Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Δημήτρης Θεοδωρακάκος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 9

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2015 :  08:58:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
2ος χτες ο Θεοδωρακακος στο 2ο εταπ. Ακολουθει το debriefing του αθλητη:

4trails 2nd stage
Bad Reichenhall > Ruhpolding
34,00 km • 2000m
Σήμερα θα είμαι λίγο πιο σύντομος, μιας και ήταν πιο ξεκάθαρη κούρσα αναφορικά με τις ανακατατάξεις κατά την διάρκειά της.
Ο καιρός ήταν ιδανικός για τρέξιμο με θερμοκρασία 16c και συννεφιά καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Ανέλπιστα, εξελίχθηκε, ελαφρώς καλύτερα από το αναμενόμενο και μπόρεσα να είμαι λίγο πιο ανταγωνιστικός συγκριτικά με την προηγούμενη. Σε κανένα σημείο δεν αισθάνθηκα καλά, όμως τουλάχιστον δεν πάλευα απλά για να τερματίσω…
Μέχρι το 5ο χλμ +260μ, η διαδρομή δεν ανηφόριζε έντονα και έτσι πήγα μαζί με τον @Cabalerro Miguel. Απο εκεί και μετά άρχισε να απομακρύνεται σιγά σιγά μέχρι και το τέλος του αγώνα… Στο τέλος της πρώτης μεγάλης ανάβασης +1000μ η διαφορά μας ήταν περίπου 2’ και ακριβώς πίσω μου, περίπου 50’’ , ήταν ο Σκοτσέζος αθλητής(4ος) και ο Ιταλός ο οποίος ήταν μπροστά μου στο χτεσινό ετάπ.
Στην παρατεταμένη κατηφόρα που ακολούθησε, -1000μ περίπου , η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα τεχνική αλλά λόγω του ότι ήταν βρεγμένα, υπήρχαν πολλά επικίνδυνα σημεία που έχρηζαν προσοχής, ξεκίνησα να πέρνω μεγαλύτερη διαφορά και παράλληλα να πλησιάζω τον πρώτο. Στο πάτο αυτής και περίπου στο 14 χλμ είχα μόλις 45’’ απο τον πρωτοπόρο αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι έλεγχε τις δυνάμεις του και θα μπορούσε να μεγαλώσει την διαφορά , όπως και έκανε.Άλλωστε την προηγούμενη χρονία που κέρδισα τον αγώνα και ήμουν σε κάθε ετάπ μπροστά, έκανα ακριβώς αυτό, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες οποιουδήποτε ρίσκου!
Ο Ιταλός είχε μείνει πίσω περίπου 75''.
Απο εκείνο το σημείο και μέχρι τον τερματισμό δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να περιγράψω, παρά μόνο ότι η τελική κατάταξη έμεινε ώς είχε απλά μεγαλώνοντας οι διαφορές αντίστοιχα. Τελικά τερμάτισα λίγο πάνω απο 4’ απο τον πρώτο και ο τρίτος άλλο τόσο απο εμένα.
Αύριο μας περιμένει ένα ακόμα απαιτητικό ετάπ, όπου δεν γνωρίζω πως θα αντιδράσει το σώμα μου και έτσι είμαι πολύ επιφυλακτικός…Όμως όπως είπα και εχθές, ξημερώνει καινούργια ημέρα με νέους στόχους και πολύ όρεξη!Συγχαρητήρια σε όλους και βέβαια στους φίλους Έλληνες που όπως φαίνεται απολαμβάνουν τον αγώνα όλοι μαζί!
Αύριο 3ο ετάπ:
Weißbach > Lofer
37,5 km • 2068m (+) • 2057m (-)
Καλή δύναμη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2015 :  14:22:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ANASTASIOS

quote:
Originally posted by geopa

Δημοσιεύθηκε - 08/07/2015 : 15:32:08 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτου Email Απάντηση σε αποστρόφους

Ξανθέ είσαι χορηγός του;;;;;

(μεταξύ πλάκας και...σοβαρού τι βγήκε στον Όλυμπο;;)

----------------------

xaxaxaxaxa.

3ος βγήκε με επίδοση αν δεν κάνω λάθος 4.50




Ετσι ακριβώς...

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.



Αποτυχία ο Όλυμπος φέτος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2015 :  15:57:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δημοσιεύθηκε - 10/07/2015 : 14:22:39 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτου Email Απάντηση σε αποστρόφους


quote:
Originally posted by ANASTASIOS


quote:
Originally posted by geopa

Δημοσιεύθηκε - 08/07/2015 : 15:32:08 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτου Email Απάντηση σε αποστρόφους

Ξανθέ είσαι χορηγός του;;;;;

(μεταξύ πλάκας και...σοβαρού τι βγήκε στον Όλυμπο;;)

----------------------

xaxaxaxaxa.

3ος βγήκε με επίδοση αν δεν κάνω λάθος 4.50




Ετσι ακριβώς...

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.



Αποτυχία ο Όλυμπος φέτος
---------------------------------
Για τουρισμό μου φαίνεται ανέβηκε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/07/2015 :  13:19:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
2ος και χτες ο Θεοδωρακακος στο 3ο εταπ και 2ος στην γενικη βαθμολογια. Η απ'ενημερωση του αθλητη:

4trails ‘15
3rd stage Weißbach > Lofer
37,5 km • 2143Hm (+) • 2133 Hm (-)
Παρελθόν αποτελεί και το 3ο ετάπ του αγώνα. Σχετικά με την κατάστασή μου, παραμένει μέτρια προς κακή και μακριά από τα συνηθισμένα…
Σήμερα ξεκινούσαμε διασχίζοντας ένα πανέμορφο φαράγγι, κατηφορίζοντας ελαφρώς -100 συνολικά σε 5 περίπου χλμ, μέσα σε στενό βραχώδες και βρεγμένο μονοπάτι. Το γεγονός αυτό δεν άφησε κανέναν να αναπτύξει ταχύτητα και έτσι ήμασταν 4 αθλητές μαζί, εγώ που οδηγούσα, ο προπορευόμενος Ισπανός, ο 3ος πλέον Ιταλός και ο 4ος σταθερά Σκωτσέζος.
Στο τέλος του φαραγγιού ακολουθούσε μια πολύ μεγάλης κλίσης ανηφόρα +950μ συνολικής απόστασης 3 χλμ, σε στενό μονοπάτι εναλάσσοντας γρασίδι, χώμα και βράχια! Όπως αναμενόταν και πάλι δεν ήμουν σε θέση να πιέζω , οπότε επέλεξα να κρατήσω ένα σταθερό και ‘’ελεγχόμενο’’, όσο το δυνατόν, ρυθμό. Και 3 με πέρασαν σε αυτό το κομμάτι, φτιάχνοντας μια διαφορά, μικρότερη απο αυτό που πίστευα, 1’ μέχρι την κορυφή αυτής. Ο Σκωτσέζος ήταν στην μισή απόσταση απο τους άλλους 2 και είχα επαφή συνεχώς μαζί του.
Προφανώς όλοι τους πίεζαν αρκετά, διότι στην κατηφόρα που ακολούθησε -850μ σε 5 χλμ, αρχικά σε ιδιαίτερα τεχνικά μονοπάτια και έπειτα σε δασικούς χωματόδρομους, εύκολα κάλυψα την διαφορά και πέρασα στην 2η θέση μόλις 35’’ απο τον πρώτο, οποίος όμως όπως έγραψα και εχθές ελέγχει την κατάσταση απ’ ότι φαίνεται, μην θέλοντας να ρισκάρει εν’ όψη του τελευταίου μεγάλου ετάπ…Άλλωστε είναι επικίνδυνο να πιέζεις μια μεγάλης διάρκειας κατηφόρα πριν την μέση του αγώνα, διότι μπορεί να ‘’χρεώσει’’ (το πιθανότερο) πολύ τα πόδια με κόστος…
Συνεχίσαμε για 5-6 χλμ με ήπιες εναλλαγές στην κλίση μεταξύ μονοπατιών, ασφάλτου και δασικών δρόμων. Ο Ισπανός λίγο λίγο μεγάλωνε την διαφορά παρότι εγώ δεν ελάττωσα τον ρυθμό μου, αντιθέτως προσπαθούσα πάρα πολύ, διότι και ο Ιταλός απο πίσω ήταν αποφασισμένος, δυνατός και κυνηγούσε με ότι δυνάμεις διέθετε. Αντίστοιχα ο συμπαθέστατος και δυνατός Σκωτσέζος έχανε συνεχώς έδαφος, το οποίο συνεχίστηκε αναλογικά μέχρι το τέλος, όπου τερμάτισε 4ος αρκετά λεπτά πίσω.
Πλέον έχοντας φτάσει στο 22ο χλμ, αρχίζει το δεύτερο ανηφορικό κομμάτι για τα επόμενα 9 χλμ +800μ αλλά με ηπιότερες κλίσεις και ευκολότερης μορφολογίας μονοπάτι απο την πρώτη… Στην κορυφή είχα περίπου 3’ διαφορά με τον Miguel και περίπου 2’ απο τον Ιταλό συναθλητή. Ακολούθησε κατηφόρα με μικρές σχετικά κλίσεις περίπου 3 χλμ όπου δεν άλλαξε κάτι.
Η κούραση ήταν πάρα πολύ έντονη, γεγονός το οποίο φαντάζομαι ίσχυε για όλους… Είχαν πλέον μείνει 4 χλμ, απο τα οποία στο πρώτο ήταν το τελευταίο ανηφορικό κομμάτι 120μ περίπου, και απο εκεί και μετά έως τον τερματισμό ήταν μόνο κατηφόρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν έντονη σε τεχνικό μονοπάτι με ρίζες, και μικρής διάρκειας χωματόδρομους που απλά σε οδηγούσαν σε ανάλογο μονοπάτι.
Αναφορικά με την κατάταξη δεν άλλαξε κάτι και τελικά τερμάτισα 3’30’’ πίσω απο τον πρώτο και 3’48’’ μπροστά απο τον τρίτο. Όλοι στο τέλος ήταν εξαντλημένοι !
Το αυριανό ετάπ είναι το μεγαλύτερο, με την μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά χωρίς πολύ έντονες κλίσεις, αλλά με επίσης την μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά συνολικά απο τα προηγούμενα 3.
Επιτυχώς τερμάτισαν και υπόλοιποι Έλληνες, οι οποίοι το διασκεδάζουν και βέβαια αποτελούν επιπλέον κίνητρο και έμπνευση και για εμένα !
4ο ετάπ
Lofer > Maria Alm42,9 km • 2355 Hm (+) • 2181 Hm (-)
Καλή δύναμη !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/07/2015 :  10:28:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
3ος ο δημητρης Θεοδωρακακος στο 4ο και τελευταιο εταπ του salomon 4trails και 2ος στην γενικη συνολικη καταταξη. Αλλη μια μεγαλη διακριση του ελληνα αθλητη στο εξωτερικο παρα την μετρια κατασταση στην οποια βρισκεται αυτον τον καιρο. Παρακατω ο απολογισμος του αθλητη:

4trails ‘15
4th stage & final debriefing
Austria
Lofer > Maria Alm
45km + 2672m - 2460m
Απο την πρώτη στιγμή της άφιξής μου στην Γερμανία αλλά και σε συνεντεύξεις πριν τον αγώνα, η βασική ερώτηση ήταν :
As the defending champion there is only one goal, right?? To win again…???
Και βέβαια η απάντηση είναι ξεκάθαρη :
Στο άθλημά μας οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πολλοί και εξαρτώμενοι μεταξύ τους. Αν εκ των προτέρων ήταν δεδομένα τα αποτελέσματα δεν θα κάναμε καν αγώνες και συνεπώς δεν θα ‘’εκπαιδεύαμε’’ συνδυαστικά σώμα και πνεύμα μέσα από όλη αυτή την διαδικασία ! Οπότε για εμένα οι στόχοι είναι απλοί, να πιέσω όσο το δυνατόν περισσότερο και βέβαια να είμαι σε κατάσταση να το κάνω! Να ευχαριστηθώ την αλληλεπίδραση του σώματος με την φύση και τα στοιχεία της, και βέβαια να τερματίσω υγιής. Πετυχαίνοντας τα παραπάνω θεωρώ επιτυχημένη μια αγωνιστική προσπάθεια!
Απ’ ενημέρωση τελευταίου ετάπ :
Τα σημάδια κόπωσης απο την 3η ημέρα ήταν έντονα…
Στην προσπάθεια να πάρω μια μικρή διαφορά από τον Ιταλό συναθλητή και με αυτό τον τρόπο να ελέγχω όσο είναι δυνατόν στην 4η και τελευταία ημέρα την κατάταξη ( ο 1ος φίλος Ισπανός ήταν ξεκάθαρα νικητής και η διαφορά ήταν αδύνατον να καλυφθεί…) , πήγα αρκετά δυνατά την τελευταία κατηφόρα του αγώνα και έτσι τα πόδια ήταν σε ‘’άσχημη’’ κατάσταση !Έτσι όπως εξελίχθηκε όμως ο αγώνας, κάθε ημέρα ή προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός όχι ‘’προτεινόμενο’’ για τέτοιου είδους αγώνες. Θυμάμαι πέρυσι την 3η ημέρα είχα πάει ελεγχόμενα και την 4η είχα τα αποθέματα δυνάμεων να κάνω την διαφορά, όπως και έγινε… Αυτή την χρονιά ήταν αδύνατον να γίνει αυτό, μιας και δεν ήμουν σε καλή κατάσταση από την αρχή του αγώνα, όπως εξήγησα και στις περιγραφές των προηγούμενων ημερών.
Η τελευταία ημέρα ήταν η πιο απαιτητική και παράλληλα η ομορφότερη !
Προς έκπληξη όλων, η συνολική υψομετρική διαφορά ήταν λίγο πάνω απο 300μ περισσότερο καθώς και αντίστοιχα η απόσταση 3 χλμ, έτσι συνολικά είχαμε 45.6 χλμ +2700μ(περίπου) -2500(περίπου) .
Από την αρχή φάνηκε πως όλοι ήταν καταπονημένοι απο τις προηγούμενες ημέρες (λογικό βέβαια) και ξεκινήσαμε λίγο πιο ήπια. Ο 4ος στην γενική βαθμολογία Σκοτσέζος αθλητής φαινόταν να είναι αποφασισμένος σήμερα να πιέσει τον ρυθμό και να προσπαθήσει να πάρει μια νίκη σε ετάπ για ''την τιμή των όπλων''. Ξεκίνησε λοιπόν την επίθεσή του στην πρώτη μεγάλης διάρκειας ανηφόρα +900μ σε στενό μονοπάτι, με τον Ισπανό να ακολουθεί, εμφανώς καταβεβλημένος. Εγώ ήμουν λίγο πιο πίσω ελέγχοντας τον φίλο Ιταλό διότι μας περίμενε μεγάλη συνέχεια. Στο τέλος αυτής της ανηφόρας είχα τουλάχιστον 2’ διαφορά απο τους πρωτοπόρους και άλλο τόσο απο τον 4ο Ιταλό. Ακολούθησαν μικρά ανεβοκατεβάσματα για 5 χλμ περίπου σε επίσης στενό μονοπάτι πριν ξεκινήσει η πρώτη μεγάλη σχετικά κατηφόρα -600μ εναλλάσσοντας από μονοπάτι σε δασικό χωματόδρομο. Στο τέλος αυτής ξεκινούσε μια ανηφόρα, σε φαρδύ χωματόδρομο έντονης κατά διαστήματα κλίσης, συνόλου 600μ, όπου οι διαφορές παρέμειναν σταθερές, με μόνη αλλαγή αυτή του 1ου Ισπανού ο οποίος έκανε μια προσπάθεια να ξεφύγει απο τον Σκοτσέζο, όπου και το πέτυχε.
Στο τέλος αυτής της ανηφόρας και έχοντας πλέον κάνει θετικά συνολικά περίπου 1600μ με 1700μ φτάσαμε στον 2ο σταθμό τροφοδοσίας, στην άκρη μιας πανέμορφης τεχνητής λίμνης μεταξύ 2 επιβλητικών βουνών με 2800μ κορυφές. Ο επόμενος σταθμός ήταν τουλάχιστον 2 ώρες μακριά (στην ταχύτητα που κινούμασταν εμείς) οπότε ήθελε προσοχή στην τροφοδοσία…
Ακολουθούσε φαρδύ μονοπάτι πλάι της, με συνεχή ανεβοκατεβάσματα μικρής διάρκειας αλλά βασανιστικά μιας και ήταν απότομα ! Έπειτα μπαίναμε στο Αλπικό πεδίο, σε πετρώδες τερέν και ανηφορίζοντας έντονα +600 με +700μ.
Σε εκείνο το σημείο είδα τον Σκοτσέζο περίπου 1’30’’ μπροστά μου και απλά προσπάθησα να την διατηρήσω γιατί ήμουν εξαντλημένος. Φτάνοντας στο πρώτο καταφύγιο και στο τέλος του ανηφορικού αυτού κομματιού η διαφορά μας ήταν ίδια και ο Ισπανός περίπου 3’ μπροστά. Ο Ιταλός δεν φαινόταν πουθενα… Σε εκείνο το σημείο κινούμασταν συνεχώς πάνω από τα 2100μ υψόμετρο στην αποκαλούμενη ‘’θάλασσα της πέτρας’’, το δυσκολότερο και τεχνικότερο σημείο του αγώνα.Όπως μαρτυρά εύστοχα το όνομά της περιοχής, δεν υπήρχε το κλασικό μονοπάτι και κινούμασταν , ανεβοκατεβαίνοντας βράχια για, βασανιστικά, αρκετή ώρα…
Με τα πολλά και φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του αγώνα (2380μ) συναντήσαμε αρκετές χιονούρες που απλά έδιναν λίγο χρώμα, έστω και λευκό, στο αχανές γρι! Σε εκείνο το σημείο αισθανόμουν και ήμουν αφυδατωμένος και χωρίς ενέργεια… Η ταχύτητα είχε πέσει δραματικά και υπήρχαν σημεία που απλά περπατούσα. Είχα πλέον χάσει την οπτική επαφή με τον Σκοτσέζο, αλλά δεν με απασχολούσε μιας και είχαμε ασφαλή διαφορά στο σύνολο. Με τα πολλά φτάσαμε στο 2ο καταφύγιο όπου και ξεκινούσε η κατηφόρα -1550μ περίπου, προς το τέλος του αγώνα! Το πρώτο κομμάτι αυτής ήταν πολύ τεχνικό, σε σαθρό μονοπάτι, στο οποίο από τις ομολογίες των υπόλοιπων δρομέων, τους δυσκόλεψε αρκετά! Εκεί άρχισα να κινούμε σχετικά γρήγορα και πάλι, μιας και τα πόδια μου με κρατούσαν. Σε λίγο περισσότερο από τα μισά του συνόλου (-900) που έπρεπε να κατέβουμε μέχρι τον τερματισμό, ήταν ο τελευταίος σταθμός τροφοδοσίας (3ος) είχα ήδη καλύψει μεγάλο μέρος της διαφοράς και ήμουν 2’ από τον πρώτο και 1’ από τον 2ο. Μέχρι το τέλος κινούμασταν σε κατηφορικό χωματόδρομο και μπόρεσα να καλύψω λίγο ακόμα, τερματίζοντας 1’30’’ από τον 1ο Ισπανό και 50’’ από τον 2ο Σκοτσέζο.
Ο Ιταλός τελικά τερμάτισε 8’ πίσω μου, αλλά κατάφερε να διατηρήσει την 3η θέση συνολικά διότι είχε μεγαλύτερη διαφορά από τον 4ο τελικά Σκωτσέζο.
Το σίγουρο είναι ότι δεν ήμουν σε θέση να ευχαριστηθώ όπως θα ήθελα τον αγώνα, βάση της δικής μου αίσθησης, παλεύοντας κάθε μέρα για τον τερματισμό.
Παρ’ όλα αυτά ο συναγωνισμός με τα 3 παιδιά, Miguel Caballero , Daniel Jung, Fallas Andrew και το ‘’παιχνίδι’’ μεταξύ μας, με έκανε να χαρώ τον αγώνα με διαφορετικό τρόπο και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό !
Επίσης είχα την τύχη αυτή την χρονιά να έχω κοντά μου την γυναίκα μου Metaxia Kirpitzi η οποία με παρότρυνε συνεχώς !
Ο Nikos Polias προσπαθούσε, όπως πάντα, να με ηρεμεί με τον τρόπο του και τον ευχαριστώ πολύ επίσης !
7 ακόμα Έλληνες τερμάτισαν επιτυχώς τον απαιτητικό αυτό αγώνα τους οποίου επίσης ευχαριστώ για την έμπνευση που μου έδιναν, βλέποντας την μεγάλη προσπάθειά τους!
Ευχαριστώ και όλους τους φίλους που με μηνύματα ή απλά με την θετική τους σκέψη, δυνάμωναν κάθε μου βήμα !
Επιβάλλεται λίγο ξεκούραση και μετά....
Ραντεβού στο αγαπημένο The North Face Zagori Mountain Running !!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/07/2015 :  11:04:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Ξανθό Άλογο

3ος ο δημητρης Θεοδωρακακος στο 4ο και τελευταιο εταπ του salomon 4trails και 2ος στην γενικη συνολικη καταταξη. Αλλη μια μεγαλη διακριση του ελληνα αθλητη στο εξωτερικο παρα την μετρια κατασταση στην οποια βρισκεται αυτον τον καιρο. Παρακατω ο απολογισμος του αθλητη:

4trails ‘15
4th stage & final debriefing
Austria
Lofer > Maria Alm
45km + 2672m - 2460m
Απο την πρώτη στιγμή της άφιξής μου στην Γερμανία αλλά και σε συνεντεύξεις πριν τον αγώνα, η βασική ερώτηση ήταν :
As the defending champion there is only one goal, right?? To win again…???
Και βέβαια η απάντηση είναι ξεκάθαρη :
Στο άθλημά μας οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πολλοί και εξαρτώμενοι μεταξύ τους. Αν εκ των προτέρων ήταν δεδομένα τα αποτελέσματα δεν θα κάναμε καν αγώνες και συνεπώς δεν θα ‘’εκπαιδεύαμε’’ συνδυαστικά σώμα και πνεύμα μέσα από όλη αυτή την διαδικασία ! Οπότε για εμένα οι στόχοι είναι απλοί, να πιέσω όσο το δυνατόν περισσότερο και βέβαια να είμαι σε κατάσταση να το κάνω! Να ευχαριστηθώ την αλληλεπίδραση του σώματος με την φύση και τα στοιχεία της, και βέβαια να τερματίσω υγιής. Πετυχαίνοντας τα παραπάνω θεωρώ επιτυχημένη μια αγωνιστική προσπάθεια!
Απ’ ενημέρωση τελευταίου ετάπ :
Τα σημάδια κόπωσης απο την 3η ημέρα ήταν έντονα…
Στην προσπάθεια να πάρω μια μικρή διαφορά από τον Ιταλό συναθλητή και με αυτό τον τρόπο να ελέγχω όσο είναι δυνατόν στην 4η και τελευταία ημέρα την κατάταξη ( ο 1ος φίλος Ισπανός ήταν ξεκάθαρα νικητής και η διαφορά ήταν αδύνατον να καλυφθεί…) , πήγα αρκετά δυνατά την τελευταία κατηφόρα του αγώνα και έτσι τα πόδια ήταν σε ‘’άσχημη’’ κατάσταση !Έτσι όπως εξελίχθηκε όμως ο αγώνας, κάθε ημέρα ή προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός όχι ‘’προτεινόμενο’’ για τέτοιου είδους αγώνες. Θυμάμαι πέρυσι την 3η ημέρα είχα πάει ελεγχόμενα και την 4η είχα τα αποθέματα δυνάμεων να κάνω την διαφορά, όπως και έγινε… Αυτή την χρονιά ήταν αδύνατον να γίνει αυτό, μιας και δεν ήμουν σε καλή κατάσταση από την αρχή του αγώνα, όπως εξήγησα και στις περιγραφές των προηγούμενων ημερών.
Η τελευταία ημέρα ήταν η πιο απαιτητική και παράλληλα η ομορφότερη !
Προς έκπληξη όλων, η συνολική υψομετρική διαφορά ήταν λίγο πάνω απο 300μ περισσότερο καθώς και αντίστοιχα η απόσταση 3 χλμ, έτσι συνολικά είχαμε 45.6 χλμ +2700μ(περίπου) -2500(περίπου) .
Από την αρχή φάνηκε πως όλοι ήταν καταπονημένοι απο τις προηγούμενες ημέρες (λογικό βέβαια) και ξεκινήσαμε λίγο πιο ήπια. Ο 4ος στην γενική βαθμολογία Σκοτσέζος αθλητής φαινόταν να είναι αποφασισμένος σήμερα να πιέσει τον ρυθμό και να προσπαθήσει να πάρει μια νίκη σε ετάπ για ''την τιμή των όπλων''. Ξεκίνησε λοιπόν την επίθεσή του στην πρώτη μεγάλης διάρκειας ανηφόρα +900μ σε στενό μονοπάτι, με τον Ισπανό να ακολουθεί, εμφανώς καταβεβλημένος. Εγώ ήμουν λίγο πιο πίσω ελέγχοντας τον φίλο Ιταλό διότι μας περίμενε μεγάλη συνέχεια. Στο τέλος αυτής της ανηφόρας είχα τουλάχιστον 2’ διαφορά απο τους πρωτοπόρους και άλλο τόσο απο τον 4ο Ιταλό. Ακολούθησαν μικρά ανεβοκατεβάσματα για 5 χλμ περίπου σε επίσης στενό μονοπάτι πριν ξεκινήσει η πρώτη μεγάλη σχετικά κατηφόρα -600μ εναλλάσσοντας από μονοπάτι σε δασικό χωματόδρομο. Στο τέλος αυτής ξεκινούσε μια ανηφόρα, σε φαρδύ χωματόδρομο έντονης κατά διαστήματα κλίσης, συνόλου 600μ, όπου οι διαφορές παρέμειναν σταθερές, με μόνη αλλαγή αυτή του 1ου Ισπανού ο οποίος έκανε μια προσπάθεια να ξεφύγει απο τον Σκοτσέζο, όπου και το πέτυχε.
Στο τέλος αυτής της ανηφόρας και έχοντας πλέον κάνει θετικά συνολικά περίπου 1600μ με 1700μ φτάσαμε στον 2ο σταθμό τροφοδοσίας, στην άκρη μιας πανέμορφης τεχνητής λίμνης μεταξύ 2 επιβλητικών βουνών με 2800μ κορυφές. Ο επόμενος σταθμός ήταν τουλάχιστον 2 ώρες μακριά (στην ταχύτητα που κινούμασταν εμείς) οπότε ήθελε προσοχή στην τροφοδοσία…
Ακολουθούσε φαρδύ μονοπάτι πλάι της, με συνεχή ανεβοκατεβάσματα μικρής διάρκειας αλλά βασανιστικά μιας και ήταν απότομα ! Έπειτα μπαίναμε στο Αλπικό πεδίο, σε πετρώδες τερέν και ανηφορίζοντας έντονα +600 με +700μ.
Σε εκείνο το σημείο είδα τον Σκοτσέζο περίπου 1’30’’ μπροστά μου και απλά προσπάθησα να την διατηρήσω γιατί ήμουν εξαντλημένος. Φτάνοντας στο πρώτο καταφύγιο και στο τέλος του ανηφορικού αυτού κομματιού η διαφορά μας ήταν ίδια και ο Ισπανός περίπου 3’ μπροστά. Ο Ιταλός δεν φαινόταν πουθενα… Σε εκείνο το σημείο κινούμασταν συνεχώς πάνω από τα 2100μ υψόμετρο στην αποκαλούμενη ‘’θάλασσα της πέτρας’’, το δυσκολότερο και τεχνικότερο σημείο του αγώνα.Όπως μαρτυρά εύστοχα το όνομά της περιοχής, δεν υπήρχε το κλασικό μονοπάτι και κινούμασταν , ανεβοκατεβαίνοντας βράχια για, βασανιστικά, αρκετή ώρα…
Με τα πολλά και φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του αγώνα (2380μ) συναντήσαμε αρκετές χιονούρες που απλά έδιναν λίγο χρώμα, έστω και λευκό, στο αχανές γρι! Σε εκείνο το σημείο αισθανόμουν και ήμουν αφυδατωμένος και χωρίς ενέργεια… Η ταχύτητα είχε πέσει δραματικά και υπήρχαν σημεία που απλά περπατούσα. Είχα πλέον χάσει την οπτική επαφή με τον Σκοτσέζο, αλλά δεν με απασχολούσε μιας και είχαμε ασφαλή διαφορά στο σύνολο. Με τα πολλά φτάσαμε στο 2ο καταφύγιο όπου και ξεκινούσε η κατηφόρα -1550μ περίπου, προς το τέλος του αγώνα! Το πρώτο κομμάτι αυτής ήταν πολύ τεχνικό, σε σαθρό μονοπάτι, στο οποίο από τις ομολογίες των υπόλοιπων δρομέων, τους δυσκόλεψε αρκετά! Εκεί άρχισα να κινούμε σχετικά γρήγορα και πάλι, μιας και τα πόδια μου με κρατούσαν. Σε λίγο περισσότερο από τα μισά του συνόλου (-900) που έπρεπε να κατέβουμε μέχρι τον τερματισμό, ήταν ο τελευταίος σταθμός τροφοδοσίας (3ος) είχα ήδη καλύψει μεγάλο μέρος της διαφοράς και ήμουν 2’ από τον πρώτο και 1’ από τον 2ο. Μέχρι το τέλος κινούμασταν σε κατηφορικό χωματόδρομο και μπόρεσα να καλύψω λίγο ακόμα, τερματίζοντας 1’30’’ από τον 1ο Ισπανό και 50’’ από τον 2ο Σκοτσέζο.
Ο Ιταλός τελικά τερμάτισε 8’ πίσω μου, αλλά κατάφερε να διατηρήσει την 3η θέση συνολικά διότι είχε μεγαλύτερη διαφορά από τον 4ο τελικά Σκωτσέζο.
Το σίγουρο είναι ότι δεν ήμουν σε θέση να ευχαριστηθώ όπως θα ήθελα τον αγώνα, βάση της δικής μου αίσθησης, παλεύοντας κάθε μέρα για τον τερματισμό.
Παρ’ όλα αυτά ο συναγωνισμός με τα 3 παιδιά, Miguel Caballero , Daniel Jung, Fallas Andrew και το ‘’παιχνίδι’’ μεταξύ μας, με έκανε να χαρώ τον αγώνα με διαφορετικό τρόπο και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό !
Επίσης είχα την τύχη αυτή την χρονιά να έχω κοντά μου την γυναίκα μου Metaxia Kirpitzi η οποία με παρότρυνε συνεχώς !
Ο Nikos Polias προσπαθούσε, όπως πάντα, να με ηρεμεί με τον τρόπο του και τον ευχαριστώ πολύ επίσης !
7 ακόμα Έλληνες τερμάτισαν επιτυχώς τον απαιτητικό αυτό αγώνα τους οποίου επίσης ευχαριστώ για την έμπνευση που μου έδιναν, βλέποντας την μεγάλη προσπάθειά τους!
Ευχαριστώ και όλους τους φίλους που με μηνύματα ή απλά με την θετική τους σκέψη, δυνάμωναν κάθε μου βήμα !
Επιβάλλεται λίγο ξεκούραση και μετά....
Ραντεβού στο αγαπημένο The North Face Zagori Mountain Running !!!!!!!





Mέτρια πράγματα για έναν μέτριο αθλητή

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

someone
Forum-Runner

76 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/07/2015 :  18:22:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
....είμαι τόσο συγκλονισμένος απο τις επιτυχίες του Αγαπημένου, στον παγκοσμίου επιπέδου Olympus Marathon (ουααααου),
και στο παγκοσμίου επιπέδου sal 4 trails (ουααααου), που εχω καταπιεί την γλώσσα μου και δεν εχω λογια να πω...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2015 :  18:34:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
9η φορά στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος! Ο μοναδικός Έλληνας που το έχει καταφέρει. 9 φορές σερί.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2015 :  19:00:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ολυμπιάδα θα πάει, πως το βλέπεις;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2015 :  19:59:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι πάρα πολύ δύσκολο έχοντας τόσους αγώνες και προπονήσεις βουνού. Συνεπώς ή τα παρατάει όλα για 3 - 4 μήνες για σοβαρή προετοιμασία για κάποιο μαραθώνιο εξωτερικού ή απλά θα έχει ένα καλό χρόνο σε κάποιο μαραθώνιο ο οποίος χρόνος όμως δεν θα είναι αρκετός. Δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δεν χωράνε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dimitris Z.
Forum-Runner

Greece


65 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2015 :  20:02:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ότι και να πούμε για το Θεοδωρακάκο είναι λίγο.Ένας τεράστιος αθλητής παγκοσμίου εμβέλειας στο ορεινό τρέξιμο.Μερικοί βέβαια εδώ του forum τον ειρωνεύεστε γιατί είστε δρομείς της ασφάλτου και δεν μπορείτε να καταλάβετε το μεγαλείο του και αυτά που έχει καταφέρει σε διεθνείς αγώνες του εξωτερικού.Α και αν υπήρχε ορεινός μαραθώνιος σε ολυμπιακούς αγώνες να είσαι σίγουρος zoro ότι δε θα έχανε καμία ολυμπιάδα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dkoukou
Senior Forum-Runner

Greece
591 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2015 :  20:11:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι σχέση έχει το αν είσαι "δρομέας της ασφάλτου" με το αν καταλαβαίνεις αν αξίζει η όχι κάποιος δρομέας ;
Η αναμέτρηση με τον εαυτό σου το χρόνο και τα χιλιόμετρα (5 ή 500)είναι κοινή και η αναγνώριση των επιτευγμάτων του κάθε αθλητή ίδια σε ταρτάν δρόμο η βουνό επίσης.

_____________________________________________________________________________________

"...κάποτε, με τον πατέρα σου, είχαμε σε δωδεκαρι πέρασμα 6'06" στο 2ο χιλιόμετρο. Θυμάσαι ρε; Τότε είμασταν καλοί..."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pns
Forum-Runner

Greece


103 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  00:03:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εξαιρετικός δρομέας και χαμηλών τόνων άνθρωπος, του αξίζει το Ρίο, αλλά δύσκολο με όλα αυτά που "καταπιάνεται"

run for your life
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  09:58:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by zoro

Ολυμπιάδα θα πάει, πως το βλέπεις;;




Πολυ δυσκολα. Μονο αν αφησει τελειως τα βουνα μεχρι την ανοιξη και ασχοληθει αποκλειστικα με ασφαλτο οπως εκανε πριν.
Αλλα και απο την αλλη το βουνο του δινει διεθνεις διακρισεις καθε χρονο κια βρισκεται σταθερα στους 15 καλυτερους στον κοσμο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2015 :  12:36:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οπως δηλωσε και ο ιδιος, ειναι σε μεταβατικη περιοδο που εχει ως στοχο να δωσει παλι βαρος στον ασφαλτινο μαραθωνιο και να κυνηγησει εκ νεου την ανοιξη το οριο για τους Ολυμπιακους αγωνες.
Μακαρι να το καταφερει.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είπε: «Στόχευα σε ένα μετάλλιο σήμερα καθώς είναι
μια μεταβατική περίοδος για μένα, καθώς πλέον ρίχνω το βάρος στο
μαραθώνιο και αφήνω το βουνό. Τα κατάφερα και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Δεν με απασχολεί χρόνος, αλλά η ποιότητα του αγώνα. Είναι η 14η φορά που
τερματίζω και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον Χριστόφορο
Μερούση, όσο και τον "ιπτάμενο γιατρό" μας, τον Δημοσθένη Ευαγγελίδη που
ήρθε από το Λονδίνο για να πάρει μέρος στον αγώνα».

Edited by - Savvas on 10/11/2015 12:40:08
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 9 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000