Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Βοηθεια για εξοπλισμο σε αρχαριο!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

lazostat
Newbie Forum Runner

47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 01/09/2015 :  22:50:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα σας παιδια. Καινουιρο μελος στην ομορφη παρεα σας!!

Εδω και 3 χρονια εχω τα asics kinsei 3. Τα λεφτα τους τα εχουν βγαλει πιστευω. Σκεφτομαι να αγορασω καινουρια παπουτσια. Το τελευταιο καιρο ξεκινησα και το τρεξιμο. Σπανια ετρεχα πιο παλια, απλα με τα asics συνδιαζα τρεξιμο, γυμναστηριο, καφε, βολτες γενικα τα παντα..

Θελω τη συμβουλη σας για το ποιο παπουτσι να διαλεξω, για τρεξιμο κυριως, αλλα και για τα υπολοιπα. Εκτος και εαν πρεπει να παρω δυο διαφορετικα ζευγαρια το καθενα για ξεχωριστη δουλεια..

Σκεφτομουν τα καινουρια asics kinsei 5. Τα φορεσα και ηταν αρκετα καλα. Σε αντιθεση με τα καινουρια nike air-max, τα οποια δε μου αρεσαν και τοσο στο ποδι.

Διαβαζω οτι ρωτατε για βημα εχει ο καθενας, και δε καταλαβαινω τι εννοειτε. Επισης, πρεπει να παω να κανω πελματογραφημα;

Επισης εχω ξεκινησει να κανω πεζοποριες. Θα χρειαστω ειδικα παπουτσια; Με τα asics δυσκολευτηκα λιγο σε καποιες αποτομες αναβασεις-καταβασεις.

Τελος, επειδη ειμαι και ασχετος, βλεπω οτι προτεινετε οχι κορυφαια παπουτσια ( κορυφαια με βαση την τιμη και τις πωλησεις ). Γιατι;

Επισης σε διαφορα site που συγκρινουν παπουτσια, βλεπω οτι αλλα ειναι τα παπουτσια για τις προπονησεις, και αλλα παπουτσια που ειναι πχ για μαραθωνιο και μεγαλες αποστασεις. Συνηθως τα δευτερα ειναι και πιο φθηνα. Ισως επειδη τα χρησιμοποιεις και λιγες φορες το χρονο.


---------


Τωρα παμε στο θεμα με τα ρουχα. Οποτε πηγαινω για τρεξιμο φοραω μια μακρια φορμα adidas ( εχω 2,3 και τις εναλλασσω ) , και συνηθως καποια dri-fit μπλουζα. Καποιες φορες υπαρχει ενας ερεθισμος στα μπουτια.

Ποτε δεν εχω συνηθισει να πηγαινω για τρεξιμο με κοντη φορμα. Ειναι καλυτερα;

Απο καλτσες φοραω οτι βρω, δεν εχω ειδικες καλτσες για τρεξιμο..

Οποτε θελω τα φωτα σας και σε αυτο το κομματι!!


---------


Τωρα παμε στο θεμα tracking.. Χρησιμοποιω το κινητο για να καταγραφει τις διαδρομες μου. Παρατηρησα οτι δυο προγραμματα που ειχα ( runkeeper, runtastic ) παρουσιαζαν καποιο προβλημα και εκει που ετρεχα ηταν λες και εκλειναν απο μονα τους, οποτε και σταματουσε η καταγραφη. Επισης οποτε γινοταν αυτο δεν εμφανιζοταν και αλλες λεπτομερειες οπως χρονος και μεση ταχυτητα. Ειχαν και μεγαλες αποκλισεις στις τιμες μεταξυ τους. Οριστε και μια φωτογραφια :



Πλεον χρησιμοποιω το endomondo το οποιο φαινεται αρκετα καλο, αν και δε μου αρεσει το γεγονος οτι δεν εχει φωνητικες οδηγιες, οπως το runkeeper.

Καποιες αλλες φορες παλι οταν τρεχω σε παρκο με δεντρα ψιλοχανεται το σημα..

Θελω να ρωτησω, θα μπορεσω να την παλεψω με το κινητο και τα προγραμματα ή θα χρειαστω ενα εξειδικευμενο μηχανημα;

Κοιτουσα τα tracking ρολογια, αλλα δε ξερω εαν υπαρχει η δυνατοτητα να δειχνουν και τον χαρτη σε τοσο μικρη οθονη που εχουν. Ισως να στελνουν τα δεδομενα στο κινητο ή στον υπολογιστη; Εχουν πιο ακριβες και πιο δυνατο gps απο τα κινητα; Πως ακριβως λειτουργουν; Τα φωτα σας!!


---------


Τελος, επειδη πηγαινω και τρεχω σε ενα παρκακι με χωμα και πετρες ( στην ουλωφ παλμε, απεναντι απο το πανεπιστημιο ) θα προτεινατε να το αλλαξω σε ταρταν; Την τελευταια φορα που πηγα και ετρεξα σε ταρταν ( στο γηπεδο βυρωνα στο θεατρο βραχων ), εκτος οτι εκανα τα χιλιομετρα που κανω συνηθως σε πολυ πιο γρηγορο ρυθμο, δεν κουραστηκαν και τοσο πολυ τα ποδια μου. Ειναι ολα τα ταρταν το ιδιο αντικραδασμικα;

Η χειροτερη ( πιο δυσκολη ) επιλογη για τρεξιμο ειναι η ασφαλτος και το πεζοδρομιο;


Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα ειμαι τελειως ασχετος και καινουριος με το αθλημα.. Ετρεχα παλαιοτερα οταν πηγαινα και γυμναστηριο στο διαδρομο, αλλα λιγες φορες και δεν ειχε καμια σχεση με το τρεξιμο στη φυση.

Πλεον τρεχω επειδη θελω να φτιαξω φυσικη κατασταση, μου αρεσει η φυση, και καποια στιγμη θελω να τρεξω και σε μαραθωνιο, λογικα του χρονου.

Ευχαριστω εκ'των προτερων!

Edited by - lazostat on 02/09/2015 03:08:34

MEDEON
Senior Forum-Runner

Greece


554 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/09/2015 :  09:56:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα και καλώς ήρθες.

Σχετικά με τα παπούτσια σου προτείνω να πας σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα όπου θα κάνεις ένα σωστό πελματογράφημα (σε διάδρομο κι όχι απλά σκανάρισμα της πατούσας) και με βάση αυτό, το σωματότυπο σου αλλά και τις ανάγκες σου θα σου προτείνουν το σωστό παπούτσι για εσένα. Στο παπούτσι τουλάχιστον να δώσεις κάποια χρήματα γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού σου.

Ένα κολάν ίσως σε βοηθήσει να μειωθούν οι ερεθισμοί στα μπούτια.

Κάλτσες βάλε ότι σε βολεύει.

Όσο το κινητό καλύπτει τις ανάγκες σου μείνε σε αυτό και εάν δεις ότι θέλεις κάτι περισσότερο τότε μπορείς να πάρεις ένα ρολόι με gps (υπάρχουν σχετικές συζητήσεις στο φόρουμ). Όσο μπαίνεις πιο βαθιά στο χώρο του τρεξίματός θα κρίνεις και μόνος σου τι εξοπλισμό χρειάζεσαι.





Καλά Χιλιόμετρα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/09/2015 :  11:30:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα σε όσα μπορώ..

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
1) καλύτερα να μη χρησιμοποιείς τα παπούτσια του τρεξίματος σε βόλτες κλπ καθώς φθείρονται πιο γρήγορα..
2) δε χρειάζεται πελματογράφημα, καλό θα είναι να βρεις κατάστημα με διάδρομο ώστε να δοκιμάσεις περπατώντας-τρέχοντας το κάθε παπούτσι εκεί.. ο καθένας βολεύεται με άλλο μοντέλο οπότε δε μπορούμε να σου προτείνουμε συγκεκριμένο παπούτσι.. το κάθε παπούτσι έχει σχεδιαστεί θεωρητικά για συγκεκριμένες προπονήσεις (μικρό-μεγάλο βάρος, προστασία κλπ) αλλά πολλοί τα χρησιμοποιούν και σε όλες..
3) τα τρεξιματικά παπούτσια δεν ενδείκνυνται για πεζοπορίες.. χρειάζεσαι ειδικά..

ΡΟΥΧΑ
1) κάλτσες υπάρχουν και ειδικές αλλά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και με τις απλές, τουλάχιστον μέχρι να τρέχεις πολλά χιλιόμετρα μέσα στην εβδομάδα..
2) εφόσον δε βγάζεις πουλάκια από το μακρύ κράτησέ το δεν υπάρχει πρόβλημα.. προσωπικά πάντα με κοντό τρέχω, με εξαίρεση κάποιες παγωμένες μέρες το χειμώνα..
3) για τον ερεθισμό, προφανώς τρίβεται το ύφασμα με το πόδι.. πριν την προπόνηση, άλειψε λίγη βαζελίνη και δε θα νιώσεις τίποτα..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1) κινητά και ειδικά ρολόγια λειτουργούν με gps, το οποίο χάνει το σήμα σε ορισμένα σημεία όπως πχ εσωτερικοί χώροι, δέντρα, δίπλα σε ψηλά κτίρια κλπ.. όσο μπορείς να τα αποφεύγεις για καλύτερη μέτρηση..
2) δοκίμασε το sports tracker, παρόμοιο προγραμματάκι με ηχητικά ανά μισό, 1 , 2 ή και 5 χλμ νομίζω.. το χρησιμοποιούσα για καιρό..
3) τα ρολόγια έχουν καλύτερο gps συνήθως, συνδέονται με υπολογιστή όπου και βλέπεις την προπόνηση που έκανες αλλά είναι ακριβά..

τέλος, εννοείται πως το ταρτάν είναι καλύτερο από τη...ζούγκλα που περιγράφεις (αν και δεν το ξέρω το μέρος) για τρέξιμο! η άσφαλτος μια χαρά είναι κι αυτή και το πεζοδρόμιο αν και έχεις κραδασμούς.. εξ ου και το καλό παπούτσι που είπε και ο MEDEON..

για τα περισσότερα που ρωτάς, μπορείς να πάρεις ειδικά αξεσουάρ για τρέξιμο όπως τρεξιματικό σορτσάκι, ειδικές κάλτσες, τρεξιματικό ρολόι κοκ.. το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις μέσα από το τρέξιμο.. αν σκοπεύεις να το δεις σοβαρά και σου περισσεύουν, θα σε βοηθήσουν όλα αυτά.. αν θέλεις απλά να τρέχεις κάθε τόσο επειδή σου αρέσει και να κάνεις το κομμάτι σου, δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτείς για να βγεις στο δρόμο να τρέξεις.. ένα καλό παπούτσι θα σου χρειαστεί μόνο τότε!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lazostat
Newbie Forum Runner

47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/09/2015 :  03:09:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπορειτε να μου πειτε καποια παπουτσια για αρχη; Θα τα εχω μονο για τρεξιμο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/09/2015 :  07:58:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για αρχή πήγαινε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα για τρέξιμο που έχει και διάδρομο και ζήτα παπούτσια. Μετά με την πείρα θα αποκτήσεις τη δική σου άποψη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panas73
Forum-Runner

Greece
64 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2015 :  17:49:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα σου πω τι χρησιμοποιώ εγώ (τρέχω συστηματικά 2 χρόνια).
Παπούτσια: nike pegasus
Για τους ερεθισμους: bodyglide
Μπλουζάκια τεχνικά dri fit ή clima cool
Σορτσάκια nike phenom με ενσωματωμένο κολαν
Καλτσες nike anti-blistet ή x-code marathon. Γενικά τα βαμβακερά απαγορεύονται δια ροπάλου. Δεν είναι ανάγκη να τα πάρεις όλα μαζί, ξεκινά από τα παπούτσια και τα υπολοιπα στην πορεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lazostat
Newbie Forum Runner

47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2015 :  16:38:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε εχω δει καποιο εξειδικευμενο καταστημα για τρεξιμο.. Τυπου intersport εννοειτε;

Στην Ελλαδα συνηθως εχουν γνωστες μαρκες.. Αν θελησω κατι πιο αγνωστο;

Για απλη προπονηση που θελω μεχρι 10km τι τυπο παπουτσιου πρεπει να κοιταω απο τα παρακατω;

overall – trail – road – race/competition – minimalist – neutral – stability – motion control – low drop – –

Edited by - lazostat on 12/09/2015 16:45:09
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2015 :  17:46:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πόσα χιλιόμετρα τρέχεις την εβδομάδα?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lazostat
Newbie Forum Runner

47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2015 :  18:44:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καποια αποψη για τα Saucony Cohesion; Αρκετα καλα reviews και αρκετα φθηνα!

Ξεκινησα το τρεξιμο εδω και 3 εβδομαδες.. Εχθες ετρεξα τα περισσοτερα χλμ μεχρι στιγμης. 6,2 σε 39 λεπτα.. Παλαιοτερα δεν ειχα επαφη με το τρεξιμο παρα μονο στο γυμναστηριο με κανα διαδρομο αραια και που.. Αλλα ειχα να τρεξω 3 χρονια.

Την εβδομαδα τρεχω απο 10-20χλμ περιπου. Αυξανω σταδιακα.

Edited by - lazostat on 12/09/2015 18:44:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2015 :  18:58:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πήγαινε σε ένα στοκαδικο της Nike ή της Adidas πάρε ένα αξιοπρεπές παπούτσι και αν μετά από μήνες συνεχίσεις να ασχολείσαι ακόμα με το τρέξιμο θα βρεις τι σου ταιριάζει και τι όχι. Ασχολήσου πρώτα με το τρέξιμο σιγά σιγά και άσε τα overall – trail – road – race/competition – minimalist – neutral – stability – motion control – low drop.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lazostat
Newbie Forum Runner

47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2015 :  01:15:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αξιοπρεπες παπουτσι εχω και τωρα και το ειχα πληρωσει 200 ευρω.

Asics Kinsei 3. Βεβαια μετα απο 30 λεπτα κουραζονται αρκετα τα ποδια μου.. Τα πνευμονια αντεχουν περισσοτερο.

Τα Saucony Cohesion εχουν 50 ευρω. Γιατι να μη τα προτιμησω;

Edited by - lazostat on 15/09/2015 01:16:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2015 :  01:26:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να τα προτιμήσεις, τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο των Kinsei...

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2015 :  07:49:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε χρειάζεται να δώσεις 200 ευρώ επειδή σου πρότειναν το απόλυτο παπούτσι σε κάποιο κατάστημα τύπου intersport. Κανείς δε τρέχει με Asics Kinsey ή Nike Air Max και σχεδόν κανείς με Mizuno Wave Prophecy. Οι εταιρείες έχουν την τάση να παρουσιάζουν το απόλυτο παπούτσι και τελικά φτιάχνουν κάτι που πωλείται μόνο για λόγους marketing. Τελευταίο παράδειγμα Adidas Ultra Boost.
Επίσης χωρίς παρεξήγηση μου θυμίζεις τον εαυτό μου που αγόρασα πριν 5-6 χρόνια φωτογραφική μηχανή DSLR ρωτώντας για φόκους ταχύτητες κλείστρου κ.α. και την έχω σε ένα ντουλάπι και βγάζω φωτογραφίες με κινητό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2015 :  09:30:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Να τα προτιμήσεις, τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο των Kinsei...

"My sport is your sport's punishment"


Κακέ
Τα Kinsei ήταν το πρώτο μου παπούτσι (άμα δε γνωρίζεις...) αλλά πλέον πολύ δύσκολα θα το πρότεινα σε κάποιον εκτός αν το θέλει για περπάτημα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2015 :  10:08:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εσύ έχεις πιάσει 100 θέματα μαζεμένα, μόνο πρόγραμμα μαραθωνίου δεν ζήτησες.

1) Το παρκάκι απέναντι από τις εστίες λες, είναι μια χαρά, μαλακό χώμα με έναν κύκλο αξιοπρεπή, πρέπει να είναι 500-600 μέτρα περίπου ναι? Περνάω απέξω συχνά.
Το κινητό εντάξει, να ξέρεις έχεις μεγάλες αποκλίσεις. Εγώ τον πρώτο καιρό, και τον πρώτο μου μαραθώνιο τον έκανα με κινητό.
Υπάρχει και καλύτερη λύση, μέτρα με το google earth τον κύκλο που κάνεις, και με απλό χρόνομετρο, μέτρα γύρους. Σαφώς μεγαλύτερη ακρίβεια, χωρίς περίεργα. Απλά δεν μπορείς να αποκλίνεις από αυτό.

Στα ρούχα μην τρελένεσαι, όσο οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές δεν έχεις πρόβλημα.
Έχουμε όλοι οι δρομείς στάνταρ τα τεχνικά μπλουζάκια, το ένα το άλλο.
Έχω τρέξει με βαμβακερές μπλούζες όταν ξεκίνησα (δεν έκανα δεκάρια έκανα 3-4 χλμ), με φόρμες, με φούτερ με ότι θες.
Αν δεν σε παίρνει για αρχή (είσαι φοιτητής και μένεις στις εστίες αν κατάλαβα καλά?) μην νομίζεις ότι μέχρι να τα έχεις όλα αυτά δεν μπορείς ή δεν πρέπει να τρέξεις. Δεν θα πάθεις τίποτα.
Το πιο βασικό για εμένα είναι το σορτσάκι (οκ πέρα από τα παπούτσια), ακόμα και τον χειμώνα. Να μην σου καίει τα μπούτια και να μην είναι πολύ buggy.

Από εκεί και πέρα... για αρχή ξεκινάς σιγά σιγά, και βλέπεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/09/2015 :  15:47:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Να τα προτιμήσεις, τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο των Kinsei...

"My sport is your sport's punishment"



...έχω δει και χειρότερα από αυτά!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000