Συγγραφέας |
Θέμα  |
sakis1971
Senior Forum-Runner

499 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:12:52
|
Φιλαράκι όταν άρματα μιάς χώρας εισβάλλουν σε μιά άλλη δεν υπάρχουν διακιολογίες και δε με ενδιαφέρουν τα πολιτικά σκατά ούτε γνωρίζω τι είναι οι μαοιστές σκατοιστές και λοιπές αηδίες. Είμαι νοήμoν ανθρώπινο ον και δε γουστάρω καμμιάς χώρας άρματα να εισβάλλουν σε άλλη χώρα γκέγκε;
same rules apply |
Edited by - sakis1971 on 17/05/2016 12:13:27 |
 |
|
gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan

7473 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:16:06
|
Τελικά ο Κουτσούμπας έχει τελειώσει την Νομική;
Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
|
 |
|
Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:22:57
|
quote: Originally posted by sakis1971
Φιλαράκι όταν άρματα μιάς χώρας εισβάλλουν σε μιά άλλη δεν υπάρχουν διακιολογίες και δε με ενδιαφέρουν τα πολιτικά σκατά ούτε γνωρίζω τι είναι οι μαοιστές σκατοιστές και λοιπές αηδίες. Είμαι νοήμoν ανθρώπινο ον και δε γουστάρω καμμιάς χώρας άρματα να εισβάλλουν σε άλλη χώρα γκέγκε;
same rules apply
Άσχετος είσαι βασικά και ιδεοληπτικός, απόρροια της ασχετοσύνης και της ημιμάθειας σου. |
 |
|
Hermes
Elite Forum-Runner

Greece

2398 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:33:02
|
quote: Originally posted by sakis1971
same rules apply
παρακολουθώ λίγο το thread και έχω να πω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα ως προς αυτή την τοποθέτηση σου. Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω ότι, όταν πρόκειται για εισβολές σε ξένες χώρες, δεν υπάρχει άλλη χώρα επιθετικότερη από τις ΗΠΑ από το 1945 και μετά και μάλιστα στην περίσταση της τελευταίας εισβολής τους στο Ιρακ η αιτιολογία ήταν κωμική, επιεικώς. Επιπλέον, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι είναι η ΜΟΝΗ χώρα που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον άλλης στα πλαίσια εχθροπραξιών και - εμένα τουλάχιστον - υπό αυτό το πρίσμα μου φαίνεται ειρωνικό η μόνη χώρα που έχει αμολήσει πυρηνική βόμβα να μην επιτρέπει σε άλλες χώρες να έχουν πυρηνικά. Μακάρι καμια χώρα να μην είχε πυρηνικά, και ένας κόσμος όπου πολλές χώρες έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο σίγουρα δεν εμπνέει μεγάλη ασφάλεια, αλλά και το αντίθετο, δλδ, ένας κόσμος όπου μόνο μια χώρα (είτε λέγεται ΗΠΑ, είτε Ρωσία, είτε Ιράν είτε Ελλάδα) θα διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, πάλι δεν μου εμπνέει μεγάλη ασφάλεια |
 |
|
Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:36:13
|
quote: Originally posted by gargadua
Τελικά ο Κουτσούμπας έχει τελειώσει την Νομική;
Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Γιατι να μην την τελειωσε, εδω την τελειωσε ο Βοριδης και ο Κουγιας. |
 |
|
Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:48:39
|
Η εσσδ κληθηκε να βοηθησει στο αφγανισταν τους αφγανους συντροφους προκειμενου να κρατησουν την εξουσια εναντια στους αντιπαλους τους, δηλαδη τους φανατικους ισλαμιστες. Σκοπος των αφγανων συντροφων ηταν να βγαλουν το αφγανισταν απο τον θρησκοφονταμενταλιστικο μεσαιωνα στον οποιον στοχευαν οι ταλιμπαν και να το κανουν μια συγχρονη σοσιαλιστικη χωρα στην οποια οι πολιτες θα εχουν ελευθερια και δικαιωματα. Οριστε και μερικες φωτογραφιες απο το πριν και το μετα που κερδισαν τον πολεμο οι ταλιμπαν στο αφγανισταν(με τη συνδρομη των ηπα βεβαιως βεβαιως) για να καταλαβεις ποιους υποστηριζεις

δες και αυτο το αρθρο
http://www.iefimerida.gr/news/246321/i-zoi-sto-afganistan-prin-toys-talimpan-gynaikes-me-kontes-foystes-horis-mpoyrgka-kai
Δες και τον ορισμο απο την καθολου κομμουνιστικη wikipedia που μεχρι και εκει παραδεχονται οτι δεν ηταν εισβολη αλλα κληση βοηθειας σε ενα αδερφο σοσιαλιστικο κομμα που κυβερνουσε. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι εσεις πιστευετε οτι η ΕΣΣΔ προδωσε την ελλαδα οταν δεν βοηθησε με στρατιωτικα μεσα τους συντροφους ανταρτες να παρουν την εξουσια, αλλα στην περιπτωση του αφγανισταν που προσπαθησε να βοηθησει τους συντροφους κομμουνιστες να κρατησουν την εξουσια απεναντι στο πιο συντηρητικο κομματι της χωρας θεωρειτε οτι εκει εκανε εισβολη. Δυο μετρα και δυο σταθμα, αρκει να εξυπηρετει τον αντικομμουνιστικο σας στοχο.
"Σοβιετικός πόλεμος στο Αφγανιστάν, γνωστός επίσης ως Σοβιετικο-αφγανικός πόλεμος, ονομάζεται η εννιάχρονη σύγκρουση (27 Δεκεμβρίου 1979 - 15 Φεβρουαρίου 1989) που διεξήχθη μεταξύ των σοβιετικών δυνάμεων που υποστηρίζονταν από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Μαρξιστών του Λαού του Αφγανιστάν και της ομάδας αντίστασης των Μουτζαχεντίν. Η ομάδα των Μουτζαχεντίν από την πλευρά της υποστηριζόταν από πλήθος δυνάμεων μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και άλλα μουσουλμανικά έθνη. Η όλη σύγκρουση διεξήχθη στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου και υπήρξε σύγχρονη με την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 και τον Ιρανο-ιρακινό Πόλεμο."
|
Edited by - Poexania on 17/05/2016 12:56:13 |
 |
|
Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10615 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:55:15
|
Αρα είναι αποδεκτό μια χώρα να εισβάλλει σε μιαν άλλη για το καλό της δεύτερης, ε; |
 |
|
Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:56:32
|
quote: Originally posted by Rigelian
Αρα είναι αποδεκτό μια χώρα να εισβάλλει σε μιαν άλλη για το καλό της δεύτερης, ε;
Μηπως της ζητηθηκε βοηθεια? Λεω εγω τωρα. |
 |
|
Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:58:52
|
Αρα είναι αποδεκτό μια χώρα να εισβάλλει σε μιαν άλλη για το καλό της δεύτερης, ε;
Αρα καταδικαζεις να υποθεσω και την εισβολη της Ανταντ στην Σοβιερτικη Ρωσια στο 1918, σωστα? |
 |
|
sakis1971
Senior Forum-Runner

499 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 12:59:44
|
Εγώ να υποστήριξω τα αμερικανά ε είσαι πολύ στοκος. Γαμω τους κώλο ιμπεριαλιστές κάθε απόχρωσης φυλής και ράτσας. Φυσικά και ήταν καλύτερα πριν τους ταλιμπάν,οι ΗΠΑ πήγαν για τη παπαρούνα και τα ορυκτά. Κατά του κόλπου των χοίρων είμαι κατά όλων των ανθρωπίνως αυτονόητων σε αντίθεση με εσένα που πάντα έχεις δικαιολογία για τους μπολσεβίκους. Αυτή είναι η διαφορά στη ποιότητα μας.
(διόρθωσα τα ορθογραφικά λόγω κινητού)
same rules apply |
Edited by - sakis1971 on 17/05/2016 14:50:54 |
 |
|
Poexania
Forum-Runner

186 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 13:00:49
|
Και εν πασει περιπτωσει ρε SAKI τη μια εξενιστασε που οι σοβιετικοι δεν προσαρτησαν την κωνσταντινουπολη
ιδου τα λογια σου
"Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω Wikipedia link, με την Constantinople Agreement, οι Άγγλοι, οι Ρώσοι και οι Γάλλοι συμφώνησαν ότι σε περίπτωση νίκης, ο έλεγχος της Κωνσταντινούπολης και των Στενών θα περνούσε στον έλεγχο των Ρώσων.
https://en.wikipedia.org/wiki/Constantinople_Agreement
Τελικά όμως παρόλο που οι σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο, οι Ρώσοι δεν πήραν την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά, γιατί το 1917 η Ρωσία κατέρρευσε και αποχώρησε από τον πόλεμο, αφού εισήλθε σε έναν σκληρό εμφύλιο ανάμεσα στους Κομμουνιστές και στους Τσαρικούς.
επανάσταση ε γατάκια"
Και την αλλη εξενιστασε που οι σοβιετικοι βοηθησαν τους συντροφους τους στον πολεμο το αφγανισταν
ιδου παλι τα λογια σου
"Φιλαράκι όταν άρματα μιάς χώρας εισβάλλουν σε μιά άλλη δεν υπάρχουν διακιολογίες και δε με ενδιαφέρουν τα πολιτικά σκατά ούτε γνωρίζω τι είναι οι μαοιστές σκατοιστές και λοιπές αηδίες. Είμαι νοήμoν ανθρώπινο ον και δε γουστάρω καμμιάς χώρας άρματα να εισβάλλουν σε άλλη χώρα γκέγκε;"
θα μας τρελανεις ρε φιλε; εχεις διπολικη διαταραχη η μηπως η ασυνεπεια σου οφειλεται στο οτι η διαμορφωση της αποψη σου εχει ως μονο κριτηριο να βρεις να πεις μια αντικομμουνιστικη μπαρουφα;
|
Edited by - Poexania on 17/05/2016 13:24:57 |
 |
|
Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece

1846 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 13:05:42
|
Rigo, μην θέλεις να λέμε πάλι τα ίδια. Δες ποιες ήταν οι γεωπολιτικές συγκυρίες στην περιοχή εκείνο το διάστημα, και τι ρόλο έπαιξαν οι δυτικοί (ΗΠΑ) μαζί με τους Σαουδάραβες στην προετοιμασία του εδάφους για κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των Μουτζαχεντίν, και ύστερα ρώτα αν είναι καλό ή κακό να προστατεύεις τα νώτα σου.
Διότι ο σκοπός των ΗΠΑ ήταν να έχουν ισχυρή παρουσία και επιρροές στο υπογάστριο της ΕΣΣΔ.
Όταν υπάρχει απειλή λοιπόν - έμμεση ή άμεση - τότε προβαίνεις σε ανάλογες ενέργειες, ειδικά εν' μέσω ψυχρού πολέμου.
Στην ερώτηση : "τι δουλειά είχαν οι ΗΠΑ και οι χώρες του Κόλπου να υποσκάπτουν με τρομοκρατικές ομάδες - Μουτζαχεντίν - την λαϊκή εξουσία μιας χώρας", τι απαντάς; |
 |
|
Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10615 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 13:06:01
|
quote: Originally posted by Savvas
Αρα καταδικαζεις να υποθεσω και την εισβολη της Ανταντ στην Σοβιερτικη Ρωσια στο 1918, σωστα?
παντάς με ερώτηση, άλλωστε δεν εξέφρασα άποψη.
Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη: Δεχόμαστε επί της αρχής μια χώρα να εισβάλλει σε μιαν άλλη;
Ο Sakis1971 είναι ξεκάθαρος, δεν το δέχεται. Εγώ, πάλι, το δέχομαι επί της αρχής. Οπότε αποφασίζω ποιες εισβολές/κτλ θεωρώ σωστές.
Απλά υποψιάζομαι ότι κάποιοι δέχεστε τα πάντα ως καλώς καμωμένα όταν τα έκανε η ΕΣΣΔ ενώ συγχρόνως απορρίπτετε τα πάντα όταν τα κάνουν οι κακές ΗΠΑ! Ακόμα και όταν πρόκειται, επί της ουσίας, για την ίδια ακριβώς συμπεριφορά των ισχυρών κρατών. |
 |
|
Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10615 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 13:08:28
|
Διαμαντή, απάντησα, εγώ δέχομαι επεμβάσεις!
Απλα, εγώ υποστηριζω τις ΗΠΑ, εσύ την ΕΣΣΔ, ΟΚ! |
Edited by - Rigelian on 17/05/2016 13:09:01 |
 |
|
Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10615 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 17/05/2016 : 13:14:15
|
Πάντως μου προξενεί εντύπωση (αν και δεν θα’πρεπε πλέον) που δεν έχετε μια απλή απάντηση σε απλές ερωτήσεις αλλά πρέπει να γράφετε σεντόνια επί σεντονιών. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να πείτε «ναι, δέχομαι επέμβαση σε άλλο κράτος υπό συνθήκες»;;; (πολύ, μάλλον…) |
 |
|
Θέμα  |
|