Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2015 :  14:16:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Καλά που υπάρχουν οι αναρχικοί και περιορίζονται τα επεισόδια των προβοκατόρων!

"Γνωστοί-άγνωστοι-κουκουλοφόροι" της αστυνομίας με λοστούς επί τω έργω ..μα μας λένε ότι οι "αναρχικοί" κάνουν τέτοια πράγματα...
https://youtu.be/9P01O9iPdJI
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2015 :  18:50:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ξυπόλητε,
θα απαντήσεις καμιά φορά σε αυτά που ρωτάω η θα αποφεύγεις την ουσία του διαλόγου σαν το χέλι?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2015 :  19:28:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχω απαντήσει ήδη πολλάκις μέσα από τα κείμενα.
Αν ρίξεις μία ματιά θα βρεις τις απαντήσεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2015 :  20:10:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Εχω απαντήσει ήδη πολλάκις μέσα από τα κείμενα.
Αν ρίξεις μία ματιά θα βρεις τις απαντήσεις.



θα με τρελάνεις; πότε απάντησες σε αυτά που σε ρώτησα. τα "κείμενά" σου είναι copy paste άρθρων, όχι απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που σε έθεσα. πλέον όμως έχω πειστεί ότι ο λόγος σου μοιάζει με άδειο βαρέλι. πολύ κρότος χωρίς περιεχόμενο.

πλέον δεν ασχολούμαι με αυτά που λες, γιατί δεν θέλεις να βγάλει κανείς άκρη μαζί σου. έχω δείξει διάθεση για διάλογο, αλλά την αγνοείς επιδεκτικά. κρίμα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2015 :  21:05:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι απορίες έχεις που καλούμαι εγώ να σου λύσω;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2015 :  21:11:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παραθετω:

Ο​​ι βεβαιότητες σπάνια είναι καλό πράγμα. Παρ’ όλα αυτά θα στοιχημάτιζα με σχετική άνεση ότι το βιβλίο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη «Εμφύλια πάθη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» (και, όπως μαρτυρούν οι σχετικές λίστες, φεύγει από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων σαν ζεστή τυρόπιτα), θα αποδειχθεί ορόσημο στη βιβλιογραφία του ελληνικού Εμφυλίου.

Οι βεβαιότητες δεν αρέσουν καθόλου ούτε στους δύο διακεκριμένους καθηγητές. Διαφορετικά δεν θα έβαζαν τους εαυτούς τους σε τέτοια περιπέτεια: να αναμετρηθούν, δηλαδή, με όλες τις «βεβαιότητες» και τους «μύθους» που γέννησε η άνιση ανάγνωση της περιόδου από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Μιλώντας για «μύθους», οι συγγραφείς του βιβλίου αναφέρονται στην ισχυρή πεποίθηση ότι τα Δεκεμβριανά υπήρξαν ένα είδος «αυθόρμητης λαϊκής έκρηξης» που προκλήθηκε εξαιτίας της αιματηρής καταστολής του συλλαλητηρίου του ΚΚΕ στις 3 Δεκεμβρίου 1944. Είναι γνωστό ότι ως συμβατική αφετηρία των γεγονότων θεωρούνται οι πυροβολισμοί της Αστυνομίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εναντίον του πλήθους που συμμετείχε στη διαδήλωση του ΕΑΜ και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 30 διαδηλωτών. Καλύβας και Μαραντζίδης χαρακτηρίζουν τα Δεκεμβριανά τρία πράγματα μαζί: «πραξικόπημα, εμφύλια σύγκρουση και επανάσταση». Αλλά, κυρίως, την «ένοπλη “απάντηση” του ΚΚΕ, που είχε οργανωθεί λίγες μέρες πριν, απέναντι στην προοπτική του αφοπλισμού του ΕΛΑΣ».

Σε μια νοητή γραμμή κλιμάκωσης των γεγονότων, η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου αναδεικνύεται κομβικής σημασίας. Εκείνο το βράδυ δρομολογείται η παραίτηση των εαμικών υπουργών, το συλλαλητήριο της 3ης Δεκεμβρίου και σε μεγάλο βαθμό η ίδια η μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Βρετανών.

Και «μετά την απόφαση του Σκόμπι την 1η Δεκεμβρίου να διατάξει τον αφοπλισμό των αντάρτικων σωμάτων έγινε φανερό ότι η κυβέρνηση και οι Βρετανοί δεν υποχωρούν, το ΕΑΜ διέταξε το Α’ Σώμα του Στρατού του ΕΛΑΣ να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του για κατάληψη της Αθήνας (...). Την ίδια μέρα ο Σιάντος διέταξε τον Σαράφη να προωθήσει περισσότερες δυνάμεις προς την Αθήνα και να επιτεθεί στις δυνάμεις του ΕΣΕ στην Ηπειρο».

Και τα γεγονότα φωτίζονται με ένα διαφορετικό φως. «Τελικά ο ρόλος της διαδήλωσης στις 3 Δεκεμβρίου ήταν αποκλειστικά συμβολικός, δυσανάλογα μικρός με τη σημασία που της αποδόθηκε αργότερα». Για να καταλήξουν οι δύο συγγραφείς: «Η τεράστια συζήτηση δηλαδή για το ποιος πυροβόλησε πρώτος δεν έχει καμία σχέση με την έκρηξη και το μέγεθος των συγκρούσεων διότι οι εξελίξεις είχαν πλέον δρομολογηθεί».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/840795/article/politismos/vivlio/ta-dekemvriana-oi-pyrovolismoi-ston-agnwsto-stratiwth-kai-ena-vivlio-sta8mos
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skull
Advanced Forum-Runner

Greece


408 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2015 :  21:59:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Τι απορίες έχεις που καλούμαι εγώ να σου λύσω;



δηλαδή, απ' όλα όσα σου έγραψα (και αμφιβάλλω να τα διάβασες, κατάλαβες ότι έχω απορίες που πρέπει να μου λύσεις;
τρεις λαλούν και δυό χορεύουν. καλά Χριστούγεννα φίλε μου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2015 :  01:01:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νομίζω ότι ήμουν ευγενικός μαζί σου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2015 :  09:15:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@Xipolitos
εγώ πάντως έχω μερικές απορίες ακόμη:


ΣΕΛ 31-32 (4/11)
Απάντησες επιχειρηματολογώντας σε ερωτήματα μου και σου είπα:
«Μπορεί να διαφωνούμε πλήρως, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι χάρηκα την απάντηση και την επιχειρηματολογία σου»




ΣΕΛ 46 (3/12) λίγες μέρες πριν ξανακαούν τα Εξάρχεια (σου) έγραφα:
Ανέβασα το άρθρο, έτσι ώστε όποιος το διαβάσει ολόκληρο -προσωπικά δεν τα κατάφερα- να δει και τη γενικότερη ιδεολογία, τη ρητορική του μίσους και τις προθέσεις του Ρωμανού (την ίδια στιγμή που διεκδικεί σπουδαστική άδεια).
Προφανώς, αυτό δε δικαιολογεί την πράξη του αστυνομικού, απλά δείχνει (κάποιες από) τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Το όλο περιστατικό θα πρέπει να κριθεί αρμοδίως, για το αν ο αστυνομικός φοβήθηκε για τη ζωή του, αν ήταν σε νόμιμη άμυνα, αν ήταν εν βρασμώ κλπ.

Προφανώς ο καθένας μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κάποιες πρακτικές έχουν αυξημένη επικινδυνότητα. Πχ αν ένα 10χρονο παιδί ήταν ασυνόδευτο τις προάλλες στα επεισόδια στο γήπεδο του παναθηναϊκού, δε φέρουν ευθύνη και οι γονείς του?

@Xipolitos, στα 14 - μιλώντας για παιδιά δευτέρας γυμνασίου δηλαδή- το να πίνεις (!) - κατ' εξακολούθηση (!) μπύρες στα Εξάρχεια (!) και να τις πετάς (!) κατ΄ εξακολούθηση (!) και άνευ αφορμής (!) σε αστυνομικούς (!), το θεωρώ μάλλον αποκλίνουσα συμπεριφορά υψηλής επικινδυνότητας.

Αν εσύ θεωρείς ότι τα Εξάρχεια δεν είναι απαγορευμένη ζώνη, εκτιμώ ότι μπορείς να φορέσεις τα καλά σου και έρθεις να περάσεις κάποιες οικογενειακές βραδιές με τη σύντροφο, τους γονείς, ή τα παιδιά σου, το προσεχές 3ήμερο 3-6/12.

Εγώ πάλι, επειδή κατοικώ δίπλα στα Εξάρχεια, θεωρώ ότι τα παιδιά μου έχουν μια ιδέα από κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν.




ΣΕΛ 49 (6/12) σου είπα
Xipolite
1)Είτε αμήχανα, είτε εσκεμμένα, δεν απαντάς για πολλοστή φορά, σε κανένα από τα ερωτήματα-προβληματισμούς που θέτω.
Δώσε του μια ευκαιρία ακόμα, θα έχω ακόμα πολλές απορίες.

2)Εγώ αντιλαμβάνομαι πλήρως τι γράφω. Εσύ είσαι αυτός που δεν το αντιλαμβάνεται, ή δογματικά προσηλωμένος στις θέσεις σου, δε δέχεσαι τίποτα άλλο.
Προσπαθώ -πέρα από και παρά τις πεποιθήσεις μου- να μην είμαι απόλυτος και να συζητάω, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «Με την επιφύλαξη ότι δε γνωρίζω τι πραγματικά έχει συμβεί», «αν -λέω αν- θεωρήσουμε», «Εγώ πάλι νομίζω».
Αν εσύ και "εσείς" θεωρείς ότι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια, μπορείς να συνεχίσεις την απόπειρα διαλόγου στο ίδιο μοτίβο.

3)Τι κάνει ήρωα το δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα?
α)τα πολιτικά του πιστεύω?
β)η ιδιότητα του ράπερ?
γ)η ταυτότητα των δολοφόνων?

Τι σας κάνει να μιλάτε, απαξιωτικά για τους άλλους δύο δολοφονηθέντες?
α)τα πολιτικά τους πιστεύω?
β)η συμμετοχή τους στη οργάνωσή αυτή?
γ)η γενικότερη άποψή σας για την οργάνωση αυτή?
γ)η άγνωστη ταυτότητα των δολοφόνων τους?

4)Η απάντηση σου, μου είναι ακατανόητη. Δεν έκανα σύγκριση των δολοφόνων, οι οποίοι είναι Όλοι καταδικαστέοι, Όλοι κατακριτέοι και ...και ...και ...
Εγώ τουλάχιστον μπορώ να το πω αυτό!! Εσύ μπορείς?

Ασχέτως αν ο ένας, περιέργως έκατσε εκεί περιμένοντας να πιαστεί και αποκαλύπτοντας την οργάνωση στην οποία ανήκει, ενώ οι άλλοι ήταν τόσο επαγγελματίες, ώστε να αφήσουν το έργο τους μόνο στις κάμερες, καταφέρνοντας και να τη γλυτώσουν και να αποκρύψουν πλήρως το χώρο στον οποίο ανήκουν.

Έκανα αναφορά στους δολοφονηθέντες και είπα την προσωπική μου άποψη "όλων οι μανάδες το ίδιο πενθούν." Συγνώμη, αλλά ποιο παιδικά δε μπορώ να το γράψω.

Ώρες-ώρες νομίζω ότι κάποιοι στην "από κει" πλευρά -και δεν το λέω προσωπικά για σένα- έχετε καβαλήσει το καλάμι. Ακούω κάτι εκφράσεις όπως "η μεγάλη δημοκρατική παράταξη", λες και δεν είναι δημοκράτες το υπόλοιπο από το 92-94% των πολιτικών παρατάξεων. Λες και υπάρχει μόνο το δικό σας δίκιο.


Όλως τυχαίως -άποψη μου φυσικά, από τα λίγα που θυμάμαι- τα τελευταία σαράντα χρόνια, τραμπουκισμοί, δολοφονίες, τρομοκρατικές ενέργειες, είτε δεν στρέφονταν κατά «αριστερών» στόχων, είτε δε φέρονταν να έχουν γίνει από «δεξιούς».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι όροι αριστερά και δεξιά, σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να μας βάλουν σε λογικές, που θέλω να πιστεύω ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στη χώρα μας.

Π.χ. η 17 Νοέμβρη σύμφωνά με τη wiki αυτοχαρακτηρίζεται ως αντιιμπεριαλιστική και ως μαρξιστική οργάνωση:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7_17_%CE%9D%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7

Μια ανάγνωση των θυμάτων της, δείχνει τους στόχους της:

Κατακρίνεις τη δράση της? Κατακρίνεις τα μέλη της? Συμφωνείς με τις καταδίκες τους από την Ελληνική δικαιοσύνη? Πενθείς για τα θύματά της?
Ή νομίζεις ότι τους άξιζε ότι έπαθαν?


Παράλληλα, για να το ελαφρύνω λίγο, την ίδια εποχή καλλιεργήθηκε από κάποιους κύκλους -της αριστεράς άραγε (?) - μια ελευθεριότητα και μια τάση αντίδρασης σε όλες τις παλαιότερες αρχές, αξίες, και σύμβολα. Όλα να τα διαλύσουμε. Να πετάξουμε κανένα αυγό, να βρίσουμε κάποιο πολιτικό, να δείρουμε και κανέναν για να ξεμουδιάσουμε, να κλείσουμε κανένα δρόμο, να κάνουμε καμία κατάληψη σε καμιά σχολή, ή έστω στην Ακρόπολή μας, να διακόψουμε καμία ομιλία, να καταλάβουμε κανένα ραδιοφωνικό σταθμό, να αδειάσουμε τίποτα σκουπίδια στο γραφείο του πρύτανη.

Εξάλλου, εμείς είμαστε οι μόνοι γνήσιοι εκφραστές της λαϊκής βούλησης και πρέπει δημοκρατικά να επιβληθούμε.... Ζήτω το μονοπώλιό μας στους τραμπουκισμούς και στο μπάχαλο....
Επ, μεγάλε. Υπάρχουν και ο αναρχικός χώρος. Ώχου μωρέ. Κι αυτοί σχεδόν δικοί μας είναι. Άστα τα παιδιά να εκφραστούν.... Ο ανθός της Ελληνικής νεολαίας είναι.

Ζήτω το άσυλο. Ζήτω το πολυτεχνείο. Ζήτω και οι αποθηκευμένες μολότωφ μέσα σ’ αυτό. Ζήτω η ελεύθερη διάθεση, διακίνηση και ρίψη μολότωφ. Ζήτω το κάψιμο της Αθήνας, των καταστημάτων, των τραπεζών, των αυτοκινήτων, των περιουσιών και βεβαίως κάποιων συνανθρώπων μας....

.......Κι απότομα εμφανίστηκε από το άλλο -άκρο θα το πω εγώ- το αντίπαλο δέος. Μια οργάνωση που επίσης πιστεύει ότι κατέχει τη μόνη αλήθεια και θέλει να την επιβάλει. Ενίοτε θέλει να δέρνει, να κάνει τραμπουκισμούς, εκβιασμούς κι ένα σωρό άλλες αξιόποινες πράξεις...

Επ....Που πας μεγάλε? Φασίστας είσαι? Εμείς ήρθαμε πρώτοι εδώ.
Κάτω ο ιμπεριαλισμός!
Ζήτω το μονοπώλιό μας!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ
Γιά όλα φταίει ο xipolitos οι xipolitoi η αριστερά και οι ελευθεριακές ιδέες...




ΣΕΛ 51 09/12
Σε απάντηση ποσταρίσματός σου για το «μαγαζί της Κυρίας Μαρίας» είπα:
Εκτός από το γεγονός ότι έκλεισα τα παράθυρα του σπιτιού μου, γιατί μύριζαν τα δακρυγόνα μέσα, δε γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Το παραπάνω δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι από τις εκατοντάδες μολότωφ που έπεσαν από αναρχικούς η μία που έκαψε το μαγαζί έπεσε από ασφαλίτες?
Υπάρχει κάποιος πτυχιούχος στατιστικής να μας αναλύσει τις πιθανότητες?
Μήπως και αυτή που έπεσε σε μπαλκόνι σπιτιού ήταν από ασφαλίτες?
Μήπως και για τους νεκρούς της Μαρφίν φταίνε οι ασφαλίτες?
Μήπως τελικά στην Ελλάδα δεν έχουμε αναρχικούς, παρά μόνο ασφαλίτες?

Και για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις, κατακρίνω κάθε μολότωφ που ρίφθηκε, από όποια πλευρά κι αν προήλθε και πιστεύω ότι όποιος την πέταξε θα έπρεπε αν βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2015 :  09:34:04  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.lifo.gr/now/greece/83400

46 λεωφορεία μεταφέρουν απόψε στην Αθήνα τους μετανάστες από τη Ειδομενή Σχεδόν 2000 άνθρωποι μεταφέρονται σήμερα από τα σύνορα Πηγή: www.lifo.gr


Και πίσω στην Αθήνα, 2000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι.

Πόσο γελοίοι μπορεί να είναι η Τασία κ σία?
Μα πόσο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2015 :  10:09:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

http://www.lifo.gr/now/greece/83400

46 λεωφορεία μεταφέρουν απόψε στην Αθήνα τους μετανάστες από τη Ειδομενή Σχεδόν 2000 άνθρωποι μεταφέρονται σήμερα από τα σύνορα Πηγή: www.lifo.gr


Και πίσω στην Αθήνα, 2000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι.

Πόσο γελοίοι μπορεί να είναι η Τασία κ σία?
Μα πόσο.




Και δεν έχει και ήλιο να λιαστούν.
Αλλά μπορεί να πάνε για σκι στον Παρνασσό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2015 :  10:17:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

http://www.lifo.gr/now/greece/83400

46 λεωφορεία μεταφέρουν απόψε στην Αθήνα τους μετανάστες από τη Ειδομενή Σχεδόν 2000 άνθρωποι μεταφέρονται σήμερα από τα σύνορα Πηγή: www.lifo.gr


Και πίσω στην Αθήνα, 2000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι.

Πόσο γελοίοι μπορεί να είναι η Τασία κ σία?
Μα πόσο.






Τους πήγαν πρίν λίγες μέρες και τους φέρνουν τώρα πίσω
Τί άλλο θα δούμε σε αυτήν την έρμη χώρα

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2015 :  11:43:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αποψη: Στα Τρίκαλα στα δυο στενά, σκοτώνουν... τα robots

http://www.kathimerini.gr/841120/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/apoyh-sta-trikala-sta-dyo-stena-skotwnoyn-ta-robots
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2015 :  20:12:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολάκης. Η ηθική ανωτερότητα της αριστεράς σε όλο της το μεγαλείο...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2015 :  20:14:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετικά ενδιαφέρον, αξίζει να διαβαστεί!

Δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ η Αθήνα είχε ήδη υποστεί μία ανυπολόγιστη (και, όπως φάνηκε εντέλει, μακροπρόθεσμη) καταστροφή, και ενώ οι ταραχές και τα επεισόδια εξαπλώνονταν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, είχα κάνει την εκτίμηση ότι, παρά τις δομικές παθογένειες του ελληνικού κράτους και τη διαφαινόμενη κρίση σε τομείς όπως η οικονομία ή η παιδεία, η απάντηση στο «τι ακριβώς συνέβη» ήταν σχετικά άπλη: η Ελλάδα ήταν ακυβέρνητη. Οι αρμόδιοι υπουργοί, οι Αρχές του κράτους, είχαν αποφασίσει να αφήσουν το κέντρο της Αθήνας στο έλεος όσων για οποιονδήποτε λόγο ήθελαν να καταστρέψουν, να κλέψουν, να κάψουν. Σε αντίθεση με σύνθετες κοινωνιολογικές αναλύσεις που αιτιολογούσαν (και συχνά δικαιολογούσαν) τις ταραχές ως αποτέλεσμα ανεργίας, συστημικής διαφθοράς, εγκατάλειψης της νέας γενιάς, κρίσης αξιών κλπ. —και χωρίς σε καμία περίπτωση να αντικρούω την ύπαρξη τέτοιων προβλημάτων—, θεωρούσα και θεωρώ ότι ο Δεκέμβριος του 2008 σηματοδότησε την πλήρη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είχε ήδη αφεθεί σε καθεστώς «αυτόματου πιλότου».

Οι ταραχές του 2008 αποτελούν μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, η σημασία της οποίας θα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα. Πέρα από ...

Η συνέχεια εδώ: http://amagi.gr/content/i-aytolypisi-os-ideologia

Edited by - Rigelian on 11/12/2015 20:14:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000