Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/09/2015 :  18:26:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσοχή μην αλλοιωθεί ο πληθυσμός μας, γιατί είμαστε γνήσιοι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου, του Βουκεφάλα και των νεφελίμ.

Αλλά και αν αλλοιωθεί, τουλάχιστον να μην αλλοιωθεί η ΧΑ που μας σώζει. Μπορεί το "φωτιά και τσεκούρι" να μη το έκανε πράξη σε αυτούς που φταίνε για τα μνημόνια και τις αυτοκτονίες (σούζα στη Μπακογιάννη ο Μιχαλό, αυτή και μόνο η φωτό φτάνει), αποπροσανταλίζει μια χαρά όμως με το να τα βάζει με τη κάθε Κανέλη, τους πρόσφυγες που και η χώρα μας έχει ευθύνη για τη δημιουργία τους ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Α, και τον Φύσα, που ως γνωστόν αυτόν, τον Σαχζάτ Λούκμαν και τόσους άλλους, μόνοι τους στόχοι ήταν να φέρουν 10 μνημόνια στη χώρα μας για ξεκίνημα.

Edited by - KostasPVol on 28/09/2015 18:27:42
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/09/2015 :  21:44:30  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια (όλοι στην ηλικία μας το θυμόμαστε) ότι ΔΕΝ κλειδώναμε ΠΟΤΕ την πόρτα και τα παράθυρα στα σπίτια μας, ειδικά το καλοκαίρι κοιμόμασταν ελλείψει κλιματιστικών, έξω στις αυλές και στα μπαλκόνια.
Ήταν τότε που γινόταν μία δολοφονία το μήνα και ήταν είδηση στην 1η σελίδα των εφημερίδων.

Σήμερα έχουμε κάνει τα σπίτια μας φυλακές με σιδεριές στα παράθυρα και έχουμε γεμίσει συναγερμούς και πάλι μας κλέβουν και μας σκοτώνουν.
Να σου θυμίσω πότε άρχισαν αυτά τα περιστατικά?
Όχι ότι κι εμείς οι Έλληνες είμαστε Παναγίτσες αλλά τέτοια βία και τέτοια πληθώρα περιστατικών δεν είχαμε ΠΟΤΕ!
Όποιος δεν το αναγνωρίζει, ή προσποιείται ή έχει άλλους σκοπούς.

Την Μυρτώ στην Πάρο δεν την αναφέρει ΚΑΝΕΝΑ κανάλι, εν αντιθέσει με τους Αιγύπτιους ψαράδες, τους κακόμοιρους δαρμένους μετανάστες και πλήθος άλλων υπαρκτών ή ανύπαρκτων περιστατικών που τα χρεώνουν στη ΧΑ.

Εν κατακλείδι, τα δεκάδες αθώα θύματα των τρομοκρατικών ακροαριστερών οργανώσεων δε θα αναπαυτούν ΠΟΤΕ!!
Επεισόδια και ταραχές και στέφανα για τους 23 νεκρούς του Πολυτεχνείου (πόρισμα Τσεβά) και άκρα του τάφου σιωπή για τα 71 θύματα των ακροαριστερών!!

Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε...δεν βγάζουμε άκρη, ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του, σεβαστές...μόνο οι δικές μου δεν είναι σεβαστές γιατί με χαρακτηρίζετε φασιστάκο...δεν πειράζει, εγώ θα σας χαιρετώ όταν σας βλέπω.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/09/2015 :  22:31:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση πλήττει πρωτίστως τα εργατικά δικαιώματα, καθώς ενδυναμώνει την εργοδοσία και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ δημιουργεί στρατό ανέργων και νεόφτωχων…. Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι ζήτημα τήρησης ανθρωπιστικών κανόνων, αλλά καθαρά πολιτικό ζήτημα….Η χώρα σήμερα απειλείται από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση (η οποία φέρνει) κατάργηση όλων των λαϊκών κοινωνικών παροχών…. Η αλλοίωση της εθνικής και λαϊκής ομοιογένειας δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα, αλλά κρίσιμη παράμετρος πολιτικής ενότητας του λαού, απέναντι στην εξουσία ενός ληστρικού διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου

http://www.avgi.gr/article/584085/to-zitima-ton-summaxion
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/09/2015 :  23:45:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όπως βλέπεις Χρήστο αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς. Αν πάλι κάποιος θεωρεί ότι υπονοώ για "φασιστάκους", δεν έχει παρά αντί για στείρα διαμαρτυρία, να τεκμηριώσει πως το να προσκυνάει κανείς τον Χίτλερ ή να υποστηρίζει αυτούς που προσκυνούν τον Χίτλερ (δεν το λέω για εσένα) είναι...πατριωτισμός. Τρίζουν το κόκκαλα των προγόνων μας, τους οποίους μάλιστα επικαλούνται.

Καλά, το ότι προσκυνάει και τη κάθε Μπακογιάννη αλλά μιλά για..φωτιά και τσεκούρι, είναι η αποθεώση της κωμωδίας. Χαρά σε αυτούς που τον πιστεύουν.

Και όλα τα άλλα που έγραψες, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το εξηγώ:

α) Ο εγκληματίας της Πάρου βρίσκεται στη φυλακή, και έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Υπάρχει καμμία διαφωνία προς αυτό?

Οι...πατριώτες που συνέχεια αναφέρονται στην εγκληματική του πράξη που τους έκατσε μια χαρά όπως βλέπουμε από τον τρόπο που τη χρησιμοποιούν, τι θέλουν? Μήπως τη τιμωρία όλων των συμπατριωτών του, για το έγκλημα του ενός?

Ε τότε ας γράψω κι εγώ, τιμωρία όλων των Ξανθιωτών ή όλων των Ελλήνων, ως εκδίκηση για τον (Έλληνα) δράκο που βίασε και έκαψε τη κοπέλα στη Ξάνθη.

Παράλογο ε? Καλά που το κατάλαβες.

Οι όποιοι εγκληματίες είναι εγκληματίες, είτε Πακιστανοί είναι, είτε Έλληνες. Πρέπει να τιμωρούνται αυτοί και μόνο, και φυσικά ως πρόσωπα, όχι ανάλογα της εθνικότητας. Η δε χρησιμοποίηση του εγκλήματος του ενός λόγω εθνικότητας στα...πατριωτικά σάιτ και το θάψιμο του εγκλήματος του άλλου επειδή είναι δικός μας (συμπατριώτης μας), δείχνει ότι ότι ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. Χαρά σε αυτούς που τους πιστεύουν πάλι.

β) Τους "Αιγύπτιους ψαράδες, τους κακόμοιρους δαρμένους μετανάστες και πλήθος άλλων υπαρκτών ή ανύπαρκτων περιστατικών που τα χρεώνουν στη ΧΑ" φυσικά πρέπει να προβάλλονται πολύ περισσότερο, διότι δεν μιλάμε για μεμονωνένα εγκλήματα, αλλά για ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, που μάλιστα εκτρέφουν τη χειρότερη μορφή εγκλήματος, την ντροπή της Ανθρωπότητας, τον ρατσισμό.

γ) Πολύ καούρα από τα...πατριωτικά σάιτ για "τα δεκάδες αθώα θύματα των τρομοκρατικών ακροαριστερών οργανώσεων δε θα αναπαυτούν ΠΟΤΕ". Οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άτομα για τους οποίους θα έπρεπε να ισχύει το "φωτιά και τσεκούρι" αν δεν ήταν απάτη.

Είναι σαν αυτούς που βρίζουν κάθε μέρα τις τράπεζες, αλλά μόλις επιχείρησε τη ληστεία ο Ρωμανός ξεσηκώθηκαν λες και βομβάρδισε την Ελλάδα. Όχι για τη πράξη του (ληστείες τραπεζών γίνονται πολύ συχνά), αλλά για την ιδιότητά του.

Διευκρινίζω ότι δεν επικροτώ τις προαναφερόμενες δολοφονίες ούτε τις ληστείες, αλλά δεν μου καίγεται καρφάκι εφόσον κάποιος δολοφονηθείς έχει κάνει εκατονταπλάσια εγκλήματα.

Τώρα πως τους έπιασε ο πόνος αυτούς που μιλάνε και θέλουνε φωτιά και τσεκούρι, είναι ένα ακόμη "ανεξήγητο".

δ) Μύθος είναι η ασφάλεια που υπήρχε πριν δεκαετίες. Έχω τη συνήθεια να κοιτάζω κάθε μέρα το http://www.taxydromos.gr/%CE%A0%CF%81%CE%AF%CE%BD%2030%20%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1/1 που έχει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας πριν 30 χρόνια.

Ε λοιπόν σχεδόν κάθε μέρα βλέπω σημεία και τέρατα. Ωμότητες πιο συχνές, και χειρότερες πολλές από αυτές από τις σημερινές. Επειδή δεν χρειάζεται να ψάξω παλιότερα φύλλα, κοιτάζω λίγα πρόσφατα αναφερόμενα στα προ 30ετίας. Μπορείς να ψάξεις όσα θέλεις. Ενδεικτικοί λοιπόν τίτλοι:

27 Σεπτεμβρίου 1985 -Τον κτύπησαν και άρπαξαν το τσαντάκι με 739.000 δραχμές-Την ώρα που καλούσε το ασανσέρ της πολυκατοικίας-Θύμα 77χρονος συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος

-Εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο εν ψυχρώ δύο εργάτες-Που δούλευαν για τη διάνοιξη δρόμου

-Εξύβρισε και κτύπησε την αγροτική γιατρό-Γιατί δεν έγραψε φάρμακα που της υπέδειξε (εντάξει, αυτό είναι light)

26 Σεπτεμβρίου 1985 -Σκότωσε χτυπώντας με ξύλο στο κεφάλι τον 31χρονο γιό του-Άλλος πατέρας σκότωσε με τρεις τσεκουριές την κόρη του-Γιατί αρνήθηκε να τον βοηθήσει στη δουλειά


25 Σεπτεμβρίου 1985 -Βίασαν και λήστεψαν δύο νεαρές τουρίστριες-Τις εγκατέλειψαν αφού τις βίασαν


18 Σεπτεμβρίου 1985 -Δίωξη για ανθρωποκτονία για το θάνατο 17χρονου-Που το πτώμα του βρέθηκε στο λόφο της Γορίτσας- Ασκησε ο Εισαγγελέας

-Συνελήφθη ο δολοφόνος του νεαρού αστυφύλακα-Κακοποιός με πολλές καταδίκες και «θητεία» στις φυλακές-Τον είχε πυροβολήσει στο δάσος του Σειχ Σου


Όρεξη να έχεις να ψάξεις τι πραγματικά γινόταν, αντί για αυτά που πηηροφορούν τα...πατριωτικά σάιτ πως (δεν) γίνονταν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/09/2015 :  23:58:49  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Είπαμε, ο καθείς έχει τις αντιλήψεις του.
Και για να μη γίνω και γραφικός δε σχολιάζω ξανά σε πολιτική συζήτηση... πάω για μπύρες και να μερακλώσω με Φαραντούρη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  00:26:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάποιες απο της απειλές των μαμάδων γιαγιάδων για να φάμε το φαί μας ήταν...
"Φάε το φαγητό σου γιατί θα στο φάνε οι Μαου-Μαου απο την Αφρική που τρώνε και τα παιδάκια"..!

...απο κάποιους φαίνεται οτι αυτή η απειλή δεν ξεπεράστηκε ποτέ..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  00:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους


Πολιτική συζήτηση ο Χίτλερ, ο ρατσισμός, και όλα τα υπόλοιπα?

Οκ να μη θέλεις ή να μην έχεις τη δυνατότητα της αντιπαράθεσης, αλλά όπως βλέπεις ο μεν υποστηρίζει τις αντιλήψεις του με επιχειρήματα μη αντιμετωπίσημα από ότι βλέπω, ο δε την κάνει για μπύρες... Πάντως αν καταφέρεις να δείξεις έστω ελάχιστο δίκιο στις τοποθετήσεις σου, λέμε αν, δεν θα θεωρούνται γραφικές...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  01:23:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βίλχελμ Ράιχ - Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού (pdf)
https://sekethea.files.wordpress.com/2014/04/ceb2ceb9cebbcf87ceb5cebbcebc-cf81ceb1ceb9cf87-ceb7-cebcceb1ceb6ceb9cebaceb7-cf88cf85cf87cebfcebbcebfceb3ceb9ceb1-cf84cebfcf85-cf86ceb1.pdf

Από τον “ Πρόλογο στην τρίτη διορθωμένη και επαυξημένη έκδοση”

... “Δεν μπορούμε να εξουδετερώσουμε τον αφηνιασμένο φασίστα, αν από πολιτική καιροσκοπία ψάχνουμε να τον βρούμε μέσα στο Γερμανό ή τον Ιταλό μόνο, κι όχι επίσης μέσα στον Αμερικανό και τον Κινέζο, αν δεν τον ανιχνεύσουμε καί μέσα στον ίδιο τον εαυτό μας, αν δεν γνωρίζουμε τους κοινωνικούς θεσμούς που τον εκκολάπτουν καθημερινά.

Μπορούμε να χτυπήσουμε αποτελεσματικά το φασισμό, μονάχα, όταν τον αντιμετωπίζουμε εμπράγματα και πρακτικά με καλοθεμελιωμένη γνώση της ζωής και της κίνησής της. Κανείς δεν μπορεί να τον φτάσει στην πολιτικολογία, στους διπλωματικούς ελιγμούς και τις παρελάσεις. Όμως για τα πρακτικά προβλήματα της ζωής δεν έχει να δώσει απάντηση καμιά, επειδή τα βλέπει όλα μέσα στον καθρέφτη της ιδεολογίας ή με το σχήμα της κρατικής στολής.

Όταν ακούμε κάποιον φασίστα, οποιασδήποτε απόχρωσης, να βγάζει κήρυγμα για την «τιμή του έθνους» (αντί για την τιμή του ανθρώπου), για τη «σωτηρία της αγίας οικογένειας και της φυλής» (αντί της κοινωνίας και της εργαζόμενης ανθρωπότητας), όταν φουσκώνει και κορδώνεται κι έχει το ρύγχος του γεμάτο συνθήματα, τότε ας τον ρωτήσουμε δημόσια ήρεμα και απλά:

«Τί κάνεις στην πράξη για να ταϊσεις το έθνος, χωρίς να δολοφονήσεις άλλα έθνη; Τί κάνεις ως γιατρός για να καταπολεμήσεις τις χρόνιες αρρώστειες, τί ως παιδαγωγός για να απεργαστείς την ευτυχία του παιδιού, τί ως οικονομολόγος για να εξουδετερώσεις τη φτώχεια, τί ως κοινωνικός λειτουργός για ν' αποσοβήσεις τη συντριβή πολύτεκνων μητέρων, τί ως αρχιτέκτονας για να βελτιώσεις την υγιεινή της κατοικίας. Και μή φλυαρείς τώρα, αλλά δώσε μας μια συγκεκριμμένη απάντηση, ειδάλλως κλείσε το στόμα σου!»

Συμπέρασμα: ο διεθνικός φασισμός δέ θα ηττηθεί ποτέ με πολιτικούς ελιγμούς. Θα υποκύψει μόνο στην παγκόσμια φυσική οργάνωση της εργασίας, της αγάπης και της γνώσης.”...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  01:48:51  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol



Πολιτική συζήτηση ο Χίτλερ, ο ρατσισμός, και όλα τα υπόλοιπα?

Οκ να μη θέλεις ή να μην έχεις τη δυνατότητα της αντιπαράθεσης, αλλά όπως βλέπεις ο μεν υποστηρίζει τις αντιλήψεις του με επιχειρήματα μη αντιμετωπίσημα από ότι βλέπω, ο δε την κάνει για μπύρες... Πάντως αν καταφέρεις να δείξεις έστω ελάχιστο δίκιο στις τοποθετήσεις σου, λέμε αν, δεν θα θεωρούνται γραφικές...




Πολλοί διαβάζουν, ελάχιστοι γράφουν.
Δεν έχει δίκιο ούτε αυτός που επαναλαμβάνεται, ούτε αυτός που φωνάζει πιο δυνατά.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, μερικές φορές ο συνετότερος οφείλει να υποχωρήσει, όταν βλέπει ότι ο διάλογος δεν οδηγεί πουθενά.
Δεν έχω μιλήσει ΟΥΤΕ για Χίτλερ, ΟΥΤΕ για ρατσισμό, παρόλα αυτά μου τα προσάπτετε, αδυνατώ να συνεχίσω.

ΥΓ: Πάντα πάντως είχα απορία, πως μπορεί ο κουμμουνισμός να θεωρείται ανθρωπιστική ιδεολογία όταν εξ ορισμού εμπεριέχει μίσος (η πάλη των τάξεων)
Επειδή το δικό μου πορτοφόλι έχει περισσότερα από το δικό σου, είμαστε αντίπαλοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  02:24:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τώρα λοιπόν μου προσάπτεις κομμουνισμό. Εν πάσει περιπτώσει, δεν έχω πρόβλημα, μου είναι ιδιαίτερα φιλικός.

Αν και δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, ας το πω με διαφορετικά λόγια. Η πάλη των τάξεων είναι πραγματικότητα. Για την ακρίβεια δεν συμβαίνει με τον τρόπο που εννοεί ή θέλει ο κομμουνισμός, αλλά με τον τρόπο που επιβάλει ο καπιταλισμός: οι ισχυρες τάξεις εκμεταλεύονται και @@@@@@ τις αδύνατες. Οι οποίες μάλιστα αδύνατες, παράγουν τον πλούτο που καρπώνονται οι ισχυρές. Ψέμα?

Καλά, για αυτόν που έχει τιγκάρει το πορτοφόλι του με δόλιο ή με "νόμιμο και ηθικό" τρόπο, δεν το συζητώ ότι η περιουσία δεν πρέπει να του ανήκει. Αλλά και αυτός που τον έκανε άξια, ποιος ο λόγος, και ποιο το κέρδος για την ανθρωπότητα, να έχει άχρηστα για αυτόν ποσά, ας πούμε το 80% του πλούτου στη Γη, το οποίο στερούνται αυτοί που το έχουν ανάγκη. Και όχι απλά στερούνται, μιλάμε για λιμό και εξαθλίωση ΕΞΑΙΤΙΑΣ αυτών που καρπώνονται άχρηστο ως προς τη ποσότητα για αυτούς πλούτο.

Αυτό θα ήθελα, να μην επαναλαμβάνεσαι, αλλά να έδειχνες κάποιο δίκιο στα λεγόμενά σου. Ουδένα Χίτλερ ή ρατσισμό σου προσάπτω προσωπικά, μπορείς να δεις τις συνομιλίες, το διευκρίνισα και πριν άλλωστε.

Ως προς τη πρώτη παράγραφο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που γράφω. Δεν προσπαθώ να πείσω ειδικά τον συνομιλητή, αλλά αναγνώστες που έχουν αμφιβολίες: να δούνε τη πραγματικότητα και να αφήσουν το παραμύθιασμα που τους ταϊζουν. Για Ελλάδες που ήταν οκ από εγκληματικότητα πριν δεκαετίες, και για θέματα όπως το τραγικό της Πάρου που δεν ξέρουν τι θέλουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  11:28:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol


Αν και δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, ας το πω με διαφορετικά λόγια. Η πάλη των τάξεων είναι πραγματικότητα. Για την ακρίβεια δεν συμβαίνει με τον τρόπο που εννοεί ή θέλει ο κομμουνισμός, αλλά με τον τρόπο που επιβάλει ο καπιταλισμός: οι ισχυρες τάξεις εκμεταλεύονται και @@@@@@ τις αδύνατες. Οι οποίες μάλιστα αδύνατες, παράγουν τον πλούτο που καρπώνονται οι ισχυρές. Ψέμα?

Κώστα και αυτοί που είναι τώρα στις αδύναμες τάξεις, αν ήταν στις ισχυρές, θα εκμεταλλεύονταν τους αδύναμους. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Δεν έχεις δει περιπτώσεις που ξεκίνησαν φτωχαδάκια και τώρα που πλούτισαν συμπεριφέρονται στους "κατώτερους" με άθλιο τρόπο; Δεν το πάω μακρυά. Δες από έναν γείτονά σου που ξαφνικά απέκτησε 5 δεκάρες τι ύφος έχει σηκώσει.


Αλλά και αυτός που τον έκανε άξια, ποιος ο λόγος, και ποιο το κέρδος για την ανθρωπότητα, να έχει άχρηστα για αυτόν ποσά, ας πούμε το 80% του πλούτου στη Γη, το οποίο στερούνται αυτοί που το έχουν ανάγκη. Και όχι απλά στερούνται, μιλάμε για λιμό και εξαθλίωση ΕΞΑΙΤΙΑΣ αυτών που καρπώνονται άχρηστο ως προς τη ποσότητα για αυτούς πλούτο.

Οι λόγοι είναι πολλοί: α) διότι νιώθει ασφάλεια, β) διότι την βρίσκει με το να κάνει όλο και μεγαλύτερη περιουσία, γ) στην τελική διότι έτσι του αρέσει. Όπως αυτός δεν καταλαβαίνει εσένα που τρέχεις και το βρίσκει εντελώς ανοησία, έτσι και εσύ δεν καταλαβαίνεις "ποιος ο λόγος".




Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  12:49:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ε πες το ντε Αλεξάνδρα ότι το κάνει από ανασφάλεια. Τότε χαλάλι να είναι ο άλλος άστεγος, ή να μη δίνει γάλα στο παιδί του για να πληρώσει τα διόδια. Αν νοιώθει ανασφάλεια ο Μπόμπολας μη τυχόν τελειώσουν τα λεφτά σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια και δεν θα μπορούν τα εγγόνια του να πάνε στη Μύκονο, τότε καλά κάνουμε και καθόμαστε να μας @@@@@@. Χαλάλι και η ισοπέδωση των Σκουριών.
Χαλάλι και τα παιδιά που τα τρώνε οι γύπες στην Αιθιοπία άμα έχει χόμπι ο Σόρος να κάνει συλλογή χρημάτων. Καλά λες. Πως εμείς έχουμε χόμπι το τρέξιμο, έτσι κι ο άλλος έχει χόμπι να αιμοτοκυλά τον πλανήτη. Τι διαμαρτυρόμαστε. Ίδια και όμοια είναι. Μη πω ότι το τρέξιμο είναι και χειρότερο.

-Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, για τα ΛΑΜΟΓΙΑ. Υπάρχουν κομμουνιστές που με μια απλή υπογραφή θα γλύτωναν τα ξερονήσια, τα βασανηστήρια, τον θάνατο. Ούτε καν που πήγε στο μυαλό τους να "μετανοήσουν", έστω και στα ψέματα. Αυτούς σέβομαι, και όχι τα λαμόγια που τη κάνουν γυριστή, όπως καλή ώρα είδαμε και την επόμενη του δημοψηφίσματος.

Edited by - KostasPVol on 29/09/2015 12:49:58
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  12:57:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και περιττό να πω ότι οποιαδήποτε δίκαιη κοινωνία, ας μη τη πούμε καν κομμουνιστική αλλά απλά λογική και ανθρώπινη, πέρα από οποιεσδήποτε "δικαιολογίες" σαν τις παραπάνω ακόμη και αν ίσχυαν, θα απαγόρευε αυτά τα καπιταλιστικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, και θα μοίραζε ισομερώς ή έστω αρκετά ισομερώς τον πλούτο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  16:19:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι η ανθρώπινη φύση, συμφωνώ με την Αλεξάνδρα. Όπως έχει πει και ο Μπακούνιν:

"Εάν πάρεις τον πιο ένθερμο επαναστάτη και του δώσεις απόλυτη εξουσία, μέσα σε έναν χρόνο θα είναι χειρότερος και από τον ίδιο τον Τσάρο."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  17:08:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και η εγκληματικότητα
είναι στην ανθρώπινη φύση.

Αλλά και η αγανάκτηση...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000