Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

prof
Advanced Forum-Runner

263 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/05/2016 :  21:57:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
The Second All-Union Congress of Soviets was held in Moscow from January 26 to February 2, 1924. At the first sitting, which was devoted to the memory of V. I. Lenin, J. V. Stalin delivered a speech in which, in the name of the Bolshevik Party, he took a solemn vow to hold sacred and fulfil the behests of Lenin. In connection with the death of Lenin, the congress adopted an appeal «To Toiling Mankind». To perpetuate the memory of Lenin, the congress adopted a decision to publish Lenin's Works, to change the name of Petrograd to Leningrad, to establish a Day of Mourning, and to erect a mausoleum for Lenin in the Red Square in Moscow, and monuments to him in the capitals of the Union Republics and also in the cities of Leningrad and Tashkent.



Edited by - prof on 22/05/2016 21:58:34
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

prof
Advanced Forum-Runner

263 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/05/2016 :  22:01:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τελικα ο ζιζεκ δεν ειναι μπορατ!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/05/2016 :  22:51:21  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ πάντως πείστηκα. Οι πολίτες της ΕΣΣΔ περνούσαν καλύτερα από τις αντίστοιχες περιόδους των υπολοίπων δυτικών κρατών, ας πούμε ΗΠΑ, Η.Β. Δυτική Γερμανία, κτλ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  10:34:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λοιπον οντως αυτος ηταν ο επικηδειος
απο site Που εμπιστευομαι

https://www.marxists.org/reference/archive/stalin/works/1924/01/30.htm


Μηπως δεν ειχα λογους να ειμαι καχυποπτος;
μηπως δεν σας εδειξα 6-7 περιπτωσεις απο λογια που αποδιδονται στον σταλιν, στον αινσταιν τα οποια ποτε δεν ειπαν;

Οσον αφορα στο τι κολλησα
ειναι στο καλουπι
που παραπεμπει στο οτι κομμουνιστης γεννιεσαι
ενω στην πραγματικοτητα κομμουνιστης γινεσαι
Αν κατι απο τα ρωσικα στα αγγλικα και απο τα αγγλικα στα ελληνικα μεταφραζεται σε καλουπι εγω δεν ξερω

Αν μεταφραζεται σε καλουπι τοτε ηταν ατυχης εκφραση κατ εμε

Ο ζιζεκ ειναι μπορατ και χειροτερα γιατι ο μπορατ εχει και πλακα

Edited by - Poexania on 23/05/2016 10:39:52
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  10:39:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Αν βάλετε τους όρους "Ζίζεκ λογοκλοπή" στο διαδίκτυο (Zizek plagiarism) θα βρείτε και γω δεν ξέρω πόσα αποτελέσματα για το "σκάνδαλο λογοκλοπής" που ξέσπασε στις ΗΠΑ για την αντιγραφή του Σλοβένου από ακροδεξιό αμερικανικό περιοδικό σε άρθρο που δημοσίευσε το σε αμήχανη πλέον θέση Critical Inquiry -- βασικό έντυπο της αποδόμησης και όλης της "θεωρίας αιχμής" στις ΗΠΑ. Καμία σημασία δεν έχει η "είδηση"· ο Σλοβένος αντιγράφει ξεδιάντροπα εδώ και πολλά χρόνια, και αυτό είναι το λιγότερο από όσα έχει κάνει. Η μόνη σημασία που έχει η όλη φασαρία είναι ότι η ιστορία στήθηκε από την αμερικανική ακροδεξιά και πλασάρεται ως σκάνδαλο με "μαρξιστή φιλόσοφο", δηλαδή ως μια ακόμα ευκαιρία για αντικομμουνιστικά ψέματα -- σουρεαλιστικού χαρακτήρα, καθώς όσο "μαρξιστής" και "φιλόσοφος" είναι ο Ζίζεκ άλλο τόσο είναι και ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι ή ο Ρόναλντ Ρήγκαν."


Απο lenin reloaded το αποσπασμα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  10:41:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εδω περι του φασιστικου πραξικοπηματος στην ουκρανια

http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8695.html#more
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  10:43:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλληλογραφια ζιζεκ και πουσι ραιοτ(σου λεει κατσε μπορει να ριξω κανα που..ο)

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/11/21.html#more

Edited by - Poexania on 23/05/2016 10:47:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  10:45:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο ζιζεκ υμνει τον συριζα(απο Left.gr)

* Οι δανειστές επιχείρησαν να ταπεινώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή να ανατρέψουν τον Τσίπρα;

Νομίζω πως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω. Αυτό που είναι τόσο σοκαριστικό σε ότι αφορά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς η πραγματιστική σεμνότητα της πολιτικής της. Ίσως, ωστόσο, το ατελείωτα επαναλαμβανόμενο σημείο για το πόσο σεμνή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η παλιά καλή σοσιαλδημοκρατία, ίσως να χάνει τον στόχο της - λες και, αν το επαναλαμβάνουμε αρκετά συχνά, οι ευρωκράτες θα συνειδητοποιήσουν τελικά πως δεν είμαστε πραγματικά επικίνδυνοι και θα μας προσφέρουν βοήθεια... Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά επικίνδυνος, συνιστά πράγματι απειλή στην παρούσα κατεύθυνση της Ε.Ε. - ο παγκόσμιος καπιταλισμός τού σήμερα δεν μπορεί να επωμισθεί οικονομικά μια επιστροφή στο παλιό κράτος πρόνοιας. Οπότε υπάρχει κάτι υποκριτικό στις διαβεβαιώσεις σεμνότητας του ΣΥΡΙΖΑ: ζητάει κάτι που δεν είναι δυνατό μέσα στις συνισταμένες του παρόντος παγκόσμιου συστήματος. Μια σοβαρή επιλογή στρατηγικής πρέπει να γίνει: μήπως έχει έρθει η στιγμή να πετάξουμε τη μάσκα της σεμνότητας και να διακηρύξουμε ανοιχτά μια πολύ πιο ριζοσπαστική αλλαγή, που είναι απαραίτητη ώστε να εξασφαλίσουμε ακόμη και ένα σεμνό όφελος; Σε αυτό το πλαίσιο βλέπω το δημοψήφισμα της Κυριακής.


* Να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος; Αν κερδίσει το Ναι πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι μια δύσκολη ερώτηση στρατηγικής. Οι μπελάδες στους οποίους μπήκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν μια σειρά εξαιρετικά ανόητων επικρίσεων. Υπάρχει μια ανάλυση που θέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να γελοιοποιείται, να απορρίψει την πίεση της Ε.Ε. και να διακινδυνεύσει ένα Grexit - αλλά μετά, τι; Αυτοί που σχεδιάζουν την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά πως μια τέτοια χειρονομία θα προκαλούσε μια άμεση περαιτέρω πτώση του επιπέδου ζωής για ένα επιπλέον 30% (τουλάχιστον), επιφέροντας δυστυχία σε ένα νέο δυσβάσταχτο επίπεδο, υπό την απειλή της λαϊκής αναταραχής, ακόμα και της στρατιωτικής δικτατορίας. Η προοπτική αυτών των ηρωικών πράξεων είναι λοιπόν μια πρόκληση στην οποία πρέπει να αντισταθούμε.

Μετά, υπάρχουν εκκλήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στις ρίζες του: να μην γίνει ένα ακόμη κοινοβουλευτικό κυβερνητικό κόμμα, η πραγματική αλλαγή μπορεί να έρθει μονάχα από "τα κάτω", από τους ίδιους τους ανθρώπους, από την αυτοοργάνωση, όχι από τους κρατικούς μηχανισμούς... Άλλη μία περίπτωση κενολογίας, δεδομένου ότι αποφεύγει το κρίσιμο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το πώς να χειριστεί τη διεθνή πίεση αναφορικά με το χρέος ή, γενικότερα, πώς να ασκήσει εξουσία και να λειτουργήσει το κράτος.

Η από "τα κάτω" αυτοοργάνωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κράτος, και το ερώτημα είναι πώς να αναδιοργανώσεις τον κρατικό μηχανισμό ώστε να τον κάνεις να λειτουργεί διαφορετικά.

Μετά υπάρχουν διαμαρτυρίες πως η διοίκηση της Ε.Ε. αγνοεί βάναυσα τα δεινά του ελληνικού λαού, στην τυφλή εμμονή της να τον ταπεινώσει και να τον νουθετήσει, πως ακόμη και χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, δεν επέδειξαν ίχνος αλληλεγγύης στην Ελλάδα... Μα γιατί; Τι περίμεναν οι επικριτές; Περίμεναν μήπως η διοίκηση της Ε.Ε. να κατανοήσει μαγικά την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ και να υπακούσει σε αυτή δρώντας ανάλογα; H διοίκηση της Ε.Ε. απλώς κάνει αυτό που έκανε πάντα. Μετά υπάρχει η μομφή ότι η Ελλάδα στρέφεται για βοήθεια στη Ρωσία και την Κίνα - λες και η ίδια η Ευρώπη δεν σπρώχνει την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση με την ταπεινωτική πίεση που της ασκεί.

Μετά υπάρχει ο ισχυρισμός πως φαινόμενα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως ο παραδοσιακός διαχωρισμός Αριστερά / Δεξιά έχει ξεπεραστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποκαλείται "άκρα αριστερά", και η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία Άκρα Δεξιά, ίσως επειδή τα δύο κόμματα μάχονται για την κρατική κυριαρχία, ενάντια στις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Είναι λοιπόν πολύ λογικό πως, στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με ένα μικρό δεξιό κόμμα που τάσσεται υπέρ της εθνικής κυριαρχίας. Στις 22 Απριλίου 2015, ο Φρανσουά Ολάντ είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης ότι η Μαρίν Λεπέν πλέον ακούγεται σαν τον Ζωρζ Μαρσέ (Γάλλος κομμουνιστής ηγέτης) της δεκαετίας του '70 - εκφωνώντας την ίδια πατριωτική διακήρυξη υπεράσπισης των δεινών των απλών Γάλλων οι οποίοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης του διεθνούς κεφαλαίου. Τη στιγμή που βάζουμε στο κάδρο όμως το θέμα των μεταναστών εργατών, αυτός ο παραλληλισμός Εθνικού Μετώπου - ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.

Το συμπέρασμά μου σε αυτό το μπάχαλο είναι: ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει στην εξουσία και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να διεισδύσει στον κρατικό μηχανισμό και να επιβάλει μικρές αλλαγές.

* Πώς μπορούμε να υπερκεράσουμε την κρίση των ATM με τα capital controls;

Καθώς δεν είμαι οικονομολόγος, αδυνατώ να σας παράσχω αρμόζουσα απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Οπότε θα αναπτύξω μια γενική θέση. Οι υπερασπιστές του καπιταλισμού συχνά επισημαίνουν ότι, παρά τις προβλέψεις των επικριτών του, ο καπιταλισμός καταφέρνει συνολικά, από παγκόσμια σκοπιά, όχι μόνο να μην βρίσκεται σε κρίση, αλλά μάλιστα να γνωρίζει μεγαλύτερη ανάπτυξη παρά ποτέ - και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε σε αυτό. Ο καπιταλισμός, λίγο - πολύ, ακμάζει σε όλον τον κόσμο, από την Κίνα ώς την Αφρική, οπωσδήποτε δεν βρίσκεται σε κρίση - σε κρίση βρίσκονται άνθρωποι που βρέθηκαν στο μάτι του καπιταλιστικού κυκλώνα. Αυτή η ένταση μεταξύ της συνολικής τερατώδους ανάπτυξης και των τοπικών κρίσεων ή της δυστυχίας (και που από καιρού εις καιρόν διχάζει ολόκληρο το σύστημα) είναι κομμάτι της τυπικής λειτουργίας του καπιταλισμού: Ο καπιταλισμός ανανεώνεται μέσω της κρίσης.

Άλλη μια σημαντική παράμετρος είναι πως όχι μόνο η Ελλάδα μα και άλλες χώρες, ειδικά οι ΗΠΑ, αδυνατούν έστω και θεωρητικά να αποπληρώσουν το χρέος του, όπως αυτό έχει δημόσια γνωστοποιηθεί. Οπότε υπάρχουν λογιών λογιών οφειλέτες, με πολύ σαφή τη μεταξύ τους ιεραρχία: Υπάρχουν οφειλέτες που μπορούν να εκβιάσουν τους πιστωτές τους, επειδή απλώς δεν πρέπει να πτωχεύσουν (όπως οι μεγάλες τράπεζες), υπάρχουν οφειλέτες που μπορούν να επιβάλουν τον τρόπο αποπληρωμής του χρέους τους (όπως η κυβέρνηση των ΗΠΑ) και, τέλος, υπάρχουν οφειλέτες που μπορούν να δέχονται εκφοβισμούς και ταπείνωση (όπως η Ελλάδα).


* Ουσιαστικά όλα τα καθεστωτικά μέσα βλέπουμε πως είναι στρατευμένα με το Ναι. Αυτό μπορεί να γυρίσει εναντίον τους;


Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουμε την προοπτική που έχει λάβει η σύγκρουση. Η διαμάχη που εκτυλίσσεται μεταξύ της Ελλάδας και των επικεφαλής της Ε.Ε., η αδυναμία να βρεθεί συμβιβαστική λύση, είναι στην ουσία της βαθιά συμπτωματική, μιας και στην πραγματικότητα δεν αγγίζει πραγματικά οικονομικά ζητήματα - σε αυτό το σημείο η διαφορά (που κάνει η διαμάχη) είναι μηδαμινή. Η Ε.Ε. συνήθως κατηγορεί τους Έλληνες πως μιλάνε γενικόλογα, πως υπόσχονται ασαφή πράγματα χωρίς συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ενώ οι Έλληνες κατηγορούν την Ε.Ε. για προσπάθεια να ελέγξει και την παραμικρή λεπτομέρεια και να επιβληθεί στην Ελλάδα με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι έκανε στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Μα πίσω από αυτές τις μομφές ελλοχεύει μια άλλη, πολύ βαθύτερη σύγκρουση. Ο Τσίπρας πρόσφατα δήλωσε πως αν συναντούσε μόνος την Άνγκελα Μέρκελ σε δείπνο, θα έβρισκαν λύση σε δύο ώρες. Το επιχείρημα ήταν πως αυτός και η Μέρκελ, και οι δύο πολιτικοί, θα αντιμετώπιζαν τη διαφωνία με πολιτικούς όρους, σε αντίθεση με τους τεχνοκράτες της Ε.Ε., σαν τον επικεφαλής τους Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ένας εμβληματικός κακός στην όλη υπόθεση, αυτός σίγουρα είναι ο Ντάισελμπλουμ, που μάλιστα έχει σαν μότο το εξής: "Αν εξετάσω την πράγματα από ιδεολογική σκοπιά, τότε δεν πρόκειται να καταφέρω τίποτα". Αυτό μας φέρνει στην καρδιά της υπόθεσης:

Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μιλάνε σαν να είναι κομμάτι μιας ανοιχτής πολιτικής διαδικασίας, όπου οι αποφάσεις, οι οποίες είναι αμιγώς "ιδεολογικές" (με κανονιστικούς όρους), πρέπει να παρθούν, ενώ οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. μιλάνε σαν όλο αυτό να είναι ζήτημα πολλών λεπτομερών ρυθμιστικών παραμέτρων. Και όταν οι Έλληνες απορρίπτουν αυτήν την προσέγγιση και φέρνουν στο τραπέζι ζητήματα στην ουσία τους περισσότερο πολιτικά, κατηγορούνται πως ψεύδονται, πως αποφεύγουν τις απτές λύσεις κ.λπ. Κι είναι σαφές πως η αλήθεια βρίσκεται στην ελληνική πλευρά:

Η άρνηση της "ιδεολογικής σκοπιάς", με θιασώτη τον Ντάισελμπλουμ, είναι με τη σειρά της βαθιά ιδεολογία, μασκαρεύεται (παρουσιάζεται ψευδώς) ως οι πλέον εξειδικευμένες ρυθμιστικές αποφάσεις, οι οποίες όμως δεν είναι παρά δομικές πολιτικο-ιδεολογικές αποφάσεις.

Εξαιτίας αυτής της ασυμμετρίας, ο "διάλογος" μεταξύ Τσίπρα ή Βαρουφάκη και των εταίρων τους συχνά παρουσιάζεται σαν διάλογος μεταξύ ενός νέου μαθητή που ζητάει σοβαρή αναμέτρηση πάνω σε βασικά ζητήματα και ενός αλαζόνα καθηγητή ο οποίος, κατά τις απαντήσεις του, αγνοεί απαξιωτικά το ζήτημα και κατσαδιάζει το μαθητή για την τεχνική του απόδοση ("Δεν διατύπωσες σωστά το ένα!", "Δεν έλαβες υπ' όψιν σου την παράμετρο του άλλου!") ή ακόμα παρουσιάζεται σαν διάλογος μεταξύ ενός θύματος βιασμού που προσπαθεί απεγνωσμένα να εξηγήσει τι της έχει συμβεί και ενός αστυνομικού που διαρκώς την διακόπτει ζητώντας πιο "γραφειοκρατικές" λεπτομέρειες. Αυτό το πέρασμα από την πολιτική ορθότητα στην ουδέτερη γραφειοκρατία χαρακτηρίζει όλη μας την πολιτική διαδικασία:

Στρατηγικές αποφάσεις βασισμένες στην εξουσία κρύβονται όλο και περισσότερο κάτω από τον μανδύα γραφειοκρατικών ρυθμίσεων, βασισμένων στην εξειδικευμένη γνώση, και ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις γίνονται με μεγαλύτερη μυστικοπάθεια, χωρίς καμία δημοκρατική διαβούλευση.
- See more at: https://left.gr/news/o-syriza-prepei-na-meinei-stin-exoysia-gia-na-allaxei-kratos#sthash.V1aUDAj3.dpuf

Edited by - Poexania on 23/05/2016 10:46:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  10:53:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσοχη ειδικα σε αυτο το κομματι του μεγαλου μαρξιστη. Προφανως θα ειναι υπερ και μιας "σοβαρης χρυσης αυγης που θα μαχεται εναντιον των πολυεθνικων. Αλλο που ουτε η λεπεν ουτε ο συριζα παλευουν εναντιον των πολυεθνικων, εχει ενδιαφερον πως βαζει τη λεπεν απο την πισω πορτα για να δικαιολογησει τον καμενο, επειδη δηθεν ολοι αυτοι αγωνιζονται εναντια στην κυριαρχια των πολυεθνικων και κουραφεξαλα.

"Μετά υπάρχει ο ισχυρισμός πως φαινόμενα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως ο παραδοσιακός διαχωρισμός Αριστερά / Δεξιά έχει ξεπεραστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποκαλείται "άκρα αριστερά", και η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία Άκρα Δεξιά, ίσως επειδή τα δύο κόμματα μάχονται για την κρατική κυριαρχία, ενάντια στις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Είναι λοιπόν πολύ λογικό πως, στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με ένα μικρό δεξιό κόμμα που τάσσεται υπέρ της εθνικής κυριαρχίας. Στις 22 Απριλίου 2015, ο Φρανσουά Ολάντ είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης ότι η Μαρίν Λεπέν πλέον ακούγεται σαν τον Ζωρζ Μαρσέ (Γάλλος κομμουνιστής ηγέτης) της δεκαετίας του '70 - εκφωνώντας την ίδια πατριωτική διακήρυξη υπεράσπισης των δεινών των απλών Γάλλων οι οποίοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης του διεθνούς κεφαλαίου. Τη στιγμή που βάζουμε στο κάδρο όμως το θέμα των μεταναστών εργατών, αυτός ο παραλληλισμός Εθνικού Μετώπου - ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει."

Edited by - Poexania on 23/05/2016 10:56:41
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  10:54:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ζιζεκ
"οσοι δεν υποστηριζουν το συριζα θα πανε γκουλαγκ"

https://www.youtube.com/watch?v=WF_uDfnuGXA


οχι παναγια μου δεν ειναι μπορατ το παιδι
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  11:36:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βρε Poexania, τι κάνεις τώρα;
Αποδομείς με λύσσα τον Ζίζεκ βασισμένος στο παράλογο της συνεπαγωγής:
Ο Ζίζεκ έχει πει βλακείες ==> κάθε τι που έχει πει είναι βλακεία.
?????

Γενικά αυτό κάνεις: Θεωρείς απόλυτα αξιόπιστες τις πηγές που εσύ παραθέτεις και προσπαθείς μέσα από λογικά σφάλματα να καταστήσεις αναξιόπιστες τις πηγές που λένε αυτό που εσύ δεν πιστεύεις.

Πχ λες: "Δηλαδη εσυ αυτο το γνωμικολογικον το θεωρεις αντικειμενικο ετσι;" Επειδή έγραψε κάτι που ΔΕΝ σ' αρέσει! Βρίσκεις μερικά λάθη που έχει κάνει και θεωρείς ότι "ειναι για το πεος τελειως". Δηλαδή
"Το γνωμολογικό λέει μερικές βλακείες ==> κάθε τι που έχει πει είναι βλακεία."

(και μετά παραθέτεις ...Christian Science!)

ΕΣΥ λες για το quote που αποδίδεται στον Einstein και μόνος σου το καταρρίπτεις, εγώ δεν ανέφερα τίποτα για αυτό.
Πολλά quotes απόκα και πολύ γνωστά αποδίδονται σε ανθρώπους που δεν τα έχουν πει ποτέ, είναι γεγονός ειδικά στην εποχή μας. Αυτό σημαίνει ότι όποιο quote δεν μας βολεύει, το βγάζουμε ψεύτικο;;;;;
Λες: "μηπως δεν σας εδειξα 6-7 περιπτωσεις απο λογια που αποδιδονται στον σταλιν, στον αινσταιν τα οποια ποτε δεν ειπαν;"
Δηλαδή από 6-7 περιπτώσεις θα βγάλεις το συμπέρασμα ότι όποιο quote δεν μας α΄ρεσει είναι ψεύτικο;
Δεν βλέπεις ότι είναι μια πρακτική η οποία στο βάθος της είναι παρόμοια με τη σταλινική/εθνικοσοσιαλιστική/φασιστική πρακτική της γενικευμένης συλλογικής ευθύνης; Πχ: Κάποιοι τάταροι στην Ουκρανία συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ ==> ΟΛΟΙ οι τάταροι φταίνε, ας τους κάνουμε μια εθνοκάθαρση.

Αφού τελικά είδες ολόκληρο τον επικήδειο σε site που εμπιστεύεσαι, ποιος ο λόγος για όλα αυτά;

Edited by - Rigelian on 23/05/2016 11:37:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  11:44:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι μερικα λαθη μωρε!!!
Τα μισα απο τα γνωμικα σε αυτους τους δυο(σταλιν, αινσταιν) ηταν αποδεδειγμενα λαθος! Ποσο αντικειμενικο μπορει να ειναι ενα τετοιο site?

"Αφού τελικά είδες ολόκληρο τον επικήδειο σε site που εμπιστεύεσαι, ποιος ο λόγος για όλα αυτά;"


Ο λογος για ολα αυτα ειναι οτι εσυ παρεθεσες πραγματα που υποτιθεται εχει πει ο σταλιν
αλλα δεν τα εχει πει
και ο αλλος ο δεν θυμαμαι το nickname του
με ρωταει αν θεωρω ακομη γελοιο τον ζιζεκ
ε και σας απανταω

Τι ωραια που θα ηταν να παραδεχοσασταν οτι κανατε λαθος, οπως εγω παραδεχομαι οτι εκανα λαθος

Μετα απο τοσες μερες βρηκατε ομως κατι απο το οποιο να πιαστειτε και σας εδωσε μεγαλη χαρα

Edited by - Poexania on 23/05/2016 11:55:47
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  12:00:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οταν λοιπον καποιος λεει πολες βλακειες-οπως ο ζιζεκ- εννοειται δεν ειναι αντικειμενικος-
επισης, οταν καποιου του βαζουν λογια στο στομα που δεν ειπε, οπως του σταλιν, λογικο ειναι και εγω να ειμαι καχυποπτος απεναντι στον επικηδειο του ΣΤΑΛΙΝ για τον λενιν που παρατεθηκε σε βιβλιο του ζιζεκ.

το οτι ο ζιζεκ λεει παντα βλακειες δεν ειναι κατι που ειπα εγω
ειναι κατι που ειπες εσυ
(παροτι το πιστευω οτι ο ζιζεκ λεει παντα βλακειες γιατι οτι εχω διαβασει απο αυτα που εχει πει ηταν βλακεια και οχι επειδη μερικα απο αυτα που εχω διαβασει ηταν βλακειες(αρα η συνεπαγωγη γινεται-που δεν την εκανα αλλα την κανω τωρα- οτι εχω διαβασει απο τον ζιζεκ ειναι βλακειες αρα μαλλον οτι εχει γραψει και πει ο ζιζεκ θα ειναι βλακειες)

Και σου ξαναλεω
οτι τη λεξη καλουπι εγω δεν τη βλεπω στη παραθεση που σας εδωσα
αλλα ακομη και αν το ειπε
ε οκ ηταν ατυχης εκφραση

Edited by - Poexania on 23/05/2016 12:04:04
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  12:05:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν θα υπερασπιστώ τον Ζίζεκ, τον Σολζενίτσιν, το οποιοδήποτε site.
Ο Στάλιν τα είπε αυτά, τελικά, αυτό είναι το θέμα μας.

(Δευτερευόντως: άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ζίζεκ ήταν σωστός!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  12:11:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Δεν θα υπερασπιστώ τον Ζίζεκ, τον Σολζενίτσιν, το οποιοδήποτε site.
Ο Στάλιν τα είπε αυτά, τελικά, αυτό είναι το θέμα μας.

(Δευτερευόντως: άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ζίζεκ ήταν σωστός!)"

αν ηταν μονο αυτο το θεμα μας
τοτε γιατι παρεθεσες αυτα περι στατιστικης και θανατων;
τοτε δεν ηταν μονο αυτο το θεμα μας; Απλα βρηκες την ευκαιρια να προβοκαρεις και λες "βρε δεν το πεταω και αυτο το περι στατιστικης να κανω εντυπωση"

Τωρα που αυτο περι στατιστικης αποδειχθηκε λαθος
υποβαθμιζεις τη σημασια του και λες οτι δεν ειναι αυτο το θεμα μας, ενω αρχικα εσυ το εφερες στην κουβεντα. Αληθεια αφου δεν ηταν το θεμα μας γιατι το εφερες στην κουβεντα;

Εγω ξεκαθαρα τοποποθετηθηκα οτι αυτος ειναι ο επικηδειος τελικα, μετα που το εψαξα(με αμφισβητουμενο το κομματι για το καλουπι που ειναι και η ενσταση μου, κατι που εγω δεν θα ελεγα ποτε δλδ, γιατι κομμουνιστης δεν γεννιεσαι αλλα γινεσαι).

Απο εκει και περα παραδεχεσαι εσυ οτι αυτο περι στατιστικης δεν το εχει πει ο σταλιν και οτι η παραθεση σου ειναι λαθος;

Edited by - Poexania on 23/05/2016 12:15:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000