Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  10:57:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τ​​ην περασμένη βδομάδα το Κοινοβούλιο, η χώρα, έζησαν στιγμές αθλιότητας. Για την ακρίβεια, ξανάζησαν την περίοδο των πρώτων δύο μνημονίων. Μόνο με τους ρόλους αντεστραμμένους.

Η μία όψη της παρακμής ήταν στο Κοινοβούλιο των παλαιοκομματικών μεταγραφών. Βουλευτές της εθνικολαϊκιστικής Δεξιάς, που έχτισαν καριέρες στην πατριδοκαπηλία και στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, αίφνης ανακάλυψαν τη γοητεία των Πρεσπών και της Αριστεράς, ως μετωνυμία για τη γοητεία της εξουσίας. Πηδώντας σαν μελισσούλες από κόμμα σε κόμμα.

Η δεύτερη όψη ήταν ορισμένα ΜΜΕ. Με υστερικούς συλλήβδην χαρακτηρισμούς για «αλήτες», «πουλημένους» και «προδότες», ακόμα και τάχα ευπρεπή ΜΜΕ του σύγχρονου αυριανισμού παραβίασαν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την οξεία κριτική από τη χυδαία ανθρωποφαγία.

Στο κλίμα της εξαλλοσύνης προσαρμόστηκε ενθουσιωδώς το πεζοδρόμιο. Φωτογραφίες βουλευτών κρεμάστηκαν στις κολόνες της ΔΕΗ με τη λεζάντα «προδότες». Αλλοι προπηλακίζονται τακτικά από θυμωμένους πολίτες στις πλατείες και στις ρούγες της βόρειας Ελλάδας.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που σήμερα υφίστανται τις επιπτώσεις της πολιτικής εχθροπάθειας, ήταν προφανώς οι πρώτοι διδάξαντες. Το 2010-11 ανακοίνωναν τις μετακινήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε περιφερόμενους τραμπούκους «για να τους την πέσουν». Κρεμούσαν στα μανταλάκια πολιτικούς των μνημονίων, τους φώναζαν «ναζί» και «Τσολάκογλου».

Δικαιολογούσαν τις επιθέσεις ως «δίκαιη οργή του λαού» ή σχετικοποιούσαν την πολιτική βία με το εξίσου άθλιο «και το μνημόνιο βία είναι». Με το δημοψήφισμα του 2015 έφεραν την κοινωνία σε προεμφυλιακή ρήξη προκειμένου να δραπετεύσουν από τα βαθιά κομματικά και προγραμματικά τους αδιέξοδα.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέπρεψαν στον πολιτικό κυνισμό και αμοραλισμό. Η θητεία τους εξακολουθεί επιμόνως να διακινεί ένα θηριώδες ψέμα. Οτι τάχα η χώρα καταστράφηκε από τις πολιτικές των δύο μνημονίων και σώθηκε από τον Τσίπρα. Οι Ροβεσπιέροι της αριστερής ηθικής κυβέρνησαν αρμονικά, αδελφικά, επί τέσσερα χρόνια με τους ψεκασμένους της Ακροδεξιάς. Το ύφος του πολιτικού κουτσαβακισμού το ανέχθηκαν, το αγκάλιασαν και το αξιοποίησαν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Τώρα (ω της ειρωνείας) το εισπράττουν στον σβέρκο τους.

Επομένως, «τα ’θελαν και τα ’παθαν», θα μπορούσε κάποιος να πει, και χαμογελώντας να προσπεράσει. Ελκυστική η λογική των συμψηφισμών. Αλλά και επικίνδυνη. Το τζίνι του πολιτικού φανατισμού δεν μαζεύεται εύκολα, όπως οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανακάλυψαν. Η ιστορία των εθνικών διχασμών και των εμφύλιων συγκρούσεων δείχνει ότι ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία είναι ένα τοξικό εκκρεμές, όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται. Το σημερινό θύμα είναι ο χθεσινός θύτης, πιθανόν κι ο αυριανός. Οταν η πολιτική αντιπαράθεση μετατρέπεται σε λασπομαχία δεν κερδίζουν τα πειστικότερα επιχειρήματα αλλά τα δυνατότερα κροσέ. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν η ακραία πόλωση εξυπηρετεί την αντιπολίτευση ή, αντιθέτως, θα καταλήξει να συσπειρώσει τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχύσει τα άκρα. Οι άνεμοι της εχθροπάθειας επιστρέφουν ως θύελλες.

Στο κλίμα του πολωμένου φανατισμού υπάρχουν και ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις πολιτικού θάρρους και ευθυκρισίας. Οι βουλευτές του Ποταμιού που καταψήφισαν την κυβέρνηση και θα ψηφίσουν τις Πρέσπες συνιστούν ένα τέτοιο παράδειγμα. Ακόμη κι αν διαφωνήσει κανείς με την επιλογή τους, η στάση τους είναι πεντακάθαρη και τολμάει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Θα είναι ένας τιμητικός επίλογος, πριν από τη διάλυση.

Είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να ηττηθεί πολιτικά. Για το μέγεθος της εξαπάτησης, για την έκταση της ζημιάς. Διότι η παραμονή τους στην εξουσία παρατείνει την παραλυτική εκκρεμότητα και αδράνεια στην οικονομία, επισωρεύοντας νέους κινδύνους. Αλλά η ήττα τους δεν πρέπει να συντελεστεί στα ερείπια ενός νέου διχασμού, με το πλήθος να κραυγάζει εν χορώ: «Προδότες».

Στην Πολωνία, ένας μετριοπαθής δήμαρχος έπεσε θύμα του πολιτικού μίσους. Η Βρετανία ζει τον δικό της εθνικό διχασμό, πληρώνοντας το βαρύ τίμημα του εθνικισμού και του φανατισμού. Βουλευτές υποστηρικτές του Remain απειλούνται και προπηλακίζονται σε κάθε ευκαιρία. Στη Γαλλία, κάθε Σάββατο εκατοντάδες αγανακτισμένοι με κίτρινα γιλέκα σπάνε, δέρνουν και καταστρέφουν. Στη Θεσσαλονίκη, πέρυσι, είδαμε όλοι στις οθόνες τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Μπουτάρη από έναν φασίζοντα μαινόμενο όχλο. Η δυστοπική βία δεν είναι τόσο μακριά μας.

Οι αντίπαλοι των Πρεσπών, η πλειοψηφία, πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω. Να δεχθούν ότι υπάρχουν Ελληνες που υπερασπίζονται τη συμφωνία χωρίς να είναι ούτε προδότες, ούτε εθνομηδενιστές, ούτε εξωνημένοι, με την ίδια λαχτάρα να δουν την πατρίδα τους να προκόβει, αλλά με μια διαφορετική στάθμιση του τι συνιστά εθνικό συμφέρον. Εάν δεν μπορούν να συνδιαλλαγούν μαζί τους, τουλάχιστον ας τους σεβαστούν ως αντιπάλους.

Το ύφος στην πολιτική είναι ήθος και μήνυμα. Οι λέξεις χτυπάνε, πονάνε, δέρνουν, διαιρούν, φανατίζουν. Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, πριν η κατάσταση ξεφύγει.

* Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης, αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/1005634/opinion/epikairothta/politikh/mazeyteite

Μαραντίδης, Μακεδόνας:
https://www.protagon.gr/apopseis/makedonikes-istories-44341766072
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  11:00:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(Τα κίτρινα γιλέκα είναι το τρομακτικό, γλοιώδες, αισχρό και χυδαίο πρόσωπο του φασισμού. Η απάντηση της Δημοκρατίας πρέπει να είναι αμείλικτη!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  14:50:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και ποια θα έπρεπε να είναι η αντίδραση των (ψεκασμένων, αμόρφωτων κατά μερικούς) πολιτών; Ψηφίζεις 1 φορά και θα πρέπει να ανέχεσαι την κωλοτούμπα του κάθε "επαγγελματία" πολιτικού μέσα σε "δημοκρατικά" πλαίσια, δεν πρέπει ούτε καν να εκνευρίζεσαι, ενώ αυτός σε "δημοκρατικά" πλαίσια πάντα μπορεί να πουλάει την ύπαρξή σου 365 μέρες επί 4 χρόνια! Να φύγουν αυτοί για να έρθουν ποιοι ακριβώς; Οι άλλοι που με την ανικανότητά τους έφεραν αυτούς! Και ο πολίτης να παρακολουθεί σε στάση παγωτού το καρακατσουλιό της Βουλής!
Μπορεί κάποιος να μας πει την θέση των "προοδευτικών" πολιτών ως προς τους τρόπους αντίδρασης;
Και που είναι αυτή περιβόητη ελίτ; Δεν ξεπουλήθηκε η χώρα αρκετά; Που είναι οι δήθεν διανοούμενοι; Άφαντοι.
Είναι τόσο κακό να ζητείται δημοψήφισμα όταν κάποιο κόμμα για τις Α υποσχέσεις κέρδισε, αλλά εφαρμόζει Β;
Είναι κακό πολιτευτής εφόσον δεν αντιπροσωπεύει τους ψηφοφόρους του να παραδίδει αμέσως την έδρα του με μέριμνα του αρχηγού του; Ρώτησε τους ψηφοφόρους του για την αλλαγή πλεύσης του ή τους έγραψε σε επίμαχο σημείο του σώματός του;
Είναι δυνατόν σε θέμα που εξετάζεται στην Βουλή να υπάρχει το "ΠΑΡΩΝ" και όχι σαφή θέση του υψηλά αμοιβόμενου πολιτευτή; Με πορδές αυγά δεν βάφουν!

Εκτός από τον κάθε παπαγάλο που αναλύει την μπούρδα του καλά θα ήταν να ρίξουμε 1 ματιά σε αυτούς που εμείς έχουμε ευτελήσει και ξεχάσει, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη μήπως και καταλάβουμε από την αρχή τι σημαίνει δημοκρατία που ο κάθε ψεκασμένος αυτόκλητος προοδευτικός έχει για γλυφιτζούρι και τηρεί κατά το δοκούν .

Ο εξεφτελισμός της πολιτικής, η απώλεια της δημοκρατίας και η έλλειψη δικαιοσύνης δυστυχώς ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ(κατά κάποιον τρόπο) οποιαδήποτε ακραία αντίδραση.

Ένας φασισμός υπάρχει μόνο και αυτός δυστυχώς είναι ο κοινοβουλευτικός.Όλα τα υπόλοιπα είδη είναι εκ του πονηρού, εκτός και αν κάποιος νομίζει ότι απειλείται άμεσα από την ΧΑ!

Van Morrison TB SHEETS, 1967
https://www.youtube.com/watch?v=t8yH5tFLVvw


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 21/01/2019 15:38:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  15:35:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καμία ακραία και βίαιοι αντίδραση δεν νομιμοποιείται, ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Η αντίδραση των πολιτών πρέπει να είναι η συνέπεια στις υποχρεώσεις τους, ο σεβασμός στους νόμους και οι νόμιμοι τρόποι αντίδρασης.
Αν θεωρείς ότι κάποιος πρόδωσε τη χώρα, μήνυσέ τον. Χρησιμοποίησε τις σχεδόν άπειρες δυνατότητες που σου δίνει η τεχνολογία και πες, φώναξε, επικοινώνησε, πολλαπλασίασε αυτό που πιστεύεις, κάν'το να ακουστεί, μπορείς πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζεις.

Το καρκατσουλιό της Βουλής δεν μας το επέβαλε κανένας. Εμείς τους ψηφίσαμε, ανάμεσα σε υποψηφίους που εμείς (η κοινωνία) παράξαμε.

Ψηφίζεις για να σε κυβερνήσουν. Αυτό είαι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Οι πολίτες δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις διακυβέρνησης. Γι αυτό δεν πρέπει να προβλέπεται πουθενά και για κανέναν λόγο δημοψήφισμα. Δεν ξέρουμε, ούτε έχουμε όλες τις πληροφορίες για τη συμφωνία, κάνουμε μια καφενειακή συζήτηση σε ένα forum (ηλεκτρονικό καφενείο) βασισμένη στις απόψεις μας και σε όσα γουστάρουμε.

Ο βουλευτής εκλέγεται για 4 χρόνια και χάνει την έδρα του όπως ο νόμος ορίζει και όχι όποτε γουστάρουμε εμείς. Αφού δεν σου αρέσει το παρόν Σύνταγμα, (κατανοητές κάποιες παρεμβάσεις σου, με τις οποίες συμφωνώ) κάνε προτάσεις αναθεώρησής του!

Διακρίνω μια έντονη αρνητικότητα απέναντι στους Βουλευτές, πάντως...

Επίσης αν θεωρείς όσα έγιναν μετά το 2010 ως "ξεπούλημα", η άποψή μου είναι ότι χρειαζόμαστε ακόμα "περισσότερο ξεπούλημα".

ΥΓ: Δεν έφεραν οι άλλοι, αυτόυς. Τους έφεραν (και αυτούς και τους άλλους) οι έλληνες πολίτες με την ψήφο τους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  15:37:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και το άσμα: https://www.youtube.com/watch?v=7miRCLeFSJo
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  16:30:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gargadua


Ένας φασισμός υπάρχει μόνο και αυτός δυστυχώς είναι ο κοινοβουλευτικός.



Βασίλη εδώ διαφωνούμε κάθετα, οριζόντια, υπό κάθε γωνία και με κάθε τρόπο, απόλυτα και θεμελιωδώς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  19:58:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξέρεις και τα δημοψηφίσματα θα μπορούσαν να γίνουν ηλεκτρονικά αλλά δεν το λέμε!
Όχι όποτε γουστάρουμε αλλά όποτε δεν αντιπροσωπεύει αυτά για τα οποία ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ!
Για κάποιον λόγο βασίζεσαι μόνο σε τετελεσμένα.

Σαββόπουλος, "Ασπρομόντε", 2008.
https://www.youtube.com/watch?v=JEi4ZicNaNw


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  22:09:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
G. Bizet. Carmen. Acto IV Marcha y coro "Toreador": https://www.youtube.com/watch?v=wx58ogoFn9o

Φυσικά και θα μπορούσαν τα δημοψηφίσματα να γίνουν ηλεκτρονικά , άμεσα και για τα πάντα! Αυτό δεν είναι το θέμα μου! Ιδεολογικά διαφωνώ απόλυτα με την άποψη να κυβερνούν απ' ευθείας οι πολίτες.

Βασίλη, οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι πολιτικές πράξεις. Δεν γίνεται να ποινικοποιηθούν! Μην κρίνεις περιπτωσιολογικά, προσπάθησε να το δεις συνολικά. Ας προσέχουν οι πολίτες να αξιολογούν και αυτό!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/01/2019 :  10:26:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ούτε πορείες, ούτε απεργίες, ούτε ουρανομήκη σκουξίματα!
Μπράβο στην κυβέρνηση για μια ακόμα ιδιωτικοποίηση!

********************************************************************************
BN 01/21 17:25 *GREECE APPROVES CONSORTIA FOR HELLENIC PETROLEUM STAKE SALE
********************************************************************************


By Paul Tugwell
(Bloomberg) -- Hellenic Republic Asset Development Fund
approved Monday the consortia formed by the qualified investors
for buying a 50.1% stake in Hellenic Petroleum, according to
emailed statement.

* Consortia are:

* Glencore Energy UK LTD and CIEP Participations
S.a. r.l. SICAR of the Carlyle Group and

* Vitol Holding BV and
Société Nationale pour la Recherche, à la Production, Transport,
Transformation et Commercialization des Hydrocarbures or
Sonatrach

* NOTE: Greece Inches Closer to Sales of Hellenic
Petroleum and Depa


To contact the reporter on this story:
Paul Tugwell in Athens at ptugwell1@bloomberg.net
To contact the editor responsible for this story:
Sotiris Nikas at snikas@bloomberg.net

-----------------------------====================------------------------------
Copyright (c) 2019

################################ END OF STORY 1 ##############################
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/01/2019 :  13:24:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επίσης:

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι λάθος

Γιατί έχουμε μια συμφωνία από τέσσερις πυκνογραμμένες σελίδες εφημερίδας, που κάθε ένας της όρος, σχεδόν ευνοεί και προωθεί συμφέροντα της ΠΓΔΜ και όχι δικά μας; Είναι πολύ απλό: γιατί η συμφωνία έγινε από ατζαμήδες, μαθητευόμενους μάγους...
Απόστολος Δοξιάδης, εδώ: https://www.protagon.gr/apopseis/giati-i-symfwnia-twn-prespwn-einai-lathos-44341767208

Η γλώσσα τους; «Νοτιοσλαβική», όχι «Μακεδονική»
Αφού το δέχονται οι πολίτες τής ΠΓΔΜ και το διατρανώνει ρητά η πολιτική τους ηγεσία στην πρόσφατη ρηματική διακοίνωσή της, γιατί αυτή τη βουλγαροσερβική νοτιοσλαβική γλώσσα την αποκαλούν ψευδώς Μακεδονική και όχι (τουλάχιστον) Σλαβομακεδονική ή Μακεδονοσλαβική, αν όχι Βουλγαροσερβική;
Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εδώ: https://www.protagon.gr/apopseis/i-glwssa-tous-notioslaviki-oxi-makedoniki-44341766752

Απόσπασμα:

Φεύγουμε τώρα από την αλήθεια τής παραδοχής (στη ρηματική διακοίνωση) ότι η γλώσσα των Σκοπίων «ανήκει στην ομάδα των νοτιο-σλαβικών γλωσσών», συνδυασμένης όμως στην πράξη αντιφατικά με ένα ψέμα, την ψευδή ονομασία τής Βουλγαροσερβικής γλώσσας σαν «Μακεδονικής», και περνάμε σε ένα δεύτερο εξίσου χοντρό και κατασκευασμένο ψέμα. Πρόκειται για τον ισχυρισμό των Σκοπιανών πολιτικών (που αλίμονο υιοθέτησε η ελληνική διπλωματία για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη υποχώρησή της στο θέμα τής αναγνώρισης τής γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής) ότι τάχα το 1977 αναγνωρίστηκε η Βουλγαροσερβική γλώσσα που μιλούσαν στα Σκόπια ως Μακεδονική! Τόσο απλά, απλοϊκά και κουτοπόνηρα! Σε μια άσχετη δηλαδή πολιτικά και διπλωματικά διάσκεψη εμπειρογνωμόνων (γλωσσολόγων, γεωγράφων, υπηρεσιακών παραγόντων) για τη χρήση τού λατινικού αλφαβήτου στη γραφή των γεωγραφικών ονομάτων όλων των χωρών τού ΟΗΕ που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού (υπουργός ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τρυπάνης). Μια τεχνική Διάσκεψη χωρίς διπλωματική αντιπροσωπία τού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς καμιά συζήτηση θέματος γλωσσών και βεβαίως θέματος επίσημης αναγνώρισης γλωσσών, η οποία θα απαιτούσε άλλη σύνθεση και άλλη διαδικασία (παρουσία Υπουργού Εξωτερικών, διπλωματικής αντιπροσωπίας, ρητής εγγραφής ειδικού θέματος συζήτησης στην Ημερήσια Διάταξη κ.λπ.). Τότε και έτσι αναγνωρίστηκε, κατά τη ρηματική διακοίνωση, η Βουλγαροσερβική γλώσσα των Σκοπίων ως Μακεδονική! Με έναν Γιουγκοσλάβο αντιπρόσωπο που μετέφερε απλώς πώς προτείνεται από τη Γιουγκοσλαβία να γίνει η μεταγραφή των γραμμάτων τού σλαβικού κυριλλικού αλφαβήτου με λατινικό αλφάβητο! Δεν υπήρξε βεβαίως (γιατί δεν θα συνεζητείτο ανάλογο θέμα) κανένας εκπρόσωπος τής ΠΓΔΜ, παρά μόνον ένας εκπρόσωπος (αξιωματικός) για όλη τη Γιουγκοσλαβία και για όλο το κυριλλικό αλφάβητο!

Αυτή, λοιπόν, την απολύτως ειδική και τεχνική διαδικασία τής μεταγραφής μη λατινικών αλφαβήτων, την “Romanisation of Geographical Names” (κινεζικού, ινδικού, εβραϊκού, ελληνικού, αλφαβήτων Σοβιετικής Ένωσης, αφρικανικών κ.λπ.) την ονομάζουν ψευδώς και πονηρά οι συνεργάτες τού Ζάεφ επίσημη αναγνώριση τής γλώσσας των Σκοπίων (τότε Γιουγκοσλαβίας) από τον ΟΗΕ και μάλιστα στην Αθήνα και μάλιστα το 1977 και μάλιστα με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή! Και θα γινόταν η επίσημη αναγνώριση επί Καραμανλή έτσι σιωπηρά, χωρίς καμιά συζήτηση ή πολιτικό και διπλωματικό σάλο!

Αστειότητες για μικρά παιδιά, που δείχνουν με πόσο σαθρά επιχειρήματα (ακόμη και σε… ρηματική διακοίνωση) αντιμετωπίζονται τόσο μεγάλα θέματα όπως η ονομασία μιας επίσημης εθνικής γλώσσας με σφετερισμό τού ονόματος τής δικής μας Μακεδονίας. Και το επιχείρημα των Σκοπιανών αντί να απορριφθεί ως απαράδεκτο και προκλητικό από τους Έλληνες διαπραγματευτές, υιοθετείται άκριτα και χρησιμοποιείται… εναντίον τής αλήθειας των ελληνικών θέσεων και τής ίδιας τής πραγματικότητας. Γιατί; Απλώς και μόνο για να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων μια ελληνική κυβερνητική υποχώρηση σε ένα θέμα ουσίας, ιστορικής αλήθειας και εθνικής ταυτότητας όπως είναι η γλώσσα.

Καταληκτήρια «ερώτηση κρίσεως»: Αν η γλώσσα είχε επισήμως αναγνωρισθεί σε Διάσκεψη τού ΟΗΕ από το 1977 και αυτό είχε ευρύτερα γίνει αποδεκτό, τότε γιατί αυτή η πρεμούρα και ένα από τα δύο κύρια διαπραγματευτικά αιτήματα τής ΠΓΔΜ να είναι η αναγνώριση τής ονομασίας τής νοτιοσλαβικής γλώσσας των Σκοπίων ως «Μακεδονικής»; Για να αναγνωρισθεί ξανά…; Και γιατί γίνονται όλες αυτές οι συζητήσεις από το 1991, μετά τη διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
825 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/01/2019 :  16:11:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αρκετά κατατοπιστικό άρθρο, θα έλεγα:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/yiati-leme-nai-ste-semfonia-ton-prespon_gr_5c4707e1e4b0a8dbe174e93b?utm_source=News247&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos7

Έχουν οι δρομείς πνευμονια, ε; Μπούχαχα!

https://www.youtube.com/watch?v=bTLbGytEz0U

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/01/2019 :  16:39:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια διευκρίνιση:
"Η Συνθήκη τους αναγκάζει να προβούν (πράγμα που έχουν ήδη κάνει) στις απαιτούμενες συνταγματικές μεταβολές, ώστε να μην υπάρχει πλέον οιαδήποτε αναφορά σε εθνική μειονότητα εκτός επικράτειας και να εξαλειφθεί κάθε υπόνοια αλυτρωτισμού. Ίσως η ισχυρότερη εγγύηση της Συμφωνίας."
Δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους ακόμα, θα το κάνουν αφού ψηφισθεί η συμφωνία από την Ελληνική Βουλή.

Επίσης, εδώ ο Νίμιτς http://www.kathimerini.gr/1006193/article/epikairothta/politikh/nimits-va8ies-kai-pi8anws-epikindynes-synepeies-an-aporrif8oyn-oi-prespes απειλεί και προβαίνει σε μια ευθεία δημόσια παρέμβαση στο εσωτερικό δύο κρατών, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, και οι τσιριζέοι τώρα τον υπερασπίζονται!


(Για να μην παρεξηγηθώ: καλά κάνει και καλά κάνουν!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2019 :  10:04:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι λέγαμε για ανταλλάγματα;

Διαβάστε το (αδιανόητα αποθεωτικό) άρθρο των FT:

Fiscal rectitude and diplomatic success with Macedonia change international view of PM

Alexis Tsipras, Nobel laureate? The idea being touted for Greece’s prime minister by some of his senior officials might seem far-fetched. But Mr Tsipras can certainly expect international acclaim if, as expected, Greek MPs ratify a deal to end one of Europe’s longest bilateral disputes.

In a knife-edge vote, Greece is poised to sign off on Thursday on a plan for its neighbour, officially the Former Yugoslav Republic of Macedonia, to change its name to “North Macedonia”. Zoran Zaev, the Macedonian premier, has already won his parliament’s approval for the arrangement, which satisfies Athens by dropping an implied claim on the Greek region of the same name. The deal is strongly backed by the EU and Nato, which want to bring Macedonia into the western orbit.

Even if the Nobel committee does not consider Mr Tsipras and his Macedonian counterpart, the 44-year-old Greek prime minister is barely recognisable as the leftwing firebrand who threatened to denounce Greece’s eurozone bailout, ban German politicians from visiting Athens and pull the country out of the euro if its creditors rejected his demands for debt forgiveness.

Four years after his first narrow election victory for his radical Syriza party, Mr Tsipras has become a surprising anchor of Greek financial discipline. His government is generating the sort of budget surplus that Athens’ creditors could once only have dreamt of. And he has reinvented himself as a southern European pragmatist, committed to being a co-operative EU partner while deepening relations with Washington in the interests of regional security.

“Tsipras now has a new international profile, that of the mature leader ready to incur political cost to carry out unpopular policies, whether it’s over Macedonia or the difficult economic reforms needed to keep Greece in the eurozone,” said Aris Hatzis, an Athens university professor of law and economics.

Yet this statesmanship has come at a cost. Mr Tsipras survived a confidence vote this month — but he is widely expected to be ousted from office when Greece holds a general election this year. Opinion polls show Syriza still lagging more than 10 points behind the centre-right opposition New Democracy party, which has rejected the Macedonia deal.

“Solving the longstanding Macedonia problem may have allowed Tsipras to gain some goodwill at the European level but it’s unlikely to boost Syriza’s popularity at home,” said Wolfango Piccoli, co-president of political risk services at Teneo, a consultancy.

Settling the Macedonia issue, one of the most intractable disputes thrown up by the collapse of Yugoslavia in the 1990s, is the latest example of Mr Tsipras’s new-found desire for compromise, which has already coloured his approach to Greece’s economy.

Mr Tsipras’s first finance minister, Yanis Varoufakis, was a maverick economist determined to reshape the country’s finances, if necessary by re-adopting the drachma. With Greece poised for a disorderly exit from the euro in mid-2015, a desperate Mr Tsipras sacked Mr Varoufakis and signed up to three more years of devastating austerity in return for a third bailout.

As for Macedonia, the deal was wrapped up with unexpected speed: it is just one year since Mr Tsipras and Mr Zaev met for the first time in Davos and agreed detailed negotiations under UN auspices. Six months later, the so-called Prespa accord was signed on the shores of a lake of that name that straddles the border between Greece and Macedonia.

Yet Greek voters appear overwhelmingly opposed to the deal. Opinion polls show that between 66 per cent and 75 per cent disapprove of the government’s handling of the issue. Many dislike Mr Tsipras’s acceptance of the existence of a Macedonian language and nationality. The premier is set to win the narrowest of majorities in Thursday’s vote.

Some voters are concerned that, as Mr Tsipras polishes his new image abroad, he still sows domestic division. They cite Syriza’s frequent interventions in the justice system, putting pressure on judges to rule in favour of their supporters, and attempts to implicate the government’s political opponents in purported financial scandals.

Syriza party organisers are betting that his win over Macedonia, together with a clutch of pre-election handouts, will push such concerns into the background as the election approaches.

They are optimistic, too, that Mr Tsipras can still claw back voters who have been disappointed by his broken promises to increase pensions and restore social spending to pre-crisis levels. Euclid Tsakalotos, finance minister, has persuaded the EU officials who oversee Greece’s economic progress to accept an increase in the minimum wage, which was frozen in 2010. A plan to protect indebted homeowners from losing their properties is being discussed.

“Greece appears to have some leverage after outperforming the 2018 budget surplus target by a wide margin,” Mr Hatzis said.

Even if Syriza loses the general election, Mr Tsipras has already achieved a political legacy unmatched by any recent Greek prime minister. The incendiary young politician who burst on to Greece’s volatile crisis-era political scene now boasts that he intends “to be active in politics for the next 20 years”.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2019 :  10:50:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το σχετικό link για όσους έχουν συνδρομή: https://www.ft.com/content/b4e52152-1f1f-11e9-b2f7-97e4dbd3580d
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/01/2019 :  16:11:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fiscal rectitude and diplomatic success with Macedonia change international view of PM

Zoran Zaev, the Macedonian premier,

which want to bring Macedonia into the western orbit.

Even if the Nobel committee does not consider Mr Tsipras and his Macedonian counterpart,

As for Macedonia, the deal was wrapped up with


Να σε φτύνουν και να νομίζεις ότι βρέχει!
Μετά φταίνε οι πολίτες!
Γερά ορε παληκάρια, το σανό δεν θα ακριβύνει!
Ζήτω η Πρωην Δημοκρατία της Πρώην ΕΕ!


Σπύρος Λούκος, Η μπαλάντα του μαλάκα.
https://www.youtube.com/watch?v=fwn_D2MINlM



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000