Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 τριαθλο και μαραθωνιος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

koskinasgeorge@yahoo.com
Newbie Forum Runner

7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 01/06/2015 :  03:33:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα,ασχολουμε εδω και 2 χρονια με το τριαθλο και περσυ ετρεξα και τον πρωτο μου μαραθωνιο σε 4:30 ωρες...φετος το τελευταιο προγραμματισμενο μου τριαθλο ειναι 29 σεπτρεμβρη και ολη μου η προετοιμασια βασιζεται σε αυτο...το τρεξιμο στους αγωνες μου ειναι 5 η' 10 χμ...απο τοτε μεχρι τον κλασικο μαραθωνιο εχω λιγο πανω απο 1 μηνα αλλα δεν θελω να παραμελησω ποδηλατο και κολυμπι τοτε...ισως μονο 2-3 φορες την εβδομαδα...επισης τωρα ισα ισα παω 20 λεπτα το 5αρι και υπολογιζω γυρω στο 43-45 10αρι (δεν εχω κανει μετρημενο ακομα) και ελπιζω για καπου 3.45-4 στην κλασικη...πιστευτετε καταρχην οτι γινονται αυτοι οι χρονοι (η' και καλυτεροι) και αν ναι τι προπονησεις τρεξιμο πρεπει να ακολουθησω σε αυτες τις 5-6 εβδομαδες που θα εχω ??

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  08:38:00  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα,

Μια τόσο γενική ερώτηση, σηκώνει μια τόσο γενική απάντηση...
Ναι γίνονται, δεν είναι τίποτα (αν θες την γνώμη μου)

Το βασικό για να έχουμε μια εικόνα δεν είναι πόσο έκανες πέρυσι, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες το έκανες το 4.30' . Πήγες πχ απροετοίμαστος, χαλαρός, τα έδωσες όλα, πόσο καιρό είχες που έτρεχες.
Και τώρα που θα πας στον επόμενο, ένα χρόνο μετά, τι έχει μεσολαβήσει? 43'-44' 10άρι βγάζουν άνετα αυτόν τον χρόνο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

koskinasgeorge@yahoo.com
Newbie Forum Runner

7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  12:10:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ειχα περιπου ιδιο προγραμμα με φετος στους αγωνες αλλα πολυ χειροτερους χρονους...σκοπος μου ηταν καθαρα ο τερματισμος αρα σχετικα χαλαρος και η προπονηση π ακολουθησα ηταν απο ενα προγραμμα στο running news που δν ειχε βαση καποιο χρονο...βασικα δεν ξερω ποσο περιπου πρεπει να ειναι τα long run (μεχρι το σεπτεμβρη θα ειναι 15-20) σε αυτες τις 5-6 εβδομαδες και τι τυπου πρεπει ν ειναι οι ενδιαμεσες προπονησεις στην εβδομαδα...σαν φοιτητης,ο χρονος δεν ειναι προβλημα :) περσυ τα long run ηταν 22-26-22-34-22-18 και μετα αγωνας...επισης σκεφτομαι να ακολουθησω ενα προγραμμα για 3:30 με σκοπο να παω στον αγωνα για 3:45 αφου δν θα μπορεσω να ακολουθησω ολες τις εβδομαδες του προγραμματος..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rory
Senior Forum-Runner

Greece


618 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/06/2015 :  10:58:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Με πεντάρι στα 20 λεπτά και 10 στα 45 πέρσι θεωρώ δεδομένο ότι τον έχεις το στόχο φίλε μου.
Εγώ που είμαι και γεμάτος και έχω πεντάρι στα 24 έκανα 4:06 κλασσική πέρσι και τελείωσα και με δυνάμεις γιατί πήγα συντηρητικά. (για να μην πούμε ότι είσαι και νέος ακόμα και το σώμα σου δε μάσαει :) )

Πρέπει να προσέξεις όμως αν κάνεις sprint triathlon την ποσότητα της κάθε άσκησης
Ο μαραθώνιος είναι θέμα αντοχής και το να φορτσάρεις για 30 λεπτά στο ποδήλατο και 20 λεπτά στην πισίνα δεν βοηθάει να χτίσεις την αερόβια βάση που είναι αυτή θα σε κρατήσει μετά το τρίωρο.
Τα long runs είναι αποτελεσματικά μόνο αν τα κάνεις με κουρασμένα πόδια. Στην ουσία κάνεις τα 26 ή τα 32χλμ για να εξόμοιώσεις μεγαλύτερες αποστάσεις έτσι ώστε να μην κλατάρεις στο σταυρό Αγ. Παρασκευής. Θέλει και λίγο μεσοβδόμαδα να φορτώνεις.
Απο την άλλη ο τελευτάιος μήνας δεν ενδεικνυται για φορτώματα.

Ισως πρέπει να θυσιάσεις λίγο απ την επίδοση στο τρίαθλο και να φορτώσεις το πρόγραμμα του τριάθλου απο τώρα. Είναι αρκετά περιπλοκο. Αν ξέρεις κανένα πιο "χωμένο" ρώτα τον

Σε όλα τα άλλα αν και ασχολούμαι λίγο καιρό με κολύμπι και ποδήλατο νομίζω πως λειτουργούν συμπληρωματικά .


-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται όμως να σηκωθείς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/06/2015 :  11:17:03  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι χρόνοι είναι αρκετά "ανθρώπινοι" (δεν είναι χρόνοι που αγγίζει το σώμα τα όρια του - ειδικά αφού είσαι νέος, όχι υπερβαρος κτλ κτλ) οπότε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να θυσιάσει τίποτα απολύτως.
Έχει τόσα περιθώρια βελτίωσης, που μπορούν όλα να γίνουν και να βελτιωθούν ταυτόχρονα.

Όταν αρχίζει ο στόχος του μαραθωνίου να φτάνει το 3.10' (αν δεν είσαι κανά ταλέντο, γιατί αν είσαι ούτε αυτό είναι τραγικό) να πούμε ότι τα άλλα ίσως αρχίζουν κ μένουν πίσω.

Ότι κάνοντας και άλλα αθλήματα, ο χρόνος του Μαραθωνίου δεν θα είναι το μέγιστο που θα μπορούσες να πετύχεις, ως ένα βαθμό ισχύει. Αλλά αυτό το μέγιστο που θα μπορούσες να πετύχεις είναι ήδη αρκετά χαμηλότερο από τις 4ώρες, ειδικά όταν είσαι σε μια φάση που βελτιώνεσαι βδομάδα με την βδομάδα, είσαι νέος, και έχεις και αρκετό χρόνο.

ΥΓ. Θεωρώ λάθος να κάνεις άλλο πρόγραμμα, πιο δύσκολο, με σκοπό να χάσεις ένα μέρος του, και να πας για πιο αργά. Αν είναι κάτι που θα προκύψει στην πορεία, γιατί συμβαίνουν στραβές, οκ λογικό να αναπροσαρμόσεις τον στόχο σου. Αν όμως το διαλέγεις από πριν, τότε διάλεξες λάθος πρόγραμμα.

Edited by - Deorum on 02/06/2015 11:17:56
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikosgalan
Forum-Runner

51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/06/2015 :  11:26:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλημερα!

το σεπτεμβρη βαλε λιγα εξτρα χιλιομετρα στο τρεξιμο του σ/κ (να ξεπερνουν τα 20) μεχρι το φορμαρισμα του τριαθλου.
Μετα το τριαθλο κανε 2-3 βδομαδες φορτωμα χιλιομετρων (συμπεριλ. ενα Long 30+km και ενα medilong 20km καθε βδομαδα) μεχρι το φορμαρισμα του κλασσικου και ασε το ποδηλατο σε max 2 φορες τη βδομαδα. Προσπαθησε να τρεχεις συχνα. Πιστευω ετσι θα βγαλεις ανετα <3.45h και μετα ξαναπιανεις ποδηλατο.
|Καλες προπονησεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

koskinasgeorge@yahoo.com
Newbie Forum Runner

7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/06/2015 :  13:42:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μετα τν σεπτεμβρη εχω σκοπο να τρεχω 5 φορες..ενα long τις κυριακες,2 μετρια (12-18) μεσοβδομαδα και 2 πιο μικρα + 2 κολυμπι,2 ποδηλατο...οποτε να ψαξω προγραμμα για 3:45 και να ακολουθησω τις τελευταιες εβδομαδες ουσιαστικα?? οσο για τ να θυσιασω χρονους,καλυτερα θελω ν τα δωσω ολα στο τριαθλο και ας χασω λιγο απο τον μαραθωνιο...ξθελω να τν κανω για τν εμπειρια,γτ περσυ ηταν φανταστικα,και γτ απο περσυ εχω δει τρομερη βελτιωση στο τρεξιμο κ πιστευω οφειλεται στην προπονηση για τν μαραθωνιο...οσο για τους χρονους,παντα δεν θελουμε το καλυτερο?? :) ειναι και οι κοντρες με τους φιλους παντα εε ;)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NESTORAS1980
Advanced Forum-Runner

274 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/06/2015 :  16:30:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
από ότι φαίνεται έχεις κάποια δρομική βάση που παίζει ρόλο.. αν βάλειςένα προδευτικά αυξανομένο medium που θα γίνει long run το σεπτέμβρη (από 20 αυξανόμενο σε 32) και μετά το σχοινιά αυξήσεις όπως λες τις δρομικές σε 5 (και όγκο σε >70-80χμ) εννοείται πως είναι εφικτός ο στόχος του >3,45' (εννοείται πως δε θα φτάσεις το θεωρητικό ταβάνι σου για φέτος, που θα μπορούσε να είναι υποθετικά οι 3,30 ώρες, αλλά όλα είναι θέμα συμβιβασμών, το λέω από την περσινή μου εμπειρία, μ φουλ τρίαθλο ως αρχές Οκτώβρη, και αφοσοίωση στο τρέξιμο ουσιαστικά 35 μέρες)

SWIM BIKE RUN
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/06/2015 :  19:32:13  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι αλλά δεν μας είπες πόσο έχεις εσύ Μαραθώνιο Νέστορα...

Δεν ξέρω καμιά φορά παρασύρομαι γιατί μιλάω με μεγάλη "γκάμα" αθλούμενων και σοβαρών αθλητών, αλλά το 3.45' μου φαίνεται αρκετά εύκολος χρόνος για κάποιον με 70-80χλμ την βδομάδα, νεαρό, και παράλληλα για συμπλήρωμα μερικά κολύμπια ή ποδήλατα.

Edited by - Deorum on 02/06/2015 20:46:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

B.A.M.
Forum-Runner

Greece


189 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/06/2015 :  00:48:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όταν τρέξεις τον τελευταίο αγώνα τριάθλου κόψε το ποδήλατο σε μια φορά την εβδομάδα χαλαρά. Δε θα μείνεις πίσω.
Αν δεν κάνεις κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα , τα τρεξίματά σου αύξησέ τα λιγο(σε χλμ) όταν δεν είναι μπρικάκια και θα τα έχεις κερδος για το μαραθώνιο.

BAM
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rory
Senior Forum-Runner

Greece


618 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/06/2015 :  10:21:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εφόσον σε ενδιαφέρει κυρίως η επίδοση στο τρίαθλο λογικά αφήνεις την προετοιμασία του στην ησυχία της και δεν φορτώνεις τίποτα. Όχι ότι πρότεινα κάτι τέτοιο αλλά είδα απαντήσεις που το άφηναν να εννοηθεί.

Μ αρέσει το πλάνο του nikosgalan. Κυρίως γιατί εστιάζει στο να φτιάξεις αντοχές (αερόβιο τρέξιμο κλπ) που θα σου χρειαστούν για Μαραθώνιο. Είναι λίγο φορτωμένο αλλά αυτό μάλλον χρειάζεσαι.

Αν και αποφεύγω να δίνω "συμβουλές" κυρίως όμως επειδή μιλάμε για ΚΜΑ είναι θα πρότεινα να βάλεις και ανηφόρες μπόλικες στο τρέξιμό σου. Πολύς κόσμος έχει καεί στις κωλοανηφόρες τις Μαραθώνος.

Ετσι όπως σε ακούω πάντως το 4ωρο το έχεις εύκολα.

Αντε και καλή επιτυχία!

Διόρθωση: 4 ακριβώς έκανα πέρσι. το 4:06 ήταν πρόπερσι. ( Όχι και να αυτορίχνομαι. Μου έφυγε ο πάτος για να το φτάσω :) )

-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται όμως να σηκωθείς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

koskinasgeorge@yahoo.com
Newbie Forum Runner

7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/06/2015 :  14:45:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
τελεια,σας ευχαριστω ολους...μαλλον αυτο θα κανω,θα ακολουθησω τις συμβουλες του nikosgalan και θα κοψω λιγο τα αλλα δυο για ν φορτωσω τρεξιμο και ο θεος βοηθος...θα βρω και ενα προγραμμα για 3:45 και θα ακολουθησω τις 6 τελευταιες εβδομαδες και στα τρεξιματα θα βαλω μπολικες ανηφορες,εξαλλου τα γιαννενα προσφερονται αρκετα για αυτο :) αα και κατι αλλο...μια εβδομαδα πριν τον βασικο αγωνα τριαθλου εχει στα γιαννενα ενα 30χμ γυρο της λιμνης...να παω σαν μινι προετοιμασια για τν μαραθωνιο και να τ τρεξω σαν απλο long run η' θα με χρεωσει πολυ και θα χασω στο τριαθλο??
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikosgalan
Forum-Runner

51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/06/2015 :  15:45:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ο γυρος ειναι πολυ καλος σε προπονητικο τεμπο για προετοιμασια κλασσικου (αν κ επιπεδος). Αν ομως σε νοιαζει κυριως το τριαθλο ξεχνα το κατηγορηματικα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

koskinasgeorge@yahoo.com
Newbie Forum Runner

7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/06/2015 :  22:46:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
τελικα ο χρονος στο 10χμ στα γιαννενα χτες ηταν 42¨26...πιστευεται οτι μεχρι το σεπτεμβρη εχω 5αρι 20 λεπτα (μετα απο ποδηλατο) και 3:45 μαραθωνιο?? μηπως 3:30?? παντα με περιορισμενη προπονηση για ΚΜΑ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/06/2015 :  23:13:13  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Νομίζω υπεράνετα το 3.45' χωρίς καν να ανοίξω τα διάφορα calculator. Αρκεί να μην πας εντελώς απροπόνητος, κυρίως χωρίς 2-3 μεγάλα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikosgalan
Forum-Runner

51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/06/2015 :  10:17:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
φιλε επειδη ειμαστε στα ιδια, αν κρινω απ τα δικα μου το 20αρι σε μπρικ ειναι πολυ οριακο και πρεπει να γινει σε ιδανικη διαδρομη και συνθηκες και με προπονηση στην αλλαγη. Για μαραθωνιο με στοιχειωδη προπονηση κατω απο 3.45 και αν εχει δροσερο καιρο μπορει και 3.35 στον κλασσικο (οπου βγαινει με +8min σε σε σχεση με επιπεδο μαραθωνιο)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000