Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  10:35:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by ALEXANDRA

quote:
Originally posted by KostasPVol
Όταν μας έβαλαν στο ευρωζώνη με τα πλαστά στοιχεία της Ελ.Στατ. δεν πήραν μυρωδιά,



Κώστα, όταν μας πήραν με πλαστα στοιχεία μας άρεσε. Είμασταν κι εμείς στο κόλπο. Μαζί τη κάναμε την λαμόγια. Όταν πας στο γιατρό και του λες "γιατρέ, δέν έχω ασφάλεια, να γράψεις ότι θα χειρουργησεις τη μάνα μου" και σου κάνει το χατήρι (που δεν το κάνει για σένα, βεβαια,για τον ίδιον το κάνει, για να πληρωθεί), αν μετά στραβώσει το χειρουργείο, δεν έχεις (ηθικά) το δικαίωμα να λες "ο μπίξας ο δειξας ο γιατρός που έγραψε κιόλας ότι χειρούργησε τη μάνα μου". Λοιπόν, όταν μπήκαμε στην ευρωζωνη, ξέραμε κι εμείς πως μπήκαμε.

Το τυρί το είδαμε. Τη φάκα όμως την είδαμε???

Έστω ότι είναι έτσι.

Και λοιπόν? Φάκα ήταν. Μας δώσανε τις χάντρες, για να καταλήξουμε στα τωρινά. Στο οποίο αποσκοπούσαν. Τι κερδίσαμε? Στο ότι οι Τσοχατζόπουλοι μοιράστηκαν μίζες με γερμανικές εταιρίες, χάρη στα δάνεια που "πήραμε"?

Και συνεχίζω στο έστω ότι είναι έτσι. Κι ας προσπεράσουμε και το ότι δεν μας ρώτησαν, ούτε έγινε δημοψήφισμα, στο οποίο η ενημέρωση θα έπρεπε να είναι ακριβώς για τους όρους που μπαίνουμε, και όχι με διαφημίσεις τύπου "με το ευρώ καλύτερα".

Αφού λοιπόν υπάρχει συνευθύνη, γιατί να τη πληρώσει μόνο το κορόιδο? Να αναλάβουν και οι φίλοι μας το μερίδιο που τους αναλογεί. 50-50. Δεν λέω για περισσότερο, για ένα παιχνίδι στημένο που ο ελληνικός λαός ούτε ρωτήθηκε, και ούτε ενημερώθηκε για τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Κοινό νόμισμα δεν έχουμε? Ας μη τα κάνανε σαλάτα (λες και δεν ήξεραν). Τώρα να κάνουν υποτίμηση και να τυπώσουν πληθωριστικό χρήμα. Βλέπεις, υπάρχουν και άλλες λύσεις ανάγκης πλην του δανεισμού. Στις οποίες δεν μπορούμε να καταφύγουμε. Τι ωραία.

Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω γιατί ντε και καλά θέλετε να αποδώσετε το σύνολο της ευθύνης στην ελληνική πλευρά. Να λέγατε 50-50, άντε 30-70 λόγω συντηριτικότητας, να πω ότι εξετάζετε όλες τις πλευρές.Αλλά ντε και καλά να αναζητείτε ευθύνη αποκλειστικά σε εμάς....

Ευθύνη έχουμε όπως ξαναέχω πει, αλλά διαφορετικού τύπου. Στη ψήφιση και ανοχή μέχρι πρότινος αρκετά μεγάλου μέρους του λαού, αυτών που μας οδήγησαν εδώ.



Κώστα, αν δεν είδαμε την "φάκα", δικό μας πρόβλημα είναι. Εμείς θέλαμε αν μπούμε. Και ξεγελάσαμε, μαζί με τους "ξένους", και μπήκαμε. Και γιατί είναι φάκα το κάτω κάτω; Επειδή δεν δούλεψε για εμάς; Οι άλλες χώρες δεν το βλέπουν φάκα. Αν είχαμε σωστό επιτελίο, ίσως να είχε δει ότι είναι φάκα; Είναι όμως ή τώρα που έχουεμ το σκονάκι το λέμε φάκα; Δεν ξέρω.

Γιατί κατηγορύμε την Ελλάδα και δεν επιμερίζουμε την ευθύνη; Διοτι ρε Κώστα, μια ζωή η Ελλάδα ξεγελάει, κάνει μαγκιές, πονηριές, δεν προοδεύει, για αυτό! Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας κυριαρχεί η πονηριά. Από το πως θα κλέψουμε την εφορία, μέχρι το πως θα κόψουμε δρόμο στον αγώνα. Μια ζώη φταίνε οι άλλοι- οι άλλοι δεν ξέρουν, μόνο εμείς ξέρουμε, οι άλλοι είναι κουτόφραγκοι....για στάσου! Οι άλλοι είναι μπροστά σε όλα και εμείς το μόνο που έχουμε να επιδείξουμε είναι ο Παρθενώνας, ο ήλιος και η θάλασσα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

than
Senior Forum-Runner

Greece
474 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  10:49:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλεξάνδρα συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ σε αυτά που λες.
Θα βάλουμε μυαλό ακόμα και τώρα? Πολύ αμφιβάλλω... Πάλι θα μας φταίνε οι ξένοι, οι άλλοι, οι ξενέρωτοι μωρέ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  11:11:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας βάλουμε όλοι πλάτη να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες, αν και δεν το αξίζει, αλλά μπροστά στο καλό της χώρας μας τα άλλα είναι ... τριτεύοντα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  11:20:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Ας βάλουμε όλοι πλάτη να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες, αν και δεν το αξίζει, αλλά μπροστά στο καλό της χώρας μας τα άλλα είναι ... τριτεύοντα.



Ακριβώς αυτό! Για το συμφέρον όλων μας και της χώρας ας τους στηρίξουμε, παρόλο που οι ίδιοι σε αντίστοιχες στιγμές στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, έδειξαν την μικρότητά τους και έδωσαν προτεραιότητα στο ατομικό τους συμφέρον...

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  11:21:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Ας βάλουμε όλοι πλάτη να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες, αν και δεν το αξίζει, αλλά μπροστά στο καλό της χώρας μας τα άλλα είναι ... τριτεύοντα.



Αν θέλουμε να γίνουμε κράτος,πρέπει να βάλουμε πλάτες.

Αλήθεια, Κώστα, πες μου πως αισθάνεσαι που έφερε ένα πιο δύσκολο πακέτο ο Τσίπρας; Ο λαός ψήφισε ότι δεν θέλει μέτρα. Και έφερε βαρύτερα μέτρα. Αν το έκαν αυτό οι άλλοι, θα είχε γίνει χαμός, να φανταστώ.

Θέλω ένα Επίτροπο ξένο, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε ουρά...ούτε ουρά δε μπορύμε να κάνουμε στην Ελλάδα....πάμε μπουλούκι. Τα βασικά ρε παιδί μου! Θέλω ξένους να μας βάλουν σε τάξη, να μας πιάσουν από το χεράκι, να μας δείξουν τον δρόμο.Να μας μάθουν ότι δεν πετάμε σκουπίδια στο βουνό "μας" όταν τρέχουμε. Απλά πράγματα...Να μας μάθουν ότι δεν είναι μαγκιά να κλέβεις την εφορία. Ζητάω πολλά;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  11:28:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αντιγράφω από fb:

"Μετά από έξι μήνες καταστροφικής, ανερμάτιστης και, κυρίως, ιδιοτελούς πολιτικής, σήμερα "επιτύχαμε" μια κατ' αρχήν συμφωνία για να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο, σκληρότατο μνημόνιο το οποίο, αν γίνει κάποιο θαύμα και ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα μας φέρει σε δύο-τρία χρόνια σε μια κατάσταση που θα μοιάζει κάπως με την κατάσταση στην οποία ήδη είχαμε φτάσει το φθινόπωρο του 2014. Και δεν θα φτάσουμε όλοι. Πολλοί από τους πιο αδύναμους δεν θα αντέξουν άλλα 2-3 τέτοια χρόνια. Το καθήκον όλων είναι να βοηθήσουμε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους να ξεπεράσουν αυτήν την δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.
Αν πρέπει να ποσοτικοποιήσουμε αυτήν την εθνική καταστροφή που επέφερε η κυβέρνηση, μπορούμε να πούμε ότι πληρώσαμε καμιά εκατοστή δισεκατομμύρια ευρώ για να αποκτησει μια κάποια επαφή με την πραγματικότητα ο Τσίπρας.
Αλλά η ζημιά δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθύτερη και σοβαρότερη. Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν να δώσουν έναν δύσκολο αγώνα σε δύο πεδία. Να βοηθήσουν ώστε να επιτύχει το πρόγραμμα και να αποτρέψουν μια πλήρη καταστροφή που θα φέρει μια πιθανή γιγάντωση ενός χυδαίου και ψεκασμένου σοσιαλφασιστικού κινήματος, μετά από όλα όσα έχουν γίνει."

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  11:40:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ απολύτως με Αλεξάνδρα και Γιώργο.

Χθες στην εθνική οδό όλοι οι Ελληνάρες στη Λ.Ε.Α. έτρεχαν να χωθούν.

Είναι πασιφανές ότι οι ξένοι -ουουουου σιξσιξσιξ- ευθύνονται για τη φοροδιαφυγή μας, για τα φακελάκια, για τη διαφθορά, για τα ρουσφέτια, για ...για...για.....

Τελικά μόνο μια ριζοσπαστική κυβέρνηση μπορούσε να περάσει τέτοια μέτρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν καεί όλα τα Βαλκάνια. Ανεξάρτητα πάντως από τα μέτρα, δεν είναι ώρα για χοντράδες από οποιαδήποτε πλευρά. Και ίσως είναι η ώρα να αντιστρέψουμε τον όποιο διχασμό έφερε το δημοψήφισμα και όλοι μαζί να σηκώσουμε τα μανίκια και να πάμε αυτό τον τόπο εκεί που αρμόζει σε μας και στα παιδιά μας.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  11:48:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(Γιωργο τα προσπερνάω γρήγορα για τον μπαξεβάνη και τις διαστρέβλωσεις ....Βλέπω ότι δυστυχώς δεν κατάλαβες τι σου λεω και καταγγέλεις άσχετα πράγματα λες και σου εγραψα εγω κατι απο ότι μου λες και ότι πρόκειται για ιδιωτικό fund ...Ότι ΔΕΝ είναι ανεξάρτητο σου έγραψα και ότι δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο λάθος για τη χώρα από το να μεταφέρεις δικαιώματα στο Λουξεμβούργο για τον ορυκτό σου πλούτο, για τα λιμάνια σου και για ότι άλλο θέλει ο Σόιμπλε εκτός Ελλάδας για να τα διαχειρίζεται ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ο Σόιμπλε και αυτό το καθεστώς που έχουμε αυτή τη στιγμή... Να ξεπουλήσουμε τη χώρα εμπιστευόμενος ότι οι άλλοι θα σκεφτούν το δικό μας καλό στις συμφωνίες και όχι το καλό των εταιριών τους (γιατί ΔΕΝ κλέβουν μονο οι έλληνες και είναι μόνο αυτοί πονηροί αλλα βλέπεις οι πιο πολλοί από εμάς που κηρύττουμε την άποψη αυτή δεν έχουμε ζήσει στο εξωτερικό)

Τωρα εάν εσυ αυτό θα ήθελες και το βρίσκεις ως λύση δεν έχω πολλα να πω... Άποψη είναι και αυτό οπότε υποθέτω μπορείς να παίζεις εδω τον δικηγόρο του Σόιμπλε...

τεσπα)


Edited by - sam on 13/07/2015 11:49:36
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  11:53:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(και θα τα μεταφέραμε εκεί για να τα περναν για ψίχουλα οι γερμανικες "Hochtief" με συμφωνίες να μην πληρώνουν ΦΠΑδες και άλλες τέτοιες χαζομάρες εδώ ....και μετα θα μας κατηγορούσε και η Αλεξάνδρα ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε που συμφωνήσαμε και δεν είδαμε τη φάκα .....ΔΕΝ σας πιάνει κανείς πουθενά τελικά!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  12:06:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Περιμένω λοιπόν να έρθει ο γερμανός να με μάθει ότι δεν είναι μαγκια να μην πληρώνεις του φόρους σου (εγώ φυσικά...όχι αυτός)

quote:
Γερμανικές εταιρείες πήραν έργα στην Ελλάδα και έβαλαν στα ταμεία τους αστρονομικά ποσά χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο.
Επι σειρά ετών «αλώνιζαν» στην χώρα, έπαιρναν όλες τις δουλειές με απευθείας αναθέσεις και επιπλέον δεν ήθελαν να καταβάλλουν την προβλεπόμενη φορολογία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση και εκμετάλλευση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για 20 χρόνια.
Το Νewsbomb.gr είχε πολλές φορές στηλιτεύσει την δράση των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα οι οποίες δεν έδιναν «κανέναν λογαριασμό σε καμία υπηρεσία του κράτους».
Όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, μαζί με άλλες οικονομικές οφειλές της (σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.) η συνολική οφειλή της Hochtief μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ. ευρώ.
Πόσα έχει δώσει μέχρι στιγμής στο ελληνικό δημόσιο από τις οφειλές της; Μηδέν!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ:





Η γερμανική εταιρεία Hochtief η οποία ενεπλάκη σε δεκάδες δημόσια έργα και κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν κατέβαλλε τον ΦΠΑ επειδή "έτσι θεώρησε", δεν κατέβαλε τους σχετικούς φόρους, δεν τήρησε τους κανονισμούς περί παγίων και ...έφυγε ανενόχλητη!
Από την Siemens μέχρι τα υποβρύχια, την ΜΑΝ και την Hochtief, το πλιάτσικο των δισεκατομμυρίων μένει ατιμώρητο.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και να βγάλει από τα συρτάρια τους φακέλους με τις «αμαρτωλές» συμβάσεις με τις οποίες δόθηκαν δημόσια έργα σε ελληνικούς και ξένους κολοσσούς και οι οποίες ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό κράτος.





Πάρτε το και απο το πρώτο θέμα για να μη λέτε ότι τα λέει ο ψεύτης ο Βαξεβάνης αυτά

http://www.protothema.gr/economy/article/413956/germanos-o-megaluteros-forofugas-stin-ellada/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ptrspar
Forum-Runner

Afghanistan


140 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  12:33:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όταν δεν μπορούμε μα δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά ....
Τότε εμφανίζεται ο λαϊκισμός .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  12:41:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν γινόταν το αντίθετο, οι δημοκρατικοί στρατοί και τα τάγματα εφόδου τώρα θα έκαιγαν την Αθήνα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  12:51:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάτησα και το πρώτο μου like σε post της σελίδας του Τσίπρα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  13:24:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν πολυκάνω εκτιμήσεις για το μέλλον (ενώ κάνω βέβαια αρκετές εκτιμήσεις για το παρόν)....

Θα διακινδυνέψω ωστόσο μια πρόβλεψη σήμερα γιατί το θεωρώ σχεδόν απίθανο να συμβεί κάτι διαφορετικό.

Αυτό που πήραμε είναι μιας κάποιας μορφής σταθερότητα για το άμεσα προσεχές χρονικό διαστημα.... Αυτό που θα έχουμε όμως είναι αρκετά ακόμα "δραματικά" επεισόδια στο "σήριαλ". Δεν πρόκειται για τη τριλογία με τα 3 μνημόνια που κλείνει... Αυτά εκτιμώ ότι είναι μόνο οι πρώτες σεζόν και αυτά που μας περιμένουν το πιο πιθανόν να έχουν τόσο σασπενς που τα τωρινά να μας μοιάζουν απλά ως πρόλογος...

Ο καθένας ας κανονίσει -ρεαλιστικά- τη πορεία του...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2015 :  13:25:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε συ Σταμάτη "it takes two to tango".

Η Hotchief δεν πλήρωνε, αλλά και κάποιοι από δω δεν έκαναν έλεγχο. Είτε ηθελημένα, είτε γιατί τα έπιαναν.
Ομοίως, η Siemens λάδωνε, επειδή βρήκαν εδώ πρόσφορο έδαφος.

Δύο βασικά πράγματα πιστεύω ότι χρειαζόμαστε να γίνουν σωστά. Και δε με νοιάζει -προκειμένου να έχουμε αποτελεσματικότητα- αν θα γίνουν από Έλληνες, από Γερμανούς, ή από Βενεζουελάνους:
1)Τέρμα στην ατιμωρισιά για όλους και για όλα και απονομή δικαιοσύνης. Και να δούμε μετά ποιος θα πετάει το χαρτάκι της τσίχλας στο πεζοδρόμιο.
2)Σωστή οργάνωση καταρχήν στις διαδικασίες και υπηρεσίες του κράτους αλλά και γενικότερα, πράγμα που αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα των Ελλήνων.

Edited by - Aroulio on 13/07/2015 13:30:35
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000