Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  12:51:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευτυχώς κάποια στελέχη μετά τις πολλές σφαλιάρες της πραγματικότητας ξύπνησαν


«Lost in space...είναι το ελάχιστο που μπορεί να πεί κάποιος για την Ζωή τον Λαφαζάνη και τους πέριξ αυτών που απήχαν στην ουσία από την ψηφοφορία στη Βουλή. Γοητεύονται -τουλάχιστον- από την αίσθηση της ρήξης, που εισάγει η πρακτική τους, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ, θεωρώντας τους εαυτούς τους κάτι ανάμεσα στη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Γκουεβάρα. Η άγνοια του μέγεθους της καταστροφής τους δίνει έναν αέρα πολέμου… Απομένουν τα συνθήματα και τα τοτέμ του πολέμου για να ολοκληρωθεί η τραγωδία, που με πάθος επιθυμούν»!. - See more at: http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1500011805&catId=244#sthash.W5AUv9GU.dpuf
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  13:44:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ξαναέγραψα Γεώργιε!
Κάποιος πρέπει να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

στην Μ.Τ.Ε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  14:26:50  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Η συμφωνία δεν κλείνει κ το βασικό πρόβλημα πλέον δεν είναι τα οικονομικα μέτρα κτλ.

Αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ευτυχώς που βγήκε το ΟΧΙ και σωσαμε ότι μπορούσαμε απο την εμπιστοσύνη ισχυροποιώντας την θέση μας.

Ή μήπως τελικά φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή αφού πάρουμε τα λεφτακια μετά τους το παίζουμε τρελιτσα;

Ποτε έσκασε σαν καρπυζι η αργεντινή; που είχε κ το δικό της νόμισμα;
Ξέρετε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  15:13:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλέξης-Βαγγέλης-Φώφη-ποτάμι τα ψηφίζουν όλα πρώτα και μετά ανοίγουν οι τράπεζες (για εταιρείες)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  17:28:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως, η απόλυτη ξεφτίλα ενός πρωθυπουργού και ενός κράτους!

Πρώτα λέει στον λαό να ψηφίσει «όχι» στα μέτρα που προτείνουν. Στη συνέχεια, παίρνει ένα ηχηρό «όχι» και μετά ζητάει στην βουλή να τον εξουσιοδοτήσουν για να φέρει βαρύτερα μέτρα από αυτά του δημοψηφίσματος. Και στο τέλος, παρακαλάμε και ελπίζουμε (όχι εμείς, ο Τσίπρας εννοώ), διότι έχουμε χάσει και την αξιοπιστία μας, συμφωνία να φέρουμε και ότι να’ ναι. Αρκεί να είναι μέτρα…!
Πάντως δε θα μου κάνει εντύπωση αν οΤσίπρας στο τέλος τρελλαθεί ή αυτοκτονήσει μετά από όλο αυτό. Εκτός και αν το γυρίσει στην «τρελλή» και μεθαύριο αρχίσει πάλι τα ίδια «το χρέος είναι επαχθές»….

Προσωπικά, αν τα είχα σκ@τώσει έτσι στην δουλειά μου, θα είχα παραιτηθεί-αν δεν με προλάβαινε ο εργοδότης, βέβαια
Μα δηλαδή πως την είχαν δει όσοι ψήφισαν «όχι». Ότι οι του «ναι» αρέσκονται στο να πληρώνουν φόρους; Μα πραγματικά, όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι θα καταργούσε ο Τσίπρας τον ΕΝΦΙΑ; Δηλαδή τι; Ο Σαμαράς επέβαλε ΕΝΦΙΑ για ποιον λόγο; Για να μην ξαναεκλεγεί; Δηλαδή, είχαν λεφτά τα ταμεία αλλά είπε ας ρίξω και έναν ΕΝΦΙΑ στο καλάθι των φόρων; Και οι του «ναι» έχουν κάτι περισσευούμενα και θέλανε να τα ξοδέψουν σε φόρους ρε αδερφέ…;
Είπαμε τον Φεβρουάριο το μεγάλο «όχι» μετά του Μεταξά….. «δεν θέλουμε τα λεφτά σας ρε…», μπορούμε και μόνοι μας. Και δώσ’ του χοροί και τσιφτετέλια για την μεγάλη νίκη, την Κυριακή του δημοψηφίσματος! Μόνο που τώρα μέχρι και ο Τσίπρας τα’ χει κάνει πάνω του. Και παλεύει ι για μια συμφωνία. Διότι τώρα κατάλαβε τι σημαίνει το «όχι»-70 χρόνια πίσω. Ας πάρουμε τώρα τα μέτρα μας, να δούμε ποιος χορεύει ποιον.
Αμ δεν πας να κάνεις τον μάγκα όταν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα…! Και ο άλλος, λέει, θέλει να δει την κόρη του! Αυτόν στέλναμε να διαπραγματευθεί; ΕΛΕΟΣ!

Πραγματικά, θέλω να μου πει κάποιος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και «όχι» πως αισθάνεται με τοις κινήσει του Τσίπρα τώρα.
Ο Τσίπρας όχι μόνο τα θαλάσσωσε αλλά πάει να πάρει ένα κράτος ολόκληρο στον πάτο. Αν φέρει συμφωνία (να δεις που θα τον βγάλουμε και ήρωα στο τέλος για αυτό..!), έχει μια ευκαιρία: να φτιάξει από την αρχή ένα ευρωπαικό κράτος: καμία ανοχή σ φοροδιαφυγή, λαμογιές κλπ κλπ

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  17:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Όπως όλα δείχνουν σήμερα θα πάρουμε τα τέτοια μας.
Πλέον ανοιχτά δεν μας θέλουν, ανεξαρτήτως μέτρων.

Και δεν θεωρώ ότι μας εμπαίζουν, αλλά το θεωρώ απολύτως λογικό. Ένας λαός ψήφισε όχι, τόσο καιρό τους βρίζαμε, τόσο καιρό λέμε ότι μας εκμεταλλεύονται, go back mrs merkel, κλείστε τους το τηλέφωνο κτλ., αυτοί χάνουν κτλ.

Μια χαρά κάνουν, και εγώ το ίδιο θα ακριβώς θα έκανα σε παρόμοια περίπτωση. Σιγά μην φέσωνα τον λαό μου, για να δώσω λεφτά σε κάποιους που δεν τα εκτιμάνε.

Ας αρκεστούμε στην ανθρωπιστική βοήθεια, και αν είμαστε τόσο μάγκες, ας μην δεχτούμε ούτε αυτή. Εκεί λοιπόν εγώ, θα ψηφίσω ΟΧΙ αν τεθεί τέτοιο θέμα. Γιατί εκεί πλέον ναι θα θεωρώ ξεφτίλα να με ταΐζουν άλλοι.

Γιατί σε όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν και δεν τηρήθηκαν, (πέρα από όσες βοήθησαν να στηθεί το πελατειακό κράτος... με λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν) έφταιγαν οι ξένοι. Και όχι αυτός που τις έδωσε τις υποσχέσεις ενώ 100% ήξερε πως είναι ψέματα. Αλλά ακόμα και κάποιος καλόπιστος να θέλει να πει, ότι κοίτα προσπάθησε, πάλι αυτός φταίει. Αυτός όφειλε να ειδοποιήσει και να μην υποσχεθεί κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο.

-----------------------------------------------------
«Στις 26 Ιανουαρίου ένας αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη. Ο Ηλιος θα ανατείλει στις 7 και 34. Τα μαγαζιά και οι τράπεζες θα ανοίξουν μετά τις 8. Στις 26 Ιανουαρίου οι μηχανές παίρνουν μπρος. Αρχίζουμε την πραγματική διαπραγμάτευση. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Επαναφορά αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ. Μείωση του φόρου των καυσίμων κατά 30 σεντς το λίτρο. Δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας. Χαράζουμε νέα πορεία μαζί με την Ευρώπη. Στις 26 Ιανουαρίου η ελπίδα έρχεται. Η Ευρώπη αλλάζει. ΣΥΡΙΖΑ»
-----------------------------------------------------

Στις επίμονες ερωτήσεις (που εθεωρούντο προβοκάτσια ή εκ του πονηρού) που θα βρείτε τα λεφτά ή ΠΟΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είναι η σουπερ πρόταση στην διαπραγμάτευση που θα πετύχει, η απάντηση ήταν... "ξέρουμε εμείς. Ούτε μια στο εκατομύριο..."

Και για όλα αυτά, έφταιγαν φυσικά οι ξένοι.

Αναρωτιέμαι, αν ο Σαμαράς, σας έλεγε τα ίδια για την αποτυχία του Ζαππείου ΙΙ (που ωχριά μπροστά σε αυτήν την αποτυχία), ότι δλδ μας έβαλαν στο μάτι οι ξένοι... θα το πιστεύετε?

Για το ότι τότε, ξεσηκώναν τον κόσμο, όταν για τους ίδιους λόγους καταψηφίζαν το μνημόνιο, και με ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ τρόπους, καλούσαν τον κόσμο σε αντίσταση (δεν πληρώνω κτλ κτλ), και μιλάγαν για χούντες κτλ? ήταν καλά? Τώρα ζητάνε βοήθεια και την έχουν στην βουλή, για τα ίδια πράγματα. Θέλουν να πετύχουν το ΙΔΙΟ ακριβώς πράγμα. Αντέ όποιος είναι fan... να πει ότι σε κάποια σημεία είνια καλύτερο. ΚΑΙ ?
Μετά από 2-3-4-5 χρόνια τυφλής αντίδρασης και υποκίνησης σε κάθε μορφή αντίστασης στην κυβέρνηση, κατάλαβαν αφού φτάσαμε ως εδώ ότι τελικά ΌΛΑ αυτά που λέγανε... οδηγούν σε αδιέξοδο.
Και η απάντηση είναι, ότι κοιτάχτε. Ναι μεν αδιέξοδο, αλλά φταίνε οι Ευρωπαίοι. Μα η πουτάνα η Ευρώπη δεν αλλάζει όπως το είχαμε στο μυαλό μας, βρε τι κακοί που είναι. Δεν μας δίνουν λεφτά, και δεν μας παρακαλάνε να μας δώσουν.
Και κάθε φορά όποιος σε αυτό τον ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ γεγονότων, χιλιάδες γεγονότα, δεν θέλει να παραδεχτεί το τι συμβάινει, να δει την μεγάλη εικόνα, θα εστιάζει σε ένα σημείο μόνο που θα τον εξυπηρετεί. ΠΧ, κοντράρονται οι αλαφούζοι επιτέλους. ΠΧ, μου αρκεί ότι ο σκοπός ήταν καλός κτλ κτλ). και άλλα τέτοια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  18:40:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ALEXANDRA
... ... ... ... ... ... .... .... .... .... ..... ....
.... .... ..... .... ... ... .... .... .... .... .... .... ...
... ..... ..... ..... ... ..... ..... ..... ... ....
....

Πραγματικά, θέλω να μου πει κάποιος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και «όχι» πως αισθάνεται με τοις κινήσει του Τσίπρα τώρα.



Αυτό είναι πολύ ευκολάκι πάντως....

Αισθάνεται πολύ καλύτερα από το να ψήφιζε ΒενιζελοΣαμαράδες, Διαπλεκόμενα ποταμάκια, Χα και Τζήμερους .. και καλύτερα απο το να ψήφιζε ΝΑΙ σε όλα και σε όλους
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  18:42:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή βαριέμαι να γράφω συνέχεια μεγάλα κείμενα για να αναλύω πράγματα που ξαναέχουμε πει. Θα ήθελα να πείτε ξεκάθαρα Αλεξάνδρα, Γιώργο, ή οποιοσδήποτε άλλος.

Πιστεύετε ότι η κατεύθυνση που κινούμασταν το 2010-2014 οδηγούσε σε σωτηρία? Έστω ας πούμε και αν εφαρμόζονταν και αυτά που δεν εφαρμόστηκαν.

Πιστεύετε πως οποιαδήποτε συμφωνία γίνει στα πρότυπα των επιθυμιών των δανειστών, μπορεί να μας οδηγήσει σε σωτηρία, έστω όχι σύντομα, ας είναι και μετά από δεκαετίες?

Πιστεύετε ότι οι δανειστές θέλουν να σωθεί η Ελλάδα, ή ότι με τα μέτρα που ζητάνε (πολλά εκ των οποίων είναι πασιφανές ότι οδηγούν 100% και εσκεμμένα στα ακριβώς αντίθετα από τα υποτίθεται επιδιωκόμενα) εξασφαλίζουν ότι θα είμαστε στον αιώνα τον άπαντα η Μπανανία τους, και Αποικία Χρέους?

Πιστεύετε ότι το χρέος όπως είναι τώρα, είναι βιώσιμο, και αν ναι, με ποιον τρόπο?????

Αν δεν τα πιστεύετε αυτά, θεωρείτε αποδεκτό να δεχόμαστε τέτοια μέτρα:
α) γινόμενοι οι ίδιοι δούλοι,
και β και κυριότερον) μεταθέτοντας διογκωμένο το πρόβλημα στις επόμενες γενιές για να τη βγάλουμε εμείς κατά το ελάχιστο καθαρή?
Για να μη πω γ και ακόμη πιο κυριότερον) σε βάρος της υπόστασης της πατρίδας?

Αλήθεια πιστεύετε ότι χρεοκοπούμε τώρα και δεν χρεοκοπήσαμε το 2010 ? Πιστεύετε ότι όσα συμβαίνουν τώρα δεν είναι η φυσική συνέπεια όσων προηγήθηκαν, και νομοτελεακά θα οδηγούμασταν σε αδιέξοδο είτε τώρα είτε πριν ή μετά από λίγο καιρό, οποιαδήποτε συμβατή λύση και αν επιδίωκε, οποιαδήποτε κυβέρνηση, έστω και αν δεν ήταν ελεγχόμενη, αλλά πήγαινε με τον σταυρό στο χέρι?

Πιστεύετε ότι η όποια λύση μπορεί να έρθει με συμβατικό τρόπο, ή ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει είναι μη συμβατική αντιμετώπιση?


-Διαβάστε αυτό το κείμενο αναγνώστη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  18:49:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Όπως όλα δείχνουν σήμερα θα πάρουμε τα τέτοια μας.
Πλέον ανοιχτά δεν μας θέλουν, ανεξαρτήτως μέτρων.

Και δεν θεωρώ ότι μας εμπαίζουν, αλλά το θεωρώ απολύτως λογικό. Ένας λαός ψήφισε όχι, τόσο καιρό τους βρίζαμε, τόσο καιρό λέμε ότι μας εκμεταλλεύονται, go back mrs merkel, κλείστε τους το τηλέφωνο κτλ., αυτοί χάνουν κτλ.

Μια χαρά κάνουν, και εγώ το ίδιο θα ακριβώς θα έκανα σε παρόμοια περίπτωση. Σιγά μην φέσωνα τον λαό μου, για να δώσω λεφτά σε κάποιους που δεν τα εκτιμάνε.

... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........ ... .... ........




...αυτό που συνεχίζει να με εκπλήσσει είναι πως κάποιοι έχουν κάνει τέτοια αυθυποβολή στις απόψεις του που έχουν ξεπεράσει τόσο απλά και απροβλημάτιστα πως αναφέρονται στην ευρωπαϊκή ένωση και εννοούν τους γερμανούς...

Wow που λέει και ο Γιάνης...

Δεν μας θέλει λοιπόν η "Ευρωπαϊκή Ένωση" ...το βρήκαμε.

(...και είναι και λογικό και καλά κάνουν)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  19:01:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εντάξει, βλέπουμε τα πράγματα τόσο διαφορετικά που δεν εχει νόημα να συζητάμε )τα είπαν και άλλοι και σταμάτησαν να ασχολούνται.). Απλά να απαντήσω σύντομα στον Κώστα σε ένα: οικονομολόγος δεν είμαι. Ούτε τραπεζικός. Αλλά φίλος που δουλεύει στα κεντρικά της alpha bank, στο τμήμα που χορηγεί μεγάλα δάνεια, μου είπε ότι είχαμε πάρει πλέον τα πάνω μας και για αυτό άριστα η τράπεζα είχε εγκρίνει δεν ξέρω γω ποσά δισεκατομμύρια για δάνεια που εδώ και 3 χρόνια δεν χορηγούσε. Είχαμε ανεργία αλλά τώρα θα έπαιρναν οι επιχειρήσεις μπρος. Αυτά είπε ο φίλος.


Όσο για τα νέα μέτρα, δεν σωζόμαστε έτσι εύκολα. Θα πεινάσουμε πολλές δεκαετίες. Εμ , τώρα θα πληρώσουμε τον λογαριασμό. Αλλά, κοιτά, αν με πονάει το πόδι μου, μεταξύ του να με σκότωσουν η να μου κόψουν το πόδι, προτιμώ το δεύτερο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  19:07:03  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ νόμιζα ότι με καμία παναγία δεν θα μας αφηνάν να φύγουμε, ειδικά οι γερμανοί, γιατί θα κατέρρεε το χρηματιστηρίο τους, η οικονομία τους, η ευρωπαίκη ένωση.
Και αφού λοιπόν, αυτοί είναι το μεγάλο κεφάλι, άρα τελικά θα καταρεύσει η Ε.Ε. αν φύγουμε? Ή τέλοσπαντων θα πάθει μεγάλη ζημιά? Μεγάλυτερη από το να είμαστε μέσα χωρίς να είμαστε αξιόπιστοι όσο μας δανείζουν?
Γιατί αυτό ήταν το βασικό μας σενάριο.
Ότι δεν θα τολμήσουν. Και άρα μας παίρνει να τραβήξουμε το σχοινί και να πετύχουμε κάτι πολύ καλύτερο.

Οπότε η αυθυποβολή μπορεί να υπάρχει είτε σε εμένα είτε σε εσένα. Πάντως κάποιος την έχει υποστεί.
Άλλη ερμηνεία δεν μπορώ να δώσω.

Edited by - Deorum on 12/07/2015 19:07:45
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  19:14:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εάν δεν μας ήθελαν ΟΛΟΙ φίλε Γιώργο να σαι σίγουρος ότι θα χε τελειώσει το θέμα εδώ και πάρα πολύ καιρό (θα χαμε τελειώσει πιθανότατα και εμείς και να μή σου πω ότι ήδη το σπίτι που ενδιαφερόσουν να πάρεις θα το χαν γερμανοί για εξοχικό για τα δίκαια χρωστούμενα σου ως ελληνικό κράτος στην "ευρωπαϊκή"κΤ) ...

Όμως ακόμα και αυτό το τέταρτο (μόνο οικονομικό?) ράιχ δείχνει να αγγίζει κάποια όρια και για κάποιους άλλους στην ευρώπη ...

Και μη ακούσω για "κοινά" ανακοινωθέντα και "κοινές" αποφάσεις μέχρι σήμερα. Αλοίμονο να μην ξέρετε μέσα από ποιες διαδικασίες βγαίνουν αυτά τα "κοινά" στην "δημοκρατική" ΕΕ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  19:33:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάποιοι στην Γερμανία δεν θέλουν Ε.Ε.

Άλλου είδους ένωση θέλουν (όπου θα έχουν και την απόλυτη πλέον ηγεσία χωρίς καμία δημοκρατικότητα) και εκεί πλέον θα πρέπει να αξιολογήσουμε διαφορετικά ποιους και πως αφορούν στρατηγικά οι επιπτώσεις π.χ. σε ιταλία, γαλλία κλπ απο ένα πιθανό grexit..

(ποιος είπε ότι "ειδικά οι γερμανοί"??? ...Για τη γερμανία που πολλές φορές φαίνεται να την εξυπηρετεί ένα χαμηλό ευρώ και ίσως και να θεωρεί ότι την εξυπηρετούν και οι πιθανές κρίσεις στο νότο κλπ από ένα grexit. Αυτή τη στιγμή σε καιρό ευρωπαϊκής κρίσης εδώ και 5 χρόνια η γερμανία νιώθει ότι είναι στη καλύτερη κατάσταση εβερ. Το θέμα ήταν εάν η μέρκελ θέλει να μείνει στην ιστορία έτσι και όπως επίσης ΕΑΝ η συγκεκριμένη στρατηγική θα ναι και η σωστή μακροπρόθεσμα. Και ο Χίτλερ λάθη έκανε και έχασε και οι Γερμανοί γενικά σε όλους του πολέμους -που οι ίδιοι ξεκίνησαν- από το ίδιο πνεύμα απόλυτης κυριαρχίας και υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων τους διακατέχονται... Στην ίδια όμως τη Γερμανία τη συγκεκριμένη στρατηγική τη κατακρίνουν ήδη)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  19:41:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ALEXANDRA

Όσο για τα νέα μέτρα, δεν σωζόμαστε έτσι εύκολα. Θα πεινάσουμε πολλές δεκαετίες. Εμ , τώρα θα πληρώσουμε τον λογαριασμό. Αλλά, κοιτά, αν με πονάει το πόδι μου, μεταξύ του να με σκότωσουν η να μου κόψουν το πόδι, προτιμώ το δεύτερο.

Αν κάποιος έχει γάγγραινα, μόνη λύση είναι να κόψει το μολυσμένο μέλος. Αν το αφήσει, τότε νομοτελιακά θα πεθάνει.

Η έξοδος από τη γάγγραινα της συγκεκριμένης ευρωζώνης είναι η λύση του κομένου ποδιού. Η παραμονή με αυτούς τους όρους που νομοτελιακά οδηγούν στο βάραθρο, είναι ο θάνατος. Που τον προικοδοτούμε μάλιστα και στα παιδιά (μας).

Αρκεί βέβαια η έξοδος να είναι και απεμπλοκή από τα συνοδευτικά. Επονείδιστο χρέος κλπ. Που βέβαια είναι πολύ δύσκολο να γίνει δεκτή από τους φίλους μας, αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Αν κάτι άλλαζε ως προς τα πρόσωπα και το κίνητρο αυτών που εξουσιάζουν την ευρωζώνη, εννοείται θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Στο παράδειγμα που λες, αντέστρεψε το σε ποια περίπτωση θα έχουμε κομμένο πόδι και σε ποια θάνατο. Έχοντας ανεξαρτησία αντί να είμαστε Μπανανία, θα μπορέσουμε να σταθούμε όπως-όπως, ακόμη κι αν στη χειρότερη περίπτωση αντί να τρέχουμε κάνουμε εξορμήσεις στο δάσος για να μαζεύουμε φρούτα. Και δεν θα κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές τη σκλαβιά, και πολλαπλάσιο χρέος ακόμη και από σήμερα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2015 :  20:27:22  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
BTW αφού θέλετε να βγούμε από την Ε.Ε., μήπως ο Σόιμπλε τελικά είναι ο σωτήρας μας? (κατά την γνώμη σας δλδ)?

Γιατί βλέπω κάτι εικόνες με ατελείωτα βρισίδια, κρεμάλες, σφαίρες, και λοιπά ωραία με δεκάδες χιλιάδες λάικ/share Κλτ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000