Fitness Pulse
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10609 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2017 :  14:11:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@avatos, thanks!

Εξαιρετικότατος Α Πετρουλάκης από το protagon:

Κανείς νουνεχής άνθρωπος δεν πιστεύει ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν θα προτιμούσε την προηγούμενη ζωή της από όλα τα εκατομμύρια του κόσμου. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η φρικτή εμπειρία που έζησε και βιώνει δεν αντιρροπείται από κανένα τραπεζικό λογαριασμό.

Η κ. Κούνεβα είναι ένα τραγικό πρόσωπο. Αλλά δεν είναι ιερό. Στη δημοκρατία μας δεν έχουμε πρόσωπα ταμπού, μπορούμε να μιλούμε για όλους και να κρινόμαστε από την ακρίβεια των λέξεων μας. H ενημέρωση οφείλει να δημοσιεύει όλες τις ειδήσεις και να αναδεικνύει χωρίς φόβο τις πτυχές τους. Το να αναφέρει κάποιος ότι έχει πολλά χρήματα στις τράπεζες η Κωνσταντίνα Κούνεβα από δωρεές είναι είδηση, και μάλιστα θετική είδηση για την κοινωνία μας. Το να ειρωνεύεται κάποιος τη φτωχή καθαρίστρια που πλούτισε από τη δυστυχία της είναι αθλιότητα. Το να εξισώνει ένας τρίτος τις δύο προηγούμενες προτάσεις είναι ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα. Διότι για αυτόν η Κούνεβα δεν είναι ούτε τραγικό ούτε ιερό πρόσωπο, είναι εργαλείο.

Η Κούνεβα, όπως και ο Ρωμανός πριν λίγα χρόνια, όπως και τα τρία παιδιά που είχαν πνιγεί από το μαγκάλι, όπως ο συνταξιούχος που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα, όπως πάρα πολλοί άλλοι, είναι εργαλεία της ίδιας αριστερής εργαλειοθήκης. Εργαλεία ηθικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

Η θέση αρχής είναι ότι όλα αυτά τα τραγικά πρόσωπα είναι ιερά και πέραν πάσης προβολής στα ανθρώπινα μέτρα -όποιος προσπαθήσει να ανιχνεύσει ανθρώπινες πτυχές στην ιερότητα είναι φυσικά ιερόσυλος. Η σκιά του θανάτου ή της δυστυχίας των προσώπων αυτών είναι βαριά και σοκάρει- οι κάτοχοι της εργαλειοθήκης εύκολα βρίσκουν έδαφος στην εκμετάλλευσή τους, ως μονοπωλητές της ευαισθησίας και του πόνου. Είναι όπως ο φονταμενταλιστικός φανατισμός που έχουν οι ισλαμιστές με την αναπαράσταση του Προφήτη σε ανθρώπινη μορφή. Με μόνη διαφορά ότι οι ισλαμιστές προσβάλλονται πραγματικά ενώ τα αριστερά παλικάρια απλώς βρήκαν έναν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους.

Γιατί είναι ένα θέμα να λέμε ότι όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι νεοφιλελέδες , δηλαδή ανάλγητοι, άκαρδοι και φίλαυτοι και άλλο να το αποδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία. Ειδικά τώρα που τα επιχειρήματα στο χώρο της πολιτικής έχουν εξαντληθεί και το μόνο που έχει μείνει είναι κάτι υπόλοιπα στο οπλοστάσιο του λυρικού μελό συναισθηματισμού. Επομένως η Κούνεβα γίνεται ένα πολύτιμο προπαγανδαστικό εργαλείο, όπως είχαν γίνει τόσοι άλλοι στο παρελθόν. Μπορεί να είπες για αυτήν πράγματα που θα συμφωνούσε και η ίδια, και λοιπόν;- δεν είναι η αλήθεια το θέμα μας. Μίλησες για την Κούνεβα, άρα αδιαφορείς για το δράμα της, άρα εξευτελίζεις τη δυστυχία της, άρα είσαι ανίερος. Ανήκεις εκεί που εμείς θέλουμε να ανήκεις, στους απέναντι ανάλγητους- οι ευαίσθητοι, οι αλληλέγγυοι, οι ηθικά υπερέχοντες και οι ψυχικά πλεονασματικοί βρίσκονται μόνο στην από δω πλευρά. Παιδιά, ξεκινήστε τη δουλειά γιατί δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να πουλήσουμε.

Όπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, έχουμε και εδώ μία ιεραρχία, χαμηλά τους μικρομαστόρους που ξεκινούν τη δουλειά και κάνουν τα πρώτα εύκολα βήματα στη αλυσίδα παραγωγής, στην κορυφή ο αρχιμάστορας που αναλαμβάνει το πιο δύσκολο κομμάτι. Ο μηχανισμός προπαγάνδας είναι απλός. Οι πραγματικές λέξεις που γράφτηκαν εξαφανίζονται γιατί ανήκαν στο αυτονόητο. Θα ακούσεις ότι είπες πράγματα που είπαν άλλοι, θα ακούσεις ότι είπες πράγματα που φαντάστηκαν άλλοι, κυρίως θα ακούσεις επιφωνήματα αποτροπιασμού και επιρρήματα φρίκης σε ένα τρομώδες λυρικό παραλήρημα , το σύνηθες που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα για να εξοντώνει αντιπάλους.

Και όλο αυτό θα μπει στον πολλαπλασιαστή για να φτάσει στους αποδέκτες αποκομμένο από την πραγματική αφορμή. Αυτή τη φορά στόχος ήταν η Athens Voice. Τις προηγούμενες άλλοι, θα υπάρξουν και επόμενοι. Το μόνο ευχάριστο, ότι οι χαμηλόβαθμοι εργάτες του μηχανουργείου έχουν αρχίσει να αποψιλώνονται.

http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341314294-44341314294

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10609 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2017 :  22:46:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από τη χώρα που γέννησε τον φασισμό: http://news.in.gr/world/article/?aid=1500123413
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7281 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2017 :  23:50:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Έτσιιιι, λαικά δικαστήρια, η επιτομή της... δημοκρατίας. Ή όχι;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/01/2017 :  07:44:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η δημοκρατία ακριβώς σε αυτά βασίζεται, στην αποποινικοποίηση των πολιτικών, στην ελεύθερη διακίνηση συκοφαντιών και στην παραποίηση των νόμων.
Διότι ο πολίτης-πρόβατο δεν πρέπει να έχει λόγο πουθενά, ούτε καν στην αστεία ψήφο που του προσφέρουν απλόχερα. Το κόμμα του γνωρίζει καλύτερα από αυτόν.
Ακόμα δεν είμαι σίγουρος ότι ελευθερωθήκαμε από την δικτατορία.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

avatos
Forum-Runner

124 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/01/2017 :  14:57:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
file rigelian ,εξαιρετικος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/01/2017 :  09:59:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.youtube.com/watch?v=cC0regeVxzE

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10609 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/01/2017 :  20:15:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να διαβαστεί προσεκτικά από όλους:

Μια τριτοκοσμική Ελλάδα είναι εφικτή...
(Θοδωρής Γεωργακόπουλος)

Μερικές φορές ξεχνάμε τι ήταν η Ελλάδα. Κι επειδή ξεχνάμε τι ήταν, δεν έχουμε και ακριβή επίγνωση του τι μπορεί να απογίνει. Δεν συνειδητοποιούμε το εύρος των πιθανοτήτων.

Υπάρχει λόγος που οι ηλικιακές ομάδες που είναι περισσότερο υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι ηλικιωμένοι. Ο λόγος είναι ότι αυτοί θυμούνται πώς ήταν η χώρα μας πριν μπει στο ευρώ και πριν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμούνται τι σημαίνει "πληθωρισμός", τι συμβαίνει όταν ένα διεφθαρμένο κράτος έχει τη δυνατότητα να τυπώνει χρήμα για να πληρώνει τους εξαρτημένους ψηφοφόρους/πελάτες, ευτελίζοντας την αξία του και συσσωρεύοντας χρέος. Επίσης, θυμούνται γενικά πώς ήταν η χώρα πριν μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλες απόψεις, πολιτισμικά, κοινωνικά και οικονομικά. Όσοι γεννήθηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και μετά δεν έχουν εικόνα εκείνης της Ελλάδας. Δεν έχουν ιδέα.

Πιθανότατα δεν γνωρίζουν πως όταν μπήκε στην "Ευρωπαϊκή Κοινότητα", που τότε ακόμα ήταν ένα κλειστό κλαμπ ισχυρών χωρών, η Ελλάδα ήταν με διαφορά το πιο φτωχό και αδύναμο μέλος της. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας τότε ήταν στο 60% του μέσου όρου της Ε.Ε. (το 2008 είχε φτάσει το 92%) και ακριβώς επειδή ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά της οικονομίας της από τις οικονομίες των άλλων χωρών, με αίτημα του Ανδρέα Παπανδρέου (σε ένα “μνημόνιο”) δημιουργήθηκαν τα πρώτα διαρθρωτικά ταμεία που σκοπό είχαν να τονώσουν τις οικονομίες των φτωχώτερων χωρών (της Ελλάδας, και των άλλων που μπήκαν αργότερα) για να συγκλίνουν ταχύτερα με τις πλουσιότερες. Έκτοτε από αυτά τα ταμεία (τα οποία απέκτησαν διάφορα ονόματα στην πορεία, Μεσογειακά Προγράμματα, ΚΑΠ, ΚΠΣ, ΕΣΠΑ) μπήκαν στην οικονομία της Ελλάδας 160 δισ. ευρώ, ενώ η χώρα ταυτόχρονα με την ένταξή της σε έναν ισχυρό υπερεθνικό οργανισμό, και στη συνέχεια με την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ, απέκτησε πρόσβαση και σε φτηνό δανεισμό από την παγκόσμια αγορά, κάτι που πριν από τη δεκαετία του '80 δεν υπήρχε ως δυνατότητα.

Χάρη στην Ε.Ε. η Ελλάδα έγινε η χώρα που οι άνθρωποι κάτω των 45 γνωρίζουν, αλλά πριν από αυτή, ήταν μια άλλη, πολύ πιο φτωχή, πολύ πιο αδύναμη, πολύ πιο ευάλωτη και πολύ πιο κλειστή και οπισθοδρομική.

Το διήγημα του Νόρμαν Σπίνραντ "Η Χαμένη Ήπειρος" γράφτηκε το 1970. Είναι μια δυστοπική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα απώτερο μέλλον στο οποίο ολόκληρη η Βόρεια Αμερική έχει καταστραφεί και η Νέα Υόρκη είναι ένας γιγάντιος αρχαιολογικός χώρος τον οποίο επισκέπτονται για τουρισμό πλούσιοι Αφρικανοί. Το διήγημα, που δεν είναι από τα γνωστότερα του Σπίνραντ και που απ' όσο γνωρίζω δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, υπάρχει σε μια συλλογή που λέγεται "Other Americas", η οποία περιλαμβάνει διηγήματα που φαντάζονται σκοτεινές παραλλαγές του Αμερικανικού μέλλοντος. Μιας και ζούμε μια πολύ σκοτεινή παραλλαγή του Αμερικανικού παρόντος σήμερα, πρόσφατα την ξαναδιάβασα και όταν έφτασα στη "Χαμένη Ήπειρο" βρήκα κάτι που δεν θυμόμουν: Μια εισαγωγή στην οποία ο συγγραφέας διηγείται τη στιγμή που εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιστορία. Επιτρέψτε μου να σας μεταφράσω ένα απόσπασμα:

"Βρισκόμουν στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, ανάμεσα σε εκατοντάδες τουρίστες που περιδιάβαιναν τα θαυμάσια ερείπια της κλασσικής Ελλάδας. Έστρεψα το βλέμμα από τον Παρθενώνα και κοίταξα από ψηλά τη σύγχρονη Αθήνα που απλωνόταν μπροστά μου. Η θέα, που καλυπτόταν από μια αποκρουστική στιβάδα καυτού καλοκαιρινού νέφους, μου θύμισε ότι βρίσκομαι στον 20ο αιώνα, και πως η πόλη εκεί κάτω, με τους βρώμικους, θορυβώδεις, δρόμους της είχε πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία με την Τιχουάνα του Μεξικού και τον Τρίτο Κόσμο, παρά με την παρελθούσα μορφή της, ως μητρόπολη του υψηλότερου πολιτισμού στον κόσμο. Κάπως λυπημένος από τη διαπίστωση αυτή κατέβηκα στην Πλάκα, μια περιοχή στις πλαγιές του λόφου γεμάτη με ταβέρνες, ταπεινά εστιατόρια και παραπήγματα που πουλούσαν σουβενίρ, και ήπια μισό λίτρο ρετσίνα, ένα ελληνικό κρασί που είναι καλύτερο να το πίνει κανείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η Πλάκα ήταν γεμάτη τουρίστες, μικροεμπόριο, μουσική και θόρυβο. Μπορεί να έφταιγε η ρετσίνα, αλλά οι Έλληνες μου έμοιαζαν χαρούμενοι άνθρωποι που αγαπούσαν τη ζωή και ζούσαν το παρόν τους με μπρίο. Μετά όμως προχώρησα προς το ξενοδοχείο μου μέσα από τον θόρυβο της κίνησης και τον κακόγουστο, τριτοκοσμικό μοντερνισμό της πόλης και, όταν γύρισα να κοιτάξω προς τα πίσω, η θέα που αντίκρυσα γέννησε το σπέρμα αυτού του διηγήματος στο μυαλό μου. Πάνω στην Ακρόπολη ο Παρθενώνας με το ζόρι ξεπρόβαλλε μέσα στο νέφος, σαν φάντασμα μιας χαμένης δόξας που υπερίπτατο πάνω απ' το ρυπαρό παρόν, πάνω απ' την κακόγουστη Αθήνα, πάνω από την Πλάκα, όπου απόγονοι ενός πολιτισμού που είχε χτίσει τέτοια τελειότητα, ένας τριτοκοσμικός λαός πια, προσπαθούσαν να απομυζήσουν κάποια ζωή απ' τα ερείπια που τους άφησαν οι ευγενείς τους πρόγονοι, το μεγαλείο των οποίων έχει σβήσει από τη χώρα τους, πολύ καιρό πια”.

Από το 1970, όταν γράφτηκαν αυτές οι λέξεις για την χώρα μας έχουν περάσει λιγότερα από πενήντα χρόνια. Αν σε 3-4 δεκαετίες μπορεί μια χώρα να φτάσει από μια τριτοκοσμική κατάσταση στην ευμάρεια και την τρυφηλότητα της πρόσφατης εποχής της αστακομακαρονάδας, τότε είναι απολύτως εφικτό να κάνει και την αντίστροφη διαδρομή. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει “τριτοκοσμική”, όχι ίδια με αυτό που ήταν τότε (γιατί ολόκληρος ο κόσμος έχει αλλάξει, και οι τριτοκοσμικές χώρες δεν είναι πια αυτό που ήταν), αλλά να φτωχύνει, να μικρύνει, να ασχημύνει, να γίνει πιο κλειστή, πιο βρώμικη και πιο μίζερη. Και, από ό,τι μας δείχνουν τα τελευταία χρόνια, η πορεία προς αυτή την κατεύθυνση μάλλον δεν θα διαρκούσε σαράντα χρόνια, αλλά πολύ λιγότερα.

Είναι, βλέπετε, κατήφορος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  07:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαφθορά και φτηνός δανεισμός, τι άλλο θέλεις;
Τριτοκοσμική θα γίνει η χώρα είτε εντός είτε εκτός ευρώ.
Γιατί μπορεί να "βελτιώθηκε" η οικονομική κατάσταση ή να "αισθανόμαστε" δυνατοί λόγω ευρώ, όμως δεν έχει αλλάξει η νοοτροπία. Η παιδεία ολισθαίνει καθημερινά οπότε τι ακριβώς περιμένουμε, διάσωση; Παπαρέξ.
Λαός χωρίς προσανατολισμό σε λάθος μέρος.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7281 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  09:42:22  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
΄
Οχι εντός ευρώ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για διεφραρμένη χώρα.

Το νόμισμα δεν αλλάζει το πλήθος προιόντων και υπηρεσιών που υπάρχουν σε μια χώρα. Τα ίδια θα έχουμε.

Το μόνο που αλλάζει, είναι ότι δίνει την δυνατότητα ανα πάσα στιγμή στην κυβέρνηση να κόβει δικό της, και άρα να υποτιμά το δικό σου.
Με απλά λόγια ανα πάσα στιγμή, θόρυβα, αναίμακτα, και χωρίς να το καταλάβεις, απλά χάνεις τα λεφτά σου.

Παραδείγματα πολλά, χωρών που κατρακύλησαν...
Αν τώρα, κάνει πραγματική σφιχτή/εγκρατή πολιτική με δικό της νόμισμα... (σιγά μην κάνει ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ αντίθετα θα απελευθερωθεί να κάνει ακόμα περισσότερα όργια) για να γίνουμε και εμείς Ελβετία ή Νορβηγία, τότε μένεις και στο ευρώ και δεν έχεις ανάγκη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  10:42:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Άποψη μου είναι ότι όταν γνωστοποιήθηκε η κρίση θα έπρεπε να τραβήξουμε αμέσως την πρίζα. Τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Έχοντας ξεπουλήσει τα πάντα τι θα είμαστε; Φτωχοί με δραχμούλες.....
Βέβαια η διεφθαρμένη πολιτική που δεν έχει διάθεση να δουλέψει (για να μην γράψω τίποτα βαρύτερο) αρκέστηκε στα θαλασσοδάνεια του ευρώ και κατηγόρησε την δραχμούλα για όλα τα δεινά του τόπου.
Η διεφθαρμένη πολιτική σημαίνει και διεφθαρμένη δικαιοσύνη, μπορεί να νομίζουμε ότι απέχουμε πολύ από την "δημοκρατική" Τουρκία, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Στις άλλες δημοκρατίες οι πολιτικοί δίνουν λόγο (έστω μερικοί) και δεν νομοθετούν υπέρ της ατιμωρησίας τους.
Και η απόδοση δικαιοσύνης δεν είναι λαοκρατία αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των πολιτών.
Δεν είναι το νόμισμα η απόλυτη δύναμη αλλά το εργαλείο. Αν είσαι μακάκας ότι νόμισμα και να σου δώσουν Έλληνας θα καταντήσεις.
Επέτρεψέ μου Γιώργο να ξαναπώ ότι "το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει". Το ξέρω ότι διαφωνείς.
Ευτυχώς όμως με την ατελείωτη μετανάστευση των νέων και την αυξανόμενη υπογεννητικότητα (-400/χρόνο από φέτος) ο λαος θα εξαφανιστεί και τέτοια φαινόμενα θα περιοριστούν.

Όσο για την λιγότερη διαφθορά λόγω ευρώ δεν θα συμφωνήσω γιατί τα λαμόγια απλά γίνονται κυβέρνηση. Λαμόγια με βούλα. Έτσι η Ευρώπη ελέγχει τους υπαλλήλους της και όταν δεν της κάθονται τους απολύει με εκλογές. Ακόμα και το ΚΚΕ ή και η ΧΑ αν ήταν υπερ της ΕΕ θα είχαν τρελές πιθανότητες να κυβερνήσουν ή έστω να γίνουν τσόντα κάποιου μεγάλου.
Εγώ πάντως τα μόνα που βλέπω να συζητιούνται είναι ότι αφορά τα συμφέροντα κρατών της ΕΕ και όχι πως θα καλυτερέψει η κατάσταση.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 01/02/2017 11:21:58
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7281 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  11:28:06  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, το οποίο κεφάλι το εκλέγουμε εμείς.
Γιατί έχουμε δημοκρατία. Με τα κακά της βεβαίως βεβαίως, αλλά την έχουμε.
Δεν θα χρειαζόταν να τραβήξουμε καμία μπρίζα κατά την γνώμη μου. Ούτε 10δες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο ούτε τίποτα.
Μας δώσαν αρκετή περίοδο χάριτος, να τα βάζαμε σε μια τάξη.
ΠΑΝΕ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. και ακόμα στο βιλλαμπάχο τρίβουν.
Θα έβγαιναν σταδιακά σε σύνταξη όσοι ήταν υπερ-αριθμοί, (χωρίς απολύσεις) θα γινόταν μια ουσιαστική αναβάθμιση σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου (όποιος δει πως δουλεύει μια σοβαρή επιχείρηση, εγώ σας λέω πως με το 1/3 του προσωπικού βγαίνει διπλάσια και πιο ποιοτική δουλειά...), και χωρίς κάποιος να θιγεί ανεπανόρθωτα σε 5-6 χρόνια θα είχαμε ένα κράτος με έσοδα>εξόδων.
Δεν είναι βέβαια μόνο οι μισθοδοσίες του δημοσίου το έξοδο, είναι ένα μόνο από τα πολλά.
Έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να γίνουν ηλεκτρονικές προσλήψεις-πίνακες προσωπικού κτλ (πριν 3-4 χρόνια ήταν όλα χειρόγραφα, σαν αυτά που συμπλήρωνε ο θαλαμοφύλακας το 1940 στο στρατό...), να γίνουν ηλεκτρονικές ΜΥΦ-ΑΠΔ.
να διασταυρώνονται προμηθευτές που τα εικονικά τιμολόγια άγγιζαν δεν ξέρω εγώ τα πόσα δις.
Να γίνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και πολλά πολλά πολλά ακόμα.

Έχετε ξαναδει χρεοκοπημένη επιχείρηση -που δεν βγάζει ούτε τους καφέδες της...-, να συνεχίζει να κάνει προσλήψεις, και να έχει μ.ο. μισθών 4-5 φορές πάνω από ότι η αγορά (ΟΣΕ). Τι να πρωτοπείς, και τι να πρωτοθυμηθείς.
Αυτά όλα και πολλά, είναι ο ΕΝΦΙΑ που μας ήρθε πριν λίγους μήνες.

Και πάλι είμαι δεκτικός, δεν λέω να πάνε στον Καιάδα. Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, μπήκαν με άλλες συνθήκες. ΔΕΚΤΟΝ. Αλλά σε ένα βάθος 4-5 ετών, μπορεί να γίνει κάτι, όχι όμως αν τσινάνε και πηδάνε μέχρι το ταβάνι για το παραμικρό (ας πούμε θυμάμαι κάποιους που τους "άδειασε" ο Γεωργιάδης, έκλειναν τους δρόμους, γιατί τους είπαν... άκουσον άκουσον, να πάνε σε ΆΛΛΟ κτίριο μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα! Και αυτό ήταν για αυτούς αιτίο απεργίας!)
Ε έτσι δεν γίνεται.
Κάπως πρέπει να ξεκουνηθούμε. Δεν μπορείς να λες, εμένα δεν με νοιάζει, δεν είναι πρόβλημά μου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  13:18:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν επιθυμούμε να γίνουν τομές στη χώρα (όπως σωστά γράφεις) θα πρέπει να ξεχαστεί για λίγο η διαστρεβλωμένη έννοια της δημοκρατίας όπως μας την μάθανε.
Αυτό βέβαια είναι αδύνατο όχι γιατί θα χάσει κάτι η δημοκρατία αλλά γιατί δεν υπάρχει προσωπικότητα στη χώρα με ηγετικά προσόντα και όχι ωφελιμιστικά για να οδηγήσει την χώρα. Ακόμα και αν πρέπει να οδηγηθούμε στην απομόνωση.
Η συλλογικότητα ή το brainstorming ή το "συσκεπτόμαστε γιατί δεν σκεπτόμαστε" πέθαναν μαζί με αυτό το σκατόπραγμα, την υβριδική μορφή της δημοκρατίας.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν να φταίει ο λαός όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ επιλογές; Ποτέ δεν υπήρχαν, τώρα ακόμα χειρότερα!!!!!!!!
Όσο για την Ευρώπη της υποκρισίας......έρχεται και η σειρά της. Δεν μπορεί να απεχθάνεσαι τον Τραμπ και στις υποχρεώσεις του προσφυγικού να σφυρίζεις αδιάφορα ή να μην βλέπεις ότι οι πολιτικές σου αυξάνουν τον εθνικισμό εκτός από το πουγκί σου. Πραγματική στρουθοκάμηλος.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  13:19:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακριβώς όπως τα λέει ο Deorum. Πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια δεν έγινε τίποτα. Μόνο πασαλείματα και κοψίματα για να κλείσει όπως, όπως η εκάστοτε αξιολόγηση να πάρουμε τη δόση και βλέπουμε. Σχέδιο μηδέν, πρόγραμμα υπό το μηδέν. Και φυσικά εμείς εκλέγουμε το κεφάλι. Βλέπω τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ και αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που διαδηλώνουν πήγαν στις εκλογές να ψηφίσουν.

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  14:08:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να σας δείξω πόσο άδικο έχετε θα επικαλεστώ τις κατά καιρούς δημοσκοπήσεις (που αν θεωρείτε ότι είναι διαβλητές ακόμα καλύτερα για μένα) όπου ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, πέραν μερικών ποσοστών των υποψηφίων, είναι πάντοτε ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Άρα ο κόσμος έχει το γνώθι σε αυτόν. Επιλογές δεν έχει.
Όταν λοιπόν σου λένε ότι μεταξύ ηλιθίων διάλεξε έναν, ΟΧΙ δεν φταις.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 01/02/2017 14:16:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2017 :  15:32:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.newsit.gr/kosmos/Oi-terasties-diadiloseis-lygisan-tin-kyvernisi-tis-Roymanias/697559

Αλλού διαδηλώνουν και επιμένουν όταν στην δικιά μας Μπανανία ο έλεγχος των πολιτικών θεωρείται οχλοκρατία, λαϊκισμός και άλλες τέτοιες μπούρδες.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000

Γράψου στο Newsletter του RunningNews.gr για να λαμβάνεις τα σημαντικότερα θέματα της βδομάδας

* Απαραίτητο