Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2015 :  19:16:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Ο Υπουργός Προστασία του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως δεν γνωρίζει εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε. Η ανακοίνωση του υπουργείου: "Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος".



δηλαδή Deo, θέλει να μας πει ο αγαπητός υπουργός ότι είναι πιο ωραία να ξέρεις το όνομα αυτού που σε ανατινάζει, από το να το κάνει ένας άγνωστος. αυτό είναι το πρόβλημά του? άραγε νοιάζεται για το γεγονός ότι δοθείσης της αφορμής του προσφυγικού, μπαίνει ο κάθε "πικραμένος" και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στη συνέχεια.
για κλάματα είμαστε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2015 :  19:20:30  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ξέρω τι θέλει να μας πει ο υπουργός, ο οποίος για την ιστορία δεν μου είναι καθόλου αγαπητός καθώς θεωρώ ότι δεν μας προστατεύει καθόλου καθώς πουθενά γύρω μου δεν εφαρμόζεται ο νόμος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2015 :  19:33:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.
Το θέμα είναι ότι τα τέκνα (αθώοι Γάλλοι και μη πολίτες) πληρώνουν τις αμαρτίες των ηγετών τους.
Οι ηγέτες (Αμερικανογερμανικογαλλικός άξονας) που ανέπτυξαν τον όφι τώρα τον γεύονται.

Σε μια στιγμή η αντιπολίτευση του Άσαντ (τζιχαντιστές) που μάχονταν για την "ελευθερία" της Συρίας βαπτίζονται τρομοκράτες.
Οι ίδιοι άνθρωποι είναι, που βέβαια τους χρησιμοποιήσατε και με τη χαλαρή σας στάση απέναντι στη Ρωσία (γιατί προφανώς άλλα τους είχατε υποσχεθεί) κατάλαβαν ότι είναι πλέον μόνοι τους.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2015 :  20:04:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://foreignpolicy.com/2015/01/09/religion-is-not-the-enemy-rushdie-charlie-hebdo/?utm_content=bufferfaf2d&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Recent Nobel Prize winners like Iran’s Shirin Ebadi and Yemen’s Tawakkol Karman remind us that believing Muslims also make excellent civic activists. It wasn’t that long ago that the deeply religious Pashtuns of what is today Pakistan produced Khan Abdul Ghaffar Khan, a pacifist and thoroughly Muslim anti-colonialist whose views were comparable to Gandhi’s.

Nor is being an atheist any guarantee of good behavior. Jihadi crimes are hideous, but even al Qaeda and the Islamic State have a long way to go before they reach the astonishing death toll of 20th-century secularists like Mao, Stalin, and Pol Pot, whose combined record of slaughter runs into the many tens of millions. (Hitler, it should be noted, dreamed fondly of the day when he could hang the Pope on St. Peter’s Square.) The most intolerant regime in the world today is almost certainly North Korea, where any citizen who reveals a hint of faith in anything other than the Kims can expect a death sentence or a long term in a concentration camp.

The real problem isn’t religion. It’s a deeper psychological failure that afflicts humans of all varieties, religious and not.

The real problem isn’t religion. It’s a deeper psychological failure that afflicts humans of all varieties, religious and not. It’s called “fanaticism” — that eerie quality of single-mindedness that can lead even the intelligent and the educated to believe that the views they hold excuse any form of savagery. Yes, many of these people gravitate to absolutist versions of religion — but history shows they’re equally attracted to secular forms of political extremism. I doubt that this is something we’ll ever completely manage to uproot from the human experience; I suspect that the struggle against it will continue as long as human beings exist.

But that doesn’t mean that we should give up. And this week in particular that means standing up for the values that the killers in the Rue Nicolas-Appert were trying to destroy. Blaming religion probably isn’t the best place to start.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2015 :  20:17:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ουσιαστικά, έκαναν απόβαση στην Γιούρα...
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500039399

Edited by - Rigelian on 14/11/2015 20:19:25
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  11:39:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δελτίο τύπου του γαλλικού NPA: "Οι πόλεμοί τους, οι νεκροί μας: η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα γεννάει τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας"

Δημοσιεύουμε το πρώτο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γαλλικό NPA μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Στους νεκρούς, που αυξάνονται διαρκώς, έρχεται να προστεθεί η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, με δυνατότητα ]απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και λογοκρισίας του τύπου. Στις τραγικές και επικίνδυνες αυτές στιγμές έχει ιδιαίτερη σημασία να ακουστεί η φωνή της γαλλικής Αριστεράς, πάνω από τις κραυγές μίσους και τις πολεμικές ιαχές. Το σύνθημα στη φωτό: "Οι πόλεμοι σας, οι νεκροί μας"

Οι ανατριχιαστικές επιθέσεις στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής, με περισσότερους από 120 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αυτή η τυφλή βία, προκαλούν την οργή και τον αποτροπιασμό. Το NPA συμμερίζεται αυτή την αντίδραση και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα και τους οικείους τους. Αυτή η τραγωδία είναι ιδιαίτερα εξοργιστική, γιατί χτύπησε αθώα θύματα, γιατί οι πολύνεκρες επιθέσεις στόχευαν τον άμαχο πληθυσμό.

Αυτή η ελεεινή βαρβαρότητα μέσα στο Παρίσι έρχεται ως συνέχεια της επίσης τυφλής και ακόμη περισσότερο δολοφονικής βίας των βομβαρδισμών της γαλλικής αεροπορίας στη Συρία, με απόφαση του Ολάντ και της κυβέρνησής του.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί που υποτίθεται ότι στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος, τους τζιχαντιστές τρομοκράτες, στην πραγματικότητα, και με την παρέμβαση των ρωσικών βομβαρδισμών, προστατεύουν το καθεστώς του κύριου υπαίτιου για το μαρτύριο του λαού της Συρίας, του δικτάτορα Άσαντ.

Κι εκεί επίσης οι άμαχοι είναι τα πρώτα θύματα, καταδικασμένα να ζουν μέσα στον τρόμο ή να φύγουν με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και η ισλαμιστική βαρβαρότητα θρέφουν η μία την άλλη. Κι αυτό για τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Στην αξιολύπητη δήλωσή του, ο Ολάντ κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση και ψέλλισε κάτι λεξούλες για τη Δημοκρατία. Αυτός που παίζει με τους ετσιθέλικους πολέμους, αυτός που φέρει την απεριόριστη ευθύνη για τη νέα αυτή τραγωδία, ο ίδιος ζητάει «εμπιστοσύνη». Κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε ολόκληρη την επικράτεια, εκτιμώντας ότι η απάντηση θα πρέπει να είναι η καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στηρίχτηκε αμέσως από τον Σαρκοζί. Οι αρχές μπορούν πλέον να απαγορεύουν συγκεντρώσεις και να λογοκρίνουν τον τύπο.

Για μια ακόμη φορά, οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτή την έκρηξη βάρβαρης βίας καλούν σε εθνική ενότητα. Επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την τραγική αυτή κατάσταση προς όφελός τους για πνίξουν τον αποτροπιασμό και την οργή. Για το σκοπό αυτό έχουν έτοιμο ένα μαύρο πρόβατο: τους μουσουλμάνους. Αρνούμαστε κάθε εθνική ενότητα με τους υπεύθυνους για τους πολέμους, με την αστική τάξη, με τον Ολάντ, τον Σαρκοζί και τη Λε Πεν. Αποκηρύσσουμε τον ρατσισμό που παράγει το Κράτος στο όνομα των δήθεν « αξιών της δημοκρατίας », τη στιγμή που, με το προκάλυμμα του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι αυτά που απειλούνται. Απαιτούμε την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Η μόνη απάντηση στους πολέμους και στην τρομοκρατία είναι η ενότητα των λαών και των εργαζομένων, πέρα από την καταγωγή, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, πέρα από σύνορα, για να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας σιωπήσουν και να μας υποτάξουν, για να τελειώνουμε με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα.

Για να βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία πρέπει να βάλουμε τέλος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που αποσκοπούν στη συνεχιζόμενη λεηλασία του πλούτου των λαών υπό την κυριαρχία των πολυεθνικών, να επιβάλουμε την επιστροφή των γαλλικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί, και ιδιαίτερα από τη Συρία, το Ιράκ, την Αφρική.

Μοντρέιγ, 14 Νοεμβρίου 2015
http://www.ertopen.com/news/kosmos/item/37218-deltio-typoy-toy-gallikoy-npa-oi-polemoi-toys,-oi-nekroi-mas-h-imperialistikh-barbarothta-gennaei-th-barbarothta-ths-tromokratias

Μια παροιμία λέει "Οτι σπέρνεις θερίζεις"...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  13:00:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.youtube.com/watch?v=3LRHRk-Xqms
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  13:32:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας διαβάσουμε μια άποψη για το ισλάμ: https://www.theobjectivestandard.com/2014/10/evil-whitewashing-islam/

Και μια ακόμα του Νίκου Δήμου: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kosmos&id=43851

Και να μην ξανακούσω την ηλίθια δικαιολογία ότι και για τους τζιχαντιστές φταίει η Δύση. (Τη λένε αυτοί που άλλωστε υποστηρίζουν πως για όλα φταίει η Δύση). Καμία Δύση δεν είπε στους τζιχαντιστές να γίνουν βάρβαροι, να εξολοθρεύουν αμάχους, να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους, να καταστρέφουν έργα τέχνης, να εξανδραποδίζουν πληθυσμούς.

Κάθε θρησκεία, όταν κατάλληλα διαστραφεί, γίνεται κήρυγμα μίσους. Ακόμα και η θρησκεία της αγάπης μας έδωσε τις Σταυροφορίες, την Ιερά Εξέταση και τους «δεκάκις μύριους» νεκρούς της Εικονομαχίας. Η πίστη εύκολα γίνεται πάθος και η προσήλωση φανατισμός.

Αλλά το ότι σήμερα, στον 21ο αιώνα, θα βλέπαμε φαινόμενα της «Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου» (όπου οι Γάλλοι καθολικοί έσφαξαν τους προτεστάντες), ότι θα πηγαίναμε δηλαδή έξι αιώνες πίσω στο σκότος μοιάζει απίθανο και είναι απάνθρωπο.

Η σκέψη μας στη Γαλλία και στο φως. Δεν πρέπει να σβήσει ούτε να δύσει. Κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, ο σεβασμός στην ταυτότητα του Άλλου και στα δικαιώματά του. Είναι η κορύφωση του δυτικού πολιτισμού – ο Παρθενώνας του. Και πρέπει να μείνει ψηλά, όρθιος και να ακτινοβολεί!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  14:43:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ντελίριο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  14:47:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

..Και να μην ξανακούσω την ηλίθια δικαιολογία ότι και για τους τζιχαντιστές φταίει η Δύση. (Τη λένε αυτοί που άλλωστε υποστηρίζουν πως για όλα φταίει η Δύση). Καμία Δύση δεν είπε στους τζιχαντιστές να γίνουν βάρβαροι, να εξολοθρεύουν αμάχους, να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους, να καταστρέφουν έργα τέχνης, να εξανδραποδίζουν πληθυσμούς.

Κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, ο σεβασμός στην ταυτότητα του Άλλου και στα δικαιώματά του. Είναι η κορύφωση του δυτικού πολιτισμού – ο Παρθενώνας του. Και πρέπει να μείνει ψηλά, όρθιος και να ακτινοβολεί!

Τους "τζιχαντιστές" ή "δυτικο εκπαιδευμένους γενίτσαρους" τους έχει εξοπλίσει η Δύση, για να παιχτούν τα "παιχνίδια" της και για να πραγματοποιηθούν οι "επιχειρήσεις". Σε ένα "ισορροπημένο" παραμύθι πρέπει να υπάρχει πάντα ο "καλός" και ο "κακός" (είναι απο τις βασικές αρχές που μαθαίναμε οταν ήμασταν παιδιά).
Τι δουλειά έχει η Δύση στην Ανατολή; ή κατά το λαικότερον "τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι";
Πάει μήπως για να τους διδάξει τις κατακτήσεις του πολιτισμού της, όπως περίτρανα βαφτίζει το αιματοκύλισμα με όρους όπως "Επιχείρηση Διαρκής Ελεθερία" "Ευσπλαχνικός Αγγελος" κ.λ.π.;
Εκατόμβες νεκρών αμάχων αθώων ανθρώπων απο τις "Ευσπλαχνικές" και "Δημοκρατικές" σφαγές του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού σε Αγφανιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Συρία και όχι μόνο...

"Κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, ο σεβασμός στην ταυτότητα του Άλλου και στα δικαιώματά του. Είναι η κορύφωση του δυτικού πολιτισμού – ο Παρθενώνας του. Και πρέπει να μείνει ψηλά, όρθιος και να ακτινοβολεί"!

Ετσι είναι γι΄αυτούς και για εκατομύρρια άλλους λόγους πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι οι ιμπεριαλ(η)στικές επεμβάσεις και ο καννιβαλο-καπιταλισμός που καταστρέφει και ληστεύει ανθρώπουε και φύση δημιουργώντας διαρκή δυστυχία..!

Ενα σύνθημα κατά της παγκοσμιοποίησης έλεγε...
"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ"






Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  15:28:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι τα ιστορικά γεγονότα υπάρχουν ως αναφορές αλλά τελικά όλα αυτά ενεργοποιούνται απο το πολιτιστικό υπόβαθρο του οράματος του Χαλιφάτου το οποίο
δεν το προκάλεσε καμία Δύση. Επιπλέον, αν πάμε ακόμα πιο πίσω, να ψάξουμε ποιος πολιτισμός προκάλεσε πρώτα ποιον, θα φτάσουμε στον 7ο αιώνα. Τότε που ήρθαν οι Άραβες και έδιωξαν τους χριστιανούς από τη Μ. Ανατολή. Την πρώτη πέτρα, λοιπόν, την εριξαν οι Άραβες. Από τότε, βέβαια, έχει κυλήσει πάρα πολύ νερό στ' αυλάκι, έχει περάσει πρακτικά άπειρη ιστορία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  18:19:34  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Λοιπόν αρκετά με τους ψεκασμούς της Ραχήλ Μακρή και σία.

Αυτά οι Τζιχαντιστές ή οι πορωμένοι τα έκαναν και τα κάνουν χρόνια, σε διάφορες χώρες, από διάφορα παρακλάδια, ανεξαρτήτως ζητημάτων προσφυγικών ή μεταναστευτικών ροών (ότι δήθεν τώρα είναι στημενο... sic...).


Οι άνθρωποι είναι πνευματικά άρρωστοι, και επικίνδυνοι και ως τέτοιους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε και να προστατευόμαστε, και όχι για να μην μας πούν μη-ευγενικούς να συνεχίζουμε να μιλάμε με το μα και με το σείς.

Πατήστε με δική σας ευθύνη, αν θέλετε να δείτε την σφαγή στην ΚΕΝΥΑ πριν μερικούς μήνες, σε ένα πανεπιστήμιο με αθώους φοιτητές, από εξτρεμιστές ισλαμιστές.
Εκεί τι έγινε?
Το έκανε ο OLAND για ξεκάρφωμα?

Όταν κάτι μοιάζει με πάπια, περπατάει σαν πάπια, ακούγεται σαν πάπια, ε είναι πάπια δεν είναι σκύλος που προσπαθεί να σε ξεγελάσει εσένα έξυπνε που βέβαια είσαι τόσο έξυπνος και κατάλαβες την παγκόσμια κομπίνα που πάνε να σου φέρουνε.

http://www.lifo.gr/team/u51848/56633
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  19:04:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοροϊδία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  19:21:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από Yannis Androulidakis https://www.facebook.com/evgenios.agrimakis

«Εδώ και ώρες, το facebook μου προτείνει να αλλάξω τη φωτογραφία προφίλ μου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το γαλλικό λαό και να βάλω ως φόντο την τρίχρωμη σημαία.

Ο γαλλικός λαός έχει όλη την αλληλεγγύη μου, την έχω δείξει με διάφορους τρόπους κατά καιρούς. Στον παιδικό σταθμό, στο Παρίσι, χάριζα παιχνίδια στα άλλα παιδάκια. Στα φοιτητικά μου χρόνια κατέβαινα σε διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό, παρότι γνώριζα ότι δεν πρόκειται να πάρω ποτέ σύνταξη στη Γαλλία. Το τελευταίο μουντιάλ το παρακολούθησα φορώντας μια φανέλα του Μπενζεμά της εθνικής Γαλλίας. Και ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Clément, είναι Γάλλος 40ής γενιάς και χθες βράδυ, πριν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο τον πήρα τηλέφωνο να δω αν είναι καλά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν βάζω πουθενά την τρίχρωμη σημαία. Η τρίχρωμη σημαία είναι κατεξοχήν η σημαία των υποκριτικών αξιών του αστικού πολιτισμού, στο όνομα των οποίων ο γαλλικός λαός -και όχι μόνο αυτός- εδώ και 200 χρόνια μετατρέπεται σε κρέας για την καπιταλιστική μηχανή του κιμά. Είναι η σημαία του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας, στο όνομα της οποίας σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν Γάλλοι, Αλγερινοί και Αφρικανοί φαντάροι και άμαχοι. Είναι η σημαία της ''Ιερής Ενότητας'' και του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που έστειλε εκατομμύρια εργάτες στο θάνατο. Είναι η σημαία των επεμβάσεων και της Γαλλικής Δημοκρατίας, που στο όνομα του ρεπουμπλικανικού συγκεντρωτισμού, κρατά στη φτώχεια και τη βαρβαρότητα γενιές ολόκληρες μεταναστών που βρέθηκαν να ζουν και να δουλεύουν απολαμβάνοντας το παραπειστικό δικαίωμα του ''υπηκόου''. Είναι η σημαία που βομβάρδιζε και βομβαρδίζει ακόμα και σήμερα στη Συρία, το Μαλί και την Ακτή του Ελεφαντοστού, θεριεύοντας το μίσος και το θάνατο.

Αν είναι να σηκώσουμε μια γαλλική σημαία, μπορούμε να σηκώσουμε την κόκκινη σημαία της Κομμούνας και την μαυροκόκκινη του Μάη του '68: τις σημαίες των οδοφραγμάτων του Παρισιού που έδωσαν στ' αλήθεια τα φώτα στους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Την τρίχρωμη καλό θα ήταν να τη θάψουμε, στη μνήμη των 200 ανθρώπων που σκοτώθηκαν χθες για χάρη του παραλογισμού της εξουσίας και τους πολέμους.

Η δική μας αλληλεγγύη στον γαλλικό, στον συριακό, στον αφγανικό λαό, αφήνει κάτω τα εθνικά σύμβολα και φωνάζει ''Κανένας πόλεμος ανάμεσα στους λαούς, καμιά ειρήνη ανάμεσα στις τάξεις''.

Να πεθάνουν οι θεοι, να ζήσουν οι άνθρωποι!
»

Edited by - P.D.etl on 15/11/2015 19:21:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  19:44:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάπου το διάβασα:

Ας εκφράσουμε ελεύθερα την αντίθεσή μας προς τη Δύση.
Άλλωστε, ούτε θα μας λιθοβολήσει κανένας ούτε θα μας αποκεφαλίσει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000