Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/01/2018 :  22:16:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μιλάω για αυτοπροσδιορισμό, όχι για ετεροπροσδιορισμό!
Τα προνόμια υπάρχουν όταν αποδεικνύεται αυτό που κάποιος ισχυρίζεται, μπορώ να πω ότι τρέχω μαραθώνιο σε 1:59:59, αλλά το κάνω;
Η ιδιότητα του πρόσφυγα (αν εννοείς αυτό) ορίζεται ξεκάθαρα από τον ΟΗΕ, νομίζω κάποτε είχα ανεβάσει τα σχετικά links.

Δεν συγκρίνω τη χώρα με την Τουρκία, τουναντίον!

Θεωρώ τουλάχιστον αστείο να νομίζουμε ότι απειλούμαστε από τους ανύπαρκτους βόρειους γείτονες. Αλυτρωτικά συντάγματα και βλακείες! (τραγουδάει ο Καρράς σε καζίνο στη Γευγελή, τι να λέμε τώρα...)

Η απειλή από Τουρκία είναι υπαρκτή, ως εσωτερική τους κατανάλωση. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα σύνορα!
Θυμίζω επίσης ότι μετά το τέλος του Β'ΠΠ τα Δωδεκάνησα έγιναν ελληνικά από ιταλικά και όχι τουρκικά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2018 :  07:25:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Η αυτοδιάθεση και ο αυτοπροσδιορισμός είναι θεμελιώδη. Δεν με ενοχλεί να λέγοναι Μακεδόνες και οι βόρειοι γείτονες μας, ούτε να αυτοπροσδιορίζεται ως τούρκος κάποιος έλληνας πολίτης".by Rigelian.
Αυτοπροσδιορισμός ή ετεροπροσδιορισμός; Τούρκος έλληνας πολίτης που φυσικά αγωνίζεται με δίκαιο τρόπο πχ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ή την νομικά δίκαιη διεύρυνση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα 12 νμ!!!!!!!!

Σίγουρα πάντως στη χώρα μας δεν θα βρεις κάποιον να αυτοπροσδιορίζεται πχ ως Σουηδός!!!! Γιατί άραγε; Τέλειωσαν οι Σουηδοί;

Η ανεπάρκεια ατόμων δεν μπορεί να χαρακτηρίσει μια χώρα. Είναι ανεπαρκή αυτά τα παραδείγματα μην επιμένεις. Δηλαδή ο Καρράς και ο Σάκης χαράσουν την εθνική πολιτική και συνείδηση; Το σκίσαμε αδελφέ!!!!! Μήπως να περιμένουμε και δηλώσεις από τους παίκτες του survivor;

Από έναν δεν απειλείσαι από πολλούς όμως ναι απειλείσαι. Και αφού είναι τόσο ανύπαρκτοι όπως υποστηρίζεις γιατί χρονίζει το ζήτημα; Μήπως απειλείσαι από την Αλβανία; Όχι βέβαια, άντε να ονομάσουμε και την Ήπειρο Τσαμουριά και επιτέλους να αποδόσουμε πίσω τις χαμένες περιουσίες των Τσάμηδων.

Δεν έχεις δίκιο για την Τουρκία, τα Ίμια δεν είναι μακρυά. Τα σύνορα αλλάζουν όταν αλλάζουν τα συμφέροντα.


Και μένα μ΄αρέσει να πηγαίνω για βόλτα που και που στην Τουρκία, αυτό δεν με κάνει λιγότερο Έλληνα.
Λιγότερο Έλληνες μας κάνει η σκέψη για λιγότερη Έλλάδα και ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

Γενικότητες του στυλ "τσιφτέλληνες" από δήθεν γνώστες απλά δείχνουν το χαμηλό επίπεδό τους. Ειδικά όταν δεν εξαιρεί ούτε καν τους συμφωνούντες με αυτούς.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 24/01/2018 07:46:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2018 :  14:39:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όπως έρχεται ο χειμώνας κάθε χρόνο έτσι έρχονται και οι κινητοποιήσεις των αγροτών με αποδέκτη......την κακομοίρα κοινωνία, όχι το πολιτικό σύστημα, όχι κάποιον αρμόδιο.
-Δεν βγαίνουμε δεν μπορούμε άλλο! δηλώνουν απογοητευμένοι. Καλά το καλοκαίρι ή την άνοιξη μπορείτε; Μόνο τον χειμώνα που δεν υπάρχουν γεωργικές εργασίες δεν μπορείτε;
Έτσι είναι σε αυτή την χώρα, πηδάμε όποιον μπορούμε όχι όποιον φταίει για την κατάστασή μας.
Έρχεται ο καιρός σας να περάσετε και σεις στην απαξίωση όπως και ο συνδικαλισμός.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/01/2018 :  12:24:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη, θα σου απαντήσω αργότερα!

Προς το παρόν, κάτι πολύ ενδιαφέρον:

Στις 23.07.2010, εφτάμισι χρόνια πριν, είχα γράψει ένα άρθρο, με τον τίτλο «Γιατί ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’», στο οποίο η εφημερίδα είχε βάλει τον εύστοχο υπότιτλο «Ο Δημήτρης Φύσσας εξηγεί γιατί χρησιμοποίησε ‘απαγορευμένες λέξεις’ στο κείμενό του».

Σήμερα, 24.01.2018, αναδημοσιεύω το άρθρο όπως ακριβώς ήταν, με τις εξής προσημάνσεις:

Έχει αλλάξει το πρώτο από τα δύο σημεία Γ: η Ελλάδα δέχεται την «κακιά λέξη» ή κάποιο παράγωγό της)
Ο παράγοντας εξαιτίας του οποίου ανακινήθηκε το θέμα στις μέρες μας είναι ότι η υπάρχει νέα, μη εθνικιστική κυβέρνηση στη Δημοκρατία της Μακεδονίας
Διεθνώς, οι δεκαετίες χρήσης του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έδειξαν ότι κανείς δεν μπερδεύει το κράτος αυτό με την ελληνική Μακεδονία
Όλα ανεξαιρέτως τα έθνη αποτελούν τεχνητά κατασκευάσματα.

Να λοιπόν το παλιό άρθρο:

Πολλοί αναγνώστες με ρώτησαν γιατί έγραψα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μερικοί μάλιστα με βρίσανε. Όπως είχα προαναγγείλει, σήμερα εξηγώ.

Στο μακεδονικό ζήτημα, η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι:

Α. Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος

Β. Υπάρχει μόνο ένα μεταπολεμικό κατασκεύασμα του Τίτο, με σκοπό οι Γιουγκοσλάβοι να διεκδικήσουν την ελληνική Μακεδονία
Γ. Δεν αναγνωρίζεται κράτος που να έχει στην ονομασία του τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της.

Αφήνω στην άκρη ότι η Ελλάδα αναγνώριζε κανονικότατα την «Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» ως τμήμα της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, αφήνω στην άκρη ότι η χώρα αυτή είναι μέλος διαφόρων διεθνών οργανισμών ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ)- και όλα αυτά τα αναγνωρίζει η Ελλάδα, αν και έχουν την «κακιά λέξη» μέσα. Αφήνω επίσης στην άκρη ότι όλος ο κόσμος λέει το γειτονικό κράτος «Μακεδονία» σκέτο και μόνο στην Ελλάδα ονομάζεται «Σκόπια» και οι κάτοικοί του «Σκοπιανοί» (άκρως υποτιμητικό- σα να λέμε την Ελλάδα «Αθήνα» και τους Έλληνες «Αθηναίους»).

Τ΄ αφήνω όλα στην άκρη και επικεντρώνομαι μόνο στο αν υπάρχει ή όχι αυτό το έθνος. Πρώτα πρώτα, είναι άκρως προσβλητικό να λες στον άλλον «Δεν υπάρχεις. Δεν είσαι εθνικά Μακεδόνας, είσαι Βούλγαρος ή Σέρβος ή Αλβανός ή Έλληνας», τη στιγμή που σου λέει ο άλλος «είμαι Μακεδόνας». Δεύτερο, υπάρχουν πάρα πολλά ντοκουμέντα της ελληνικής πλευράς, που αποδέχονται τη μακεδονικότητα αυτού του έθνους. Ενδεικτικά:

Α. Το ελληνικό κράτος στο μεσοπόλεμο εξέδωσε το αλφαβητάρι «Αμπετσένταρ» (επανεκδόθηκε τελευταία) για τα παιδιά που μιλάνε την «ανύπαρκτη» γλώσσα του «ανύπαρκτου» έθνους.

Β. Ο Μυριβήλης στην πρώτη έκδοση του «Η ζωή εν τάφω» μιλάει για «Μακεντόν ορτοντόξ» που συναντούν οι ήρωές του στο μακεδονικό μέτωπο του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται σαφέστατα Μακεδόνες (σε μεταγενέστερες εκδόσεις το αφαίρεσε).

Γ. Οι απογραφές του ελληνικού κράτους, όταν είχαν ακόμα ένα κουτάκι που συμπλήρωνε ο καθένας την εθνικότητά του, κατέγραφαν και Μακεδόνες (τελευταία φορά το 1951). Μετά καταργήθηκε κι αυτό.

Δ. Οι ίδιοι οι Έλληνες δημιούργησαν την παραστατικότατη λέξη «Σλαβομακεδόνας» για να ξεχωρίσουν τους εθνικά Μακεδόνες από τους Έλληνες Μακεδόνες.

Αλλά το ζήτημα το έκλεισε, μια για πάντα, ο (και) ιστοριοδίφης Δημήτρης Λιθοξόου, που ερεύνησε τα αρχεία του Έλις Άιλαντ. Ως γνωστόν, το νησί αυτό της Νέας Υόρκης ήταν η επίσημη πύλη εισόδου μεταναστών στις ΗΠΑ. Εκεί, μεταξύ άλλων στοιχείων, καταγράφονταν και η εθνικότητα που δήλωνε ο κάθε μετανάστης. Λοιπόν το διάστημα 1897 - 1924, 8.608 άνθρωποι δήλωσαν εθνικότητα μακεδονική. Για να υπάρχουν άνθρωποι που το 1897, ήδη, δήλωναν ότι είχαν μακεδονική εθνική συνείδηση, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο έθνος είχε δημιουργηθεί τουλάχιστον το 1860- 1870. Δηλαδή, πολλές δεκαετίες πριν τον Τίτο.

Η σχετική σελίδα. Ενώ τα αρχεία του Έλις Άιλαντ υπάρχουν εδώ. Αμερικάνικα στοιχεία από το 1897 και πέρα, δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση. Συνεπώς το έθνος αυτό υπάρχει, είναι το νεότερο σλαβικό έθνος. Και κατοικεί στο κράτος του, που το ονομάζει Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Υπάρχει όμως και η πολύ μεγαλύτερη Μακεδονία της Ελλάδας, η μικρότερη βουλγάρικη Μακεδονία του Πιρίν και η μικρότατη αλβανική (Κοριτσά). Κι αυτό γιατί η μέχρι τότε ενιαία οθωμανική Μακεδονία μοιράστηκε μεταξύ των γειτόνων. Κι όπως γίνεται παντού και πάντα, πουθενά τα κρατικά σύνορα δε συνέπεσαν με την εθνική σύνθεση. Σχεδόν σε κάθε κομμάτι της Μακεδονίας υπήρχαν Έλληνες, Τούρκοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Μακεδόνες, Αλβανοί, Τσιγγάνοι, Βλάχοι, Εβραίοι. Ειδικά μετά τη μικρασιατική καταστροφή (1922) και την ανταλλαγή των πληθυσμών που ακολούθησε, στην ελληνική Μακεδονία οι Τούρκοι έφυγαν και στη θέση τους ήρθαν Έλληνες πρόσφυγες.

Το ελληνικό κράτος επί Μεταξά απαγόρευσε τη μακεδονική γλώσσα. Αργότερα διατυπώθηκε η θέση του «ανύπαρκτου» μακεδονικού έθνους, το «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» κλπ. Από την άλλη, ειδικά μετά το 1945, τα Σκόπια άσκησαν αλυτρωτική προπαγάνδα προς τους εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας, διεκδικώντας προσάρτηση της ελληνικής Μακεδονίας μέχρι τον Όλυμπο και δημιουργία ενιαίου «μακεδονικού» κράτους με πρωτεύουσα της Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ξεκίνησαν μια ιλαρή προσπάθεια να ανακαλύψουν εθνικές ρίζες στην αρχαία Μακεδονία, διεκδικώντας Μεγαλέξαντρο, Βουκεφάλα, ήλιο της Βεργίνας και άλλα αρχαιομακεδονικά στοιχεία.

Σήμερα τα πράγματα έχουν φτάσει σ΄ ένα κάπως αστείο αδιέξοδο. Η Ελλάδα -σχεδόν μόνη της παγκοσμίως- αρνείται να χρησιμοποιήσει τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους, ενώ δε δέχεται ως εθνικά Μακεδόνες όσους δικούς της πολίτες νιώθουν έτσι (μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι έχουν καταργήσει τον όρο «Σλαβομακεδόνες»). Οι γείτονες, πάλι, αρνούμενοι τη σλαβική καταγωγή τους, δηλώνουν «μεγαλεξαντρινοί», υπονομεύοντας τη δική τους ιστορία και τη δική τους εθνική ταυτότητα. Δεν πρόκειται μόνο για γελοιότητα, είναι και κακό του κεφαλιού τους.

Κι όμως, κανένας δεν μπερδεύει διεθνώς το κράτος της Μακεδονίας με την ελληνική Μακεδονία, τμήμα του ελληνικού κράτους, όπως κανείς δεν μπερδεύει τη Φλάνδρα του Βελγίου με τη Φλάνδρα της Γαλλίας, τη Γαλικία της Ισπανίας με τη Γαλικία της Πολωνίας, τη (πρώην Μεγάλη) Βρετανία με τη Βρετάνη της Γαλλίας (είναι μύθος ότι δήθεν ο Ντε Γκολ απαίτησε τη χρήση του όρου «Ηνωμένο Βασίλειο», προκειμένου η Βρετανία να μπει στην τότε ΕΟΚ) και πάει λέγοντας. Όσο δικαίωμα έχουν οι Έλληνες να έχουν Μακεδονία, τόσο δικαίωμα έχουν και οι γείτονες. Κι ούτε μπορεί κανείς να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι 2.500.000 Έλληνες Μακεδόνες «απειλούνται» από λίγες δεκάδες χιλιάδες εθνικά Μακεδόνες, ούτε ότι απειλείται η Ελλάδα ως κράτος από το πολύ μικρότερο κράτος της Μακεδονίας (του οποίου το 40% μάλιστα είναι Αλβανοί με έντονες αποσχιστικές τάσεις- και ο νοών νοείτω).

Ο προφανής συμβιβασμός θα επέλθει, αργά ή γρήγορα, στο εξής: το κράτος της Μακεδονίας θα παραιτηθεί από οποιαδήποτε αξίωση επί της ελληνικής Μακεδονίας και θ΄ αναγνωρίσει τα υφιστάμενα σύνορα. Η Ελλάδα, πάλι, θ΄ αναγνωρίσει το κράτος της Μακεδονίας με κάποιο όνομα όπως Άνω / Βόρεια/ Νέα /Μακεδονία ή Μακεδονία του Βαρδάρη ή Δημοκρατία της Μακεδονίας κλπ. Ελπίζω ν΄ αναγνωρίσει και τη μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας, αίροντας την καταπίεση δεκαετιών. Στη σύγχρονη εποχή, η εθνική συνείδηση του καθενός προσδιορίζεται από τον ίδιο και μόνο, όχι από τους άλλους. Επαναλαμβάνω, δε μπορείς να λες στον άλλον «δεν υπάρχεις», ενώ υπάρχει. Το ίδιο ακριβώς δικαίωμα αναγνωρίζω, εννοείται, στην ελληνική μειονότητα π.χ. της Αλβανίας ή της Ίμβρου.

Εγώ λοιπόν χρησιμοποίησα τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας»:

Α. Για ν΄ αντιδιαστείλω το γειτονικό κράτος με την ελληνική Μακεδονία

Β. Επειδή έτσι αυτοπροσδιορίζεται

Γ. Επειδή ο όροι FYROM / ΠΓΔΜ, αν και περιέχουν τη λέξη «Μακεδονία», είναι κάπως «περίεργοι» για ονομασία κράτους

Δ. Επειδή έτσι προβλέπω πως θ΄ αναγνωριστεί.

http://www.athensvoice.gr/politics/413796_yparhei-makedoniko-ethnos?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Edited by - Rigelian on 29/01/2018 12:25:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2018 :  16:23:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το θέμα ανατρέχει σε ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΕΣ ιστορικές πηγές και όχι στις απόψεις ενός φιλόλογου που συγγραφεί ιστοριούλες και βγάζει το ψωμάκι του αρθρογραφώντας σε κάποιο ΜΜΕ ή στις απόψεις ενός ιστορικού που δηλώνει φανατικά άεθνος και υπερασπιστής της "μακεδονικής" μειονότητας. Μπορεί να είναι πιο βολικό αλλά δεν είναι σωστό. Μ΄άρεσε που αναφέρθηκε και στην ελληνική μειονότητα στην τελευταία παράγραφο του κειμένου. Άραγε έχει γράψει κάποιος από τους δύο γι΄αυτούς στο παρελθόν με τέτοια θέρμη;

Και μιά και όλοι οι γειτόνοι είμαστε φίλοι και δεν διαθέτουμε αλυτρωτικά συναισθήματα ας μπει και στο Σύνταγμα της χώρας μας η ανασυγκρότηση των εδαφών της Μεγάλης Ελλάδας!! Φίλοι είμαστε, θα μας καταλάβουν ή όχι;


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 01/02/2018 17:19:58
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2018 :  22:51:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάτι ενδιαφέρον: https://www.mapchecking.com/#37.9711827,23.7322068;37.9706245,23.7364232;37.9712166,23.7394005;37.9743501,23.7407604;37.9761060,23.7405425;37.9778619,23.7400670;37.9791918,23.7381077;37.9791854,23.7357929;37.9789085,23.7332207;37.9769951,23.7310079;37.9746757,23.7305975;2.6;37.9743931,23.7363857,16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2018 :  23:45:40  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Κάτι ενδιαφέρον: https://www.mapchecking.com/#37.9711827,23.7322068;37.9706245,23.7364232;37.9712166,23.7394005;37.9743501,23.7407604;37.9761060,23.7405425;37.9778619,23.7400670;37.9791918,23.7381077;37.9791854,23.7357929;37.9789085,23.7332207;37.9769951,23.7310079;37.9746757,23.7305975;2.6;37.9743931,23.7363857,16



Αυτό είναι μαζί με τα οικοδομικά τετράγωνα. Δεν λαμβάνει υπόψιν του μόνο τον καθαρό δρόμο, που χωράει όντως κόσμο.

Θέλω να πω στην πράξη είναι ακόμα λιγότερος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2018 :  23:52:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.mapchecking.com/#37.9750055,23.7338590;37.9747349,23.7352001;37.9747096,23.7361952;37.9759190,23.7364608;37.9755003,23.7403956;37.9757085,23.7403708;37.9759168,23.7390478;37.9761758,23.7377141;37.9764094,23.7375605;37.9763946,23.7368121;37.9766336,23.7356776;37.9768090,23.7341622;37.9761304,23.7341380;37.9756948,23.7337410;2.6;37.9747103,23.7362248,17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2018 :  23:59:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.mapchecking.com/#37.9759274,23.7322283;37.9757920,23.7321103;37.9755637,23.7338054;37.9751324,23.7336552;37.9753354,23.7320673;37.9751747,23.7320352;37.9750140,23.7336123;37.9749717,23.7339342;37.9737454,23.7337303;37.9736946,23.7339556;37.9749632,23.7342131;37.9747856,23.7352753;37.9731364,23.7348461;37.9728002,23.7345108;37.9727516,23.7347120;37.9731280,23.7351573;37.9747856,23.7356400;37.9748364,23.7362087;37.9758259,23.7364018;37.9760373,23.7364447;37.9758512,23.7378609;37.9755130,23.7403929;37.9752677,23.7425065;37.9752508,23.7430859;37.9755045,23.7430751;37.9755468,23.7420988;37.9757836,23.7406826;37.9760542,23.7384939;37.9761895,23.7375069;37.9763079,23.7365520;37.9763587,23.7360907;37.9764432,23.7359297;37.9769168,23.7360692;37.9776019,23.7354255;37.9774835,23.7351680;37.9768154,23.7356722;37.9762741,23.7355864;37.9761261,23.7354845;37.9761472,23.7348676;37.9762403,23.7344170;37.9765955,23.7345135;37.9771367,23.7340844;37.9770691,23.7339342;37.9765701,23.7342346;37.9762910,23.7342131;37.9765870,23.7324107;37.9764179,23.7323356;37.9762064,23.7340951;37.9757667,23.7338591;37.9759020,23.7325609;3;37.9755476,23.7365359,16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2018 :  00:20:27  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.gkstill.com/Support/crowd-density/CrowdDensity-1.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2018 :  09:56:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαβάστε και την ψύχραιμη (και βασισμένη σε νούμερα) άποψη του γνωστού Ν.Ι. Μέρτζου, με τίτλο:
Τι φοβούνται οι Έλληνες;

http://www.kathimerini.gr/946816/article/epikairothta/politikh/apoyh-ti-fovoyntai-oi-ellhnes

Edited by - Rigelian on 05/02/2018 15:12:11
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2018 :  15:11:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ απόλυτα με το ακόλουθο:

http://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Grhgorhs-Nikolopoylos/344384-H-Makedonia-einai-ellhnikh-alla-oi-thermokefaloi-theloyn-na-th-dwsoyn-stoys-Albanoys?m=1

Edited by - Rigelian on 05/02/2018 15:11:57
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2018 :  16:33:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω φτάσει στο σημείο να υπερασπίζομαι τον ΣΥΡΙΖΑ στα social media, και ότι δεν συνομωτεί εναντίον των Ελλήνων Μακεδονομάχων!
(ότι είναι ανίκανος βέβαια είναι άλλη ιστορία, πάντως δεν συνομωτεί)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2018 :  17:05:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Διαβάστε και την ψύχραιμη (και βασισμένη σε νούμερα) άποψη του γνωστού Ν.Ι. Μέρτζου, με τίτλο:
Τι φοβούνται οι Έλληνες;

http://www.kathimerini.gr/946816/article/epikairothta/politikh/apoyh-ti-fovoyntai-oi-ellhnes



Τί φοβούνται οι Έλληνες;
και μόνο που ρωτάει δείχνει την άγνοιά του ή την αδιαφορία του.
Όλες οι εταιρίες παγκοσμίος σφάζονται για τα γνωστά Brand names και τις πατέντες. Θυμόμαστε την μάχη που δώσαμε για το όνομα "ΦΕΤΑ".
Όλα αυτά είναι λογικά, αλλά δεν είναι λογικό να μην θέλουμε να δώσουμε το όνομα Μακεδονία; Και μόνο που μπαίνουμε στην διαδικασία να το συζητήσουμε, έχουμε χάσει. Είναι όπως με τα μικρά παιδιά, αν μπεις στην διαδικασία να διαπραγματευτείς να πάρει μια σοκολάτα (που αρχικά δεν θέλεις να του την πάρεις), θα του την πάρεις, όχι σήμερα, όχι αύριο, αλλά σίγουρα την επόμενη. Έτσι και με το Σκοπιανό.
Στο κάτω κάτω, ας το δούμε και εγωιστηκά, γιατί να το δώσω; έχω κάτι να κερδίσω; Αν όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν τρέχει και τίποτα ξέρουν κάτι παραπάνω, ας μας το πούνε. Θα δεχόμουν την όποια εξήγηση, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.
Δεν ξέρω αν η ιδιότητα του κύριου Μερτζου τον κάνει πιο Έλληνα από μένα, αλλά τα νούμερα δεν μου λένε τίποτα. Δεν έχω σκοπό να εισβάλλω σε κανένα άλλο κράτος, ούτε να τους καταστρέψω οικονομικά, οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθεί να μου αποδείξει ότι στα νούμερα είμαστε ανώτεροι. Αλλά από την στιγμή που δεν επιδιώκω την σύρραξη, αν αυτή γίνει, μόνο χαμένος θα βγω, ή έχω κάτι να κερδίσω και δεν το ξέρω;
Ξέχασε όμως ο κ. Μέρτζος να μας αναφέρει και τα νούμερα της άλλης γείτονος, της Τουρκίας, πο μόνο φίλοι μας δεν είναι. Άραγε τι θα πει, βρείτε τα μόνοι σας;
Δεν είναι κακό να υπερασπιζόμαστε τα δικά μας.


Γιώργος Κουλέντζας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2018 :  19:32:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Συμφωνώ απόλυτα με το ακόλουθο:

http://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Grhgorhs-Nikolopoylos/344384-H-Makedonia-einai-ellhnikh-alla-oi-thermokefaloi-theloyn-na-th-dwsoyn-stoys-Albanoys?m=1




Όταν κάποιος θέλει να λύσει ένα ζήτημα είναι έτοιμος και για κάποιες υποχωρήσεις. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Και να μην ξεχνάμε τι είπε ο ΥΠΕΞ τους πρόσφατα, μιλάνε την μακεδονική ως μέρος των σλαβικών γλωσσών.



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000