Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/01/2018 :  09:36:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλή χρονιά να έχουμε!

Oταν οι κότες του Μαξίμου κάνουν τα λιοντάρια

Μια απλή λεκτική απειλή από την Τουρκία άρκεσε για να πιάσει το πρωθυπουργικό μας επιτελείο σύγκρυο. Και έβγαλαν δελτίο Τύπου, εγκαταλείποντας τα αγαπημένα τους «non paper». Δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα, να αφήσουν τον Σκουρλέτη να κάνει εκείνος την αίτηση της ακύρωσης

Απόστολος Δοξιάδης

Πριν μερικές δεκαετίες κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο: «Ερώτηση: Ποια είναι η μικρότερη μονάδα μέτρησης χρόνου στην Ελλάδα; Απάντηση: Από τη στιγμή που θα ανάψει το πράσινο, στο φανάρι, μέχρι να σου κορνάρει ο οδηγός τού από πίσω αυτοκινήτου». Σήμερα νομίζω το ανέκδοτο μπορεί να «επικαιροποιηθεί», που είπε και ο Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης: η συντομότερη μέτρηση μονάδα χρόνου στην Ελλάδα είναι από τη στιγμή που θα απειλήσει κάποιος στην Aγκυρα, μέχρι να τα κάνουν πάνω τους στο Μαξίμου.

Μόλις πριν λίγες ώρες έγραφα σε αυτή τη στήλη, σχολιάζοντας τη λαμπρή απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να χορηγήσει το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα στον πρώτο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που το αιτήθηκαν. Και έλεγα, αφελώς, ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο μόνος που έχει το δικαίωμα βάσει του νόμου να ζητήσει να ακυρωθεί η απόφαση, δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών, θα το πράξει. Προς Θεού, δεν είναι ότι λογάριασα τον Πάνο Σκουρλέτη για ηθικό ήρωα. Απλώς, είχα συμβουλευθεί κορυφαίους νομικούς και ήξερα ότι οι 58 σελίδες του σκεπτικού της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής είναι άρτια τεκμηριωμένες. Και κατά συνέπεια το συμπέρασμα της απόφασης, ότι α) δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι ο προσφεύγων τούρκος αξιωματικός συμμετείχε καθ᾽ οιονδήποτε τρόπο στο πραξικόπημα, και ακόμη λιγότερο σε εγκληματικές ενέργειες, και β) είναι απολύτως βέβαιο ότι ό άνθρωπος διώκεται στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους, καταρρίπτει συντριπτικά τα όσα αντίθετα έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει ο έλληνας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, παπαγαλίζοντας τους σχετικούς τραμπουκισμούς του Ερντογάν.

Αλλά σιγά μην κάτσει ο Πρωθυπουργός μας και οι υπουργοί του να διαβάσουν 58 πυκνογραμμένες σελίδες και να μελετήσουν στοιχεία και επιχειρήματα! Και σιγά μην αφιερώσουν χρόνο να μελετήσουν το έργο μιας Επιτροπής σοβαρών ανθρώπων που έκανε με μεγάλη επιμέλεια και υψηλή αίσθηση καθήκοντος τη δουλειά της! Μια απλή λεκτική απειλή από την Τουρκία άρκεσε για να πιάσει το πρωθυπουργικό μας επιτελείο σύγκρυο. Αναρωτιέμαι, μάλιστα, έτσι από καθαρή κουτσομπολίστικη περιέργεια, πώς ακριβώς άρχισε ο πανικός τους; Να τηλεφώνησε ο ίδιος ο τούρκος δικτάτορας στον Τσίπρα και να του έμπηξε τις φωνές; Μπα, απίθανο να θεώρησε πως αξίζει να σπαταλήσει το πολύτιμο σάλιο του.

Μήπως άραγε πετάχτηκε στο Μαξίμου από το κτίριο της γειτονικής πρεσβείας η μόνιμη σύντροφος του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του έλληνα Πρωθυπουργού, υψηλόβαθμη διπλωμάτης της Τουρκίας, και τους διεμήνυσε εκείνη τις απειλές του υπουργού Εξωτερικών της; Ούτε αυτό νομίζω θα έγινε: μαθημένη τόσα χρόνια στην κατάντια μας, η γυναίκα θα βαρέθηκε να κάνει τον κόπο. Το πιθανότερο είναι τα παλικάρια της φακής στο Μαξίμου απλώς να άκουσαν την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου στην τηλεόραση. Ή μπορεί και να την είδε ο Καρανίκας στο Facebook και να την είπε και στους άλλους.

Κι έτσι, ενώ πριν δυο βδομάδες ο Τσίπρας μιλούσε για την απόφαση του ασύλου που ανήκει, κατά πως το είπε μεγαλόστομα, «στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη» (που τη θυμήθηκε κι αυτή ο αφιλότιμος!) και τη «δίκαιη δίκη» που θα έχουν οι Οκτώ —λες και δεν έφτανε η δίκαιη δίκη που είχαν στο ανώτατό μας δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο—, μόλις ακούστηκε το μπερτάκι από την Αγκυρα, οι άνθρωποι του Μαξίμου, «σε χρόνο ντε τε» που λέγαμε παλιά, έβγαλαν κοτζάμ Δελτίο Τύπου, εγκαταλείποντας την πάγια συνήθειά τους να επικοινωνούν με «non paper». Προφανώς ήθελαν εδώ το πράμα να είναι με τη βούλα, επίσημο, επισημότατο μάλιστα, μην τυχόν και νομίσει ο Ερντογάν ότι δεν πήραμε τις απειλές των υπουργών του αρκετά στα σοβαρά.

Δεν τήρησαν καν τα προσχήματα στο πρωθυπουγικό επιτελείο, να αφήσουν τον φουκαρά τον Πάνο Σκουρλέτη να κάνει εκείνος την αίτηση της ακύρωσης, έτσι για τους τύπους. (Εκτός αν είχε κρυφτεί σε κανά λαγούμι ο δύσμοιρος, για να αποφύγει την ευθύνη). Ούτε «κιχ» δεν πρόλαβε να κάνει ο μόνος αρμόδιος για την αίτηση ακύρωσης, έλληνας Υπουργός Εσωτερικών. Μην τυχόν και παρεξηγηθούν ότι ολιγωρούν να αντιδράσουν στα κελεύσματα του σουλτάνου, στο Μαξίμου δε ντράπηκαν κι έβγαλαν οι ίδιοι, αστραπιαία μάλιστα, το κατάπτυστο Δελτίο Τύπου.

Εκεί ανακοινώνουν την απόφαση «της ελληνικής κυβέρνησης» που σύμφωνα, λέει, «με την πάγια τακτική της», ζήτησε αυτοπροσώπως, κοτζάμ κυβέρνηση, να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής. Με «πάγια τακτική της ελληνικής κυβέρνησης» εικάζω ότι θα εννοούν να χοροπηδούν σε προσοχή μόλις τους αγριοκοιτάει ο Ερντογάν, να του κάνουν εν ριπή οφαλμού όλα τα χατίρια, όπως βέβαια και να φτύνουν σε κάθε ευκαιρία κατάμουτρα την ελληνική Δικαιοσύνη.

Το βέβαιο είναι ότι μόλις ακούστηκε το γαύγισμα από την Αγκυρα, στο Μαξίμου πήγαν να κάνουν τα λιοντάρια. Μόνο που όταν οι κότες κάνουν τα λιοντάρια, δεν βρυχώνται, απλώς κακαρίζουν πιο βραχνά από το συνηθισμένο τους. Να είχαν άραγε αυτά τα κακαρίσματα κίνητρο να κοπάσει η οργή στην Άγκυρα, ώστε να μην κλιμακώσουν οι τούρκοι αξιωματούχοι τις αγριάδες, και αντί βρισιές τους ρίξουν και καμιά σφαλιάρα; Μπορεί. Όπως είναι και πιθανότατο να θεώρησαν στο Μαξίμου ότι βγάζοντας αμέσως το Δελτίο Τύπου τους θα τρομάξουν τις επόμενες Δευτεροβάθμιες Επιτροπές, που κρίνουν εντός των ημερών το αίτημα ασύλου των υπόλοιπων από τους Οκτώ, και έτσι θα κάνουν τους δικαστές και τους δημόσιους λειτουργούς να κάμψουν το φρόνημά τους, και να εκδώσουν αποφάσεις πιο αρεστές στην εξουσία —την τουρκική φυσικά.

Στο χθεσινό μου άρθρο έκανα λάθος, λογαριάζοντας την αντίδραση του Σκουρλέτη στην απόφαση της Επιτροπής. (Μάλλον, από ό,τι αποδεικνύεται, έκανα λάθος λογαριάζοντας ότι θα προλάβει καν ο Σκουρλέτης να αντιδράσει). Σήμερα όμως δε νομίζω να σφάλλω και πάλι, προβλέποντας ότι τα κακόηχα κακαρίσματα από τις λεοντόσχημες κότες του Μαξίμου δε θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Οι δικαστές μας, προς μεγάλη τους τιμή, έχουν αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν καταλαβαίνουν από κυβερνητική τρομοκρατία. Δεν μασάνε από απειλές.

Αλλού τα κακαρίσματα, και αλλού ασκείται η ανεξάρτητη κρίση.

Πηγή: http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341541553-44341541553
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/01/2018 :  16:25:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η εντυπωσιακή γελοιότητα και η υποταγή στον Ερντογάν εκθέτουν κι άλλο τους κυβερνώντες:


Το Σάββατο όμως ο έλληνας πρωθυπουργός πρόσφερε το «άνθρωπος δαγκώνει σκύλο». Σε Ευρώπη, Αμερική, και αλλού, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν, πολλά σε πρωτοσέλιδα, ότι «ο Τσίπρας μπλόκαρε τη χορήγηση ασύλου στον τούρκο πιλότο». Το ότι σε μια χώρα που δηλώνει ότι σέβεται τη διάκριση εξουσιών και τις ανθρώπινες αξίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας να σώσει έναν αθώο από τα αιματοβαμμένα μπουντρούμια του Ερντογάν-ναι, αυτό είναι είδηση.
Το ρεζιλίκι θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν τα διεθνή μέσα ήξεραν περισσότερες λεπτομέρειες. Η πρώτη είναι ότι η επονείδιστη πράξη του έλληνα πρωθυπουργού αποτελεί απλώς συνέχεια στη σειρά που άρχισε με την παράνομη υπόσχεση του στον Ερντογάν, Ιούλιο του 2016, να του παραδώσει τους οκτώ αξιωματικούς, σειρά που συνέχισε με πολλαπλές απόπειρες παρέμβασης στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης. Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι ότι η τελευταία δήλωση Τσίπρα για τους Οκτώ πριν προσπαθήσει να μπλοκάρει την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου, που έγινε μάλιστα παρουσία του Ερντογάν, ήταν ότι «στην Ελλάδα το θέμα του ασύλου ανήκει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Η τρίτη, και σημαντικότερη λεπτομέρεια είναι το περιεχόμενο της απόφασης της Επιτροπής, που διαλύει όλα τα ψέματα που είπε για τους Οκτώ η τουρκική κυβέρνηση και τα οποία υιοθετεί ακόμη πρόθυμα ο έλληνας πρωθυπουργός. Το μεγαλύτερο από όλα αυτά είναι ότι οι οκτώ ικέτες αξιωματικοί είναι πραξικοπηματίες.

Ο Άρειος Πάγος, στην ιστορική του απόφαση προ έτους, διέταξε να μην εκδοθούν οι Οκτώ γιατί στην Τουρκία δεν υπάρχει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ότι δηλαδή μια δημοκρατία δε στέλνει ανθρώπους, αθώους ή ενόχους, σε μια χώρα όπου το καθεστώς βασανίζει τους εχθρούς του, τους καταδικάζει με δίκες-παρωδία από πειθήνιους δικαστές που διατήρησαν τη θέση τους μετά το πογκρόμ του Ερντογάν στη Δικαιοσύνη, και όπου ακόμη και πολίτες μπορούν να δολοφονούν όποιους δεν αρέσουν στον δικτάτορά τους ατιμώρητα-αυτό και διά νόμου. Όμως η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου μπήκε στην ουσία. Μελέτησε τις κατηγορίες, εξέτασε σε βάθος τα στοιχεία, άκουσε εμπειρογνώμονες, και έκρινε ότι ο αξιωματικός Σουλεϊμάν Οσκαϊνακτζί δεν συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και δεν διέπραξε όχι μόνο δολοφονίες ή τρομοκρατικές ενέργειες αλλά ούτε καν άλλη αξιόποινη πράξη. Συμπέρασμα: διώκεται απλώς και μόνο για πολιτικούς λόγους.

Είμαι σίγουρος ότι στο Μαξίμου δε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την απόφαση της Επιτροπής, αλλά ούτε καν τον νόμο για το άσυλο, που ψήφισαν οι ίδιοι. Διαβάζοντας τον νόμο θα μάθαιναν ότι μόνος αρμόδιος να προσφύγει κατά της απόφασης της Επιτροπής είναι ο Υπουργός Εσωτερικών. Διαβάζοντας την απόφαση θα μάθαιναν ότι με τέτοια θωράκιση στοιχείων και επιχειρημάτων, η αίτηση ακύρωσης της κυβέρνησης θα την κάνει να φάει ακόμη μια φορά τα μούτρα της, προσβάλλοντας την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, και άρα τη δημοκρατία. Κι αυτό γιατί είναι εξαρτημένη από το ποταπότερο πάθος, και για άτομα και για κυβερνήσεις: τη δειλία.

Πηγή: http://www.tanea.gr/triti-apopsi/article/5502088/aneksarthth-dikaiosynh-eksarthmenh-kybernhsh/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2018 :  09:21:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1586813/fresko-hrhma-fernoyn-stis-trapezes-ta-kokkina-dane.html

Αύξηση 15%-18% στις πληρωμές μη εξυπηρετούμενων -κυρίως στεγαστικών- δανείων σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.

«Οι καταγγελίες έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των πληρωμών που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο. Εξαφανισμένοι για χρόνια δανειολήπτες, αμέσως μετά την καταγγελία, εμφανίζονται στα γκισέ και είναι συνεργάσιμοι»,

Πώς το έλεγε ο τρισμέγιστος Κώστας Καρυτάκης;

Μικράν, μικράν, κατάπτυστον
ψυχὴν ἔχουν αἱ μᾶζαι,
ἰδιοτελῆ καρδίαν,
καὶ παρειὰν ἀναίσθητον
εἰς τοὺς κολάφους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/01/2018 :  12:05:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η μαμά Ελληνίδα

Το παιδί ζει μια συνεχή παιδικοεφηβική ηλικία. Δηλώνει επαναστάτης, κομμουνιστής, βαφτίζει το παιδί του Ερνέστο, υποκλίνεται στους Αμερικανούς, θαυμάζει τον Μαδούρο, βγάζει το καπέλο στη Μέρκελ. Και η μαμά Μπέτυ καμαρώνει: «Ο Αλέξης μου είναι καλό παιδί, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα»

5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 09:40

Ετσι συμβαίνει με μεγάλη μερίδα ελληνίδων μαμάδων. Για παράδειγμα, καμαρώνουν το παιδί τους για κάθε τι. Υπερτιμώντας και υπερτονίζοντας, ό,τι πράττει. «Πώς σε λένε μωρό μου;», «Αλέξη». Θρίαμβος! Ετσι ανεβάζουν αυτόματα τις προσδοκίες και τους στόχους, sky is the limit. Μπορεί, ας πούμε, να το εμψυχώσουν να συναντηθεί με τον Κλίντον και να μιλήσει σε επενδυτές του εξωτερικού στα αγγλικά, που δεν γνωρίζει. «Γιατί δηλαδή; Πιο έξυπνοι είναι οι άλλοι από σένα; Μια χαρά θα τα πεις! Οταν θέλεις εσύ… Αχ, όταν θέλεις…».

Τα αποτελέσματα του δράματος που δημιουργεί το παιδί, δεν αναφέρονται ποτέ στο παιδί. Απαγορεύονται ρητώς, κάτι ανοησίες του τύπου… Οι ψευδαισθήσεις, οι εμμονές και η ανικανότητα του παιδιού σας, ξέρετε μαντάμ, κόστισε στον λαό πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, υποθηκεύτηκε από το τέκνο σας, το σύνολο της Ελληνικής περιουσίας για 99 χρόνια… «Μωρ’ τι μας λέτε; Σιγά μην τα έκανε όλα αυτά το παιδί μου! Μην τους δίνεις αγόρι μου σημασία. Ο κόσμος είναι κακός. Μια χαρά τα πας. Για μένα είσαι νικητής. Εμείς, τη δουλειά μας θα κοιτάμε».

Το παιδί ξεθαρρεύει και μπορεί να φτάσει να πει «We ate the camel και μας έμεινε η queue…» και να χασκογελάει. «Εντάξει, έκανε ένα λάθος το παιδί, θα πέσουν να το φάνε; Αμάν πια! Δεν κοιτάνε τα χάλια τους».

Το παιδί αυτό ζει μια συνεχή παιδικοεφηβική ηλικία. Δηλώνει επαναστάτης, κομμουνιστής, βαφτίζει το παιδί του Ερνέστο, υποκλίνεται στους Αμερικανούς, θαυμάζει τον Μαδούρο, βγάζει το καπέλο στη Μέρκελ. Και η μαμά καμαρώνει ότι «είναι καλόκαρδο. Δεν έχει κακές σκέψεις για κανέναν. Στην καρδούλα του, τους χωράει όλους». Οι φίλοι του παιδιού, για τέτοιες μανούλες, είναι κυρίως για να τους λιθοβοληθούν την κατάλληλη στιγμή ως κύριους υπαίτιους και όχι για να νοιώθει ευθύνη το παιδί, για το ποιους επιλέγει για φίλους: «Αυτός ο Πάνος να δεις, θα το πάρει στον λαιμό του το παιδί. Πρέπει να τον αραιώνουμε σιγά σιγά. Αλλά πού να ξεκολλήσει τώρα αυτός… Που τον καλόμαθε ο γιος μου! Μέχρι τον Καρανίκα μάζεψε… Από τόσο δα που ήταν, αγαπούσε όλο τον κόσμο και την αλήθεια».

Με την αλήθεια και το ψέμα, το παιδί έχει θέμα. Καθώς επιβραβεύεται να λέει ψέματα, σωματοποιεί το ψέμα κάνοντας εξαιρετικές κολοτούμπες. Και όταν εν τέλει, ψέμα το ψέμα, το παιδί πάει να συναντηθεί με τους εφιάλτες της αλήθειας, δηλαδή με τις συνέπειες των πράξεων του και πλησιάζει η ώρα να γευτεί, μια, ακόμα και ευεργετική μπορείς να την πεις, γι΄αυτό, αποτυχία!… Τότε… Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Μη σε ξεγελάει το χαμόγελό της. Με χαμόγελο τα κάνουν αυτά, τα «τελικά» φορτσαρίσματα, οι μάνες. Με χαμόγελο σφιχτό, παίρνουν την τύχη του παιχνιδιού στα δικά τους χέρια ενώ κοιτάνε το παιδί πλαγίως και κουνάνε το κεφάλι πέρα δώθε σαν ινδές χορεύτριες, «Κανένας δεν σε νοιάζεται όπως εγώ! Που άφησες τους άχρηστους, να κάνουν κουμάντο. Φτάνει! Δεν θα καθίσω άλλο, με σταυρωμένα τα χέρια Αλεξάκο. Εσύ είσαι αγνός, καλός και γενναιόδωρος μια ζωή… Μοιράζεις, μοιράζεις… Οχι! Οχι!».

Η μάνα Ελληνίς, λύνοντας τη σιωπή της μίλησε. Κόσμε! Αγαπημένε κόσμε της Ελλάδας μας! «Ο Αλέξης μου είναι καλό παιδί. Ο Αλέξης μου δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα». Και τρίβοντας στα μούτρα μας, την απόλυτη, Μόνη, της μάνας Αλήθεια, ανακράζει (πάντα χαμογελώντας) «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία». 23.751 θέσεις στο Δημόσιο εν μέσω πτώχευσης, άνευ εξουσίας. «Σιγά τ΄αβγά! Πού έχετε και μούτρα και μιλάτε! Οι άλλοι προσλαμβάνανε μέχρι και καρέκλες!».

Υποκλίνομαι στην Ελληνίδα μάνα! Διαχρονικά. Κυρίως σε ρόλο συζύγου. Διαχρονικότερα.

Υ.Γ Το παιδί είπε: «Μα αυτά, τους τα λέω και ‘γω, μάνα», «Αλλιώς τα λέω εγώ! Σκάσε πια!» είπε, εκείνη και του αγρίεψε.

Πηγή: http://www.protagon.gr/apopseis/blogs/i-mama-ellinida-44341543695
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/01/2018 :  15:49:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και τι έγινε που είναι ανεπαρκής;
Υπάρχει άλλη επαρκής εκλέξιμη επιλογή; Δεν βλέπω κάποια.Ή μήπως η αντιπολίτευση όταν ήταν κυβέρνηση δεν έκανε τα πάντα για να την διαδεχτεί η προοδευτική αριστερά. Όχι ποτέ, οι άλλοι φταίνε!!!!!
Η πετυχημένη άλωση του εσωτερικού της χώρας μετέτρεψε και τις λίγες σπίθες λογικής να καταναλώνονται στο πως θα πληρωθεί το κράτος του δίκαιου αριστερού νταβατζή που μπορεί να βγάζει σε πληστηριασμό ακόμα και για χρέη των 500 ευρώ! Ή ακόμα καλύτερα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν εφόσον θέλει το 50%+1!!!!!!!!!!! Λογικό να γιορτάζουν ακόμα και για τις επιτυχίες τους απέναντι σε αυτόν τον ακατανόμαστο Ερντογάν που τελικά πήρε τα πάντα. Μέχρι και τον τρόπο εκλογής του μουφτή!!!!! Και έρχεται η θριαμβευτική άλωση της Μακεδονίας από 1 κράτος που ουδέποτε άρχισε ως Μακεδονία αλλά του φορτώσαν το όνομα μετά. Αντίδραση μηδενική από παντού. Ακόμα και από αυτούς που επί 10ετίες αν και είχαν την δύναμη, δεν ασχολήθηκαν.
Και όσο μηδενίζεται η αντίδραση του κόσμου άλλο τόσο θα βγαίνουμε από κάθε είδους φιλική επιτήρηση, θα γιορτάζουμε επιτυχίες και θα εκλιπαρούμε για κάποιο επίδομα. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτή ήταν, η μηδενική αντίδραση.
Διάβαζα την Σπυράκη να λέει:¨Ο κ. Τσίπρας δεν μένει σε νησί, δεν είναι πολύτεκνος, δεν παίρνει ΕΚΑΣ, δεν αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο και δεν χρειάζεται βέβαια επίδομα θέρμανσης¨. Ο κ. Μητσοτάκης ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες;
Αχχ Κυριάκο μου, αν ξαναβγεί ο Αλέκσης δεν θα είναι γιατί τα έκανε καλά αλλά γιατί είσαι εσύ ανεπαρκής καθώς και το λοιπό συνάφι της δήθεν αντιπολίτευσης. Και όσο συνεχίζεις αυτές τις χλιαρές παιδαριώδεις δηλώσεις, δεν προχωράς σε σκληρή αυτοκριτική και ανέχεσαι ακραία στοιχεία του κόμματός σου να εκφέρουν τη γνώμη τους.....μάλλον θα αργήσεις να δεις το πρωθυπουργικό γραφείο. Εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα από τα χρυσόψαρα-ψηφοφόρους.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 08/01/2018 15:57:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/01/2018 :  12:19:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη, είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση στην ελληνική ιστορία. Ναι, μια κυβερνηση Κυριάκου θα είναι σαφέστατα καλύτερη, όπως σαφέστατα και ξεκάθαρα καλύτεροι ήταν όλοι οι προηγούμενοι, του Βούδα συμπεριλαμβανομένου.
Γιουσουφάκια του Ερντογάν, μεταξύ άλλων.

Όσο για αυτό http://www.protothema.gr/politics/article/748466/alvanika-mme-nea-makedonia-sumfonisan-athina-kai-skopia/ προφανώς και περιμένω ότι θα διαψευστεί, δεν μπορεί να σταθεί κυβέρνηση που θα δεχτεί να λέγονται Μακεδόνες οι γείτονες και Ελληνες Μακεδόνες εμείς.

Edited by - Rigelian on 09/01/2018 12:21:03
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/01/2018 :  14:23:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας παρακαλώ μη μου μιλάτε γιατί θέλω να τρολάρω:
" Μακεδονία ξακουστη του σκοπιανού η χώρα........... "
Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε κάποιοι μαλάκες (σίγουρα φασίστες της εποχής, σύμφωνα με τους προοδευτικούς αριστερούς) χάσανε τη ζωή τους για την ελληνικότητα της περιοχής. Αλλά και του λόγου μου καλό φασιστάκι θα είμαι που γράφω τέτοια πράγματα..........

Και το Βασίλης κομμένο, με λένε Βασείλης με "ει" γιατί μ΄αρέσει να ξεχωρίζω.

Η κυβέρνηση Κυριάκου δεν είναι ξεκάθαρη, αφήνει κενά για να ελιχθεί και αυτός όπως ο Αλέκσης. Άλλωστε δεν έχει επιδείξει ΚΑΝΕΝΑ ηγετικό προσόν. Η εμφάνισή του θυμίζει περισσότερο αγχωμένο παιδί παρά ηγέτη. Και γι΄αυτό επιλέχτηκε βεβαίως βεβαίως. Δεν είναι θέμα κάποιας παγκόσμιας συνομωσίας όμως οι ανεπαρκείς κάνουν την διαφορά στην Ευρώπη. Μέχρι και η Περιστέρα το είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση όχι την εξουσία.

Η ανεπάρκεια των ηγετών έθρεψε την άκρα δεξιά/αριστερά, δεν άλλαξε ο κόσμος από μόνος του ξαφνικά!!!!!

Κάποτε έγραφα στον Κώστα εκ Βόλου ότι δεν φοβάμαι για το τι θα κάνει ο ΤΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά (τα θεωρώ προδιαγεγραμμένα) αλλά το κακό που θα προκαλέσει σε εθνικά ζητήματα.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 11/01/2018 14:35:51
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/01/2018 :  11:52:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είμαστε άπαικτοι;
Έχει πει τα 1000 μύρια ο Ζουράρις, μόλις έθιξε οπαδούς ομάδων, παραίτηση.
"ένα ολόκληρο έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες"........

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2018 :  13:20:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Quiz: Μπορείτε χωρίς google να μαντέψετε τις πολιτικές προτιμήσεις αυτού/αυτής που έκανε την ακόλουθη δήλωση;

"Οι καιροί ου μενετοί.

Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.

Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2018 :  16:32:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι (η γνώμη μου είναι, υποκειμενική προφανώς):

Θεωρώ ότι δεν αξίζει να πολεμάς ή να ασχολείσαι για -ισμούς, πανιά που τους δίνουμε συμβολισμό, ιδεολογίες/θρησκείες, γλώσσες, κράτη κτλ.
Αυτό που αξίζει και για το οποίο πρέπει να παλέψουμε είναι ο τρόπος ζωής μας. Στον Πρώτο Κόσμο (όπως λέγαμε παλιά, πριν το καταργήσει η φασιστική λαίλαπα του "politically correct") έχουμε καταφέρει μετά τον Β'ΠΠ ό,τι καλύτερο έχει επιτευχθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας (έχω ξαναποστάρει πηγές και στοιχεία που το επιβεβαιώνουν, αν θέλετε να το ξαναψάξω): Πρωτοφανής οικονομική άνθηση και ελευθερία, πολύ λιγότεροι πόλεμοι και βία. Απόδειξη, πέρα από κάθε άλλη κουβέντα που θα είναι ατέρμονη, τα δισ. των ανθρώπων που φεύγουν από παντού αλλού και θέλουν να έρθουν στη Δύση.

Αυτά τα σύνορα, αυτόν τον τρόπο ζωής, αυτήν την ζωή οφείλουμε να προστατέψουμε.

Η αυτοδιάθεση και ο αυτοπροσδιορισμός είναι θεμελιώδη. Δεν με ενοχλεί να λέγοναι Μακεδόνες και οι βόρειοι γείτονες μας, ούτε να αυτοπροσδιορίζεται ως τούρκος κάποιος έλληνας πολίτης. Σε κάθε περίπτωση θα με ενοχλήσει αν παραβιάσει νόμους, κανόνες, συνθήκες συμφωνθέντα.

Στην περίπτωση της FYROM (αυτό είναι το επίσημο προσωρινό όνομα) ας θυμηθουμε ότι όλοι οι κυβερνώντες δέχτκαν το "Μακεδονία" ως όνομα ομόσπονδου κράτους στην τότε Γιουγκοσλαβία, με προφανές αντάλλαγμα τη μη στήριξη των ανταρτών από τους βόρειους γείτονές μας στον εμφύλιο/συμμοριτοπόλεμο. Κάτι που δεν ενοχλούσε κανέναν, ούτε τους συνέλληνες της μπασκετομάνας και μεριχώρων όταν γέμιζαν τα πούλμαν και πήγαιναν στη Γευγελή να παίξουν στο καζίνο και ό,τι ήθελε προκύψει. Ξαφνικά, με την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, όταν οι γείτονες ήθελαν να συνεχίσουν ώς αυτόνομη χώρα να προσδιορίζονται όπως ακριβώς τους δεχόμαστε ως μέλος ομοσπονδίας

Ακολούθησαν τα γελοία συλλαλητήρια και τα καραγκιοζιλίκια της εποχής με πρωταγωνιστές παπάδες, ακροδεξιούς, όχλο κτλ. Ο Μητσοτάκης με τον Γκλιγκόροφ έκαναν μια εξαιρετική συμφωνία που θα έλυνε το πρόβλημα αλλά, όπως ξέρουμε, δεν εφαρμόστηκε ποτέ και οι σαμαροσυμπιλίδες έριξαν την καλύτερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση.

Ό,τι και να γίνει, πλέον, θα είναι προσπάθεια να συμμαζευτεί η ζημιά. Είτε δίνεις το όνομα, λοιπόν, είτε στυλώνεις τα πόδια (άλλωστε δεν καιγόμαστε εμείς για λύση) και πας μέχρι τέλους. Σε κάθε περίπτωση, η δεδομένη καραμπινάτη οσφυοκαμψία της κυβέρνησης δεν με κάνει αισιόδοξο ότι θα πάρουμε περισσότερα απ' ότι θα δώουμε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2018 :  17:16:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμπλήρωμα: Σλαβομακεδονία είχαν συμφωνήσει οι αείμνηστοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/01/2018 :  08:00:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δίκιο έχουν και οι 2 πλευρές όμως η ελληνική πλευρά έχει ιστορικό δίκιο. Άλλωστε στο παρελθόν δεν λεγόταν Μακεδονία η ΦΥΡΟΜ ούτε αποτελούσαν μέρος της ας πούμε μακεδονικής κοινωνίας. Κατακτηθέν λαός ήταν. Τώρα το γεγονός της απέραντης απαιδείας μας και τι έκανε ο κάθε μπαρμπα Μήτσος από την θέση του (είτε σαν απλός πολίτης είτε σαν εκλεγμένος)δεν δικαιολογεί την παράδοση του ονόματος που τους δόθηκε επί Τίτο για λόγους προφανείς.
Βέβαια και η δικιά τους θέση είναι δύσκολη γιατί όταν από τότε που γεννήθηκες σου τα έχουν κάνει τσουρέκια ότι είσαι Μακεδόνας πως να αποδεχτείς κάτι άλλο τώρα; Και ας μην έχεις δίκιο.
Βέβαια η διπλωματία μας δίνει ρέστα χρόνια τώρα. Όμως να σέρνεσαι σε διπλωματικό αγώνα εσύ ο δήθεν μεγάλος που δεν έχεις πρόβλημα με ένα σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο που καίγεται για λύση, χωρίς αποτέλεσμα είναι από τ΄άγραφα.
Αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμός. Δεκτά όλα σήμερα όμως αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του πχ τούρκο γιατί να έχει ίσα δικαιώματα με έναν έλληνα, να ψηφίζει και να έχει άποψη τι είναι καλό για την χώρα; Δεν μπορεί να κρατήσει την άποψή του για την χώρα που επιθυμεί και τις εκεί εκλογές; Φυσικά και να μείνει να έχει την περιουσία του όχι όμως να αποφασίζει. Γιατί μετά θα παλεύεις να κρατήσεις και άλλα ακριτικά μέρη της χώρας!!!!! Φυσικά και θα έπρεπε να μας πειράζει όταν κάποιος αυτοπροσδιορίζεται αλλιώς, κρατώντας τα εκλογικά του δικαιώματα.
Και πως είμαστε τόσο μεγάλοι με τον αυτοπροσδιορισμό των εδώ όταν αγνοούμε τι γίνεται με τον αυτοπροσδιορισμό των εκεί; Υπάρχει πχ αυτοπροσδιορισμός Έλληνα με ίσα δικαιώματα στην Κων/πολη ή στην Ίμβρο; Που μας το πέταξε στα μούτρα ακόμα και ο Ερντογάν ότι θεωρεί επιτυχία που δούλεψε μετά από 10ετίες το δημοτικό σχολείο της Ίμβρου με 1 ΜΟΝΟ μαθητή; Ρώτησε κανείς γιατί έχει μόνο 1 μαθητή; Που στην Ίμβρο (δήθεν παραμεθόριος) αν ως μέλος μειονότητας δεν υπηρετήσεις στο στρατό χάνεις τα περιουσιακά δικαιώματα!!!!! Βέβαια εδώ παλεύουμε για να "αυτοπροσδιορίσουμε" ή να επιτρέψουμε να "αυτοπροσδιορίσουν" τον κάθε μουσουλμάνο ως Τούρκο. Απόδειξη τα δίγλωσσα με το στανιό σχολεία. Ρομά, Πομάκοι όλοι τούρκοι!!!!
Συμπάθαμε Ρίγκο αλλά τους μη ολοκληρωμένους αυτοπροσδιορισμούς δεν μπορώ να τους δεχτώ γιατί περιέχουν δόλο. Αλήθεια πόσοι είναι ολοκληρωμένοι;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 19/01/2018 08:07:29
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/01/2018 :  13:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοίτα, στη Βόρεια Ελλάδα το 1900 η όποια εθνικότητα ήταν πολλές φορές και θέμα επιλογής, κάτι σαν ποδοσφαιρική ομάδα. Αφού δεν κάναμε τα Βαλκάνια Ελλάδα, όπως είχε εμπνευστεί ο Ρήγας (διαβάστε τον Θούριο εδώ: http://www.snhell.gr/anthology/content.asp?id=28&author_id=3 ) ήταν αναμενόμενο να βγουν αυτά τα προβλήματα και οι εθνικισμοί. Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, η μπάλα θα χαθεί εντελώς. Οπότε πού τραβάμε τη γραμμή εμείς και πού η FYROM?

Προτείνω να διαβάσετε Σακελλάρη Σκουμπουρδή: http://www.andro.gr/apopsi/macedoniko-alitheies/

Διαφωνούμε θεμελιωδώς εδώ: "αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του πχ τούρκο γιατί να έχει ίσα δικαιώματα με έναν έλληνα, να ψηφίζει και να έχει άποψη τι είναι καλό για την χώρα;" Διότι αλλιώς θα μπαίναμε βαθιά σε ολοκληρωτικό απολυταρχικό καθεστώς. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, απέναντι. Γενικά, δεν πρέπει να έχουμε την σχεδόν χουντική Τουρκία ως μέτρο σύγκρισης.

Τώρα, για το σαλονικό καρναβάλι, τα καραγκιοζιλίκια και τον φραφρα, τι να πω... Και μόνο ότι ο Βασίλης Καρράς τραγούδησε στο σκυλάδικο το Μακεδονία Ξακουστή και τα σκυλιά από κάτω ήρθαν σε έκσταση, θα μπορούσε να σταματήσει εδώ την κουβέντα! Άντε, πάμε να τρέξουμε στον Μεγαλέκο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/01/2018 :  20:50:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πριν λίγο ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος μετά την λαοθάλασσα κόσμου:

«Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός ε.α. Φρ. Φράγκος.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχει αποστρατευθεί, έχουν γραφεί πολλά περί της ανάμιξής του στην πολιτική, ειδικότερα πως θα ηγηθεί κόμματος, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B2-%CF%80.html

Δεν έχω λόγια! Βρήκαμε τον έλληνα Francisco Franco! Τσίπρα, αναγνώρισέ τη FYROM ως Μακεδονία να γελάμε για πάντα και υπόσχομαι να σε ψηφίζω για πάντα και να τρέχω Μεγαλέκο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/01/2018 :  21:37:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο αυτοπροσδιορισμός νοείται όταν υπάρχει καταπίεση σύμφωνα με τα ΗΕ.
Εδώ υπάρχει κάτι αντίστοιχο; Πως δέχεσαι να σου πετάνε αδιάντροπα ότι κάποιος είναι
οτιδήποτε και συ να το δέχεσαι; Απορώ πως συγκρίνεις την χώρα με την Τουρκία. Το να "πουλάει" ο κάθε παπάρας
την δήθεν ιδιότητα του και να απολαμβάνει άλλων προνομίων
προφανώς σε βρίσκει κάθετα σύμφωνο!!!!!!!!!
Ήδη έχεις μια Τουρκία με αποδεδειγμένες αξιώσεις στο Αιγαίο, μια Αλβανία που αναφέρει για την Τσαμουριά
τα Σκόπια που αρνούνται την αλλαγή του αλυτρωτικού Συντάγματος και εμείς φτάσαμε στο σημείο
να μην μπορούμε ανα αρθρώσουμε λέξη για τα δικά μας σύνορα γιατί θεωρούμαστε φασίστες της ΧΑ!!! Εύγε.
Μάλλον εμείς σε αυτή την χώρα από το διάστημα ήρθαμε και βρήκαμε όλους τους υπόλοιπους.
Λάθη πολιτικών προσώπων δεν μπορούν να σβήσουν αυτό που είμαστε
Η θέση βέβαια του επόμενου πιθανού πρωθυπουργού έγινε σαφής, την ημέρα του συλλαλητηρίου
πήγε κάπου στην Πελοπόννησο προφανώς για να αφουγκραστεί τα προβλήματα της σουλτανίνας, ξανά εύγε.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 23/01/2018 21:51:53
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000