Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Η δίκη της Χρυσής Αυγής
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 8

MANOLIS
Great Master of Literature



1704 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  12:40:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αντιλαμβάνεστε βεβαίως ότι κυνηγάμε την ουρά μας,αντιλαμβάνεστε βεβαίως ότι ευκολότερα περνάει η καμιλα από τη τρύπα της βελόνας παρά να καταλάβει ο Μπαλατσουκας Οτι ο Θατσερισμός ειναι καταστροφή λαών και κοινωνιών.
Οι πλούσιοι πλουσιότεροι οι φτωχοί φτωχότεροι ειναι το δόγμα,αν χθες σας πέταγαν ως τρίχα από το ζυμάρι,δεν σκεφτόταν κανένας τραπεζίτης πόσο καλο παιδί και νεοφιλελεύθερος υπηρξες πριν τον επαγγελματικό θάνατο σου, ο μόνος δρόμος ειναι η δημοκρατική αντιπαράθεση μέσα από τα συνδικάτα,να υπάρχει εργατικό κίνημα,είτε ειναι first class είτε economy Κυριακή Κωστακη.
Τώρα ξέρεις εσύ το δρόμο να το γυρίσεις στοΚαλαματιανο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  13:34:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

...Ψυχρός, θερμός πόλεμος, whatever. Σου λέω ότι οι Σοβιετικοί πολίτες ήταν φυλακισμένοι στο ίδιο τους το κράτος διότι δεν μπορούσαν να πάνε στο εξωτερικό. Το βρίσκεις σωστό; Το θεωρείς ελεύθερο;
Μην το συνδέσεις με άλλα πράγματα please, απλή ερώτηση, απλή απάντηση θα ήθελα.


Απλές ερωτήσεις υπάρχουν.
Απλές απαντήσεις σε όλα, όχι.

Σου έχω απαντήσει πολλάκις
άλλο αν εσύ δεν συμφωνείς
κι επιμένεις να λες το άσπρο - μαύρο.

Ο Μανώλης ορθά απάντησε
(και άλλοι στο παρελθόν)
ότι κυνηγάμε την ουρά μας μαζί σου.

"Κι επειδή το όνειρο για μερικούς
- πολύ λίγους -
πραγματοποιείται,
όλοι οι χάχες πιστεύουν
πως θα βγει αληθινό και για αυτούς.
Δεν έχει σημασία που οι περισσότεροι
πεθαίνουν φτωχοί.
Σημασία έχει που ο καπιταλισμός
τους επιτρέπει να ονειρεύονται
το δικό τους πλούτο" (Ραφαηλίδης)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  13:44:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αποψη η δικη μου ειναι οτι κακως δεν τους αφησαν οποιους ηθελαν να φυγουν, γιατι τελικα θα ειχαν παρει αλλη τροπη τα πραγματα.
Δηλαδη αυτο λειτουργησε ως μπουμερανγκ στους Σοβιετικους, αφου οταν αρχιζε παλι η κριση στον Καπιταλισμο και αυτοι θα ειχαν αποφυγει την αντεπανασταση και την ανατροπη του Σοσιαλισμου, αυτοι που εφυγαν, θα παρακαλαγανε να γυρισουν πισω μολις βιωνανε αυτα που βιωνουμε εμεις σημερα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  13:54:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και αυτα τα λαθη, οπως και αλλα που εγιναν και δεν υπηρχε λογος να γινουν, αφου ο κεντρικος οικονομικος σχεδιασμος της ΕΣΣΔ ηταν κατα πολυ ανωτερος απο τον αντιστοιχο Καπιταλιστικο και ειδικα σημερα με την αλματωδη εξελιξη της τεχνολογιας.

Μονοι τους εβγαλαν τα ματακια τους οι Σοβιετικοι, αφου κανενας δεν γκρινιαζε για τα ουσιωδη αφου τα θεωρουσε δεδομενα και τα ειχε, απλα δεν ειχε τα λιγοτερο ουσιωδη που εδωσε στην ακμη του ο Καπιταλισμος.

Αλλα ο κοσμος θυμαται τα αρνητικα και τα λαθη αυτα και επειδη τρεφει ακομα την αυταπατη οτι ο Καπιταλισμος μπορει καποια στιγμη να του τα ξαναδωσει, δεν εχει επιλεξει ακομα την λυση του Σοσιαλισμου.

Ακομα βεβαια, αφου οσο δεν ξεπερναει ο Καπιταλισμος τις αλεπαλληλες κρισεις του καποια στιγμη θα αρχιζει και ο κοσμος να σκεφτεται διαφορετικα.

Κι ενα βιντεο απο διαλεξη του Ρωσου αστου οικονομολογου Nikolai Starikov που εξηγει την ανωτεροτητα αυτη οσον αφορα το οικονομικο σκελος.

https://www.youtube.com/watch?v=w3RBc-hcVXA

Edited by - Savvas on 19/09/2015 14:05:20
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  15:06:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1. Η Θάτσερ έσωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, λογικό κάποιοι να τη μισούσαν.

2. Μην μπλέκουμε με τσιτάτα. Απλές απαντήσεις υπάρχουν, αλλά δεν συμφέρουν. Δεν μπορεί η απλή ερώτηση "Σου λέω ότι οι Σοβιετικοί πολίτες ήταν φυλακισμένοι στο ίδιο τους το κράτος διότι δεν μπορούσαν να πάνε στο εξωτερικό. Το βρίσκεις σωστό; Το θεωρείς ελεύθερο;" να μην έχει μια απλή, σύντομη απάντηση.

3. Δεν είναι δυνατόν να αντιδικούμε εν έτει 2015 αν στην ΕΣΣΔ περνούσαν καλά οι άνθρωποι. Η ιστορία και η πραγματικότητα το έδειξε, ο κομμουνισμός κατέρρευσε, διότι είναι λανθασμένος ιδεολογικά, μη μιλήσω για την εφαρμογή του. Ο σοσιαλισμός είναι το πρόβλημα, οδηγεί σε βαρβαρότητα, φτώχια και πείνα. Ο καπιταλισμός ζει, βασιλεύει και, παρά τα όνειρά σας, δεν καταρρέει. Ούτε πρόκειται. Αν δεν το βλέπετε, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

4. Ο Ραφαηλίδης με δυο λόγια λέει να μην ονειρεύεσαι, να μην ψάχνεις για το καλύτερο, να μείνεις πρόβατο, υποταγμένος σε αυτούς που ξέρουν το καλό σου πριν από σένα, για σένα. Ανελευθερία, σκλαβιά, δηλαδή ό,τι προσπαθούν αιώνες να μας πούν η θρησκεία και κάθε λογής αριστερά.

5. Ο μόνος δρόμος, ειδικά στην Ελλάδα, είναι η πλήρης κατάργηση του συνδικαλισμού παντού (σε δημόσιο κυρίως αλλά και σε ιδιωτικό τομέα) και η οργάνωσή του από την αρχή σε νέα, υγιή κατά το δυνατόν και σύμφωνα με το best practice στην Ευρώπη, βάση.

6. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά. Τάδε έφη ο μεγαλύτερος ιμπεριαλιστής της ελληνικής ιστορίας μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, ο τρισμέγιστος Ρήγας Φεραίος. Κρίμα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει τα όνειρά του....

ΥΓ: http://www.theguardian.com/world/2015/sep/18/eurozone-greek-prime-minister-maarten-verway-greece-bailout

Maarten Verwey’s 20-strong staff will essentially write the legislation for almost all areas of government policy, from corporate income tax and labour market policy to the health and welfare system

Αν αληθεύει, χαίρομαι πάρα πολύ!
Θα χαρώ ακόμα περισσότερο αν όλα περάσουν με ΠΔ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  15:10:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(επίσης είμαστε πολύ εκτός θέματος. Αλήθεια, πού είναι ο Xipolitos? )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  18:24:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγω που δεν εχω συμπαθεια στον Σοβιετικο κομμουνισμο να κανω μια ερωτηση? Ποια η διαφορα αυτου που λεει ο Ραφαηλιδης,να μην ονειρευεσαι,να μην ψαχνεις για το καλυτερο,υποταγμενος σε αυτους που ξερουν το καλο σου πριν απο σενα,για σενα κ.λ.π κ.λ.π.με τον τροπο που μας λες οτι πρεπει να εφαρμοστει η νεοφιλελευθερη βαρβαροτητα απο τον καθε φον φουφοτο,τεχνοκρατη πρωην υπαλληλο γκολντμαν σακς, με ΠΝΠ Κ ΠΔ,ανεξαρτητα απο το τι ψηφισε ενας λαος?Ειναι αυτο Δημοκρατια? η εστω αστικη κοινοβουλευτικη Δημοκρατια?
Εχει καποιες διαφορες παντως με την ΕΣΣΔ ,εκει τα παρασιτα δεν μπορουσαν να γινουν παμπλουτοι κ οι εργαζομενοι δεν πεθαιναν απο την πεινα.Εδω το καθε παρασιτο με το πατημα ενος κουμπιου απο τη βιλα του,τζογαρει π.χ συμβολαια μελλοντικης σοδειας κ κερδιζει δις, καταδικαζοντας στην πεινα εκκ. ανθρωπους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  18:27:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια παρατήρηση.

Επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι είναι και ο πιο καλός στην ιστορία ο μπαλατσούκας και ίσως δεν το γνωρίζει... επί Τίτο μια χαρά μπορούσαν να ταξιδεύουν οι Γιουγκοσλάβοι και κανείς δεν έφευγε.. (παραπάνω τουλάχιστον από όσο μεταναστεύαμε όλοι κάποια εποχή). Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος άλλωστε του μεγάλου μίσους (που εκφράστηκε σε πάρα πολλά επίπεδα ...οικονομικά εώς και πολεμικά στα τελευταία) που έτρεφε η "Δύση" (και όχι μόνο φυσικά! Οι σοβιετικοί τους μισούσαν ίσως και περισσότερο) προς την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία...

Θα άξιζε να μελετήσει κάποιος ανοιχτόμυαλος την κομμουνιστική "προσέγγιση" εκεί επί Τίτο ... είναι δεν είναι "κομμουνιστής" (εγώ π.χ δεν δηλώνω).

Αυτό για να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν υπήρχε μόνο η σοβιετική ένωση και να βλέπουμε σφαιρικά κάθε θέμα και όχι να το παίζουμε εκ των υστέρων προφήτες αγγίζοντας μόνο ότι μας βολεύει...

Edited by - sam on 19/09/2015 18:32:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  18:43:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο xipolitos μαλλον ειναι σε καμια ραχουλα κ σκεφτεται τι θα ψηφισει αυριο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  19:44:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Andrem, είναι η απόλυτη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μνημόνιο με 222 ψήφους είναι ισχυρότατη λαϊκή (αντιπροσωπευτική) εντολή για την εφαρμογή του. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν για να είμαστε όλοι καλύτερα, να μαζευτούμε λίγο ως κράτος, να έχουμε οικονομική ανάπτυξη και να βγούμε σιγά σιγά στις αγορές. Αυτό είναι το ζητούμενο. Τα υπόλοιπα ακολουθούν.

Στην ΕΣΣΔ τα παράσιτα μπορούσαν να γίνουν παμπλουτοι, όπως και γίνονταν, και ο λαός πεινούσε περισσότερο από τους λίγους αστέγους στην Ελλάδα του σήμερα. Όχι του 2001, του 2015. Μάλλον ξεχνάτε τις ελλείψεις και τις ουρές στους φούρνους... Βλέπετε δεν υπήρχε internet τότε και οργίαζε η προπαγάνδα.

Θα μου πεις και σήμερα που υπάρχει...;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS
Great Master of Literature



1704 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  19:47:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχω το χαλκινο μεταλλιο στο forum του running news,απο τοτε που ηξεραν τον Γρηγορη το Σκουλαρικη(speedy)καμμια 30ανταρια που τρεχαμε στο Καβουρι.
Καποια στιγμη ολοι εμεις που στηριξαμε ετουτο το πονημα,-οταν το δρομικο κινημα ηταν περισσοτερο υγιες-και που γνωριζομασταν -ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑς ΟΝΟΜΑΤΑ-σταματησαμε να γραφουμε, ομως παντοτε παρακολουθουσαμε την πορεια αυτου του χωρου.
Τωρα με το φιλο μου τον rigelian-που ειναι θαυμασιος,-θα ηταν δε αριστος,αν δεν ηταν δεξιοχαμενος-,με ξαναβαλε να γραψω,ε τωρα ομως επειδη μου χαλαει η διαθεση να βλεπω οτι αυτο που ο καπιταλισμος προσεφερει ειναι καταστροφη και δεν ειναι ορατη απο νοημονες,σκεφτομαι να βλεπω παλι χωρις να μιλω,καλη συνεχει σε ολλους και καλο αγωνα-κλασικη-για οσους/ες τρεξουν
Θα τα λεμε στην Πλακα για οσους γνωριζουν................που στο !@##$ ειναι η Εβιτα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Evita
Elite Forum-Runner

Botswana


1076 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  20:10:34  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Evita Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εδω ειμαι Κρητικο Ατι μου

Πιο ευκολο ειναι να μαθεις εναν ελεφαντα μπαλετο παρα να αλλαξεις γνωμη στον Μπαλατσουκα

Ο Καπιταλισμος ειναι και γαμω τα συστηματα αρκει να εχεις λεφτα, εαν δεν εχεις μαυρο φιδι που σ' εφαγε ...
Οτι προνομια εδωσε (κοινωνικο κρατος) στο ποπολο τα εδωσε απο το Φοβο (Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά) του κομμουνισμου.
Και φαινεται περιτρανα το ποσο αδιστακτοι και αχοσρταγοι ειναι οι καπιταλιστες τωρα που δεν εχουν αντιπαλο θελουν να μας γυρισουν σε καθεστως δουλοπαροικων.



Γυναίκα δίχως άντρα
ψάρι χωρίς ποδήλατο


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  20:20:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαίρομαι που έχω καταφέρει το μισό φόρουμ ασχολείται μαζί μου, άλλωστε φαίνεται ότι μιλάμε για ανθρώπους ανοιχτόμυαλους που, πλέον, παραδέχονται ξεκάθαρα ότι προσπαθούν να μου αλλάξουν γνώμη. (εγώ πάλι εκφέρω τις απόψεις μου, υποκειμενικές προφανώς, χωρίς να προσπαθώ να πείσω... Δεν με ενδιαφέρει, άλλωστε.)

Μου δίνετε δύναμη να προσπαθήσω και για το άλλο μισό!

(στον κομμουνισμό αν δεν έχεις λεφτά τι σ' έφαγε; το κόκκινο φίδι; )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Evita
Elite Forum-Runner

Botswana


1076 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  20:33:53  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Evita Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Στο κομμουνισμο αγαπητε δεν εχει κανεις αρα ειναι σαν να εχουν ολοι

Ο κομμουνισμος δεν στηριζεται στα χρηματα αλλα στον ανθρωπο

Γυναίκα δίχως άντρα
ψάρι χωρίς ποδήλατο


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2015 :  21:51:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχην ουτε εγω προσπαθω να αλλαξω γνωμη σε κανεναν,δεν το θεωρω σωστο αλλωστε, γιατι ουτε εμενα μου αρεσει να προσπαθει καποιος να μου αλλαξει γνωμη,πιστευω οτι εαν ολοι οι ανθρωποι ειχαμε τις ιδιες αποψεις, μαλλον θα ειμασταν ακομα στα σπηλαια(οπως οι συντηρητικοι εκεινων των εποχων θα ηθελαν).

Οσο για την απολυτη κοινοβουλευτικη δημοκρατια των 222 ψηφων,ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,το μνημονιο που ψηφισαν ηταν γραμμενο απο νεοφιλευφθερους τεχνοκρατες του Βερολινου κ των Βρυξελων αποτελεσμα απιστευτων εκβιασμων της προηγουμενης κυβερνητικης πλειοψηφιας,την οποια δεν αφησαν να εφαρμοσει το παραμικρο απο αυτα που ειχε στο προγραμμα της(οι κακιστοι χειρισμοι της στη διαπραγματευση ειναι αλλη ιστορια).

Συμφωνω οτι υπηρχαν πολλα ασχημα(και υπαρχουν ακομα)τα οποια τα κουβαλαμε απο το 1831 κ πριν κ πρεπει να διορθωθουν,αλλα με τα μνημονια κ την εμμονη στη λιτοτητα παμε στην αντιθετη κατευθυνση κ οχι στην αναπτυξη ,την οποια εαν πραγματικα ηθελαν οι Γερμανοι κ οι αλλοι 'εταιροι' θα την ειχαμε δει ηδη κ φυσικα δεν προκειται για λαθος οπως λεει ο Στρος Καν κ η εκθεση του ΔΝΤ, αλλα για κατι σχεδιασμενο,τα εχουμε ξαναδει αλλου,υψηλη ανεργια για χαμηλους μισθους,κ.λ.π κ.λ.π.ακομα κ εαν ερθει καποια στιγμη αναπτυξη δεν προκειται να περασει σε αυτους που παραγουν τον οποιο πλουτο παραγεται,δλδ στους εργαζομενους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 8 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000