Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2018 :  16:52:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωραίο άρθρο:

Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Γλώσσα και ταυτότητα –δηλαδή συνείδηση– είναι έθνος. Δια της κυβέρνησής της, η Ελλάδα αναγνώρισε χθες το «μακεδονικό» έθνος. Για την ακρίβεια, αναγνώρισε στην κυρίαρχη πληθυσμιακά εθνοτική συνιστώσα της γείτονος, το «δικαίωμα» να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» ομιλούντες τη «μακεδονική». Το «δικαίωμα» που είχαν πάρει από μόνοι τους πριν από 75 τουλάχιστον χρόνια. Το «δικαίωμα» που τους είχε ήδη αναγνωρίσει το 99,9% του πλανήτη…

Περισσότερα:
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341640867-44341640867
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2018 :  23:26:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1. Μια συμφωνία χωρίς χειροπιαστά οφέλη και για τα 2 μέρη δεν είναι συμφωνία αλλά κάτι άλλο.
2. Η συμφωνία λέγεται ότι είναι "καλή", ας συμφωνήσουμε, όμως υπάρχει περίπτωση όπως είναι να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας με οποιονδήποτε τρόπο μακροπρόθεσμα;
3. Γιατί η χώρα θα πρέπει να αποδέχεται συμφωνίες που είναι απόρροια της ανίκανης επί ετών διπλωματίας; Τι εξασφαλίζει ότι τώρα η διπλωματία δεν είναι εξίσου επιζήμια για το μέλλον;
4. Από που προεξοφλείται η συμμαχία με το γειτονικό κράτος; Επειδή τους αναγνωρίσαμε; Η επιρροή της Τουρκίας στη χώρα αυτή είναι μακρόχρονη ΣΥΝΕΧΗΣ και ΣΥΝΕΠΗΣ.
5. Εξακολουθώ να μην παίρνω απάντηση από κανέναν γιατί απαιτείται η δική μας αναγνώριση όταν το 99,5 (99,99 σου λέω εγώ) τους έχει αναγνωρίσει.
6. Συμφωνία που ο ένας μπορεί να παρεκκλίνει ενώ στον άλλον αρνούνται το δικαίωμα αντίδρασης είναι τουλάχιστον εξοργιστική να την δεχόμαστε (επιστολή εισόδου στο ΝΑΤΟ).


Από το άρθρο: "...Αν όμως επιμείνουν να αποκαλούνται απλά “Μακεδόνες”, εμείς δεν είμαστε τίποτα…". Αλήθεια ποιός ακριβώς θα το διασφαλίσει; Η επί 75 έτη άοσμη, άυλη, ανύπαρκτη διπλωματία;


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/06/2018 :  16:39:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1. Η είσοδος στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι κοινό όφελος μεγάλο!
2. Όχι, με κανέναν.
3. Ιστορικά η Ελληνική Διπλωματία είναι ικανότατη. Δεν ξέρω γιατί έχετε πέσει σε αυτήν την παγίδα; Η επιρροή των μπουνταλάδων γειτόνων μας είναι μικρή και θα είναι ακόμα μικρότερη.
4. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ σύμμαχοι. Με την είσοδό τους σε ΝΑΤΟ και στην ΕΕ η συμμαχία αυτή θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή.
5. Κανεις μεγάλο λάθος εδώ. Η ισχυρότατη Ελληνική Διπλωματία έχει πετύχει ένα χωρίς προηγούμενο bullying γειτονικού κράτους κόντρα σε όλες τις χώρες του κόσμου κυριολεκτικά, οι οποίες με βάση την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 την έχουν αναγνωρίσει, όπως κι εμείς, ως FYROM. Κανένας δεν την αναγνωρίζει ως Macedonia! Μην μπερδεύεσαι με το πώς την αποκαλούν ανεπίσημα, το παιχνίδι θα το είχαμε κερδίσει και αυτό με τη συμφωνία Κώστα Μητσοτάκη Κύρο Γκλιγκόροφ αν ίσχυε ένα σοβαρό εκλογικό σύστημα το 1990 και όχι η χυδαία και πρόστυχη απλή αναλογική που έδωσε 150 βουλευτές στο κόμμα που κέρδισε 48+%.

6. Και εδώ κάνεις λάθος, προτείνω να διαβάσεις τη συμφωνία ολόκληρη (δεν είναι μεγάλη) και όχι από σχόλια άλλων.

Πέρα απ' όλα αυτά, διαβάστε και μελετήστε Φαλμεράιερ και κάνετε μια βόλτα μέχρι τη Δυτική Μακεδονία, της Ελλάδας. Ειδικά στη Φλώρινα, δεν υπάρχουν παλαιές εκκλησίες: Ο Καντιώτης με την ευλογία της χούντας τις γκρέμισε και τις ξανάχτισε διότι όλες οι αγιογραφίες, παντού, ήταν στα μακεδονικά (ή μακεδονίτικα, όπως τα έλεγαν παλιά, όταν με βία και με πρόστιμα ξερίζωσαν τη γλώσσα αυτή και επέβαλαν τα ελληνικά οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις). Μετά, σκεφτείτε ότι τα Βοδενά παράγοινταο από το voda (νερό), λογικό με τόν καταρράκτη και αναλογιστείτε γιατί υπάρχουν τόσα σλάβικα ονόματα πόλεων και χωριών καθώς και τοπωνύμια μέχρι το Ταίναρο, από τη Ντρομπόλιτσα και την Καστάνιτσα μέχρι τη Βοστίτζα και το Λιμποβίσι!

Edited by - Rigelian on 19/06/2018 16:43:02
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/06/2018 :  16:42:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάτι ακόμα:
Με τη συμφωνία θα αλλάξουν και τα διαβατήριά τους. Για όσους δεν το ξέρουν, γράφουν Republic of Macedonia και τα σφραγίζουμε στα ελληνικά σύνορα, άρα de facto τα αποδεχόμαστε!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/06/2018 :  16:56:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλοι λέμε Κίνα αλλά η επίσημη και αναγνωρισμενη ονομασία είναι Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Όλοι λέμε Ταϊβάν αλλά η επίσημη και αναγνωρισμενη ονομασία είναι Δημοκρατία της Κίνας.
Όλοι λέμε Νότια Κορέα αλλά η επίσημη και αναγνωρισμενη ονομασία είναι Δημοκρατία της Κορέας.
Όλοι λέμε Βόρεια Κορέα αλλά η επίσημη και αναγνωρισμενη ονομασία είναι Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
Οι πιο πολλοί λέμε Ολλανδία αλλά η επίσημη και αναγνωρισμενη ονομασία είναι Βασίλειο των Κάτω Χωρών.
Όλοι λέμε Μεξικό αλλά η επίσημη και αναγνωρισμενη ονομασία είναι Ηνωμένες Μεξικανικές Πολιτείες (Estados Unidos Mexicanos).

Ο κάθε ένας μας λέει ό,τι θέλει αλλά η επίσημη ονομασία είναι Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/06/2018 :  22:09:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι παραπλανητικό να μιλάμε για το γραπτό μέρος όταν η διαφωνία είναι στο τι γράφεται μέσα.
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει ήδη συμφωνία του παρελθόντος που αμφισβητείται; Εγώ ξέρω, την συνθήκη της Λωζάνης.
Ξέρει κανείς μέλος/ΣΥΜΜΑΧΟΣ της ισχυρής συμμαχίας που διεκδικεί τουλάχιστον την μισή θάλασσα και τα νησιά μας; Εγώ πάλι ξέρω.
Υπάρχει συμμαχία στην οποία ανήκουμε και δεν έκανε τίποτα ούτε στην Κύπρο ούτε στα Ίμια ούτε με την σύλληψη των 2 στρατιωτικών; Πάλι ξέρω!
2 κράτη που από το παρελθόν συναλλάσονται στενά υπάρχει η πιθανότητα σύμπραξης εναντίον μας με τις γνωστές διεκδικήσεις; Να πω; Να πω; Πάλι ξέρω!
Υπάρχουν συμφωνίες ή συμφέροντα; Το 2ο ΠΑΝΤΑ αποκλείει το 1ο.
Γνωρίζουμε πόσες υποθέσεις/διαφωνίες έχουν επιλυθεί στο διεθνές δικαστήριο και με τι κρίτηρια; Μήπως είναι σαν το Νόμπελ Ειρήνης;

Ισχυρότατη διπλωματία! Είδα και την ισχυρή θέση που βρισκόταν για να διαπραγματευτεί με κάποιον υποδυέστερο που μάλλον θα έπρεπε να έπαιρνε κάτι!!! Ποιά εθνικά θέματα ακριβώς έχει επιλύσει μέχρι τώρα; Ποιό ακριβώς είναι το αλβανικό θέμα που θα επιλυθεί μελλοντικά; Η ΑΟΖ ή το θέμα της τσαμουριάς; Ή θα λυθεί το 1ο σε συνδιασμό με το 2ο για να είναι win win; Φυσικά και τα διαβατήρια γράφανε MACEDONIAN όπως και τα ΙΧ ΜΚ γιατί το περιβόητο κράτος ουδέποτε μπόρεσε να τηρήσει νόμο. Όμως αυτό δεν αφορά την "συμφωνία".

Όσο για την διάλεκτο που την βαπτίσαμε επίσημα γλώσσα, εε τι να πω; Γλωσσολόγο έχουμε μπορεί να πει κάτι σχετικό (πάσα στον Γιώργο). Και όχι τι φαφαριές λέει ο καθένας, αλλά τι ισχύει για μια ΓΛΩΣΣΑ και μια ΔΙΑΛΕΚΤΟ.
Είναι γνωστός ο όρος "λέξεις-δάνεια".
Την συμφωνία την διάβασα από καιρό. Για όποιον συμφωνει ας μας πει ποια σημεία της ιστορίας μας ακριβώς θα συζητηθούν σε δυμερή επιτροπή και θα "τροποποιηθούν". Ήδη στη 3η Γυμνασίου μαθαίνουμε για "διεκδικήσεις" των Ελλήνων στα Ίμια, τι άλλο θα μάθουμε ή μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε;


Το επόμενο βήμα θα είναι κάποια συναυλία (στις Πρέσπες γιατί όχι) από σοβαρό πάντα καλλιτέχνη που θα λέει ότι η μουσική μας ενώνει και άλλες τέτοιες ομορφιές.


Κάπου το διάβασα και μ΄άρεσε: Ο λύκος δεν σε γλύφει γιατί σ΄αγαπάει αλλά γιατί πεινάει.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 19/06/2018 22:13:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/06/2018 :  15:35:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
free Artemis!!
Και τα μυαλά στα κάγκελα...

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2018 :  12:13:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θεός, για πολλοστή φορά, Χρήστος Χωμενίδης, σφάζει τον όχλο με το βαμβάκι:

http://www.capital.gr/xristos-xomenidis/3302511/thlibero-plin-anthropino

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/07/2018 :  12:59:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(τα bold δικά μου)

Η κυβέρνηση βρίσκει μπροστά της όλα όσα χρησιμοποίησε η ίδια για να έλθει και να εδραιωθεί στην εξουσία. Δεν είχε κανέναν απολύτως ενδοιασμό ή φραγμό, γιατί διψούσε για εξουσία και είχε τη φόρα του άφθαρτου νέου παίκτη. Της άρεσε επίσης το στερεότυπο του «κακού παιδιού» που, σε αντίθεση με τους πολιτικούς του παρελθόντος, δεν σταματούσε πουθενά. Στην πολιτική, όμως, οι αμαρτίες και οι υπερβολές του παρελθόντος βρίσκουν έναν τρόπο να επανεμφανίζονται ξαφνικά και να σε κατατρύχουν. Ειδικά σε μία χώρα χωρίς έρμα, η οποία κινείται συνεχώς στο «κόκκινο» της συναισθηματικής φόρτισης.

Προδότες, μερκελιστές και άλλα πολλά φώναζαν οι οπαδοί και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τώρα ακούν ακριβώς τα ίδια. Και σε μεγάλο βαθμό, από ανθρώπους που τους ψήφισαν. Εχουν τεράστια ευθύνη, γιατί έπαιξαν με τα χειρότερα ένστικτα ενός ταλαιπωρημένου από την κρίση λαού. Τον πότισαν συστηματικά με μίσος, φοβία και θυμό.

Εκαναν όμως κάτι άλλο, πολλά χρόνια, ακόμη και πριν από την κρίση. Δίδαξαν τις τεχνικές των προπηλακισμών και της βίαιης διαμαρτυρίας. Νομιμοποίησαν τον πολιτικό χουλιγκανισμό σαν θεμιτή έκφραση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας και τα «παιδιά» τους μεγάλωσαν με αυτή τη λογική. Ολα επιτρέπονταν με βάση το δόγμα τους, το γιαούρτωμα, η διάλυση μιας παρέλασης, ακόμη και το ξύλο. Τώρα ανακαλύπτουν ότι πίσω από τα σημερινά ανάλογα φαινόμενα βρίσκονται επιχειρηματικές συνωμοσίες και ακροδεξιές οργανώσεις. Μήπως τους ένοιαζε ότι βρέθηκαν πλάι πλάι με όλους τους παραπάνω στο πλαίσιο του ιερού αντιμνημονιακού αγώνα; Ή μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που καθιέρωσαν τις άθλιες διαδικτυακές καμπάνιες εναντίον ιδεολογικών τους αντιπάλων. Τώρα είναι και εκείνοι στο στόχαστρο και δεν το αντέχουν.

Οσο για τους κακούς «νταβατζήδες», είναι εντυπωσιακό πώς άλλαξαν ρόλο. Κάποτε ήταν συνομιλητές, εταίροι, ίσως και κάτι παραπάνω στην προσπάθεια να ελεγχθεί το μιντιακό τοπίο και να στηθεί μία νέα... υγιής διαπλοκή. Τώρα είναι θανάσιμοι εχθροί, που θέλουν το τέλος της συγκυβέρνησης.

Εχοντας γράψει όλα αυτά, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι θα ήταν εξαιρετικά ανθυγιεινό για τη δημοκρατία μας να πέσει μία κυβέρνηση, η σημερινή ή η επόμενη, κατά τρόπο ανορθόδοξο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει ηττημένη πολιτικά, θεσμικά, όπως επιβάλλει η δημοκρατία μας. Θα τη συνέφερε να μπορέσει να αποχωρήσει μέσα σε μία αχλύ μυστηρίου, με υπόνοιες για συνωμοσίες και αποστασίες. Δεν συμφέρει όμως τον τόπο, ούτε και την αντιπολίτευση που θα έκανε μεγάλο λάθος να ταυτισθεί με μεθοδεύσεις και ετερόκλητα συμφέροντα. Θα τα βρει και εκείνη μπροστά της, αν δοκιμάσει αυτόν τον, φαινομενικά εύκολο, δρόμο. Αν δεν σταματήσουμε τον κατήφορο των θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας, δεν θα γίνουμε κανονική χώρα.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/972541/opinion/epikairothta/politikh/o-kathforos
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/07/2018 :  14:52:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να διαβαστεί προσεκτικά ο Ευ Βενιζέλος που ξεκαθαρίζει τι ισχύει και τι όχι:

https://www.protothema.gr/politics/article/802261/venizelos-gia-kammeno-tsipra-den-ehoun-rahokokalia-oute-axiako-kritirio-einai-ena-udares-pragma/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/07/2018 :  08:40:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Με τα ένστικτα και τον συναισθηματισμό του "όχλου" όλα τα κόμματα συνήθισαν να παίζουν. Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι είτε ψηφίζεις είτε όχι το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο. Δεν είναι μυστικό ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις ΟΛΩΝ απλά είναι λόγια του αέρα και φυσικά δεν είναι μυστικό ότι ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ. Βαρέθηκα να ακούω ότι ο "όχλος" ψηφίζει άρα φταίει. Βαρέθηκα να ακούω για "δημοκρατική εκτροπή" όταν αντιδρά δια της βίας ο "όχλος" ενώ αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του πολιτικού συστήματος να κάνει ότι και όπως γουστάρει χωρίς να ρωτάει κανέναν.
Όσο δεν ποινικοποιείται ο προεκλογικός λόγος και όσο η δικαιοσύνη λείπει διακοπές ο "όχλος" θα περιμένει εναγωνίως το επόμενο πολιτικό μεγαθήριο να ασελγήσει πάνω του, ηθικά, πνευματικά, σωματικά.
Όσο δεν υπάρχει ευθιξία στον πολιτικό κόσμο και όσο οι δήθεν "πνευματικοί" άνθρωποι της χώρας σιωπούν ο "όχλος" θα στρέφεται περισσότερο στα άκρα. Και αυτό δεν θα είναι μελλοντικά απλά μια δημοκρατική εκτροπή.

Ο Χωμενίδης τα ΖΑΠΠΕΙΑ 1,2,3,4,5,6,... τα ξέχασε; Τον Φώτη; Τον Καρατζαφέρη και κάθε άλλον χρήσιμο ........ που έκανε τούμπες χάριν της καρέκλας, τους ξέχασε;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 05/07/2018 08:45:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/07/2018 :  12:20:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη, πάντα θα διαφωνούμε σε αυτό. Το ψάρι που δήθεν βρωμάει από το κεφάλι είναι το επίσημο άλλοθι των ελλήνων για να μην πάρουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αφαιρώ καμμία ευθύνη από τους πολιτικούς και όλους όσοι έχουν φανερά ή κρυφά κυβερνήσει.

Το πολιτικό σύστημα δεν προέκυψε από μόνο του, δεν ήρθαν πεφωτισμένοι από τον ...Σείριο, δεν τους έστειλαν τα Νεφελίμ που θέλουν το κακό μας. Το παράγει η κοινωνία, από την κοινωνία προέρχεται. Δεν λέω μόνο ότι ψηφίζεται από τους πολίτες.

Αν κάποιος θεωρεί ότι και οι 300 είναι σκάρτοι τότε εκ των πραγμάτων θεωρεί σκάρτη ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν συμπεριφέρονται ως όχλος όλοι οι πολίτες, αλλά οι περισσότεροι, δυστυχώς. Επίσης για τα σκουπίδια που άφησαν οι τσιφτετέλληνες σε αρχαίο θέατρο (έχουν κυκλογορήσει πολύ οι σχετικές φωτό), για την βλαμμένη που έφτυσε τον μαέστρο στην Καβάλα επειδή έπαιζε Μπαχ και όχι έλληνες συνθέτες, για τις καθημερινές αντικοινωνικές και γραψαρχίδικες συμπεριφορές μεγάλου μέρους των πολιτών δεν φταίνε ούτε τα μνημόνια, ούτε η Μέρκελ, ούτε οι πολιτικοί, ούτε το ζαβό το ριζικό μας ούτε ο Θεός που μας μισεί. Για αυτά, φταίει ο κάθε πολίτης, υπάρχει η ατομική ευθύνη. Φυσικά και για την ψήφο, ευθύνη έχει ο κάθε ένας που φηφίζει.

Επίσης: Whataboutism: https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Ας κρίνουμε τις απόψεις του Χωμενίδη και όχι το ποιόν του.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/07/2018 :  07:57:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλα σκάρτα, ακόμα και ο ιδιωτικός τομέας που ξέρει να κερδίζει και να προοοδεύει δεν προέρχεται από αυτή την κοινωνία αλλά....από τον Άρη! Μονάχα του δημοσίου προέρχονται από αυτή την σκάρτη κοινωνία!
Ευθύνες μπορείς να καταλογίσεις στον πολίτη ΕΦΟΣΟΝ τηρήθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις αλλιώς γιατί του προσάπτεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης; Παρενέβη μήπως η δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών στοιχείων των εκλεγμένων με σκοπό την παραπλάνηση; Γιατί θεωρούμε δεδομένο και μη κολάσιμο νομικά το ψέμα του πολιτικού κόσμου αλλά "τα παίρνουμε" όταν ασκείται κριτική για το ήθος του;
Το πολιτικό σύστημα αντί να βελτιωθεί ως προς την διαφάνειά του ως όφειλε, υποβίβασε τον τρόπο σκέψης του πολίτη για ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Οι υπάρχοντες μόσχοι του Κοινοβουλίου από το ίδιο το πολιτικό σύστημα εκτρέφονται, αναπτύσονται και "μεγαλουργούν"! Που ακούστηκε απόφοιτος Λυκείου για Υπουργός Παιδείας; Πλάκα κάνουμε; Ακόμα και στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ως ΔΕ θα λογίζονταν για τις ανάλογες θέσεις! Να μην γράψω για αρνητή στράτευσης που διορίστηκε με ΦΕΚ σύμβουλος πρωθυπουργού! Γιατί άλλος αρνητής διώχθηκε νομικά;
Σε μια επιχείρηση το αφεντικό έχει ονοματεπώνυμο δεν είναι οι εργάτες που αποφασίζουν, χρόνια ολόκληρα τώρα!
Ευθύνη έχει ο πολίτης στην κοινωνική συμπεριφόρά του ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΕΘΗΚΕ αλλά και του ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ή όχι; Και ξέρεις, η καλύτερη διοίκηση είναι δια του παραδείγματος, ή και δω όχι;
Έχουμε Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι κάποιο είδος Λαϊκής Δημοκρατίας για να φταίει η εξέδρα.

Αρθρογραφία με αγκιλώσεις δεν είναι άξια μνημόνευσης.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 06/07/2018 07:59:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2018 :  16:30:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη, να ξεκινήσουμε από αυτό που συφωνούμε:
"Και ξέρεις, η καλύτερη διοίκηση είναι δια του παραδείγματος, ή και δω όχι;" Ναι, προφανώς. Έτσι θα πρέπει να κρίνεται από τους μετόχους και εκ του αποτελέσματος η όποια διοίκηση, είτε κράτους, είτε εταιρίας. Στα της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος συμφωνούμε επίσης.

"Ευθύνες μπορείς να καταλογίσεις στον πολίτη ΕΦΟΣΟΝ τηρήθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις αλλιώς γιατί του προσάπτεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης; "
Δεν του προσάπτω το μεγαλύτερο μέρος. Είναι μέσα στην κρίση του ψηφοφόρου αν θα τον ξεγελάσει ο υποψήφιος που τάζει λαγούς με πετραχήλια. Δεν γίνεται να σου υπόσχεται κάποιος ότι ο γάιδαρος θα πετάξει, εσύ να τον εκλέγεις και μετά να σκούζεις ότι ο γάιδαρος δεν πέταξε!

Δεν μπορεί το προεκλογικό ψέμα να ποινικοποιηθεί. Η τιμωρία του πρέπει να είναι από τους πολίθτες στις κάλπες. Το πολιτικό σύτσημα δεν είναι αυθύπαρκτο ούτε ξεκομμένο από την κοινωνία. Είναι προϊόν της. Το πελατειακό σύστημα υπάρχει επειδή η συναλλαγή έχει δύο συναλασσόμενους! Φυσικά φταίνε και οι δύο σχεδόν εξίσου.

Ευθυνη έχει πάντα ο πολίτης! Το κράτος δεν πρέπει να δρα πατερναλιστικά.

Ακριβώς επειδή έχουμε Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το παράδειγμά σου περί επιχείρησης, αφεντικού και εργαζομένων είναι άστοχο! Διότι όταν δεν επιλέγουν ένα αιρετό αφεντικό, τότε δεν αποφασίζουν και η ευθύνη τους περιορίζεται στο αν έκαναν καλά τη δουλειά τους ή όχι!

Καμία αγκύλωση δεν έχει ο Χωμενίδης, τουναντίον.

Edited by - Rigelian on 09/07/2018 16:38:08
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2018 :  10:07:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του Brexit φοβήθηκαν ότι αν παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα υποδεχθούν κύματα μεταναστών για τους οποίους θα πληρώνουν όλο και περισσότερα χρήματα. Κυρίως, όμως, τσίμπησαν στο δόλωμα του λεωφορείου που τους έλεγε ότι, από το να στέλνουν 350 εκατ. λίρες την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύτερα να χρηματοδοτήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όταν ξημέρωσε η μέρα μετά το δημοψήφισμα ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον έλεγε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όμως ήταν αργά.
Πηγή: http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341653963-44341653963

Δεν φταίνει μόνο οι εκεί μπαρουφάκηδες που τους κορόιδεψαν. Φταίνε και οι πολίτες που κατάπιαν αμάσητο σανό σε μια εποχή όπου είναι πολύ εύκολο να ψάξεις και να βρεις τι ισχύει, παρά τα fake news που κυριαρχούν.

Το Brexit επίσης μας θυμίζει ότι συχνά οι λαοί αποφασίζουν βλακείες, διαπράττουν τεράστια και ανεπανόρθωτα ιστορικά λάθη. Ο λαϊκισμός δε, πάντα θα υπερτερεί της λογικής. Το μάθημα, φυσικά, έχει πολύτιμη ιστορική χρησιμότητα, ειδικά για τους Βρετανούς που θα θυμηθούν ότι οι επιλογές έχουν και συνέπειες. Δεν είχαν δα και την τύχη να διαθέτουν έναν Τσίπρα για να πάρει το αποτέλεσμα και να τους κάνει πιο ευρωπαϊστές και από τον Γιούνκερ
.
Από το παραπάνω άρθρο.

Edited by - Rigelian on 10/07/2018 10:10:14
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000