Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Φύση - περιβάλλον - οικολογία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 8

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 14/03/2015 :  23:06:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τρία εκατομμύρια φάλαινες θανατώθηκαν τον τελευταίο αιώνα

Η μαζική αυτή εξόντωση είναι η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία, όσον αφορά τη συνολική βιομάζα των νεκρών ζώων.

Η πρώτη παγκόσμια εκτίμηση του ιστορικού αριθμού των φαλαινών που έπεσαν θύματα κυνηγιού από τον άνθρωπο αποκαλύπτει πως σχεδόν τρία εκατομμύρια κητώδη θηλαστικά εξολοθρεύθηκαν τον τελευταίο αιώνα. Η μαζική αυτή εξόντωση είναι η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία, όσον αφορά τη συνολική βιομάζα των νεκρών ζώων.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, οι φυσητηρίδες φάλαινες έχουν χάσει τα δύο τρίτα του πληθυσμού τους από την αρχή της εποχής της φαλαινοθηρίας, ενώ ο πληθυσμός των γαλάζιων φαλαινών έχει μειωθεί έως και κατά 90 τοις εκατό. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα είδη φαλαινών έχουν ανακάμψει, αρκετά άλλα, όπως η φάλαινα του βόρειου Ατλαντικού και η γαλάζια φάλαινα της Ανταρκτικής, βρίσκονται στα όρια της οριστικής εξαφάνισης.

Λόγω της αμφισβήτησης αρκετών στοιχείων της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, οι ερευνητές έως τώρα δεν είχαν αξιόπιστα δεδομένα για το συνολικό αριθμό των φαλαινών που έχουν σφαγιαστεί τον τελευταίο αιώνα.

Τώρα, μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Ρότσα του Μουσείου Φαλαινοθηρίας στο Νιου Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης κατάφερε να πραγματοποιήσει μία συνολική εκτίμηση από το 1900 έως το 1999.

«Όταν αρχίσαμε να προσθέτουμε όλα τα δεδομένα μείναμε έκπληκτοι», δήλωσε ο Ρότσα.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως μεταξύ 1900 και 1999, περίπου 2,9 εκατομμύρια φάλαινες σκοτώθηκαν από την εντατική φαλαινοθηρία. Αυτές χωρίζονται σε 276.442 στο βόρειο Ατλαντικό, 563.696 στο βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και 2.053.956 στο νότιο ημισφαίριο.

Άλλα διαβόητα παραδείγματα μαζικού κυνηγιού ζώων όπως του βίσωνα στη βόρεια Αμερική μπορεί να είχαν υψηλότερο αριθμό θυμάτων, όμως τίποτα δε συγκρίνεται με τη φαλαινοθηρία σε όρους βιομάζας, σύμφωνα με τον Ρότσα.

Οι 2,9 εκατομμύρια φάλαινες αποτελούν συντηρητική εκτίμηση, δήλωσε ο Ρότσα, επισημαίνοντας πως αρκετά φαλαινοθηρικά δήλωναν χαμηλότερους αριθμούς θανάτων από την πραγματικότητα. Επίσης, παρά το γεγονός ότι τα μηχανοκίνητα σκάφη του 20ου αιώνα ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά ιστιοφόρα φαλαινοθηρικά του παρελθόντος, αρκετά από τα ζώα ξέφευγαν μεν, θανάσιμα πληγωμένα δε, και δεν καταγράφονταν στα επίσημα στατιστικά.

http://www.naftemporiki.gr/story/926981/tria-ekatommuria-falaines-thanatothikan-ton-teleutaio-aiona

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/03/2015 :  18:29:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι λύση

Με αφορμή τη δημοσίευση του World Energy Outlook από την Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ), σύμφωνα με την οποία η ΙΕΑ προτείνει την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων ως λύση στο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών, η Greenpeace απαντά τα εξής:

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να σώσουμε τον πλανήτη, χωρίς την πυρηνική κληρονομιά. Η εξοικονόμηση ενέργειας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν τη μόνη βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, καθώς είναι δυνατόν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% έως το 2050, χωρίς τη συνδρομή της πυρηνικής ενέργειας.

Ο ίδιος ο γενικός διευθυντής της ΙΕΑ παραδέχεται ότι «το ενεργειακό μέλλον όπως διαμορφώνεται είναι καταδικασμένο να αποτύχει». Ωστόσο αυτό οφείλεται, στο γεγονός ότι το παγκόσμιο ενεργειακό μοντέλο όπως διαμορφώνεται περιλαμβάνει περισσότερα ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια και λιγότερο εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ.

Η Greenpeace αυτή τη στιγμή σχεδιάζει το δικό της σενάριο για μία «Ενεργειακή Επανάσταση», η οποία δείχνει ότι με απλές, βιώσιμες και οικονομικές λύσεις μπορούμε να αποτρέψουμε τις κλιματικές αλλαγές, αν αναλάβουμε δράση τώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace, οι ΑΠΕ μπορούν να καλύψουν υπερδιπλάσιο μερίδιο της παγκόσμιας ηλεκτροπαραγωγής (+50%) έως το 2030 σε σύγκριση με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της ΙΕΑ (25%).

Η πυρηνική ενέργεια είναι περιττή
:

Οποιαδήποτε αλλαγή στον ενεργειακό σχεδιασμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών πρέπει να έχει συμβεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Η κατασκευή 200 πυρηνικών αντιδραστήρων στα επόμενα 24 χρόνια, όπως προτείνει η ΙΕΑ, εκτός από το γεγονός ότι είναι ανεπιθύμητη και επικίνδυνη δεν είναι τεχνικά εφικτή.

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας προβλέπουν ότι η πυρηνική ενέργεια θα καλύπτει το 15% της παγκόσμιας ηλεκτροπαραγωγής έως το 2030, όταν οι ΑΠΕ σήμερα καλύπτουν το 18% της ηλεκτροπαραγωγής.

Ακόμα και οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τις δυνατότητες της εξοικονόμησης ενέργειας, προβλέπουν ότι είναι δυνατή η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας παγκοσμίως κατά 20%, περισσότερης ενέργειας δηλαδή από όση παράγεται σήμερα από την πυρηνική ενέργεια (16%).

Η πυρηνική ενέργεια είναι ακριβή:


Η ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας, όπως προτείνει η IEA, θα δεσμεύσει τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία θα μπορούσαν να επενδυθούν σε πραγματικές και οικονομικές λύσεις, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και οι ΑΠΕ.

Έπειτα από πενήντα χρόνια και εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλαρίων σε επιδοτήσεις, κανένας πυρηνικός σταθμός δεν είναι οικονομικά ανταγωνιστικός στην ελεύθερη αγορά. Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας κοστίζει τουλάχιστον δέκα φορές περισσότερο από την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ ή την ενέργεια που εξοικονομείται με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η πυρηνική ενέργεια είναι επικίνδυνη:


• Ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πιο πιθανός από ποτέ, καθώς οι πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν σήμερα είναι πολύ παλιοί.

• Δεν υπάρχει λύση για τα ραδιενεργά απόβλητα, τα οποία μένουν ενεργά για χιλιάδες χρόνια.

• Η ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγής ενέργειας αποτελεί ένα βήμα πριν την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου.

• Τα πυρηνικά εργοστάσια είναι πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι, γνωστοί εκ των προτέρων.

Η ίδια η ΙΕΑ σε προηγούμενη έκθεσή της για την πυρηνική ενέργεια, ανέφερε ότι αν δεν επιλυθούν τα προαναφερθέντα προβλήματα, η πυρηνική ενέργεια δεν μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μέλλον του πλανήτη.
Greenpeace
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dimosthenis
Master Forum-Runner

Greece
4411 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/03/2015 :  19:19:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το πρόβλημα είναι αρκετά πολύπλοκο.

Κατ' αρχάς η πρόβλεψη για τις ΑΠΕ είναι πολύ αισιόδοξη. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν πως οι ΑΠΕ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν σε επαρκή βαθμό τις κλασσικές πηγές παραγωγής ενέργειας. ΠΧ.
http://windwatch.gr/forum/t-225151/

Ο ΙΕΑ πάντα υποστήριζε πως η πυρηνική ενέργεια είναι απαραίτητη (κι εδώ που τα λέμε με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε μεγάλες χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ μάλλον είναι)

http://enddays-gr.blogspot.gr/2011/11/blog-post_1364.html

Πρέπει να μειώσουμε αρκετά τις ενεργειακές μας δαπάνες και αυτό είναι κάτι που μοιάζει με ευχή και δεν νομίζω πως είναι πραγματοποιήσιμο.

Την λύση θα δώσει η πυρηνική σύντηξη. Άφθονη παραγωγή ενέργειας, από πρακτικά ανεξάντλητο καύσιμο (το υδρογόνο του θαλασσινού νερού) και με μηδενικά μακρόβια πυρηνικά απόβλητα. Οι τεχνικές δυσκολίες θα καμφθούν και σε 30 χρόνια τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.
http://www.econews.gr/2014/10/13/pyriniki-syntixi-sandia-118094/

...........................................................................
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/03/2015 :  21:50:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Άνθρωποι και ραδιενέργεια (Τσερνόμπιλ) - 29 χρόνια μετά.
https://youtu.be/Y7jrjBh7fao
Σημ. Για Ελληνικούς υπότιτλους πατήστε το subtitles/CC

Πυρηνικά ατυχήματα... και τραγικές συνέπειες.

Το ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ στις 26 Απριλίου του 1986.

Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα.

Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, οι τεχνικοί έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με το 7% της ισχύος του. Στη 1:23 το πρωί, η αλυσιδωτή αντίδραση στον τέταρτο αντιδραστήρα προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες τίναξαν στον αέρα το ατσάλινο κάλυμμα του αντιδραστήρα, βάρους χιλίων τόνων. Τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού υλικού σκορπίστηκε στον αέρα, μέσω του οποίου μεταφέρθηκε στις γύρω περιοχές με ταχείς ρυθμούς.

Στις 28 Απριλίου, σουηδικοί σταθμοί παρατήρησης άρχισαν να καταγράφουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και απαίτησαν μια εξήγηση. Παρότι η σοβιετική κυβέρνηση αποπειράθηκε αρχικώς να συγκαλύψει το γεγονός, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπήρξε ένα «μικρό ατύχημα».

Επί δέκα ημέρες, τα φλεγόμενα πυρηνικά καύσιμα απελευθέρωναν στην ατμόσφαιρα εκατομμύρια ραδιενεργά στοιχεία, σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 200 βόμβες σαν αυτή της Χιροσίμα. Ραδιενεργός σκόνη απλώθηκε πάνω από την Ευρώπη και μέχρι το Βόρειο Πόλο. Χρειάστηκαν 7.000 τόνοι μετάλλου και 400.000 κυβικά μέτρα σιδηροπαγούς σκυροδέματος, προκειμένου να θαφτούν οι εκατοντάδες τόνοι πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών συντριμμιών μέσα σε μια σαρκοφάγο.

Επισήμως, 31 άνθρωποι πέθαναν λίγο μετά την έκρηξη. Όμως, από το 1986 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 στρατιώτες και πολίτες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και άλλες Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι εστάλησαν στις εργασίες αποκατάστασης του σταθμού. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις τρεις αυτές χώρες έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, από την οποία έχει μολυνθεί έκταση 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ίση με τη μισή έκταση της Ιταλίας. Τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αλλά περίπου 6 εκατομμύρια εξακολουθούν να ζουν σε μολυσμένες ζώνες.

Οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν σ' αυτή την τραγωδία παραμένουν άγνωστοι. Διαφαίνεται, όμως, ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε μία σειρά αλυσιδωτών παραγόντων, όπως τα ανεπαρκή συστήματα ασφαλείας και προστασίας του αντιδραστήρα, καθώς και οι λανθασμένοι χειρισμοί (ίσως και χωρίς σχετική εξουσιοδότηση) των ελλιπώς καταρτισμένων εργαζομένων.

Το μοιραίο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ έκλεισε οριστικά το Δεκέμβριο του 2000, ύστερα από διεθνείς πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση της Ουκρανίας και υπό το φόβο νέων πιθανών εκρήξεων στους πεπαλαιωμένους αντιδραστήρες του.

Το ατύχημα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου 2011.

Ο καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία προκάλεσε ένα μεγάλο παλιρροϊκό κύμα που έπληξε σφοδρότατα τις ακτές της ανατολικής Ιαπωνίας προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Το τσουνάμι οδήγησε στην τήξη των τριών εκ των έξι αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα ‐ Νταΐτσι, με αποτέλεσμα την έκλυση τεράστιων ποσοτήτων ραδιενέργειας στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Πυρηνική Αρχή της Ιαπωνίας η ποσότητα του ραδιενεργού καισίου που εκλύθηκε στηνατμόσφαιρα είναι ισοδύναμη με 168 πυρηνικές βόμβες σαν της Χιροσίμα.

Περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν πολύ σύντομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωράφια τους (πιθανότατα για πάντα) σε μία ακτίνα 50 χλμ από τον πυρηνικό σταθμό, Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιλέξει να μην επιστρέψουν εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για την ύπαρξη ραδιενέργειας αλλά και από το φόβο της ανεργίας και της διαβίωσης σε πόλεις «φαντάσματα», ενω το οικονομικό κόστος του ατυχήματος εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πρόσβαση στη ζώνη εκκένωσης 20 χλμ περιμετρικά του σταθμού εξακολουθεί να απαγορεύεται. Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών η ζώνη εκκένωσης θα παραμείνει μία ακατοίκητη–νεκρή –για πολλές δεκαετίες ακόακολουθώντας την τύχη της αντίστοιχης ζώνης στο Τσερνόμπιλ.

Ένα χρόνο μετά παρά τις επίμονες προσπάθειες της διαχειρίστριας εταιρίας και του Ιαπωνικού κρατικού μηχανισμού ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα Νταΐτσι εξακολουθεί να εκλύει ποσότητες ραδιενέργειας στο περιβάλλον, απειλώντας όχι μόνο τις τοπικές κοινότητες αλλά και ένα αδιευκρίνιστα μεγάλο κομμάτιτου πληθυσμού μέσω της εισχώρησης ραδιενεργών σωματιδίων στην τροφική αλυσίδα.

Ρύπανση και επιπτώσεις στην υγεία

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους έκθεσης σε ραδιενέργεια προκύπτει από την κατανάλωση ραδιενεργών σωματιδίων μέσω της τροφικής αλυσίδας.
.
Η έκθεση σε ραδιενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές μεταλλάξεις, συγγενείς ανωμαλίες, καρκίνο, λευχαιμία ,καθώς και δυσλειτουργίες στο αναπαραγωγικό, ανοσοποιητικό, καρδιοαγγειακό, και ενδοκρινικό σύστημα
.
Αν και μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας προκαλούν άμεσες επιπτώσεις ακόμα και θάνατο,

Οι επιπτώσεις από μικρές δόσεις ραδιενέργειας θα γίνουν έκδηλες μετά το πέρας μεγάλου χρονικού διαστήματος πολλές φορές ακόμα και μετά από δεκαετίες.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ωκεανογραφική Εταιρεία Woods Hole, το ατύχημα της Φουκουσίμα αποτελεί τη «μεγαλύτερη κατά λάθος απελευθέρωση ραδιενέργειας σε θάλασσα στην ιστορία».

Τον Απρίλιο του 2011, ένα μήνα μετά το ατύχημα τα επίπεδα καισίου - 137 που μετρήθηκαν στη θάλασσα ήταν 50.000.000 φορές πιο υψηλά από ότι πριν το ατύχημα.

Επιπλέον έρευνα της Greenpeace έδειξε υψηλά επίπεδα ραδιενεργού καισίου σε ψάρια και φύκια.

Η δε οριστική αποσυναρμολόγηση του σταθμού δεν αναμένεται να επιτευχθεί πριν από τα μέσα του αιώνα.
http://www.greenpeace.org/greece/Global/greece/image/2012/reports/nuclear/Fukushima_Year_Brief.pdf
.
.

Edited by - xipolitos on 16/03/2015 01:03:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/03/2015 :  15:29:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι μας έμαθε η Φουκουσίμα: ένα καθαρό και ασφαλές ενεργειακό μέλλον δεν περιλαμβάνει πυρηνικά

11 Μαρτίου 2015, είναι η τέταρτη επέτειος από τη μέρα που ξεκίνησε μία από τις χειρότερες πυρηνικές καταστροφές: η τριπλή τήξη του πυρήνα και οι ρωγμές στο δοχείο πίεσης του αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό Νταίτσι της Φουκουσίμα. Μία πυρηνική κρίση που δυστυχώς ξετυλίγεται ακόμα.

Η εκτεταμένη μόλυνση του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια παραμένει σε μεγάλο βαθμό. Οι προσπάθειες απομόλυνσης συχνά δεν επιτυγχάνουν τους στόχους της κυβέρνησης. Τεράστιες ποσότητες εξαιρετικά ραδιενεργού νερού ρέουν καθημερινά στη θάλασσα από τον χώρο του αντιδραστήρα. Το σημείο όπου βρίσκονται οι πυρήνες του αντιδραστήρα που έχουν υποστεί τήξη στις Μονάδες 1-3 παραμένει άγνωστο – ένα πρόβλημα που απαιτεί καθημερινά μεγάλες ποσότητες νερού για ψύξη ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μίας ακόμα σημαντικής διαρροής ραδιενέργειας.

Παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα και το γεγονός ότι πολλοί από τους περισσότερους από 120.000 εκτοπισμένους πυρηνικούς πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν σε δύσκολες συνθήκες τέσσερα χρόνια μετά, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άμπε της Ιαπωνίας πιέζει για την επανεκκίνηση των παροπλισμένων πυρηνικών σταθμών της χώρας.

Ο Άμπε θεωρεί ότι η πυρηνική ενέργεια είναι απαραίτητη στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, προκειμένου η Ιαπωνία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλιματικές της υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα όμως είναι εξαιρετικά απίθανο η Ιαπωνία να φτάσει τον στόχο της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικά κατά 15-20%. Επιπλέον, η προώθηση της πυρηνικής ενέργειας για την τήρηση των κλιματικών υποχρεώσεων της Ιαπωνίας θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενεών και του πλανήτη.

Γιατί, πόσο «ασφαλής» και «καθαρή» είναι αυτή η πηγή ενέργειας στην πραγματικότητα; Αν πιστέψουμε τους υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας, είναι πολύ ασφαλής. Όπως ισχυρίζονται, ένα καταστροφικό ατύχημα συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 250 χρόνια.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι κάποιος πυρηνικός επιστήμονας για να γνωρίζει ότι τα πυρηνικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στα 70 χρόνια που χρησιμοποιείται η πυρηνική ενέργεια είναι περισσότερα. Το ατύχημα στη Φουκουσίμα με την τήξη πυρήνα σε 3 αντιδραστήρες, το καταστροφικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ και η μερική τήξη πυρήνα στους πυρηνικούς σταθμούς του Three Mile Island και Fermi 1 των ΗΠΑ είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Δυστυχώς, η πυρηνική βιομηχανία αλλά και πολλές ρυθμιστικές αρχές εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η πυρηνική ενέργεια είναι ασφαλής, ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν τις απαιτήσεις ασφαλείας ώστε οι γερασμένοι αντιδραστήρες να ανταποκρίνονται σε αυτές. Το αποτέλεσμα είναι η διαρκώς αυξανόμενη επικινδυνότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας όμως δεν περιορίζεται μόνο στους ίδιους τους πυρηνικούς σταθμούς αλλά επεκτείνεται στο σύνολο του πυρηνικού κύκλου και τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει για το περιβάλλον και τη δημόσια ασφάλεια. Αυτός περιλαμβάνει την εξόρυξη ουρανίου, την επεξεργασία του για τη δημιουργία πυρηνικού καυσίμου (μεταλλουργία, μετατροπή, εμπλουτισμός και παρασκευή – σε κάθε ένα από αυτά τα στάδια επεξεργασίας χρησιμοποιούνται ορυκτά καύσιμα και παράγονται ραδιενεργά απόβλητα), τις διαρροές ραδιενέργειας κατά τη λειτουργία (συνήθεις διαρροές και οφειλόμενες σε ατυχήματα) και το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα των πυρηνικών αποβλήτων. Η πυρηνική τεχνολογία, μετά από 7 δεκαετίες χρήσης, δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων πουθενά στον κόσμο. Κάποιες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ρωσία, επιδεινώνουν το πρόβλημα της διαχείρισης των ραδιενεργών αποβλήτων με την «επανεπεξεργασία» του αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου. Πρόκειται για μία χημική διεργασία διαχωρισμού του πλουτωνίου από εξαιρετικά ραδιενεργά απόβλητα, που όχι μόνο δημιουργεί τεράστιες ποσότητες αέριων και υγρών ραδιενεργών αποβλήτων, αλλά και αυξάνει τον κίνδυνο διάδοσης της πυρηνικής βόμβας.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι πυρηνικοί σταθμοί είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία, και ιδιαίτερα για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς να συμβεί κάποιο μεγάλο ατύχημα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειαζόμαστε αυτή τη βρώμικη, επικίνδυνη και ξεπερασμένη τεχνολογία – ούτε για να έχουμε επαρκή ενέργεια ούτε για να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Πουθενά αλλού δεν είναι αυτό τόσο προφανές όσο στην Ιαπωνία. Ενώ κλείνουν τέσσερα χρόνια από την καταστροφή στη Φουκουσίμα, η χώρα κλείνει την ίδια στιγμή σχεδόν 1,5 χρόνο χωρίς πυρηνική ενέργεια – αλλά και χωρίς μπλακάουτ. Και ενώ διαδοχικά οι κυβερνήσεις της χώρας έχουν αποτύχει να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες πολιτικές για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών και την εξοικονόμηση ενέργειας, οι τοπικές αυτοδιοικήσεις αναλαμβάνουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Η Πόλη της Φουκουσίμα ανακοίνωσε το Δεκέμβριο του 2012 ότι ο πρώτος στόχος για την αναγέννηση της περιοχής είναι «η δημιουργία μίας ασφαλούς και βιώσιμης κοινωνίας χωρίς πυρηνική ενέργεια.» Το 2014 η τοπική αυτοδιοίκηση ακολούθησε με τη δέσμευση σε ένα στόχο για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μέχρι το 2040.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο μόλις ανακοίνωσε μείωση ρεκόρ κατά 23% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, στον τέταρτο χρόνο του προγράμματος εμπορίας ρύπων – κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που λήφθηκαν έπειτα από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.

Αυτά τα σημαντικά βήματα βρίσκονται σε έντονη αντίθεση με τις κινήσεις της κυβέρνησης του Άμπε που εξακολουθεί να υποστηρίζει την πυρηνική ενέργεια, ενώ την ίδια στιγμή ενεργοποιεί μηχανισμούς για την υπονόμευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι υπεύθυνοι για την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα όμως γνωρίζουν ότι η πυρηνική ενέργεια δεν έχει θέση στην Ιαπωνία. Το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέφτει διαρκώς, ενώ το μερίδιό τους στην αγορά αυξάνεται συνεχώς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το λόμπυ της βρώμικης πυρηνικής βιομηχανίας προσπαθεί να σταματήσει αυτές τις εξελίξεις για να συνεχίσει να βγάζει κέρδη βασισμένα στη βρώμικη ενέργεια.

Για τους ανθρώπους της Ιαπωνίας όμως, που στην πλειονότητά τους αντιτίθενται στην επανεκκίνηση των πυρηνικών σταθμών, υπάρχουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ένα μέλλον πραγματικά ασφαλές και καθαρό. Η Greenpeace θα συνεχίσει να βρίσκεται μαζί τους σε κάθε βήμα μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι το καθαρό και ανανεώσιμο μέλλον θα γίνει πραγματικότητα.

Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου με τους ανθρώπους της Ιαπωνίας και ζήτα ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά εδώ >> http://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.client.id=1844&ea.campaign.id=36172

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2015 :  00:29:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η υπεραλίευση μας αφορά!

Εδώ και δεκαετίες διαδραματίζεται ένα άδικο και ξέφρενο κυνήγι μέχρι το τελευταίο ψάρι από έναν υπέρογκο και καταστροφικό στόλο πλοίων - τεράτων​.

Λεηλατούν τους ωκεανούς, πιάνουν 2-3 φορές περισσότερα ψάρια από ό,τι αντέχουν οι θάλασσες, καταστρέφουν το βυθό, κλέβουν την ψαριά από τους μικρούς παράκτιους αλιείς, φαληρίζουν παράκτιες τοπικές κοινωνίες και σύντομα θα στερήσουν από τον καταναλωτή ένα βασικό στοιχείο της διατροφής του, το ψάρι.

Η υπεραλίευση μας επηρεάζει όλους από το μικρό ψαρά και τον ιχθυοπώλη, μέχρι τον καταναλωτή, το δύτη, τον παραθεριστή. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, και μαζί τους ο Έλληνας Υπουργός Αλιείας, έχουν την ευκαιρία να επανορθώσουν​.​

Καλούντα​ι​ να μειώσουν τον αλιευτικό στόλο σε ένα βιώσιμο επίπεδο ξεκινώντας από την απόσυρση των πιο καταστροφικών ​πλοίων-τεράτων, να προωθήσουν την μικρή, βιώσιμη και πιο δίκαιη αλιεία και να να προχωρήσουν στη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων.

Πρώτη στάση στο δρόμο για την προστασία των ​θαλασσών μας, το Συμβούλιο των υπουργών αλιείας στις 15-16 Δεκεμβρίου, όπου οι πολιτικοί καλούντω να μοιράσουν για πρώτη φορά τις ευρωπαικές ψαριές με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.​​ www.greenpeace.org/fishfairly #fishfairly
https://youtu.be/q31Xqh-jUIQ

Edited by - xipolitos on 17/03/2015 00:30:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2015 :  15:24:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην ψαρώνεις! Πάρε θέση και υπόγραψε το «Μανιφέστο της Προστασίας των Θαλασσών»!

Το πρόβλημα: Καταστροφική μηχανότρατα και υπεραλίευση

Το ελληνικό ψάρι έγινε είδος πολυτελείας και κινδυνεύει να χαθεί από τις θάλασσες και τη διατροφή μας. Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, οι μηχανότρατες οργώνουν τις θάλασσές μας καταστρέφοντας ευαίσθητα οικοσυστήματα. Συχνά ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από την ακτή, σπαταλούν τη θαλάσσια ζωή πετώντας πίσω στη θάλασσα τη μισή ψαριά τους και διοχετεύουν παράνομα ψάρια σε μικρό μέγεθος (γόνο) στην αγορά.

Αυτές οι καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές απειλούν το παρόν και το μέλλον των ελληνικών ψαριών και χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι βασίζουν το επάγγελμα και την επιβίωσή τους στο ψάρι (όπως οι παράκτιοι αλιείς, οι ιχθυοπώλες, ακόμα και οι ιδιοκτήτες ταβερνών, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις μηχανότρατες). Επιπλέον, επηρεάζουν αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό που συνδέεται άμεσα με τις θάλασσές μας...

Quiz για ψαροφαγάδες

Δες τι ψάρια πιάνεις κάνοντας αυτό το online quiz. Ανακάλυψε πόσο καλά ξέρεις τα ψάρια που τριγυρνούν στις θάλασσές μας...
Βρες ποιο είναι το ψάρι που αλλάζει χρώμα, τη "σαρδελομάνα", αλλά και το ψάρι-συγκάτοικο! Λύσε το quiz..!

Πάρε θέση και υπόγραψε το «Μανιφέστο της Προστασίας των Θαλασσών»!

Θέλω το ελληνικό ψάρι να παραμείνει μέρος της διατροφής μου και επιθυμώ να έχω πρόσβαση σε ψάρι αλιευμένο με βιώσιμο τρόπο από τους παράκτιους ψαράδες.
Συμμετέχω στην εκστρατεία της Greenpeace ενάντια στις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές και υπέρ της προστασίας της θαλάσσιας ζωής, και υποστηρίζω την ανακήρυξη θαλάσσιων καταφυγίων στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τις Βόρειες Κυκλάδες και τον Κορινθιακό κόλπο.
http://www.greenpeace.org/greece/fishguide/

Υ.Γ. Μοιράσου αυτή τη σελίδα με όλους τους φίλους σου!
Κατέβασε το αναλυτικό «Εγχειρίδιο του Καλού Ψαροφαγά».
Υποστήριξέ μας με μια δωρεά σου.


Edited by - xipolitos on 17/03/2015 15:46:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2015 :  15:57:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
9 στα 13 στο κουϊζ.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  01:34:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων

Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθεμάτων είναι ανησυχητική, κυρίως εξαιτίας της υπεραλίευσης από υπέρογκα και καταστροφικά σκάφη. Μάλιστα, το 90% των αλιευτικών αποθεμάτων παγκοσμίως βρίσκεται είτε υπό πλήρη εκμετάλλευση είτε υπό υπερεκμετάλλευση.

Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατο εμείς, ως καταναλωτές, να φάμε ψάρι που έχει αλιευτεί βιώσιμα. Η μόνη πραγματική λύση είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που ψαρεύουμε. Με λίγα λόγια, οι παράκτιοι ψαράδες χαμηλής έντασης πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στο ψάρεμα, καθώς χρησιμοποιούν μεθόδους με ελάχιστες επιπτώσεις στους ωκεανούς μας και τους ιχθυοπληθυσμούς, όπως πετονιά, παγίδες ή παράκτια δίχτυα.

Οι αλιείς χαμηλής έντασης πρέπει να έχουν προτεραιότητα πρόσβασης στα αλιευτικά πεδία, αφού αυτοί μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουμε ψάρια στα πιάτα μας τώρα, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Με τις συνταγές αυτού του βιβλίου σε προσκαλούμε να καθίσεις στο τραπέζι τους και να απολαύσεις συνταγές θαλασσινών, από αυτούς που ξέρουν καλύτερα!

Μπορείς να υποστηρίξεις αυτούς τους ψαράδες στον αγώνα τους για δίκαιη αλιεία στο www.greenpeace.org/fishfairly

Γνώρισε καλύτερα τα ψάρια που αγοράζεις:

1. Ρώτα πώς και πού ψαρεύτηκε και απόφυγε τα είδη που έχουν αλιευθεί με καταστροφικές πρακτικές (π.χ. η κουτσομούρα αλιεύεται κυρίως από μηχανότρατες, ενώ η σαρδέλα και ο γαύρος από γρι γρι).

2. Απόφυγε το γόνο. Αν βρεις γόνο στην αγορά, ενημέρωσέ μας για τον τόπο και την ημερομηνία πώλησης, καθώς και για το είδος του ψαριού.

3. Αγόρασε ψάρια στην εποχή τους, δηλαδή όχι την περίοδο αναπαραγωγής. Αν δεν γνωρίζεις ποια είναι αυτή, ρώτα τον ιχθυοπώλη.

4. Ζήτα από τον ιχθυοπώλη σου να φέρνει ψάρι που έχει αλιευθεί με βιώσιμο τρόπο, από μικρούς παράκτιους ψαράδες. Σκέψου ότι έτσι ενισχύεις την τοπική οικονομία σε διάφορες παράκτιες περιοχές της χώρας.

5. Αγόρασε απευθείας ψάρι από τους παράκτιους ψαράδες στα καΐκια τους (θα τους βρεις σε πολλά λιμάνια της χώρας, ακόμα και κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα). Θα γνωρίσεις νέα είδη ψαριών και αν δεν ξέρεις πώς να τα μαγειρέψεις, μη διστάσεις να ρωτήσεις τους ίδιους τους ψαράδες.

6. Απόφυγε τα είδη υδατοκαλλιέργειας. Οι υδατοκαλλιέργειες δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της υπεραλίευσης, ενώ με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα επιβαρύνουν περισσότερο τις θάλασσές μας.

"Τα αγαπημένα των ψαράδων" οι καλύτερες συνταγές θαλασσινών απο ψαράδες χαμηλής έντασης σε ολο τον κόσμο.
Κατέβασε το βιβλίο εδώ!
http://greenpeacegreece.org/EngNet/oceans/monsterboats/files/GR_CookBookfinal-web.pdf
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  10:04:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως, επιτρέψτε μου, να θεωρώ ψάρι=κρέας και ψαράς=κυνηγός, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς χορτοφάγοι. Ο θάνατος του ψαριού ουσιαστικά από ασφυξία μετά από αρκετή βασανιστική ώρα που σπαρταράει, οι ζωντανοί αστακοί στο βραστό νερό θα μπορούσαν να μου είναι πιο απεχθείς από μια σφαγή όταν η θανάτωση γίνεται άμεσα.

Ξέρετε ότι τρώω και κρέας και ψάρι, αλλά αν κάποτε έκανα στροφή θα ήταν να τρώω μόνο καρπούς που έπεσαν από το δένδρο στη γη. Διότι το ο,τιδήποτε άλλο έχει ανθρώπινη παρέμβαση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  10:27:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

οι ζωντανοί αστακοί στο βραστό νερό θα μπορούσαν να μου είναι πιο απεχθείς από μια σφαγή όταν η θανάτωση γίνεται άμεσα.



Μου θυμισες μια φορα που ειχα μια ζωντανη κωλοχτυπα σε μια σακουλα για μια μερα μεσα στο ψυγειο μου και καθε φορα που το ανοιγα αμεριμνη, αυτη χτυπιοτανε μεσα στη σακουλα κι εγω παθαινα ανακοπη!!!

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  11:55:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Πάντως, επιτρέψτε μου, να θεωρώ ψάρι=κρέας και ψαράς=κυνηγός, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς χορτοφάγοι. Ο θάνατος του ψαριού ουσιαστικά από ασφυξία μετά από αρκετή βασανιστική ώρα που σπαρταράει, οι ζωντανοί αστακοί στο βραστό νερό θα μπορούσαν να μου είναι πιο απεχθείς από μια σφαγή όταν η θανάτωση γίνεται άμεσα.

Ξέρετε ότι τρώω και κρέας και ψάρι, αλλά αν κάποτε έκανα στροφή θα ήταν να τρώω μόνο καρπούς που έπεσαν από το δένδρο στη γη. Διότι το ο,τιδήποτε άλλο έχει ανθρώπινη παρέμβαση.



Πολύ σωστά το έθεσες Ρίγκο.

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  11:57:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Elda

quote:
Originally posted by Rigelian

οι ζωντανοί αστακοί στο βραστό νερό θα μπορούσαν να μου είναι πιο απεχθείς από μια σφαγή όταν η θανάτωση γίνεται άμεσα.



Μου θυμισες μια φορα που ειχα μια ζωντανη κωλοχτυπα σε μια σακουλα για μια μερα μεσα στο ψυγειο μου και καθε φορα που το ανοιγα αμεριμνη, αυτη χτυπιοτανε μεσα στη σακουλα κι εγω παθαινα ανακοπη!!!

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις







Τί είναι αυτή?

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skiritis
Advanced Forum-Runner

401 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  12:11:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ANASTASIOS

quote:
Originally posted by Elda

quote:
Originally posted by Rigelian

οι ζωντανοί αστακοί στο βραστό νερό θα μπορούσαν να μου είναι πιο απεχθείς από μια σφαγή όταν η θανάτωση γίνεται άμεσα.



Μου θυμισες μια φορα που ειχα μια ζωντανη κωλοχτυπα σε μια σακουλα για μια μερα μεσα στο ψυγειο μου και καθε φορα που το ανοιγα αμεριμνη, αυτη χτυπιοτανε μεσα στη σακουλα κι εγω παθαινα ανακοπη!!!

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις







Τί είναι αυτή?

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.




Αστακοκαραβίδα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  14:16:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Πάντως, επιτρέψτε μου, να θεωρώ ψάρι=κρέας και ψαράς=κυνηγός, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς χορτοφάγοι. Ο θάνατος του ψαριού ουσιαστικά από ασφυξία μετά από αρκετή βασανιστική ώρα που σπαρταράει, οι ζωντανοί αστακοί στο βραστό νερό θα μπορούσαν να μου είναι πιο απεχθείς από μια σφαγή όταν η θανάτωση γίνεται άμεσα.

Ξέρετε ότι τρώω και κρέας και ψάρι, αλλά αν κάποτε έκανα στροφή θα ήταν να τρώω μόνο καρπούς που έπεσαν από το δένδρο στη γη. Διότι το ο,τιδήποτε άλλο έχει ανθρώπινη παρέμβαση.

Εδω υπάρχει αντίφαση αν όντως πιστεύεις οσα λες θα έπρεπε να απέχεις και απο το κρέας και απο το ψάρι. Εφ΄οσον δεν το κάνεις παραδέχεσαι και στηρίζεις την υπάρχουσα κατάσταση΄Αρα προς τι ο προβληματισμός σου;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/03/2015 :  14:38:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

quote:
Originally posted by Rigelian

Πάντως, επιτρέψτε μου, να θεωρώ ψάρι=κρέας και ψαράς=κυνηγός, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς χορτοφάγοι. Ο θάνατος του ψαριού ουσιαστικά από ασφυξία μετά από αρκετή βασανιστική ώρα που σπαρταράει, οι ζωντανοί αστακοί στο βραστό νερό θα μπορούσαν να μου είναι πιο απεχθείς από μια σφαγή όταν η θανάτωση γίνεται άμεσα.

Ξέρετε ότι τρώω και κρέας και ψάρι, αλλά αν κάποτε έκανα στροφή θα ήταν να τρώω μόνο καρπούς που έπεσαν από το δένδρο στη γη. Διότι το ο,τιδήποτε άλλο έχει ανθρώπινη παρέμβαση.

Εδω υπάρχει αντίφαση αν όντως πιστεύεις οσα λες θα έπρεπε να απέχεις και απο το κρέας και απο το ψάρι. Εφ΄οσον δεν το κάνεις παραδέχεσαι και στηρίζεις την υπάρχουσα κατάσταση΄Αρα προς τι ο προβληματισμός σου;



Έγραψα: θα μπορούσαν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 8 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000