούλιο της Ευρώπης".

Αυτό το tweet από την άλλη, δεν ήταν μια απλώς προσωπική θέση του Γ.Γ. κατά την γνώμη μου. Γιατί?

1) Καταρχήν δεν είναι όποιος και όποιος. Δεν είναι κάποιος ασχετούλης. Ήταν ο εκπρόσωπος τύπου.

2) Μετά μίλαγε με αυτήν την ιδιότητα του, και για αυτό το θέμα. Δεν μίλαγε σε ένα πάρτι που βρέθηκε καλεσμένος και εξέφρασε μια προσωπική γνώμη, όσο ήταν με φίλους. Εκφράζει ο εκπρόσωπος τύπου όταν μιλάει με δημοσιογράφο προσωπική άποψη? Μα αν είναι δυνατόν, τι άλλο θα ακούσουμε. Δλδ θα ποστάρουμε βίντεο του Σακελλαρίδη από συνέντευξη με δημοσιογράφους με αυτή του την ιδιότητα, και θα λέτε μετά είναι προσωπική άποψη.

3) Το αναπαρήγαγε το ίδιο το twitter του CoE. Όσο μπορώ να καταλάβω, αν ήταν μια προσωπική άποψη (ο Γ.Γ. δεν δικαιούται να έχει προσωπικές απόψεις κατά την γνώμη μου, όπως δεν έχει προσωπικές απόψεις που δεν εκφράζουν το κόμμα ο Σαμαράς και ο Τσίπρας) θα έβγαινε κάποιου είδους διάψευση. Όχι το αντίθετο. Για να το αναπαρήγαγε το άρθρο της αγγλικής καθημερινής, το CoE, σημαίνει ότι υπάρχει όντως φωτιά. Άντε να μην ασχολούταν ΚΑΝ. σου λεώ εγώ.
ΚΑι μάλιστα, αν μετά τον μικρό χαμό, ήταν κάποια ανοησία κάποιου υπαλλήλου, θα το ΕΣΒΗΝΑΝ το αντίστοιχο tweet. (και ας έμενε σε screenshot δεξιά αριστερά).

Οπότε αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως σας ενόχλησε η λέξη γνωμοδότηση που δεν την πέτυχα κάπου. Κανείς δεν μίλησε για γνωμοδότηση. Αυτή μπήκε από το pressproject. Όπως επίσης αποφάσισε ο εν λόγω δημοσιογράφος ότι αυτό είναι απλώς προσωπική άποψη (πως αδειάζει ο επικεφαλής ενός κόμματος, έναν βουλευτή αν διαφωνεί με κάτι που είπε? ε έτσι κ εδώ)

Δλδ, θες από σκοπιμότητα θες από βλακεία, κάνουν κάτι.... στρογγυλοποιήσεις οι άλλοι, αλλά και εδώ να πιαστείτε από τι ? Οκ πιαστήκατε. Την επόμενη φορά με στρογγυλή σφραγγίδα.
Το άρθρο μια χαρά γράφει μέσα ποιος μίλησε που και πότε. Και τα original και οι αναδημοσιεύσεις. Ξεκινάει ο τίτλος είναι λίγο πιο γενικός, και στο άρθρο γράφει ποιος μίλησε που. Θα μπορούσε να πει ο Γ.Γ. του Συμβουλίου, αλλά πίστεψέ με στο 99.9% του κόσμου που θα ήθελε να το δει σαν θετικό ή αρνητικό δεν θα του αλλάζει τίποτα στις εντυπώσεις που θα βγουν.
Υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
Όπως λένε πολλοί άνθρωποι του τόπου μας, και ΔΣΑ (νομίζω εκεί δεν τίθεται θέμα έτσι) αλλά και ο πιο φανατικός συριζαίος καταλαβαίνει ότι το ερώτημα δεν είναι σαφές.
Μα δεν υπάρχει καν πρόταση πλέον στο τραπέζι.
Είναι τόσο αστείο αυτό που συμβαίνει.
Θέλετε ΝΑΙ για τα μέτρα που μας πρότειναν ? (ποια μέτρα, ε να πουμε ναι σε ότι μας πούνε...)
Θέλετε ΌΧΙ. (να λέμε ΌΧΙ σε ότι μας πουν, μέχρι πιο σημείο, θα είναι γιατί θα πετύχουμε κάτι καλύτερο... όσο λέμε όχι, θα γίνονται καλύτερες προτάσεις).






Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  11:21:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
«Ε, και λοιπόν πού το κακό με το mail που στείλαμε»; απάντησε ο υπουργός Υγείας για το γεγονός ότι από το υπουργείο του και συγκεκριμένα από τον γραμματέα του υπουργείου έφυγαν μειλ προς γραμματείς, υπουργούς και διοικητικά στελέχη του δημοσίου τα οποία καλούν σε «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ο κ. Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Mega το πρωί της Πέμπτης είπε «δεν χρεώσαμε τίποτα, ούτε επιβαρύναμε το υπουργείο, ούτε στείλαμε φακέλους» ενώ σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα παίρνει θέση».
http://www.lifo.gr/now/politics/69948

Έτσι μιας και λέγαμε, πως ξεχωρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα από τον κρατικό μηχανισμό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  11:45:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mark Weisbrot: Στόχος τους η ανατροπή της Ελληνικής κυβέρνησης - Το πρώτο βήμα της Ελλάδας πρέπει να είναι το ΟΧΙ

Ένα ΟΧΙ θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία, μιας και οι πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο δεν θέλουν να δουν την οικονομική κατάρρευση που θα ωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Με ένα άρθρο του στην Καναδική εφημερίδα The Globe and Mail, ο Αμερικανός οικονομολόγος και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσινγκτον, Mark Weisbrot, θέλει να υπογραμμίσει την οργανωμένη στρατηγική των ευρωπαϊκών θεσμών για ανατροπή της Ελληνικής κυβέρνησης.

Για εκείνον δεν αποτελεί έκπληξη «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να απορρίψει το αίτημα της Ελλάδας για αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης» μιας και είχε στόχο «να ωθήσει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση, φέρνοντας την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη οικονομική κατάσταση που έχει βιώσει η χώρα από την επιβολή των μέτρων λιτότητας.»

«Φαίνεται καθαρά ότι η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των μέτρων που πρότειναν οι δανειστές. Τα οικονομικά προβλήματα και οι δυσκολίες αυτής της εβδομάδας, που προκλήθηκαν από το κλείσιμο των τραπεζών, είναι ο τρόπος των Ευρωπαίων να πουν ‘Ψηφίστε ότι σας πούμε, διαφορετικά θα κάνουμε τις ζωές σας ακόμα πιο μίζερες απ’ ότι τις έχουμε κάνει.’» υπογραμμίζει ο γνωστός οικονομολόγος. «Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι αυτή ήταν η στρατηγική των ευρωπαϊκών θεσμών από τότε που το αντι-μνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε τον Ιανουάριο. Δέκα μέρες μετά τις εκλογές, η ΕΚΤ διέκοψε την κύρια γραμμή πίστωσης στις Ελληνικές τράπεζες, ακόμα και αν δεν είχε προφανείς λόγους να το κάνει και τη συνέχια, έθεσε όριο στο ποσό δανεισμού των Ελληνικών τραπεζών στην κυβέρνηση- ένα όριο που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε.»

Συνεχίζει τονίζοντας ότι «Από τη σκοπιά των ευρωπαϊκών θεσμών, η ‘αλλαγή καθεστώτος’ είναι η μόνη λογική στρατηγική. Έχουν στα χέρια τους ένα πυρηνικό όπλο: να κόψουν την πίστωση στην Ελλάδα εξ ολοκλήρου, προκαλώντας την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ώστε να ωθήσει την χώρα εκτός του ευρώ. Ωστόσο, Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, δεν το επιθυμεί, ούτε και ο Αμερικανός σύμμαχός της Πρόεδρος Barack Obama. Έτσι οι Ευρωπαϊκές αρχές, συνεχίζουν να υποβαθμίζουν την Ελληνική οικονομία, ελπίζοντας να ξεφορτωθούν την κυβέρνηση και να έχουν μία καινούρια υποχείριο τους.»

Προσθέτει ακόμα ότι: «Αυτές οι ευρωπαϊκές αρχές, κατάφεραν ήδη να οδηγήσουν την Ελληνική οικονομία σε ύφεση. Αυτό οφείλεται στους πιστωτικούς περιορισμούς και στις καταστροφικές συνέπειες της ακροσφαλούς διπλωματίας που ακολουθούν. Τώρα, έχουν προχωρήσει ακόμα πιο πολύ, εκφοβίζοντας τους Ελληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΝΑΙ. Επικεφαλείς όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker προσπάθησαν να πείσουν τους Έλληνες ότι μία πιθανή απάντηση ΟΧΙ, θα αποτελούσε ψήφο αποχώρησης από την ευρωζώνη. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ένα ΟΧΙ θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία, μιας και οι πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο δεν θέλουν να δουν την οικονομική κατάρρευση που θα ωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Τέλος, κλείνοντας υπογραμμίζει: «Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν προσφέρουν κανένα μέλλον στην Ελλάδα- κανένα φως στο τέλος του τούνελ, ειδικά στο 60% των νέων ανθρώπων που είναι ήδη άνεργοι εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών τους. Ωστόσο πάντα υπάρχουν εναλλακτικές από τα χρόνια οικονομικής ύφεσης, στασιμότητας και μαζικής ανεργίας. Αυτές οι εναλλακτικές δεν είναι ριζοσπαστικές, τίποτα παραπάνω από τις πολιτικές τόνωσης που δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ, εφάρμοσαν μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και 2009. Αλλά οι ευρωπαϊκές αρχές, δεν θα επιτρέψουν στην Ελληνική οικονομία να ανακάμψει. Το πρώτο βήμα της Ελλάδας θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσει με το να πουν ΟΧΙ.»
http://left.gr/news/mark-weisbrot-stohos-toys-i-anatropi-tis-ellinikis-kyvernisis-proto-vima-tis-elladas-prepei-na

Edited by - xipolitos on 02/07/2015 11:51:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  11:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιώργο η διαφορά που θέλεις να εξισώσεις είναι ότι ο ΟΗΕ (και για να είμαστε ακριβείς, η υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του) έβγαλε επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα του υποστηρίζοντας το δημοψήφισμα (και καταγγέλοντας μάλιστα σφόδρα συγκεκριμένους ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης όπως και το ΔΝΤ) ....ενώ το συμβούλιο της ευρώπης ούτε επίσημη ανακοίνωση έβγαλε, ούτε συνεδρίασε ...ούτε τίποτα. Κάποιος είπε κάτι κάπου τηλεφωνικά και ούτε καν τη καθαρή δήλωση του δεν έχουμε και μόνο έχουμε ένα γενικό ρεπορταζ της τηλεφωνικής του "εκτίμησης"...

....και παρόλα αυτά και εσύ και τα ελληνικά media βασικά έχετε αποφασίσει να αγνοήσετε τελείως (τα περισσότερα τουλάχιστον) τη πρώτη είδηση και να παρουσιάσετε ΟΛΟΙ την δεύτερη ως "ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ μπλα μπλα μπλα"

Είναι μια ξεκάθαρη προπαγανδιστική διαστρέβλωση της επικαιρότητας ότι και να λέμε τώρα....

Αυτα... Πάμε σε άλλα

Edited by - sam on 02/07/2015 11:58:35
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gianniss
Newbie Forum Runner

Greece


25 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  12:45:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.thetoc.gr/politiki/article/ligo-prin-ti-xreokopia-auksise-to-mistho-tou-stis-280000-

Άραγε 60-60 θα τα παίρνει;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  12:47:57  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.imerisia.gr/quotes.asp?catid=26503

Πάμε σε άλλα.

Νομίζω διορθώθηκαν οι απώλειες που υπήρχαν. Πάντως σίγουρα ΚΡΑΧ δεν το λες.
Γιατί έβλεπα διάφορα, ότι ας πούμε (με κάτι περίεργες αναγωγές) οι 20 πιο πλούσιοι, έχασαν 70δις σε μια μέρα από το όχι της Ελλάδας. Και ότι αυτήν την είδηση δεν σας την έδειξαν τα κανάλια...
(αυτό ως γνωστόν αποτελεί χαρμόσυνη είδηση. Γιατί αν χάνει ο πλούσιος αυτόματα σημαίνει ότι κάπως κερδίζω εγώ).

Ο Γιούνκερ πάντως πλέον , λέει ευθέως την κυβέρνηση ψεύτες.
Ποιος έχει διαψευσθεί ως τώρα, και ποιος όχι?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2015 :  13:02:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

http://www.imerisia.gr/quotes.asp?catid=26503

Πάμε σε άλλα.

Νομίζω διορθώθηκαν οι απώλειες που υπήρχαν. Πάντως σίγουρα ΚΡΑΧ δεν το λες.
Γιατί έβλεπα διάφορα, ότι ας πούμε (με κάτι περίεργες αναγωγές) οι 20 πιο πλούσιοι, έχασαν 70δις σε μια μέρα από το όχι της Ελλάδας. Και ότι αυτήν την είδηση δεν σας την έδειξαν τα κανάλια...
(αυτό ως γνωστόν αποτελεί χαρμόσυνη είδηση. Γιατί αν χάνει ο πλούσιος αυτόματα σημαίνει ότι κάπως κερδίζω εγώ).

Ο Γιούνκερ πάντως πλέον , λέει ευθέως την κυβέρνηση ψεύτες.
Ποιος έχει διαψευσθεί ως τώρα, και ποιος όχι?



Επειδή από Δευτέρα παρακολουθώ τα διεθνή και κυρίως τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξέρεις πότε έγινε η άνοδος...ΜΟΝΟ χθες και ΑΦΟΤΟΥ βγήκε η είδηση οτι ο Τσίπρας είπε ΟΚ.
Η εικόνα Δευτέρα και Τρίτη ήταν πτωτική. Όπως και σήμερα.
Και η πτώση ήταν μεγαλύτερη της χθεσινής ανόδου.
Σήμερα ξεκίνησαν πάλι οριακά θετικά και αυτή τη στιγμή είναι όλα σχεδόν οριακά αρνητικά με πτωτικές τάσεις.Αλλά η μέρα έχει ακόμα.

Όσο για τις απώλειες των εχόντων... Εδώ (γενικό, όχι εδώ στο forum) κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι δεν είναι υπέρ του "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" αλλά να "ψοφήσει ο γείτονας, τι φταίει το ζωντανό".
Αν αυτή είναι λογική, ζήτω που καήκαμε!

__________________________
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000