Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/03/2015 :  21:29:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι! Μόνο ηθική ανωτερώτητα της αριστεράς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/03/2015 :  22:13:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η πίκρα συνεχίζεται...

Κάποιοι που τόσα χρόνια έπιναν το αμίλητο νερό, ακόμη και αυτοί βρίσκουν ανθυποθέματα για να παραπονεθούν.

Και κάποιοι που δεν έπιναν το αμίλητο νερό αλλά υπερσπίζονταν με νύχια και με δόντια μέγιστα σκάνδαλα που αναρτούσαμε, τώρα θυμήθηκαν να διαμαρτύρονται για κάποιο ανθυποκλάσμα υπαρκτό ή μη, όσων μέχρι τις 24 Ιανουαρίου ήταν καλά, αλλά τώρα δεν είναι.

Και θέλουν και συζήτηση.

Έγραφα, γράφω, και θα γράφω πλήθος εξηγηματικών κειμένων, αλλά εδώ όχι, είναι εμπαιγμός να ασχοληθώ τώρα που θυμηθήκατε να καταγγείλετε πράγματα τύπου αυτών που υπερασπιζόσασταν ως τώρα.

Σε μερικά θέματα, τώρα ή μελλοντικά, μπορεί να έχετε εν μέρει ή εξ ολοκλήρου δίκιο, αλλά το πουλάκι πέταξε. Αυτά να σκεφτόσασταν να τα γράφατε και πέρυσι, και πρόπερσι, και τις άλλες φορές. Είπαμε. Το υγιές είναι η κριτική. Αρκεί να γινόταν από ανέκαθεν. Κριτική και εγώ θα συνεχίσω να κάνω, αλλά όταν το κρίνω ο ίδιος, όχι τώρα που θυμήθηκε να το ζητάει κάποιος που φάσκει και αντιφάσκει αναιρόντας τις μέχρι τώρα θέσεις του.

Αντιθέτως, μπορώ να συνεχίζω χίλιες φορές τον διάλογο, είτε συμφωνόντας είτε διαφωνόντας, με όσους α)και μέχρι πρότινος έπαιρναν θέση κατά όσων γίνονταν ή β) μπορεί να διαφωνούσαμε, αλλά δεν δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα. Πχ με Σάββα, Σταμάτη, Βασίλη, Ανδρέα και πολλούς ακόμη φίλους εννοείται, έγραψα ενδεικτικά αυτούς. Όσοι τότε υπερασπίζονταν πράγματα σαν αυτά που καταγγέλουν τώρα, για τις τωρινές διαμαρτυρίες τους, τους παραπέμπω στα τότε γραπτά τους.

Ξαναδηλώνω πολιτικά ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ, και πλέον παρακολουθώ κόσμο να βράζει στο ζουμί του. Δεν πειράζει, ας διασκεδάσουμε και εμείς μια φορά.

Και επειδή ο Τάσος και πάλι δεν κατάλαβε, ας ξαναπώ για χιλιοστή (?) φορά ότι με καταγραφή του χρέους και επί δραχμής, μοιραία οι φίλοι μας των θεσμών και της τρόικας θα τα χάσουν τα λεφτά "τους". Και εμείς ΔΙΚΑΙΑ θα γλυτώσουμε κάποιες εκατοντάδες δισεκατομμυριάκια.


Γράψτε τώρα κι άλλα! Έτσι κι αλλιώς ζημιά είναι αδύνατο να κάνετε, καταστάσεις ή πρόσωπα που υπερασπιζόσταταν, οριστικά και αμετάκλητα δεν θα μας απασχολήσουν πολιτικά, και δεν πρόκειται να ξαναπάρουν εξουσία. Δικαστικά βέβαια, είναι πολύ πιθανό να μας απασχολήσουν.

Edited by - KostasPVol on 10/03/2015 22:16:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/03/2015 :  22:56:30  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανθυποθέματα ότι αύριο έρχεται η τρόικα, που την λέμε θεσμούς, με τους ίδιους ανθρώπους -ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ τους ίδιους-, που εκπροσωπούνε τους ίδιους οργανισμούς, για να μιλήσουμε για τα ίδια ακριβώς ζητήματα που μιλάγαν οι προκάτοχοι, και που μας είχαν υποσχεθεί προεκλογικά (και μετεκλογικά δλδ) ότι τρόικα τέλος!
Και φωνάζουμε σε όλους τους τόνους και υπογράφουμε ότι θα σας αποπληρώσουμε στο ακέραιο όλα αυτά που πριν φωνάζαμε επαχθή και τοκογλυφικά και ότι με εσάς δεν θα τελειώσουν?

Και η επιχειρηματολογία σας για όλα αυτά που λέμε, τελειώνει λίγο πολύ στο εξής.

Εσείς δεν δικαιούστε να μιλάτε. ΟΚ καλά.
Θα αλλάξω Nickname και θα ξαναρθω.
:P

επι της ουσίας βέβαια δεν έχει απαντηθεί τίποτα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/03/2015 :  23:14:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλά ας τα γλιτώσουμε τα μερικά ΔΙΣ, και εδώ θα είμαστε να τα λέμε.
Προς το παρόν, έχουν γίνει 2 PSI, καλώς ή κακώς, αν θέλουμε να μπούμε σε αυτό το παίχνιδι, να χρεώσουμε και το ΠΑΣΟΚ 2 γερά κουρέματα, και όταν γίνουν και αυτά τα κουρέματα (που για κάποιο λόγο ξέρω θα είναι φυσικά κάτι εντελώς διαφορετικό,) να τα μετρήσουμε να δούμε ποιος το έχει πιο μεγάλο, το κούρεμα.

Και για πολλοστή φορά, δεν κατηγορούμε αυτό που τότε δεν καταγγέλαμε. (το ότι συνεργαζόμαστε με την ευρώπη δλδ. Αυτό δεν είναι κατηγορία είναι καζούρα, γιατί ΕΜΕΙΣ το επιθυμούσαμε εξάλλου. ΕΣΕΙΣ θα έπρεπε να το κατηγορείτε, αλλά ο οπαδισμός δεν σας αφήνει. Εγώ χαίρομαι γιατί παραμένουμε μέρος της Ευρώπης, του ΕΥΡΩ, και νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια έτσι. Αυτό βέβαια δεν με κάνει να θεωρώ αξιόπιστη την κυβέρνησή αυτή έτσι... ).

Κατηγορούμε την μεγαλύτερη πολιτική ΑΠΑΤΗ όλων των εποχών.
Την πιο γρήγορη ΑΘΕΤΗΣΗ και in your face βασικής προεκλογικής υπόσχεσης.
Δεν μιλάμε με την τρόικα,
Κλείνουμε το τηλέφωνο στον Ντράγκι,
Δεν θέλουμε την δόση,
Δεν πλήρώνουμε το χρέος,
Δεν αναγνωρίζουμε τις προηγούμενες συμφωνίες.
Όλα με εμάς ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ξεκινάμε από μηδενική βάση.
(μόλις μια βδομάδα μετά, υπογραψαμε, ότι αναγνωρίζουμε τα πάντα, με όλους τους όρους).

Μην με βάζετε να βάζω τα λίνκ.

Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που μπορεί να είναι υποκειμενικό σε αυτά που λέω, είναι σκέτα γεγονότα.

ΑΝ γίνει το τρανό κούρεμα που λέτε, και ΑΝ γλιτώσουμε τα μερικά ΔΙΣ, να μας το πείτε.
Αυτά που λέω είναι χειροπιαστά. υπογραφές.
Ως τότε, είναι εικασίες, σενάρια, προσδοκίες, και υποκειμενικές εκτιμήσεις. Ναι μεν, αλλά έχουν καλύτερες προθέσεις.

Εντάξει, γιατί ως γνωστόν βγήκαν, με το σύνθημα
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ή με ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/03/2015 :  23:54:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

.....για να μιλήσουμε για τα ίδια ακριβώς ζητήματα που μιλάγαν οι προκάτοχοι......

Ακριβώς. Για να μιλήσουμε.
Ας μιλήσουνε λοιπόν όσο θέλουνε. Λόγια για λόγους σκοπιμότητας, ας λένε όσα θέλουνε. Οι υπογραφές μετράνε, και από αυτές κρίνονται ΟΛΟΙ, όπως βέβαια θα κριθούν και οι τωρινοί.
Με τους προηγούμενους οι θεσμοτρόικες έρχονταν να "μιλήσουν" σαν αφεντικά σε αποικία χρέους. Έπαιρναν μερικά yes men και έφευγαν.
Με τους τωρινούς, θα έρθουν για να δωθεί ΜΑΧΗ. Μάχη εκατέρωθεν.
Οι δικοί μας θα δώσουν μάχη, για να σώσουν οτιδήποτε και αν μπορεί να σωθεί, από αυτά που οι προηγούμενοι και οι πιο προ-προ-προηγούμενοι δημιούργησαν και μας έφεραν προ (κατά τη γνώμη μου) μη αναστρέψιμων γεγονότων.

Η τωρινή κυβέρνηση χρόνο κερδίζει, θυσιάζοντας κάποια πράγματα. Σε μια μάχη, οι θυσίες είναι αναπόφευκτες.
Όχι πως αν κερδίσουμε χρόνο θα πετύχουμε και τίποτα σημαντικό, καθώς κυνηγάμε ΧΙΜΑΙΡΕΣ. Χίμαιρες που οι προηγούμενοι μας έφεραν σε αυτές, ουσιαστικά αμετάκλητα. Κάτι που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα, με τους τωρινούς ή με άλλους, η Ευρώπη θα λάβει τέλος.

Αν λοιπόν θέλατε Ευρώπη, μάλλον θα έπρεπε να τα σκεφτόσασταν όσο ήταν στοιχειωδώς πιο ευέλικτα τα πράγματα, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ακόμη περισσότερο και από εμάς, να φύγουν αυτοί που δεν υπηρετούν το ώφελος της Ελλάδας, αλλά το ώφελος συμφερόντων.

Τώρα μια και θέλετε Ευρώπη, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να υποστηρίζετε και να στηρίζετε τη τωρινή κυβέρνηση, καθώς χωρίς στήριξη η καταστροφή θα έρθει μια ώρα αρχίτερα.

Θα τη χρεώσετε βέβαια στους τωρινούς, αλλά δεν πειράζει, όλα αυτά πάνε πακέτο. Αν είχαν κρίση (κριτική σκέψη) κάποιοι Έλληνες, δεν θα είχε γίνει τίποτα από όσα είχε γίνει το 2010-2014, και προηγουμένως βέβαια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  09:26:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έπαιρναν yes men από τους προηγούμενους, παίρνουν yes men από του σημερινούς, απλά σήμερα λέμε το κρέας, ψάρι. Σαφώς και στηρίζουμε την κυβέρνηση αφού κάνει ό,τι ακριβώς και οι προηγούμενες τις οποίες στηρίζαμε επίσης.

Απλά δεν γίνεται να μην επισημαίνεται η τεράστια κωλοτούμπα. Δεν γίνεται να μην υπάρχει αντιπολίτευση!


Τώρα μια και θέλετε Ευρώπη, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να υποστηρίζετε και να στηρίζετε τη τωρινή κυβέρνηση, καθώς χωρίς στήριξη η καταστροφή θα έρθει μια ώρα αρχίτερα.


Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, λέω, δεν μπορεί, είναι από προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά!!! Ακριβώς η επιχειρηματολογία/καταστροφολογία της νδ συμπυκνωμένη σε 2 γραμμές!

Edited by - Rigelian on 11/03/2015 09:26:53
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  10:39:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
και btw μια χαρά τον κατακρίναμε τον σαμαρά, πολύ πολύ πολύ περισσότερο από ότι εσείς τον συριζα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  11:30:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η άρνηση της πραγματικότητας είναι το πρώτο από τα στάδια του πένθους. Στο στάδιο αυτό μπορεί κανείς να βαφτίζει και το ψάρι κρέας. Κατανοώ ότι μέχρι να φτάσουμε στο πέμπτο, στην αποδοχή της πραγματικότητας (ότι τα μνημόνια και η εποπτεία συνεχίζονται, ότι δεν είχαμε χούντα αλλά ελεύθερες εκλογές, ότι αυτά είναι τα αντικειμενικά δεδομένα και τα περιθώρια βάσει των οποίων πορεύονται οι ελληνικές κυβερνήσεις κ.λπ.), θα πάρει κάποιο χρόνο. Προφανώς στην κυβέρνηση θα πάρει λιγότερο από ό,τι σε κάποιους πολίτες (και πάλι καλά).
Το ένα σενάριο ότι θα βγει ο Τσίπρας και όλα θα αλλάξουν, θα κουρευτεί το χρέος, θα τελειώσουν τα μνημόνια, θα επαναπροσληφθούν οι πάντες, θα γλυτώσουμε από ΕΝΦΙΑ κ.λπ. το είδαμε, δεν έκατσε, μία από τα ίδια. Και επειδή δεν έχουμε να περιμένουμε και τίποτα (εντάξει, ξέχασα, θα φύγουν τα κάγκελα από τις παρελάσεις, απλώς εννοούσα τίποτα στο θέμα δάνεια-χρέος-μνημόνια), ελπίζουμε στο δεύτερο σενάριο, να έρθει το ΚΚΕ καβάλα με τον Καζάκη και τον Λαπαβίτσα να μας γυρίσουν στη δραχμή. Γιατί τότε θα τραβήξουμε "δίκαια και νόμιμα" μια ωραία διαγραφή στο χρέος και θα πάρει μπρος η οικονομία (και δεν θα μας ξαναδανείσει και ποτέ κανείς πάλι στον αιώνα τον άπαντα). Και βέβαια δεν θα δίνουμε και σε κανένα κερατά λογαριασμό, που θα έχει όπως τώρα την απαίτηση να έχουμε ισοσκελισμένους ισολογισμούς: θα τραβάμε κάθε τόσο μια υποτίμηση και η Ελλάδα ξανά προς την δόξα τραβά.
Ε, εγώ ελπίζω το δεύτερο σενάριο να μην το δούμε ποτέ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  11:34:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τάσος και Γιώργος, εξαιρετικοί!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  12:29:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
To newspeak στα καλύτερά του!

Αρχίζουν στις 3 το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος – θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις επαφές εκτός από το ελληνικό κλιμάκιο θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον ESM/EFSM. Όπως ξεκαθαρίσθηκε, τα κλιμάκια που θα επισκέπτονται την Αθήνα θα είναι χαμηλόβαθμα και οι επαφές τους θα γίνονται με ομοιόβαθμους τους.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231391829
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  12:37:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δηλαδή, αν ο Φουφούτεν λέει στον υπουργό "να κάνετε το Α" και το κάνει, είναι μαφιοκρατία, προδότες, γερμανοτσολιάδες.
Αν ο Φουφούτεν λέει στον Φούφουτο "να κάνετε το Α" και αυτός το λέει στον υποργό και το κάνει, είναι αξιοπρεπής κυβέρνηση που διαπραγματεύεται!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  13:34:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian


Τώρα μια και θέλετε Ευρώπη, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να υποστηρίζετε και να στηρίζετε τη τωρινή κυβέρνηση, καθώς χωρίς στήριξη η καταστροφή θα έρθει μια ώρα αρχίτερα.


Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, λέω, δεν μπορεί, είναι από προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά!!! Ακριβώς η επιχειρηματολογία/καταστροφολογία της νδ συμπυκνωμένη σε 2 γραμμές!

Η καρέκλα έχει 4 πόδια, ο σκύλος έχει 4 πόδια, άρα καρέκλα ίσον σκύλος.

Και όπως έχω ξαναπεί, με τέτοιες εξομοιώσεις, αν ο Χίτλερ έλεγε ότι πρέπει να τρέχουμε ή ότι πρέπει να τρώμε φακές, αν το πούμε και εμείς, βαδίζουμε στα χνάρια του Χίτλερ.

Τέλος πάντων, για όποιον δεν κατάλαβε, ο Σαμαράς τα έλεγε για να κρατηθεί στην εξουσία. Και έτσι να ήταν και σε περίπτωση που έπεφτε θα χάναμε την Ευρώπη, εγώ ακόμη και αν ήθελα Ευρώπη, για λόγους αξιοπρέπειας δεν θα δεχόμουν τη συνέχιση της κυβέρνησης Ζήμενς. Τέτοια Ευρώπη που συνεργάζεται άλλωστε με τέτοια άτομα, να τη βράσω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  14:04:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by Rigelian


Τώρα μια και θέλετε Ευρώπη, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να υποστηρίζετε και να στηρίζετε τη τωρινή κυβέρνηση, καθώς χωρίς στήριξη η καταστροφή θα έρθει μια ώρα αρχίτερα.


Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, λέω, δεν μπορεί, είναι από προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά!!! Ακριβώς η επιχειρηματολογία/καταστροφολογία της νδ συμπυκνωμένη σε 2 γραμμές!

Η καρέκλα έχει 4 πόδια, ο σκύλος έχει 4 πόδια, άρα καρέκλα ίσον σκύλος.

Και όπως έχω ξαναπεί, με τέτοιες εξομοιώσεις, αν ο Χίτλερ έλεγε ότι πρέπει να τρέχουμε ή ότι πρέπει να τρώμε φακές, αν το πούμε και εμείς, βαδίζουμε στα χνάρια του Χίτλερ.

Τέλος πάντων, για όποιον δεν κατάλαβε, ο Σαμαράς τα έλεγε για να κρατηθεί στην εξουσία. Και έτσι να ήταν και σε περίπτωση που έπεφτε θα χάναμε την Ευρώπη, εγώ ακόμη και αν ήθελα Ευρώπη, για λόγους αξιοπρέπειας δεν θα δεχόμουν τη συνέχιση της κυβέρνησης Ζήμενς. Τέτοια Ευρώπη που συνεργάζεται άλλωστε με τέτοια άτομα, να τη βράσω.



Είναι ακριβώς η ουσία και το γράμμα, δεν είναι μια απλή συνεπαγωγή.

Επίσης η, κατά τη δική σου άποψη, κυβέρνηση Ζήμενς είναι μια εκλεγμένη από τον λαό δημοκρατική κυβέρνηση, από ελεύθερες εκλογές και είχε τη δεδηλωμένη. Κατά την δική μου άποψη ήταν και θα ήταν και σήμερα καλύτερη από την σημερινή, εξ'ίσου εκλεγμένη από τον λαό δημοκρατική κυβέρνηση, από ελεύθερες εκλογές που έχει τη δεδηλωμένη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  14:25:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
γιατί υποσχέθηκαν ότι θα αποπληρώσουν όλα εκείνα που οι άλλοι μας χρέωσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/03/2015 :  14:55:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

γιατί υποσχέθηκαν ότι θα αποπληρώσουν όλα εκείνα που οι άλλοι μας χρέωσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ?




Μας τα χρέωναν παράνομα όταν ήταν ο Σύριζα αντιπολίτευση. Τώρα, μας τα χρέωναν νόμιμα.

Όπως έγραψε ορθότατα το Σπήγκελ:

Σε κείμενο γνώμης του με τίτλο «φέρτε τον ψυχίατρο», ο Γιαν Φλάισχαουερ λέει ότι επειδή ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρείται ειδικός στη Θεωρία των Παιγνίων, αρκετοί σπεύδουν να ερμηνεύσουν την στάση του στη διαπραγμάτευση με βάση τα μαθηματικά. Αντιθέτως, ο συντάκτης προτείνει ως πρίσμα την ψυχιατρική: «Ο άστατος τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει κατανοητός με τη θεωρία των παιγνίων, αλλά μόνο ψυχοπαθολογικά».

Στην εικόνα που δίνει η Αθήνα, αναφέρει, «βρίσκονται όλα τα σημάδια ψύχωσης». Ως στοιχεία απαριθμεί τη επιμονή σε μία κεντρική ιδέα με τρόπο που «παραλύει» την σκέψη, η εμμονική ενασχόληση με φανταστικούς εχθρούς («μετά τη Γερμανία, τώρα η Ισπανία και η Πορτογαλία») και η αδυναμία να ειδωθεί η κατάσταση με τον τρόπο που την βλέπουν και οι γύρω.

«Για τους ψυχωσικούς, η πραγματικότητα δεν δομείται ως κάτι συνεχές αλλά ως κάτι ρευστό που αύριο μπορεί να έχει διαφορετική σημασία» γράφει, και επί του συγκεκριμένου εξηγεί: «Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει πως δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, έχει πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά λέει επίσης ότι χρεοκοπεί, λέει πως δεν θέλει επιπλέον δάνεια εάν δεν αλλάξουν οι όροι στους οποίους μόλις συμφώνησε, αλλά και ότι χωρίς άμεση βοήθεια της ΕΚΤ υπάρχει ο κίνδυνος του τέλους, το κούρεμα χρέους έχει φύγει από το τραπέζι αλλά λέει ότι χρειάζεται αναδιάρθρωσή του που θα μειώσει το βάρος του».

Στους έξω, συνεχίζει, «αρκετά από όσα ακούγονται από την Αθήνα μοιάζουν στη σφαίρα του φανταστικού, όπως η πρόταση να γίνουν τουρίστες και νοικοκυρές κυνηγοί των φοροφυγάδων ή οι πρόσφυγες να γίνουν όπλο».

Οι ψυχωσικές διαταραχές δεν είναι πάντα αρρώστια, γράφει, όσο δεν εμποδίζουν εκείνον που τις έχει να ζει κανονικά. «Το ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζει κανείς μία κυβέρνηση που έχει παραισθήσεις».

«Όλα δείχνουν πως ο Τσίπρας και οι άνθρωποί του δεν ελέγχουν την αυταπάτη (στο πρωτότυπο: Wahn) τους» γράφει. Η εκροή καταθέσεων, για παράδειγμα, δεν οφείλεται στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες αλλά στο φόβο των ελλήνων καταθετών, και η κυβέρνηση «αντί να λειτουργεί καθησυχαστικά, ενισχύει τη νευρικότητά τους με αντιφατικές δηλώσεις».

«Όποιος ακούει μόνο τη φωνή μέσα του που του λέει ότι μόνο εκείνος έχει δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο, αναγκαστικά σταματά να βλέπει τις συνέπειες των δικών του πράξεων» γράφει χαρακτηριστικά.

Και ο συντάκτης καταλήγει (παραπέμποντας στον μαρξιστή ψυχίατρο Ντέιβιντ Κούπερ, θέση του οποίου ήταν πως η σχιζοφρένεια είναι παράγωγο των κοινωνικών συνθηκών που μπορεί να ξεπεραστεί με επανάσταση) ότι η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ «συνοψίζεται στο ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός γύρω του».


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=684493
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000