Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  17:24:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Aroulio

Έχω βαρεθεί να ακούω από τους «δημοκράτες» τους χαρακτηρισμούς κάποιων εκ των υπολοίπων ως μνημονιακούς, φασίστες και δεν ξέρω και γω τι άλλο….
Μην ξεχνάμε πριν από ένα μήνα το 85% ψήφισε υπέρ των μνημονιακών κομμάτων….

Και επιτέλους ας μας πει κάποιος άλλος μια εφικτή μη-ουτοπική λύση που να μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια.


Το κράτος μας έχει πάρει την κάτω βόλτα για τα καλά. Τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες πάμε από το κακό στο χειρότερο. Σε επίπεδο πολιτικών προσώπων και πολιτικών που εφαρμόζονται (από όλους). Ρουσφέτια παντού, κατασπατάληση χρήματος, γιγάντωση χρεών, διάλυση δομών, γενικευμένη ανομία και νοοτροπία «Νεοέλληνα».

Και δε μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα κόμμα που να έκανε κάποια σοβαρή προσπάθεια για να διορθώσει οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Χρωστάμε τον πάτο μας (sic) και πάμε να ζητήσουμε δανεικά, είτε με τα σφυροδρέπανα στα χέρια, είτε χωρίς αυτά (οι προηγούμενοι), αλλά θέλουμε και να μην αλλάξουμε τίποτα.
Τα πράγματα είναι απλά, όπως ήταν πάντοτε στο θέμα του δανεισμού. Ο δανειστής είναι πάντα αυτός που επιβάλλει τους όρους του προκειμένου να εξασφαλιστεί.
Αν υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη από τους φίλους της αντίθετης από μένα οπτικής (π.χ KostasPVol, xipolitos, Diamantis, sam) είμαι έτοιμος να δεχτώ από αυτούς, οποιοδήποτε χαμηλότοκο κι άνευ όρων δάνειο μου δώσουν. Κατά προτίμηση επιδοτούμενο και με μεγάλη περίοδο χάρητος. Έτσι θα μπορέσω να συνεχίσω τη ζωάρα μου, με ποτά, γυναίκες, τζόγο. Το πολύ να τους ζητήσω κούρεμα σε λίγο καιρό.

Επίσης, δε μπορώ να θυμηθώ κανένα κόμμα που να:
1)έψαξε ποια πρόσωπα και ποιες πολιτικές αποφάσεις ή πρακτικές ευθύνονται για το χρέος
2)τιμώρησε τους υπεύθυνους για αυτό, και μιλάω για καταλογισμό ποινικών ευθυνών
3)πήρε τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο.

Αν δε γίνουν τα παραπάνω, και διαγραφή του χρέους να γίνει, πάλι θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι αν διαγράψουμε μονομερώς το χρέος, δεν πρόκειται να μας ξαναεμπιστευτεί δανειστής για πολύ καιρό. Άρα για να μπορέσεις να ξεφορτωθείς τους κακούς δανειστές, θα πρέπει προηγουμένως να έχεις εξασφαλίσει ότι είσαι –και θα είσαι- πλεονασματικός, ή ότι τουλάχιστον σε στηρίζουν επαρκώς οι πολίτες τις χώρας. Π.χ. νομίζω ότι το χρέος της Ιαπωνίας υπερβαίνει το 200% του ΑΕΠ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι στα χέρια Ιαπώνων, άρα είναι μικρότερου βαθμού η εξάρτηση από τους ξένους.


Κι αφού λύσαμε τα οικονομικά μας…. Απαιτώ και υπηρεσίες από αυτό το κράτος. Απαιτώ οι υψηλοί φόροι που πληρώνω να έχουν ανταποδοτικότητα. Να έχω δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, ασφάλεια, συγκοινωνίες. Ένα επαρκές για όλους επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών για όλους μας. Και μετά από αυτό ελεύθερη –αλλά ελεγχόμενη- ιδιωτική πρωτοβουλία, για παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών για όποιους επιθυμούν και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Ελπίζω κάποια Ελληνική κυβέρνηση να τα προσφέρει κάποια στιγμή αυτά και να μη χρειαζόμαστε παρέμβαση από ξένους σωτήρες.


θυμίζω και τη γνωστή εκδοχή του ανέκδοτου για τον παράδεισο και την κόλαση:

In Heaven…
The mechanics are German
The chefs are French
The police are British
The lovers are Greek
And everything is organized by the Swiss.

In Hell…
The mechanics are French
The police are German
The chefs are British
The lovers are Swiss
And everything is organized by the Greeks.


http://blogs.telegraph.co.uk/news/edwest/100118908/in-hell-the-bureaucracy-is-run-by-the-italians-and-greeks-and-everything-is-paid-for-by-the-germans/








Χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ απόλυτα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  17:25:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Στο δημοψήφισμα που ήταν ουσιαστικά για το μνημόνιο, ο κόσμος ψήφισε 62-38 ΟΧΙ."
Να το ξαναξεκαθαρίσουμε για πολλοστή φορά: Δεν ήταν αυτό το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Το ερώτημα ήταν ναι ή όχι πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ο κόσμος ψήφισε όχι και δεν εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο σχεδιο. Ξεκάθαρα αυτοί που ψήφισαν όχι πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  17:48:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι Rigelian, χρειάζεται να πεις, γιατί όπως βλέπεις απάντησα στον Άρη και εφόσον συμφωνείς μαζί του χρειάζεται να με αντικρούσεις.

Έστω και άθελά σου πάντως με το "συμφωνώ σε όλα" που είναι πάγιατακτική σου υπεκφυγής, επιτέλους παραδέχεσαι ότι έχουμε να κάνουμε με φουσκωτούς.

Το άλλο που λες για το όχι, άστο. Ούτε ο Τσίπρας δεν επικαλέστηκε τέτοια...επιχειρήματα. Η πρόκληση ισχύει. Ας περάσουν από δημοψήφισμα το...διαφορετικό μνημόνιο.

Αλεξάνδρα ίσα-ίσα που όταν κάποιοι διαφωνούν τόσο, υπάρχει περισσότερος χώρος για συζήτηση. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις αυτά που έγραψα, και αν μπορείς ας τα αντικρούσεις. Με επιχειρήματα φυσικά, και όχι με τις φαντασιοπληξίες για δίχρονα παιδιά που λένε Σαμαράς Πρετεντέρης και σία, ότι ""τωρα θα ειχαμε βγει στην αναπτυξη κ δεν θα υφισταμεθα αυτη την φοροκαταιγιδα.""
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  18:32:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα το πρόβλημα της Ελλάδας είναι καλό να δούμε τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο καζινο ή καννιβαλο-καπιταλισμός για να αυξήσει τα (υπερ) κέρδη του πραγματοποιεί ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις λεηλασίας (Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Παλαιστίνη κ.λ.π.). Ο σκοπός των επεμβάσεων δεν είναι ούτε "ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" ούτε οι επιχειρήσεις (πόσο ωραία ακούγεται αυτή η λέξη ενω πρόκειται για σφαγές ολόκληρων πλυθησμών!) που τις ονομάζουν "Διαρκής ελευθερία"..??? ή οποιοδήποτε όνομα "τα κοράκια" προσδίδουν στα εγκλήματα τους. Ο πραγματικός στόχος είναι η απόκτηση (κλέψιμο-πλιάτσικο) των πλουτοπαραγωγικών πηγών-πόρων της εκάστοτε χώρας. Με αυτόν τον τρόπο τα ιμπεριαλιστικά "βαμπίρ" επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους! (..και για να μη μου πει κανείς για σενάρια συνωμοσίας κ.λ.π) Ολοι αυτοί μαζί είχαν βομβαρδίσει πλιατσικολογήσει και λεηλατήσει την Γιουκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν την Συρία κ.λ.π.) μάλιστα την επέμβαση και τον βομβαρσισμό και το ξεκλήρισμα της Γιουκοσλαβίας η συμμορία των δολοφόνων του ΝΑΤΟ την είχε ονομάσει.. "Ευσπλαχνικός άγγελος"..!!!

Εκτός απο τις στρατιωτικές επεμβάσεις η διεθνής συμμορία Ε.Ε ΗΠΑ με την ευρωπαική τράπεζα και το ΔΝΤ για να λεηλατήσουν τις χώρες εφάρμοσαν το "σχέδιο δανεισμού" δηλαδή δανείζουν τις χώρες (υποψήφια θύματα) με υπέρογκα ποσά ούτως ώστε να αδυνατούν να αποπληρώσουν με αποτέλεσμα τη χρεωκοπία. Μέσω του οικονομικού πολέμου (οικονομικός στραγγαλισμός) και εφ΄όσον οι περιουσίες (ο πλούτος) των χωρών έχουν υποθηκευθεί μέσω των "δανειακών συμβάσεων" (sic..!) μνημονίων να περάσει στα χέρια των "κορακιών" τραπεζιτικών-πολυεθνικών ομίλων ΔΝΤ, ΕΚΤ. Παγκόσμιας Τράπεζας δηλαδή των διαχειριστών του καζινο-καννιβαλο-καπιισμού!!!
"To ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και οι οικονομικές γενοκτονίες"
http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/786383/to-dd-i-pagosmia-trapeza-kai-oi-oikonomikes-genoktonies

Ετσι και η δικιά μας χώρα έπεσε στα νύχια της παγκόσμιας συμμορίας ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους την έριξαν στην αγκαλιά του στραγγαλισμού. Η παράδοση-προδοσία της Ελλάδας μας είχε προαποφασιστεί! Οι Ελληνικές "αρχές" "επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ! "Ο Γιωργάκης Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό" δήλψση του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ (..και όμως το ΠΑΣΟΚ (..και όχι μόνο!) είναι ακόμα εδώ"! https://youtu.be/wiJpl2MmKc8
Η ταλαίπωρη αυτή χώρα ξεπουλήθηκε στις "αγορές και τα παζάρια" που έλεγε ο Νικόλας ο Ασιμος https://youtu.be/Hm-3ChM1Da8
Οι κυβερνήσεις που εξυπηρέτησαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους "δανειστές" (δηλαδή του κλέφτες!) στρέφονται κατά των πολιτών και της χώρας παραβιάζοντας τα θεμελώδη άρθρα του Συντάγματος.
Δυστυχώς υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει στην ενωμένη..! ευρώπη και ότι η Ελλάδα θα επανέκαμπτε μετά απο την υπερχρέωση και την φτωχοποίηση! Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι όπως φαίνεται καθαρά οι πολιτικοί-ή της. Που πήγε το δημοψήφισμα του ΟΧΙ με την συντριπτική πλειοφειφία του 62% που θα έβαζε τις βάσεις για απεμπλοκή της χώρας και του λαού από τις θανατηφόρες (κυριολεκτώ) επιπτώσεις του οικονομικού στραγγαλισμού;

Ναι τελικά το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός και η πολιτικοί-ή του που τον εξυπηρετρούν και δημιουργούν-εί τις ανισότητες.
Δεν είναι δυνατόν άλλα να ψηφίζει ο λαός (δηλαδή εμείς) και άλλα να προκύπτουν! Αλλες διακυρήξεις προεκλογικά και άλλες μετεκλογικά! Εδώ πρόκειται για καθαρό δούλεμα (για να χρησιμοποιήσω την λαική γλώσσα).
Αυτό πρέπει να αλλάξει επιτέλους! Να απιτήσουμε οι εκπρόσωποι μας να είναι άμεσα ανακλητοί στον βαθμό που δεν θα εκπληρώνουν την λαική απαίτηση που δεν θα είναι άλλη από τα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας! Λογοστικός έλεγχος του "χρέους" και στάση πληρωμής του, δωρεάν παιδεία υγεία δομές κοινωνικής πρόνοιας για όλους χωρίς αποκλεισμούς, το δικαίωμα στην εργασία και την εξέλιξη, στέγη τροφή συγκοινωνίες πολιτισμός και οτι προάγει και εξελίσει τον άνθρωπο. Για να πραγματοποιηθούν όμως αυτά πέραν της πολιτικής τοποθέτησης, χρειάζεται και η παρέμβαση μας ως οντότητες στο κοινωνικό γίγνεσται, με ανάληψη δράσεων άμεσης δημοκρατίας χωρίς αναθέσεις στους "σωτήρες".
Αυτός ο δίκαιος καινούργιος κόσμος δεν είναι ένας κόσμος που τον βλέπουμε μόνα στα όνειρα μας, είναι ένας κόσμος εφικτός και βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας, αρκεί να κάνουμε το βήμα που θα αναλογεί στην υπόσταση μας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  20:18:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Ναι Rigelian, χρειάζεται να πεις, γιατί όπως βλέπεις απάντησα στον Άρη και εφόσον συμφωνείς μαζί του χρειάζεται να με αντικρούσεις.

Έστω και άθελά σου πάντως με το "συμφωνώ σε όλα" που είναι πάγιατακτική σου υπεκφυγής, επιτέλους παραδέχεσαι ότι έχουμε να κάνουμε με φουσκωτούς.

Το άλλο που λες για το όχι, άστο. Ούτε ο Τσίπρας δεν επικαλέστηκε τέτοια...επιχειρήματα. Η πρόκληση ισχύει. Ας περάσουν από δημοψήφισμα το...διαφορετικό μνημόνιο.

Αλεξάνδρα ίσα-ίσα που όταν κάποιοι διαφωνούν τόσο, υπάρχει περισσότερος χώρος για συζήτηση. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις αυτά που έγραψα, και αν μπορείς ας τα αντικρούσεις. Με επιχειρήματα φυσικά, και όχι με τις φαντασιοπληξίες για δίχρονα παιδιά που λένε Σαμαράς Πρετεντέρης και σία, ότι ""τωρα θα ειχαμε βγει στην αναπτυξη κ δεν θα υφισταμεθα αυτη την φοροκαταιγιδα.""



Απάντησε ο Άρης, συμφωνώ με τις απαντήσεις του.
Δεν τολμώ καν να συμφωνήσω με άνθρωπο, αμέσως να μου πεις ότι υπεκφεύγω!!!

Μην μένεις στους φουσκωτούς, σκέψου ότι κάναμε πάρτυ, σπάγαμε πιάτα, περνούσαμε καλά και τώρα δεν θέλουμε να πληρώσουμε το λογαριασμό. ΑΚΡΙΒΩΣ σαν τον Ρωμηό του Σουρή!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  20:20:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ποιο άλλο, αυτό;
"Στο δημοψήφισμα που ήταν ουσιαστικά για το μνημόνιο, ο κόσμος ψήφισε 62-38 ΟΧΙ."
Να το ξαναξεκαθαρίσουμε για πολλοστή φορά: Δεν ήταν αυτό το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Το ερώτημα ήταν ναι ή όχι πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ο κόσμος ψήφισε όχι και δεν εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο σχεδιο. Ξεκάθαρα αυτοί που ψήφισαν όχι πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Πραγματικότητα είναι, όχι επιχείρημα, να googlάρω να βρω το ερώτημα του δημοψηφίσματος;;;;; Ορίστε:

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt Sustainability Analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ.

Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:
Εγκρίνεται/ΝΑΙ.»
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  21:30:59  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
ελα τώρα, το δημοψήφισμα ήταν αστείο, technically έτσι μπορεί να ήταν,

οι καραγκούνες στο σύνταγμα όμως, τα πανό ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ, και ο αντιευρωπαικός παροξυσμός ήταν ξεκάθαρα όχι γενικά στο μνημόνιο, έτσι αφέθηκε να εννοηθεί και δεν μπήκε στον κόπο κανείς από την κυβέρνηση να προσπαθήσει να εξηγήσει καλύτερα τις θέσεις τους. Ήξεραν γιατί ο κόσμος ψηφίζει όχι, και σκοπίμως συντηρούσαν αυτό το σκεπτικό. Μετά βέβαια, όχι από κακία αλλά επειδή στο διάστημα προ-μετά του δημοψηφίσματος έκλεισαν οι τράπεζες και είμασταν σαν κράτος σε ελεύθερη πτώση πλεόν, τα μέτρα και το μνημόνιο που έφεραν ήταν 3 φορές χειρότερο από εκείνο του Γιούνκερ που είπαμε ΟΧΙ, όπως και αυτό που είπε αρχικά ο Γιούνκερ, ήταν 3 φορές χειρότερο από αυτό του Χαρδούβελη πριν 6-7 μήνες που στην ουσία μίλαγε για μερικές μικρο-διορθώσεις δεξιά αριστερά. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ. Όχι ξανά από κακία, ούτε από εκδίκηση των ευρωπαίων όπως πιστεύετε ότι είναι ο δράκος. Απλώς από την φυσική εξέλιξη ενός κράτους που για να πληρώσει τους μισθούς, τα αρπάζει (δεν φορολογεί τα αρπάζει) από όσους μπορούν ακόμα και δουλεύουν -άρα δουλεύουν όλο και λιγότεροι ή φοροδιαφεύγουν όλο και περισσότεροι-, γίνεται ολοένα και πιο αναξιόπιστο προς τα έξω και επισφαλές, πιο διεφθαρμένο, και γενικά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στον βούρκο του.

Το δημοψήφισμα αυτό δεν ήταν περισσότερη δημοκρατία, ήταν προσβολή και χειραγώγηση των θεσμών για κομματικό όφελος και όχι εθνικό.

Και στην ΚΥΠΡΟ είπανε το περήφανο ΌΧΙ, και σε μια βδομάδα, αφού έκλεισαν και εκεί οι τράπεζες, παρακαλάγαν με την ουρά στα σκέλια. Τουλάχιστον αυτοί, (όπως και Ιρλανδοί, Εστονοί, Πορτογάλοι, Ισλανδοί (ΝΑΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ) και όλοι οι άλλοι) μετά από 3-4 χρόνια όλα αυτά είναι για αυτούς μια κακή ανάμνηση.
Εμείς 6 χρόνια μετά, αρχίζουμε ξανά από το 0, έχοντας τινάξει στον αέρα όλα ότι πήγαμε να κάνουμε.

Δεν θα μάθουμε ποτέ. Ποτέ όμως.

Edited by - Deorum on 22/10/2015 21:43:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  23:21:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετικό:



Συνεχώς συζητάμε για το τι "μας χρωστάνε οι άλλοι"..ξεχνώντας πολύ βολικά τι χρωστάμε στους άλλους εμείς.

Για να δούμε λοιπόν...

Μια μέρα σαν χθες, 20 Οκτωβρίου, του πολύ μακρινού 1827.

Είναι η μέρα που ουσιαστικά κερδίζεται η Ελληνική ανεξαρτησία.
Από ποιους όμως..;

Η επανάσταση απέναντι στους Οθωμανούς, ήταν ουσιαστικά χαμένη.
Οι δυνάμεις του Σουλτάνου είχαν σβήσει την γενναία ελληνική αντίσταση στην Πελοπόννησο και έμεναν μόνο διάσπαρτες ομάδες να πολεμούν εδώ κι'εκει.
Όλα ήταν θέμα χρόνου να τελειώσουν δίχως την δόξα που μετέπειτα επικαλούμαστε...
Θα έμενε μόνο η ντροπή των εσωτερικών ελληνικών διενέξεων και των συγκρούσεων προσωπικών μωροφιλοδοξιών.

Την κατάσταση και την "ένδοξη ιστορία", την έσωσαν "οι ξένοι".
Όλα ξεκίνησαν με την υπογραφή της συνθήκης του Λονδίνου, στις 6 Ιουλίου του 1827.
Οι 3 μεγάλες δυνάμεις -Αγγλια, Γαλλία, Ρωσία- συμφωνούν και ζητάνε την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές.
Στην ουσία, απαιτούν την παύση των εχθροπραξιών από μέρους των Οθωμανικών δυνάμεων στην Ελληνική επικράτεια.
Προσφέρουν δε την διαμεσολάβηση των συμμάχων στις διαπραγματεύσεις για ανακωχή.
Η συνθήκη απαιτεί να παραχωρηθεί στην Ελλάδα αυτονομία και σε αντιστάθμισμα οι Έλληνες να πληρώνουν έναν ετήσιο φόρο στην Πύλη.
Υπήρχε μάλιστα μια κρυφή υποσημείωση η οποία εξουσιοδοτούσε τις 3 δυνάμεις να παρέμβουν στρατιωτικά αν μέσα σε έναν μήνα δεν είχε συμφωνηθεί πλήρης ανακωχή.
Όλο αυτό βέβαια, δεν εξυπηρετούσε εκείνη την στιγμή παρά μόνο τον ελληνικό αγώνα..αφου οι Οθωμανοί είχαν στα χέρια τους την απόλυτη νίκη.
Η συμφωνία του Λονδίνου υπογράφηκε την κατάλληλη στιγμή, για έναν λόγο ακόμα: λίγες εβδομάδες μετά, ο εμπνευστής και αρχιτέκτονάς της, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας λόρδος George Canning πέθανε.

Την ευθύνη των Οθωμανικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο την είχε ο Ιμπραήμ.
Αιγύπτιος, αλλά από Ελληνίδα μητέρα.
Είχε απαχθεί με το "παιδομάζωμα" και είχε αναστραφεί ως μουσουλμάνος.
Ήταν γνωστός σε όλη την Ευρώπη για τις ακρότητές του και την μοχθηρία του.
Από την άλλη, οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν στην ηγεσία τους τον Άγγλο ναύαρχο Edward Codrington.
Δίπλα του, ο Γάλλος De Rigny και ο Ρώσος Heyden.
Δικές τους διαταγές ήταν να επιβλέπουν την ανακωχή και να μην πάρουν το μέρος καμιάς πλευράς.
Θα κατέφευγαν σε στρατιωτική παρέμβαση, μόνο σαν τελευταία επιλογή.
Να σημειωθεί εδώ, ότι ο Άγγλος ναύαρχος και επικεφαλής των συμμαχιών δυνάμεων Codrington, ήταν φιλέλληνας και μάλιστα είχε εγγραφεί στην ελληνική επιτροπή υποστήριξης του αγώνα στο Λονδίνο.
Ήταν από εκείνους τους φιλέλληνες της Ευρώπης, που πίστευε πως η ελληνική ανεξαρτησία θα σήμαινε την αναβίωση της κλασικής Ελλάδας και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.
Φεύ..! Αλλά αυτό είναι μια άλλη -πονεμένη- ιστορία...

Ενώ λοιπόν αρχικά ο Ιμπραήμ δέχτηκε τους όρους -τους οποίους φυσικά η Ελληνική πλευρά με ανακούφιση είχε δεχτεί πρωτη- οι Τούρκοι τους παραβίασαν και ξεκίνησαν νεο γύρο επιθέσεων.

Στις 29 Αυγούστου, η Πύλη απέρριψε επίσημα την συνθήκη του Λονδίνου.
Οι καπνοί από την πυρπόληση ελληνικών χωριών στην Πελοπόννησο, λέγεται πως ήταν ορατοί από την Αθήνα!
Ο πληθυσμός υπέφερε από λιμό.
Η ολική καταστροφή, ήταν προ των πυλών.
Ελληνική αντίσταση πλέον, δεν υπήρχε
Στις 13 Οκτωβρίου, ο Codrington, μαζί με τους De Rigny και Heyden οδηγούν τον συμμαχικό στόλο στον κόλπο του Ναβαρίνο.
Απέναντι του, βρίσκει τον Τούρκο-Αιγυπτιακο στόλο που υπερτερεί συντριπτικά σε αριθμό πλοίων: 23 συμμαχικά, απέναντι σε 78 τουρκοαιγυπτιακα.
Όμως οι σύμμαχοι υπερτερούν σε στρατιωτική τεχνολογία, σε στρατηγική και σε ποιότητα των πληρωμάτων.

Έτσι, φτάνουμε στο μεσημέρι της 20ής Οκτωβρίου.
Ακριβώς 13:30, ξεκινάει η επίθεση.
Ο Οθωμανικός στόλος καταστράφηκε εντελώς.
Μόλις αυτό έγινε γνωστό, καμπάνες ήχησαν σε όλη την Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη κατεχόμενη Ελλάδα
Ήταν η αρχή του τέλους της Οθωμανικής σκλαβιάς των 4 αιώνων.
Ο Σουλτάνος πάντως, αρνήθηκε να παραδοθεί.
Διέταξε τις δυνάμεις του να παραμείνουν στην Πελοπόννησο και τους 40.000 στρατιώτες του στην υπόλοιπη Ελλάδα
Ταυτόχρονα έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου.
Όλα αυτά όμως ήταν οι τελευταίοι σπασμοί.
Το οριστικό τελος ηρθε με τον Ρώσο-τουρκικό πόλεμο έναν χρόνο αργότερα.

Η ουσία είναι αυτή:
η ελληνική επανάσταση σώθηκε από την παρέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων.
Η Ελληνική ανεξαρτησία δεν κερδήθηκε ούτε στην Αγια Λαύρα, ούτε στο Κούγκι...ούτε από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό..ουτε από τον καλόγερο Σαμουήλ.
Η Ελληνική ανεξαρτησία κερδήθηκε από τους "ξένους"
στο Ναβαρίνο.

Η αλήθεια είναι αυτή:
η ελεύθερη γαλανόλευκη, έχει ποτιστεί και με αίμα "άλλων".
Εκείνων που "ζούσαν στα δέντρα και έτρωγαν βελανιδιά.."
Η αλήθεια είναι αυτή:
χρωστάμε σε "άλλους", την ελευθερία που σήμερα απολαμβάνουμε.

Η ντροπή είναι αυτή:
χρωστάμε στους "ξένους" το δικαίωμά μας, να τους βρίζουμε αισχρά...

Αυτά.

Πηγή: http://www.o-klooun.com/filosofia/synexos-syzitame-gia-to-ti-mas-xrostane-oi-alloi

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  23:51:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Η βασιλική αυτοκινητοπομπή... πήγε για διασκέδαση στο Γκάζι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  00:18:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by KostasPVol

Ναι Rigelian, χρειάζεται να πεις, γιατί όπως βλέπεις απάντησα στον Άρη και εφόσον συμφωνείς μαζί του χρειάζεται να με αντικρούσεις.

Έστω και άθελά σου πάντως με το "συμφωνώ σε όλα" που είναι πάγιατακτική σου υπεκφυγής, επιτέλους παραδέχεσαι ότι έχουμε να κάνουμε με φουσκωτούς.

Το άλλο που λες για το όχι, άστο. Ούτε ο Τσίπρας δεν επικαλέστηκε τέτοια...επιχειρήματα. Η πρόκληση ισχύει. Ας περάσουν από δημοψήφισμα το...διαφορετικό μνημόνιο.

Αλεξάνδρα ίσα-ίσα που όταν κάποιοι διαφωνούν τόσο, υπάρχει περισσότερος χώρος για συζήτηση. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις αυτά που έγραψα, και αν μπορείς ας τα αντικρούσεις. Με επιχειρήματα φυσικά, και όχι με τις φαντασιοπληξίες για δίχρονα παιδιά που λένε Σαμαράς Πρετεντέρης και σία, ότι ""τωρα θα ειχαμε βγει στην αναπτυξη κ δεν θα υφισταμεθα αυτη την φοροκαταιγιδα.""



Απάντησε ο Άρης, συμφωνώ με τις απαντήσεις του.
Δεν τολμώ καν να συμφωνήσω με άνθρωπο, αμέσως να μου πεις ότι υπεκφεύγω!!!

Μην μένεις στους φουσκωτούς, σκέψου ότι κάναμε πάρτυ, σπάγαμε πιάτα, περνούσαμε καλά και τώρα δεν θέλουμε να πληρώσουμε το λογαριασμό. ΑΚΡΙΒΩΣ σαν τον Ρωμηό του Σουρή!

Ακριβώς, υπεκφεύγεις. Ακολουθείς την εύκολη λύση, να γράφεις συχνά ότι "συμφωνείς σε όλα" με κάποιον, και τέρμα. Δεν πάει ο άλλος να ανταπαντά με εγκυκλοπαίδιες από επιχειρήματα, εσύ συνεχίζεις τη τακτική περασμένων δεκαετιών για τις εντυπώσεις, και βέβαια επειδή δεν έχεις δικό σου λόγο. Και λογικά να το δει κανείς, είναι αδύνατο να συμφωνεί κανείς σε ΟΛΑ κάθε λίγο και λιγάκι.

Τον ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ λογαριασμό δυστυχώς τον πληρώνουμε, και με τον γνωστό τρόπο που δεν σε απασχολεί. Και ναι, μένω στους φουσκωτούς. Αφού συμφωνείς σε όλα, παραδέχτηκες επιτέλους την ύπαρξή τους. Αυτή είναι η ΕΕ. Επιτέλους συμφώνησες. Αν είχες αντίρρηση, άλλη φορά ας κοιτάζεις καλύτερα σε τι συμφωνείς σε όλα.

-Γιώργο το δημοψήφισμα ήταν αστείο. Βλέπεις, όλα τα άλλα με τα οποία συμφωνείτε, είναι σοβαρά. Κάτι που χάλασε λίγο τη δουλειά, αυτό ήταν το αστείο μέσα σε 10ετίες Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα όμως γράφτηκε στην Ιστορία. 62-38 ΟΧΙ υπό απίστευτες συνθήκες προαπαγάνδας, και το σοκ των τραπεζών. Και το όχι δεν θα αλλάξει στη συνείδηση του κόσμου, μέχρι να γίνει άλλο δημοψήφισμα που θα το ανατρέψει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  00:23:22  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μάλλον για να βγήκε πάντως 62-38 και να χοροπηδάει (χοροπήδαγε) ο κόσμος, η προπαγάνδα ίσως είναι από την ανάποδη, και μέρος της προπαγάνδας και του φανατισμού που καλλιεργούν είναι να λένε ... ότι οι άλλοι κάνουν προπαγάνδα.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  00:30:49  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Την υπογραφή για να κλείσουν οι τράπεζες την έβαλε η κυβέρνηση.
Τα λεφτά τους απο τις τράπεζες τα τράβαγαν έλληνες καταθέτες.
Ο ίδιος ο τσίπρας πιο παλιά είχε πει, με το δημοψήφισμα θα σκάσουν οι τράπεζες.
Αλλά τωρα μας τις έκλεισαν οι ξένοι?

Πρέπει να καταλάβετε ότι μερικά πράγματα δεν διατάσσονται.
Η εμπιστοσύνη δεν διατάσσεται, η επενδύσεις δεν διατάσσονται.
Ακόμα και σήμερα ο κόσμος, μιλάμε για άνθρωπους με 1000-1500 ευρώ όχι κανά πακτολο χρηματων, τα κρατάνε στο συρτάρι και όχι στην τράπεζα, σου λέει γιατί να τα βάλω και να μου τα πάρουν ή δεσμεύσουν?
Όταν γίνονται κουβέντες για παράλληλα νομίσματα (οι οποίες κουβέντες είναι υπαρκτές) περιμένε κανείς να αφήσει κανείς σεντ τσακιστό μέσα?

Μετά έφταιγε η ΝΔ που προέβλεψε - και άρα προκάλεσε - ότι με αυτές τις τακτικές θα έχει ανασφάλεια ο κόσμος και θα τραβάει τα λεφτά του?
Αφού θα έχει, τι να κάνουμε. Έτσι έχει συμβεί σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου είχαν παρόμοια περιστατικά (bank run).
Δεν διατάσσεται η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι προσλήψεις, οι καταθέσεις στις τράπεζες κτλ.
Κερδίζονται με ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και εμπιστοσύνη, κάτι το οποίο έχει εξαφανιστεί προ πολλού.
Με μια υπογραφή κινδυνεύουμε όλοι να είμαστε αύριο αφραγκοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  00:54:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Μάλλον για να βγήκε πάντως 62-38 και να χοροπηδάει (χοροπήδαγε) ο κόσμος, η προπαγάνδα ίσως είναι από την ανάποδη, και μέρος της προπαγάνδας και του φανατισμού που καλλιεργούν είναι να λένε ... ότι οι άλλοι κάνουν προπαγάνδα.
Αυτό εξυπακούεται. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι σκάι, μέγκα, αντένα και σία, και οι δημοσιογράφοι τους είναι φουλ υπέρ του λαού και κατά της τρόικας, και άρα μάλλον επίτηδες προπαγάνδιζαν υπέρ του ναι, και πέτυχαν τον σκοπό τους, να βγει το όχι. Τους ευχαριστούμε!

Για τα υπόλοιπα, τα έχουμε ξανασυζητήσει. Μη κοιτάμε πάντως το δέντρο. Ας καταλάβουμε ότι συνέχεια θα έχουμε τέτοια και χειρότερα. Εκεί που πιστεύουμε ότι φταίνε οι όποιες κινήσεις της όποιας κυβέρνησης (που όντως φταίνε οι κυβερνήσεις), ας συνειδητοποιήσουμε πως όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των μνημονίων, εκ δόλου μάλιστα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  01:02:08  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ενημέρωση και η δημιουργία κλίματος εντυπώσεων κτλ, δεν τελειώνει στο mega - sky - antenna κτλ.

γίνεται με 100δες ακόμα τρόπους, επίσημους και ανεπίσημους, και με επιχειρήματα που ξεκινάνε και τελειώνουν σε απλά οικονομικά σκεπτικά και σε άλλα επιχειρήματα που αρχίζουν από συνομωσίες και μεγάλα σχέδια υποδούλωσης.
Γίνεται σε δημόσιες υπηρεσίες, σε καφενεία, σε θεωρείες που κυκλοφορούν, στο ίντερνετ, σε διάφορες εναλλακτικές μορφές ενημέρωσης.

Εγώ δέχομαι ότι το το σκάι και το μέγκα έπαιζαν μονομερώς αλλά... και? τέλειωσε εκεί η ιστορία?
Και η κυβέρνηση μονομερώς έπαιζε, και ήταν κυβέρνηση με εσωτερικές αλληλογραφίες και κλείσιμο ματιών σε ημετέρους! Πως να απαντήσουν οι άλλοι στον βρώμικο πόλεμο (αν θες τέτοιου είδους απάντηση) να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  01:41:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατί, οι άλλοι τι είναι? Εκπροσωπούν κάποιον? Εγώ νόμιζα ότι οι αξιότιμοι ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων ΜΜΕ κύριοι Μπόμπολας, Αλαφούζος, Κυριακού και σία θα έπρεπε να είναι ουδέτεροι (λέμε τώρα).

Ε πως να το κάνουμε, η TV είναι τεράστιας σημασίας μέσο ενημέρωσης. Σημαντικό ποσοστό τοις εκατό του πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένοι, ενημερώνονται μόνο από αυτή. Όλοι αυτοί διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν άποψη μόνο από τη TV. Από τα άλλα μέσα ενημέρωσης, μόνο από το ίντερνετ μπορούσε κανείς να δει ουσιαστικά και την άλλη άποψη. (έστω ότι από αυτό και τους άλλους τρόπους ενημέρωσης που λες, η πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση είναι 50-50. Από τη TV αγγίζει το 100-0). Υπό αυτές τις συνθήκες, συν τις τράπεζες για οποιονδήποτε λόγο ή φταίξιμο και αν έκλεισαν, το όχι νίκησε και γράφτηκε στην Ιστορία.

Edited by - KostasPVol on 23/10/2015 01:43:56
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000