Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/08/2017 :  11:06:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(α, και κάτι ακόμα: Ο Χίτλερ μπήκε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο με εκλογές.)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/08/2017 :  13:27:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην παίζουμε με τις λέξεις. Ο Χίτλερ μπήκε βέβαια κάποια στιγμή στο κοινοβούλιο, όμως δεν κέρδισε ποτέ εκλογές - με συγκυβέρνηση με το Φον Πάπεν έγινε καγκελάριος (και αφού πρώτα απείλησε ότι τα Τάγματα Εφόδου θα κάναν τη Γερμανία καλοκαιρινή αν δε γινόταν καγκελάριος). Ομοίως, ο Μουσολίνι με απειλές και τραμπουκισμούς βγήκε πρωθυπουργός - χωρίς καθόλου εκλογές μάλιστα.

Τώρα, όσον αφορά το υστερόγραφό σου Rigelian, δε μπορείς να μας πεις τίποτα απολύτως για να μας βγάλεις από την πλάνη μας, αφού εσύ ο ίδιος είπες πως " Δεν υπάρχει αληθινή πληροφορία". Συνεπώς, ότι κι αν πεις δεν είναι αληθινό και σίγουρα δε μας βγάζει από καμία πλάνη. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει κανέναν από πλάνη, αφού δε μπορεί να πει τίποτα το αληθινό - και βέβαια, κανείς δεν ξέρει την αλήθεια (αφού δεν υπάρχει) μα ταυτόχρονα κανείς δεν πλανιέται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/08/2017 :  14:54:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην παίζουμε με τιε λέξεις αλλά παίζουμε με τις λέξεις και κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε!

Ο Χίτλερ ήταν εκλεγμένος, fact!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/08/2017 :  14:56:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8C%CE%B6%CE%B5%CF%86_%CE%93%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%82

Σταχυολογώ:

Μέλος του NSDAP, ο Γκαίμπελς εργάστηκε αρχικά ως γραμματέας του Γκρέγκορ Στράσερ (Gregor Strasser). Με τους αδελφούς Στράσερ άρχισε, από τις 1 Οκτωβρίου 1925, να εκδίδει το περιοδικό Εθνικοσοσιαλιστικές Επιστολές (Nationalsozialistische Briefe). Τα δεξιά ρεύματα του κόμματος κριτικάρισαν τον τρόπο εκφράσεως του Γκαίμπελς ως κομμουνιστικό. Μαζί με τους αδελφούς Στράσερ αντιπροσώπευε την "αριστερή" πτέρυγα του κόμματος, αφού υποστήριζαν περισσότερο σοσιαλιστικές παρά εθνικιστικές απόψεις. Το διάστημα εκείνο ο Γκαίμπελς δεν απέκλειε την γερμανική συμμαχία με την Σοβιετική Ένωση, αφού υπήρχε ο κοινός στόχος της καταπολέμησης του καπιταλισμού. Αναλόγως χαρακτήριζε το Λένιν ως εθνικό απελευθερωτή της Ρωσίας και τον εαυτό του ως Γερμανό κομμουνιστή.

Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. ... Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. ... Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη. ... Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/08/2017 :  16:34:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυο εξαιρετικά άρθρα που γράφτηκαν πριν 10+ χρόνια...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=171125

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=171425
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/08/2017 :  16:39:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρώτη Φορά Αριστερά – Δεύτερη Φορά Γκοτζαμάνηδες

Του Θανάση Χειμωνά

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Μια κυβέρνηση να αναλαμβάνει την ευθύνη για μια τρομοκρατική επίθεση. Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2001 με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν και τους Δίδυμους Πύργους. Με τη διαφορά ωστόσο πως το αποτρόπαιο εκείνο τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα είχε πραγματοποιηθεί σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο. Το 2017 όλα συμβαίνουν στην Ελλαδάρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το βράδυ της Παρασκευής που μας πέρασε είχαμε ένα ακόμα κρούσμα επίθεσης εξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, φίλε αναγνώστη. Δεν έχουμε να κάνουμε με αντί-εξουσιαστές. Οι επιθέσεις των ατόμων αυτών επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στους εχθρούς της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεώς μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ, ο αντιπολιτευτικός Τύπος, ακόμα και η Μάργκαρετ Παπανδρέου έχουν κατά καιρούς μπει στο στόχαστρο των αγανακτισμένων αυτών νέων (;) οι οποίοι προφανώς θεωρούν πως η κυβέρνηση Τσίπρα ΔΕΝ κορόιδεψε τους Έλληνες, πως οι μισθοί και οι συντάξεις ΔΕΝ κόπηκαν επί των ημερών της, πως ΔΕΝ ψηφίστηκε τρίτο (βλέπε τέταρτο) μνημόνιο, πως ΔΕΝ απελευθερώθηκαν θριαμβευτικά όλοι οι χρυσαυγίτες, πως ΔΕΝ αργοπεθαίνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες πρόσφυγες. Είναι σαφές πως το μόνο πρόβλημα της χώρας είναι ο «Κούλης», η Φώφη και τα «τσοντοκάναλα».

Στην επίθεση εναντίον των (πρώην πλέον) γραφείων του ΔΟΛ την Παρασκευή όμως ίσως να έγινε το μοιραίο λάθος. Αρχικά η μοναδική ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στο κτήριο της Μιχαλακοπούλου ήταν ένα ουσιαστικά ανυπόγραφο κείμενο στο αντιεξουσιαστικό site Indymedia το οποίο αναφέρει: «Σήμερα, 25 Αυγούστου, επιτεθήκαμε με σφυριά, πυροσβεστήρες και μπογιές στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που στεγάζονται οι εφημερίδες Νέα και Βήμα και το σάητ in.gr, ως κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Δημοσιογράφοι κάτω τα χέρια σας από τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας, κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις κοινότητές μας. Θα ακολουθήσει κείμενο και βίντεο. Σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις».

Ομολογώ πως δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο ο ΔΟΛ και τα «σάητ» του βλάπτουν τις καταλήψεις των συντρόφων και συντροφισσών (ξέρω πως η αστυνομία έχει προσφάτως εκκενώσει βίαια κάποιες από αυτές μα αυτό μάλλον δεν απασχολεί τους/ τις συντρόφους/ ισσες) αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί. Αρκετές ώρες μετά το «ντου» των συντρόφων και των συντροφισσών η κυβέρνηση διέρρευσε ένα non paper τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες - τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή».

Όπα σύντροφοι! Πώς γίνεται να γνωρίζετε ποιος επιτέθηκε στον ΔΟΛ; Πριν από την Αστυνομία, πριν μιλήσει ο ίδιος ο Ρουβίκωνας; Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα όλες οι φιλοκυβερνητικές επιθέσεις της τελευταίας διετίας προέρχονται από την εν λόγω αναρχική (my ass) ομάδα. Αυτό όμως δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη επίθεση να έγινε π.χ. από χούλιγκαν του Παναθηναϊκού οι οποίοι έχουν θέμα με τον Μαρινάκη.

Όχι φίλοι μου. Όσο τουρλουμπούκι και αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το non paper δεν είναι αποτέλεσμα βιασύνης και ασχετοσύνης. Και η κακήν κακώς διάψευση από τον ίδιο Ρουβίκωνα αργά το απόγευμα της Κυριακής δεν πείθει πια κανέναν.

Η λογική λέει πως η κυβέρνηση γνωρίζει πως πίσω από τον τραμπουκισμό αυτό κρύβεται ο αγαπημένος της Ρουβίκωνας. Πώς το γνωρίζει; Η light εκδοχή είναι πως διατηρεί δίαυλους επικοινωνίας μαζί του και ενημερώνεται για τις «δράσεις» του. Η hardcore;

Πως μισό αιώνα μετά ξαναζούν οι Γκοτζαμάνηδες των 60’s. Αυτή τη φορά με «αριστερό» μανδύα.

Πηγή: http://www.liberal.gr/arthro/161540/apopsi/th-cheimonas/proti-fora-aristera--deuteri-fora-gkotzamanides.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/08/2017 :  12:48:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χωρίς σχόλιο...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500159650
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/08/2017 :  17:32:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαίρομαι που κυβερνούν και ξεφτιλίζονται κατ' αυτό τον τρόπο.
Της δεξιάς της πήρε ολόκληρες δεκαετίες για να φτάσει να φωνάζει ο κόσμος, ότι δεν την ξεχνά.
Της αριστεράς θα της πάρει ούτε 5 χρόνια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/09/2017 :  10:01:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βαθιά ολοκληρωτική νοοτροπια:

Ο Θάνος Βερέμης μου έγινε γνωστός όχι με ορθόδοξο τρόπο. Είχε μετάσχει σαν ιστορικός σε πάνελ του Σκάι για το 1821, είχε εκφέρει κάποιες απόψεις και ο Τράγκας που είχε ακούσει την εκπομπή είχε κάποιες αντιρρήσεις. Τις εξέφερε στην εκπομπή του. «Μαθαίνουμε τώρα, σε εκπομπή που αναφέρεται στο 1821, ότι είναι αστείο πως περιμέναμε 400 χρόνια να απελευθερωθούμε… Δεν θέλαμε λοιπόν να απελευθερωθούμε 400 χρόνια. Κάτι μας έπιασε στο τέλος. Καλά τα λέει ο κύριος Βερεμής. Μα τι μας έπιασε και γκρεμίσαμε τέτοια ευημερία, τέτοια αρμονία, τέτοια ανάπτυξη;». Σε αυτό το σημείο ο Τράγκας αποφάσισε ότι είχε κουρδίσει αρκετά. Ανέβασε τους τόνους. «Γαμώτη μου. Γαμώ την προπαγάνδα μου και όσα μάθαινα 60 χρόνια. Γιατί με αφήσατε ρε 60 χρόνια να είμαι στο σκοτάδι; 61 χρονών είμαι, ρε, και δε μου είπε κανείς τίποτα τόσο καιρό; Περνάγαμε καλά με τους Τούρκους ρε. Ρε αλήτες… Ρε, που πάμε ως χώρα; Που πάμε άμα 400 χρόνια σκλαβιάς τα λέμε ευημερία. Ρε, γ…στε τα όλα. Σβήστε τη θρησκεία, σβήστε την ιστορία, σβήστε όλα τα εθνικά χαρακτηριστικά».

Μετά και την επιστολή του δικηγόρου του Νίκου Κοτζιά στον Βερέμη δεν έχω άποψη για τους φίλους του καθηγητή αλλά έχω για τους αντιπάλους του. Με την διαφορά ότι ο Τράγκας ήταν πιο ευθύς.

Ο Τράγκας τουλάχιστον δεν προσπαθούσε να τρομοκρατήσει τον Βερέμη όπως προφανώς προσπάθησε ο Κοτζιάς δίνοντας εντολή στον δικηγόρο του να συντάξει το γράμμα. Γιατί το δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω όταν μπαίνει στο τέλος του γράμματος είναι το υπονοούμενο «ή παίρνεις πίσω τις δηλώσεις σου ή θα τραβιέσαι».

Ο Τράγκας θίχτηκε επειδή ο Βερέμης είπε ότι οι Έλληνες δεν υποφέρανε στην τουρκοκρατία. Ο Κοτζιάς από τι θίχτηκε; Επειδή ο Βερέμης στις δηλώσεις του στους Financial Times είπε «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης… Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία»;

Σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά δηλαδή ένας πολίτης θα πρέπει να έχει την έγκρισή του σε αυτά που λέει για την πολιτική της κυβέρνησης της χώρας του και τις αιτίες που την προκαλούν. Ιδιαίτερα - και αυτό είναι σημαντικό – όταν οι δηλώσεις γίνονται σε ξένα Μέσα. Αφού θα ήταν πολύ βολικό η Ελλάδα να ήταν έρμαιο των επιθυμιών της κυβέρνησης, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αντίθετα με τις προσδοκίες αυτό που καταφέρνει η επιστολή Κοτζιά είναι να δικαιώσει τον Βερέμη στην ανησυχία του «Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία». Θα ήταν πολύ βολικό η Ελλάδα να μην ανήκει στην Ευρώπη και οι Ελληνες να είναι κλεισμένοι μέσα στην μικρή τους «δημοκρατία» όπως έλεγε και ο υπουργός για την DDR στην Ζωή των Άλλων, στο έλεος του κάθε πολιτικού. Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι DDR να ανήκει στην COMECON αλλά είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως το 1969 το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε καταδικάσει την Ελλάδα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην δικτατορία, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα κρίνει τις καταδικαστικές αποφάσεις στον Τύπο από τις αγωγές του Κοτζιά.

Η δικτατορία βασίστηκε στην προληπτική λογοκρισία στο «πρόσεχε τι γράφεις και τι λες για να έχεις την ησυχία σου». Όταν όμως όπως ο Βερέμης δεν ξέρεις που πάει πια αυτή η ιστορία, η ησυχία μπορεί να πάει να πηδηχτεί.

Πηγή: http://www.liberal.gr/arthro/162536/apopsi/a-panoutsos/an-einai-na-chasoume-tin-isuchia-mas-toso-to-cheirotero-gia-tin-isuchia.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/09/2017 :  18:42:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για την εξισωση κομμουνισμου ναζισμου.

http://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/o-nazismos-den-mporei-na-eksisothei-me-tipota
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2017 :  10:49:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πράγματι σε θεωρητικό επίπεδο ο ναζισμός είναι κάτι σαν το απόλυτο κακό και ο κομμουνισμός είναι κάτι σαν τον παράδεισο.

Το πρόβλημα του κομμουνισμού είναι στην εφαρμογή του.
Η αναίμακτη εφαρμογή του αποτελεί μια ουτοπία.

Απόδειξη;
Πολλές, μα για μένα πιο χαρακτηριστική το τοίχος του Βερολίνου, το οποίο χτίστηκε για να αναχαιτίσει την περαιτέρω φυγή εργατικού δυναμικού προς την δυτική Γερμανία.
Στα 12 χρόνια που προηγήθηκαν του τοίχους, περίπου 3 εκ Γερμανοί εγκατέλειψαν (γιατί άραγε) τον κομμουνιστικό παράδεισο της ανατολικής Γερμανίας για να πάνε στην διαβολική καπιταλιστική δύση.
Όταν είδαν και απόειδαν και κατάλαβαν ότι θα μένανε τρεις και ο γέροντας κούκος αποφάσισαν την ανέγερση του τοίχους για να κρατήσουν δήθεν τον κακό καπιταλισμό μακριά από τον παράδεισό τους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/09/2017 :  23:56:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετικότατος Αρίστος Δοξιάδης:

Οι κανόνες στις δημοκρατίες προστατεύουν τις μειοψηφίες και τις μειονότητες. Στους υπερεθνικούς θεσμούς, τους πολίτες των μικρότερων χωρών.
Τους κανόνες τους τηρούν οι "τεχνοκρατικοί" θεσμοί, όχι οι αιρετοί. Γι΄αυτό, προσοχή λίγο στα αιτήματα για περισσότερη δημοκρατία στα ευρωπαϊκά όργανα. Δεν ευνοούν τους μικρούς και διαφορετικούς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/09/2017 :  12:41:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα λέει όλα όπως ακριβώς είναι!

Χρήστος Α. Χωμενίδης
Το σημερινό μου, στα "Νέα".

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΥΓΚΟΡΜΟ

Κάθε φορά που ξεσπάει ένα δημόσιο σκάνδαλο, η κοινή γνώμη χωρίζεται σε δυό κατηγορίες: σε εκείνους που πέφτουν απ'τα σύννεφα - δεν το χωρά ο νους τους ότι συνέβη κάτι τέτοιο - "πώς γίνεται" αναρωτιούνται "η ανθρώπινη πονηρία, κακία, απληστία να θεριέψει τόσο;" Και στους άλλους, οι οποίοι χαμογελούν με νόημα, γνωρίζοντας ότι δεν αχνοφάνηκε παρά η κορυφή του παγόβουνου. Πως η πραγματικότητα είναι απείρως πιό ερεβώδης -και περίπλοκη- από όσα συζητιούνται και ξορκίζονται στα ΜΜΕ.
Όταν, προχθές, αποκαλύφθηκε ότι εκατόν έξι εργασίες που υποβλήθηκαν στο μάθημα "Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα" στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πάτρας ήταν πανομοιότυπες, τουτέστιν αγορασμένες, όσοι διατηρούν με το ελληνικό πανεπιστήμιο σχέση στενότερη από το να περνάνε απ'έξω κατευθυνόμενοι προς το μετρό είχαν πολλά να πουν στις παρέες τους.
Μπορούσαν να μιλήσουν για κομματικές νεολαίες που πλευρίζουν τους πρωτοετείς και τους προσφέρουν, εφόσον γίνουν μέλη τους, τρία κύρια μαθήματα περασμένα δίχως κανέναν απολύτως κόπο συν -μπόνους- δύο επιλογής. Για μέλη του διοικητικού προσωπικού τα οποία δρουν ως βαποράκια - "τριακόσια ευρώ φτάνουν;" προσεγγίζουν τον βαθμολογητή "δείξε λίγη επιείκια στον φουκαρά τον ανηψιό μου..." Για συνδικαλιστές των αμφιθεάτρων που κυριολεκτικώς εμπορεύονται εκδουλεύσεις και για καθηγητές οι οποίοι κάνουν διαρκώς χατίρια επενδύοντας στο πολιτικό τους μέλλον είτε απλώς φοβούμενοι μην τους στοχοποιήσει το φοιτητικό κίνημα...
"Εδώ γράφονται κατά παραγγελίαν διδακτορικά! Δεν με πιστεύεις; Άνοιξε μια εφημερίδα αγγελιών, υπάρχει σχετική κατηγορία. Τηρούνται φυσικά κάποια ελάχιστα προσχήματα, "συντάσσονται και δακτυλογραφούνται" λέει "εργασίες" κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε... Ένας καθηγητής πρόσφατα εξανέστη, "ούτε γραμμή της διατριβή σας δεν έχει εκπονηθεί από εσάς!" προσέβαλε ευθέως τον επίδοξο διδακτορα. "Αποδείξτε το!" του απάντησε εκείνος, δίχως να ιδρώσει το αυτί του..."
"Πόσο γενικευμένο είναι το φαινόμενο;" ρώτησα. "Τι ποσοστό του πανεπιστημιακού πληθυσμού αφορά;" "Θα φόραγες εσύ" έλαβα εύστοχη απάντηση "ένα πουκάμισο που έχει έναν μικρό έστω λεκέ από σκατά;"
"Ποιοί χρηματοδοτούν αυτήν την παράγκα;" "Οι γονείς βέβαια! Πληρώνουν -από τον ιδρώτα, συνήθως, του προσώπου τους- ό,τι τούς ζητηθεί ώστε να αποκτηθεί το πολυπόθητο πτυχίο μιάν ώρα αρχύτερα. Μην απορείς. Είναι οι ίδιοι γονείς που στο πρώτο έτος δεν ντρέπονται να πάνε στη σχολή, με σκοπό να ενημερωθούν για τις επιδόσεις του σπλάχνου τους. "Το παιδί σας μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε! - δεν βρίσκεται πλέον στο σχολείο για να ρωτάτε εσείς για τους βαθμούς" αποπειράται να τους συνεφέρει ο διδάσκων. "Εμείς το στηρίζουμε!" τού απαντούν. "Έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε αν τα έχει φορτώσει στον κόκκορα."
"Και δεν καταλαβαίνουν" επέμενε ο νους μου να μην το χωρά "πως ένα τέτοιο, λαδωμένο, πτυχίο ελάχιστο αντίκρυσμα θα έχει στην αγορά εργασίας; Ότι ακόμα και να προσληφθεί κανείς βάσει τυπικών προσόντων, θα απολυθεί ελλείψει ουσιαστικών;" "Πού ζεις καλέ μου; Δεν έχεις ακούσει για την μονιμότητα στο δημόσιο; Άπαξ, όπως, και να τρουπώσεις, τρούπωσες! Και στον ιδιωτικό -τρομάρα του- τομέα υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ντενεκέδων που, μοστράροντας πέτσινες διακρίσεις, διαπρέπουν... Σαν εκείνον τον "δόκτορα" του ασφαλιστικού δικαίου, διαπρέπη απόφοιτο αραχνιασμένου πανεπιστημίου σε πρώην σοβιετική δημοκρατία, που έπαιρνε σβάρνα τα κανάλια για να φέρνει πελατάκια στο γραφείο του. Τη δικηγορική εργασία την διεκπεραίωναν -εννοείται- οι βοηθοί του. Ο ίδιος δεν σκάμπαζε. Είχε όμως τα κονέ..."
"Το ψάρι τελικά βρωμάει απ'το κεφάλι;" "Το ψάρι βρωμάει σύγκορμο. Το νοσηρότερο φαινόμενο της Μεταπολίτευσης είναι ότι η διαφθορά διαχύθηκε στο σώμα της κοινωνίας, κυρίευσε το μεγαλύτερο κομμάτι της. Μυριάδες Έλληνες συμμετείχαν και ακόμη συμμετέχουν -ενεργητικά ή παθητικά- στο κακό, πιστεύοντας ακράδαντα στην αθωότητά τους. Όντας εν πλήρη συγχύσει αθώοι... Αυτό όμως είναι θέμα διδακτορικού. Ελπίζω όχι κλεμμένου...-"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2017 :  17:29:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η βεντούζα-βεντούζα συνεχίζεται:

Με το «κούρεμα» κατά 50% της ετήσιας δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ξεκινάει η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της τρίτης αξιολόγησης και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια.

Με στόχο τη μείωση του κονδυλίου από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στον επανασχεδιασμό του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα έχουν ως αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν λιγότερα νοικοκυριά ή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα.

Η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, θα ισχύσει την νέα χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018). Η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Τότε κάποια νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο.

Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500162477

(δείτε και αυτό:

Αξίζει να τονιστεί ότι συζητήσαμε με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη σύνθεση των μέτρων, το ύψος των φορολογικών αυξήσεων, το ύψος των δαπανών και ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων. Αυτό που αναγνωρίσαμε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, είναι ότι η Ελλάδα έπρεπε να έχει κάποιο περιθώριο χειρισμού σχετικά με το ποια μέτρα πρέπει να εφαρμόσει και ποια όχι, αλλά και τη δυνατότητα να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/927169/gallery/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ntomprovskis-sthn-k-h-ellada-prepei-na-kleisei-thn-g-a3iologhsh-prin-apo-to-telos-toy-etoys )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2017 :  18:07:48  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι αλλά έδωσαν δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά, τι όχι?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000