Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  02:14:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ΟΧΙ νίκησε και γράφτηκε στην Ιστορία!
...και μένει παρακαταθήκη για το μέλλον..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  09:39:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βρε Κώστα, ένα παράδειγμα ήταν! Η ουσία είναι ότι φάγαμε, συμμετείχαμε όλοι στο πάρτυ και τώρα που ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί φωνάζουμε και τα κάνουμε άνω κάτω για να μην πληρώσουμε. Η ΕΕ δεν είναι φουσκωτοί, pacta sunt servanda, πώς είναι δυνατόν να διαφωνείς σε αυτό;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  09:41:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(ε, ναι, με κάποιους ανθρώπους συμφωνώ συχνά σε όλα, είναι κακό και αυτό; Εδώ είχαμε κάνει και ολόκληρη σχετική θεματική, αν θυμάσαι!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  10:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Απαντώ Άρη κατά σειρά:

1) Τη λέξη μνημονιακός δεν λέω ειδικά για εσένα, πραγματικά δεν γνωρίζω το σύνολο της άποψής σου. Τη χρησιμοποιώ γενικά, και θα μπορούσε να χρησιμοποιούταν η λέξη υποστηρικτές του μνημονίου αν η λέξη μνημονιακός μοιάζει σαν "κατηγορία".

Ας παραβλέψουμε το πλήθος των αρνητικών μέτρων του μνημονίου (που επιβάλλονται εκ δόλου), και ας πάμε στα θεωρούμενα θετικά.

Από που να το πιάσει και που να το αφήσει κανείς.

Οκ, να γίνουν αυτά. Τι προβλέπεται για αυτούς που θα πληγούν? Τα μνημόνια δεν το προβλέπουν. Δεκάδες χιλιάδες, καινούριοι άνεργοι. Α ξέχασα. Ας ανοίξουν νέες επιχειρήσεις. Που οι φόροι θα τις ρημάξουν (χίλιες φορές περισσότερο συμφέρει να είναι κανείς άνεργος. Μέχρι να επιβληθεί και φόρος ανεργείας).

2) Ιδού η Ρόδος. Μπορούν να ξανακάνουν δημοψήφισμα. Που να μην είναι "παρωδία". Αν τολμάνε βέβαια. Ας το βάζανε και μαζί με τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη.

Παρωδία ήταν το δημοψήφισμα. Όλα τα άλλα που βιώνουμε δεν είναι. Οι δε εκλογές που πέφτει σύνεφο η εξαπάτηση, κι αυτές ποτέ δεν είναι.

3) Δέχεσαι λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με φουσκωτούς. Αυτό ακριβώς.

Κατά τα άλλα, θα ζητήσω πλήρη λογαριασμό για το τι έσπασα στα μπουζούκια. Καταγραφή χρέους. Αν έσπασα 10 ή 1000 ευρώ, να πληρώσω ακριβώς αυτά. Μόνο που οι φουσκωτοί και οι εδώ εντελοδόχοι τους μου παρουσιάζουν λογαριασμό 100000000000000000000000000000000 ευρώ. Έχω χρέος όχι προς τους φουσκωτούς αλλά προς της Ελλάδα και τους απογόνους μας, να γυρίσω τη πλάτη σε αυτούς.

4) Αρκετοί το κάνανε. Ψάξε σε κκε, σε Καζάκη, ακόμη και σε λαε και πάρε όποιο θεωρείς καλύτερο. Ένα είναι το βέβαιο. Πως η τωρινή λύση οδηγεί αποκλειστικά και μόνο στον γκρεμό. Ε αν είσαι στο βουνό και βλέπεις ότι θα πέσεις στον γκρεμό, μία είναι η επιλογή. Να πας από άλλο δρόμο, κι ας χρειάζεται να σκαρφαλώσεις και 1000 χιλιόμετρα.

Η Ισλανδία πάντως πρώτα έδιωξε τους φουσκωτούς, και έπειτα κοίταξε πως θα κινηθεί.

5) Ακριβώς. Δεν κάνω κολοτούμπες για να καλύπτω αυτοαποκαλούμενους αριστερούς αν αποδεικνύεται η υποτέλειά τους.

Γι'αυτό και το φόρουμ ηρέμησε από τους καταγγέλοντες που ως τον Ιούνιο κάνανε 20 καταγγελίες την ημέρα για τη φαινομενική μη συνεργασία με τη τρόικα, και τώρα είναι όλα ρόδινα.

6) Αυτό οφείλει να το κάνει όχι μόνο η Ελλάδα, όλες οι χώρες, να πορεύονται χωρίς δάνεια από τοκογλύφους. Κάθε χώρα χρωστά τα μαλιοκέφαλά της. Παράνοια. Σε ποιον τα χρωστάνε? Θα έρθουν τίποτα Αρειανοί και θα μας κοροιδεύουν. Σαν λέμε είμαστε 100 άτομα, έχουμε από 100 βόλους. Άλλος ξοδεύει, άλλος κάνει οικονομία. Αλλά οι βόλοι θα είναι πάντα 10.000. Άλλος θα φτάσει στους μηδέν, στους μείον εκατό, αλλά άλλος στους διακόσιους. Στη Γη αυτό δεν γίνεται. Και αυτό επειδή υπάρχουν οι καλοθελητές τοκογλύφοι που δανείζουν. Αυτοί δεν έχουν υποχρεώσεις, οι χώρες έχουν χιλιάδες υποχρεώσεις και κρέμονται από αυτούς. Και φτάνουμε αυτού που φτάνουμε. Παράλογο?

7) Το ύφος είναι δηλαδή ο λόγος που δεν μένουν εκτός οι Γεωργιάδηδες, Κυριάκοι, και χίλιοι άλλοι. Μάλιστα. Αν η Ζωή έλεγε με το ίδιο ύφος αυτά που λένε οι ανωτέρω, τότε δεν θα ήταν Θεός. Ξανά μάλιστα.

Συμφωνώ με το τέλος. Δυστυχώς στον λαό υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν, και παίρνουν στον λαιμό τους τους υπόλοιπους: Θεατής του enikos



Κώστα,

1)Ανεξάρτητα από τις λέξεις και τις ταμπέλες, βλέπω μόνο αρνητική κριτική από τους διαφωνούντες. Στη θεωρία υπάρχει ένα ανατρεπτικό «όχι σε όλα» και στην πράξη δε βλέπω κανένα σχεδιασμό για τερματισμό των παθογενειών που έχουμε.

Για τη φράση σου «Ας ανοίξουν νέες επιχειρήσεις. Που οι φόροι θα τις ρημάξουν (χίλιες φορές περισσότερο συμφέρει να είναι κανείς άνεργος. Μέχρι να επιβληθεί και φόρος ανεργίας)» διαφωνώ πλήρως!
Να μην ανοίξουν δηλαδή νέες επιχειρήσεις γιατί εσύ προεξοφλείς ότι μπορεί να τις ρημάξουν οι φόροι? Μα αν ανακοινώσουμε χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης ως κίνητρο για δημιουργία νέων επιχειρήσεων, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και αύξησης των κρατικών εσόδων, θα κατηγορηθούμε ως φιλελεύθεροι που ξεπουλιόμαστε στην πλουτοκρατία.
«χίλιες φορές περισσότερο συμφέρει να είναι κανείς άνεργος» ????? Δε νομίζω ότι έχω ακούσει κάτι χειρότερο ποτέ μου. Αντί να επιδοτούμε την εργασία, στο τέλος θα ζητάτε να επιδοτούμε την ανεργία.

2)Φαντάζομαι ότι είμαστε τόσο βολεψάκηδες που αν γινόταν ταυτόχρονα εκλογές και δημοψήφισμα, θα λέγαμε 50% υπέρ μιας ριζοσπαστικής αριστερής κυβέρνησης, με φιλελεύθερες αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές και ταυτόχρονα θα ψηφίζαμε ίσαμε ένα 80% έξω από την Ε.Ε. και την Ο.Ν.Ε. με τον όρο να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν απρόσκοπτα.

3)Απ’ όλα όσα είπα κόλλησες με τη λέξη φουσκωτός. Οκ. Σκέψου ότι βγάζεις 1000€ το μήνα, και συμφωνείς να νοικιάζεις μια έπαυλη με 900€ το μήνα. Στην πορεία συσσωρεύεις χρέη, αρνείσαι να πληρώσεις κι όταν επικοινωνούν μαζί σου οι δικηγόροι που έχουν ως ρόλο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών, αρχίζεις να λες για επονείδιστο, παράνομο και απεχθές χρέος.
Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι η Ελλάδα συνολικά ως οικονομία –και ειδικά το μέρος της που χρηματοδοτείται κι επιβαρύνει το δημόσιο χρέος- λειτουργούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις παραγωγικές τις δυνάμεις.

4)Στην Ισλανδία δε νομίζω ότι υπήρξε χρέος και πρόβλημα για το κράτος, παρά μόνο για το τραπεζικό σύστημα.

6)Θεωρείς ότι η χρηματοδότηση που έλαβε και λαμβάνει η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης είναι με τοκογλυφικά επιτόκια? Μήπως θυμάσαι τα επιτόκια δανεισμού προ 25 ετών? Ας πούμε την εποχή του «βρώμικου 89». Έχεις εκτίμηση με τι επιτόκια θα δανειζόταν ένα κράτος με τη δικιά μας οικονομία, ανταγωνιστικότητα και φερεγγυότητα αν ήμασταν εκτός Ευρωζώνης???
Αναρωτιέσαι σε ποιον χρωστάνε οι χώρες? Λοιπόν, οι χώρες είναι σαν επιχειρήσεις που παίρνουν ανακυκλούμενα δάνεια. Έχουν μεν τα αποθεματικά τους, αλλά θέλουν παραπάνω ρευστότητα για να χρηματοδοτούνται. Λαμβάνουν έτσι δάνεια μέσω της έκδοσης ομολόγων και αυτό γίνεται διαρκώς. Έτσι πριν αποπληρωθούν τα προηγούμενα δάνεια πλήρως, έρχονται νέα για να καλύπτουν τις νέες ανάγκες. Και το κόστος χρήματος δεν είναι εξορισμού ληστρικό. Είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη φερεγγυότητα του δανειζόμενου. Γι’ αυτό και οι ανεπτυγμένες δυτικές οικονομίες (Γερμανία, Αμερική, Λουξεμβούργο, Ολλανδία) είθισται να δανείζονται με μικρό κόστος, την ώρα που οι χώρες του Νότου και τα pigs αναγκάζονται να πληρώσουν παραπάνω. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος αθέτησης των υποχρεώσεών τους.
Τώρα, για «δημοκρατικά» κράτη που λιμπιζόμαστε όπως η Κούβα, η Βόρειος Κορέα, η Βενεζουέλα και το Ιράν, δεν έχω ιδέα τι στο καλό συμβαίνει εκεί.

Εντάξει είσαι από το Βόλο…. Αλλά στο παράδειγμα με τους βόλους σε έχασα λιγάκι

7)Η Ζωή θα μπορούσε να είναι άριστη σε άλλες θέσεις πχ εφαρμογή της δικαιοσύνης, ή ίσως το νοικοκύρεμα στον τομέα της υγείας. Απλά έπρεπε να είναι κλεισμένη σε ένα γραφείο και να μη βρεθεί μπροστά σε μικρόφωνο, σε κάμερα, σε δημοσιογράφους, σε αστυνομικούς κλπ, γιατί εκεί έστελνε όλους τους συνομιλητές για ψυχοφάρμακα. Αν συνυπολογίσεις κιόλας ότι κάπου την ψώνισε λιγάκι, έδεσε το γλυκό. Νομίζω, είχε δώσει και μια συνέντευξη μεταξύ «Μπεν-χουρ» και «όσα παίρνει ο άνεμος» στο κανάλι της Ζωής… εε, συγνώμη της βουλής εννοούσα.

Edited by - Aroulio on 23/10/2015 10:33:52
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

huskarl
Senior Forum-Runner



855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  11:17:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Βρε Κώστα, ένα παράδειγμα ήταν! Η ουσία είναι ότι φάγαμε, συμμετείχαμε όλοι στο πάρτυ και τώρα που ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί φωνάζουμε και τα κάνουμε άνω κάτω για να μην πληρώσουμε. Η ΕΕ δεν είναι φουσκωτοί, pacta sunt servanda, πώς είναι δυνατόν να διαφωνείς σε αυτό;



Εσύ που τα έφαγες και έκανες πάρτυ κάθε μέρα κύριέ μου να τα πληρώσεις. Εμένα γιατί με βάζεις μέσα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  12:12:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλοι τα φάγαμε, γενικά και συνολικά ως κοινωνία και πολίτες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  12:16:35  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι νέοι δεν πρόλαβαν να φάνε τίποτα, είναι εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα που έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί όσους ήρθαν πρώτοι εδώ.
Δανείστηκαν, βγήκαν στην σύνταξη, έφαγαν, και τώρα οι σημερινές γενιές δουλεύουν για το 1/3 τον χρημάτων που δούλευαν οι γονείς μας, και ας έχουν 3πλά εφόδια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  12:20:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έφαγαν οι γονείς. Όταν ο Ανδρέας Γ Παπανδρέου διπλασίαζε μισθούς και συντάξεις δεν ξέρω να αρνήθηκε κανένας με τη δικαιολογία ότι τα παιδιά του σε 30 χρόνια θα βιώσουν μια κρίση άνευ προηγουμένου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  13:04:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Έφαγαν οι γονείς. Όταν ο Ανδρέας Γ Παπανδρέου διπλασίαζε μισθούς και συντάξεις δεν ξέρω να αρνήθηκε κανένας με τη δικαιολογία ότι τα παιδιά του σε 30 χρόνια θα βιώσουν μια κρίση άνευ προηγουμένου.




Και αυτό δε σκεφτότανε, ή δεν ανέφερε κανείς. Τσάμπα χρήμα δεν υπάρχει. Εισόδημα, αποταμίευση και κατανάλωση είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και η υπέρμετρη μέσω δανεικών αύξηση της κατανάλωσης στο παρόν και πάνω από τα όρια μας, θα οδηγήσει σε μείωση της μελλοντικής κατανάλωσης, κάτω από τα όρια μας. Και να που φτάσαμε εκεί…
Κάποιοι πήραν σύνταξη στα 35 τους και τα παιδιά τους δε θα πάρουν ποτέ. Ή αλλιώς «το μέλλον μας, δώσαν αντιπαροχή»

Λίγο τον μέρμηγκα και το τζίτζικα του Αισώπου να είχαμε ακούσει, κάτι θα σώζαμε…

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  13:15:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Βρε Κώστα, ένα παράδειγμα ήταν! Η ουσία είναι ότι φάγαμε, συμμετείχαμε όλοι στο πάρτυ και τώρα που ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί φωνάζουμε και τα κάνουμε άνω κάτω για να μην πληρώσουμε. Η ΕΕ δεν είναι φουσκωτοί, pacta sunt servanda, πώς είναι δυνατόν να διαφωνείς σε αυτό;

Τον λογαριασμό δεν είδα. Πλήρη καταγραφή του χρέους. Γι'αυτό και θα φωνάζουμε, και με τον τρόπο μου θα κανω αντάρτικο και θα βάζω εμπόδιο με όποιο τρόπο γίνεται στη "συμφωνία". Όσο δεν δω λογαριασμό, δεν συνεργάζομαι. Όπως και αν πάω στο εστιατόριο, δεν πληρώνω 1000 ευρώ που μου ζητάνε αν δεν μου αποδείξουν ότι τόσο κάνανε οι μαρίδες.
Ιδού η Ρόδος. Να καταγράψουν το χρεός ευρώ προς ευρώ, και να δούμε τι αναλογεί στον καθένα. Είναι εξωφρενικό οι ολιγάρχες να έφαγαν και μάλιστα να συνεχίζουν να τρώνε δις ευρώ, εγώ να έφαγα μισό ευρώ (αν δεχτώ για τη ρύμη του λόγου το παπαγαλάκι Πάγκαλο ότι φάγαμε μαζί του), διαχρονικά να ταΐζουμε τους ολιγάρχες (ας πληρώνουμε οι ραγιάδες από διόδια μέχρι μνημόνια), εμείς να πληρώνουμε το σύνολο του "χρέους" ενώ μας αναλογεί ποσοστό πολύ μικρότερο του 1%, και οι ολιγάρχες αντί να το πληρώνουν, να αλωνίζουν.

@ Aroulio

1) Όσο δεν γίνεται η καταγραφή που εκτός όλων των άλλων θα φανερώσει τα λαμόγια που δημιούργησαν σχεδόν το σύνολο του χρέους, πάντα θα υπάρχει το "ανατρεπτικό «όχι σε όλα»". Απαιτήστε τη καταγραφή. Έχετε να χάσετε κάτι?

«χίλιες φορές περισσότερο συμφέρει να είναι κανείς άνεργος»
Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Προς τα εκεί τείνουμε. Δυστυχώς εννοείται. Πολλοί μετάνοιωσαν την ώρα και τη στιγμή που με καλή πίστη άνοιξαν επιχείρηση. Και μάλιστα δεν μπορούν να τη κλείσουν αν δεν εξοφλήσουν εφορίες και ασφάλειες.

6) Αν η χρηματοδότηση δεν γίνεται με τοκογλυφικά επιτόκια, γίνεται με τοκογλυφικούς όρους. Όσο για τη χρηματοδότηση, να τη βράσουμε, μια και δεν ωφελεί τη κοινωνία αλλά περισσότερο του 90% αυτής αποπληρώνει παλιότερα "χρέη" δημιουργώντας νέα και συντηρόντας τον φαύλο κύκλο.

7) Στο πρόσωπό της είδαν έναν ηγέτη που αν δεν τον ελέγχουν θα τους χαλάσει τη μαρμάγκα. Τα μμε λιβανίζουν το ύφος απίθανων πολιτικών επειδή είναι δικοί τους. Το ύφος της Ζωής του μάρανε.


Υγ. Πάνω στην ώρα ήρθε και το παρακάτω. Όλο είναι εδώ http://unfollow.com.gr/web-only/21035-vrexei:, αντιγράφω μερικά κομμάτια:

Στο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Αποκαλύψεις Μοσκοβισί και Γιούνκερ για την αθέατη πλευρά της διαπραγμάτευσης», ο Γιούνκερ χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο «συμφωνία-σφαγή»! Ειρωνεύτηκε όσους ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα....

Αυτά είπαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι έλληνες καναλάρχες επέλεξαν να μην τα αναμεταδώσουν! Οι αποκαλύψεις πέρασαν στα ψιλά και αναπαράχθηκαν μόνο μέσα από ιστότοπους και μικρά δημοσιεύματα εφημερίδων. Με τα μέτρα να έρχονται με τη μορφή χιονοστιβάδας, τα εγχώρια αφεντικά φαίνεται ότι αποφάσισαν να προστατεύσουν την κυβέρνησή τους.

«Αναρωτιόμουν κάποιες φορές αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν μια κυνική κυβέρνηση. Είναι εξαιρετικό κατόρθωμα, από τη μία, οι Έλληνες πολίτες βάσει της αντιευρωπαϊκής προπαγάνδας να απορρίπτουν ένα κείμενο και, από την άλλη, ύστερα από ένα μήνα, η κυβέρνησή τους να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό απ’ αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Είναι πραγματικό κατόρθωμα», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Μεταδίδεται αυτή η δήλωση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς; Ειδικά όταν ανήκει στον ευρωπαίο αξιωματούχο που το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε μέχρι και σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, προκειμένου να τον τρομοκρατήσει και να τον εξαναγκάσει να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα; Ένα διάγγελμα μάλιστα που τότε φρόντισαν να καλύψουν απευθείας οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί! Τι άραγε θα μπορούσε να απαντήσει η κατά τ’ άλλα λαλίστατη κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, όταν ο Γιούνκερ, για τους δικούς του λόγους, λέει μια μεγάλη αλήθεια; Ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ξεπούλησε τη λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος;

Αντίστοιχα, πώς θα μπορούσε η εγχώρια διαπλεκόμενη ολιγαρχία που ελέγχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να επιτρέψει τη μετάδοση των δηλώσεων Γιούνκερ, στις οποίες ουσιαστικά χλευάζονται οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ, όταν ήταν οι ίδιοι που πριν από μερικούς μήνες έσπερναν τον πανικό και μιλούσαν για συντέλεια του κόσμου στην περίπτωση που επικρατούσε το ΟΧΙ;

«Eξεπλάγην επίσης που 40% των Ελλήνων ψήφισε ΝΑΙ. Αν σας ζητάμε, θέλετε να πληρώνετε περισσότερους φόρους, να μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις σας, να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι συλλογικές συμβάσεις σας, αν είστε σύμφωνοι με τις μειώσεις των μισθών [...] και εσείς φροντίζετε να ψηφίσετε ΝΑΙ σε μια τέτοια σφαγή. Τι λαός! Μόνο ένας σοφός λαός θα ψήφιζε έτσι», δήλωσε ο προκλητικά κυνικός Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Πώς να μεταδώσουν MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA και ΕΡΤ αυτή την τοποθέτηση; Τι θα πουν μετά στον ελληνικό λαό, που τον καλούσαν να ψηφίσει ΝΑΙ; Ότι τον κορόιδευαν όπως ο Γιούνκερ; Ότι γνώριζαν, όπως και η κυβέρνηση Τσίπρα, ότι η συμφωνία ισοδυναμεί με ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  14:16:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα,
Νομίζω ότι δεν απαντάς σχεδόν σε τίποτα, και πιάνεσαι όπου σε βολεύει (φουσκωτοί, Ζωή) για να συζητήσεις.

Να μου παραθέτεις το unfollow ως πηγή, δεκτό. Αλλά να περιμένεις να τη δεχτεί ο οποιοσδήποτε ως αντικειμενική είναι μάλλον αστείο. Γιατί δεν αναφέρεις κάποια μελέτη διεθνούς οργανισμού σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία?

Μέχρι τώρα πάντως, ακούω μόνο αντίλογο για τα μνημόνια και τους κακούς ξένους. Δεν ακούω καμία πρόταση και κανένα σχεδιασμό για όλα τα υπόλοιπα θέματα. Από τη μία θέλουμε να σκίσουμε τα μνημόνια κι από την άλλη δε θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα.


Άντε και οι δανειστές γίνονται φιλάνθρωποι, γράφουν τη δικιά σου ζημιά και σου χαρίζουν το 100% με τον όρο ότι δεν θα ξαναπάρεις δεκάρα τσακιστή από αυτούς. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας ώστε να πάψει το κράτος να μπαίνει μέσα? Να μειωθεί η ανεργία, να βελτιωθούν παιδεία-υγεία, να στηθεί ένα βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα? Πόσο καιρό θα σου πάρει να ξαναφτάσεις ως επαίτης στις αυλές τους.

ΥΓ Πέρα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που είχε ως αποτέλεσμα τα capital controls και την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας, εγώ από το πρώτο 10μηνο της πρώτης φοράς αριστερά έχω να θυμάμαι:
1)τη συζήτηση για αποφυλάκιση του ξηρού
2)την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών. Ψάξε πάντως αν θες να βρεις α)πως διορίστηκαν, β)από πού μετατάχθηκαν και γ)πως δικαιολογείται να αμείβονται με πάρα πολύ ψηλότερες αμοιβές από τις καθαρίστριες άλλων υπουργείων
3)την επαναλειτουργία της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ
4)το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας
5)την άφιξη πάνω από 502.500 προσφύγων και μεταναστών (πηγή: http://www.unhcr.org/56263d536.html, 20/10/2015) που μέχρι πριν λίγο νομίζαμε ότι λιάζονται!!!!!

Αν αυτά είναι οι μεγάλες προτεραιότητές μας, τότε δε βλέπω και με πολύ αισιοδοξία το μέλλον μας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  14:22:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο λογαριασμός:

Το 80% του ελληνικού χρέους κατέχουν ξένοι, ενώ το υπόλοιπο μέρος του οφείλεται σε ελληνικές τράπεζες, σε «μη τράπεζες» (πιστωτικά ιδρύματα) στην Ελλάδα, σε ξένες «μη τράπεζες» και ένα μικρότερο ποσοστό του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

1)Χρέος που δάνεισαν άμεσα τα κράτη της ΕΕ στην Ελλάδα, ύψους 53,9 δισ. ευρώ

2)Χρέος μέσω των δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα στα 30,1 δισ. ευρώ.

3)Χρέος μέσω δανείων του EFSF στην Ελλάδα στα 139,9 δισ. ευρώ.

4)Ομόλογα έκδοσης Ελλάδος που κατέχουν ξένοι ιδιώτες περίπου 20 δισ. σε ευρώ και άλλα νομίσματα και swaps.

5)Ομόλογα έκδοσης Ελλάδος που κατέχει η ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες ύψους 45 δισ.

6)Χρέος μέσω εντόκων γραμματίων ελληνικού δημοσίου περίπου 15 δισ. που κατέχουν ελληνικές και ξένες τράπεζες.

7) Δάνεια που είχε συνάψει το ελληνικό κράτος με τράπεζες και την ΤτΕ 4,7 δισ.

Πηγή, 8 Ian 2015, http://www.sofokleousin.gr/archives/207037.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  14:25:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
O λογαριασμός αναλυτικότατα και επίσημα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους:

http://www.pdma.gr/attachments/article/8/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF%20%CE%9D%CE%BF_78.pdf

(ελάχιστων λεπτών αναζήτηση...)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  14:28:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by huskarl

quote:
Originally posted by Rigelian

Βρε Κώστα, ένα παράδειγμα ήταν! Η ουσία είναι ότι φάγαμε, συμμετείχαμε όλοι στο πάρτυ και τώρα που ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί φωνάζουμε και τα κάνουμε άνω κάτω για να μην πληρώσουμε. Η ΕΕ δεν είναι φουσκωτοί, pacta sunt servanda, πώς είναι δυνατόν να διαφωνείς σε αυτό;



Εσύ που τα έφαγες και έκανες πάρτυ κάθε μέρα κύριέ μου να τα πληρώσεις. Εμένα γιατί με βάζεις μέσα;




Ααααα, μην αρχίζουμε αυτή την καραμέλα. ΟΛΟΙ φαγαΜΕ
Διότι είμαστε μια κοινωνία. Θα επωφεληθούμε τα καλά, θα φάμε και τα σκ@τ@. Μη μου αρχίζετε τα "εγώ ο Γιάννης/Κώστας/Μαρία δεν έφαγα. Αμάν πια!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2015 :  16:06:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κύριοι και κυρίες εγώ έχω να δηλώσω ότι δεν έφαγα απολύτως τίποτα όπως είμαι σίγουρος και το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που ζούσαν και ζούν σ’ αυτήν την έρμη την χώρα ..... κακός όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων αφού κάποιοι τα έφαγαν και για τους υπόλοιπους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000