Λοιπόν το ρυζόγαλο φτιάχθηκε εχθές στην Κέρκυρα και γλύκανε 12 άτομα !! Εντυπώσεις άκρως κολακευτικές!! Σειρά έχει τώρα η μουσταλευρία συνταγή ala xipolitos!!
Πολύ ευχάριστα και γλυκά πράγματα! Το μυστικό στην μουσταλευριά εκτός απο το καλό πλύσιμο των "ξυπόλιτων" ποδιών στο πάτημα των σταφυλιών και τον καλό μούστο, είναι το προσεκτικό ανακάτεμα για να μην σβολιάσει το αλεύρι και να δώσει την απαλή ομοιόμορφη βελουδένια υφή. Ωχ... μου άνοιξε η όρεξη.
Που θα πάει θα ανοίξω την καντίνα με τα γευστικά καλούδια για δρομείς
To έφτιαξα χτες το απόγευμα.Έβαλα τη μισή δόση ζάχαρης για να μην γίνει πολύ γλυκό. Πολύ νόστιμο, παγωμένο από το ψυγείο. Αλλά μια απορία:κατά το βράσιμο μου πήρε 45' περίπου για να πήξει το οποίο πήξιμο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Τέλος πάντων μετά το έβαλα στο ψυγείο και πάγωσε, αλλά όταν το τρώω στο πάτο του μπώλ μένει λίγη ποσότητα σε υγρή μορφή. Μήπως θα έπρεπε να προσθέταμε και κάτι για να πήζει πιο καλά; Κάτι σαν το ρυζάλευρο;
Ελειπα και τώρα είδα το μήνυμα. Αν το ξαναφτειάξεις και παραμείνει υγρό, δοκίμασε να βάλεις περισσότερο ρύζι που απορροφά τα υγρά ή λίγο αλεύρι καλαμποκάλευρο κ.λ.π. (όπως το ρυζάλευρο που πρότεινες).