Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2017 :  09:44:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μέσα σ' όλα, ωραία η γιορτή για την Πολεμική Αρετή των Ελλήνων χθες στο Καλλιμάρμαρο, ε; Σκούζουν οι τσιφτελέλληνες (sic, Σαββόπουλος) όταν ο Καλύβας θίξει τα ιερά και όσια αλλά σε χουντικού τύπου πανηγυράκια όλοι τρέχουν...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2017 :  10:50:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπερβολικό σε βρίσκω.
Μια συναυλία ήταν.
Και πολύ ωραία για τα γούστα μου.
Και με καλό σκοπό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2017 :  13:32:54  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τώρα ο καλός σκοπός... είναι λίγο υποκριτικό κατά την γνώμη μου, αλλά οκ.
Ωραία ήταν...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/07/2017 :  11:23:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όταν ακούω για "καλό σκοπό, αλληλεγγύη, δημοκρατία, ίσα δικαιώματα και μερικά άλλα χαζά" τρέχω αντίθετα. Ειδικά όταν οι διοργανωτές είναι αποδεδειγμένα μεγάλοι "ανθρωπιστές" και "υπερασπιστές του δίκαιου".
Αν συμπίπτουν όμως τα μουσικά γούστα, γιατί όχι, "περί ορέξεως...".

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/07/2017 :  09:18:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα εξαιρετικό κείμενο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία:
(Του Απόστολου Δοξιάδη)
Προτείνω να το διαβάσετε προσεκτικά!

H ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ" ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.

Kατ᾽ αρχήν μια διευκρίνιση, για όσους θα διαβάσουν αυτή την ανάρτηση: για την εννόησή της είναι απαραίτητη η στοιχειώδης εποπτεία κάποιων βασικών εργαλείων του λόγου, και συγκεκριμένα των συγγενών λογικών αρχών ότι:

"'Το Α συνεπάγεται το Β' δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι 'το Β συνεπάγεται το Α"

καθώς και του παραπλήσιου:

"Ότι ᾽το Α και το Β, έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά᾽, δε συνεπάγεται ότι ᾽το Α και το Β είναι ίδια᾽".

Mερικά παραδείγματα για το πρώτο:

1. Το ότι "Οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες είναι όλοι πάνω από ένα ύψος" δεν συνεπάγεται ότι "Όποιος είναι πάνω από ένα ύψος, είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας". (Πολλοί ψηλοί άνθρωποι δεν παίζουν καν μπάσκετ ερασιτεχνικά).

2. Το ότι "το ότι είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι είσαι θνητός" δεν συνεπάγεται ότι "το ότι είσαι θνητός σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος". (Μπορεί να είσαι γορίλλας, αρμαδίλος, ή δρυοκολάπτης).

Μερικά για το δεύτερο:

1. Το ότι "Η Παναγία ήταν παρθένα και η δεσποινίς Χ.Κ. είναι παρθένα δεν σημαίνει ότι η δεσποινίς Χ.Κ. είναι η Παναγία". (Η δεσποινίς Χ.Κ. δεν είναι η Παναγία).

2. To ότι "Ο κύριος Α είναι επιχειρηματίας και είναι απατεώνας, ο κύριος Β είναι απατεώνας και ο κύριος Γ είναι επιχειρηματίας, δε σημαίνει ούτε ότι ο κύριος Β είναι αναγκαστικά επιχειρηματίας, ούτε ότι ο κύριος Γ είναι αναγκαστικά απατεώνας. (Υπάρχουν απατεώνες που δεν είναι επιχειρηματίες, και επιχειρηματίες που δεν είναι απατεώνες).

Mε αυτά ως βάση, συνεχίζω:

Μας έχουν ζαλίσει διάφοροι, κυβερνητικοί αλλά και κάποιοι δημοσιογράφοι, από την εποχή του αποτυχημένου πραξικόπηματος κατά του Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου 2016, ως σήμερα, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες μέρες, με τις γιορτές και τους πανηγυρισμούς--που καλύφθηκαν δεόντως και εδώ--περί του ότι "στις 15 Ιουλίου νίκησε η δημοκρατία στην Τουρκία, γιατί απέτυχε το πραξικόπημα απέναντι στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση".

Λοιπόν, κυρίες, κύριοι, και αγαπημένα μου παιδιά: το να είναι μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη ΔΕΝ την καθιστά αναγκαστικά δημοκρατική, όπως και το να είναι κάποιος απατεώνας ΔΕΝ τον καθιστά αναγκαστικά επιχειρηματία και να είναι ένα κορίτσι παρθένα ΔΕΝ την καθιστά αναγκαστικά τη Μεγαλόχαρη.

Φυσικά, το να είναι μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ για να είναι δημοκρατική, όπως και για να γίνει κάποιος επαγγελματίας μπασκσετμπολίστας δε μπορεί να έχει ύψος 1.50. Αλλά από μόνος του ο όρος αυτός ΔΕΝ είναι αρκετός. (Στα μαθηματικά το λένε "αναγκαία αλλά όχι και ικανή συνθήκη"). Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι για να είναι μια κυβέρνηση δημοκρατική, πρέπει ΚΑΙ να είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, ΚΑΙ να σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους, ΚΑΙ να εφαρμόζει τη διάκριση των εξουσιών, ΚΑΙ να προασπίζει το Κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ΚΑΙ να εγγυάται την ελευθερία του λόγου, που σημαίνει κυρίως ΚΑΙ να μπορείς να κάνεις κριτική εναντίον της χωρίς να πηγαίνεις φυλακή--και κάποια ακόμη.

Έτσι, εν προκειμένω, οι κυβερνήσεις του Ερντογάν, όπως και του Πούτιν και του Μαδούρο ΔΕΝ είναι δημοκρατικές, έστω και αν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, γιατί δεν ισχύουν αρκετές από τις παραπάνω προϋποθέσεις, ανάμεσά τους η δυνατότητα ελεύθερης, απεριόριστης και ασφαλούς δημόσιας κριτικής στην κυβέρνηση, η κατοχύρωση των νομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων για ένα αδίκημα, και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Και αν κάποιος θεωρεί ότι με τα παραδείγματα αυτά τού πατάω κάποιον ιδεολογικό κάλο, ας τα ξεπεράσει και ας πάει σε παλαιότερα παραδείγματα, που δεν εξάπτουν πια πάθη.

Να ένας κατάλογος ηγετών που εξελέγησαν δημοκρατικά στην εξουσία. (Αν κάποιος πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις τους ήταν δημοκρατικές, ας μού το γράψει):

α. Ναπολέων Βοναπάρτης

β. Μπενίτο Μουσολίνι

γ. Αδόλφος Χίτλερ

δ. Ρόμπερτ Μουγκάμπε

ε. Παπαντόκ Ντιβαλιέ

Από εκεί και πέρα, θα παρακαλούσα και τους κυβερνητικούς, και κάποιους δημοσιογράφους, αλλά και κάποιους φίλους εδώ, να το ξανασκέφτονται πριν πανηγυρίσουν για το "θρίαμβο της δημοκρατίας στην Τουρκία" ή πριν μας επιπλήξουν, ως αντιδημοκάτες, όσους κατηγορούμε τον Ερντογάν γιατί, λέει, καταφερόμαστε κατά "της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης".

Όσο για αυτή τη γλοιώδη καραμέλα που ανακάλυψε υπερήφανος πέρσι ό Τσίπρας, ότι "στην Ελλάδα δεν συμπαθούμε τους πραξικοπηματίες" και την αναμασούν κάθε λίγο οι δικοί του όταν τους ζορίζεις να μιλήσουν για το καθεστώς Ερντογάν, καλό είναι να τη φτύσουν πια, ή να την καταπιούν ή κάτι τέλος πάντων.

Πρώτον: Γιατί είναι λανθασμένος ο ισχυρισμός γενικώς για την Ελλάδα, γιατί είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα, κάποιοι άνθρωποι συμπαθούν τους πραξικοπηματίες (κακώς μεν, αληθώς δε). Δεύτερον: Γιατί ειδικά για τον καθεστώς Ερντογάν, για χάρη του οποίου εφηύραν την καραμέλα, η απάντηση είναι μια υπεκφυγή, για τον λόγο ακριβώς που ανέφερα παραπάνω. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα αν τους ζορίσεις: Ερώτηση: "Ποιο είναι το πρόβλημά σας με το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν;". Απάντηση-καραμέλα: "Πήγε να ανατρέψει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας".

Eγώ, λοιπόν, που επίσης δε συμπαθώ τους πραξικοπηματίες, θα ήθελα να ρωτήσω τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές και τα στελέχη του, που αναμασάνε την ίδια καραμέλα, με πιο πρόσφατο τον κ. Αμανατίδη, που την αναμάσησε κι αυτός προχτές, στα πλαίσια των "εορτασμών για την επέτειο του θριάμβου της δημοκρατίας στην Τουρκία": "Ωραία, παιδιά, τους πραξικοπηματίες δεν τους συμπαθείτε, το εννοήσαμε. Για πείτε όμως: τους ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ τους συμπαθείτε;".

Ας το καταλάβουμε αυτό το απλό πράγμα, φίλες και φίλοι, όσο είναι καιρός Όχι τίποτε άλλο: μπορεί να μας κάτσει καμιά μέρα κι εμάς καμιά στραβή, και να μας κατηγορούν μετά ότι "καταφερόμαστε κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας". Ας μην τους έχουμε δώσει τουλάχιστιον εμείς το σκοινί να μας κρεμάσουνε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/07/2017 :  09:30:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από τον Χαρίδημο Τσούκα, περιεκτικός και to the point:


Οι εθνολαϊκιστές κάθε απόχρωσης ενοχλούνται όταν παρεμβάλλονται εμπόδια στα εξουσιαστικά σχέδιά τους. Πως το είπε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας; Χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ως «κράτος εν κράτει».

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικοί εθνολαϊκιστές δεν πρέπει να αισθάνονται μόνοι. Μετά τον Ερντογκάν («δεν σέβομαι το Ανώτατο Δικαστήριο», είχε δηλώσει πέρυσι), ακολούθησε ο Τραμπ (ο οποίος χαρακτήρισε τον δικαστή που εναντιώθηκε στην απόφασή του να απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες, «αυτο-αποκαλούμενος δικαστής»), και ήρθε τώρα η σειρά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. Οι ανελεύθεροι εξουσιαστές, όχι μόνο δεν σέβονται το πνεύμα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αλλά πασχίζουν να αλλάξουν, όπου και όπως μπορούν, και το πλαίσιο που την οριοθετεί.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/07/2017 :  04:17:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Ένα εξαιρετικό κείμενο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία:
...
...
...
Λοιπόν, κυρίες, κύριοι, και αγαπημένα μου παιδιά: το να είναι μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη ΔΕΝ την καθιστά αναγκαστικά δημοκρατική
...
...
...



πωπωπω ...κολοτούμπα με διπλό αξελ και πεταχτό τριπλό λουπ. Εάν και δεν συμμετέχω στο thread δε αντέχω να μη βάλω το δεκάρι μου!

Εύγε!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/07/2017 :  18:57:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σκέψου να συμμετείχες!
Μπορεί και να κατέθετες κάποιο επιχείρημα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/07/2017 :  19:12:56  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Κόλαφος δικαστών κατά της κυβέρνησης, «ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας»

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500155997
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/07/2017 :  19:15:48  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καμμένος προς εκδότη εφημερίδας: «Π@@τ@ν@@ι του νακέμπορα»

σίγουρα δεν ανέβασε αυτός την φωτογραφία με τα πέη, στο twitter, δεν έχει δώσει ποτέ δείγματα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/07/2017 :  01:08:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Σκέψου να συμμετείχες!
Μπορεί και να κατέθετες κάποιο επιχείρημα!



Δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση με επιχειρήματα και λογική βρε Κωνσταντίνε όταν ο άλλος είναι μία έτσι μια γιουβέτσι (και όχι για πρώτη φορά) ανάλογα με το τι θεωρεί ο ίδιος ως "σωστο" ...

...Όταν εδώ λέγαμε κάποιοι κάποτε ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, το ότι το να είναι δημοκρατικά εκλεγμένη μια κυβέρνηση δε σημαίνει και πολλά για τη δημοκρατικότητα της και τη δημοκρατία γενικά γιατί χρειάζονται και πολλές άλλες αναγκαίες συνθήκες... ΕΣΥ ειδικά άφριζες (και όχι δεν θα σου θυμίσω τα ποστς και τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις "Δηλαδή τι θεωρείτε ότι έχουμε?")

Κοίτα να δεις το παράδοξο όμως: Εσύ τώρα μπορείς να κρίνεις πότε μια κοινωνία δεν έχει δημοκρατία όταν καταπατούνται ατομικές ελευθερίες, η δικαιοσύνη χειραγωγείται, υπάρχει κατευθυνόμενη ενημέρωση, διαφθορά στην εξουσία και σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα κτλ κτλ κτλ (να το θεωρείς αυτό με υποκειμενικά κριτήρια φυσικά αφού δεν μπορεί να υπάρξει ακριβές μέτρο για το πότε περνάμε τα όρια και όλοι μας σύμφωνα με τις δικές μας ευαισθησίες βλέπουμε τα γεγονότα... και εάν επιχειρηματολογήσεις τώρα για το αντίθετο θα πεις χαζομάρα)

...αλλά στους άλλους δεν αναγνώριζες αυτό το δικαίωμα.

Αντί λοιπόν να παραθέσεις το κείμενο και να γράψεις τι μ@λ@κίες μας λέει ο Δοξιάδης. Άμα τον ψήφισαν, φυσικά και είναι Δημοκρατία και αυτά περι "δημοκρατικούς" Δικτάτορες κτλ είναι αηδίες (που θα σε έκανε τουλάχιστον συνεπή με το πρότερο λόγο σου)

...θα ήθελες τώρα το κείμενο αυτό που σε βρίσκει σύμφωνο για το Μαδούρο και τον Ερντογάν (υποθέτω και τον Τσίπρα που επεμβαίνει ως γνωστόν -και μόνο αυτός φυσικά- στη δικαιοσύνη) να το διδάσκουμε και στα σχολεία ...και στα δικά μου μου δηλαδή παιδιά και φαντάζομαι εάν είχες εσύ τη δυνατότητα θα το επέβαλλες κιόλας (αφού λες "θα έπρεπε"). Δε σου αρκεί καν δηλαδή η δική σου ανακολουθία...

Τεσπα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/07/2017 :  01:52:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ για την ιστορία εξακολουθώ να υποστηρίζω αυτό που υποστήριζα πάντα...

Δεν έχουμε Δημοκρατία όχι μόνο στη Τουρκία αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Η Δημοκρατία -ακόμα και η αντιπροσωπευτική- και τα Συντάγματα προϋποθέτουν την διαφάνεια πάνω από όλα ΚΑΙ την -εγγυημένη- ελεύθερη πρόσβαση στην ΑΛΗΘΙΝΗ πληροφορία για το κάθε πολίτη. Και εγγυημένη σημαίνει ότι η προπαγάνδα (παν-κομματική πρακτική είναι ο κανόνας) και η κατευθυνόμενη ενημέρωση (με προφανή στόχο τη χειραγώγηση του πολίτη) όχι μόνο τιμωρείται παραδειγματικά αλλά έχουν υπάρξει και όλα εκείνα τα εχέγγυα για να μην μπορεί να ευδοκιμήσει καν εξαρχής...

So, not our case.

Και όχι δεν αρκεί να τιμωρείται από τις "δημοκρατικές" εκλογές (το "όπλο" -χαχαχα- των πολιτών) όποιος δε το τηρεί αυτό όπως και πολλά άλλα φυσικά (ΟΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ), απλά για να ανέβουν οι επόμενοι έτοιμοι (ή και εναλλακτικοί) στη σειρά υπαλληλάκοι των τραπεζιτών και των πολυεθνικών και να συνεχίζεται το παραμύθιασμα για το ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εξουσιάζουν τις κοινωνίες μας...

Αυτό ΔΕΝ είναι πραγματική Δημοκρατία -και εάν θέλετε να επιχειρηματολογήσουμε για αυτό ΚΑΙ αντικειμενικά βάσει του Συντάγματος- ότι και να θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.

Τώρα το εάν περνάνε κάποιοι καλά (ή και καλύτερα) και είναι (/νιώθουν) "ελεύθεροι" μέσα σε αυτό το πλαίσιο ...αυτό είναι κάτι τελείως άσχετο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/08/2017 :  17:34:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@Sam:

Είναι εντυπωσιακό, έχεις γράψει μια ανάρτηση πασχίζοντας να βρεις τρόπους να με χαρακτηρίσεις ανακόλουθο!
Μαζί μου ασχολείσαι
πόσο μ' αρέσει αυτό!
Οπότε, για να ησυχάσει η ψυχούλα σου, στο χαρίζω: Είμαι ανακόλουθος!

Αν θέλεις, όμως, να κουβεντιάσουμε κανονικά, μπορούμε να ξεκινήσουμε από κάτι που συμφωνούμε: "με υποκειμενικά κριτήρια φυσικά αφού δεν μπορεί να υπάρξει ακριβές μέτρο για το πότε περνάμε τα όρια και όλοι μας σύμφωνα με τις δικές μας ευαισθησίες βλέπουμε τα γεγονότα".

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις πέρασαν τα όρια ελάχιστα. Η σημερινή πολύ, πολλές φορές, έχει δείξει μια ολοκληρωτική αντιθεσμική στάση θεωρώντας τους θεσμούς εμπόδιο στην επιβολή ενός καθεστώτος που πολύ θα ήθελε. Αμετανόητα σταλινικά απομεινάρια αρνούνται (δεν μπορούν μάλλον) να αντιληφθούν τη διάκριση των εξουσιών. To θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά. Η εκλογή δεν είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν εκλέγουμε προσωρινούς δικτάτορες.

Θυμάμαι ότι προσπαθούσες με αναγωγές, σωστές μαθηματικά, να μας δείξεις πόσο μη αντιπροσωπευτική δεν ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο με τους σανέλ... Anyway, αυτό που έλεγα πάντα είναι ότι η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση έχει εντολή να κυβερνήσει για μια τετραετία, ισχύει και για τους τσιπροκαμμένους: Έχουν κάθε νομιμοποίηση να κυβερνήσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 μέσα στα πλαίσια του συντάγματος και των νόμων (που φτάσαμε, να πρέπει να διευκρινίζουμε τα προφανή...) και, φυσικά, με σεβασμό στους θεσμούς.

Όσο για τα υπόλοιπα:

1. Οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι πολιτικές πράξεις, η τιμωρία για ...μη τήρησή τους, πέρα από το ότι δεν γίνεται, ειναι ολοκληρωτισμός. Οι πολίτες οφείλουν να κρίνουν και την αξιοπιστία όσων υπόσχονται. Το έχω ξαναγράψει, όποιος θεωρούσε ότι υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να κάνει κάτι από αυτά που έλεγε, επέδειξε αδιανόητα κακή πολιτική κρίση και αφέλεια, στη συγκεκριμένη κατάσταση.

2. Η ενημέρωση δεν πρέπει να τιμωρείται. Ολοκληρωτικές είναι οι νοοτροπίες εκείνες που ονειρεύονται στο όνομα της δήθεν διαφάνειας και "ορθής πληροφόρησης" να τιμωρούν τα μέσα εκείνα που δεν τους αρέσουν και δημοσιεύουν ειδήσεις που δεν τους βολεύουν.

3. Δεν υπάρχει αληθινή πληροφορία, εκτός αν κάποιος είναι φανατικός και πιστεύει ότι η μόνη αλήθεια στη βίβλο, στο κοράνι, στο "Κεφάλαιο" κτλ... Ο κάθε ένας έχει την ελευθερία να φτιάχνει κανάλια και εφημερίδες, προφανώς τηρώντας τους νόμους και οφείλει ο πολίτης να ψάχνει και να κρίνει. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις ΗΠΑ, αρνείται την πραγματικότητα, υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και οχλοποιείται...

4. "υπαλληλάκοι των τραπεζιτών και των πολυεθνικών" Ωραίο και πιασιάρικο τσιτάτο απαξίωσης εκλεγμένων. Ακόμα και έτσι να είναι, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι εξελέγησαν από τους πολίτες σε ελεύθερες και νόμιμες εκλογές.

Δεν έρχονται οι άλλοι μόνοι τους, εκλέγονται, πείθουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν ώστε να κυβερνήσουν. Είναι αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, στα καλύτερά της!

Πώς το λέει ο θεούλης Αρκάς: Οι κάθε μορφής ολοκληρωτισμοί εξασκούν μια έντονη γοητεία στους μη ολοκληρωμένους ανθρώπους!

ΥΓ: Δεν βρίσκω μια εξαιρετική περιγραφή του τσίρκου που μας κυβερνά (και που εξελέγη από από τους πολίτες σε ελεύθερες και νόμιμες εκλογές, αν μην το ξεχνάμε) από τον Oldman, σε αυτό το thread!

ΥΓ2: Ανοιξη της Πράγας, σαν σήμερα! Τυπικός κόκκινος φασισμός...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/08/2017 :  21:28:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εντάξει, το επιχείρημα περί του τι είναι δημοκρατία και το δεν είναι εκθέτει όποιον το σκέφτηκε.

Τζάμπα το ζαλίζουμε. Όταν τις εκλογές τις κερδίζει η Νέα Δημοκρατία, αποκαθίσταται η ομαλότητα, ο λαός μίλησε και έχουμε δημοκρατία. Όταν τις κερδίζει οποιοσδήποτε άλλος, έχουμε χούντα, γιατί και ο Χίτλερ με εκλογές βγήκε (που είναι ψέμα, αλλά ποιος θα το προσέξει; Ίσα να εξισώσουμε τον αντίπαλο με το Χίτλερ). Απλά πράγματα.


Υ.Γ.: Α! Επίσης, οι πολίτες είναι πλανημένοι, αλλά υπάρχει η πραγματικότητα, που οι πολίτες αρνούνται, και πολύ ευτυχώς που υπάρχει και ο Rigelian, που γνωρίζει αυτή την πραγματικότητα που οι πλανημένοι πολίτες αγνοούν.

Υ.Γ.2: Αυτά τα περί "ελεύθερων και νόμιμων" εκλογών ταιριάζουν σε μωρές παρθένες. Σα να μην καταλαβαίνουμε πως επειδή οι εκλογές είναι νομοθετημένες, η υποσχεσιολογία του Τσίπρα είναι ανήθικη, όπως εντελώς ανήθικη είναι και μια πιθανή νίκη του Κυριάκου με τόσα κανάλια να λυσσάνε με λάσπη, ψευδείς ειδήσεις και ανερυθρίαστη προπαγάνδα. Ονομάζεται "αστική δημοκρατία" και έχει σχέση με τη δημοκρατία όσο και η στρατιωτική μουσική με τη μουσική. Επιπλέον - και ποιος το γνωρίζει - οι αρχαίοι Αθηναίοι θεωρούσαν πως οι εκλογές είναι αντιδημοκρατικές και δημοκρατική ήταν η κλήρωση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/08/2017 :  21:39:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ποιος μίλησε για χούντα; (ούτε καν ο 1-0! )
Μια χαρά ομαλότητα έχουμε so far, μέχρι και αναβάθμιση της οικονομίας είχαμε!

ΥΓ: Μπορώ να σας πω κι άλλα να σας βγάλω από την πλάνη σας!

ΥΓ2: Όταν φέρεις τη δικτατορία του προλεταριάτου πες μου να έχω προλάβει να γίνω τουλάχιστον ταξίαρχος του ΠΝ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000